Keresés

Részletes keresés

KatiB Creative Commons License 5 napja 0 0 7510

Szia Moggi,

Nem jártam mostanában a forumon ezért nem tudtam válaszolni. Nem tudom aktuális-e még a kérdésed. Mi a szállásunkat a Travel House utazási irodánál foglaltuk, akik a német Dertour utazásközvetítő partnerei. Így hozzánk eljött a hotelbe az ő kinti partnerének a Masons Travel-nek az idegenvezetője. Mi náluk foglaltuk le a kirándulást. De meg lehet a Masons-t közvetlenül is keresni. Nagyon jól összeismerkedtünk azzal aki velünk volt egész nap, a saját kisbuszával mentünk, neki van saját vállalkozása, és szerződésben van a MAsons-sal. Adott egy névjegyet, hogy közvetlenül is lehet őt keresni. MEgprobálom megkeresni a névjegyét, és ha megtalálom, megírom az elérhetőségét. Nagyon korrekt volt, sok mindent megmutatott, sokat mesélt. Mi hatan voltunk és összesen 358 EUR volt az egy nap. Ebben nem volt ebéd, mi azt nem kértünk.

Voltunk egy másik kiránduláson azt még itthonról szerveztem  le a 7South irodával. Ez egy 1 napos Praslin-La Digue kirándulás volt. Repülővel mentünk át Praslinra, onnan La Digue-ra hajóval, majd vissza Praslinra és onnan kisrepülővel vissza Mahéra. Ez egy  zsufolt nap volt, reggel korán repültünk át Praslinra és este 6 körül vissza. Ez az ut is nagyon korrektül meg volt szervezve.  Pontosan jöttek értünk a hotelbe, még a kisrepülőhoz is odakisértek, Praslinon vártak, és az egész nap nagyon szuperül szervezett volt.

EGyébként mindkét iroda nagyon megbízható és korrekt szerintem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Moggi (7455)
Fancsimoncsi Creative Commons License 5 napja 0 0 7509

köszönöm

Előzmény: Laci v (7507)
Laci v Creative Commons License 5 napja 0 0 7508

La digen a szállásadóval való előzetes megbeszélés alapján tudsz eljutni a szállásig. Nincsenek nagy távok.  Kimennek elétek egy megbeszélt időpontra. Aztán felrakjátok a csomagot a biciklire. Jobb esetben valami egyedi teherhordó járműre:) Autóbérlést én az említett e-mailen intéztem. Tavaly még lehetett komolyan mondom. 35 eur volt egy Kia Rió.

Nekünk volt tranyzferünk a szálodáig és ott hívták fel nekünk Denist. Ez Mahén volt. MInden szállodába ismerik. Kijött az autóval 5 perc alatt elintéztünk mindent.

Előzmény: armadores (7505)
Laci v Creative Commons License 5 napja 0 0 7507

Na kérlekszépen. Kelecsényi Attila tel: 06(70)2582403 vagy, ha nem veszi fel akkor: info@seychelleszigetek.hu

Így már ok?

armadores Creative Commons License 5 napja 0 0 7506

info@seychelleszigetek.hu

Előzmény: Fancsimoncsi (7503)
armadores Creative Commons License 5 napja 0 0 7505

Autokölcsönzesre azt a valaszt kaptam az info@seychelleszigetek.hu n, hogy kizarolag a kölcsönzö cegen keresztül tudom foglalni, a blisscarhire...oldalan.
De ez sem gond.
La Dique szigeten van egyaltalan taxi szolgaltatas? Hogy tudok eljutni a szallasig?

Előzmény: Laci v (7502)
Fancsimoncsi Creative Commons License 5 napja 0 0 7504

Pozitív gondolkodású vagyok minden helyzetben, (tudod, nem azt mondjuk, hogy nem áll fel, hanem, hogy szépen lóg)de amikor tényleg segítséget és információt szeretnék kapni, akkor nem vagyok boldog egy hasonló választól, miután pár nap múlva indulunk, Móni.

Előzmény: Laci v (7500)
Fancsimoncsi Creative Commons License 5 napja 0 0 7503

Attilához elérhetőséget tudsz adni? köszi, Móni

Előzmény: Laci v (7502)
Laci v Creative Commons License 6 napja 0 0 7502

Én is Attilánál foglaltam  kocsit. Denis hozta el. Korrekt volt. Aztán 3 nap múlva el is jött érte a szállodához. E- mailen tárgyaltunk le előzetesen mindent.

Előzmény: armadores (7498)
Fancsimoncsi Creative Commons License 6 napja 0 0 7501

Október 18-án megyünk. 7 éjszaka Mahe, 2 éjszaka Praslin. üdv, Móni

Előzmény: Siemens113 (7454)
Laci v Creative Commons License 6 napja 0 0 7500

Mónikám egy pozitív világnézetű nő , ennyi miatt nem sértődik meg, még ha férjnél van akkor sem:)

Csak pozitívan!

Fancsimoncsi Creative Commons License 6 napja 0 0 7499

Köszi a "jó" tanácsot.... Konkrétan szerettem volna, ha valakit ajánl valaki, mert sok helyen jártam már ahol barátok ajánlottak jó fej, angolul jól beszélő sofőrt, aki kicsit inkább idegenvezető is. Én is ajánlottam másoknak is, aminek örültek. Egyrészt nem egyedül megyek, másrészt nem barterezni szeretnék, mert férjnél vagyok. Ha valaki tud ennél jobb tanácsot adni konkrétan, akkor azt megköszönöm. Móni

Előzmény: Laci v (7497)
armadores Creative Commons License 6 napja 0 0 7498

Sziasztok!

március utolsó két hetét a három fő szigeten töltjük.

Ezen oldalakon is sok infót, ötletet lehet olvasni, szuper, ezer köszönet Mindenkinek! Impresszióval mindenkèppen jövök utána. Èn is természetesen kiváncsi vagyok, mit ad többet vagy kevesebbet mint má szigetek az indiai- óceánban.

Azért szeretnék abban tanácsot kérni, hogy -- transzfereket repülőtér- hotel- kikötők es vissza viszonylatban érdemes már itthonròl, pl. Attiláékon keresztül lefoglalni, vagy ott helyben is talalunk taxist?

-- kirándulásokat Praslin ès La Dique környező szigeteire előre foglalni(Attiláék?), vagy lemegyünk a kikötőkbe és tudunk választani a lehetőségekből?

Köszi a válaszokért!

 

Seci!

Olvastam a blogodban hogy Praslinről Attiláékon kéresztül voltatok a vitorláson kirándulni a teknősök szigetén es St.Pierren. Leírásod szerint nem voltatok megelégedve a szervezéssel. Annyira ' gáz' volt?

mert akkor még én is átgondolom!

Bár kb. tíz napja várok a válaszukra...

Köszi Neked is a vélemenyed!

 

armadores

 

Laci v Creative Commons License 6 napja 0 0 7497

Drága Mónikám! Ezt bármelyik sofőr megteszi szíves örömest, csak pénz kell hozzá. Vagy talán még az sem:) Szeretik a fehér nőket.

Fancsimoncsi Creative Commons License 6 napja 0 0 7496

Sziasztok, tudtok ajánlani olyan sofőrt, aki reggel felvesz a szállodánál, és elvisz azokra a helyekre amiket meg kell nézni. Beszél angolul és jó fej.

köszi, Móni

Tapi11 Creative Commons License 6 napja 0 0 7495

Múlt hét elején még volt BA jegy májusra és júniusra (bud-london-sez) retúr 145 000 HUF ert. Én novemberben akartam venni, de most mar nincs :-(

Előzmény: suzi_mou (7494)
suzi_mou Creative Commons License 6 napja 0 0 7494

Igen, mi lottunk Athenbol Turikishsel 465 euro/foert jegyet februarra. :-)

 

Előzmény: Siemens113 (7483)
seci Creative Commons License 6 napja 0 0 7493

En egyetertek veled, mindket helyre visszamennek, es en nem szorakoznek a furdogatyaval sem, van a duty-freeben :)

 

De azert az teny, hogy Sey sokkal valtozatosabb, 2-3 honapot siman el lehetne tolteni a 3 fo szigeten + kirandulasokkal a kisebbekre. Maldivon az aktiv vilagjarok vagy hahalra unjak magukat ket het utan, vagy atveszik a hely hangulatat es csak fekszenek a parton a fuggoagyban es elvezik a latvanyt, max kimennek 1-2 orara sznorizni az obolbe. De ezen ugye ne csodalkozzunk, hiszen a legnagyobb maldiv udulosziget is kb 100x belefer La Digue-ba, es ugye a tengerszint feletti magassaguk ugy 5 meter max.

 

-seci

Előzmény: moonwalkr (7492)
moonwalkr Creative Commons License 6 napja 0 0 7492

Igazából objektíve mindenkinek igaza van, aki azt mondja, hogy Sey-t és Maldivot nem lehet összehasonlítani (és igazából igaz ez szinte minden helyre is). Persze az emberben megmarad egy összkép (ami persze valóban rém szubjektív), ami alapján mégis meg tudja mondani melyik tettszett jobban. Én eddig csak olyannal találkoztam, akinek Maldiv, Laci v kollega eszerint meg olyanokkal, aki szerint Sey. Lehet szavazatszámlálásba kezdeni:)

Egy dolog persze biztos, bármelyikre mész, csodákkal fogsz találkozni és jómagam is, ha felmerülne a lehetőség, hogy máris indulhatok, csak annyit kérdeznék, hogy van-e még lehetőségem még hazamenni egy fürdőgatyáért:)

Azért, ha helyes, ha nem, nálam Maldiv feljebb áll a dobogón, igaz, amikor szóba kerül Seychelles (ne adj Isten valamiért képeket kezd róla nézegetni az ember), a szívverésem fel szokott gyorsulni:)

Előzmény: seci (7490)
Gabor1123 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7491

A Patatran szerintem nagyon szép parton van :https://flic.kr/p/rgkrXT, biztosan tetszeni fog. A 10 nap tényleg relatív mi utoljára 3 hetet voltunk ott és kevés volt  Snorkelezni a közelben lévő Anse Severe - t tudom ajánlani  nemrég linkeltem egy videót is  ha érdekel. Azon kívül plusz egy szavazat a Sister's kirándulásra 

Előzmény: evelin95 (7478)
seci Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7490

Marmint Sey vs Maldiv? Total kulonbozo dolgok, nincs ertelme nagyon osszehasonlitani oket.

Meg ha csak LaDique-ot hasonlitod egy maldiv szigettel, akkor se sok.

 

-seci

Előzmény: Laci v (7489)
Laci v Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7489

Azért ezzel vitatkoznék. Beszéltem ott több olyan emberrel aki volt már mindkét helyen, és érdekes ők épp az ellenkezőjét mondták. Nem szerencsés olyan dolgot állítani, aminek szubjektív aspektusa van. Kinek a pap, kinek a papné.

moonwalkr Creative Commons License 2018.10.11 0 1 7488

Azzal nincs mit vitatkozni, hogy remekül el lehet tölteni 10 napot itt is. A Maldiv szigeteken az első alkalommal a 7 napos "turnus" végén az tűnt fel, hogy a csodába, még mennyi mindent nem csináltunk, tehát a 10 nap sehol sem sok, ez igaz. Viszont vétek lenne Seychelles-re úgy elmenni, hogy csak 1 szigeten vagy, bár asszem ebben is egyet értettünk.

 

Ami az Grande Anse partot illeti, azért volt anno kicsit felemás számunkra, mert szó szerint nem lehetett bemenni a vízbe. Még táblák is figyelmeztettek, hogy veszélyes áramlatok vannak, de megerősítem, összevissza dobált a víz, nem volt éppen pozitív élmény, bár kétségtelen, hogy mint part, nagyon szép volt.  

 

OFF

Ha maldivot még csak tervezgetitek, csak egyet tudok mondani: ne csak tervezzétek, CSELEKDJETEK:) Nem hangzik túl jól egy seychelles-i topikon, de az messze túltesz minden, amit Sey-en láttatok:)

ON

Előzmény: Siemens113 (7487)
Siemens113 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7487

El lehet ott tölteni 10 napot (nem is olyan nehéz :) ) csak valószínű nem rögtön elsőre és nem is feltétlen éri meg. De mondjuk harmadjára negyedjére simán menne. Én még hozzátenném a remek kis listához mindeképp a Grande Anse, Petit Anse, Anse Cocos partok látogatását, bár túlzásnak tűnik de akár fél 1 napot is szánva egy egy partra. (hasonlóan a Source D'argenthez is akár) Főleg utóbbi kettő volt nekem (Lazio és Georgette mellett) igazán az autentikus seychelles érzés az igazán természetközeli csodaszép partokkal, lazulással, sétálgatással tengernézéssel (talán ebben hasonló a természetközeli maldív érzéshez de azt mi még csak tervezzük) De összességében Praslin La Digue között megosztani 10 napot remek leosztása egy jó kis nyaralásnak a szigeteken. :)

Előzmény: moonwalkr (7486)
moonwalkr Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7486

 

Szia!

Pár okosság még, ha segíthetek.

 

Ha már leszóltam La Dique-t, hogy túl sok a 10 nap: igazából gyönyörű hely, csak kicsi. A kötelezőkre (La Passe, Anse Souce d'Argent, l'Union Estate park) elég egy nap. Egy másik napot mindenképpen szánjatok rá egy déli sziget túrára. Ha jól láttam seci olvtárs ezt linkelte be. Óriási élmény, bár nem mondom, hogy puhányoknak való:) Egy Robert Agnes nevű figura szervezi, Facebookon lehet megtalálni az illetőt, de innen a fórumról is meg lehet szerezni az elérhetőségét. (Talán szerénytelenül mondhatom, hogy innen a fórumról én voltam először ilyen túrán és tőlem terjedt el a híre és többen is nagyon elégedetten tértek vissza.) 

 

Egy további nap lehet a biciklizés. Elég drágán, de azért nem megfizethetetlenül lehet bringát bérelni, ne hagyjátok ki. Érdemes a bérlésnél odafigyelni, hogy milyen gépet vesztek ki, mert vannak elég leharcolt darabok (az enyém anno szétesett alattam...) Újabb nap lehet a Sisters- és Felicite-szigetek hajókirándulás (ehhez szerintem csak  a La Passe-nál a hajókikötőbe kell lesétálni és ott kérdezősködni, igazán kialakult rendszere ennek még akkor nem volt, amikor ott voltunk - értsd nem volt kitáblázva, nem voltak elkapó emberek, akik reklámozták, de mégis voltak ezek a lehetőségek). További napokon érdemes, akár biciklivel is kis öblöket keresni és napozni, fürödni, esetleg sznorizni. Vagy bemenni a sziget belsejébe és megkóstolni a frissen facsart gyümölcsleveket (ezeket általában simán a házaknál lehet megtalálni, kis asztalok állnak a kapuban, nem kell nagy standokra számítani, inkább észre kell venni őket. Nagyon egzotikus és nem mellesleg finom. 

 

Ami Praslint-t illeti, ha már bevettétek a tervbe, sokkal nagyobb a sziget, sokkal nagyobb a merítés, de öt nap itt is hamar eltelik, majdnem kevés. Csoda partja vannak, amiket kötelező meglátogatni: Anse Lazio, Anse Georgette (ez a part egy nagy luxusszálloda golfpályája végén fekszik, van, hogy külön be kell jelentkezni, hogy beengedjenek, de egyrészt kénytelenek, mert Seychellesen minden tengerpart köztulajdon, nem foglalhatja el szálloda, másrészt megéri, mert gyöngyszem, a szállásotokon biztos megteszik, hogy felhívják őket és bookolnak egy belépést a partra.), vagy Cote d'Or. 

Aztán ott van a Valle de Mai park, ami szintén csodaszép a rengetek pálmafával, Coco de Mer-rel, óriási, szobányi levelekkel. Érdemes kipróbálni a helyi buszt, de lehet autó bérelni, ez már egy nagyobb sziget, itt a bicikli nem opció.  Itt is érdemes körüljárni a szigetet, öblöket keresni, megmártózni.

Nagy élmény lesz a gasztronómia (Praslin nagyobb, több étterem is van). Curry-s polip, vagy éppen curry-s denevér, van egy csomó egzotikus kreol kaja, ki ne hagyjátok. 

 

Mahéról Praslinra ha tehetitek inkább belföldi repülőpjárattal menjetek. Van ugyan a Cat Coco komp, de nagyon sokaktól lehetett hallani hányásról rosszullétről, hosszú az út és hullámos. Praslin-La Dique csak a komppal megy, de ez negyed óra, ezt ki lehet bírni. 

 

Na jó csemegézést:)

Előzmény: evelin95 (7478)
seci Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7485
Előzmény: evelin95 (7478)
Ka Pál Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7484

Milánóból most is van 150 EFt-tól már, a probléma a menetidő (20+ óra) és/vagy 1 hétnél rövidebb kint tartózkodás, meg még oda is kellene jutni Milánóba + 1-2 éjszaka szállást fizetni a városban, s úgy már mindjárt nem is olcsóbb és sokkal törődősebb az utazás.

Előzmény: Siemens113 (7483)
Siemens113 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7483

Az tényleg korrekt. Mi most másodjára megyünk (visszatérünk), a legjobbá ér érték arányú jegy a Qatar-é volt, 245,000 körül per fő,direktben az oldalukon vásárolva Praslinig. Első alkalommal a Turkish nyitó promojával mentünk Mahe-ig, 160,000körül volt per fő. (külön Air Seychelles jegy PRI-ig - 1 héttel az út előtt akciósan :) ) De az aranykornak sajnos vége, amikor még a QR 170-180-ért tolt jegyeket BUD-ról, na igen az tényleg jó áras volt. Ami a legdurvább volt számomra idén (és ha rugalmasak lennénk – amik babával, családdal csomaggal stb-vel nem vagyunk- simán lecsaptam volna rá) az MXP-PRI volt Turkish-el pár hónapja Mahe-ig de Praslinig is lehetett kombinációkat összerakni nevetséges áron, 350 EUR/fő körül az volt a legjobb akció idén. (ez volt még Athenból – amit talán valaki vett is innen a fórumról és Máltáról is) Ezután a QR következett a sorban egy sofiai promo-val 165,000 körüli áron, mint a régi szép időkben. J Nekünk ezek közül most még pár évig nem játszik semmi, marad a jó öreg (drága…) BUD ha tudunk lőni valamit.

Előzmény: Ka Pál (7480)
Ka Pál Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7482

Ha nekem szólt, igen.

Előzmény: Laci v (7481)
Laci v Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7481

gondolom turkishsel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!