Keresés

Részletes keresés

Fancsimoncsi Creative Commons License 2018.10.12 0 0 7501

Október 18-án megyünk. 7 éjszaka Mahe, 2 éjszaka Praslin. üdv, Móni

Előzmény: Siemens113 (7454)
Laci v Creative Commons License 2018.10.12 0 0 7500

Mónikám egy pozitív világnézetű nő , ennyi miatt nem sértődik meg, még ha férjnél van akkor sem:)

Csak pozitívan!

Fancsimoncsi Creative Commons License 2018.10.12 0 0 7499

Köszi a "jó" tanácsot.... Konkrétan szerettem volna, ha valakit ajánl valaki, mert sok helyen jártam már ahol barátok ajánlottak jó fej, angolul jól beszélő sofőrt, aki kicsit inkább idegenvezető is. Én is ajánlottam másoknak is, aminek örültek. Egyrészt nem egyedül megyek, másrészt nem barterezni szeretnék, mert férjnél vagyok. Ha valaki tud ennél jobb tanácsot adni konkrétan, akkor azt megköszönöm. Móni

Előzmény: Laci v (7497)
armadores Creative Commons License 2018.10.12 0 0 7498

Sziasztok!

március utolsó két hetét a három fő szigeten töltjük.

Ezen oldalakon is sok infót, ötletet lehet olvasni, szuper, ezer köszönet Mindenkinek! Impresszióval mindenkèppen jövök utána. Èn is természetesen kiváncsi vagyok, mit ad többet vagy kevesebbet mint má szigetek az indiai- óceánban.

Azért szeretnék abban tanácsot kérni, hogy -- transzfereket repülőtér- hotel- kikötők es vissza viszonylatban érdemes már itthonròl, pl. Attiláékon keresztül lefoglalni, vagy ott helyben is talalunk taxist?

-- kirándulásokat Praslin ès La Dique környező szigeteire előre foglalni(Attiláék?), vagy lemegyünk a kikötőkbe és tudunk választani a lehetőségekből?

Köszi a válaszokért!

 

Seci!

Olvastam a blogodban hogy Praslinről Attiláékon kéresztül voltatok a vitorláson kirándulni a teknősök szigetén es St.Pierren. Leírásod szerint nem voltatok megelégedve a szervezéssel. Annyira ' gáz' volt?

mert akkor még én is átgondolom!

Bár kb. tíz napja várok a válaszukra...

Köszi Neked is a vélemenyed!

 

armadores

 

Laci v Creative Commons License 2018.10.12 0 0 7497

Drága Mónikám! Ezt bármelyik sofőr megteszi szíves örömest, csak pénz kell hozzá. Vagy talán még az sem:) Szeretik a fehér nőket.

Fancsimoncsi Creative Commons License 2018.10.12 0 0 7496

Sziasztok, tudtok ajánlani olyan sofőrt, aki reggel felvesz a szállodánál, és elvisz azokra a helyekre amiket meg kell nézni. Beszél angolul és jó fej.

köszi, Móni

Tapi11 Creative Commons License 2018.10.12 0 0 7495

Múlt hét elején még volt BA jegy májusra és júniusra (bud-london-sez) retúr 145 000 HUF ert. Én novemberben akartam venni, de most mar nincs :-(

Előzmény: suzi_mou (7494)
suzi_mou Creative Commons License 2018.10.12 0 0 7494

Igen, mi lottunk Athenbol Turikishsel 465 euro/foert jegyet februarra. :-)

 

Előzmény: Siemens113 (7483)
seci Creative Commons License 2018.10.12 0 0 7493

En egyetertek veled, mindket helyre visszamennek, es en nem szorakoznek a furdogatyaval sem, van a duty-freeben :)

 

De azert az teny, hogy Sey sokkal valtozatosabb, 2-3 honapot siman el lehetne tolteni a 3 fo szigeten + kirandulasokkal a kisebbekre. Maldivon az aktiv vilagjarok vagy hahalra unjak magukat ket het utan, vagy atveszik a hely hangulatat es csak fekszenek a parton a fuggoagyban es elvezik a latvanyt, max kimennek 1-2 orara sznorizni az obolbe. De ezen ugye ne csodalkozzunk, hiszen a legnagyobb maldiv udulosziget is kb 100x belefer La Digue-ba, es ugye a tengerszint feletti magassaguk ugy 5 meter max.

 

-seci

Előzmény: moonwalkr (7492)
moonwalkr Creative Commons License 2018.10.12 0 0 7492

Igazából objektíve mindenkinek igaza van, aki azt mondja, hogy Sey-t és Maldivot nem lehet összehasonlítani (és igazából igaz ez szinte minden helyre is). Persze az emberben megmarad egy összkép (ami persze valóban rém szubjektív), ami alapján mégis meg tudja mondani melyik tettszett jobban. Én eddig csak olyannal találkoztam, akinek Maldiv, Laci v kollega eszerint meg olyanokkal, aki szerint Sey. Lehet szavazatszámlálásba kezdeni:)

Egy dolog persze biztos, bármelyikre mész, csodákkal fogsz találkozni és jómagam is, ha felmerülne a lehetőség, hogy máris indulhatok, csak annyit kérdeznék, hogy van-e még lehetőségem még hazamenni egy fürdőgatyáért:)

Azért, ha helyes, ha nem, nálam Maldiv feljebb áll a dobogón, igaz, amikor szóba kerül Seychelles (ne adj Isten valamiért képeket kezd róla nézegetni az ember), a szívverésem fel szokott gyorsulni:)

Előzmény: seci (7490)
Gabor1123 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7491

A Patatran szerintem nagyon szép parton van :https://flic.kr/p/rgkrXT, biztosan tetszeni fog. A 10 nap tényleg relatív mi utoljára 3 hetet voltunk ott és kevés volt  Snorkelezni a közelben lévő Anse Severe - t tudom ajánlani  nemrég linkeltem egy videót is  ha érdekel. Azon kívül plusz egy szavazat a Sister's kirándulásra 

Előzmény: evelin95 (7478)
seci Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7490

Marmint Sey vs Maldiv? Total kulonbozo dolgok, nincs ertelme nagyon osszehasonlitani oket.

Meg ha csak LaDique-ot hasonlitod egy maldiv szigettel, akkor se sok.

 

-seci

Előzmény: Laci v (7489)
Laci v Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7489

Azért ezzel vitatkoznék. Beszéltem ott több olyan emberrel aki volt már mindkét helyen, és érdekes ők épp az ellenkezőjét mondták. Nem szerencsés olyan dolgot állítani, aminek szubjektív aspektusa van. Kinek a pap, kinek a papné.

moonwalkr Creative Commons License 2018.10.11 0 1 7488

Azzal nincs mit vitatkozni, hogy remekül el lehet tölteni 10 napot itt is. A Maldiv szigeteken az első alkalommal a 7 napos "turnus" végén az tűnt fel, hogy a csodába, még mennyi mindent nem csináltunk, tehát a 10 nap sehol sem sok, ez igaz. Viszont vétek lenne Seychelles-re úgy elmenni, hogy csak 1 szigeten vagy, bár asszem ebben is egyet értettünk.

 

Ami az Grande Anse partot illeti, azért volt anno kicsit felemás számunkra, mert szó szerint nem lehetett bemenni a vízbe. Még táblák is figyelmeztettek, hogy veszélyes áramlatok vannak, de megerősítem, összevissza dobált a víz, nem volt éppen pozitív élmény, bár kétségtelen, hogy mint part, nagyon szép volt.  

 

OFF

Ha maldivot még csak tervezgetitek, csak egyet tudok mondani: ne csak tervezzétek, CSELEKDJETEK:) Nem hangzik túl jól egy seychelles-i topikon, de az messze túltesz minden, amit Sey-en láttatok:)

ON

Előzmény: Siemens113 (7487)
Siemens113 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7487

El lehet ott tölteni 10 napot (nem is olyan nehéz :) ) csak valószínű nem rögtön elsőre és nem is feltétlen éri meg. De mondjuk harmadjára negyedjére simán menne. Én még hozzátenném a remek kis listához mindeképp a Grande Anse, Petit Anse, Anse Cocos partok látogatását, bár túlzásnak tűnik de akár fél 1 napot is szánva egy egy partra. (hasonlóan a Source D'argenthez is akár) Főleg utóbbi kettő volt nekem (Lazio és Georgette mellett) igazán az autentikus seychelles érzés az igazán természetközeli csodaszép partokkal, lazulással, sétálgatással tengernézéssel (talán ebben hasonló a természetközeli maldív érzéshez de azt mi még csak tervezzük) De összességében Praslin La Digue között megosztani 10 napot remek leosztása egy jó kis nyaralásnak a szigeteken. :)

Előzmény: moonwalkr (7486)
moonwalkr Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7486

 

Szia!

Pár okosság még, ha segíthetek.

 

Ha már leszóltam La Dique-t, hogy túl sok a 10 nap: igazából gyönyörű hely, csak kicsi. A kötelezőkre (La Passe, Anse Souce d'Argent, l'Union Estate park) elég egy nap. Egy másik napot mindenképpen szánjatok rá egy déli sziget túrára. Ha jól láttam seci olvtárs ezt linkelte be. Óriási élmény, bár nem mondom, hogy puhányoknak való:) Egy Robert Agnes nevű figura szervezi, Facebookon lehet megtalálni az illetőt, de innen a fórumról is meg lehet szerezni az elérhetőségét. (Talán szerénytelenül mondhatom, hogy innen a fórumról én voltam először ilyen túrán és tőlem terjedt el a híre és többen is nagyon elégedetten tértek vissza.) 

 

Egy további nap lehet a biciklizés. Elég drágán, de azért nem megfizethetetlenül lehet bringát bérelni, ne hagyjátok ki. Érdemes a bérlésnél odafigyelni, hogy milyen gépet vesztek ki, mert vannak elég leharcolt darabok (az enyém anno szétesett alattam...) Újabb nap lehet a Sisters- és Felicite-szigetek hajókirándulás (ehhez szerintem csak  a La Passe-nál a hajókikötőbe kell lesétálni és ott kérdezősködni, igazán kialakult rendszere ennek még akkor nem volt, amikor ott voltunk - értsd nem volt kitáblázva, nem voltak elkapó emberek, akik reklámozták, de mégis voltak ezek a lehetőségek). További napokon érdemes, akár biciklivel is kis öblöket keresni és napozni, fürödni, esetleg sznorizni. Vagy bemenni a sziget belsejébe és megkóstolni a frissen facsart gyümölcsleveket (ezeket általában simán a házaknál lehet megtalálni, kis asztalok állnak a kapuban, nem kell nagy standokra számítani, inkább észre kell venni őket. Nagyon egzotikus és nem mellesleg finom. 

 

Ami Praslint-t illeti, ha már bevettétek a tervbe, sokkal nagyobb a sziget, sokkal nagyobb a merítés, de öt nap itt is hamar eltelik, majdnem kevés. Csoda partja vannak, amiket kötelező meglátogatni: Anse Lazio, Anse Georgette (ez a part egy nagy luxusszálloda golfpályája végén fekszik, van, hogy külön be kell jelentkezni, hogy beengedjenek, de egyrészt kénytelenek, mert Seychellesen minden tengerpart köztulajdon, nem foglalhatja el szálloda, másrészt megéri, mert gyöngyszem, a szállásotokon biztos megteszik, hogy felhívják őket és bookolnak egy belépést a partra.), vagy Cote d'Or. 

Aztán ott van a Valle de Mai park, ami szintén csodaszép a rengetek pálmafával, Coco de Mer-rel, óriási, szobányi levelekkel. Érdemes kipróbálni a helyi buszt, de lehet autó bérelni, ez már egy nagyobb sziget, itt a bicikli nem opció.  Itt is érdemes körüljárni a szigetet, öblöket keresni, megmártózni.

Nagy élmény lesz a gasztronómia (Praslin nagyobb, több étterem is van). Curry-s polip, vagy éppen curry-s denevér, van egy csomó egzotikus kreol kaja, ki ne hagyjátok. 

 

Mahéról Praslinra ha tehetitek inkább belföldi repülőpjárattal menjetek. Van ugyan a Cat Coco komp, de nagyon sokaktól lehetett hallani hányásról rosszullétről, hosszú az út és hullámos. Praslin-La Dique csak a komppal megy, de ez negyed óra, ezt ki lehet bírni. 

 

Na jó csemegézést:)

Előzmény: evelin95 (7478)
seci Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7485
Előzmény: evelin95 (7478)
Ka Pál Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7484

Milánóból most is van 150 EFt-tól már, a probléma a menetidő (20+ óra) és/vagy 1 hétnél rövidebb kint tartózkodás, meg még oda is kellene jutni Milánóba + 1-2 éjszaka szállást fizetni a városban, s úgy már mindjárt nem is olcsóbb és sokkal törődősebb az utazás.

Előzmény: Siemens113 (7483)
Siemens113 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7483

Az tényleg korrekt. Mi most másodjára megyünk (visszatérünk), a legjobbá ér érték arányú jegy a Qatar-é volt, 245,000 körül per fő,direktben az oldalukon vásárolva Praslinig. Első alkalommal a Turkish nyitó promojával mentünk Mahe-ig, 160,000körül volt per fő. (külön Air Seychelles jegy PRI-ig - 1 héttel az út előtt akciósan :) ) De az aranykornak sajnos vége, amikor még a QR 170-180-ért tolt jegyeket BUD-ról, na igen az tényleg jó áras volt. Ami a legdurvább volt számomra idén (és ha rugalmasak lennénk – amik babával, családdal csomaggal stb-vel nem vagyunk- simán lecsaptam volna rá) az MXP-PRI volt Turkish-el pár hónapja Mahe-ig de Praslinig is lehetett kombinációkat összerakni nevetséges áron, 350 EUR/fő körül az volt a legjobb akció idén. (ez volt még Athenból – amit talán valaki vett is innen a fórumról és Máltáról is) Ezután a QR következett a sorban egy sofiai promo-val 165,000 körüli áron, mint a régi szép időkben. J Nekünk ezek közül most még pár évig nem játszik semmi, marad a jó öreg (drága…) BUD ha tudunk lőni valamit.

Előzmény: Ka Pál (7480)
Ka Pál Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7482

Ha nekem szólt, igen.

Előzmény: Laci v (7481)
Laci v Creative Commons License 2018.10.11 0 0 7481

gondolom turkishsel.

Ka Pál Creative Commons License 2018.10.10 0 0 7480

Egyébként szerintem a legjobb ajánlat most Kassáról ~13 órás repülési idővel 230 EFt...

Előzmény: Ka Pál (7479)
Ka Pál Creative Commons License 2018.10.10 0 0 7479

Na ja! :O)))

 

A hektikus munkám miatt nem nagyon tudok előre tervezni, igazán szeptember eleje óta nézegetem. Azóta vannak kedvező tendenciák, de nyilván a következő napokban már nem nagyon várható árváltozás, a repülőn meg van még bőven hely. Szóval én nem parázok, nem én akarom eladni a helyeket :O)).

Előzmény: Siemens113 (7469)
evelin95 Creative Commons License 2018.10.10 0 0 7478

Köszönöm a válaszokat mindenkinek, nagyon hasznos infókat kaptam, úgyhogy átgondoljuk a

10 napot és 5-5-re megbontjuk Praslin - La Digue Islandokon. Köszi a sznori helyeket is.

Ha tudtok még hasznos infókat akkor írjatok.

Evelin

 

 

 

Előzmény: moonwalkr (7477)
moonwalkr Creative Commons License 2018.10.10 0 0 7477

Kedves evelin95!

 

 

(@Bocs seci) A Patatran Village Hotel nem új dolog, 2011-ben, pont január végén, február elején nyaraltunk ott. És onnan a hoteltől még elég hosszan lehet biciklizni tovább mindkét irányban. Maga a hotel egy középkategóriás szállás volt akkor, nem a legújabb, legkorszerűbb, minimális lepukkanás már megvolt akkor is, de egy egész jó kis hotel volt. 

 

Van a hotel előtt egy kisebb strand is, de...Igazából egész La Dique-re igaz, hogy a reef-je nulla, talán az Anse Souce d'Argent-on derékig érő vízben lehet sznorizni, de annyira nem érdemes. Itt a Patatran strandján is attól függött, hogy be lehet-e úszni, hogy honnan fúj a szél. Ha szemből fúkt, a hullámok miatt egyszerűen nem lehetett beúszni a sziklákon keresztül, ha megfordult a szél, akkor lehetett beúszni. De semmi nagy számra ne számíts víz alatti világ tekintetében, bár kétségtelen, hogy ott láttam életemben először manta ráját. 

 

Az időjárás végig klasz volt (bár volt egyetlen esős napunk is), zömében szép napos idő volt, kósza gomolyfelhőkkel, amiket én fotós felhőknek hívok, mer gyönyörűen mutatnak a fotókon). Azért én is azt gondolom, hogy La Dique-n nagyon sok a 10 nap.

 

Sznorizni nem LaDique-n kell, hanem innen indulnak hajókirndulások a Sisters-szigetekre és a Felicite-szigetre. 

Előzmény: evelin95 (7471)
seci Creative Commons License 2018.10.10 0 0 7476

Az egeszet nem, de a nyugati (?) partot biztosan. A fene tudja 3 ev alatt persze mit epitettek, akkortajt az ut megallt par szaz meterrel az eszaki csucsuk elott. Most meg azt mutatja gugli, hogy a ti szallasotok az eszaki csucskon tul van.

 

-seci

Előzmény: evelin95 (7475)
evelin95 Creative Commons License 2018.10.10 0 0 7475

Ez a bringázás nagyon tetszene, tök jó lehetett.

Az egész szigetet körbe lehet járni biciklivel és bárhol meg lehet állni tengerparton fürdeni?

Mennyiért béreltétek a biciklit ?

Előzmény: seci (7474)
seci Creative Commons License 2018.10.10 0 0 7474

Pataran Village Hotel uj dolog, 2015-ben nem volt az tuti, viszont vegig tudsz a parton bringazni majd a kozpontba, az ilyen: https://www.youtube.com/playlist?list=PLRUO1zSfKxCTmpkADvGkHw0DyNOcfCJc8

 

-seci

Előzmény: evelin95 (7471)
seci Creative Commons License 2018.10.10 0 0 7473

Reef az nem nagyon van. Sznorizni (szvsz) inkabb erdemes kimenni hajoval a Sisters szigetekhez.

-seci

Előzmény: evelin95 (7471)
Laci v Creative Commons License 2018.10.10 0 0 7472

Igaz semmi közöm hozzá, de csak La digue-ra 10 nap felesleges. Kár kihagyni Praslin-t, meg Mahét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!