Keresés

Részletes keresés

HTomi1 Creative Commons License 4 órája 0 0 50789

Mi a Granadában èltük át a vihart, ha lesz egy kis időm írok beszámolót, elöre csak annyit, bárkinek bátran ajánlom a hotelt.

Előzmény: almaviva1 (50788)
almaviva1 Creative Commons License 5 órája 0 0 50788

 

A szeptember 22.-i nagy eső után másnap reggel. Előtérben az eső maradványa a benne tükröződő ernyőkkel, aztán a part és a tenger és hátul Kos szigete.

 

 

 

 

 

 

 

almaviva1 Creative Commons License 6 órája 0 0 50787

Szia Tomi!

 

Igen a Bendisben voltunk. A választékkal, az ételek minőségével és az edények tisztaságával nem volt baj. Mindenből volt bőséges választék, még diétás is (ami nekem jól jött), sok grill, hal stb. A szoba és takarítás is megfelelt. Hát igen, a stranddal voltak kisebb problémák. A tengerparti bárnak nevezett kulipintyó, ahol a meglehetősen elnyűtt matracokat adták ki tényleg nem volt valami épületes, de azt hittük, hogy csak azért vannak ilyen állapotban mert már az utolsó előtti turnusban voltunk és egész nyáron leamortizálódtak. Viszont bőséges törölköző leterítés után használhatókká váltak. De úgy voltunk vele, hogy nem bosszankodunk ilyesmiért, nem ér annyit, hogy elrontsuk a nyaralást amire egész évben vártunk. Viszont a növények nagyon szépek voltak és jó kis csöndes hely, még este is jót lehetett sétálni a tengerparton. Jó volt maga Turgutreis, Bodrum, Kos és Ephesos, ezek mellett úgyse sok időn maradt a strandolásra.  Jövőre majd valami másik helyet fogunk kipróbálni. Számba jöhet Málta, Mallorca, esetleg Kréta vagy D-Spanyolo.

 

 

üdv

 

Előzmény: HTomi1 (50786)
HTomi1 Creative Commons License 6 órája 0 0 50786

Szia almaviva1!

Jól látom, hogy a Bendis Beach ben voltatok?

Mi pár ève elmenekültünk innen, a szegènyes ètelválasztèk, koszos tányèrok ès evőeszközök, illetve a tengerpart miatt, Ha Nektek ennyire tetszett, akkor nagyot változott a hotel, örülök.

Előzmény: almaviva1 (50783)
Erika Sándorné Creative Commons License 7 órája 0 0 50785

Sziasztok. Kicsit félünk a kialakult helyzet miatt. Attól tartok nem lesz biztonságos a nyaralás.Konakliba(Alanyától 13 km-re van) készülnénk októberbe.

Akik voltak mostanában mit tapasztaltatok, nyugi van?köszi-köszi :)

 

Kala53 Creative Commons License 1 napja 0 0 50784

Volt bizony minden nap pisztáciás is és nagyon finom volt. Nagyon hiányzik, bár büntetés nélkül nem lehet sok ilyen finomságot enni, de egy török nyaralás alatt nem szabad kihagyni ha benne van a kínálatban.

Előzmény: TR FX (50778)
almaviva1 Creative Commons License 1 napja 0 0 50783

Előzmény: TR FX (50781)
almaviva1 Creative Commons License 1 napja 0 0 50782

Szia!

 

Minden nagyon jó volt és tetszett. Sajnos pont Bodrum még tért magához a vihar után amiben odaérkeztünk, amikor bementünk. Az utcákon még takarították a sarat, az üzletekből szivattyúzták a vizet, a várban a múzeum is zárva volt. Domusszal mentünk kétszer Turgutreisbe és egyszer Bodrumba. Nagyon jó volt, bár néha az odőr elég sajátos volt, finoman szólva. Egyszer  a sofőr mellé kéredzkedtem, hogy tudjam az utat videózni, természetesen megengedte. Kétszer megpróbáltak minket átvágni a visszajáróval, de mivel már tudtuk, hogy Turgutreis 3 TL/fő, Bodrum pedig 6, így nem jött össze nekik.

Vásárolni is sikerült Bodrumban, Turgutreisben és Koson is. De nem a szombati piacon, ahol a hamisítványok hamisítványait árulták, hanem üzletben, ahol csak a sima hamisítványt. :-)

A szálloda nagyon jó és szép volt,  rengeteg növény, a kedvenc bougenvilleáim és a hibiszkuszok meg egyéb gyönyörűségek. A szoba kifogástalan, szép fürdőszoba, minden nap takarítás, az össze törölköző kicserélve, néhány TL baksis fejében. Tetszett, hogy az étteremben, bárban stb. nem kértek a pincérek baksist, hanem úgynevezett Tip Boxok voltak kitéve és aki akart az dobott bele.  Az ellátás is nagyon jó és változatos volt. Természetesen nem bírtunk és nem is akartunk mindig mindent végigenni és inni. Már tervezgetjük, hogy jövőre hova kellene menni. Vannak ötleteink, már csak a rávaló kell.....

üdv.

 

 

Előzmény: tengerzold (50780)
TR FX Creative Commons License 1 napja 0 0 50781

Dalyanba mentünk volna, ha másképp alakulnak a dolgok. Mind1, így majd jövőre vagy 2 év múlva is lesz ok visszamenni.

 

Tavaly voltunk Ephesosban, akkor a lengyel csoport mellé pakoltak be minket és a helyi idegenvezető foglalkozott velünk angolul, valami egészen szuper volt, bár az édességboltból nekünk is kijutotott! (Azt hiszem ez ennél a kirándulásnál "kötelező elem".)

Előzmény: almaviva1 (50779)
tengerzold Creative Commons License 1 napja 0 0 50780

Szia,

 

hogy tetszett Bodrum, a dolmusozás és a szálloda? Végül is tudtál jól vásárolni? 

Előzmény: almaviva1 (50779)
almaviva1 Creative Commons License 1 napja -1 0 50779

Szia!

Nem tudom melyik kirándulást nézted ki magadnak. Mi Kosra mentünk át, de oda nem jött az id. vez. Utána pedig Ephesosba. Maga a kirándulás nagyon jó volt. Talán az ért éreztük néhányan, konkrétan nyolcan kevésbé jónak, mert reggel 5 -kor először értünk jött a busz és a végén utolsónak, nagy kerülőket téve minket vitt haza. A kiránduláshoz ebéd is járt, de útközben egy gyönyörű tónál megálltunk és kaptunk egy egyszerű reggelit, ami jólesett. Az id. vez. Ephesosban nagyon sokat mesélt, mindent részletesen bemutatott, óriási terület eléggé fárasztó terepen, de gyönyörű. Voltunk még Szűz Mária házánál, a Szt. János Bazilika romjainál és Artemisz templomának megmaradt egy oszlopánál. Ez mind jó volt, nekünk nem tetszett, hogy közben a saját bizniszét intézte és oda cipelt ahol jutalékot kapott, valamint a dolgozatírás a buszon. Lehet, hogy a fiatalabbaknak jó szórakozás volt, de én már nagyon régen kinőttem az iskolás korból és nehezen viselem, ha rámszólnak, hogy ne beszélgessek közben és ne puskázzak stb. De Ephesost mindenképpen látni kell egyszer. Az izmíri leszállásoktól sem voltam elragadtatva. Azt meg végképp nem értettem, hogy valakik hogyan nem tudják, hogy Izmírbe mentek? Úgy kellett őket letaszigálni jóformán a gépről. Vajon mire gondolhattak?

 

Előzmény: TR FX (50774)
TR FX Creative Commons License 2 napja 0 0 50778

Ha a 4 félében pisztáciás is volt, akkor könnyen lehet, hogy megvan a jövőévi uticél... :-)

Előzmény: Kala53 (50777)
Kala53 Creative Commons License 2 napja 0 0 50777

Jó volt olvasni a beszámolód, köszönjük. Ha egyszer Kemer felé veszítek az irányt több okból is tudom ajánlani a Fame Residence Hotelt , amire kitértem a beszámolómban is. Délben és este is legalább négyféle baklava volt minden nap. Mi a kisebbik fiammal édességként csak azt ettünk és nem untuk meg. Krémes torták itthon is vannak, mondjuk én nem is szeretem, de ilyen finom baklava csak T.országban az igazi.

Előzmény: TR FX (50771)
Greetiee Creative Commons License 2 napja -1 0 50776

Tegnap megérkeztünk az 1 hetes nyaralásunkból, örömmel nyugtázom, hogy semmilyen atrocitás, kellemetlenség nem ért Bennünket, tényleg kár volt előre paráznom. :-)

 

Néhány infó az útról és a szállodáról. A Hotel Almambra Royal szállodában voltunk Side-ben. Maga a szálloda nagyon tetszett nekünk, SEMMILYEN kifogásal nem tudok élni, kifogástalan volt.

Egy barát házaspárral utaztunk, és csendes szobát rendeltünk mind ketten. Viszont a recepciónál tettem az összerakott útlevelekbe egy 10 euróst, így a kiszolgáló hölgy értette a kérést, és egy kiváló szobát adott nekünk. Nem is szoba, hanem inkább lakosztály volt, mert lent volt egy nappali sík tv-vel, valamint egy nagy szoba 2 db ággyal, és fürdőszobával, sík tv-vel. a nappaliból egy lépcsőn lehett felmenni egy galéria szerű részre, ami szintén elég tágas volt és volt benne egy francia ágy, szekrény és külön fürdőszoba és sík tv. Szóval pazar volt!! A szoba száma 4602-es volt, ha valaki esetleg szám szerint próbálkozna. Nem fog csalódni! A szobában tökéletes volt az internet kapcsolat is, holott azt mondták, hogy csak a közös helyiségekben lehet csatlakozni.

A szoba tisztasága is kiváló volt, minden nap tiszta törülköző, és az 5 eurós jutalomért a hattyúkat és szíveket is megkaptuk. A strand törülközőt is minden nap cserélni lehetett ingyen.

Az étkező helyiségek nagyon kellemesen berendezettek voltak, nagyon sok asztallal. Az étel kínálat minden igényt kielégítő volt, és változatos. Rengeteg hal. bárányhúsi (imádjuk) és gyümölcs.

A pincérek igazán kedvesek és figyelmesek voltak, az azstalokon új leülés előtt mindig abroszt cseréltek például.

Az udvaron 3 medence van, nekem kicsit hideg vizzel, de én fázós vagyok, a többiek imádták és a gyerekek is. Körben napozóágyak, mindíg jutott bármely napszakban mentünk.

Az udvaron mini vidámpark is van, óriáskerék, nagy hajóhinta, még egy elborzasztó forgó hintázó valami, dodgem, gyerekeknek kiváló.

Mivel iskola idő van inkább kissebb gyerekek voltak nagy számban, viszont abból a 3 hónapostól kezdődően minden korosztály. A szálloda fel van készülve erre, rengeteg etetőszék, bébiétel stb. állt rendekezésre.

Esténként előadások voltak, a színvonaluk változó. A "Hárem est" az férfi szemet gyönyörködtető volt :-), a humor est felejthető.

A tenger part nagyon közel van, szép homokos, viszont - mint korábban valaki említette - tényleg nem frissítik. A röplabdások már egy egész gödörben játszottak, nem csoda, hogy nem érték fel a háló tetejét. :-)

A víz csodálatos volt, jó meleg és több napon kersztül jó hullámos. Viszont vannak halak, amik néha kicsit megcsipkedik a lábat - az van főleg szabadon a vízben- ami megijeszti az embert. Ezzel korábban még sehol nem találkoztam. Nem vészes, ez miatt nem voltak kevesebben a vízben, csak megemlítem mint infót.  Viszont a parton az ágy az kevés, és az árnyat adó ernyő is elég viharvert, így sok ágy azért nem használható, mert egész nap éri a nap.

A vendégkör főleg németekből, kevés oroszból, arabból és magyarból állt. Hangoskodás, vagy kirívó eset nem volt.

Utazni a Green Travellel utaztunk, a transferrel nem volt gond, szervezett útra - mivel már 6-szor voltunk - nem mentünk. Mondjuk a hazautazásról az infót nem kaptuk meg a telefonunkra mint ahogy ígérték, csak az információs füzetben találtuk meg a faxot. Korábban utaztunk a Travel Service-el, az jobb volt, a repülőgépi ellátás is.

TR FX Creative Commons License 2 napja 0 0 50775

A Green-nél elkezdtek megjelenni a 2016-os árak!

TR FX Creative Commons License 2 napja 0 0 50774

Ennek fényében akkor mégsem sajnálom a kirándulást. Pedig tényleg sokan dicsérték, de ezek szerint, ízlések és pofonok....

Előzmény: almaviva1 (50773)
almaviva1 Creative Commons License 3 napja 0 0 50773

Sziasztok!

 

Én kedden jöttem haza Bodrumból, azaz Turgutreisből. A repülő odafelé is és visszafelé is leszállt Izmirben, amivel egy-egy órát vesztettünk. Odafelé Izmir és Bodrum között meglehetősen viharos időben repültünk és megérkezésünkkor özönvízszerű eső fogadott. A Green Travel idegenvezetője várt minket egyszál maga. Mivel 5 vagy 6 busznyi utas érkezett, így pl. velünk nem jött a szállodába, amivel különös problémánk nem volt, simán becsekkoltunk, nagyon udvarias és figyelmes személyzet segítségével. Ámde több párnak nem abban a szállodában jutott hely ahova foglaltak. Akik alacsonyabb kategóriásba foglaltak, most magasabb kategóriájúba kerültek, de mégis ha éppen Bodrum belvárosában szerettek volna lakni, akkor a helyette oda kb. 20 km-re eső helynek nem nagyon örültek még akkor sem ha maga szálloda minden igényt kielégített a maga kategóriájában. (4 csillagos) Viszont akik 5 csillagosba foglaltak, külön fizetve tengeri panorámáért és tengerre néző teraszért, érthetően idegesek lettek. Nem értem, hogy a hónapokkal előre lefoglalt szállodában hogyan és miért nem jutott hely? Vajon kik mentek a helyükre. Másnap délelőtt némi késéssel megérkezett az id. vez. tartott tájékoztatót és felvette a panaszosok jegyzőkönyvét, de megoldást nem tudott kínálni. Néhányuknak felkínált egy 10 €-t érő fakultatívot, amit persze nem fogadtak el, minden esetre bepróbálkozott. Aztán a pórul jártak többsége elfogadott egy drágább fakultatívot. Bodrumban még két nap múlva is látszott a sártenger nyoma és az üzletekből kilógó csövek amikkel a vizet szivattyúzták ki. Az időjárás a továbbiakban tűrhető volt, néha beborult és egy kicsit szemerkélt az eső, de aztán mindig kiderült. A hőmérséklet 30 fok körül volt, éjjel 20-25. Voltunk Kos szigetén, ahova teljesen nyugodtan át lehet menni, semmi probléma a menekültekkel. Ephesosba mindenképpen érdemes elmenni, bár egy teljes napot vesz igénybe, de fantasztikus. Pláne ha nem olyan idegenvezetőtök lesz mint a hölgy nekünk, aki az út vége felé dolgozatot íratott a tanultakból. Ő ezt teljesen komolyan gondolta, hozott papírt és tollat is mindenkinek. Elvitt minket az ő könyvárusához, ahol lehetett venni könyvet Ephesosról dupla áron mint máshol, majd egy török édesség kóstolóba ahol lehetett vásárolni és ahol ő igyekezett mindenkit rábeszélni a vásárlásra, a bolt személyzete pedig látványosan utált minket. Nyilván a hölgy ott is jutalékot kapott. Szerencsére a kirándulás után már csak repülőtéren láttuk amikor is elköszönt tőlünk.

latogato 33 Creative Commons License 3 napja 0 0 50772

 Szept. 22.-én ezeket láttam Bodrumban ( utána jó idő volt. )+ egy video:

 

https://www.youtube.com/watch?v=DWVNhFXWChA

Előzmény: TR FX (50771)
TR FX Creative Commons License 3 napja 0 0 50771

Sziasztok,


Tegnap hazaértünk Bodrumból, ahol csodás 1 hetet töltöttünk.A Crystal Green Bay Hotelben laktunk, ami -innen is üzenem Kala53-nak- számunkra remek választásnak bizonyult. Íme a beszámoló, ami remélem nem az utolsó lesz ebben a topicban idén. (Utazzatok és írjatok, légyszi!)


Utazás:

1 héttel indulás elött ért egy kellemetlen meglepetés. A Green travel elküldte a részvételi jegyet és nyomatékosan felhívták a figyelmemet, hogy a Bodrumi járat Izmíren keresztül repül majd.Amikor tavaly december végén lefoglaltam az utat, akkor még nem volt hozzá tervezett menetrend, utánna pedig láttam ugyan, hogy lesz majd repülő Izmírbe, de az soha eszembe sem jutott, hogy a 2 gép  lehet ugyanaz.Persze előfordulhat az is, hogy főszezonban mindkét reptérre külön gép ment, csak az utolsó járatokat vonták  össze, mindenesetre engem kellemetlen meglepetésként ért, hogy a 2 órásra tervezett út ("Csak átugrunk ide, Törökországba...") hirtelen 3.5h-sra nyúlt és a plusz le és felszállásoknak sem örültem igazán - utálok repülni, ilyen "eseménydús" utat eddig csak exotikus desztinációk kedvéért vállaltam be vagy ha nagyon muszáj volt.Szóval nem örültem, a helyzetnek, de tudomásul vettem, mert hát 3.5h az azért továbbra sem a világ és végül izmírben elég hatékonyan ment a leszállás, bár 2 embert persze le kellett vadászni, de többszöri felszólítás és egy extra boarding pass kontroll után végül őket is sikerült távizásra bírni. Kb 45 perc után indultunk tovább Bodrumba. A repülési idő 25 perc volt, de kb 2.5h-nak éreztem, mert persze sikerült éppen a legnagyobb viharban landolni. Nem esett jól. :-(


Transzfer és egyébb technikai dolgok:

Érkezés után a Green travel 1 szál 1 idegenvezetője várt ránk. (Azért többen szoktak lenni.) Mivel több busz ment, ő meg egyedül volt, így értelemszerűen nem mindenkinek jutott belőle - nekünk sem.Nekem kifejezetten nem hiányzott, hogy segítsen valaki becsekkolni a szállodába, de mivel a topicon többször felmerült, hogy ez az előnye megvan a szervezett útnak a magán megoldáshoz képest gondoltam leírom, hogy azért utazási irodávals sem biztos, hogy mindig ott lesz az idegenvezető.Már a reptéren megkaptuk a szokásos információs csomagot rajta a fogadóóra időpontjával, még aznap 18:30-ra lett beütemezve.Sajnos közben egy elég kiadós eső zúdult Bodrumra, ami miatt az idegenvezető elég érthető módon nem ért oda. Az más kérdés, hogy nem ártott volna odaszólni a szállodába, hogy ne várjuk feleslegesen. Én fél óra várakozás után elég paprikás hangulatban adtam fel.
Végül 2 nappal késöbb ebédelni menet megláttuk, hogy éppen fogadóórát tart néhány vendégnek, aki együtt érkezett velünk. Gyorsan leadtam neki a telefonszámunkat, hogy a jövőben ne legyen gond kapcsolatot létesíteni velünk, de a fakultatív program lehetőségeket sem végighallgatni sem kihasználni nem volt kedvünk. (És becsületére legyen mondva ezt teljesen korrektül, udvariasan és kedvesen tudomásul is vette.)Utóbbit egyébbként bánhatjuk, mert a kirándulásokról mindenki szuperlatívuszokból beszélt, még soha nem hallottam ennyi pozitív kommentet az idegenvezetésről, úgyhogy lehet kicsit elhamarkodottan ítéltük meg szegényt.


Szálloda:

A Crystal Green Bay a reülőtértől kb 15 percre van, csodálatos környezetben egy fenyőerdő közepén fekszik közvetelnül egy kis öböl (Green Bay) partján, igazi béke szigete. Másik szálloda vagy érdemleges méretű település nincs a közelben. Innen csak természetjáró sétára lehet kimenni este, úgyhogy annak aki a nyüzsgésre vágyik ez a hotel nem ajánlott.

A szobák funkcionálisan rendben voltak, de azért érezni lehetett rajtuk, hogy nem tegnap lettek újrabútorozva. Bennünket ez kevésbbé zavart, talán egy USB csatlakozó jól jött volna arra a lapos tévére, meg azért a szabad konnektort találni sem volt egyszerű. A minibár érkezéskor tele volt (üdítőkből, vízből volt jópár db), utánna ezt nem pótolták, de mindenből hagytunk benne gazdagon amikor eljöttünk, szóval nekünk nem is hiányzott.A Green ismét beleírta a foglalásba, hogy csendes szobát szeretnék, és ismét az is kaptam. (A bároktól, esti programoktól nem hiszem, hogy lehetett volna távolabb kerülni.)
Wifi a szálloda egész területén van (szobaszámmal és születési dátummal kell belogolni, ezért érkezés után eltart egy darabig amég elérhető lesz, annak függvényében, hogy a recepción milyen gyorsan viszik fel az adatainkat).
Kellemesen meglepődtünk, hogy a hotel személyzete elég jól beszél angolul. (A recepció pl nálam csillagos 5-ös.) Gondolom ez leginkább annak köszönhető, hogy oroszok csak mutatóban voltak a szállodában. Egy vicces incidenstől eltekintve nem is volt velük probléma.Szomszédék valószínűleg nem találták meg a szobájukban a "Do not disturb" táblát, ezért gondolták leakasztják a mi kilincsünkről. Azt mondjuk nem vették észre, hogy a miénkre -számunkra is ismeretlen okból- rá volt írva a szobaszám. Mindenesetre amikor feltűnt, hogy Ivánék kilincsén fityeg akkor mosolyogtunk egy jót és kértünk egy újat a takarítónénitől - bár az is felmerült, hogy szimplán visszalopjuk, de ezt az ötletet végül elvetettük. :-)
Az ételkínálattal és minőséggel nagyon meg voltunk elégedve. A főétteremben mindíg volt vagy 2 féle hús, legalább 1 féle hal frissen grillezve, frissen sütött pide 2 verzióban (nyami!!!) és persze nem helyben készülő húsféléből is 4-5 féle, 2 fajta leves, tészta 2 verzióban, valamelyik török tájegység ízlésének megfelelő kebab és muszaka minden esete másképp elkészítve és persze köretek, saláták és hideg mezék mindenféle verzióban.Ami nekem némiképp csalódás volt, azok a desszertek. Bár volt vagy millió féle, de többségében krémes, tejszínes sütik, igazi jó baklavát pl egész héten nem is ettem. Persze sokakat kárpótolt a szokatlanul nagy gyümölcs kínálat (alma, körte, szilva, dinnye, narancs, banán, szőlő és valami "tájidegen" többnyire kivi vagy ananász), de ez sajnos rajtam nem segített. végül  az otthonról vitt milka csokival vígasztalódtam.Ami szuper, hogy egész délután sütögette a néni a Snack bár melletti sátorban a gözlemét és még csak komoly sor sem volt soha, úgyogy végre degeszre ehettem magam vele.Ital tekintetben a szokásos "alsó kategóriás" 5* színvonalat hozza a hotel. Mondjuk alkoholról nem tudok nyilatkozni, de a kávé a szokásos gépi vacak. Persze lehet, hogy valahol lehetett volna keríteni ihatót, de reggel nem volt annyi energiám, hogy megkeressem. A gyümölcslevekkel u.e. a helyzet. De legalább pepsi a cola és van light is normális méretű pohárba csapolva.
A part valahol félúton van a homokos és az aprókavicsos között. A nyaralós hetünk első felében még eléggé tele volt a szálloda, de akkor sem okozott problémát üres napágyat szerezni. 2 stég is van, aki ott szeretne helyet magának azért nem árt, ha korán kel.Eleinte vacsoránál asztalt szerezni nem volt könnyű, még úgy sem, hogy 1h-val nyitás után mentünk enni. Ami viszont pozitív, hogy az asztalokat még a legnagyobb tömegben is újraterítették, úgyhogy az evőeszközökkel nem volt gond.Néhány nap után aztán feltűnt, hogy nem az étterem kicsi, hanem sokan vacsora után is itt maradnak beszélgetni-iszogatni, ezért tűnt az indokoltnál nagyobbnak a tumultus. Nem tudom, hogy főszezonban ugyanez-e a módi, gyanítom, hogy akkor azért inkább a bárok valamelyikében folytatódik az este.


Időjárás:

Az első vihatos délutánt  csendes, nyugodt és főleg száraz idő követte. Az első napon még jöttek-mentek a felhők, de a hét további részében túlnyomóan napos idő volt. A max. hőmérséklet olyan 27-30C körül alakult.


Összegezve:

Ár-érték arányban nagyon jó szállodát választottunk, ahol tényleg nyugodtan sikerült pihennünk, szerintem még vissza megyünk. Hasonló áron - kb 170k/fő- bátran ajánlanám bárkinek!

 

tkisgyongyi Creative Commons License 5 napja 0 0 50770

Köprülü-kanyonba csak raftingolni visznek? Az utazási iroda kínálatában nincs sima kirándulás csak rafting.

Azt hiszem kissé hűvös lesz már és az igazat megvallva  nem vagyok egy mai csirke, nem biztos, hogy nekem való a rafting!

ma-ma Creative Commons License 5 napja 0 0 50769

Köszönöm Kala!

 

Azért kérdeztem, mert jövőre is oda szeretnénk vissza menni.

Előzmény: Kala53 (50768)
Kala53 Creative Commons License 5 napja 0 1 50768

A kikötő közelében lévő parktól jobbra esett a piac, az üzletekkel teli utcára merőlegesen. Tulajdonképpen egy utcát beborítottak a kereskedők egymáshoz érő sátrai, amikben leginkább ruhaneműket , kisebb bőrárukat, ajándék tárgyakat , török édességeket, teákat árultak.

Előzmény: ma-ma (50767)
ma-ma Creative Commons License 6 napja 0 0 50767

 Kala53

Azt szeretném kérdezni, hogy Kemerbe hol volt a piac? Igaz mi kedden mentünk és jöttünk, így nem láthattunk semmit.

 

 

Kedves Malázs!

 

Csak neked készítettem képet a kedvenc Hoteledről, de nem tudom föltenni az oldalra:( . Nem vagyok valami zseni a géphez. Igaz letöltöttem, de azt írta túl nagy.  Mi is most a Barutban voltunk és az erkélyről gyönyörködtünk az Oranzsba. Első Törökországi nyaralásunk nekünk is ott volt. De jövőre nagyon szeretnénk ide vissza menni! Ilyen magas szintű ellátásban még soha sehol nem részesültünk!! Tiszta szívből ajánlom mindenkinek!!!

Előzmény: Kala53 (50762)
TR FX Creative Commons License 6 napja 0 0 50766
Nagyon köszi a beszámolót! Szuper nyaralás lehetett!
Előzmény: Kala53 (50762)
kirgizke Creative Commons License 6 napja 0 0 50765

Cirali - Demre/Myra - Kas útibeszámoló itt:

 

Törökország 2014/2015 - 5.nap

December 25. – Çiral?, Demre/Myra, Kas   A kandalló mellett elköltött reggeli közben hatalmas fekete terepjárójával berongyolt a panzió udvarára az ikizes pasas unokatestvére, a panziós nénike fiacskája. Se szó, se beszéd, de még köszönés se, csak odaugrott az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

hugoka1 Creative Commons License 6 napja 0 0 50764

Szevasztok!

Alanyában az Alanyum shopping Center kivételével tud valaki másik bevásárló központot?

Köszi előre is!

 

 

tkisgyongyi Creative Commons License 6 napja 0 0 50763

Mi 25-én megyünk: a tenger már nem lesz túl meleg 24 fokot jeleznek és a levegő is nagyjából ugyanennyi napközben. Este és reggel kicsit hűvösebb lesz, azt írták, hogy kell a meleg kardigán.

Előzmény: Sushihead (50761)
Kala53 Creative Commons License 6 napja 0 0 50762

Elkészült a beszámoló:

 

Csütörtökön jöttünk haza Kemerből ahol ragyogó jó időnk volt, átlagban 30 fokos meleggel két éjszaka nagy esővel és égzengéssel.

 

Hotel: Fame Residence 5* AI ellátással, 09.17-24-ig

Ár: adventi előfoglalási akcióban 2 szobára, 4 főre 686.000 Ft

 

Utazás: Freebird, ellátás a repülőn szendvics, üdítő, kávé. A hazautazáskor egy órás késéssel szálltunk fel.

 

Utazási iroda: Green Travel, aktív , segítőkész idegenvezetővel, Alexával . A hotelbe 13-an érkeztünk magyarok, ahol mindenkit egy pohár pezsgővel fogadtak. Érkezésünkkor már túl voltunk a vacsoraidőn, Alexa szendvicseket kért az éhes csoportnak, amit a csomagok után rövidesen felhoztak a szobákba. A szoba kártyák kiosztásáig a hotel személyzete a lobby bárhoz kísért minket. Mire elfogyasztottuk a koktélunkat is, megkaptuk a szobáinkat, Alexától a hasznos infókat és ő csak ezután búcsúzott el a csoporttól. Ilyen kellemes fogadtatásban és idegenvezetői gondoskodásban eddig még nem volt részünk, pedig ez volt az ötödik nyaralásunk Törökországban.

 

Hotelszoba: tájra néző szobára fizettünk be, előttünk voltak a csodás hegycsúcsok , ami persze csak másnap reggel vált láthatóvá. A szoba nem volt túl nagy, de két főre megfelelő, ragyogó tisztaság, szép bútorok, nagy képernyős LED tévével. A hotel fotójával ellátott strandtáska és egy kisebb tarisznyaszerű táska is volt bekészítve a szobánkba. A fürdőszoba sokféle kozmetikummal /sampon, hajbalzsam, tusfürdő, testápoló/ és egyéb hasznos eszközzel / összerakható fogkefe, fogkrém, borotva, borotvakrém, fésű, körömreszelő, stb. volt ellátva, mind a hotel logójával ellátott dobozkában egyenként becsomagolva, de kaptunk becsomagolva papucsokat is a SPA használatához. Már a második nap, élő murvafürttel díszített, törülközőből hajtogatott díszt kaptunk az ágyunkra, anélkül hogy előre adtunk volna borravalót. Ezután természetesen többször is tettem ki pár eurót. A törülközőket naponta az ágyneműt kétnaponta cserélték.

A mini bár fizetős volt, csak a víz, a kávé és a tea volt ingyen. Ez utóbbiakat naponta pótolták.

A szobákban ingyenes és megfelelő gyorsaságú volt a Wifi.

 

Étterem: két étterem volt a hotelben, de mi az a la carte éttermet nem próbáltuk ki. Naponta kétféle leves volt, rengeteg saláta, sokféle főétel, sütiből legalább 20 féle és 4-5 féle gyümölcs. Minden nap volt hal, de tenger gyümölcseivel nem találkoztunk. Az ételek ízletesek és változatosak voltak.  A snack bárban pizzák, hamburgerek, kebab, pide és kétféle apró méretű panírozott húsi, természetesen volt mindig sült krumpli és saláta is. A snack bár mellett időnként készítettek gőzlemét. A három bárban finom üdítők, koktélok, a negyedik bárban nem fogyasztottunk semmit. Az italok a lobby bárban voltak a legjobbak. Az épületben lévő bárokban Tuborg sört csapoltak, én Efesre számítottam. Egy dolog hiányzott még az igazi finom feketekávé, sajnos csak gépi Nescafé volt mindenhol.

Az érkezésünk utáni 1-2 napon az étterem kicsinek, a személyzet pedig kevésnek tűnt, mert ha nem kezdéskor mentünk ebédelni, vacsorázni, nem volt újbóli megterítés. Nekünk kellett összeszedni az evőeszközöket, poharakat, sőt még az italt is, ez furcsa volt, mert ilyennel még 4*-os hotelben sem találkoztunk. A kezdő nehézségek után látványosan megnőtt a pincérnők /fiúk alig voltak, pedig jókat szoktunk velük mókázni/ száma. Az étteremben a személyzet nagy része orosz ajkú, ferde szemű szép lányokból állt, valószínű azért mert sok volt a hotelben az orosz ajkú vendég, szerencsére a kulturált fajtából, nem volt velük probléma. Amikortól nőtt a személyzet száma, ahogy felálltak az asztaltól máris terítettek újból, még le sem ültünk már kérdezték, hogy mit hozhatnak italként.

 

Tengerpart: tiszta, köves, viszonylag gyorsan mélyülő tenger, kb 28 fokos volt a víz, az utóbbi két napban a nagy szél és a hullámzás miatt sem hűlt vissza, legalább is mi nem éreztük. A szálloda mozgássérültek részére is ki van alakítva, ezt a tengerbejutásnál is meg oldották.

A parton a hotel partjának teljes szélességében kifeszített napvédő árnyékoló van /középen helyet hagyva a partra jutáshoz/ ami alatt két sorban fértek el a napágyak és előtte még kb. négy sorban napozó ágyak napernyőkkel. Nem volt szükség kora reggeli foglalásra mi általában reggeli után mentünk le a partra /ha éppen nem kirándultunk/ és találtunk mindig helyet az árnyékoló sorban.

 

Medence: úszó és gyermek medence is van, mi inkább a tengerben fürödtünk. A SPA részlegben is volt úszómedence, de nem próbáltuk ki azt sem.

 

Kert: szép rendezett sok pálmafával, méretre és mintára vágott bokrokkal, hintaágyakkal és kényelmes kerti garnitúrákkal.

 

A hotel 246 szobás, ezért könnyen átlátható. Összességében rendezett kert, kedves személyzet mindenhol ragyogó tisztaság volt, bátran merem ajánlani a hotelt. A táj nagyon szép, mindenhol hegyek és a kéklő tenger. A hotelhez közel van a kikötő és a bazársor, kedden piaci nap volt, amikor nagyon sok árus költözött ki, sátrakban árusítottak egy közeli utcában. Sajnos idő előtt vége lett az árusításnak a megérkező zápor miatt. Az árak az előző évekhez képest drágultak, lehetett alkudni, de korántsem úgy, mint régebben. Talán a sok orosz vendég miatt, mert Kemerben szinte csak orosz szót lehetett hallani.

 

Kirándulásaink: barátokkal együtt nyolcan nyaraltunk együtt és így mentünk el kirándulni is. Szombaton a helyi irodával mentünk fel a Tahtali csúcsra, ahol a ködfelhő miatt nem láttunk le a tengerig, de így is nagy élmény volt. Jártunk bent Antalya óvárosában és most először fizettünk be az utazási irodánál a magyar nyelvű idegenvezetés miatt a Demre-Myra- -Kekova kirándulásra. /Eddig csak helyi irodával jártunk kirándulni./ Nem bántuk meg, mert egy nagyon jó idegenvezető Beáta tartott velünk, aki rengeteg infót elmondott és nem csak az adott városokról, hanem a törökök mindennapjairól, szokásairól, ünnepeiről is.

 

Nagyon jól sikerült a nyaralás, szeretnénk még visszatérni a Kemeri régióba.

Előzmény: malazs (50741)
Sushihead Creative Commons License 6 napja 0 0 50761

Szoasztok!

 

mi oktoberben tudjuk megoldani a nyaralast. Ha Torokorszag lenne a cel, nem csalodnank a meleg idoben es a tenger vizeben, ugye? Gondolom meg jo meleg lesz.

 

koszi 😉

 

tkisgyongyi Creative Commons License 2015.09.27 0 0 50760

Akkor mindenképpen keresni fogunk ottani irodát. Gondolom, ha nincs a szálloda közelében, akkor Sidében biztosan találunk.

 

Előzmény: Kala53 (50757)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!