Keresés

Részletes keresés

GyusziP20 Creative Commons License 7 órája 0 0 49357

Megpróbálom leírni a januári utunk során begyűjtött információkat a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatban, kicsit viccesre sikeredett, utólag:)

 

Beleki régió kontra Antalya. A korábbiakban többször utaztunk már Dolmussal, nem okozott problémát, most is a bevásárlási körutat így terveztük lebonyolítani, feleségemmel és a 3 éves fiammal. Mondták a szállodában, hogy 5 perc a buszmegálló, ennyit megértettünk, mást nem, kár volt nem figyelni jobban:) Az 5 perc, mint kiderült a szállodák előtti szerviz úton kijelölt buszmegállóra vonatkozott, ahol a buszok óránként egyszer járnak és kivisznek a főúton található buszpályaudvarra. Persze kb 10 perccel lekéstük a buszt így elindultunk a főút felé gyalog, gondoltuk 5 perc az egész, közben több Taxist elhajtottunk, akik talán 50 euroért bevittek volna Antalyába, megvártak volna, majd a bevásárlás után visszahoztak volna. Nem kellett...

A lúdtalpammal és a fájó sarkammal és a 3 éves fiammal besétáltunk erőltetett menetben a buszpályaudvarra kb 25 perc alatt ahol további 30 percet vártunk a buszra. Elmagyaráztuk, hogy Antalya központjában szeretnénk elmenni a plázába shoppingolni, amiből kb. a shoppingolást értették meg. Menet közben leszakadt az ég, mintha dézsából öntötték volna. Antalya szélén egy bevásárló központban, mint itt a Biatorbágy Outlet, vagy M5 Center csak kicsiben kirakott minket, mondván ezt kerestünk. Jól szétáztunk, mire a főútról beszaladtunk, lényeg, hogy vásárolgattunk, de éreztük, hogy messze vagyunk még a központtól. A busz persze megint kb 10 perce ment el, az eső is esett, így fogtunk egy taxist, aki nagyon kemény fejű volt, alig bírtam alkudni, talán 15-20 euróért bevitt minket a plázába.

A pláza jó drága volt, ezt-azt vettünk, egyre nagyobb pakkal mászkáltunk. Az eső megint jól rákezdett, de eldöntöttük, hogy busszal megyünk vissza a szállodába, helybéli fiatalok eligazítottak, hogy a villamossal menjünk el a végállomásra, és ott van a buszpálya is. Esőben sorba álltam, vettem villamos plasztik kártyát és töltettem rá pénzt, mondtam hova, két személynek megfelelőt. Sikerült is, a villamos peronra kártyaleolvasó automata kapu engedett be, feleségemnek és a gyereknek működött is engem már persze nem engedett, kezdett elborulni a fejem, átugrottam, amit a túloldalon posztoló biztonságiak nem néztek jó szemmel és hangot is adtak neki. Oda adtam a kártyám, lehúzta, akkor már persze működött, lehet kell két használat között minimális idő. A buszpályára megérkeztünk, persze óránként jár a busz és 10 perce ment el. Úgy látszik az egész utunk el volt tolva 10 perccel,mennyit számít a jó kezdés:) A gyerek már fáradt volt. elkezdett fázni, na ekkor taxit fogadtunk és 30-40 euróért vissza is vitt minket a szállodába.

Megint az olcsó lett a drága, gyalog-busz-taxi-villamos-taxi körúttal:)

Előzmény: Pierr_Kardán (49355)
Pierr_Kardán Creative Commons License 14 órája 0 0 49356

Szerintem az alanyai hajókázás és a Fire of Anatolia egy napra ütemezve nagyon megterhelő program lenne, különösen a hazautazást megelőző napon...

Előzmény: Thunder'Bird (49353)
Pierr_Kardán Creative Commons License 15 órája 0 0 49355

A dolmusok 5-10 percenként járnak, fix megállójuk nincs, kiállsz az út szélére, ha jön a kisbusz, akkor lelkesen integetsz neki és megáll az út szélén (alapesetben nézni kellene, hogy mi van kiírva a buszra célállomásnak, de Konakliból az Alanya felé menő kisbuszok mindegyike elmegy Alanyába).

 

Felszállás után mondod a sofőrnek, hogy meddig mégy, erre ő mond egy árat. A pénzzel nem kezdesz a sofőr mellett álva hadonászni, hanem szépen leülsz egy szabad ülésre és az utastársak segítségével előreadod a pénzt a sofőrnek. A sofőr pedig visszaküldi neked a visszajárót. 100 euróssal persze ne próbálkozz...

 

Alanyában a dolmusok végállomása az Ataturk boulvartól picit kifelé, a bazár (piac) mellett van (a félsziget mögött a part felé, sokkal közelebb a kikötőhöz, mint a Cleopatra beach-hez). Innen mennek visszafelé is a buszok. Itt is felszálláskor mond be a szálloda nevét, a sofőr tudni fogja, hogy hol álljon meg.

Előzmény: Jóskabp (49352)
Alanya Creative Commons License 15 órája 0 0 49354

Szia!

Mi tudunk segiteni a kirandulasokban.

Ha gondolod, akkor e-mailben szivesen valaszolunk.

cim:  syedra-homes@hotmail.com

 

Udv,

Robi

Előzmény: Thunder'Bird (49353)
Thunder'Bird Creative Commons License 18 órája 0 0 49353

Köszönöm a választ! :)

A csúcsos hátsó részben leszünk elszállásolva, ahol a csúzdák vannak, ha minden igaz ez a 4* rész.

Én igazából egy deszkapallón is elalszom, ha tenger közelében vagyok. :)

A techno zene nem az én világom, de a gyermekem élvezni fogja a lézerágyúkat.

Snorkelezés, egerészés részünkre kielégítő lesz, a Vörös tenger egy másik projekt.

 

Fakultatív programok amivel szemezek az a Delfin és fóka show és egy Alanyai hajókirándulás. Az utóbbi is pénteken van és ha nem húzódik el akkor a még az Anatólia Tüze is belefér. Gondolom a hajókirándulás olcsóbb, ha nem az idegenvezetőnél foglaljuk, hanem helyi erőknél, így akár ezt más napra is lehet ütemezni.

 

Van valakinek esetleg egy jó kapcsolata akit keresni lehet a hajókirándulással kapcsolatban?

Előzmény: Pierr_Kardán (49351)
Jóskabp Creative Commons License 23 órája 0 0 49352

Mi is Konakliban fogunk nyaralni. Azt szeretném kérdezni, hogy a Dolmusok Alanya felé kb. milyen sűrűséggel járnak, és bárhol leinhetők, vagy megállóik vannak ezen az útvonalon?

Alanyában hol van a Dolmusok végállomása?

 

Előzmény: Pierr_Kardán (49351)
Pierr_Kardán Creative Commons License 1 napja 0 0 49351

Nem mindegy, hogy a szálloda melyik részébe foglaltatok, 3 teljesen különböző épülete van a szállodának és vannak még bungallók is, szóval sokféle színvonalú szoba van.

 

Konakli szerintem tök jó hely, de ha nem tetszene, akkor 15 percre van dolmussal Alanya, ott aztán minden van. A D400-as út másik oldalán van egy régi karavánszeráj, ott elég jó folklór programok szoktak lenni, érdemes megnézni.

 

A szálloda D400-as út mellett lévő épülete a Summer Garden discokomplexum mellett van, ez jó annak aki szereti a jó kis techno zenét, mert egész éjjel hallgathatja és nézheti a lézerágyúkat :-)

 

Snorkelezni lehet, de nemigen érdemes, vannak kisebb sziklás részek a parton, ott el lehet egerészni egy pipával és egy szemüveggel, de nagyrészt homokos a part és hullámzik a víz, szóval ez nagyon nem a Vörös tenger :-(

Előzmény: Thunder'Bird (49348)
péter1967 Creative Commons License 1 napja 0 0 49350

Booking:8,2

HC:93%

Közben megnéztem :)

Előzmény: péter1967 (49349)
péter1967 Creative Commons License 1 napja 0 0 49349

Szia!

Ramada Pláza Hotel:

 

Elhelyezkedése: Az óvároshoz a kikötő felé kb 10-15 perc séta, a pálmafás sétáló út,ahol a nosztalgia villamos jár az kb 3-4 perc. Villamos jegy 1,25 líra. A villamos végállomása a konyaalti beaches.

Tengerpart:  Nekünk nem volt lényeges,aki sétálós tengertpartra vágyik annak nem ajánlott.

Épített lépcsőn lehet lejutni a legalsó stéghez ahonnan létrán lehet a tengerbe ereszkedni. Minden

fordulóban,ficakban vannak,székek,nyugágyak. Van kinti medence állítólag 27-fokos volt. Volt viszont egy elég nagy belső medence,pezsgőfürdős résszel ,ez áll.29 fokos volt. Mi ezt használtuk.

Étkezés: Számunkra megfelelő volt. Mindíg volt szabad asztal,az ételeket is gyorsan töltötték,pótolták. A személyzet kedves,barátságos.

Az itallap átlátható, feketével szedve ami ingyenes,pirossal ami fizetős.A szobát naponta takarítják a minibárt feltöltik.

Az értékelése a bookingon,ha jól emlékszem 8,4, valami hasonlóa HC-n is. Én is ilyen 8,5-9 közöttit adnák neki.

Annak ajánlom aki a mozgalmas,sétálós nyaralást kedveli,minden elérhető távolságra van.

 

Üdv

Péter

Előzmény: TR FX (49345)
Thunder'Bird Creative Commons License 1 napja 0 0 49348

Sziasztok!

 

Van valakinek friss infója innen? - 4*-os Saphir Hotel / ALANYA

http://www.greentravel.hu/Torokorszag/Alanya//Saphir-Hotel

 

Olvasgattam régebbi hozzászólásokat, de azok több évvel ezelőttiek voltak. :(

 

Milyen hely? Személyes tapasztalatok érdekelenek.

Snorkelezni érdemes-e?

A környéken mit érdemes megnézni? (A legkisebb utitárs 10 éves.)

Fakultatív programok?

 

06.16-án indulunk. Remélem jó lesz! :)

 

Köszi.

 

Ha minden igaz a Google térképen is megtaláltam. Azt hiszem ez az.

 

    

 

 

 

majmokbolygoja Creative Commons License 2 napja 0 0 49347

a Platinumból van átjárás a Botanik medencéihez és éttermeiget, de visszafele nincs. 

 

Előzmény: dp2008 (49346)
dp2008 Creative Commons License 2 napja 0 0 49346

Én úgy tom ( de lehet, hogy rosszul), hogy a platinum nem külön hotel hanem a botanikhoz építették.

TR FX Creative Commons License 2 napja 0 0 49345

Szia péter1976, írnál egy picit a Ramada Plázáról? Én már évek és évek óta nézegetem... :-)

Köszi!

Előzmény: péter1967 (49323)
majmokbolygoja Creative Commons License 2 napja 0 0 49344

Szerencsére csak abban az egy hotelben. Sem előtte, sem utána nem volt ilyen tapasztalatunk. Bár utána már szándékosan kerültük az olyan időszakot és olyan hoteleket.

Előzmény: Sylvia67 (49343)
Sylvia67 Creative Commons License 2 napja 0 0 49343

Ezek elég elrémisztő dolgok a blogodban, neked bőven kijutott a sűrűjéből rendesen!

Előzmény: majmokbolygoja (49341)
majmokbolygoja Creative Commons License 2 napja 0 0 49342

Az angolok és a németek is nagyon súlyosak tudnak lenni, de máshogy, mert náluk egész más a lélektani és kulturális, szociológiai meg történelmi háttere. Az ő bunkóságuk közelebb áll a magyar bunkósághoz, ezért nem annyira irritálja a magyart, mint az orosz. (Az intelligens embert mindegyik irritálja, de az orosz az hordos olyan vonatkozásokat, amita magyar ember kevésbé tud elviselni, mint az angolok és németek dolgait.)

majmokbolygoja Creative Commons License 2 napja 0 0 49341

Olvasd el azt az írást, hogy "Ordas orosz tirpákságok". google feldobja

Előzmény: Sylvia67 (49340)
Sylvia67 Creative Commons License 2 napja 0 0 49340

Nagyon megoszlanak most a vélemények, hogy mennyi orosz van, kiváncsi leszek. Nem szeretnék nagy orosz invázióba belefutni, igazából inkább csalódjak kellemesen, hogy kevés lesz. Borzasztó népség, ha tömegével vannak jelen! Látni lehet a viselkedésükön, hogy mindent, és mindenkit elnyomni, az a hatalomvágy van rajtuk. Tudom, hogy angolok, németek is tudnak rettenetesen viselkedni, de az oroszok mindenkit felülmúlnak.

Előzmény: majmokbolygoja (49334)
Sylvia67 Creative Commons License 2 napja 0 0 49339
Előzmény: majmokbolygoja (49336)
Sylvia67 Creative Commons License 2 napja 0 0 49338

Delpin Botanik Lares, ex Rixos Lares, ami az idei évtől azt hiszem Delphin lánc tagja!

Botanikok jól keveregnek, mert 3 van.

Delphin Botanik Platinum

Delpin Botanik

Delpin Botanik Lares, ex Rixos Lares

 

Delphin Deluxe pontosan Okucalarban van.

Előzmény: Nikke (49337)
Nikke Creative Commons License 2 napja 0 0 49337

Csak azért kérdeztem, mert Sylvia Larát írt.

Nekem csak annyira került a látómezőmben, hogy pár évvel ezelőtt a Club Aqua Plazában voltunk, a Delphin Botanik mellett, és jól emlékszem a csalódott beszámolódra. :-)

 

Előzmény: majmokbolygoja (49336)
majmokbolygoja Creative Commons License 2 napja 0 0 49336

De igen. Vagy van két Delphin Botanik is?

 

Mi ebben voltunk

http://www.booking.com/hotel/tr/delphin-botanik.en-gb.html

Előzmény: Nikke (49335)
Nikke Creative Commons License 2 napja 0 0 49335

Az nem Okurcalarban van?

 

Előzmény: majmokbolygoja (49334)
majmokbolygoja Creative Commons License 2 napja 0 0 49334

Mi két éve a Delphin Botanikban voltunk, ott voltak a borzasztó szovjet élmények, amiről a blogot is írtam. Akkor még csak épült mellette az új.

Sylvia67 Creative Commons License 2 napja 0 0 49333

Delphin Deluxe lesz Alanyában.  Néztük a Delphin Botanikot Laran, amit most vett át a hotellánc. Azt lehet inkább jövőre nézzük meg, ha átépítik.

Előzmény: dp2008 (49331)
Márk... Creative Commons License 3 napja 0 0 49332

Isztambul útikönyvet-

ill fel nem használt Istanbulkart-ot is át veszek,ha már nem veszed hasznát....

(júliusban ki utazom pár napra,nagy hasznát venném)

Köszönöm   előre is....

dp2008 Creative Commons License 3 napja 0 0 49331

Delphinekből lett valami?

Előzmény: Sylvia67 (49300)
Pierr_Kardán Creative Commons License 3 napja 0 0 49330

Ha a Simena felőli oldalán lesz a szobátok a szállodában, akkor jól rá fogsz látni a bungallókra, meg a kertre.

Előzmény: malazs (49329)
malazs Creative Commons License 3 napja 0 0 49329

Lehetséges. Viszont egyszerűen a simena sun club nem volt foglalható sehol, kivéve a szervezett utat, vagy közvetlen a honlapjukon,de úgy meg baromi drágán. Szerencsére volt bőven miből válogatni. Majd átkukucskálok....

Előzmény: Pierr_Kardán (49328)
Pierr_Kardán Creative Commons License 3 napja 0 0 49328

Nem vettem észre, hogy a Fantasyába mentek.

 

Ez se rossz, de nem ugyanaz a feeling...

Előzmény: malazs (49322)