Keresés

Részletes keresés

ancsa190 Creative Commons License 1 órája 0 0 51215

Sziasztok! Eladó egy vadiúj (2015) angol nyelvű Lonely Planet Turkey útikönyv ha esetleg valakit érdekel. 6500ft Budapesten személyesen.

 

ancsa190(kukac)gmail.com 

malazs Creative Commons License 1 napja 0 0 51214

Épp ezekért is javaslom a Budapest-Kayseri utat először, meg az ár miatt is, illetve a hazaút is célszerűbb egyben talán. Árban jobban megéri, mert pl egy SAW-BUD jegy visszafelé, közel olyan árban van mint a DLM-BUD, akkor meg már inkább így :-) No meg minél később mész a tengerparti régióba, annál melegebb lehet a víz ;-)

Előzmény: dahabibi (51213)
dahabibi Creative Commons License 1 napja 0 0 51213

Bizony számít az ár is. Holnap majd böngészem a Pegazus oldalát.

De jó ötletet adtál! Még jobb lenne valóban, ha Kappadókiában kezdenénk. Aztán vagy előbb Isztambul és utána tengerpart, de talán még jobb - ha találok repjegyet - Kappadókiából le a tengerpartra és az utolsó néhány napra jönnénk fel Isztambulba.

 

Igen, a repülőjegyeket mindig egyben szoktam megvenni, egyrészt mert olcsóbb, másrészt ha előfordul esetleg egy késés, akkor a légitársaság simán átfoglal a következő járatára. Egyszer vettem külön a jegyeket, rá is fáztam, 12 órát várakoztam a reptéren, plusz vehettem másik jegyet, mert a csatlakozó járat már egy másik foglalás volt.

Köszi a Plusz program lehetőséget, lehet, hogy nem is figyeltem volna rá foglaláskor.

Előzmény: malazs (51211)
dahabibi Creative Commons License 1 napja 0 0 51212

Köszönöm a linkeket, elolvasom, aztán élek a lehetőséggel és kérdezek, ha felmerül még valami.

 

Amikor eredetileg terveztem az utazást, megnéztem az összes belföldi járatot, akkor a mi időpontunkra nem találtam. Bevallom, az nem jutott eszembe, hogy ezek a járatok időszakosak is lehetnek, így elképzelhető, hogy a mostani időpontra fogok találni.

Emiatt is örülök, hogy itt rátok találtam, sokat okosodhat az ember mások tapasztalataiból. :-)

Előzmény: TR FX (51210)
malazs Creative Commons License 1 napja 0 0 51211

Árban ha számít, most belföldi járatokra igen jó akciók vannak a Pegasusnál. gyakorlatilag irányonként 40TRY-ért már bőven találni.

 

Illetve ha úgy megfelel neked hogy Kappadókiába kezdenél, akkor Budapes-Kayseri 58€/fő 20kg poggyásszal, utána a belföldiek már olcsóak, tehát onnan lehetne Istanbul, ott pár napot eltöltesz, majd onnan ismét rengeteg lehetőség van a tengerpart felé. Dalamanra mindenképp érdemes ránézni, visszafelé pedig szintén érdemes megvenni egyben a repjegyet mert úgy olcsó, pl DLM-BUD, vagy AYT-BUD, vagy GZP-BUD. Illetve a Pegasusnál mindenképp érdemes regisztrálni a Plus programba, ez ingyen van, de pontokat kapsz az utazások után, melyek a későbbi foglalásoknál levonhatóak. 1pont=1TRY

 

 

Előzmény: dahabibi (51209)
TR FX Creative Commons License 1 napja 0 0 51210

Annó írtam róla beszámolót az Isztambul topicban, bemásolom a linkeket, de persze szívesen válaszolok bármilyen kérdésre ami esetleg még felmerül:

 

szöveg:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=136470162&t=9113334

 

némi képanyag:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=136470202&t=9113334

 

A légitársaságok oldalain próbáltad nézni a közvetlen járatokat a Ti időpontotokra? Hátha mégis akad ott valami....

Mondjuk ha nem jön össze és mégiscsak vissza "kell" repülni Isztambulba akkor 1-2 napra beiktatni Büyükadát sem feltétlenül elvetendő gondolat.

Előzmény: dahabibi (51209)
dahabibi Creative Commons License 1 napja 0 0 51209

Nem külön-külön válaszolok, hanem így együtt mindenkinek, hiszen a köszönetem mindenkinek szól. Igazán kedvesek vagytok, hogy segítetek az ötletekkel, hasznos tanácsokkal.:-)  Van olyan topic, ahonnan menekül az ember, mert csak a kioktatást kapja.
Ezt az utazást már tavaly őszre terveztem, de aztán más lett belőle, így elég sokat foglalkoztam vele. Akkor nem írtam ide, de a most kapott vélemények alapján megindul az újratervezés. :-)

kirgizke: mindenképpen végigolvasom a blogodat, biztos nagy segítség lesz, úgy látom nagy szakértője vagy Törökországnak. :-) A tengerparti részen is sok gyönyörűséget beterveztem, köszi az ötleteket. Még Pamukkaleba is szerettem volna elmenni, de azt írod, Kappadókiára több napot szenteljek, így az már valószínű nem fér bele, de voltam már 2x  és majd legfeljebb a következő útnál. 
15-17 napnál többet sajnos nem tudok ott tölteni, ezt akarom a legjobban kihasználni.

malazs: amikor elküldtem az előző válaszomat, utána jutott eszembe, hogy javasolj nekem helyeket. Ezt most megtetted, köszi. Szétnézek azokban a régiókban is. Eredetileg én is így terveztem: Isztambul-Kappadókia-Isztambul, de a másik variációval is számoltam, amit utánad ketten is javasoltak. Na, majd meglátjuk......
Amit az "utazzunk-ne utazzunk"-ról írtál: sajnos teljesen igazad van abban, hogy elméletileg sehol sem biztonságos.

Engem is nagyon elszomorít ez a mostani állapot, nagyon szeretek utazgatni és eddig bárhol jártam, még akár a Sinain is, mindig biztonságban éreztem magam, soha nem gondoltam arra, hogy bármi rossz történhet velem. Éjszaka egyedül is letaxiztam Nuweibából vagy Sharmról  Dahabra minden félelem nélkül, pedig ott aztán mindig volt egy-két szörnyűség.

Valóban nem lehet tanácsot adni, mindenkinek magának kell eldöntenie mit mer bevállalni, én úgy döntöttem, továbbra is bevállalom az utazást, természetesen a megfelelő körültekintéssel, de hogy ez jó döntés vagy rossz, az úgyis csak később derül ki. De nem akarom magam megfosztani a sok életre szóló élménytől őrült emberek, csoportok miatt.

TR FX: igen, Kappadókia a tengerpartozás előtt lesz mindenképpen. Néztem azt az útvonalat is, de nagyon hosszúnak találtam a buszozást, belső repülőjáratot pedig nem találtam.
Megkérnélek, hogy írj nekem Kappadókiáról. Melyik településen, melyik hotelben voltatok és kivel szerveztétek a programokat? Hát, igen! A bőség zavarában vagyunk Törökország esetében, annyi a látnivaló. Nekem most kb. ezek a tervek, lesz benne tengerpartozás is. Aztán ami kimarad, majd a következő utazásba belefér. :-)

malazs Creative Commons License 1 napja 0 0 51208

Nevsehirből van, Turkish/Anadolu

Előzmény: malazs (51207)
malazs Creative Commons License 1 napja 0 0 51207

Amennyiben jól rémlik csak a nyári menetrendben van Antalya, igaz nem tudom hogy ez már májustól van-e vagy csak május végétől.

Előzmény: TR FX (51205)
kirgizke Creative Commons License 1 napja 0 0 51206

Én se mennék vissza Isztambulba.

Isztambul-Kappadókia-tengerpart útvonalra +1 szavazat. :-)

TR FX Creative Commons License 1 napja 0 0 51205

A TK-nak Nevsehirből, a Sun Expressznek pedig Kayseriből van közvetlen járata Antalyába, úgyhogy Kappadókiát mindenképpen érdemes a tengerpartozás elé tenni, így meg lehet spórolni egy visszautat Isztambulba.

Amúgy szuper terv, tavaly összehoztunk mi is egy Isztambul-Kappa kombót, de azért egy kis tengerpart még jól esett volna hozzá! :-)

 

Előzmény: dahabibi (51200)
malazs Creative Commons License 1 napja 0 0 51204

Ez esetben inkább azt javasolnám:

Istanbul, onnan Kappadókia, majd ismét pár nap Istanbul, aztán irány a tengerparti rész, ami szimpatikus, szinte mindenhová van járat. Dalaman (gyönyörű helyek, leginkább szerintem itt találsz arra amit keresel), Antalya, Gazipasa, Bodrum és még sok más hely is könnyen elérhető, naponta több járat közül tudsz választani.

Előzmény: dahabibi (51200)
malazs Creative Commons License 1 napja 0 0 51203

Ezzel kapcsolatban nem lehet okosnak lenni. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, sem rá és sem lebeszélni nem szabad senkit sem.

 

Amit tehet az aki utazik (többek közt remélem mi is):

Kerülni azokat a helyeket ahol sok turista van egy adott időpontban, pl Antalya óváros,Köztársaság tér, Expo területe. Lehetőleg olyan hotelbe menni ami nagy eséllyel török tulajdonban van és nem nagyvárosban mint Antalya,Side,Alanya, hanem inkább kisebb településen ezek környékén.

 

Azt mondom akinek kételyei vannak az inkább ne utazzon, rettegve nem lehet nyaralni, amit lehet elővigyázatosságból azt meg kell tenni, de ennyi. Sajnos most az egész világ nem biztonságos, igaz sosem volt az.

Előzmény: Jucus8487 (51202)
Jucus8487 Creative Commons License 2 napja 0 0 51202

Hi ! Tavaly eldöntöttük, hogy idén Törökországba megyünk nyaralni, de az utóbbi időben történt robbantások miatt elbizonytalanodtunk !  Olvasom a hozzászólásokat, és úgy látom, hogy akik többször voltak már, azokat az események nem tántorítják el. Vélemény ezzel kapcsolatban ?

kirgizke Creative Commons License 2 napja 0 0 51201

Antalya jó választás, mert sok repülőjárat van oda, lehet válogatni. Az óváros szerintem 1 nap alatt bejárható, 2 alatt pedig teljesen, szóval érdemes a környéken is körülnézni. Nagyon tudom ajánlani Termessost ill a líkiai partvidék közelebb eső részeit. Csudaszép dolgok vanna arrafelé. Kappadókia maga a mese, szánj rá jó pár napot, mert nem érdemes rohanni, az egyik legérdekesebb hely, ahol valaha jártunk.

Mindenről írtam a blogban, a "Törökország" címszó alatt megtalálod.

 

 

Előzmény: dahabibi (51200)
dahabibi Creative Commons License 2 napja 0 0 51200

Köszönöm a tippet, majd olvasgatom még azokat a topicokat is. Azért kezdtem Antalyával, mert azt tudom, oda van repülőjárat Isztambulból. Nem akarok órákat buszozgatni a nyaralóhelyig, azt már megtapasztaltam. :-( Majd utánanézek a többi helynek is, ahová eljuthatok belső járattal, biztos van ilyen több is. Még igazán semmi nincs 100 %-ig eldöntve, keresgélek, tervezgetek. :-)

Először Isztambulban szeretnék néhány napot eltölteni, onnan Kappadókia, majd le a tengerpartra. Próbálom a legésszerűbben összehozni a járatokat.

Előzmény: malazs (51199)
malazs Creative Commons License 2 napja 0 0 51199

Szerintem ez esetben inkább Antalya-tól távolabb eső részeken érdemes nézelődni ;-)

 

A D400 és Türkiye topicban több info van az ilyen helyekről és településekről ;-)

Előzmény: dahabibi (51198)
dahabibi Creative Commons License 2 napja 0 0 51198

Köszönöm mindkettőtöknek a választ.

Merhaba: igen, valahogy így képzeltem el én is azt a városrészt a képek és néhány leírás alapján. Nagyon szép, tágas apartmanokat találtam ott és kedvezőbb áron, mint az óvárosban /ezt érthető/, de most fontosabb az igazi török hangulat. Egy nyaralásra valószínű nagyon jó a hely, de április végén-május elején még nem az igazán élvezném a 22-23 fokos tengert.

kirgizke: köszönöm a linket. Élvezetes beszámoló, gyönyörű képek. Igen, ezt keresem. Karnyújtásnyira a látnivalóktól, barangolni a romantikus kis utcákon, beülni egy finom ebédre vagy vacsorára vagy akár csak egy kávéra, vízipipázásra. Önellátást tervezünk, így kipróbálhatunk több helyet, ahol megtalálhatjuk az igazi török ízeket.

Mégegyszer köszönöm,
Üdv.

kirgizke Creative Commons License 2 napja 0 0 51197

Szia!

 

Szerintem Kaleici lesz az, amit keresel, itt írtam róla (fotókkal):

 

http://kirgizkeutazasai.blog.hu/2015/05/19/torokorszag_2014_2015_3_nap#more7471898

Előzmény: dahabibi (51194)
Merhaba Creative Commons License 2 napja 0 0 51196

Szia!

 

2015-ben Konyaalti-ban nyaraltam a Porto Bello Resort-ban 5*
Konyaalt-ban nem sok minden van , ez egy újabb része a városnak.
Amit érdemes lehet megnézni a környéken az a Mini City vagy a Antalya Aquarium mindegyik szintje, ez viszont nem olcsó!
Nem messze innen indul a 2 nosztalgia villamos ami érinti a óvárost és a tengerpart felett halad végig.
A végállomásnál szép panoráma van Konyaalti felé.
Konyaalti tengerpartján is nagyon sok hotel van és itt megy a D400 út is, ezzel párhuzamosan van még egy főút, ott találhatóak az üzletek, de bazár nincs, vagyis mi nem találtunk semmi hasonlót több kilométeren keresztül.
Igazi török hangulat szerintem nincs, viszont nagyon sok étterem/kávézó van amit a helyiek is látogatnak.
Este talán jobb a helyzet mert nagyon sok család anyu, apu, gyerekek, nagyszülők, fiatal párok, lemennek a tengerpartra és ott eszik meg a vacsorájukat, zene, fürdés és vízipipázás közben.
Olyan is van aki lent a parton főzi meg a vacsorát! Persze nappal is ott van a parton az aki teheti.

 

Üdv!

Előzmény: dahabibi (51194)
Merhaba Creative Commons License 2 napja 0 0 51195

Én is megcsináltam! :-)

Előzmény: Lleexxaa (51189)
dahabibi Creative Commons License 2 napja 0 0 51194

Kevés információt találok a Konyaalti városrészről, azt is főleg a tengerparti részről. A nyaralásunk célja nem elsősorban a tengerpartozás, olyan helyet keresek, ahol az igazi török hangulat érződik, kis utcácskák, helyi éttermek, kávézók, helyi emberek......megtalálhatók ezek Konyaaltiban vagy inkább úgy képzeljem el, hogy ez egy modernebb városrész, hotelek sorával a parton?

Tudom, nincs messze az óváros, könnyű a bejutás, de most olyat szeretnék, ahol mindez helyben van. Alanyában egy "hotelrengetegben" voltunk, az számomra olyan, hogy a világ bármely pontján lehetnék, nincs igazi hangulata.

Akinek van a hellyel kapcsolatosan tapasztalata, kérem segítsen.......a fenti szempontok alapján szóba jöhet Konyaalti vagy maradjak az elsőre szimpatikus Kaleici városrésznél?

Köszönöm, ha segítetek!

 

Kala53 Creative Commons License 2 napja 0 0 51193

Mi évek óta szeptemberben megyünk T.országba és eddig mindig szerencsénk volt. Mindig ragyogó jó idő volt, 27-28 fokos tengervízzel . Tavaly  szeptember közepén nyaraltunk Kemerben, de nem panaszkodhattunk az időjárásra. Igaz, hogy volt egy borús, kicsit esős napunk, de aznap is tudtunk strandolni. Igaz, hogy akik akkor éppen Alanyában nyaraltak sokkal nagyobb esőről számoltak be.

Előzmény: ma-ma (51187)
Kala53 Creative Commons License 2 napja 0 0 51192

Én is kitöltöttem a kérdőívet, de kár hogy egyes kérdéseknél nem lehet többet bejelölni, ahogy Malázs is kifogásolta.

Előzmény: Lleexxaa (51189)
irocska Creative Commons License 2 napja 0 0 51191

Június közepén utaznánk, kérdésem ,hogy a Hotel Mervet ismeri-e valaki? Köszi a választ!

malazs Creative Commons License 3 napja 0 0 51190

Megcsinálva ;-) Viszont a válaszadási lehetőségeken lehetett volna mit csiszolni ;-) Aki többször volt, az járhatott több helyen,több irodával+magánszervezésben, a miértre is van több válasz...

Előzmény: Lleexxaa (51189)
Lleexxaa Creative Commons License 3 napja 0 0 51189

Sziasztok! 

 

Segítséget szeretnék kérni a szakdolgozatomhoz! Kérlek töltsétek ki a kérdőívet. Összesen 10 kérdésre kell vàlaszolni, egy perc az egész. Nagyon sokat segítenétek! 

 

http://kerdoivem.hu/kerdoiv/855876125/1/

 

Köszönöm szépen!

malazs Creative Commons License 3 napja 0 1 51188

Nekünk a június is bejött eddig mindig, akkor a legkellemesebb és a legolcsóbb. Szeptemberrel sem volt gondunk soha,sőőőt...

Augusztusban-Júliusban is volt már nagy vihar,sőt akkor ha megindul az kemény szokott lenni. Lényegesen olcsóbb szokott lenni a június.

 

Igen az nem török líra, az angol font, az oldal is angol ;-)

Előzmény: ma-ma (51187)
ma-ma Creative Commons License 3 napja 0 0 51187

Szerinted a június vagy július kedvezőbb lenne? Tavaly szeptemberbe voltunk és pont kifogtuk a viharos időjárást. Akkor megfogadtuk, hogy soha többé szeptember, még hosszú pulcsit is kellett vennem oly hideg volt. De amit az összegről írtál nem értem bocsi. Miért font? ,,Nekem azt írta" Double Room:, All Inlusive:  Per Night 109.41,   Totál: 765.84. Akkor ez nem Török líra, hanem font? Amit ki írt azt értem, de a számok előtti jelet én lírának gondoltam. Úgy néz ki mint egy L betű középen van egy kis ékezet. Sajnos pontosabban nem tudom leírni. A gépen nincs ilyen. Bocs a tapasztalatlanságomért!!! Először egyedül csinálom.

Előzmény: malazs (51186)
malazs Creative Commons License 3 napja 0 0 51186

Szia! Nem egy ördöngősség az biztos, szóval érdemes próbálkozni az egyéni foglalással és utazással.

 

A megadott időpontra nekem ezt írja:

Hotel unavailable We're sorry but that hotel is fully booked for the dates selected. The following hotels are similar and are available at the lowest price guaranteed!

 

Erre az időpontra a Crystal ami jóval olcsóbb, az is 662font. Szóval reálisan nézve és a Barut árait ismerve,alsó hangon 800-900font lehet/2fő erre az időszakra, amennyiben foglalható.

 

Miért épp ebben az időszakban mennétek? Ilyenkor a legmelegebb és a legdrágább is.

Előzmény: ma-ma (51185)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!