Varsóban semmi nem illik össze semmivel, de ettől jópofa hely. A nagy monumentális szoci épületek, a kapitalista felhőkarcolókkal szinte elnyomják az embert. De a legviccesebb, amikor nagykabátban megfagytam, és visszamosolygott egy pálmafa a semmiből. Vicces város, én szerettem, de talán azért mert annyira logikátlan az egész.
Üdvözlök Mindenkit! Szintén Lengyelország fan vagyok, bár személyesen még csak nemrég kezdtem el ismerkedni az országgal. Varsóban és Krakkóban jártam eddig és mindkettő nagyon tetszett. Szépen rendbe vannak hozva, és nagyon finomak a lengyel ételek, ami szintén vonzó! Leginkább pirog rajongó lettem az ott tartózkodásom idején :-) Szeretném a segítségeteket kérni. Kicsit visszaolvastam itt, és örömmel láttam, hogy van, aki már kocsival járt Wroclawban. Azt szeretném tudni, hogy Budapestről melyik útvonal a legjobb választás? A google térképet nézve, van olyan szakasz, ahol kb. 600 m-es hegyek között vezet az út és nincs autópálya. Úgy gondoltam, hogy talán a legjobb választás elmenni Brno-ig autópályán, mert onnan is van még kis szakaszon autópálya, de aztán végeszakad Olomouc után. Milyenek ott az útviszonyok? Ha egyáltalán valaki éppen azt az útirányt választotta, legyen szíves írjon róla pár sort. De ha tud jobbat javasolni, akkor megköszönöm. Mejegyezném, hogy két női sofőr indulna neki az útnak :-)))
Ott biztos jó? :) Nem biztos, hogy merek kockáztatni. Megmondom őszintén nekem ez a pirog, vagy mi sem jön be. Ez a marhahúsos meztelen derelye rémes. De ha még a cukros, zöldfűszeres forró céklalébe teszik, akkor különösen borzalmas. :)
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!!! Szóval akkor a kedvenc lengyel leveseimért utazni kell továbbra is minimum 7 órát. :) Nekem az uborkaleves és a zurek a kedvencem. De van olyan rántotthús is, amelyet igazán talán csak tojásban forgatnak meg. Mintha bundáskenyeret ennék, csak a kenyér helyett hús van. Először Lublinban ettem ilyent húsvétkor, amikor egy étterem kivételével minden zárva volt. Még a kisboltok is. Majdnem éhen haltam. Később kerestem ezt a fajta húst. Aztán Klodzkoban egy kifőzdében találtam meg három évvel később. A barszcz az egyetlen lengyel kaja, amit kifejezetten utálok. A céklalevestől rosszul vagyok. :)