Keresés

Részletes keresés

bodzaiba Creative Commons License 2020.06.06 0 0 163

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Logitech MX master 3 egeret, de nem tudom a mutató gyorsulását beállítani a Logitech Options-ban. Korábbi egereimet a régi Logitech SetPoint- ban simán ideálisra tudtam hangolni. Fontos a gyorsulás, hiszen így gyorsan tudok a képernyő egyik sarkából a másikba érni, de közben pontos is marad az egerem. Tudna valaki segíteni, hol lehet beállítani a Logitech Optionsban? 

XNC Creative Commons License 2020.05.26 0 1 162

"Írják hogy slim."

 

= lapos kivitel.

Előzmény: Epü_ (160)
Epü_ Creative Commons License 2020.05.26 0 0 161

Üdv! A nagy aktivitást figyelembe véve.
Vettem egy billt ami minden elvárásomnak megfelel. CHERRY - STREAM3.0 Az eddigi legjobb. Még az asztalon sem zörög, mert gumitalpas. Ezért nem is csúszkál.
Képet is feltettem volna, de még a 223kB-ost sem engedte, mert nagyobb 2560 kB. :D

 

Előzmény: Epü_ (160)
Epü_ Creative Commons License 2020.05.18 0 0 160

Üdv!
Nagyon csendes billentyűzetet keresek. Magyar lenne az igazi, de ha minden madzag szakad, angol is jó.
Nem egyszerű  a helyzet, mert ne csak lenyomáskor legyen halk, de a gomb felengedésekor is. Eléggé jellemző, hogy felengedéskor koppan, és zeng a háza. Nem baba miatt kell, hanem hogy ha játszok írok, ne zavarjon semkit. Mint ha ott sem lennék. :D
A kereskedők írják, hogy silent, de mihez képest. Írják hogy slim. Azt meg nem tudom mi, a wiki meg ködösít.


Köszi a tippeket! Érdekesség, hogy egerem egy öreg, kidobott 9 gombos gémer egér és megállja a helyét, ma is. Pedig már nincsenek talpai.

 

XNC Creative Commons License 2020.04.17 0 0 159

Nekem 1 használtam szerzett DELL billentyűzetem van most.

Valamit tudhat a gyártó, mert fényesre vannak kopva a gombjai, és gond nélkül működik.  :)

atika0817 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 158

Gamer egeret akarok venni,2 egér közt nem tok dönteni! Az egyik az ozone radone 5k vs Logitech G400! Segítenétek a választásban,ajánlatokat emailben várom! (emailem publikus) atika0123456789@gmail.com! Előre is köszönöm!

manitounickfree Creative Commons License 2011.03.18 0 0 157

keresek Logitech MX Revolution vevőegységet és töltőt. a lényeg, hogy a töltő alján ennek a tipusjelnek kell lennie: P/N 831869

 

előre köszönöm !

manitounickfree Creative Commons License 2011.03.18 0 0 156

logitech mx revolution tulajok !

 

van egy logitech mx revolution egerem, nincs meg hozzá a gyári vevőegység. így vettem egy logitech másfajta egérhez való vevőt. linkelem a képeket.

gond, hogy nem megy vele. lehet le kellene szednem hozzávaló drivert ?

 

   

 

előre is köszi

 

 

Marlie Creative Commons License 2011.02.24 0 0 155

Sziaztok! :)
Milyen usb, 6-7 gombos egereket és padokat javasolnátok játékra és zeneszerkesztésre max 5000 Ft (körül)-ig, melyek akár giccses, de igényes design-al, esetleg pöpec kikapcsolható világítással is rendelkeznek, és válogathatnék belőlük?
Mennyire fontos, hogy optikai, lézeres, alacsony, vagy magas DPI-s legyen az? Esetleg más szempontok alapján kell gondolkodni?
(A konfigom egy PCIe R6850-PM2D1GD5 vgára épülő 4magos sandy, jelenleg egy AOC 19" wide lcd 19V 2ms monitorral, de le lesz majd cserélve egy erős, full hds nagyobbra (max 1-2 év múlva).)
Az egerek, amiket a neten találtam és belefér a keretbe mind ronda, vagy gyerekeknek és nőknek való. Ha nem szempont, hogy lézeres és magas dpi-s legyen, akkor megbarátkoznék az árban nekem megfelelő:
A4Tech WOP-49 2eFt vagy A4Tech X6-80D Glaser 2,4eFt.
Ha lézeresnek kell lennie, de nem kell magas dpi, akkor ezt néztem ki:
Canyon CNR-MSD06O vagy Canyon CNR-MSD06S 2,2eFt
Ha magasabb dpi kell, de nem fontos, hogy lézer legyen, akkor Canyon CNR-MSO02 találtam 2,5eFt (bár ez csak 5 gombos :S :D)
S, ha lézer és magas dpi nélkül ne vegyek ilyen célokra egeret akkor a még megfizethető, de már elfogadható design-el rendelkező:
Saitek GM2400 4eFt vagy A4Tech XL-750BH 5eFt
Melyike(ke)t válasszam és miért? Esetleg mást ajánlanátok? Gondolom hülye kérdés, de jó lenne tudnom, hogy ha nem írják a net áruházban, hogy programozhatóak a gombok, vagy pl 58 variálható parancs beállítása, attól még programozhatóak, vagy mindegyiknek el kell látogatni a gyártó oldalára, ahol minden le van írva?
Amúgy találtam egeret, amire saját mintát nyomtathatunk (Saitek Photo Mouse USB), és nagyon tetszik, de  csak 3 gombos sajnos. Volna esetleg ilyesmi 6 gombosban is, vagy csak én nem találtam?

Doky586 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 153

igen egyszerűbb. de a PC-met áthelyeztem máshova és mindkettő vezetéke rövid lett, meg kellett volna mindkettőt toldani több mint 1m-el, meg öreg is volt már, így gondoltam cserélek..

 

Mivel mind az egérből mind a billentyűzetből van vezetékes is USB-vel, ezért nem látok sok különbséget. a wireless billentyűzettel is be tudok lépni a bios-ba.

 

Lehet hogy inkább egy USB-HUB ot kellett volna venni amibe bedughattam volna az egeret és a billenryűzetet is és a HUB-on keresztül a régi vezetékesek mentek volna.. ?

Előzmény: locsemege (152)
locsemege Creative Commons License 2010.09.08 0 0 152
Mennyivel egyszerűbb drótos billentyűt használni.

Az USB-s ébresztő nem triviális, hiszen az USB protokollt ahhoz a BIOS-nak ismernie kellene. Igen ám, de hogyan dolgozza azt fel, ha éppen nem kap tápfeszültséget a CPU, nem fut kód? Itt a tápfeszültség egy kicsit kevés szerintem.
Előzmény: Doky586 (151)
Doky586 Creative Commons License 2010.09.06 0 0 151

Vettem a napokban egy Microsoft tipusú wireless billentyű+egeret. a vevője USB-s. Nem járt hozzá cd, nem kell semmilyen driver hozzá..

 

Az eddigi vezetékes billentyűzettel ki és be tudtam kapcsolni a PC-t. Sajnos ez itt nem megy, pedig beállítottam hogy az usb kikapcsolt állapotban is feszültség alatt maradjon, de akkor se megy.. Ezen wireleseknél ez a szokásos, vagy az enyim egy gyenge tipus?

 

A másik kérdésem: a biztonság. Máshol is használok wireless billentyűzetet, de ott van driver és abban be lehetett állítani titkosítást.. Ennek a mostaninak nincs cd-je, nincs drivere, így titkosítást se tudtam beállítani.

Szoktam netbankolni és vásárolni is a neten. Ez azt jelenti hogy az összes szomszéd és utcán errejáró egy hasonló vevőegységgel minden billentyűleütésemet naplózhatja ??? (jelszavaktól a levelekig bármit.)

Techzs Creative Commons License 2010.06.07 0 0 150
Csumi!
Nem tudom volt-e már valakinek bal(szerencséje) egy bizonyos Technika márkájú vezeték nélküli billentyűzet és egér szettel, de nekem már tele lett vele a hőcipőm.
3x cseréltettem a gari ideje alatt, minden baja volt már... Abban a bizonyos áruházláncban, (Tecsó), lehetett vele találkozni. De érdekes módon teljesen eltűnt a polcokról, és meg visszakaptam a pénzem, mivel 4x-erre is becsődölt. A jeladója.
Kicsit gyűjtöttem hozzá, és vettem egy Logitech-et hirtelen felindulásból itt:
Bluechip billentyűzet
Eddig elégedett vagyok!
paragabika Creative Commons License 2010.06.03 0 0 149
Sziasztok!

Adott egy IBM Thinkpad x60, aminek furcsa az egérkezelése.
Az op rendszer win xp prof, sp3.

Ha megnyomjuk a bal gombot, nem kattintást érünk el vele, hanem a kijelölés megindítását, majd a következő kattintással fejezzük be a kijelölést.

Ezt a szolgáltatást hogyan lehet kikapcsolni?

A trackpoint-al és a külső egérrei is ezt nyújtja.

Előre is köszi
dog07 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 148
Google kidobott egy csomót nekem. 1800-2000 forint között láttam.Nem akarok reklámozni.
Előzmény: locsemege (143)
dog07 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 147
Üdv mindenki!
Vettem egy Genius Twin Touch vezeték nélküli egér + billentyűzet szettet. Mikor kipróbáltam szomorúan szembesültem a ténnyel, hogy zsír új elemekkel a hatótávolság 1, maximum(MAXIMUM) 1.5 méter. E fölött(már kb 1 méter 60 centinél is:D) össze-vissza ugrál az egér, a billentyűzet kihagy betűket...gyakorlatilag rendeltetés szerűen használhatatlan.Igazából sokáig nem is tudtam tesztelni, mert kb 10 perces használat után a billentyűzet spontán beadta a kulcsot.. Szerintem. Egyéb információk: Win XP SP2, fel vannak telepítve a gyárilag mellékelt driverek... Próbáltam, hogy leszedtem a meghajtó programcsomagot, és újból felraktam. próbáltam a vevőegységet átdugni másik USB portba, és semmi változás. Az egeret lehet érzékeltetni a vevő egységgel, a billentyűzet viszont nem kommunikál az USBs érzékelővel. Az egér és a billentyűzet alján is van egy-egy gomb, amivel elvileg össze lehet hangolni a vevő egységet és a billentyűzetet ill. egeret. -én esetemben csak az egeret, mert hiába érzékeltetem a vevővel mindkét beviteli eszközt(erre 20 mp áll rendelkezésre a leírás szerint), ezek után csak az egér hatására villog a vevőn a működést, ill kommunikációt visszajelző zöld LED.- Nem volt drága, mert 6 rugesz volt az egész, de nagyon nagyot csalódtam a cégben. nem csak a meghibásodás miatt.
Tőlem korábban ha valaki megkérdezte milyen egeret, vagy billentyűt vegyen ami megbízható és olcsó is, én a Geniust ajánlottam. Amivel most írok az is egy kb 8-10 éves kb 1500-2000 forintos genius billentyűzet. Persze lehet nem vagyok járatos a vezeték nélküli felhasználási területen, de én mint józan paraszti ésszel gondolkodó úgy értelmezem a wireless billentyűzet és egér megodást, hogy van pl egy projektorom, és azt tudom kezelni 3-5 méteres távolságból is. Vagy a gépem van valahol, a monitorom pár méterrel arrébb amit egy sarokülőből akarok lesni, és ne akasszam már fel magam a 3 méteres billentyűzet-vezetékre. Ezért veszek egy vezeték nélküli szettet ami igaz kicsit többe kerül(minimum a duplája), vállalom a plusz költséget(elem), de a problémám megoldódott. Nincs vezeték.Abba a megközelítésbe bele sem merek gondolni, hogy spontán nincs vezeték és ennyi a plusz. Mert igazából az is van, mivel ha megbízhatóan akarom használni a szettet amit vettem, akkor az egérre(vagy a homlokomra) rá kell szigszalagozni a vevőt, hogy tartsam a kb 1 méteres működési távolságot, amit kb egy 1500ftos vezetékes billentyűzet is teljesít. Holott a kézikönyvében azt írják, hogy 10 m2en belül ne legyen azonos frekvenciájú(27MHz asszem) adó, mert interferenciát okozhat. Más akár Noname termékeket használó(igaz azok a szettek Ghzes tartományban dolgoztak) ismerőseim pedig váltig állítják, hogy 5 méterről még simán működik nekik megbízhatóan a wireless technika. Akkor hogy is van ez az én genius-ommal. Valaki kicsit tegye helyre a fogalmakat a fejemben, mert lehet én várok el túl sokat ennyi pénzért attól a cégtől, amiben eddig bíztam ennyi pénzért.Egyébként nagyon kényelmes mind az egér, mind a billentyűzet. Utóbbi kialakítása kifejezetten tetszik. Nagyon praktikus az elrendezése.Kár, hogy a hatótávolság egyenlő a 0-val. Most persze elő lehet jönni az asztali használattal, na de arra ott van a vezetékes. Mit ajánlotok helyette max 10 ezerig? Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.(Bocs, ha hosszú lett)
Erzsébeti Creative Commons License 2010.05.03 0 0 146
Hali!

Használtatok már betűmatricát?
Olyat amit rá lehet ragasztani a billentyűkre.
Mi a tapasztalat? Fennmarad a helyén? Hogy kopik?

Van egy Genius Slimstar Pro bill.-em és gyak meg vagyok elégedve vele, kivéve az hogy a sokszor használt betűk lekoptak...
Nem szívesen cserélném ki az egész keyboardot.

Kösz
Equerry Creative Commons License 2010.04.12 0 0 145
Sziasztok!

Vettem egy labtec tipusú vezeték nélküli billentyűzetet és egeret.A billentyűzet frankón működik,ha viszont az egérrel 2-3-mat kattintok,akkor utána általában lefagy a gépem.Mi lehet a probléma?Köszi előre is a segítséget!
DJG Creative Commons License 2010.02.21 0 0 144
A Microsoft Laser sorozatában, például. Bár biztos mások is gyártanak ilyet.
Előzmény: CO5M!C (142)
locsemege Creative Commons License 2010.02.21 0 0 143
WOP-35. Most is ilyet használok éppen, bár már nagyon kopott, egyre kevésbé ezüstszürke, egyre inkább műanyag fehér.

A baloldali billentyű böngészéshez nagyon jó, mert az a Firefoxon a Back...

Ha találsz ilyen egeret, szólj nekem is!
Előzmény: CO5M!C (142)
CO5M!C Creative Commons License 2010.02.21 0 0 142
szasztok.
keresek olyan egeret, ha létezik még egyáltalán ami:

2 görgős! (horizont, vert. )

5 gombos ! (bal, jobb, egyik görgő is gomb, és oldalt még 1-1 gomb , ujjadhoz idomuló gombok)

nekem volt ilyen A4 Tech csinált, WWW-35 tipus.

kurva jó volt !

manapság nem találok ilyet!

nagyon hiányzik !! : (


tud valaki ilyesmit ???????
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 141
Hálás köszönet, egyelőre nem bontottam meg a talpacskákat, kicsit javult a helyzet...
Előzmény: locsemege (140)
locsemege Creative Commons License 2009.12.06 0 0 140
Általában matrica vagy az öntapadós ragaccsal ellátott csúszó tappancsok alatt vannak a csavarok.
Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 139
Sziasztok!
Van egy logitech mx400-as egerem, egész jól működött eddig, de pár napja kadni kezdett a középső, scroll gomb. Ma sikeresen kihalásztam mellőle egy szöszt, de továbbra is akad... nem találom, hogyan is lehetne szétszedni. Kipucolnám.... sztem ráférne.
Kék skorpió Creative Commons License 2008.12.09 0 0 138

Hello Mindenkinek!

Egy olyan probléma vetődött ma fel a testvéremnél, amilyet még nem láttam.

Kihúzta a billentyűzetet és az egeret a gépéből, majd mikor visszadugta, már egyik sem működött. Hiába állt fel a rendszer (XP), hiába indította újra, akkor sem mozdul semmi. Egyszerűen nem értjük. A hardverprofilban sincs felkiáltójel stb. Szétszedtük a gépet, de nincs kilazulva semmi.

Van valakinek ötlete?

Előre is köszi.

phaid Creative Commons License 2008.12.03 0 0 137
Sziasztok!

Egy HP Compaq 6720s laptop egyik billentyűje (ű) megadta magát. Tudtok helyet ahol egy darab billentyűt vagy legalább a rögzítő mechanikáját be lehet szerezni? Vagy nincs valakinek véletlenül?

Válaszotokat előre is köszönöm.

aTavasz Creative Commons License 2008.11.25 0 0 136
Arra gondoltam, ha valaki linuxon ebbe a problémába ütközött, akkor windows alatt si volt olyan. Aztán hátha kitalált valamit....
Átmenetileg megoldottam egy egérszimuláló programmal.
Mindenesetre köszi, ha belebotlok valamibe azért majd ideírom....
Előzmény: locsemege (135)
locsemege Creative Commons License 2008.11.20 0 0 135
Ha linuxon létezik, kell, hogy legyen valami megoldás winre is

Nincs ilyen összefüggés, teljesen más a két operációs rendszer család.
Előzmény: aTavasz (134)
aTavasz Creative Commons License 2008.11.20 0 0 134
Mindenesetre köszönöm, majd kitalálok valamit. Ha linuxon létezik, kell, hogy legyen valami megoldás winre is, találtam is egy honlapot, de sajnos japánul....:)
Előzmény: locsemege (133)
locsemege Creative Commons License 2008.11.19 0 0 133
De, Linuxra jó. Nem írtad, milyen oprendszerre kell, én meg írtam, amire tudtam a megoldást. XP-re nem tudok mit mondani, Windows-om nincs.
Előzmény: aTavasz (132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!