Keresés

Részletes keresés

pozo Creative Commons License 4 órája 0 0 43892

Szerintem érdemes elmenni, jól lehet L. dr-nál nincs krónikus Lyme-kór, ellentétben E. drnőnél meg mindenki lyme-kóros...

Sajnos a Lyme-kórral kevesen foglalkoznak, akik foglalkoznak, azok is eltérő szakmai véleményen vannak.

Hiányzik az egységes protokoll. Régóta mondom, hogy a lyme-kórt egy team-nek kellene diagnosztikázni és kezelni. A team állna egy reumatológusból, egy neurológusból és egy infektológusból. 

 

Kíváncsi vagyok, hogy mit mond majd L. dr 

Előzmény: horakulum (43891)
horakulum Creative Commons License 5 órája 0 0 43891

Szia pozo!

 

Köszi a reagálást.

 

Nem, nem voltam még semmilyen WB vizsgálaton, vagy ilyen irányú - lyme - vizsgálaton.

Egyszer voltam az ORFI-ban a fájdalmak miatt, de negatívak voltak az eredményeim, meg kellene keresnem, mert ott talán néztek IgG-t? :o De minden negatív volt. Ennek kb. 5-6 éve.

Szóval nem volt WB.

Az alvásom? Mindig aludnék...Jól alszom, csak felébredek a fájdalmakra, ahogy mozgok. Ha felébredek, agyalni kezdek, de ez nem betegség. :)

 

Mit mondasz, mondotok? Megér egy vizsgálatot Lakosnál a tünetegyüttesem?

 

 

 

Előzmény: pozo (43890)
pozo Creative Commons License 6 órája 0 0 43890

Szia!

 

Voltál Western blot vizsgálaton? Ha igen, mik voltak az eredmények?

Szedtél antibiot?

 

Sajnos a tüneteid a krónikus lyme-kórra utalhatnak. A borrelia szeret elbújni az ínhártyákban, így az általad említett fájdalmas helyekre is. A memória zavar is erre utal. Alvásod milyen? 

Előzmény: horakulum (43887)
horakulum Creative Commons License 6 órája 0 1 43889

Kedves Bellina!

 

Az, hogy melyik orvos mit kezel, az egy külön történet. Én sokáig kerestem, mire olyan orvost találtam, aki komolyan veszi a tüneteimet és nem a labor értékeimet akarja "nem kezelni". A Te esetedben abszolút szükséges lenne a kezelés, mert autoimmun vagy!!! Magyarul a pm-ed szépen elsorvasztja majd magát, a pm. saját maga ellen fordul, magyarul pusztul az állomány, idővel jönnek a tünetek - ha még nincsenek - és szükség lesz a hormon támogatásra. Privátban kérdezz nyugodtan, ha még van kérdésed.

 

Előzmény: Bellina2017 (43888)
Bellina2017 Creative Commons License 6 órája 0 0 43888

A pm alulműködést akkor is kezelik gyógyszerrel, ha nincs kimutatható eltérés a labor értékeiben? Nekem a TSH értékek jók, "csak" az anti TPO magas (152), erre azt mondták, még nem adnak gyógyszert, menjek vissza fél év múlva.

Előzmény: horakulum (43887)
horakulum Creative Commons License 8 órája 0 0 43887

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Tanácsot.

 

Lakos dokihoz van időpontom hétfőre (nekem egy ismerős ajánlotta, hogy hozzá menjek, az Istenhegyin csak Szankai Judithoz lett volna időpont), de még mindig vívódom, hogy elmenjek-e Lakoshoz...A tüneteim nem tudom alátámasztják-e egyáltalán csak a lehetőségét is a lyme-nak. És ha igen is, és ez egy 22 éves lyme, akkor szétbombázzák majd az emésztőrendszeremet antibiotikummal? Egyáltalán gyógyítható?

 

Bennem 17 éves koromban volt két kullancs. Fogalmam sincsen már, hogy hogyan kerültek ki végül belőlem, én szedtem-e ki, és hogy utána bármi panaszom volt-e. Totális homály fedi az emlékeimet. Csak azt tudom, hogy szenvedek bizonyos tünetektől már jó pár éve, leginkább a szülés óta (8 éve). Lásd: szubklinikus (látens) pm. alulműködésem van, de nem autoimmun, vérkép nem mutatta ki sosem, csak a tüneteket hordozom, gyógyszeresen kezelnek, de a megfelelő dózist még nem sikerült megtalálni (már 175 ug-nál tartunk).

Testszerte fájdalmaim vannak - izom és izületi - a fibromyalgiára hasonlítható leginkább, de nincsenek izületi eltéréseim, tehát nincs gyulladás, duzzanat, deformitás, példaértékű a vérképem. A reumatológus fájdalom ambulanciára küldött. (3-nál is jártam már)  A fájdalmak hol jobbak, hol rosszabbak, minden esetre ez év januárjától a vállaim is elkezdtek fájni. :( Téli időszak rosszabb, nyári jobb ebből a szempontból.

Fáradékony vagyok, inzulin rezisztens, terhelhetetlen, lanyhul a memóriám (már kezd zavarni) stb, stb.

Csak azt tudom, hogy a fájdalmaimmal senki nem tud mit kezdeni. Azok az egész testemet érintik, sokszor úgy érzem, de van, hogy csak vándorol. Igaz túlsúlyos is vagyok, mindig is az voltam...de fájnak a kezeim, ujjaim, csuklóim, könyökeim, most már januártól a vállaim is, gerincem, derekam, bokáim, lábfejem és kezdenek a térdeim is érzékennyé válni. Természetesen lehet - sőt ez lenne a jó - ha közöm sem lenne a lyme-hoz, de vajon hogyan deríthetném ki? Merre induljak el? Az is lehet, hogy a szerteágazó tüneteim csakis a pm. alulműködés tünetei, de mi van ha éppen a lyme okozza a pm- alulműködést is, és a kezelés hatására nincs érdemi javulás... 

Nem tudom, lehet körberöhög a doki, hogy mit keresek itt ezekkel az enyhe tünetekkel? 39 éves vagyok. Csak szeretnék megélni az életet, és nem túlélni...

Ti mit gondoltok? Meglépnétek ezt a 25 ezres kört? :o

 

Üdv. és köszönöm előre is a gyors reagálásokat!

 

Adelaideee Creative Commons License 20 órája 0 0 43886

Szia, elnézést a napokban kissé távol voltam.. szóval a kakarc@citromail.hu-ra tudsz írni. 

Előzmény: AttilaSipeki (43873)
Bellina2017 Creative Commons License 1 napja 0 0 43885

Köszönöm, igazad lehet, meg fogom nézetni!

Előzmény: klarix (43882)
klarix Creative Commons License 1 napja 0 0 43884

Örvendek, hogy jelenkeztél - igaz mostanság kevesebb időm van, mert a kicsik többet vannak itthon mint az oviban és persze mellé van még a fránya házimunka, amit nem lehet kikerülni, csak nem csinálni -.de az jobbára megbosszulja magát - mert utánna halmozottan több lesz. Ez olyan igazi női sirám - de van hogy nagyon unom.

Előzmény: s-ombre-ro (43879)
AttilaSipeki Creative Commons License 1 napja 0 0 43883

Sziasztok! Nekem egyetlen egy tünetem volt 2017ben az egy gombás fertőzés. Elmentem a bőrgyógyászhoz, aki ezt a fluconazol tartalmú mycosist-et írta fel 2 dobozza. Utólag tudom, hogy ez k sok. Én szépen végig szedtem, közben semmit sem éreztem. Másfél hónap alatt elfogyott a 2 doboz, a gombás fertőzésem meg szépen elmúlt. De aztán jött minden csőstül. Én soha nem voltam pánikrohamos se szorongós, azt sem tudtam mi az. Ez a cucc valahogy beindított bennem valamit, amitől ilyen rosszul voltam - talán egy picit javult azóta, de maradt a ciripelős fülzúgás, rossz alvás, insomnia, bizonytalanságérzés és ami a legrosszabb stressz hatására pánik. Picit zsibbadnak a kézfejeim is. Na most, voltam Western Blott teszten az Istenhegyibe ott igg pozitív lett, majd jött a német Armin Lans teszt, azon meg negatív lett a tesztem, ellenebne kihozott EBV-t és CMV-t. Az EBV alacsony de a CMV 33 egységet mutatott. NA akkor most mi a f van, Lymos vagyok vagy sem, vagy csak a vírus okozza, vagy gomba herxem volt vagy mi? Állítólag a gomba is tud nagyon csúnya herx reakciót csinálni. Fene tudja mi van. Azóta vitaminokat szedek meg immunt erősítek mindenféle trópusi fakéreg főzettel.

klarix Creative Commons License 1 napja 0 1 43882

Tudom, h a lyme váltotta ki - de ennek ellenére nem ártana ha szemfenékvérnyomást megnnézetnéd - tekintve, h a lyme mindent megbolygat amiről azt érzi, hogy baja lehet - vagyis ott - mindegy melyik része a testnek - gyengébb. Tudod a szemet is támadhatja. 1 kontrolt megér.

Előzmény: Bellina2017 (43881)
Bellina2017 Creative Commons License 1 napja 0 0 43881

Nekem kifejezetten ez a cikk-cakk alakú, ezüst színű villódzás (vibrálás) volt, kb. 20 percig tartott, míg elmúlt.

Előzmény: s-ombre-ro (43878)
ghepard Creative Commons License 1 napja 0 0 43880

Milyen világító foltokról beszélsz? Aludni próbálsz a sötétben és hirtelen megjelennek a szemeidben fények? Foltoknak nevezed. Először kicsi és középen van és olyan sárgás, majd nagyobbodik és változik a színe? Kb ilyesmi?

Előzmény: s-ombre-ro (43878)
s-ombre-ro Creative Commons License 1 napja 0 0 43879

Köszönöm Klarix!

 

És a biztatást is!

Én félholtan, támolyogva is csak előre tudok nézni.

Valójában ez alkati s egyúttal akarati kérdés is.

Volt, hogy együtt utaztunk a lányommal.

Láttam, hogy nem érzi jól magát (én sem, azonos típus vagyunk).

Cserét kértem!

Azonnal olyan lett minden, mintha egy csomó kapcsolót átállítottam volna magamban.

Nem "csőlátással", de végtelen koncentrációval hibátlanul elvezettem a kocsit.

Valójában rendíthetetlen vagyok.

Most olvasom Laura Hilldebrandtól a New York Times bestsellerét (több mint 3 millió eladott példány).

A könyv kissé hosszú címe: "RENDÍTHETETLEN - Az emberi akarat és méltóság diadalának igaz története a második világháború poklában." (Cartaphilus kiadó - 2012).

Zuhanás repülővel az óceánba, két hónap sodródás a Csendes óceánon, a japán táborok embertelenül kegyetlen világa és a volt olimpikonnak kijáró "külön tisztelet" iszonyatos fájdalmakkal és megaláztatással.

 

Hősünk, Louie Zamperini 81 évesen még görkorcsolyázott.

És ugyanabban az évben egykori legnagyobb meggyötörtetése helyszínén, Naoecuban módja volt futni az olimpiai lánggal.

Egy boldog öregember futása volt.

Soha nem adta fel!

Rendíthetetlen volt.

Csak ezt tudom ajánlani minden sorstársamnak én is!

Elnézést kérek, hogy hosszú voltam!

El kellett mondanom!

Előzmény: klarix (43868)
s-ombre-ro Creative Commons License 1 napja 0 0 43878

Érdekes dolog.

Nekem mindkét szememben, mindig ugyanazon a pályán elindulnak a világító foltok.

Utána törvényszerűen a migrén is.

Nem tudom, hogy miért van?

Előzmény: Bellina2017 (43870)
Assassin01 Creative Commons License 2 napja 0 0 43877

Mert elvileg Dr. Esztó Klárához csak szeptember környékén lehet időpontot foglalni.

Előzmény: Assassin01 (43876)
Assassin01 Creative Commons License 2 napja 0 0 43876

Dr. Kádár Jánoshoz vagy Dr. Esztó Klárához érdemes időpontot kérni?

pitypangbóbita. Creative Commons License 3 napja 0 1 43875

Szia!

Szerintem, aki krónikus, annál sok neurós tünet van. Nekem is kb. 20 éves a fertőzésem - vezető tünet a fülzúgás, bizonytalanságérzés, apró szédülések, alvásproblémák, krónikus fáradtság, s ahogy írod, a legkisebb stresszre is pánik, és egyéb szorongásos tünetek. Én 3 ab-kúrát csináltam végig (E.K. 3X56nap), a negyediket nagyon az elején feladtam - reflux, és egyéb mellékhatások miatt. Azóta próbálom az immunrendszeremet erősíteni, én azt tapasztaltam, hogy amíg nincsenek brutál tünetek, mert akkor kell az ab, addig elvan velük a szervezet. Nem vagyok tünetmentes, de élhető - a teljes gyógyulásban nem igazán hiszek, de igyekszem nem túlspilázni a dolgokat, meg kell békélni a helyzettel - ez jutott. Persze mindemellett mindent megpróbálni, ami használhat - itt a fórumon rengeteg minden van, nekem Marobert írásai segítettek sokat, de nem szólhat csak erről az élet!!!! Javulást és hosszan tartó tünetmentességet kívánok neked! :) 

Előzmény: AttilaSipeki (43874)
AttilaSipeki Creative Commons License 6 napja 0 0 43874

Neuro Lyme-al kapcsolatban lenne kérdésem. Az én problémám most jelenleg, hogy elalváskor amikor át az agyam át akarna lépni alvás fázisba jön az erős fülzúgás, majd hirtelen a gyomrom összeszorul és azonnal felkelek. Közben kipróbáltam, hogy ha beveszek egy valeriánát, akkor nem hogy nem tudok elaludni, de szó szerint pánikrohamom jön erős szorongással. Tök fura az egész, mert azt hinné az ember, hogy ha majd beveszek egy nyugtatót ami segít az alvásban, akkor szépen elalszom, DE NEM! Hanem épp ellenkezőleg, és az az érzésem, hogy ez lehet a neuro Lyme. Illetve kis stressz hatására szintén ilyen érzéseim vannak. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?

AttilaSipeki Creative Commons License 2018.05.16 0 0 43873

Szia Adelaideee! Olvasgattam a történetedet, lehet hozzád privátban írni? Mikor szembesültél azzal, hogy Lyme beteg vagy, mert olvasom hogy AB-t szedtél. Köszönöm!

Előzmény: Adelaideee (43773)
Bellina2017 Creative Commons License 2018.05.16 0 0 43872

Azt nem tudom, de laikusként idegrendszeri tünetnek vélném.

 

100%-osan én sem tudom sajnos, a WB leleten 3 helyen kétes pozitív eredményem van Igg-ben, a doktornő is úgy írta a leletre, hogy "nagy valószínűséggel".

Előzmény: AttilaSipeki (43871)
AttilaSipeki Creative Commons License 2018.05.16 0 0 43871

Szia, de Lyme-hoz kapcsolódik ez a dolog? Én még eddig nem szedtem semmilyen gyógyszert, mert nem tudom hogy 100% Lymos vagyok e, csak a 2 doboz fluconazol tabit, de az akkora herxet csinált, hogy 1x voltam a Bajcsyban és 1x jött hozzám az ügyelet. Az a gondom, hogy nem tudom, hogy Lymos vagyok e vagy csak szimplán a CMV (citomealodvírus) vagy az EBV okozza a rossz közérzetemet illetve a szűnni nem akaró fülzúgást.

Előzmény: Bellina2017 (43870)
Bellina2017 Creative Commons License 2018.05.16 0 0 43870

Nnna, jó (?), hogy írtad és így utána néztem, ezek a cikk-cakk villódzások nekem is voltak régebben ritkán, fejfájás nem követte őket.

Előzmény: AttilaSipeki (43869)
AttilaSipeki Creative Commons License 2018.05.16 0 0 43869

Szia Pozo! Köszi a választ, de akkor miért nem mutat semmit sem az Armin Labsos tesztem Boréliára, Babesiara, Bartonellára? Egy dolgot mutatott ki az Armin Labs, hogy Epsetin-Barr vírusom van (0-1 negative, 2-3 kétes, 4 pozitív) nekem 5PI, illetve CMV is van az meg 33PI. A doktornő azt mondta, hogy 200-as érték alatt nem szokott ezzel foglalkozni, de immunerősítp trápiát javasolt és írt is fel. Na most ma beszéltem az Istenhegyivel - végre sikerült elérjem azt hogy felvegyenek a listára, hogy ha van lmondás Esztó Klárához. Ettől függetlenül 2 naponta hívogatom őket. Ma reggel felkeltem és hipp hopp migrén aura látásom volt. Elmúlt k 20perc alatt de elég para volt. Az első 2016 ban jelentkezett 1x, utána 2017ben 4x, idén ez az első (Google: Migranie Aura - képek /zigg zagg látás). Ezen felül, nem tudom hogy a CMV okozza nekem ezeket a látással járó tüneteket. Mint pl sötét szobában villan a szemem. A vírusra azt olvastam hogy nincs gyógymód csak immunrendszer erősítés. Na akkor most mi van? Lymos vagyok? Ha igen, akkor mi a teendő? Antibiotikumok? De fosok a herxetől - az meddig tart, megzakkanok e stb... shit.

 

 

 

Előzmény: pozo (43855)
klarix Creative Commons License 2018.05.15 0 0 43868

Szerencsés ember vagy - mert a jó kedélyed megmaradt és minden hozzá szólásod pozitiv. Szép és dicséretes a kitartásod és másoknak is erőt ad, hogy a betegségüket elviseljék.

Előzmény: s-ombre-ro (43865)
klarix Creative Commons License 2018.05.15 0 0 43867

Nincs olyan érzésed, hogy Prewi- tipust - már ismerős - mármint a hozzá állásban - és kommentben - nekm ismerősen cseng - mintha más nick alatt már lett volna szerencsénk ehhez a tipushoz. Csak kiváncsi lennék hova vezet a gondolkodása.

Előzmény: boxerkutya (43862)
klarix Creative Commons License 2018.05.15 0 0 43866

Hahaha - nagyon tetszik a hozzá állásod - na persze a doktori cimek IS gyógyitanak - már tiusztelet a kivételnek -  de aki nem akar gyógyúlni az mehet hozzá

 

Előzmény: boxerkutya (43862)
s-ombre-ro Creative Commons License 2018.05.15 0 0 43865

Annyit azért elismerek én is, hogy tiszta eset nincs.

A soha nem diagnosztizált, de a "kokárdára" emlékeztető tünettel induló betegségfolyamom tropára vágta a mozgatórendszeremet.

A tinnitus, és a kezdődő nagyothallás sok egyénfüggő és rajtam kívül álló okra vezethető vissza.

Nyilván az agyi erek is degenerálódtak,  de a szellemi életemben még nem uralkodott el a leépülés.

Már csak az hiányzana! :D

A lelki tényezők meg nagyon is egyén- és társadalomfüggők.

Bonyolult társadalomban, változások között élünk.

A munka olyan, amilyen (a japánok szerint akár "halálos" is lehet!)

A gyógyítás, sajnos eléggé soktényezős folyamat, ma még nem tisztázottak a frontvonalak

Az alapellátás azonban elérhető!

Az emberek egyéni érzékenysége jelentős tényező!

Egy bonyolódó társadalmi helyzetben igenis, hogy hatványozottan érvényesülnek nemkívánatos hatások, hibás elképzelések és a sarlatánságnak való kiszolgáltatottság!

A topik bevezetője is utal erre.

Nem szabad ítélkezni, mert aki ítélkezik, azt magát is megítélik.

Féljétek a kullancsot, a nemkívánatos jövevény szúnyogokat, a saját nemtörődömséget.

Ha újrakezdhetnék, magam is felelősebben éltem volna le az életemet!!!

Képzelődni végképp nem szabad!!!

(a víziók és a hallucinációk kiszűrésére amúgy is nagyon egyszerű technikák vannak - egyéb tévképzetektől pedig isten óvjon mindenkit!!!). :) 

Előzmény: s-ombre-ro (43864)
s-ombre-ro Creative Commons License 2018.05.15 0 0 43864

Egyet azért tisztázzunk!

A Lyme ha bujkál, ha nem, amikor utolér, kitartó munkával tönkreteszi amit csak képes.

Az Alzheimer kór inkább az idősek betegsége, ez alig észlelhető tünetekkel indul, de amikor kiteljesedik, a beteg nem ismer magára, de a környezete sem.

Ronda, progreditáló betegség. Isten mentsen tőle!

A lényeg tehát, hogy féljétek a kullancsot (esetleges más hordozót, de ez kevésbé jellemző) !

 

A Lyme tehát tipikus fertőző megbetegedés, míg az Alzheimer kór inkább az örökletes hajlam függvénye, az időskor réme.

Én persze laikus vagyok, mindig forduljatok orvoshoz! (hányszor elmondtam már!)

 

Előzmény: Prewi (43850)
s-ombre-ro Creative Commons License 2018.05.15 0 0 43863

Bizony, a remény is gyógyít!

Mostanában többször és több helyen is olvasom, hogy a fehérvérűség gyógyítására alkalmas eljárások már a küszöbön vannak és az USA-ban is többcélú rákvakcina klinikai kísérleteit indítják.

A tinnitus új gyógymódjának kísérleteiről is olvastam már képes beszámolót.

A magazinok már nincsenek nálam, de a tény hihető.

Saját magam is kértem az érintett céget a hazai klinikai kísérletekbe való bevonásra (fehérvérűség), de a gyógyszerkutatás nem megy expressz vonati gyorsasággal.

Telefonos visszajelzést kaptam már a télen, hogy talán az idén tavasszal.

Azóta csend.

És mégis!

Bizakodom!

Remélek!

Ha nekem nem sikerül, talán másoknak eljön a pillanat, hogy a gyötrelmes állapotuktól, vagy az eddig nem túl jó kórjóslatú betegségüktől megszabadulnak.

Mostanában történt, hogy egy más irányú vizsgálat idején rápillanthattam a gerincem röntgenfelvételére.

Nyomorult látvány volt.

(mostanában az a divat, hogy nem kap az ember felvételt, csupán szakorvosi értékelést, az meg nem sokat mond, vagy egy laikus számára nem értelmezhető).

Én ma találkoztam egy orvosnak s embernek is kiváló főorvossal, de a normál eloszlás szinte a világ minden csoportjára érvényes.

Vannak a nagyon jók és a kevésbé alkalmasak a görbe két végén, meg a derékhad.

Nálunk, Magyarországon a haranggörbe sajnos minden, csak nem harangalakú.

Ezek a tények.

A tények pedig makacs dolgok.

Bizakodjatok, javuljatok, már amennyiben ez lehetséges!

Egyszer talán az orvoslás is méltó körülményekre lel!

De szép is lenne!

Előzmény: s-ombre-ro (43845)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!