Keresés

Részletes keresés

Pierre Capretz Creative Commons License 2016.04.23 0 0 109

Abszolút meg lehet tanulni otthon, sőt. A többség 7-8000 órát eltölt a közoktatásban nyelvtanulással, mégse szerez a saját maga számára értékelhető tudást. Miért menne még több tanfolyamra? A baj az, hogy iszonyat tájékozatlanság van a lehetséges módszerek, könyvek, applikációk tekintetében. Mivel ez hatalmas üzlet, rengeteg a szar, amit ráadásul horror áron adnak. A netet az elején én nem javaslom, mert nagyon könnyen szét lehet folyni a rengeteg lehetőség, oldal között. Ha valaki komolyan gondolja a nyelvtanulást, akkor szerintem a következőket érdemes csinálni.

1. Két-három hétig nyelvtanuló oldalakat, fórumokat olvasgatni. Angolul rengeteg van, a legjobb szerintem a polyglotdream.com. Luca Lampariello, olasz csávó írja, youtube-on rengeteg hasznos videója is van. Magyarul az ötévötnyelv már 7 éve megy, rengeteg az olvasható tartalom, és nagy része elég értékes is. Mostanában nem nagyon vannak új posztok, de érdemes lehet átolvasni. És van egy újabb, indexes blog is, amin folyamatosan vannak posztok, és jónak ígérkezik: http://tanuljnyelveket.blog.hu 

2. A több vélemény, nézőpont alapján válassz ki egy módszert / könyvet, amit csinálj végig. Ebben a fázisban ne nagyon netezz, mert el fogsz csábulni, és az lesz a vége, hogy össze-vissza tanulgatsz. Mik a fontos szempontok a választáshoz?

- Legyen elég célnyelvi hananyag.

- Illeszkedjen a saját tanulási stílusodhoz. (Ha vizuális típus vagy, ne egybefolyó szövegek legyenek pl.)

- Illeszkedjen a céljaidhoz. (Ha elsősorban beszélni szeretnél, akkor több legyen a hanganyag, mint az olvasmány. Ha olvasni szeretnél megtanulni, az olvasmány legyen sok és hosszú.)

Nincs mindenkinek legjobb módszer, ezért kell az elején információt gyűjtened. Ha lehet, több helyről.

3. Ha esetleg úgy érzed, nem haladsz, válassz másik módszert. Nagyon hamar rá fogsz jönni, mi az, ami neked bejön. A lényeg az, hogy nem várhatod mástól, hogy téged megtanít, neked kell a kezedbe venned a dolgokat. 

JAZMIN000 Creative Commons License 2016.04.18 0 2 108

Meg sem lepődtem azon,amit írtál. Ugyanez történt velem,míg ki nem találtam azt,hogy egy órán belül Ők hívjanak. Ehhez nem kell mást tenni, mint úgy csinálni, mintha ismét megrendelnél vmit. Most pl.egy másik nyelvcsomagot. Ne aggódj,még aznap felhívnak a rendelés megerősítése végett. Ott,ès akkor nagyon határozottan el kell mondani a véleményed. Én is ezt tettem. Ha kérdésed van, írj nyugodtan!  Üdv.

Előzmény: Tala bay (107)
Tala bay Creative Commons License 2016.04.18 0 0 107
Kedves Jazmin!
Hogyan tudtál kapcsolatba lépni ezzel a kedves társasággal??????
Az egy dolog, hogy a kátyámról 20 perc elteltével 2x vonták le a pénzt.
Az emilemre senki nem válaszol, a megadott telefonszám csak énekel.
A telefontársaság nem is ismeri....
Érdekes, amíg venni akartam, addig fel tudtak hívni...
Kérlek írjál!
JAZMIN000 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 106

*visszautalták 

Előzmény: JAZMIN000 (105)
JAZMIN000 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 105

Kedves Zsuzsa! Hogy kell használni???  A kártyákat? Leginkább sehogy. Visszautazás a pénzemet, de nem volt egyszerű. Árverés az egész.. Egyáltalán nem javaslom,de még ingyen sem kéne,mert használhatatlan, és rossz is...

Előzmény: Zsuzsa1950 (103)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2016.03.22 0 0 104

érdekes lehet

Előzmény: christinedenantes (92)
Zsuzsa1950 Creative Commons License 2016.03.19 0 0 103

Légy szíves írd le nekem lépésről lépésre hogyan kell használni,mert addig jutottam: kinyitottam a borítékot,kerestem az útmutatót,aztán a neten és megállt a tudományom !

Előzmény: JAZMIN000 (102)
JAZMIN000 Creative Commons License 2016.02.17 0 0 102

Hatalmas átverés, és rendkívül inkorrekt ügyintézés. Nem értem,hogy működhetnek még ilyen kamu háttérrel. Most kértem vissza a pénzemet, de már érkeznek a kifogások, a hitegetések. Fogyasztóvédelem lesz rá a válaszom.

Ha valaki tud konkrét esetet, kérem,jelezze!  

Köszönöm 

Előzmény: Vasko87 (101)
Vasko87 Creative Commons License 2016.02.15 0 0 101

Én is gondoltam rá, hogy megpróbálom, de épp most volt egy riport róla, nagy átverés az egész!

http://www.hirado.hu/2016/02/11/igy-verik-at-a-nyelvtanulokat/

 

A legjobb lenne persze egy nyelviskolába befizetni, de nekem sajnos nem engedi a pénztárcám. :(

 

Én most elkezdtem ezt, a gyakori kérdések linkben találtam, eddig jónak tűnik és legalább ingyenes.

https://www.youtube.com/channel/UCEOFD4QjKFcxnvZeWk7yPKg

 

 

 

 

JAZMIN000 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 100

Üdvözlöm!  Hogy lehet,hogy nem adják vissza a pénzt?  Én tegnap küldtem el a garancia érvényesítéshez szükséges e-mailt. Rendkívül inkorrekt egy cég, felháborító az egész. A szókártyák hibásak. Igaz, már kijavították,de egy percig nem szeretném használni. Németet rendeltem,de nagyon megbántam. Sok gondom volt velük, aztán egy határozottabb hangvételű levelemre válaszoltak először,melyben ígérték a pénzvisszafizetést. Hivatkoztam rá, hogy több fórumon, sok-sok panaszt olvastam..  ...  

Előzmény: nagymamaleszek (99)
nagymamaleszek Creative Commons License 2016.02.09 0 0 99

Ling Fluent németet rendeltem.Használhatatlan. Nem azt mondja ami a szó jelentése. Sok kártya rossz. Nem adták vissza a pénzemet.

justicia10 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 98

A Ling Fluent-tel próbálkozom, de a befizetett oldal nem akar folyamatosan

működni.

genetta_genetta Creative Commons License 2015.12.27 0 0 97

Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen nyelvi antitalentum. Elég sokszor próbálkoztam az angol nyelvvel, költöttem is rá elég sokat, de eddig csak kudarc volt. Véletlenul bukkantam a duolingo.com-ra. A teljesen kezdőknek és akik eddig velem együtt "szívósan ellenálltak" az angol nyelvnek, azoknak tudom ajánlani.

Nincsenek csoporttársak, akiket visszahúznál a fejlődésben.
Nincsenek sürgető, rosszalló pillantások.
Szégyenkezés nélkül lehet a hároméves gyerek szintjén is kezdeni, akárhányszor ismételve a leckéket.

Ha az alapfokon és az egyszerűbb kifejezéseken túl vagy, belekezdhetsz a fordításokba is, azt majd a többiek megfujjogják, így csiszolgathatod a tudásod.

Természetesen ha ezek után iratkozolbe egy tanfolyamra, már nem lesz kidobott pénz (remélhetőleg).
Mivel ez egy ingyenes lehetőség, mindenképp megéri a próbálkozást, legfeljebb ha neked nem felel meg abba hagyod és nem került semmibe.
(A bázis nyelv az angol, a magyar nyelvvel csak ez érhető el. De ha angolul jól beszélsz, akkor rengeteg másik nyelv is elérhető.)

trés bien Creative Commons License 2015.12.22 0 0 96

Nagyon köszönöm, mert ezek után már nem is kell gondolkodnom, hogy beleugorjak-e vagy sem, a kommentek egyértelműen nagyon gagyinak és használhatatlannak írják le!

Előzmény: füzesiné (95)
füzesiné Creative Commons License 2015.12.21 0 0 95
Előzmény: trés bien (94)
trés bien Creative Commons License 2015.12.20 0 0 94

Tudja valaki, hogy mi a Ling Fluent módszer lényege? Hogy egyáltalán érdemes-e nekiállni, vagy maradhat valamelyik villám tanfolyam otthon.

katonafull Creative Commons License 2015.12.07 0 0 93

Engem is érdekelnének a  Ling Fluent módszerrel kapcsolatos tapasztalatok.

Előzmény: DVlad (91)
christinedenantes Creative Commons License 2015.12.03 0 0 92

Sziasztok! Francia nyelv önálló, interneten való elsajátításához szeretnék oldalakat ajánlani. 

Ha kezdő vagy, ezeket az oldalakat keresd fel!

 

www.bonjourdefrance.com Az A1 jelzéssel ellátott feladatokat válaszd!

www.podcastfrancaisfacile.com Rengeteg nyelvtani és hallásértéses (nekem ez a "szakterületem", mert hiába tudsz egy csomó szót és kifejezést, ha nem érted, mit mond, kérdez a beszélgetőtársad!) feladatot találsz a francais debutant címszó alatt.

www.leplaisirdapprendre.com/pas-a-pas A Pas a pas (Lépésről lépésre) egy ingyenesen letölthető alkalmazás, amelynek bemutató videóját találod a megadott linken, alatta a különböző letöltési lehetőségek.

www.didierlatitudes.com A végére hagytam a kedvencemet! Online hallásértést fejlesztő feladatok az első franciaórától, a bemutatkozás tanulásától kezdve! Az a baj, hogy hosszan tudnék beszélni, azaz írni róla! A szóbeli megértési képesség fejlesztése egy külön terület, ami rendkívül időigényes. Nem véletlen, hogy nem vagy alig kap helyet az iskolai, nyelviskolai nyelvoktatásban. Szokták ajánlani, hogy eredetiben kell filmeket nézni, zenét hallgatni. Nem mindenkinél működik ez a stratégia. A lényeg, hogy ezeket a feladatokat használom a skype-os óráimhoz is és néha még én is eljátszok velük, pedig ... :)

http://gabfle.blogspot.fr     Szintén egy nagy "klasszikus" Gabrielle nyelvoktató blogja, ahol hallásértéses feladatok (általában interjúk), a beszélgetések francia átirata és a hozzájuk kapcsolódó online tesztek várják a franciául tanulókat. Fontos, hogy a szintednek megfelelő, A1-es audio dokumentumokkal kezd, különben csalódni fogsz. Ezek a hanganyagok nem olyanok, mint a nyelvtankönyvek CD-in található, jobbára "steril" (Bocsánat a kifejezésért, de nem csoda, hogy egy pohár vizet nem tudnak kérni a nyelvtanulók, ha nyelvterületre utaznak! Senki nem beszél így!!!),stúdióban rögzített beszélgetések, hanem igazi franciák közötti dialógusok, akik ugye hadarnak, zárt szájjal beszélnek stb. Az a tapasztalatom, hogy gyakran még a magasabb szinten álló nyelvtanulók számára is nehézséget jelentenek. Ennek ellenére érdemes velük próbálkozni! A blog kicsit "sűrű" felépítése nem von le az értékéből: igazi aranybánya! Használjátok! 

A suivre ...

 

DVlad Creative Commons License 2015.10.13 0 1 91

Üdv!

 

Erről van véleménye valakinek? Esetleg tapasztalata?

http://aminapi.com/edu/uj-4-hetes-nyelvtanitasi-formula/

http://alkalomtozsde.com/edu/mar-4-het-alatt-beszelhetsz-idegen-nyelven/

 

Előre is köszönet!

Aventinus Creative Commons License 2015.04.07 0 0 90

Itt is felhívnám a tisztelt felhasználók figyelmét a reklámlehetőségekkel kapcsolatos szabály változására.

csini26 Creative Commons License 2015.04.07 0 0 89

Van 1 tuti nyelv suli neten/ skype-on, jó árakkal, lehet heti 1 óra vagy akár minden nap kényelmesen otthonról. Én japánul  tanulok náluk de foglalkoznak még angol, német, francia, román, stb. rengeteg nyelvvel korrekt árakon. Ha érdekel valakit csörgessen meg a 70/942-6129-es számon.

Ja ugyanez a "suli" szervez Japánba nyelvi táborokat is max. 3 hónapra jó árakon. A náluk tanulóknak viszont ingyenes a szállás és az étkezés , csak a kiutat kell megoldani, ill. az órákat kifizetni. Akit érdekel ezzel kapcsolatban is megcsörgethet. 

Rácz Anikó Creative Commons License 2014.10.31 0 0 88

Sziasztok!

 

Én német tanuláshoz tudok egy kis segítséget: www.dil.hu

Videóleckés oldal, alaptól- felsőfokig, időkorlát nélkül! Otthonról tanulhatsz, a saját tempódban.

 

Kérdezhetsz is a tanártól, ha esetleg valami a videók megnézése és a feladatok gyakorlása után is érdekel, nagyon szívesen válaszolunk az egyéni kérdésekre is.

 

Tanár mellett vagy helyett is nagyszerű választás!

 

Regisztrálj be, próbáld ki ingyen!

bgmaster0123 Creative Commons License 2013.10.21 0 0 87

Szia! 

Szeretnél jól megtanulni angolul ? Akkor én a http://nyelvipercek.hu/-t ajánlanám neked. 
Nemrég fizettem elő rá és megérte.....magántanárhoz is járok és ezzel egészítem ki a tudásom. Rengeteget fejlődtem tőle itthon, tanárom meg is lepődött. 
( heti 2x1 órát járok magántanárhoz) 
Amit veszünk abban az 1 órában azt egészítem ki ezzel és nagyon bevált. 

Tényleg jól le van írva minden, példákkal demonstrálva . 
Egy szóval tanár nélkül is tanulható, de magántanárral könnyebb :) . 

GO! alap csomag 24.000 Ft de ha használod az én kupon kódomat akkor csak 14.500 Ft a csomag !! (kezdőtől a felsőfokig)

Ajánlókódod: 65328 
Törzsvevő kód: ajanlas14500 

Szerintem a nyelv nagyon fontos a mai világban. Egy jó nyelvtudással , több pénzt is lehet keresni......szóval 14.500 Ft-os csomag nem is olyan rossz befektetés !! 

Egy kis leírás mi is vana csomagban: 

-Az egészen kezdőtől a felsőfokig 
140 profi tanári videómagyarázattal 
-Minden fejezethez magyar nyelvű írásbeli magyarázat, illetve magyar nyelvű tanári oktató videó 
-Minden feladathoz és szöveghez anyanyelvi angol hanganyag 
-Minden fejezethez automatikus javítású feladatok tartoznak, többféle feladattípusból 
-Személyre szabott kérdezési lehetőség a tanárok felé 
-Összességében: több, mint 100 egyéni órányi tananyag, 3 cédényi hanganyag, 2 nyelvkönyvre való feladat és írásbeli magyarázat, konzultáció a tanárokkal – mindez most egy munkafüzet áráért 
-A GO! tanfolyamodat profi kiegészítő tanfolyamokkal teheted még teljesebbé: élő szöveges, beszéd- és szókincsfejlesztő tanfolyamok vásárolhatóak a csomag mellé 

Mindez 14.500 Ft-ért !

szjozsi79 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 86

Önszorgalomból szeretnék megtanulni egy nyelvet, otthon. Tudom, hogy ez elég nehéz, de hátha sikerül. Viszont kéne pár ötlet, hogy kinek milyen módszer jött be, mondjuk ha például szavakat kell megtanulni. Elsősorban a szókincset kéne fejleszteni, aztán jöhet a nyelvtan.

Írtam egy kis programot, ami szavakat kérdez magyarul, és 4 vagy 5 vagy akárhány válasz közül kell kiválasztani a megfelelőt (mint a kvízpart nevű játékban).

Ez persze csak egy lehetőség, szerintem lehetne a szó helyett képet tenni, úgy kicsit vizuálisabb. Vajon ez mennyire jó módszer, mennyire hatékony?

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.03 0 0 85

Rengeteget le tudsz tölteni, van bőven.

Előzmény: E$zter333 (84)
E$zter333 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 84

Hello!

 

Szeretnék japánul megtanulni, ha esetleg valaki tudna nekem e-mailen küldeni néhány könyvet, hangoskönyvet, vagy ilyesmit, akkor NAGYON HÁLÁS LENNÉK!!!:):):):):):):)

e-mail címem:eszter_03@yahoo.com

Előre is köszönöm nagyon szépen!!!:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.14 0 0 83

hello

 

angol újrakezdéshez keresnék otthoni tanulási lehetőséget, házhoz jövő tanárt, vagy mást.

 

kéne egy szintfelméreő is elötte.... van valakinek valami tippje? 

&bátortalan& Creative Commons License 2011.08.11 0 0 82

Kedves Fórumozók!

 

Ezen a honlaphoz sok cikket találhatnak azok, akik a cigány nyelvvel vagy a cigány kultúrával foglalkoznak!

http://www.romanishib.hu/

 

evass Creative Commons License 2011.01.06 0 0 81

http://www.spanyolportal.hu/

http://www.e-spanyol.hu/

http://www.mansionspanish.com/cursobasico/icurso00.htm

 

Jól jöhetnek a fenti linkek azoknak, akik spanyolul tanulnak...

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.01 0 0 80
Előzmény: Törölt nick (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!