Keresés

Részletes keresés

edittamuki Creative Commons License 11 órája 0 0 81261

Semmi esetre se tartsd egyedül, mert akkor lesznek vele problémák, ha van fajtársa attól még szelidíthető és legalább nem lesz problémás. Láttam személyesen egy pennantot, Mozartnak hívják, minden madárnak nekiment, még a nagyobbaknak is. Előzmény: egyedül volt tartva, emberre fixált, nem ismerte fel a fajtársat, a végén már a mellé szánt tojót is megtámadta, egyet meg is ölt :( menhelyen végezte szegény (Ausztriában).

 

Előzmény: rohin (81257)
peterssen Creative Commons License 14 órája 0 0 81260

Van pennantunk, tényleg nem túl szociális madár, de kézrerepül pl. Meg kézből elveszi a kaját esetleg. Majd otthon megmérem a kalitkát. Délutánonként ki van engedve, de nem a repülőtudásáért szeretjük. Folyt.köv. :)

Előzmény: rohin (81257)
bombaba Creative Commons License 27 órája 0 0 81259

Volt pennant papagájom, ez a tapasztalatom. Régóta követem ezt a topikot, nem olvastam eddig, hogy bárki tartott volna ilyet.
A másikra keress rá itt a topikban. 

Előzmény: bombaba (81258)
bombaba Creative Commons License 27 órája 0 0 81258

A pennant nem barátkozik és nem szelídül.
Akkor már inkább egy szarka vagy varjú, ezek szelídíthetőek és értelmesek.

Előzmény: rohin (81257)
rohin Creative Commons License 28 órája 0 0 81257

Sziasztok!

Szeretnék a közeljövőben penant, vagy baraband papagájt vásárolni  és ezzel kapcsolatban szeretnék pár kérdést fel tenni!

Mekkora az a kalitka, amit ez a két faj el tud nyugodt körülmények között viselni? Van most egy 800X800X900 mm, de természetesen tervezek egy nagyobbat, sőt a távlatokban a kerti röpde lesz a cél a jobb időkre!

Milyen eledel keveréket kell, hogy adjak nekik? A lágy és egyéb zöld eledelekkel tisztában vagyok, volt sok hasonló madaram, de még ilyen nem!

Melyik madár a barátkozóbb típus?  Fiatal madarat szeretnék, ezért bizakodom, hogy a türelmem és a madár természete, mély barátságot fog majd hozni!

 

(nem kezdő madaras vagyok, csak ez a két faj még nem volt!!!

edittamuki Creative Commons License 1 napja 0 0 81256

Sziasztok, egy kis mentett törpe papagájnak szeretnék gazdit találni, ahol lenne számára fajtárs, tágas élettér és nem tenyésztési cél, tudtok esetleg valakit? Ha igen, akkor kérlek jelentkezzetek a Papagájvilág Alapítványnál, van facebook oldalunk, illetve honlapunk www.papagajvilag.hu edit.lazar@papagajvilag.hu címen, mindkét helyen tudtok jelentkezni. Abban is esetleg tudtok segíteni, hogy hím vagy tojó a madárka? Köszönöm!!!

edittamuki Creative Commons License 1 napja 0 0 81255

Sziasztok, egy kis mentett törpe papagájnak szeretnék gazdit találni, ahol lenne számára fajtárs, tágas élettér és nem tenyésztési cél, tudtok esetleg valakit? Ha igen, akkor kérlek jelentkezzetek a Papagájvilág Alapítványnál, van facebook oldalunk, illetve honlapunk www.papagajvilag.hu edit.lazar@papagajvilag.hu címen, mindkét helyen tudtok jelentkezni. Abban is esetleg tudtok segíteni, hogy hím vagy tojó a madárka? Köszönöm!!!

immacreep Creative Commons License 2017.08.24 0 0 81254

sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni a hullámos papagájommal kapcsolatban.

azt vettem észre, hogy kb 1 hónapja kihulottak a szárnytollai és nehezen akarnak visszanőni (a többi tollával nincs gond, nem hullik)

Vettem neki különböző vitaminokat, változatosan étkezik, nem lehangolt, van elég helye.

Jelenleg egyedüli madár, mert a "párja", akivel állandóan marták egymást sajnos elszökött. 

Mit csináljak, hogy hamarabb visszanőjjenek a tollai? 

 

edittamuki Creative Commons License 2017.08.15 0 0 81253

Én egyiket sem ajánlanám, ivarérettséget követően nagyon megváltozik a viselkedésük és nagyot tudnak csípni. Egyedül pedig SEMMILYEN PAPAGÁJT (kivéve sérült egyedek) nem javasolnék tartani. Gyerekek mellé inkább kisebb papagájokat, akik elvannak, ketten ha esetleg a családnak nincs ideje papagájozni...

Szerintem csatlakozz a Papagájok érdekében Facebook csoportba mindenképpen vásárlás előtt!!! Ott a papagájtartás árnyoldala sincs elhallgatva!

Előzmény: Börni* (81247)
gangini Creative Commons License 2017.08.03 0 0 81252

Ez az a mozgás, ami a videón is látható. Kettőnk közül én vagyok aki többször eteti őt: ha én nyúlok felé, sokszor ezt csinálja (gondolom kaját vár), ha a párom, akkor azonnal hajol le a bokájáig simiztetni magát :)

 

Mindent alaposan megrág, és sokszor kiköpi azt ami nem pépes, vagy amiből kiszívta a levét. Napról-napra kevesebb gondja van a nyeléssel, de amikor megunja a szilárd étellel való küzdelmet, kéri a bébikaját.

Előzmény: cavecat (81251)
cavecat Creative Commons License 2017.07.29 0 0 81251

A "tornáztatja a nyakát", az ez a fel-le rángatás, mint amit a videón látni? (angolul "feeding response", nem tudom mi a magyar neve. Bezárul a légcsö, és egybenyílik a száj-garat-nyelöcsö.)

https://www.youtube.com/watch?v=pVi4TzhCgU0

 

Az én pipim már sajnos (?) 8 hónapos volt amikor megkaptam, tudott rendesen nyelni. Ö föleg akkor produkálja a "feeding response"-t ha épp nagyon szerelmes és szeretné ha megetetném :) Meg amikor ananászt kap, azt nem eszi meg rendesen, csak kinyomkodja belöle a levét. Nagyon szereti, úgyhogy nagyon mohón csinálja, és alig gyözi nyelni :D

 

Elvileg a "feeding response" elmúlik, ha túl lassan vagy túl gyorsan eteti az ember a pipit a pépes kajával. Ha normális tempóban kapja a kaját, és mindig azonos rutin szerint, akkor kialakulhat egy pavlovi reflex, dolgok / színek / hangok / stb. amik megelözik az etetést bevésödnek, és késöbb (felnött korban is) kiváltják a reakciót (akár kaja nélkül is).

 

A tiéd megrágja rendesen a szilárd kaját? Vagy próbálja azt is egyben letolni, mint a pépet?

Előzmény: gangini (81250)
gangini Creative Commons License 2017.07.26 0 0 81250

Köszönöm a választ! A tenyésztő folyamatosan segít, de kíváncsi voltam, hogy ki mit tapasztalt. Szerencsére az első naptól fogva nagyon jól működik minden, önállóan eszik, boldog és kiegyensúlyozott, idegenekkel is gyorsan összebarátkozik, nem bizalmatlan, bátran repked és csacsog sokat.

 

A lágy eleséget, szilárd ennivalót, gyümölcsöt, zöldséget inkább csak kóstolgatja és forgácsolja, még mindig a bébiétel az, amivel jól lakik.

 

Amikor pépesnél szilárdabb étellel van dolga, akkor erősen tornásztatja a nyakát nyelés közben és sokszor finoman megfogja az ujjam és ugyanezeket a mozdulatokat csinálja. Nálatok mennyi időbe telt, mire megtanul rendesen nyelni? Ti is hasonlót tapasztaltatok?

Előzmény: cavecat (81249)
cavecat Creative Commons License 2017.07.18 0 0 81249

Szia!

 

Ha tenyésztötöl vetted, szerintem érdemes lenne töle segítséget, tanácsot kérned. Megbíztál benne, amikor megvásároltad a madarat, miért ne bíznál a tanácsaiban? Inkább az övében, mint valami interneten jött-ment idegenében...;) 

 

Amúgy 16 hetesen elvileg teljesen önállóan tud enni, a kézzel etetés nem a fizikai fejlödése érdekében fontos, hanem inkább a lelki fejlödése érdekében. Nagyon fontos, hogy rengeteg idöt tölts vele, és legalább naponta egyszer (eleinte inkább többször) etesd langyos, pépes cuccal, kanálról (vagy amihez szokva van). Az én madaram már 15 éves, de a kanálnak pusztán a látványától boldog lesz, bármit elfogad kanálról, és ha egyszer pl. megbetegszik, sokkal egyszerübb beadni neki gyógyszert kanálról (összetörve, valami pépesített gyümölcsben/zöldségben elkeverve).

A fö tápláléka eleinte legyen ugyanaz, mint a tenyésztönél (bármi is volt az), erröl fokozatosan szoktasd át arra, amit te szeretnél (hosszú távon*) etetni vele. A jákók néha nehezen fogadnak el újfajta élelmet, az enyém szerencsére szokva van a változatos étrendhez, de hallottam olyat, hogy a madár inkább éhezett, semmint megkóstolta volna a számára ismeretlen táplálékot. Van, hogy nem meri megkóstolni, és van, hogy nem ízlik, fontos megtanulnod megkülönböztetni a kettöt. (Nálunk, amit én eszem, az mindig tetszik, akkor is ha elötte a tálból ledobálta :))

 

* különbözö lehetöségek vannak, nincs "egyetlen helyes megoldás", mindenki másban hisz. Van aki esküszik a pelletre, kis zöldség-gyümölccsel kiegészítve. Van, aki magkeveréket etet, sok-sok zöldség-gyümölccsel kiegészítve. Szerintem alapvetöen az a fontos, hogy jó minöségü, márkás cuccokat vásárolj, és nézd a beltartalmat: egy jákónak aránylag magas zsírtartalom és rengeteg kalcium dukál. Ha a magkeveréket választod, de szeretnéd magad keverni, azt is lehet, akkor számolgatni kell, meg mindenféle ásványianyagokkal-vitaminokkal kiegészíteni (ezek egy minöségi magkeverékben vagy pelletben már benne vannak), én ehhez lusta vagyok :)

Előzmény: gangini (81248)
gangini Creative Commons License 2017.07.16 0 0 81248

Sziasztok!

 

16 hetes Jákóm etetésével kapcsolatban kérnék segítséget. Mi a tapasztalatotok, hogyan változik az étrendje, hogyan kell változtatni az etetését a hetek előrehaladtával?

Börni* Creative Commons License 2017.07.03 0 0 81247

Sziasztok!Nagypapagáj vásàrlás előtt àllok.Nemes vagy amazon fiúba gondolkozunk.Tapasztalatokat szeretnènk a viselkedèsüket illetően,hogy melyiket ajànljàtok9 ès 11èves gyerkőceink mellè.Esetleg megbìzható tenyésztőt tudtok e ajánlani.?

corvi01 Creative Commons License 2017.07.03 0 0 81246

Vagy vmilyen fullánkos..? :(

Előzmény: b50 (81245)
b50 Creative Commons License 2017.06.29 0 0 81245

Szunyog csipéstől is lehet.

 

Előzmény: NoFake (81244)
NoFake Creative Commons License 2017.06.25 0 0 81244

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van (Nimfa papagáj) bedagadt a pici lába legalább 3-4x akkora mint a másiknak mi okozhatja ezt? 

Köszi előrre is a segitséget

N.F.

edittamuki Creative Commons License 2017.05.17 0 1 81243

Egyelőre nagyon jól elvannak, két tojó kecskepapagáj, pár hete engedtük össze őket. Természetesen nem kalitkában, röpdében vannak!

Előzmény: Blue_Sky_007 (81215)
corvi01 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 81242

Ezalatt gondolom a képlékeny lágykaják, vagy a csíráztatottak előnyben. :)

Azt nem tudom hova tenni, hogy a papagájoknak, madárvilág viszonylatban is a csőre a legdurvább, legerősebb bontószerszám,,hogy a bánatba tudott kettétörni..?

Előzmény: roten (81241)
roten Creative Commons License 2017.04.21 0 1 81241

Sziasztok!

Leírom a fejleményeket, hátha segítségül szolgál majd valakinek.
Az aállkapcsa eltört és külön forrt össze régen, emiatt külön nő a csőre is. 
A szaru eddig összetartotta a csőrét, de már elengedett.
Műteni lehet, de nem biztos, hogy célravezető (összedrótozzák az állkapcsot) és mivel már begyógyult ez a törés méginkább nem ajánlják.
Korrigálták a csőrét amennyire lehetséges.
Mivel az elmúlt napokban nem tűnt úgy, hogy valamiben hátráltatja így megvárjuk képes e tényleg azonosulni ezzel a fogyatékossággal.
Amennyiben képes alkalmazkodni, nincs "semmi gond"

Üdv,

Roten

bombaba Creative Commons License 2017.04.19 0 0 81240

Jelezhetted volna a hsz-ben.

Amúgy ez egy nemes fotója.

Előzmény: roten (81239)
roten Creative Commons License 2017.04.19 0 0 81239

Nem, ez nem az, csak illusztráció, mert ezen a képen tudtam megmutatni.

bombaba Creative Commons License 2017.04.19 0 0 81238

Ez rozella? Ilyet még nem láttam.
Nem értek hozzá, de tv-ben láttam, van, ahol sérült gólyának csinálnak új lábat, meg hasonló pótlásokat, velük kellene a kapcsolatot felvenned. (Nyomtatott csőr implantátum?)

Arra nincs elképzelésem, mennyire tűrné a madár, hogy időnként újabb csőrt ragasztanak rá a növés miatt.

Előzmény: roten (81237)
roten Creative Commons License 2017.04.19 0 0 81237

Sziasztok! Van egy kb. 6 hónapos rozella papagájom, Rupa, 3 hónapos korában került hozzám egy kicsit sérült csőrrel.
Az alső csőrén volt egy csík egészen függőlegesen végig. Forrásnak tűnt vagy hasonlónak, bár nem tudom ez mennyire lehetséges.
A bal oldal kb. az egyharmad része a csőrének, ez a rész gyorsabban nőtt, ekkor elvittem állatorvoshoz, de mondta, hogy nem probléma leválik, lekoptatja stb. (Evett, játszott, egészségesen viselkedett, úgyhogy inkább nem nyúltunk hozzá)
Most ez a csík ketté vált, szóval ketté nyílt a csőre.
Tanítottam éppen kapta a jutalomfalatot és akkor láttam, hogy szegénynek kettényílt.
Persze a szotyit sem tudta már kinyitni, mert nem tudja összeroppantani, mivel nem nagyon maradt tartása a csőrének.
A madár továbbra is eszik, kölest, kisebb magokat gyümölcsöt zöldséget és még a szotyit is pucolva, ugyanolyan barátságos a maga módján.. 
Töltök fel egy képet, ami talán egyértelműbbé teszi a problémát.
Állatorvossal konzultáltam, de semmi ígéreteset nem tudott mondani.
A madár nem szenved hiányt semmiben mióta nálunk van, változatos étrendje van, szépia, kondi csepp.. játékok, rágcsák.
Én csak annyit szeretnék megtudni, hogy mégis, tehetek e valamit, összecsípik a két oldalt például, vagy valamilyen anyaggal összeragasztják, mint pl a fogorvosnál!? 
A madárról nem tudok úgy képet csinálni, hogy megfelelően látszódjon, mivel nem nagyon akarja hagyni, hogy az arcába nyomjak egy telefont ami akkora, mint ő :D

Előre is köszönök bármilyen segítséget!

Üdvözlettel,

Roten

roten Creative Commons License 2017.04.19 0 0 81236

Sziasztok! Van egy kb. 6 hónapos rozella papagájom, Rupa, 3 hónapos korában került hozzám egy kicsit sérült csőrrel.
Az alső csőrén volt egy csík egészen függőlegesen végig. Forrásnak tűnt vagy hasonlónak, bár nem tudom ez mennyire lehetséges.
A bal oldal kb. az egyharmad része a csőrének, ez a rész gyorsabban nőtt, ekkor elvittem állatorvoshoz, de mondta, hogy nem probléma leválik, lekoptatja stb. (Evett, játszott, egészségesen viselkedett, úgyhogy inkább nem nyúltunk hozzá)
Most ez a csík ketté vált, szóval ketté nyílt a csőre.
Tanítottam éppen kapta a jutalomfalatot és akkor láttam, hogy szegénynek kettényílt.
Persze a szotyit sem tudta már kinyitni, mert nem tudja összeroppantani, mivel nem nagyon maradt tartása a csőrének.
A madár továbbra is eszik, kölest, kisebb magokat gyümölcsöt zöldséget és még a szotyit is pucolva, ugyanolyan barátságos a maga módján.. 
Töltök fel egy képet, ami talán egyértelműbbé teszi a problémát. (a fekete résszel ejelölt rész különálló)
Állatorvossal konzultáltam, de semmi ígéreteset nem tudott mondani.
A madár nem szenved hiányt semmiben mióta nálunk van, változatos étrendje van, szépia, kondi csepp.. játékok, rágcsák.
Én csak annyit szeretnék megtudni, hogy mégis, tehetek e valamit, összecsípik a két oldalt például, vagy valamilyen anyaggal összeragasztják, mint pl a fogorvosnál!? 
A madárról nem tudok úgy képet csinálni, hogy megfelelően látszódjon, mivel nem nagyon akarja hagyni, hogy az arcába nyomjak egy telefont ami akkora, mint ő :D

Előre is köszönök bármilyen segítséget!

Üdvözlettel,

Roten

corvi01 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 81235

Na igen, már bánom, hogy ezt kihagytam, persze ilyenkor meg sem fordul az ember fejében, hogy trógerül átverik, az állatorvos meg gondolom hazabeszélve "fontossága" súlyát domborítgatta. :-S

Előzmény: bombaba (81233)
Baraband fiú-lány Creative Commons License 2017.04.19 0 0 81234

Sziasztok!!! Két hónapja vettünk egy Baraband papagájt, akiről sajnos még nem derült ki hogy fiú, vagy lány, mert a tenyésztő szerint fiú de azt hallottam, hogy egy éves kora körül a tollai színéről /hogy sárgul-e a torka és a feje/derül majd ki, hát ő már egy éves lesz jövő hónapban és még szépségesen zöld. Azt szeretném még megkérdezni, hogy a férjemet és a gyerekeimet/fiúk/ elfogadta, vagyis rászáll már a kezükre, de sajnos az enyémre nem, sőt rikácsolva elrepül.Lehetséges-e hogy csak a fiúkkal fog megbarátkozni és velem soha? Köszönöm ha válaszol valaki

bombaba Creative Commons License 2017.04.19 0 0 81233

Megtévesztő választ kaptál az Equus központjába betévedt akárkitől :)
Célszerű az illető nevét is megkérdezni, mielőtt letagadja, mit mondott. 

Előzmény: corvi01 (81232)
corvi01 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 81232

Tavaly év elején volt rá szükségem, s az állatorvoshoz kellett fordulnom, mert az equus tatai központjában telón valaki közölte velem, hogy már vény köteles, ezt viszont a doki is megerősítette..!? Most megnéztem én is az equus oldalát, ott meg jelenleg szabad forgalmú szer!? Most akko' mi van?

Előzmény: ULAIVA (81228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!