egy férfit két hét alatt négy alkalommal büntettek meg ilyen szabálysértésért, és összesen 80 ezer forintot kell befizetnie, és mindannyiszor az öcsödi VÉDA-kapu készítette róla a felvételt. Ebből az is kiderült, hogy minden egyes szabálysértésért külön bírság jár, történjenek azok akár perceken belül.
Meg kell szopatni a VÉDA-t, be kell kötni az övet és akkor fényképezhet! :)
Igen gyorshajtásról, de a rendőrség indoklása szerint tökmindegy miről van szó. A közlekedési szabálysértés esetén nincsen helye méltányosságnak, enyhítésnek, szóval ha nem gyorshajtás, hanem csak záróvonal átlépés, hogy elférjen a mentő -- akkor muszáj kiszabni büntetést.
Szóval, ha más mód nincsen a mentő elengedésére, mint bemenni az üres buszsávba (lehúzódás, félreállás ezt írja a KRESZ), akkor a büntetést muszáj kivetni -- közlekedési szabálysértés esetén.
Amúgy tényleg volt olyan, vagy csak elképzeled? Többi az olyan, nettó vicc, hogy ha szükség lenne rájuk, akkor megy a pingvinezés.
Lehet ide is írtam már, egy Wolt futár menekült erőkkel belvárosban, utána meg valaki, hogy fogják meeeeeeeg. Én megmarkoltam a csávót, nekem is rögtön sírt, hogy jaaaaaaj meg akarják ölni. Na mondom még jobb, hívunk rendőrt az kideríti és megvéd.
Némi minimál közlekedési affér volt, erőltette a nem létező elsőbbségét, autósnak meg már tele volt a fasza az egésszel és nem engedett, futár meg direkt nekiverte a bicaj oldalát, hogy szokják egymást. Nem tudom melyik volt a nagyobb hülye, de hát ez van ha elmék találkoznak. Autósnak kocsiban a telefonja, forgalom áll, én hívtam a 112est, meg fogtam a gyereket, hogy akkor ha már belebaszódtam, Te most nem mész semerre. Félreálltak dumálni, kicsit nyugisabb lett a szitu, mondom elmegyek ide a szomszéd sarokra arra a 15 percre míg kiérnek. Na, ebből az lett, hogy 15 perc múlva felhívtak egyeztetni, hogy mi történt, majd kb. 1óra múlva valami kirendeltség vezető nem tudom ki, (feőnök na), hogy volt-e, mentő, mennyire folyt vér, mi is a pontos szitu? Ezekre válaszoltam (újra elmondtam), akkor az mondta, hogy próbáljam rávenni a tagokat, hogy ha nincs nagyobb baj, nagy értékű kár, sérülés, valami, akkor intézzék el egymás közt vagy bármi más, mert mostanában nem tud rendőrt küldeni.
Közben a futár látványosan szótlan lett és elfelejtett magyarul, de meggyőztük észérvekkel, hogy ha kell akkor bangladeshi módszertannal is tudunk dolgozni csak aztán viselje a következményeit. Ettől az információtól hirtelen újra tudott beszélni szépen rendesen magyarul.
mi a jo budos k. anyukajukert mernek nyari szunetben szombaton egy iskola elotti 30-as tablanal? (eleve melyik barom teszi ki igy a tablat, idohatar nelkul?)
A jövőben már senki nem úszhatja meg a büntetést, ha jön a csekk, amiért valaki nem kötötte bemagát az autóban. A megváltozó jogszabály szerint ezentúl az autó üzembentartója – bérlés esetén a bérbevevő – fog felelni a biztonsági övvel kapcsolatos szabályok betartásáért.
Én eddig sem indultam el addig, amíg mindenki be nem kötötte magát!
Érdekes,hogy az unokáimnak nem is kell szólni emiatt, de Mutert figyelnem kell,mert volt már,hogy 1 Véda alatt is átmentünk és nem volt bekötve. Azóta fekete listán van! :)
Így új év előtt keresgéltem a dokumentumaim között. Nem találtam amit a rendőrségről írtam. Nem hagyott nyugodni.
Még a nyáron átvertek az interneten. Már nem először.
Bementen Érdre az új épületbe.
Hát nagyon vegyes benyomásaim voltak.
Nem tudtam kinyitni az ajtót. Végül bentről segítettek. Az előtérben voltunk vagy 8-an 10-en.
Valaki jött és kérdezett. Miben segíthet? Az anyuka, két kisgyerekkel kérdezte, hogy lehetne máshol beszélgetni? Nem. Ott előttünk tágyalták meg, hogy távoltartási végzést szeretne kérni.
Kérdésem:
Tényleg nincs más lehetőség ott a földszinten? Talán az egyik fontos irodát fel lehetne telepíteni a lift nélküli emeletre.
Hát persze, hogy így van. Balhé kerekedett az ügyből, meglépték most. Az ügyészség ne verje a mellét. Ha akarták volna, eddig is megléphették volna, amit most. Övék a törvényességi felelősség.