Keresés

Részletes keresés

Tomi Filth Creative Commons License 2006.10.16 0 0 89

Igen, persze hogy érdekel! Legalábbis engem! :)

Közben leírnám én is az enyém pizza receptem! :)

Tészta:

~~~~~

- 200gr liszt

- 30gr olivaolaj

- 90gr langyos víz

- 20gr élesztő

- 1 teáskanál só

Lisztet beleöntöm egy tálba, bele a só, bele az olaj, majd a vízbe elkeverem az élesztőt és bele a többihez. összegyúr, kelni hagy langyos helyen...

Szósz:

~~~~

- 1 kis konzerv paradicsom sűrítmény

- 1 kis konzerv ketchup (a paradicsom sűrítményes dobozzal mérem)

- 1 evőkanál cukor

- 1 evőkanál olivaolaj

- 1 evőkanál citromlé

- 1 teáskanál Wochester szósz

- 1 teáskanál majoranna

- 1 kávéskanál őrölt rozmaring

- 1 kávéskanál kakukkfű

- 1 kávéskanál őrölt fekete bors

- 1 kávéskanál só

- 2-3 gerezd foghagyma összetörve

Ebben a sorrendben belerakom egy tálkába (nekem nagyobb fém csupor :)), összekavarom, és állni hagyom még meg nem csinálom a tésztát, és össze nem darabolom a feltéteket.

És kb ennyi is, miután megkelt a tészta, kinyújtom kerekre (vagy csak megpróbálom kerekre :)), beleteszem a pizzzasütő formába (32 cm-es), mindenhol megszurkálom villával, hogy a sülés közben ne gázosodjon, és ne dudorodjon fel. Bekenem a szósszal jó sűrűn, majd először a hagymát tezsem rá mint állandó feltétem, utána a sonkát/felvágottat/bármi mást, tetejére a húsos paprikát (mint állandó feltétem), és rá a sajtot sűrűn. Usgyi be a sütőbe, nem kell neki sok 20 perc alatt megsül. Onnan látod hogy sül, hogy a sajt elkezd barnulni a tetején...

Én minden feltétet megpróbálok csíkokra vágni... Ja és ez a tésztaadag egy 32-centis sütőformáras elég. Egy tepsihez duplázd a tészta adagját, a szószé pedig pont egy tepsire elég lesz! :)

Nagyon finom, és nincs vele szöszmösz! :)

para Tomi Filth

Előzmény: Abigel4 (88)
Abigel4 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 88

Sajnos mindig csak annyi idöm van hogy a rutin topikjaimat atnezzem ujak sajnos nagyon ritkan fernek bele . :)

De ha erdekel valakit van egy (szerintem) gyors es egyszerü pizza receptem ...

Most mennem kell.

A.
Előzmény: kbee74 (87)
kbee74 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 87

Bizony-bizony-bizony....

Ha a Csevejben visszaolvasol, az elmúlt kb. 2 hétben ez volt a fő témánk:)

kbee

Előzmény: Abigel4 (86)
Abigel4 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 86
Na ezt gyorsan beraktam a kedvencekbe , majd kesöbb visszaolvasom.

Mas is van ugy vele hogy csak a gyerek/ek születese utan lett konyhatünder?

A..
iceberg Creative Commons License 2002.05.23 0 0 85
-:))
Nekem egy olyan 20x25-ös formám van,abban sütve az 1 deci köles 4 deci tejjel úgy
két-három centi magas lesz.
Ja,és ha sütés közben felpúposodna rajta egy vékony hártya (tej!!),akkor azt bökdösd meg egy villával,hogy lelapuljon.
De ne aggódj,tényleg nem bonyolult.

Esetleg nézz át a Konyhatrükkök topikba,ott mindig szívesen segítenek,ha tanácstalan vagy valamiben.

Előzmény: Cincoka (84)
Cincoka Creative Commons License 2002.05.23 0 0 84
:-) jaj dr bizakodó vagy,de bizony,hogy ha valki,én el tudom rontani.Nekem nagyon vacak a sütöm,sajnos,semmi sem sikerül benne még anyukámnak sem.De majd megpróbálom.
rizsfelfujtat? ÉÉén???:-))

Ja és milyen vastagon mehet a jénaiba? (hogy mekkorát keressek hozzá,csak azért kérdezem)

Előzmény: iceberg (82)
ona Creative Commons License 2002.05.23 0 0 83
Sziasztok, ma valami nagyon fincsit fogok csinálni:

csirkecombot "megtöltöm" kemping sajttal, befűszerezem, köré bacont, a tetejére zöldségeket teszek, megsózom, alá pici víz és usgyi a sütô.

iceberg Creative Commons License 2002.05.23 0 0 82
Az én sütőmön nem lehet hőfokot beállítani,és őszintén szólva az időt sem mérem.
Rizsfelfújtat szoktál készíteni?
Na ezt is úgy kell sütni,kábé közepes hőfokon (nem szárítva,nem megégetve-:)),
és akkor kész,ha szép sárgásbarna.

Nem lehet elrontani,neked is sikerülni fog.-:))

Előzmény: Cincoka (81)
Cincoka Creative Commons License 2002.05.23 0 0 81
Iceberg, a köleskásás desszertet(jó mrégen irtad) milyen hön kell sütni és meddig? (cinc.konyhabéna,ugyebár)
ona Creative Commons License 2002.05.22 0 0 80
Höri,
én nem fôzöm meg a hagymalevest és úgy is nagyon fincsi lesz:)

Előzmény: Höri (62)
Eribari Creative Commons License 2002.05.21 0 0 79
Sziasztok!

Mostanában nálunk a sláger: bundáskenyér a férjem által kreált fokhagymás-tejfölös szószmósszal! :) Próbáljátok ki, igaz, hogy jókat lehet böfögni tőle, de isteni finom és talán még egészséges is..

Eribari

mzsperx Creative Commons License 2002.05.18 0 0 78
bundáskenyér csakis paradicsommal .-) persze ez mostanában még nem annyira olcsó :-)
Előzmény: csokkergirl (77)
csokkergirl Creative Commons License 2002.05.02 0 0 77
sziasztok,
kedvencem, bár nem tudom, gyerekek mit szólnak hozzá:
gombát párolunk, és főtt barnarizzsel, reszelt sajttal összekeverjük. szárított metélőhagymával, vagy petrezselyemmel megszólva a legjobb.
vagy, vegáknak:
salátabárban összeválogatunk salátát, amit szeretünk ( Match: 160 Ft), és összekeverjük reszelt sajttal, vagy felvagdosott felvágottal.

anyukám bombabiztos vacsorareceptje, mikor sok száraz kenyér gyűlik össze: BUNDÁSKENYÉR!
kakaóval :)

Ancsurci Creative Commons License 2002.02.02 0 0 76
Sziasztok!
Az én kedvenc gyors és nem tul drága vacsi ötletem:
Töltött virsli: Virslikbe hosszában belevágok, és hagyma-, sajt- és szalonnaszeletet teszek bele, tetejére tejföl, az egész a sütőbe, 10-20 perc és kész. Ja multkor ugy variáltam meg, hogy sliced baconba tekertem a virsliket és almát is tettem bele.
Nagyon fincsi zsemlével.
Ancs
Cincoka Creative Commons License 2002.02.02 0 0 75
Nem biztos,hogy gyors és olcsó,pláne meg nem vacsora,de könnyü elökélsziteni,a sütö meg megsüti és még vendégeknek is tálalható,na szóval legyen akkor fincsi,könnyü hétvégi ebéd: csirkecombikat vagy amit akartok befüszereztek,ahogy akartok-mopndjuk sültcsirke füszerrel-,kikent tepsibe rakni.Rá baconszalonna(mert én a börét lenyuzom) és mindenféle zöldség.Krumpli,gomba,pari,paprika,(télen mirelit keveréket teszek a krumplihoz és konzerv hámozott parit).ezt is lehet füszerezni,ha akarjátok. Meg kell kicsit locsolni olajjal,megszórni majorannával és megsütni.Naggyon finom.Sokkal jobb,mint a közismert változat,miszerint a zöldséges alapra teszik a hust.Még a kölyök is falta befelé:-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.01 0 0 74
Schatzi!

Ha parolsz kockara vagott hagymat es/vagy sutsz egy vagy ket tojasbol jo kemeny omlettet es azt is belekockazod, az nagyon meg tudja dobni, sokkal laktatobb lesz. Mi jol meglocsoljuk ketchuppal, ugy az igazi ;-)
Nem_annyira_olcso valtozata: a fentieken kivul gombakonzerv es ananasz-konzerv.

MuTeR

Előzmény: Schatzi (72)
mzsperx Creative Commons License 2002.02.01 0 0 73
van egy paradicsomos bab-konzerv, az is jó rizzsel!
Schatzi Creative Commons License 2002.02.01 0 0 72
...na megint megpróbáom :-((

Zacskós rizs(megfőz)+konzerv kukorica+ párizsi felkockázva.Összekever és kész. :-) nekem ízlett. bár valójában nem bizti hogy mindenkinek túl laktató ...

mzsperx Creative Commons License 2002.01.17 0 0 71
:-)
Előzmény: Schatzi (70)
Schatzi Creative Commons License 2002.01.17 0 0 70
Nem...én kisebb szeletekre gondoltam...:-(( de mondom..._gyakorló_ háziasszony :-))) vagyok...(én amúgy tényleg ennyiből csináltam de pici kis szeletek voltak.
Előzmény: mzsperx (69)
mzsperx Creative Commons License 2002.01.16 0 0 69
nem sok egy kicsit ez husi? na, nem kötözödni akarok, csak ledöbbentem. egész cicire gondolsz, vagy felszeleteled a husit?
Schatzi Creative Commons License 2002.01.16 0 0 68
Felhozom...

Tkp. sajnos nem túl olcsó, de legalább gyors szerintem aki most tanulok főzni de nem is rosszul megy :-))

Ananászos rakott csirke

kell hozzá

- 2 személyre kb. 5-6 szelet csirkehusi (mell)
- 1 ananászkonzerv
- kb. 20 dkg gépsonka
- 1 főzőtejszín
- sajt

Husikákat lisztbe beforgatjuk és gyorsan kisütjük. Ez lesz a tepsi/jénai/stb. aljába (hőálló tál legyen!) ezutáni réteg a lecsöpögtetett ananász, ehhez sztem legjobb a darabolt. Ezutáni réteg lesz a gépsonka, erre ráreszeljük a jó sok sajtot (ettől lesz fincsi szaftos) és végül ráöntjük a tejszínt.
Először előmelegített sütőben 175 fokon lefedve sütjük, majd amikor már úgy gondoljuk hogy jó, lefedés nélkül 200 fokon megpirítjuk a tetejét. Ez az egész( sütéssel együtt) kb. 1 órát vesz igénybe. Szerintem fincsi.

Höri Creative Commons License 2002.01.06 0 0 67
Szia Cincoka!

A Knorr-ost szoktam hasznalni, egy kis tejjel es sok vajjal. Akkor mar eheto...:-))

Szia,
Höri

Előzmény: Cincoka (63)
Beebite Creative Commons License 2002.01.04 0 0 66
Mzs, hol, hol, én nem látlak? ;))
Mikor mozizunk?:))

Bee

Előzmény: mzsperx (65)
mzsperx Creative Commons License 2002.01.04 0 0 65
bee, de jó, hogy látlak...
most eszembe jutott, hogy hónapok óta ki akarom próbálni a sajtlevesedet, talán majd most, valamikor...
Előzmény: Beebite (64)
Beebite Creative Commons License 2002.01.04 0 0 64
A Knorr egész fini, ccsak van egy kis csel: 1 decivel kevesebb viz kell hozzá és ugyanannyival több tej:)
Igy finom lesz, de persze nem olyan mint az igazi:)
Előzmény: Cincoka (63)
Cincoka Creative Commons License 2002.01.04 0 0 63
Elárulod,melyik zacskós krumplipürét tartod ehetönek?Mert akárhányszor rászorulok,megfogadom,soha többet ilyet:-( régen kapható volt Pfanni márkáju,az jó volt,de már nem kapható persze:-(
Előzmény: Höri (62)
Höri Creative Commons License 2002.01.04 0 0 62
Sziasztok!
Most tevedtem errefele, jo kis otletek vannak itt! :-))Ugyan gyerekes nem vagyok, de sokat dolgozom, igy nalunk is elkel a gyors vacsi. Koszonet a receptekert! :-)

Es cserebe az en kedvenceim (nem mind nagyon olcso, viszont gyors):

Hagymas-husi:
2 zacskos hagymalevest megfozok, ebbe egy doboz fozotejszint kavarok. Egy tepsi aljat alufoliaval kibelelem, rateszem a kiklopfolt husit. A hagymas le felet raontom a husira, majd be a sutobe. Mikor a husi megpirult, kiveszem, raontom a hagymas le masik felet. A sutesi ido alatt elkeszul a zacskos krumplipure...(persze, minden zacskos dolog helyettesitheto normal modon elkeszitett etellel is, csak ugy nem gyors :-()

Gyors tejberizs (meg kollegista korombol):
Zacskos rizs megfoz, kibontas utan :-) tejet raont, majd belekeverni valamilyen edes lekvart (igy cukorra nincs szukseg) Ronda, de finom...:-)

Gyors bableves:
Lehet kapni apro kockakra vagott bacont. Ebbol egy mareknyit beteszek piritani a mikroba,kb. 2-3 perc alatt a zsirja kiolvad. Kozben 1 zacskos bableves felteszek foni, beleontok 1 dobozos kidney vagy barmilyen konzerv babot, mikor forr, beleontom a mikrobol kivett bacont. Osszeforralom es kesz. Max. 15 perc alatt megvan.

Chilis bab (szerintem ezt azert sokan ismeritek):
Dobozos serteshus konzervet kis olajra pirulni felteszem, addig a zacskos chilis babot (a Knorr jobb szerintem) vizben felteszem foni. Mikor mar forr, beleontok 1 doboz kukoricat es 1 doboz vesebabot. Mikor ujra forr, a piritas soran aprora tort serteshust beleontom, meg egy rottyintas es kesz. (Mi sokszor tejfollel esszuk. :-) )

Sziasztok,
Höri

Eribari Creative Commons License 2001.12.14 0 0 61
Sziasztok,

tegnap este eszembe jutott apukám "hamis spagettije". Nagyon gyorsan elkészíthető és ráadásul finom is. Ízlés szerinti gombát összevágni (szerintem helyettesíthető a friss akár üveges szeletelttel is), kicsi zsiradékon megfonnyasztani, rányomni egy tubus spagettikrémet és összekeverni a főtt spagetti tésztával. Sajt és ketchup mehet a tetejére. Mi imádtuk!

Eribari

Sznéra Creative Commons License 2001.11.19 0 0 59
Cincoka:
Ennyi túlzás belefér, de munka, ami van vele az valóban nincs több 5 percnél!(Bár ha csak dörzsölöd a lábost, akkor nagyon, nagyon sok idő......!)

A.

Előzmény: Cincoka (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!