Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Joki1971 1 napja Creative Commons License 16898

06309427633 tel szám.edit.gyorgyi@freemail.hu

 

Előzmény: MóKi0528 (16897)
MóKi0528 2 napja Creative Commons License 16897

Kedves Joki1971!

Érdeklődnék mókusod felől! Valami elérhetőséget kérhetek? (e-mail, telefonszám)

Köszönöm előre is!

Joki1971 2 napja Creative Commons License 16896

Idei születésű fiú mókus eladó ,barna színű.Képek Olx. hun.

gaborr81 3 napja Creative Commons License 16895

Porban (vízbe, joghurtba keverve vagy a gyümölcsökre rászórva) vagy amolyan fogkoptató izé formájában. Én a patikában kapható (vagyis a patikusok néha próbálnak nem adni) kalcium-foszforikumot (csak így fonetikusan :) ) szoktam nekik adni. Hetente 1x általában, mert gyümölcsöket is kapnak.

Előzmény: Beus181 (16892)
muki48 3 napja Creative Commons License 16894

Charlie13!

Megkaptad válaszom a kérdéseidre?Küldtem képet is videót is.

Üdv. István

charlie 13 3 napja Creative Commons License 16893

Köszönöm a választ. Akkor elvileg van egy japán fiúcskám.  Sajnos még nem tudok képet tölteni,mert még félős. Enni eszik,de még nem barátkozik. Gondolom az idő és türelem mindent megold.

Előzmény: Lászy (16890)
Beus181 4 napja Creative Commons License 16892

Még egy fontos kérdés:kalciumot milyet, milyen formában, adagolásban milyen gyakran hogyan adjak a mókusoknak? köszönöm

Beus181 4 napja Creative Commons License 16891

Sziasztok!

 

Kínai törpe csíkos mókushoz szívesen fogadok bármilyen tanácsot:) Elsősorban az érdekelne, hogy a ketrecbe milyen játékot, odút érdemes tenni amit szeretnek, hogyan rendezzük be? Ágak mér vannak benne, de gondolom az odúnak kellene valami polc is. Enni naponta kapjanak, mekkora mennyiségben? Akinek van ilyen móki szívesen veszem hogy mit szeretnek, milyen a természete, bármilyen infot:)

 

 

köszönöm mindenkinek

 

Lászy 4 napja Creative Commons License 16890

Japán erdei meg japán fehér hasú... szerintem sötét f..juk nincs, mijük van. Mondani akarnak valami nagyot, ami jól hangzik. Erdei meg nem erdei, meg  miegyéb, mind csak melléduma. Szimplán japán mókus, aztán kész, max fehér hasú, de ilyen jelző, hogy erdei japán, nincs is. A erdei vörös mókus, vagy európai vörös mókus. Tartják, szaporodik nekik, etetik, itatják, de az alfajukba, eredetükbe, alaposabb kutatásba nemigen mennek bele azok, akik ezzel foglalkoznak. Jó esetben szépen, egészséges környezetben szaporítják az állatokat, megfelelő ellátást, szükség esetén orvosi kezelést kapnak, de többre nem érnek rá a tenyésztők (szaporítók).

Az alfaji pontosság akkor lenne érdekes, ha olyan magas szintre jutnánk a tiszta alfajok tenyésztésében, mint a németek, hollandok, ahol nagy hagyománya, évtizedekre visszanyúló kultúrája van a mókustartásnak, és valóban figyelnek arra, hogy csak az adott alfajba való egyedeket szaporítsák, és nem kereszteznek. Magyarországon ezt nem lehet megcsinálni, mert törvényi tiltás van rajtuk, fű alatt megy a tenyésztés, és kevesen jutnak el arra a szintre, hogy egyáltalán arra is figyeljenek, hogy ne beltenyésszenek. Nincs lehetőség vérfrissítésre, csak külföldről behozott állatokkal, a behozatal a vámnál az rizikós lehet, ha lebuknak, így sokat pottyantanak az egészre, és csak a profitra mennek rá. Persze kivételek itt is vannak, de ez a nagy általános helyzet minden mókusféle tenyésztésekor hazai szinten (sajnos).

Előzmény: charlie 13 (16886)
Lászy 4 napja Creative Commons License 16889

Szia!

 

Perzsa mókust ne nagyon keress, mert nem kapsz. Senkinek  nem sikerült szaporítania soha, plusz kizárólag vadasparkok, állatkertek, oktatási intézmények tarthatják engedéllyel.

Előzmény: IvantSAW (16887)
Lászy 4 napja Creative Commons License 16888

Szia!

 

Meglehetősen beleástam magam a japán mókusos dologba, így nagy magabiztossággal mondhatom, hogy az európai piacon árult japán mókusnak hívott mókus egyik sem sciurus lis, hanem az európai vörös valamelyik fekete alfaja, leginkább a sciurus vulgaris orientisre tippelek (ezt hívják ázsiában japán mókusnak, vagy minek). Az igazi sciurus vulgaris lis szürkés vöröses, kisebb testalkatú mókusféle.

 

Ez a s.v. lis

 

nyári bunda

 

téli bunda

 

 

Ezek jöhetnek szóba szerintem az Európában tartott japánok alfajánál, bár fénykép után nehéz megmondani, mert nem látszik az egymáshoz viszonyított valós méretük, a végtagjaik hossza és más anatómiai jellemzőik, plusz belekavar a dologba az is, hogy az egyes alfajokat simán keresztezik egymással, azért van az, hogy egyes "japánoknak" vöröses, barnás, szürkés lehet szőre. De olyan alfaj is szóba jöhet, amiről nem találtam fényképet. A facen (csíkos- és más mókusok szerelmesei, lehet nyugodtan jelentkezni) van egy zárt csoportom, oda most tettem fel egy 100 valahány oldalas doksit jópár mókusféléről alfajok bemutatásával, többek között az európai vörös is benne van már, de még készül a folytatása is, lehet mazsolázni, nézegetni őket.

 

s.v balcanicus

 

 

s.v.orestes

 

 

koreai mókus

 

 

s.v jacutensis

 

Előzmény: charlie 13 (16886)
IvantSAW 4 napja Creative Commons License 16887

Sziasztok!

Látom többen írtatok mostanában japán mókusról. Esetleg nem tudna valaki egy eladó lány japánt? Illetve valakit, akinek perzsa mókusa van?

Köszi a segítséget előre is!

charlie 13 4 napja Creative Commons License 16886

Kép alapján prevost mókusa van. Mi úgy vettük a mókárunkat,hogy japán erdei. Lakiteleken japán fehérhasú mókus van. Ugyanaz a kettő vagy nem?Ha tudom fényképezni majd rakok fel képet.Még elég félős.

Előzmény: Lászy (16885)
Lászy 5 napja Creative Commons License 16885

charlie 13: te mit értesz király mókus alatt?

A király mókusok a aratufa nemzetség képviselői, vagy azt a szép 3 színűt gondolod alá, ami valójában a trópusi callosciurus prevosti alfajai, mert azok Prevost mókusok, nem király mókusok, (bár sokan tévesen így hívják, még az állatkertek "képzett" szakemberei is). Ez csak azért érdekes, mert a ratufákra cites papír kell, a prevostra meg egyenlőre semmi. Prevost tenyésztő van Budapesten is, 3 párja van neki, amik évente 2-3 almot hoznak neki le páronként, az áruk 70-100e ft között mozgott két éve per mókus.

 

ez a király mókus

 

ez a prevost mókus.

Előzmény: charlie 13 (16881)
Joki1971 5 napja Creative Commons License 16884

Szia.Lakiteleki tenyésztőt Anikót  ismerem de őneki csak lány mókusai voltak nekem meg fiú kelet volna.Vettem egy lány japán mókust nagyon leromlott állapotban féregtelenítettem valahogy most már magához  tért.Utána fénykép alapján pápáról hoztak egy fiú mókust kiderült nem is japán mókus,most ezért kerestem fiút hozzá de legjobban szürkét keresek ezért kérdeztelek téged.Van egy japán lányom madárházba volierbe van őneki kellett volna pár.De úgy látszik megoldódik a dolog lesz egy fiú barnában.Köszi hogy segíteni próbáltál.Nekem 5 fajta mókusom van tudom milyen illatal járnak.Köszi

Előzmény: muki48 (16883)
muki48 5 napja Creative Commons License 16883

Joki1971!

Ha Japán mokit szeretnél felkell készülnöd rá hogy napi tisztogatás nélkül nagyon illatos tud lenni.Gondolom olvastad a leírását.A legbüdibb fajta.

Bocsi hogy így beleszóltam.

Üdv. István

Ildinek is fell kell készülni erre.Ettől függetlenül nagyon szerethető kis bestia!!!!

muki48 5 napja Creative Commons License 16882

Charlie13!

Ha vissza lapozol a fórumon nagyon sok mindent megtalálsz amit írtam van fen videó is mokimról.Természetesen szívesen válaszolok minden kérdésedre amit tudok.

cimem:Taller.Pisti@gmail.com

Üdv.István

charlie 13 5 napja Creative Commons License 16881

Szia!

Fótról vettük,de nem volt nekik több. Lakiteleken is van tenyésztő,de jelenleg ott sincs kicsi. Tavasszal lesz neki legközelebb. Neki lehet hogy van fiatal király mókusa,de nem biztos.

Előzmény: Joki1971 (16880)
Joki1971 5 napja Creative Commons License 16880

Szia.Szeretném megkérdezni a mókusodat hol vetted mert én is akarok egyet,de csak japánt.Köszi Szia

Előzmény: charlie 13 (16879)
charlie 13 6 napja Creative Commons License 16879

Szia muki48!

Tegnap költözött hozzánk egy japán mókus! Szeretném megkérdezni,hogy privátban tehetnék e neked fel kérdéseket,levelezhetnénk e? Kíváncsi lennék mindenféle dologra amit az első naptól kezdve megtapasztaltál a mókiddal kapcsolatban. Üdv: Ildi

Előzmény: muki48 (16877)
Lili móki 6 napja Creative Commons License 16878

Szia

Most jutott eszembe hogy reszelj neki almát és abba szórd bele a vitamint. Nagyon vagány az ajtó tetején.

Előzmény: muki48 (16877)
muki48 6 napja Creative Commons License 16877

Kedvenc helyem az ajtó teteje,innen lenézem a gazdit!!

Kedves Mókusgazdik!

Hát lehetne sok mindent írni ezekről a kis huncutkákról.Sajnos mokim nem eszi meg a joghurtokat  stb.evvel nem tudom becsapni.Mokikám nem engedi magát megfogni ha meg is fogom kicsuszik a kezemből .Megszorítani nem akarom,de mikor bemegy az oduba elvárja hogy benyuljak hozzá és csikáljam.De csak addig mig neki jó utána tolja ki a kezem hogy na elég volt.Ki dugja kis pofiját és simogathatom amig hagyja.Szoval leírni nem lehet miket produkálnak.

Azért jó néha olvasni a sorokat.

Lili móki 6 napja Creative Commons License 16876

Hát igen nagyon zsiványok tudnak lenni. Nálunk még műsoron van az akvárium bútor alá bújás, ketrec mögé mászás ja és az ágy takaró alatt való randalírozás. Igazából Lilikém a nagy huncut Koki csak kergetőzni szeret.

Előzmény: Ditty73 (16875)
Ditty73 okt. 12. Creative Commons License 16875

Satu fék, fordulás, bámulás.... ismerős :-DDD   nagyon édesek, amikor árad a kis pofijukról a játék heve, a huncutság. Picurka is produkálja magát, amikor becézgetem, beszélek hozzá, akkor nagyon variálja az etapokat, figyel, és ahogy megszólalok, hirtelen elszalad, birkózik egyet a kesztyűvel, vagy plüss játékokkal, műsorozik :-D  meg tudnám zabálni, annyira aranyos.

 

Mókusgazdik, meséljetek már érdekes szokásokról, tevékenységekről, olyan jó olvasni ezeket. :-)

Előzmény: Lili móki (16874)
Lili móki okt. 12. Creative Commons License 16874

Szia István.

Ha szoktál neki ízesített joghurtot adni azt próbáld megy hogy össze töröd és egy kiskanálnyi joghurtba kevered. Most hirtelen nem jut eszembe más, de ha esetleg ez segít annak örülök.

 

Szia Ditty

Nagyon cuki lehetett. Nálunk az a menő ha "apával" lehet szaladgálni, kergetőzni. Nagyon vicces mikor Koki el szalad aztán satu fék fordulás ,és megbámulja "na mi van nem jössz?" kérdéssel a cuki kis arcán. Na ez nagyon komoly  ; )

Előzmény: muki48 (16873)
muki48 okt. 12. Creative Commons License 16873

Lili Móki.

Szia! Megvettem picikémnek a m.vitamint de nem kell neki csak megszagolja és már kész is.Probáltam összezuzni és mogyoróval ,dióval,fenyőmaggal összekeverni de nem kell neki.Most a nyers kukoricájára tettem hát valamennyi talán bejutott.Nincs más ötletem!

Üdv. István

Ditty73 okt. 12. Creative Commons License 16872

Mindennap produkálnak valami újat... Ma például az volt Picurkám meggyőződése, hogy a több adag mag, finomság körülöttem van jó helyen, így körülpakolászott, ahogy nekidőltem az ülőgarnitúrának a hátamhoz, lábamhoz, derekamhoz, vállam mögött "elásta" a magokat, és szépen megigazította a ruhámat, még a hajamat is, hogy elfedje szépen a gyűjteményt.

Előzmény: Lili móki (16871)
Lili móki okt. 10. Creative Commons License 16871

Nagyon vicces dolgokra képesek attól függetlenül milyen picik.

Előzmény: Ditty73 (16870)
Ditty73 okt. 10. Creative Commons License 16870

Ismerős a szitu :-DDD ha valamit akarnak, megszerzik maguknak. Picurkám a töpörtőt kóstolta meg a tányéromról, harapdált belőle kicsit, meg a kenyér héját szereti rágcsálni.

Előzmény: Lili móki (16869)
Lili móki okt. 10. Creative Commons License 16869

A párizsival kapcsolatban teljesen igazad van , az volt a szitu hogy próbáltam volna vacsizni mikor Koki szó szerint meg támadta a kezemben lévő szendvicset és le szakított a széléből egy darabot. Túl gyors volt és nem akartam kárt tenni benne  de mire meg fogtam éppen a végét tömte be és kész. Ízlett neki de többet ilyen nem lesz az tuti. Üdv Kata

Előzmény: Ditty73 (16868)