Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Lili móki 2 napja Creative Commons License 16849

Szia István.

Nekünk ezek be váltak de az én mókusaim nem nagyok , így más az adagolás. Üdv Kata

Előzmény: muki48 (16848)
muki48 3 napja Creative Commons License 16848

Szia Kata!

Köszönöm a jó tanácsot ki fogom próbálni!

Üdv. István

Nagyon vigyázzatok a Mokikra,Én csak tudom!

Lili móki 3 napja Creative Commons License 16847

Szia nagyon cuki, és persze nagyon okos.  ; )

Előzmény: Aloha3 (16844)
muki48 4 napja Creative Commons License 16846

imádom a kukoricát:D

Ditty73 4 napja Creative Commons License 16845

Ha egyszer az odúba nem fér be, hát lesz más helye annak a diónak (?).  :-))) Nagyon édes, ahogy takargatja be.

 

Köszönjük a videót!

Előzmény: Aloha3 (16844)
Aloha3 4 napja Creative Commons License 16844

Sziasztok !

 Zizi mókusról egy friss videó

 

 

Aloha3 4 napja Creative Commons License 16843

Nagyon sajnálom, nyugodjon békében kicsi mókusotok!:-(

Előzmény: lejcsu567 (16825)
Aloha3 4 napja Creative Commons License 16842

Annyira örülök, hogy megkerült a kis csavargótok! :-)

Előzmény: muki48 (16815)
Lili móki 6 napja Creative Commons License 16841

Szia István

Nálunk Kokinál voltak szőrzet problémák , valaki itt a fórumon ajánlotta a grapefruit mag kivonatot. Én 1 héti naponta 1.25 dl-es itatóba csepegtettem 2-3 cseppet ebből és láss csodát a szőre vissza nőtt és csoda szép lett. Mind ezek után vettünk Panzi márkájú multi vitamint rágcsálók részére ami csúnya zöld színnel rendelkezik.Ezekről írtam remélem segítettem. Üdv Kata

Előzmény: muki48 (16832)
Lászy 6 napja Creative Commons License 16840

Szia mustaggt!

 

 

Kicsit elkeserítelek, mert noha Lili hiába fütyül most, annak már nem sok köze van a párzási igényhez. A valódi párkeresési időszak február és június, ritka esetben július és augusztus eleje között van (ez már az ismétlés, nem az első).

Valószínűbbnek tartom, hogy Lilinél felborult a hormonháztartása az elmaradt pároztatások miatt, és ezért kezdett el nem megfelelő időben fütyülni.

 

A másik, amit mondani szerettem volna, hogy a mókusoknál a kor előrehaladtával egyenes arányban nő az elléssel járó komplikációk aránya. Egy 4 éves nőstény medencéje már nem képes olyan módon tágulni, ahogy egy 1 évesé. Ha nem elég kicsik a kölykök (ez azt jelenti, hogy nincsenek legalább 4-en),  akkor nagyobb a valószínűsége, hogy az az egy vagy két utód nagyobbra nő, és ha nem elég rugalmas a medence ( ha egy évesen fial először, a medence még nem rögzül makacsul egymáshoz, könnyen tágul, és a további elléseknél a jól táguló medence elég helyet hagy a nagyobb bébik világra jövéséhez is), fennakadnak a szülőcsatornában a babák, és mindenki rámegy (saját tapasztalat). Nem törvényszerűen történik ez, de fennáll a lehetősége ennek is. Én mindenesetre megfontolandónak tartanám, hogy jövőre, mikor 4 éves lesz már a mókikád, nem igazán erőltetném a sikeres vemhesség kialakulását.

Az én tenyészetemben egy évesen kezdenek babázni a lányok és 4, egy- két kivételes esetben 5 évesen be is fejezik a tenyésztési karrierjüket (5 évesen már nem is igen szokott eredményes lenni a dolog, de vannak különleges kedvenceim az anyamókijaim közül, akiktől nehezen válok meg, és nagyon fáj a szívem, mikor az új befogadó családok eljönnek értük, hogy szeressék őket továbbra is).

 

De nagyon sok minden le van írva a honlapomon, ott utána tudtok nézni.

Ui: Nagyon szépek az új tagok mókuskái is! Imádom őket!

Sajnálom a távozókat is, a gazdikat segítse a tudat, hogy nem fáj már semmije a drágájának.

 

 

Ha valaki kedvet érez benevezni mókis fotójával a rágcsáló selfie versenyre, tegye meg gyorsan! Eredményhirdetés október 5-én az Újpesti művházban rendezett Rágcsálók napja kiállításon!

Előzmény: mustaggt (16818)
cápaláma 6 napja Creative Commons License 16839

Elérhetőséget is adok meg, hogy mindenképp tudjunk időben kommunikálni, nehogy lecsússzunk róla :) szabo18adrienn@gmail.com vagy 30/9850563 :) kérlek mielőbb szólj, ha látod a válaszom :)

Előzmény: mustaggt (16818)
Ditty73 6 napja Creative Commons License 16838

Igen, ő még rosszalkodik sokat, olyan merész ugrásokat végrehajt, hogy égnek áll a hajam... egyelőre békés, nyugodt, vadságnak semmi jele, a gyűjtögetést viszont nagyon komolyan elkezdte :-)

 

Előzmény: cápaláma (16837)
cápaláma 6 napja Creative Commons License 16837

4 hónaposan legaláb még nem a csajozáson jár az esze :P Most meg vannak bolondulva így ősszel, egész nyáron olyan kis nyugodt volt, most meg... Muti róla képet :)

Előzmény: Ditty73 (16836)
Ditty73 6 napja Creative Commons License 16836

Édes kis mokkerod van :-) Én is szegedi vagyok, Picurkám is kisfiú, most 4 hónapos.

Előzmény: cápaláma (16835)
cápaláma 6 napja Creative Commons License 16835

na most végre jó :DSzóval ő lenne az :)

cápaláma 6 napja Creative Commons License 16834

A kép lemaradt véletlenül :D

cápaláma 6 napja Creative Commons License 16833

Szia! :) 

Képzeld, én Szegeden lakom és van egy 5 éves mókuskám Gerzson és pont a napokban beszéltük a barátommal, hogy csak kéne neki egy kislány, hogy legyenek kismókusok. Gerzsonkám ma kiugrott a másodikról, szóval még sajnos eléggé sokkos állapotban van, bár látszólag nincs baja, azon kívül, hogy meg van nagyon szeppenve :( Meg hát persze én is meg vagyok. Még tart a párzási láz Lilinél? Mellékelek neked képet is ,kérdezd meg a kislányt, hogy tetszik-e neki ez a helyes fiúcska anyajeggyel az orrán (az a szexepil ) Viszont annyi lenne, hogy én Gerzsont most ez után a sokk után nem szívesen bolygatnám, így nálunk lenne legjobb a randi, nem tudom megoldható lenne-e. Üdv, Adri :)

Előzmény: mustaggt (16818)
muki48 6 napja Creative Commons License 16832

Sziasztok!

Itt a fórumon olvastam hogy mokijának valamit adott amitől szép fényes a szőre,Hát a csavargómra most ráférne de nem találom mi volt a"szer" neve.Ha valaki netán tudná megköszönném.

Üdv. István

V Zsuzsi szept. 25. Creative Commons License 16831

Szia! Érdeklődnék,h nem Albertirsán van ez a mókus, mert az enyém meglépett. A farkincájából hiányzik, és kis lányka. Ha tudod fogd meg, de csak hálóval, tegyél ki neki mogyorót v valami finomságot. Üdv :Zsuzsi.

 

Előzmény: StratoBlue (16802)
pumukli48 szept. 24. Creative Commons License 16830

szia, nagyon sajnálom, sajnállak!

reméltem, hogy az orvos tud valamit tenni és hogy a mókus is kibirja.

Mindenképpen tenyésztőtől vegyél mókust, és ne félj, a többi mókus egészséges, szegény Jackinek már kezdettől valami baja volt.

 

Előzmény: lejcsu567 (16825)
Lili móki szept. 23. Creative Commons License 16829

Szia -nagyon sajnálom hogy elment. Sajnos az utobi időben nem nagyon voltam jelen de azért követtem a sorsotokat.

Részvétem.

Előzmény: lejcsu567 (16825)
Ditty73 szept. 22. Creative Commons License 16828

Együtt érzek veled és összeszorul a szívem Jackie-ért, sajnos már én is tudom, milyen elveszíteni egy ilyen kis csodát :-((( gyászoljátok meg, aztán irány akár 200 km-re is egy gyönyörűséges pici mókiért, én is kb. annyit utaztam Picurkáért, de mindenképp megérte, mert megnyugodva láttam, hogy jó körülmények között nevelkedett, Picurkám anyukáját is láttam, és nem szállítgatta senki sehová, én hoztam haza vigyázva, hogy minden rendben legyen az utazás körül.

 

Ha lesz erőd hozzá, hálásak lennénk, ha megosztanád velünk a doki diagnózisát, hogy miért történt, ami történt.

Előzmény: lejcsu567 (16825)
mókuszka6 szept. 22. Creative Commons License 16827

Nagyon sajnálom.... 

Ne félj attól, hogy másik mókuskával is így járnál, akkor soha többé nem lenne állatkád. Pesten ill. közelében több tenyésztő is foglalkozik csíkos mókuskákkal, hidd el, megéri az az egy utazás. Mi is több mint 120 km-t utaztunk Mókiért, utána Móki-Cseppikéért.

Én keservesen, a saját káromon tanultam meg: ha valami rendellenesség van a mókin, azonnal HOZZÁÉRTŐ orvoshoz vinni! Annyira picikék, hogy egyszerűen nincs idő kísérletezni gyógyszerekkel, hátha beválik valamelyik.

Nagyon sajnálom, hogy Jacki életkéjét ilyen rövidre fonták a párkák... :-(

Előzmény: lejcsu567 (16825)
Hófehérke26 szept. 22. Creative Commons License 16826

Jaj,nagyon sajnálom! :((( pedig annyira szorítottam Nektek,biztos voltam benne,hogy a műtét után meggyógyul szegényke :((( Remélem azért a doki tud majd valamit mondani, hogy mi okozhatta ezt. Kitartást Nektek! :(

Előzmény: lejcsu567 (16825)
lejcsu567 szept. 22. Creative Commons License 16825

Sziasztok! Ma örökre itt hagyott Jackie aki még csak fél éves sem volt.:((  Amióta nálam van Orvostól orvosig kellett vinni a farkincája miatt  aminek okát máig nem tudjuk. Ma reggel vittük a doktorbácsihoz műtétre hogy le vághassa az elhalt részt. Nagyon félt,sokkot kapott...a doki próbálta újraéleszteni,de nem sikerült.:( A doki ma fel boncolja,remélhetőleg kapunk valami  magyarázatot és okosabbak leszünk...Bár már késő:/ Szeretnék továbbra is móki gazdi lenni,de félek hogy újra Meg történne a baj. Inkább tenyésztőtől vennék,tudtok ebben segíteni? (Győr közelében) Köszönöm!

                           Nyugodj békében Szepsegem :(

pumukli48 szept. 21. Creative Commons License 16824

szia Ditty73

barátkozunk, barátkozunk. Már nem órákra vonul el, csak kis időre, 1-2x kivittük a konyhába a ketrecet, de hát mindig nem lehet, csak meg kell őkelmének szokni, igy aztán most már kevesebb ideig bánatoskodik a porszivó után. Amugy nagyon aranyos kis állat Marci!

Előzmény: Ditty73 (16819)
Ditty73 szept. 21. Creative Commons License 16823

Gyűjtögettem kicsit a közeli tónál kis csíkosnak:

pitypang, fehér here, tyúkhúr, tölgymakk (egészséges és kukacos), galagonya, csipkebogyó, hibiszkuszbogyó

 

 

 

Ditty73 szept. 21. Creative Commons License 16822

A nagy hőmérséklet különbséget nem viselik. Ha az előtérben jóval hidegebb van, azt ajánlom, hogy fokozatos hozzászoktatással tedd ezt.

Előzmény: juppy (16820)
Enduroo2 szept. 21. Creative Commons License 16821

Sziasztok!
Valaki esetleg nem tud eladó fiú Japán mókust??

juppy szept. 21. Creative Commons License 16820

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, ha a mókusunk 2 éven keresztül a lakásban volt télen, akkor most a téli időszakban kitehetem-e egy fűtetlen zárt helyre? ( ez a házunk bejáratának előtere, ami üvegezve van)