Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

wikl6661 23 órája Creative Commons License 16778

sziasztok lenne egy kérdésem a fiú mokink közvetlen a lány mellet van és egyfolytában az ajtóban rohangál hogy át akar menni a lányhoz de ugye nem lehet egy ketrecben tartani a mókusokat viszont itt elég nagy a tér nekik és házikóból is több van bent szóval meg merjem kockáztatni hogy össze engedem őket vagy inkább ne? Amúgy a lány nem fütyül.

pumukli48 1 napja Creative Commons License 16777

sajnos egy szobánk van, és hát az egész lakás ki van takaritva egyszerre. amugy meg ha a konyhában van porszivózás, akkor is fél :(

Előzmény: Ditty73 (16776)
Ditty73 2 napja Creative Commons License 16776

... és ha átviszitek addig másik helyiségbe?  Akkor is fél?

Előzmény: pumukli48 (16774)
balazs.robi aliasz Őrmi 2 napja Creative Commons License 16775

Adatlapomon fenn van az összes adat.

Úgy tervezzük, hogy még pár hónapot maradna.

Tervek szerint, ha minden jól megy akkor április vége és május elejére van kiirva szülésre párom. Az a végső időpont.

Utána már csak akkor lesz mókink, ha már esés nélkül tud járni a kicsi.

Köszönöm a lehetőséget.

Előzmény: Joki1971 (16771)
pumukli48 2 napja Creative Commons License 16774

Marci-hírek:

Szegény Marci borzasztóan fél a porszívótól. Már a látványától elbujik a sarokba, és a porszivózás alatt hiába simizem, vagy etetem, összekucorodik a legbelső sarokba és remeg.

A porszívózás befejezése után még egy órán keresztül nem merészkedik ki, hiába csalogatom finom falatokkal stb.  Szegényt nagyon sajnálom.

Egyébként még mindig barátságos, nyalogatja az ujjamat, hagyja magát simizni, néha birkózunk is.

mókuszka6 2 napja Creative Commons License 16773

Szia! Nagyon szép lett a mókuskák új helye, tényleg igazi palota!!! :-)

Szipikének gratula a 3. alomhoz, nagyon erős kis babának néz ki a mókusbébi! Kívánjuk, hogy nagy, erős mókuska váljon belőle! :-D

Móki-Cseppike és Erzsó

Előzmény: Lászy (16772)
Lászy 2 napja Creative Commons License 16772

Sziasztok!

 

Végre kikerültek a mókuskák az új palota épületébe. Bár nem minden ketrec van még a helyén, de ennek megvan a nyomos oka...

 

 

És az ok, amiért nem került ki a nagy kalitka.
Szipike pénteken (2014.08.29) késő délután világra hozta az idei 3!!!!. almát. Igaz, hogy csak egyetlen fiú utód van benne (szerintem fehér lesz), de ő szerencsére erős babának tűnik, anyukája szépen ápolgatja őt.

 

Joki1971 3 napja Creative Commons License 16771

Üdvözölek. Edit vagyok és szívesen örökbe fogadnám a mókikat.Jelenleg nálunk lakik egypár mókus és nagyon szeretjük őket.Tavaly öszel is a családunkhoz került az árván maradt burunduk mókus Alvin. Nagyon vad volt de már a család kedvence nagyon szelíd.HA megfelelek számodra írj egy email címet és telefon számot cserélünk.Szia Edit

Előzmény: balazs.robi aliasz Őrmi (16770)
balazs.robi aliasz Őrmi 4 napja Creative Commons License 16770

Sziasztok

 

Tudtok nekem abban segiteni, hogy egy 4 eves sziberiai burunduk mokusunkat kinek lehetne majd orokbe adni, mivel gyarapszik a csalad es sajnos helyunk igy nem lesz szamara. Egyenlore meg messze van az idopont, de gondoltam mar most erdeklodok. Vácon lennenk.

Hófehérke26 6 napja Creative Commons License 16769

Nagyon köszönöm a válaszokat! :) Remélem nemsokára megnyugszik,mert így nem nagyon lehet vele játszani.

zsu830729 aug. 25. Creative Commons License 16768

Szia! Osztom Pumukli48 véleményét, így igaz, ahogy leírta, bár nálam van akinél tavaszig tart ez az időszak, de van olyan mókusom is, aki teljesen szelíd marad egész évben. Nem vészes, csak fel kell érni ilyenkor ésszel, hogy kis távolságot kell tartani tőlük, és békén kell hagyni őket. Szerencsés vagy :-)

Előzmény: Hófehérke26 (16766)
pumukli48 aug. 25. Creative Commons License 16767

szia Hófehérke!

a vadkorszak ősszel szokott a mókusoknál lenni. Gyüjtögetés és vad magatartás jellemzi. Ilyenkor minden magot eldugnak és bizony támadnak is. könyvet, papucsot megrágnak és sokszor a gazdi kezét-lábát is. Általában 1-2 hónapig tart.

 

Előzmény: Hófehérke26 (16766)
Hófehérke26 aug. 25. Creative Commons License 16766

Szia! Megkérdezhetem, hogy mit takar ez az őszi "vérmókus" dolog? Én tavaly októberben kaptam Prézlit, szóval nekem ez kimaradt, viszont most tiszta őrült, soha nem rág meg semmit, de tegnap a kedvenc piros topánkámat elől kirágta és nem tudom hova tenni ezt a viselkedését. Előre is köszönöm a válaszod! :)

Előzmény: zsu830729 (16763)
Ditty73 aug. 24. Creative Commons License 16765

Van arról tapasztalatotok, hogy milyen hely, vagy edény, tálca szimpatikus mókiknak a vécézésre? Mit tegyek be neki, vagy hogyan lehetne rászoktatni, hogy egy helyre végezze a dolgát?

Ditty73 aug. 24. Creative Commons License 16764

mókuszka6:

Köszönjük szépen, nagyon jól vagyunk. Picurka éppen kint rohangál, immáron másodjára ismerkedik a lakással. Kb. 4 hete élvezem a kis társaságát, és tegnap volt kint először. Persze nem akaródzott visszamenni a kecóba, úgy kellett visszacsalogatni finomsággal, mert 1,5 órán keresztül sem éhes, sem szomjas nem volt, annyira lefoglalta a kinti világ. :-DDD

 

Lejcsu:

Szerintem galagonyát találtál, de azért mutasd meg valaki hozzáértőnek, és ha nem permetezték, és nem forgalmas út mentén van, adhatod mókicának nyugodtan. Én régóta keresek Szegeden galagonyát, szeretnék már adni kis drágámnak, de még eddig sajnos nem találtam :-((

Előzmény: lejcsu567 (16760)
zsu830729 aug. 24. Creative Commons License 16763

Sziasztok!

 

Eladó még egy 4 hónapos, fiú mókuskám! Élénk érdeklődő, bár már nála is kezd az őszi "vérmókus" korszak kitörni, de kezelhető :-) még így is elveszi kézből az ennivalót.

 

 

Mamája fehér, a papa barna, akár tenyésztésre is ajánlom, igazán szép, nagyobb testű mókuska :-)

Érd: 20 417 2608

Üdv: Zsuzsi

pumukli48 aug. 24. Creative Commons License 16762

szia!

ha jól látom, ez csipkebogyó. Akkor ehető

mindent ehet a mókus, amit az ember is :-)

Előzmény: lejcsu567 (16760)
Szemy tó aug. 23. Creative Commons License 16761

Egy, két megfigyelés a mókusainkról.

1. Nem rég kerültek hozzánk és mivel még fiatalok (a bolt szerint) ezért együtt vannak egy ketrecben, no ennek volt is eredménye, mivel fiú, lány párosítás én füttyöt nem hallottam, de elég sűrűn gyakorolták a párzó mozdulatokat, már annyira, hogy a lány unta, és komoly veszekedések törtek ki egy egy numera után. Gondoltam itt az idő, külön választani őket, míg kárt nem tesznek egymásban, előkészítettem egy másik kalitkát ami kisebb mint a mostani de próbáltam lakályosan odúval, ágakkal berendezni, amíg nem készül el egy nagyobb. Próbáltam a legényt áttelepíteni, de nálunk ő a vadócabb, a kaját ugyan kiveszi a kezemből, és megszagolja a kezem, de nem könnyen adja be a derekát. A lány már a kezemre mászik kinyúl a résen és odahúzza az ujjam, hogy van-e benne valami csemege, tehát kis kergetőzés után feladtam, nem a fiú, hanem a lány költözött, de egymás mellett hagytam a ketreceket. Kicsit vártam, a lány bejárta az új lakhelyet, felfedezte az odút minden rendben,  de el kellett mennem kis időre, de mire vissza értem, már verte magát rágta a rácsot, úgyhogy gyorsan újra összeengedtem őket, míg kárt nem tesz magában.  Azóta szent a béke nagy egyetértésben elvannak, azért a biztonság kedvéért készítek nekik még egy nagyobb lakást.

2. Ma reggelre a nyugágyuk egyik rögzítő drótját elrágták, (nagyon vékony, az a zöld mg. kötöződrót, lecsupaszolva) és újra rögzítettem, de ehhez mind két ajtót ki kellett nyitnom, mire végeztem, a szembe lévőt be is csuktam, az oldalsóról viszont elfeledkeztem így az nyitva maradt. Természetesen a fürgébb kíváncsibb mozgékonyabb fiú ki is használta az alkalmat és csak arra lettem figyelmes, hogy a virágoskertből neszezést hallok, hát ez a szerencsétlen rohangált fel-alá, a márványon csúszkált. Na gondoltam ezt sem lesz egyszerű elkapni, gyorsan hoztam lisztkukacot, de esze ágában sem volt, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve, odatámasztottam egy ágat a nyitott ajtóhoz és csodák, csodájára szép óvatosan visszament a helyére. Nagy kő esett le a szívemről, mert halvány gőzöm sem lett volna, hogy fogom meg, talán a horgász merítőhálóm sanszos lehetett volna, viszont akkor kezdhettem olna a kapcsolat építést előröl, ami nem kis munka. 

 

lejcsu567 aug. 22. Creative Commons License 16760

Sziasztok! Valaki meg tudná mondani,hogy pontosan mi ez? És,hogy lehet-e adni a mókinak?

Jackie üdvözletét küldni!:) A farkincája már gyógyulgat,Kék Lukács Kenőcsöt írt fel a doktornéni,bár azt még mindig nem értem,hogy miért nincs egy szál szőr se rajta...

mókuszka6 aug. 22. Creative Commons License 16759

:-) Köszönjük!

 

Nem piros a szeme, csak bizonyos fényviszonyok között. A fotózás éppen ilyen. :-)

Előzmény: muki48 (16755)
mókuszka6 aug. 22. Creative Commons License 16758

Mi pedig a dicsérő szavakat köszönjük! :-) Reméljük, Ti is jól vagytok! :-)

Előzmény: Ditty73 (16754)
MóKi0528 aug. 21. Creative Commons License 16757

Sziasztok! Szeretnék mókus tulajdonos lenni! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy hol találok megbízható tenyésztőt Pécs közelében, lehetőleg Baranyán belül! köszönöm előre is a segítséget! :)

Lászy aug. 18. Creative Commons License 16756

Beköltöztek a Mókustanya házba az első lakók!

 

Jelenleg 5 hím mókit kellett betenni, mert nem volt már máshol hely, váratlanul érkeztek. A szigetelés kész, a hőmérséklet és a klíma klassz a kégliben, már csak burkolni kell, takarítani, és mehet ki az egész bagázs. Ha készen vagyok, akkor teszek majd fel képeket.

Egyenlőre kimerült a pénzügyi keret (a Babatanya lakója már ennyi hetesen is kész pénznyelő, de nagyon örülünk az érkezésének), így a föld linóleumozása és a fal egységessé tétele pihen jövő nyárig.


Azonban bajban van a haza is, mert nincs elég kalitkám. Ezúton is kérném azok segítségét, akiknek van otthon felesleges, éppen nem használt ketrecük, ami megfelelő méretű és állapotú mókus tartásra, és kölcsön tudnák adni pár hónapra, azok kérem keressenek meg privátban. Előre is köszönöm a segítségét mindenkinek!

 

A Mókustanya lakói és Lászy

muki48 aug. 17. Creative Commons License 16755

Nagyon Édi a Mókuskád!Jók a képek nagyon.Piros a szeme vagy csak a fény miatt?

 

Üdv. István

Ditty73 aug. 17. Creative Commons License 16754

Nagyon édes ez a kis hófehér csöppség, jó látni, hogy jól érzi magát :-) Köszönjük a képeket!

Előzmény: mókuszka6 (16753)
mókuszka6 aug. 17. Creative Commons License 16753

Sziasztok, mókuskák és mókusgazdik! Végre itthon a gazdi, ma fotózkodtunk, ugye, jól mutatok rajta? :-D

 

 Enyém a mag, gazdié a dinnye! :-D       Na, most utána küldök egy kis diót is      ...ezt meg spajzolom télre

 

 Na mi van, nincs több?                            Gazdi zsebében érzek valami finomat...  Mese nincs, be kell érte menni....

 

  Na, jól elfáradtam, most már pihenek egy kicsit kedvenc függőágyamban.... :-D

lejcsu567 aug. 15. Creative Commons License 16752

köszönöm szépen!:)

Előzmény: Hófehérke26 (16751)
Hófehérke26 aug. 14. Creative Commons License 16751

Szia! Szerintem vidd el orvoshoz, szerintem nem szabadna így látszódnia a farkának, sokkal több szőr kellene,hogy legyen rajta. Mindenképp' nézesd meg, nehogy valami nagyobb baj legyen! Lászy weboldalán sok "mókusorvost" találsz! http://mokustanya.5mp.eu/

Előzmény: lejcsu567 (16747)
Ditty73 aug. 13. Creative Commons License 16750

Ugye, figyeltek ebben a nagy melegben ezekre a kis csíkosokra? :-)

 

Picurkámnak benedvesítettem a függőágyát, nagyon élvezi, hempereg benne egy nagyot, és felfrissülve ugrándozik tovább... :-)

 

Aloha3 aug. 13. Creative Commons License 16749

Szia!

Így a képet nézve, nekem is teljesen normálisnak látszik!

Előzmény: lejcsu567 (16747)