Keresés

Részletes keresés

IvantSAW Creative Commons License 2 órája 0 0 17848

Köszi, nézegetem, de így hirtelen úgy látom, nálunk nemigen lehet ilyet magot kapni. Kíváncsi vagyok, mi lett Nálad a kicsikkel. Régen nekem is volt egy olyan nőstényem, aki megrágta, volt amikor meg is ette a kicsiket. Elválasztani nem kell a hímet, szerintem nem ő bántotta őket, van ismerősöm, akinél még úgy is szaporodtak, hogy egy ketrecben egy lány volt kettő fiúval. Azt azért javasolnám, hogy kettőnél több odút tegyél be, akkor tuti nem lesz veszekedés rajta, én egy párnak minimum 4-et szoktam.

Előzmény: kisufó (17841)
evilepke Creative Commons License 4 órája 0 0 17847

Sziasztok!

Nálunk is örült fütyülesbe kezdett a fehér lány mókuskánk. 

SOS valaki segítsen!!!

Budapest Városliget környéke

 

0670/4246208

TGerg Creative Commons License 1 napja 0 0 17846

Helló engem érdekelne egy hím, kérlek írd meg a számod privátban. Jövő héten elhozható van köztük?

Előzmény: roli310 (17842)
teglaga Creative Commons License 2 napja 0 0 17845

Sziasztok!

Azt hiszem sikerült.

Fahéj színváltozat,lehet,hogy elsőként az országban?

Ilyen vegyes almot még külföldi oldalakon sem láttam:fehér,fahéj,natúr barna egy alomban.

Közelebbi képen a fahéj és a natúr az összehasonlítás kedvéért.

Mivel privátban eddig is nagy volt az érdeklődés a német vérvonal és persze a fahéj színváltozat után,jelezném,hogy a fahéj kislány marad a tenyészetben.Mivel soron kívül is már volt érdeklődő,ezért a képeket egyenlőre csemegének szántam,és ami eladásra kerül,azt később itt hirdetem először.Április 11-én születtek fahéj anyától és fehér apától:fehér hím,fahéj nőstény,barna hím és 2db barna nőstény.

Üdv teglaga

Niky23 Creative Commons License 2 napja 0 0 17844

Sziasztok! Két kislánymókus fiú partnert keres Győr-Moson-Sopron megyében Sopron illetve Sopron és környékén!

derossi10 Creative Commons License 3 napja 0 0 17843

Szia!

 

 Érdeklődnék hogy hol találhatóak a mókusok, illetve mennyibe kerülne egy fehér kislány?

 Üdv:

 Barsi Gábor

Előzmény: roli310 (17842)
roli310 Creative Commons License 3 napja 0 0 17842

Sziasztok!

 

Egy mai kép az eddig született kis mókusokról.

Balról jobbra:

5,4,8

6,7,7

04.26

kisufó Creative Commons License 4 napja 0 0 17841

Versele-Laga Nagerfutter Zero Classic 20kg 23,17euro ez a neve amitt esznek pluszként még csipkebogyo mogyoró dió kesudió tökmag aszalt szilva aszalt sárgabarack datolya néha pici eperlekvár olajos magvaktól meghizhatnak imádják a uborkát minden nap kapnak gyümölcsöket amit lehet beszerezni ribizlitől-áfonyáig most adható gyümülcsfák rügyei cserebogár lárva.eper málna könnyen penészedik csak annyit adok amit éppen akkor megesznek.  Bodza virága termése.

 

    Tyúkhur gyermekláncfű

  száritott  halat szeretik ha majd késöbb találok szöcskét vagy szitakőtött azt is adok! Liszkukac száritott majdnem minden nap!   

Nálam szerintem nincsenek kölykök  kb 40 percig néztem ma délután a viselkedésüket mindkét oduba megy mindkét mókus bent maradnak kb 1 percig aztán kijőnnek utánna mennek a másikba ott is maradnak egy fél percet aztán ki. A nöstény kergeti a himet és szaglázgatja néha mintha harapná megint kezdenének ujra pározni de konkrét aktus még nincs néha a nöstény szeretne a fiú hejébe lenni.Furcsa számomra! Csönd van az odukba mikor bemennek a szülök ilyenkor ha vannak kölykök hangokat adnak ki nálam nincs. A hétvégén megnézem az odukat 3 lehetőség lehet :elpusztultak megették a szülők vagy ami még lehetséges az álvemhesség  de ezt kizárom mert a nöstény hasa nőt.Mikor a nöstény világra hozza a kölyköket ennél a fajtánál akkor a him bemehet vagy nem az oduba? Vagy csak később már amikor a kölykök 3-4 hetesek? Lehet az is hogy a him megölte a kölyköket hogy a nöstény ujra pározzon? Ennél a fajta mókusnál ugye nem kell szétválasztani a párzás után a nöstényt a himtől én ugy tudom hogy nem együtt lehetnek csak minimum 2 odunak kell lenni 1 a himnek 1 a nösténynek. Még valamit a nöstény gyüjti a szénát amitt visz az oduba. Igen szoktam Magyarországra menni következő időpont a Pünkösd . Majd irok a hétvégén mit találtam az odukba! Irj ha van időd!

Előzmény: IvantSAW (17840)
IvantSAW Creative Commons License 5 napja 0 0 17840

Szia!

Nálam még nincsenek kicsik, a barátomnál viszont az egyik párnál már lett kettő kisfiú meg kettő kislány. Te ott adod el őket kint, vagy szoktál Magyarországra is jönni? Mert nálam már sokan érdeklődnek, főleg nőstények után. Még azt kérdezném, hogy a magról, amiről írtál, amivel eteted őket, tudnál valamit írni, összetételt vagy hasonlót, esetleg képet?  Köszi!

Előzmény: kisufó (17839)
kisufó Creative Commons License 2017.04.20 0 0 17839

Szia!

 

Múlt héten lettek kölykök de én nem voltam otthon egész héten igy nem tudom biztosra melyik nap volt az esemény.Kettő odu van bent a ketrecbe sajnos most nagyon hideg van és nem tartózkodnak kint sokat viszont még ugy nem láttam őket külön-külön kukucskálni az oduból ha kinyitom a ketrec ajtót csak a fiút igy nem tudom hogy mi van a kicsikel azt látom a nöstényen hogy szoptat de hangokat sem hallotam még! Hétvégén lesz időm megnézem az odukat mi a helyzet.Irok majd mi van! Nálad és a barátodnál mi a helyzet?

Előzmény: IvantSAW (17829)
TGerg Creative Commons License 2017.04.17 0 0 17838

Szeretnék vásárolni egy szibériai csíkos mókust a kisfiamnak, udvaron lenne nagy ketrecben, kérlek akinek lesz eladó a követező egy két hónapban az jelezze, hol lehet átvenni és mennyiért?

 

köszi Gergő

toth.gergo@firezone.hu

 

GergőÁdám Creative Commons License 2017.04.15 0 0 17837

Szia

 

Tartasz még mókusokat. Róka, vagy Vörös Mókus érdekelne. Ha esetleg nem akkor tudsz e valakit ajánlani.

 

 mail: temesvari.bela@chello.hu   TEL: 70 39 39 376

 

 

      Üdvözlettel Skorpi

Előzmény: Mokus2012 (17653)
Nitti1004 Creative Commons License 2017.04.06 0 1 17836

Nitti1004 Creative Commons License 2017.04.06 0 0 17835

A kicsik és az anyukájuk

Nitti1004 Creative Commons License 2017.04.06 0 0 17834

Sziasztok. 3 fiú és 2 lány mókuskánk várja szerető új családját.

4 hetesek, elvinni Április végén lehet őket

Tápióságon (Pest megye) vannak. Érdklődni a 20224-3829-es számon lehet

Smakika Creative Commons License 2017.04.06 0 0 17833

Sziasztok Kedves Lány Csíkos mókus gazdik!

 

PÁROZTATÁSRA LÁNY MÓKUST KERESÜNK!

 

Két éves ivarérett barna fiú mókus gazdik vagyunk.

Miki mókus még "szűz".

Ezúton szeretnénk neki "menyasszony"-t találni Budapesten, és környékén, aki fogadná őt, amikor "kedve van hozzá" azaz csipogási napon. :) 

 

Kismókusra nem tartunk igényt, amennyiben a "nász" sikeres lesz!

A vérfertőzés elkerülése végett, kisfiúnk leinformálható, a maglódi Matildáék mókusneveldéjéből való. Szülei neve: Lili és Fürgeróka

 

 

Várom szeretettel a "pittyegő lányos szülők" jelentkezését!

 

0630/476-1554

 

zsuzslil Creative Commons License 2017.03.30 0 0 17832

Sziasztok!

 

Mindenki figyeljen arra, én hány éve vagyok itt, ha megnéztétek, akkor e szerint fogadjátok, amit írok:

 

Első mókusunk Berta története olvasható Lászy honlapján, pedig nem tőle vettük.

 

Egy másik tenyésztőtől, aki akkoriban híres volt, az ő burundukjaival csinálták a tévében a sokat forgott reklámot, ami egy bankautomatánál történt mobiltelefon-feltöltés után mutatja be, hogy már nem kell az automatához menni, a főszereplő közben csíkos mókust etet, a szlogen az volt "azért ne felejtsd el etetni a mókuskát" (mivel a poén az volt, már nem kell neki odamenni, de a padnál várja a kis csíkoska)

 

Ez a férfi nagyon sok információt adott a mókusokról, valamiért eltűnt ő is, a honlapja is, pedig többször volt a mókuskáival a tv-k reggeli adásában is interjúban akkoriban, 8 éve.

 

Fruzsinát ezért már Lászytól vettük 1 éve. Nagyon körültekintőek vagyunk, az előző tenyésztőnél is jártunk, személyesen meggyőződve, honnan vesszük, hogyan tartja a mókuskákat.

 

Lászynál is minden rendben van, sőt, ő talán jobban is odafigyel a kézhez szoktatásra is, mint akitől Bertát vettük. Berta nem volt szelíd, inkább csak a betegsége alatt, Fruzsina viszont a mai napig olyan, hogy csak megfogjuk, és odatesszük, ahová akarjuk.

 

Lászynál a mókusok külön házrészben vannak, teljesen jó körülmények között. Lászyék nem egy nagy területen vannak, mégis, kis kertjükben áldoztak helyet külön a mókusoknak, egy modern, szép mókusházban élnek a mókusok.

Szerintem teljesen rendben van, hogy "nagyban" árulja a mókusait, hiszen tenyésztő. És mint tenyésztő, ehhez olyan feltételeket teremtett, ami nem csak minimum, hanem amiből látszik a mókusok iránti szeretete. 

És még arra is figyel, hogy tudja, ki a mókusok anyja, apja, nehogy beltenyészet legyen.

 

ÉN LÁTTAM!

 

Ha Fruzsinánknak lesznek kicsinyei, mi is el fogjuk adni, mert nem akarunk sok mókuskát. Ingyen nem fogom adni, mert él bennem a félelem, mert egyszer azt olvastam, hogy az ingyen mókusokat elviszik kígyó-eledelnek. Lehet, hogy nem igaz, de abban igaza volt a cikkírónak, ha tartjuk a mókuskák árszintjét, akkor az visszatartó erő is lehet.

 

FIGYELEM!

 

Fehér csíkos Fruzsinánk ma csipogásba kezdett.

Várjuk elsősorban barna, vagy fehér csíkos fiú udvarlónkat Budapestről!!

 

Tel: 20-3582907

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eclavemyr Creative Commons License 2017.03.23 0 0 17831

Tisztára a Facebook-on érzem magam..... :(

mókuszka6 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 17830

Igen, elolvastam rendesen a hozzászólásokat, láttam, honnan indult és hová fajult, tehát nincs szükségem arra, hogy valaki elmagyarázza, mi is volt a tartalma. Ki így értékeli az olvasottakat, ki úgy. 

Csak a tisztánlátás kedvéért: nem tartozom egyik táborba sem, csak a mókus-szeretők táborába. De úgy látom, ha valakinek a véleménye nem egyezik a Te véleményeddel, máris ellenségnek van nyilvánítva.

Hozzászólásomat a kedélyek csillapítása szándékával írtam, konszenzus pedig csak úgy jöhet létre, ha mindkét fél megfelelő toleranciát mutat. Mivel én ezt nem látom, sőt, én is első számú közellenséggé léptem elő, a magam részéről a témát lezárom, a továbbiakban nem kívánok semmilyen módon foglalkozni ezzel.

További szép napot mindenkinek!

Előzmény: IvantSAW (17829)
IvantSAW Creative Commons License 2017.03.20 0 0 17829

Te elolvastad rendesen a hozzászólásokat? Tudom, hogy Lászynak komoly "tábora" van, tett érte eleget. Szerintem az előző hozzászólásomon is látszik, hogy én is tisztelem Őt, bár most már inkább úgy mondanám, hogy a munkásságát. Tőle volt az első tamiopsom, és sosem tagadtam, hogy az Ő honlapjáról tanultam a legtöbbet 6 éve, mikor elkezdtem a mókusokat tenyészteni, és azóta is minden vevőmnek az Ő oldalát ajánlom, mert kétségkívül a legjobb magyar nyelvű oldal. De ez nem kell hogy elvakítson. Kisufóval írogattunk a tamiopsokról, amire Lászy Kisufónak címezve elkezdte taglalni a tamiopsok rossz tulajdonságait, azzal összegezve, hogy erről az eladóknak tájékoztatni kellene a vevőket. Erre válaszolt azzal, hogy sok csíkost tenyésztő sem informálja kellően a vevőit (ezzel én is szembesülök minden ősszel, a honlapomon rám találva rengetegen hívnak, hogy mi történt a mókusukkal) de még csak halvány célzást sem tett Lászyra, és egyetlen csúnya, sőt tiszteletlen szó sem volt benne. Mint ahogy abban sem, hogy egy tenyésztőnek nem utolsó szempont a haszon sem, nem célozva arra, hogy ez lenne a legfontosabb vagy hogy ne szeretné a mókusokat, és ezt is csúnya szavak és tiszteletlenség nélkül. Erre jött egy reagálás, gusztustalan haszonszerzéssel, becstelenséggel, hazugsággal, haszonleséssel.... Azt gondolom, ezt csak az igazán elvakultak nem látják, ki volt itt a tiszteletlen....

Előzmény: mókuszka6 (17828)
mókuszka6 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 17828

Elhűlve olvasom a bejegyzéseket: hát mi lett ebből a jó kis fórumból?!

Azzal, hogy Lászy hozzászólására válaszoltál, kimondatlanul is neki címezted a mondandódat, és a sorok között azt lehetett olvasni, hogy ő sem világosítja fel a vevőit, és bizony, ott volt az anyagi haszonszerzés is... Én megértem, hogy felháborodott, mert ismeretlenül olyan dolgokat vágtál a fejéhez, ami nem fedi a valóságot. Én ismerem, és rá tényleg nem jellemző, hogy csak a pénzért csinálja: ha úgy látja, nem jó helyre kerülnének a kismókik, elküldi a vevőt. Ha csak a pénz motiválná, ezzel nem foglalkozna.

De ez a hozzászólásod azért, lásd be, eléggé durvára sikeredett... Neked is volt már 40-50 mókusod, hogy tudod, mi mennyibe kerül? Mert ha nem, akkor csak találgatsz, ami nem ismereteken alapul.

Azt mondod, megállt az alapoknál, mert csak szibériai és tibeti csíkosai vannak? Én nem alapoknak nevezném, hanem egyszerűen annak tulajdonítanám, hogy ebbe a fajtába szerelmesedett bele, és lehetőségei azt engedik, hogy őket tudja olyan körülmények között tartani, ami megfelelő ezeknek a mókiknak. Nekem is tibeti csíkosom volt-lesz, és – bár minden fajta mókust imádok, sosem kellene másmilyen. Mi úgy viszonyulunk a szibériaihoz és a tibetihez, mint Te a tamiopsokhoz, és senki nem próbál meggyőzni arról, hogy szeresd a másik fajtát.

Szóval, csak azt akarom kihozni, mélységesen elszomorodok az ilyen és hasonló hozzászólások olvastán... Nem ezért van ez a fórum, felesleges a másikat megbántani, belegyalogolni a lelkivilága csupáncsak azért, mert más a véleményünk. Azt is lehet kulturáltan, intelligensen elmondani, sőt még vitatkozni is lehet, de a másikat vulgárisan bántani nem szabad...

További szép napot minden mókuskának és mókusgazdinak!

Előzmény: kisufó (17818)
kisolasz21 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 17827

Győr-Moson-Sopron,Vas,Zala megyéből fiú mókusa kinek lenne ?

pumukli8271 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 17826

Sziasztok,

ma kezdett futyulni a lány mókusunk. Fiu alkalmi mókust keresek Borsod megyében. 

email: pumukli@pobox.sk

kisufó Creative Commons License 2017.03.19 0 0 17825

Köszöm szèpen a hozzászólást!

Előzmény: IvantSAW (17819)
kisufó Creative Commons License 2017.03.18 0 0 17824

Ez a fórum ahol irhat valaki valakinek(jót semlegest rosszat igent ès nemet) neked eddig mindenki heyeselt!  Kritikát birni kell vagy nem törödni más vèlemènyèvel.Tanulj tiszteletett  ès modort! Tele vagy indulattal válogasd meg amitt irsz nekem. Elvègre te egy okos nő vagy nem egy "BUNKÓ"?

Előzmény: Lászy (17820)
Csokivadász Creative Commons License 2017.03.18 0 0 17823

szerintem nyugodjatok le.

Amúgy szerintem már évekkel ezelőtt kellett volna egy frissítés. A legelső mókusomhoz képest a következő kettő sokkal másabb tenyészetből való, sokan ráálltak a tenyésztésre és túltenyésztik őket, aminek nem lesz jó vége a jövőre nézve. 

Lászy Creative Commons License 2017.03.18 0 0 17822

Még megjegyzésként annyit. Nem véletlenül nem tartok sokféle mókust. Nem az érdeklődésem egysíkú, hanem a lehetőségeim végesem. Nem állatgyűjtő, halmozó és szaporító vagyok. A nagymókusok jó része nem is tartható legálisan, másrészt ezekhez kell sok-sok hely, ami nekem nincs, még több pénz, hogy egy tisztességes lakhelyet tudjál biztosítani az állataidnak, de tudod, a felelősségteljes állat tartás ott kezdődik, hogy csak akkor veszel magadhoz valamit, ha el is tudod látni úgy, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsad neki.

Előzmény: kisufó (17818)
Lászy Creative Commons License 2017.03.18 0 0 17821

Köszönöm, hogy ennyi éven át itt lehettem, sok szép emlékem fűződik a fóromhoz, sokat tanultam mindenkitől, sok barátságot kötöttem itt a mókusgazdikkal. 

De változik a világ, a fórum is sokat változott a kezdeti barátságos, jó hangulatú induláshoz képest, mikor normálisan tudtunk beszélgetni egymással, tudtunk kérdezni - szépen, válaszolni is, mostanra sajnos az emberek egy része elvesztette a jó modorát, ismeretlenül is kocsmai hangnemben hordanak le mindenkit a sárga földig, viszont ehhez nem szeretnék a továbbiakban sem célpontot, sem támadási felületet adni, és elviselni sem vagyok hajlandó.

 

Ha bárkinek kérdése lenne a továbbiakban, a Mókustanya szokásos elérhetőségein megtalál.

Sziasztok. 

Lászy Creative Commons License 2017.03.18 0 0 17820

Úgy gondolom, most is neked van bunkó stílusod, nem nekem, elvégre a fenekedből rángattál elő, haverom vagy uralkodóm vagy, hogy úgy érzed, ilyen stílust megengedhetsz velem szemben.

Hát nem.

Nem voltam veled közönséges, nem voltam veled udvariatlan. Otthon, a saját hozzátartozóiddal úgy beszélsz és úgy viselkedsz, ahogy ők azt tőled eltűrik. Velem viszont nem ereszthetsz meg ilyen hangot. Sem te, sem más.

 

Előzmény: kisufó (17818)
IvantSAW Creative Commons License 2017.03.18 0 0 17819

Azt gondolom, valóban kicsit túl lett reagálva ez a hozzászólás. Persze létre sem kellett volna jönnie. Egymásra talált két kínai mókust tartó, megbeszélte a tapasztalatait, és hogy mennyire szereti ezt a fajtát. Nem értem hogyan került ehhez egy olyan hozzászólás, ami a fajta negatívumait taglalja, a végén azzal zárva, hogy ezt az eladóknak el kell mondaniuk. Egyrészt mivel ezt tartjuk, jómagam 5 éve, nyilván tisztában vagyunk ezekkel, másrészt EGYETLEN SZÓ SEM VOLT ELADÁSRÓL. Ráadásul én legyen szibériai, kínai vagy kanadai, hamarabb mondom el a negatívumait, mint a pozitívumokat, mégsem vettem magamra. Kisufó hozzászólását ( akit nem ismerek, ennyi kapcsolatom volt Vele, ami itt látható, tehát nem akarom védeni ) jobban el kellene olvasni. Az információ visszatartásánál nem Rád célzott, főleg nem vádolt becstelenséggel, viszont teljesen jogosan írta, mert sokan "elfelejtik" pl. az elvadulást közölni. Arról meg, hogy 16-18 állat tartása ( normális tartása ) mennyiben van, sokunknak van fogalma, így arról is, mennyi maradhat olyan mókusár mellett, amennyiért Te árulod. Nyilván a rengeteg visszaforgatott pénz mellett. És ott célzott Rád is, igaz, de semmiféle gusztustalan haszonszerzés nem került szóba. Azt nehéz elhinni, hogy valaki pusztán szeretetből tart, és főleg tenyészt 18 állatot. Erre miért kell így reagálni? Pénzből élünk, nyilván senki sem gazdagodott még meg mókus tenyésztésből. Ettől még senki nem mondta, hogy kevésbé szereted a mókusokat, akár Te, akár én, akár más. Anélkül nem is lehetne csinálni. 

Előzmény: Lászy (17816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!