Keresés

Részletes keresés

Tocy92 Creative Commons License 26 órája -1 2 15458

Mivel a delfineken ilyet nem lehet leírni a jelek szerint, akkor ide írom.

 

Ez az "újkori" (Roli visszatérése óta) Kaposvár messze leggyengébb csapata, csak annak lehet örülni, hogy van benne három H betűs kaposvári, talán ha ilyen gyengék maradunk és nem áltatjuk magunkat a nagyobb célokkal, akkor Bogdán Beni is kaphat perceket, Hocktól mindenesetre tilos ezeket elvenni. 

 

De hogy ki gondolta azt, hogy ezek a játékosok, ez a keret megfelelő lesz, az rejtély, pontosabban persze nem, az a rejtély, hogy miért vannak még ezek az emberek felelős pozícióban. Nem szeretem a "mondjon le" mantrát, de amikor itt plusz ezer emberről, új arénáról, a jövő évi "sikercsapat" megalapozásáról beszélünk, közben pedig ilyen keretet rakunk össze elvileg a korábbinál több pénzből, akkor ott nincs mit tenni, alkalmatlan emberről, emberekről beszélünk - félreértés ne essék, nem csak a vezetőségről beszélek, hanem az igazolásokban nyilván szerepet kapó, majd ezzel a kerettel hetek alatt gyakorlatilag semmi fejlődést el nem érő edzőről is. Ha ezzel a csapattal sem tudunk triplázni, akkor az sorozatban három évben, három teljesen más kerettel már nem a játékosok hibája...

 

Nem tudjuk lejátszani a figurákat, nincs, aki tényleg védelmet bontson (Reggie ehhez lassú és nem túl okos, Lilovnak van egy-két kierőszakolt betörése, de Halásztól se jön semmi ilyen, McCrayt hagyjuk is), nincs, aki bedobja a triplákat, nincsenek jó dobóhelyzeteink, ugyanaz az erőlködés van, amit tavaly rá lehetett fogni a magas szerkezetre, van aki szerint Dunnra, tavalyelőtt pedig arra, hogy hát ez egy védekező csapat, támadásban kevés kreativitással. Csak sajnos idén védekezni se tudunk, úgy mennek át rajtunk, ahogy akarnak, mert lassúak vagyunk. Furcsa ezt írni, de tényleg ez a helyzet, egy fokozattal mindenkinél lassabbak vagyunk, kivéve a Szegedet, de hát egy Pécs, vagy bármelyik komolyabb csapat könnyedén kialakítja ellenünk a sima helyzeteket.

 

De ugye ez is maximum annak meglepetés, aki összehozta a keretet, mert már akkor is látszott, hogy egyénileg mindenki gyenge védő, egyedül Reggie nem, de hát egy ember kevés, főleg ha az irányítóról beszélünk. Rim protectionben nulla center, egy hátul csak ritkán kaparó négyes, egy buta, folyamatosan rosszul helyezkedő hármas és egy csoszogó, lassú, gyenge kettes ennyire elég, két zárás, két elmozgás, aztán kész is van ellenünk az üres dobóhelyzet.

 

Ja meg ugye konkrétan szembemegyünk megint az európai (és a magyar) trendekkel: tavaly a túl magas, nem triplázó szerkezettel, idén meg azzal, hogy botrányosan alacsonyak vagyunk. Nem is csak a centerposzton gond ez, hanem a periméteren, Reggie, Lilov, Halász és Hock is kicsi, meg ugye még Bakit is ide lehet venni, márpedig közülük sokszor hárman vannak egyszerre pályán, míg mondjuk a Pécsnél kettesben a magas és félelmetesen gyors, jó kezű Taylor van, hármasban meg Csirics...

 

Na meg persze azt is tegyük hozzá, hogy nem csak kosarazni nem tudunk, de ráadásul hetente van egy balhénk is :D A klub részéről az utóbbi hetekben megjelent nyilatkozatokból gyakorlatilag semmi sem igaz, semmi sem fedi a valóságot, megy a mellébeszélés meg a szarszépítés ezerrel. Csak majd akkor is legyen ilyen a hangulat arrafelé, amikor nem jutunk be a 10-be, mert hogy ez a csapat arra sem biztos, hogy elég.

 

Őszintén szólva ebből már jó csapat idén szerintem nem lesz. Az alap az, hogy McCray helyére legkésőbb a 3. meccsre hozunk egy atletikus, gyors, erős, géppuskalábú, jól védekező, magas amerikai hármast, addig pedig lefizetjük a TF-et és a Szegedet, hogy itthon valahogy hadd verjük már meg őket. Aztán hozunk egy védelembontásra alkalmas, szintén nagyon gyors és nem alacsony 2-3-ast, aki magabiztosan dob kintről. Ha ez megvan, még mindig gondolkodhatunk azon, hogy Reggie megfelelő-e, de azért ha lenne még két gyors, jó kezű játékosunk, akkor ő talán elférne, mert még mindig vele van a legkisebb gond. Lilovval kapcsolatban azért van még reményem, mert az azért nem létezik, hogy ennyire gyengén dobjon folyamatosan, betörései, gólpasszai, jó meglátásai meg így is vannak, rajta legalább látszik az ész, még ha a dobásai nem is ülnek és még ha védekezésben nagyon-nagyon gyenge is. Jobb csapatban azért ő még lehet jó.

 

Bocs, hosszú lett, de ha nem is olvassa el senki, legalább kiírtam magamból valamit :)

N.21 Creative Commons License 3 napja 0 1 15457

Akkor le lehet írni, hogy volt edzőmeccs, be lehet tenni pár képet és hogy nincs stat. meg eredmény, ezért meg ezért. Ez a nulla info a meccsről a szurkolók semmibevétele.

Lecso11 Creative Commons License 3 napja 0 0 15456

Igen, eddig az eredmények nem sok jót mutatnak, most majd meglátjuk élőben is a fijjukat:)

A tegnapin elvileg úgy egyezett meg a két csapat, hogy nem lesz nyilvános az eredmény meg a dobók...

 

Élesben majd mindenkit :D

Előzmény: N.21 (15455)
N.21 Creative Commons License 3 napja 0 0 15455

A pécsi torna után volt már egy paksi torna is két vereséggel, meg egy tegnapi fehérvári vereség szintén, amiről érthetetlen módon full hallgat a hivatalos honlap. Ha ma legalább játékban nem tudunk valami biztatót most sem felmutatni, akkor az már komoly jel lesz sajnos az egy hét múlva esedékes szezonnyitóra.

 

Nem tudok menni most a tornára, légyszi majd írjatok pár mondatot, hogy milyen volt a csapatunk.

Lecso11 Creative Commons License 4 napja 0 0 15454

Azért most már várom a hétvégi meccseket, a pécsi torna óta eltelt 2 hét, kiváncsi vagyok mi történt azóta...

Tocy92 Creative Commons License 6 napja 0 0 15453

Hát, jelen állapotunkban, mindent egybevéve, csak a hazai pálya szól mellettünk...

Előzmény: Aurora Borealis c (15452)
Aurora Borealis c Creative Commons License 6 napja -1 0 15452

A TF és a Szeged közelebb van ahhoz, hogy legyőzzön titeket? Szerintem semmivel.

Előzmény: N.21 (15451)
N.21 Creative Commons License 6 napja 0 0 15451

Hát én nem tudom, két hazai győzelem nyitásként?? Hol vagyunk mi ettől most? Fényévekre. És ha még sikerülne is így startolnunk, a "játékunkat" az sem fogja palástolni.

Előzmény: Tocy92 (15449)
Lecso11 Creative Commons License 2018.09.17 0 2 15450

Megfogadtam, hogy minimum a hazai torna utánig nem írok semmit, de egyelőre elég elkeserítő a helyzet, látva (persze csak a cikkeket, élőben nem) a többi csapatot, jelenleg nagyon nehéz elképzelnem, hogy maximum a TF-en kívül ki az, akiket biztosan magunk mögött mondanék.

A két csoki közül Johnson legalább elkezdett pontokat is szerezni, de statok alapján nem valami hatékonyan. McCray viszont eddig azt hozza, amit sokat "vártak" tőle, egy nagyon-nagyon halvány közepest max, ráadásul eddig a kevés meccsen 2x szakadt el nála a cérna, most Pakson is volt balhéja a csehek ellen. Ez eddig ezen a poszton óriási lyuk tőle. Markot tudjuk, hogy mire képes, sajnos ő már nagyon kevésszer lesz döntő faktor, de egy átlagot azért tud majd hozni. Lilov nekem eddig érthetetlen, bár láttuk, hogy már tavaly a DEAC-ban sem volt megközelítőleg sem olyan, mint Szegeden, de valahogy ő benne még bízom, mert a kosár IQ-ja azért elég magas, benne azért ott van a tudás, reméljük ki is jön majd.

Ami talán picit pozitívum, hogy Peca és Harazin - ha lassan is -, de kezd beilleszkedni, tudjuk mire képesek, ha megtaláljuk a szerepüket, akkor ők mindenképpen jók lesznek a padról, főleg, hogy olyanunk évek óta nem volt. Hock Geri meg abszolút hasznos lehet, ha nem is megy neki a dobás, védekezésben extra lehet akár már idén is.

Tocy92 Creative Commons License 2018.09.16 0 0 15449

A sorsolásunk mondjuk el tud fedni dolgokat egy ideig, mert TF és Szedeák itthon, azokat azért gyengébb játékkal is hozni lehet talán (de nagyon gyengével, pécsivel azért nem...) Utána Szombathely idegenben, Szolnok itthon, Sopron idegenben és Paks idegenben, ebből jó esetben 2-2, rossz esetben sima 0-4, de még azt is meg lehet magyarázni, hogy miért, főleg ha mondjuk a Szolnokkal megbeszélünk egy szoros meccset :)

Előzmény: N.21 (15448)
N.21 Creative Commons License 2018.09.15 0 0 15448

Régen rossz már, ha Ronca a hármasokat erőlteti.

 

 

Én, amit láttam Pécsen, abból ítélve, örülök ha elkerüljük a tavalyi Sopron szerepét. 

Előzmény: Tocy92 (15447)
Tocy92 Creative Commons License 2018.09.14 0 0 15447

Nem akarok két héttel a bajnoki rajt előtt vészmadárkodni, de eddig marha szarul adjuk elő. Két pozitívumot emelnék ki a felkészülés eddigi részéből: Hock Gerit tessék játszatni, mert megmutatja, hogy megérdemli, méghozzá nagyon, Ronca pedig valamit csinált a triplájával, mert a ZTE ellen bevert valamennyiből négyet, aztán a Szeged ellen asszem 1/2-t, vagy valami ilyet, Pécs ellen múltkor 4/5-öt, meg most 2/5-öt. Ha így dobná a szezonban, azzal mondjuk kiegyeznék.

Tocy92 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 15446

A második egy fokkal már jobb :) Bár a "másnapos", Juhos nélküli Szeged ellen azért ez minimum elvárható. A Pécs nagyon jónak tűnik, az már erős lesz holnap...

Előzmény: Tocy92 (15445)
Tocy92 Creative Commons License 2018.09.01 0 1 15445

Na, ez szebb, mint amilyen az első edzőmeccs volt.

Előzmény: N.21 (15444)
N.21 Creative Commons License 2018.09.01 0 0 15444
N.21 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 15443

Akkor az első edzőmeccs ma, csak magyarokkal, a ZTE ellen...

Tocy92 Creative Commons License 2018.08.23 -1 0 15442

Na most már az irányító nem érkezése (két hónapja megvan a keret többi része...) mellett az is aggaszt, hogy több riválisunknál leszámoltak azzal a hagyománnyal, hogy légióst csak szeptembertől lehet fizetni, sok helyen már együtt edz a kész keret. Nálunk a keret sincs kész, plusz a meglévő külföldiek is majd csak később kapcsolódnak be - nem tudom, hogy milyen edzésmunkát lehet így végezni négy felnőtt játékossal, de lassan nekünk is el kellene ezt felejteni, ha már a többi csapatnál nem spórolnak ezen.

N.21 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 15441
Tocy92 Creative Commons License 2018.08.14 -2 0 15440

Engem amúgy aggaszt, hogy még nincs irányítónk, nyilván tök mindegy, hogy egy jó játékos mikor jön, de pont az irányító határozza meg az összes többit, megnyugtatóbb lenne, ha nem a legvégéig várnánk arra, hogy hátha lejjebb megy valakinek az ára. Vagy csak nem találunk elég öreg játékost, az lehet a baj :)

 

A magyar távozó igaz lehet? Az is biztos azért, mert túl sokan vagyunk :)

Előzmény: A Matróz (15439)
A Matróz Creative Commons License 2018.08.14 -2 2 15439

Talán egyszer ezekre is választ kapunk...

 

Mikor lesz meg a legfontosabb posztra a légiós?

Lesz-e 5. külföldi a keretben?

Ha igen, akkor mikorra tervezik és milyen posztra?

Mikor indul a felkészülés? Hogyan készül a csapat?

Kikkel és hol játszunk edzőmeccseket, melyik tornákon játszunk? Meg lehet-e majd nézni a csapatot?

Lesz-e nyilvános edzés/bármilyen program a csapattal?

Mikorra készül el a csarnok?

Ha nem "időben", akkor hogyan tervezzünk a beköltözést, májusban 1 meccsre lesz értelme vagy ha van, ha nincs, muszáj lesz bemenni?

A régi csarnokban is felújítás zajlik, zavarja-e ez a szezonkezdést?

A bérleteket hogyan érinti majd a csarnokváltás év közben, ezt hogyan tervezik megoldani?

Egyáltalán mennyibe kerülnek majd a bérletek, lesz-e változás a jegyárakban? Még mindig nem vonatkozik a Kaposvár Kártya a bérletre?

Lesz-e vásárolható mez/póló/sál/sapka/minden lófasz?

Igaz-e, hogy lesz még magyar távozó?

A tavalyi sérültek állapota milyen?

Lesz-e változás a szakmai stábban vagy az UP stábokban?

Lesz-e szerződéshosszabbítás Hendleinnel?

A szakvezetés hogyan számol a fiatalokkal? Tervezik-e beépíteni bármelyiküket is? És miért nem?

Tocy92 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 15438

Azzal értek egyet, hogy nem akarom én sem őt vissza. De azzal nem, hogy "jobbat" akarok, mert szerintem ő nagyon extra képességű, a bajnokság egyik legjobb egyese lenne, csak nem megfelelő stílusú és személyiségű ebbe a csapatba, én legalábbis így gondolom. Szerintem nettó jobbra nincs esélyünk, csak olyanra, aki jobban illik ide minden téren.

Előzmény: N.21 (15437)
N.21 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 15437

Nem volt rossz nálunk, a ZTE-ben is jó volt szerintem. Szerinted nagy fogás lenne amúgy, de te sem akarod most vissza őt, ahogy én sem. Akkor igazából egyet is értünk, nem? :)

Előzmény: Tocy92 (15436)
Tocy92 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 15436

Hát azért szerintem Ubillánál jobb egyes tavaly is csak Perry és Govens volt itthon, mindkettő el is ment nagy pénzért idén máshova, szóval ha meg tudnánk szerezni, az azért nagy fogás lenne. Csak közben meg a személyiségéről nincsenek jó emlékeim, illetve én más stílusú egyest szeretnék, nem tudom, hogy ő mennyire hagyná érvényesülni a támadásban sok labdát igénylő társakat - mert ha meg nem kap elég labdát Marko, Lilov vagy McCray és emiatt gyengébb lesz, nem tudjuk kihasználni, vagy elmegy a kedve bármelyiknek, akkor inkább ne jöjjön Ubilla.

 

Elkésve éppen nem vagyunk persze, meg mindig ez a legnagyobb holtidőszak és azt is látjuk, hogy a többi csapatnál is óriási a csend, de lassan nem lenne nagy baj, ha megtalálnánk a megfelelő irányítót, vagy lennének valami hírek, információk a csapatról :)

Előzmény: N.21 (15435)
N.21 Creative Commons License 2018.07.25 0 3 15435

Egy hónapja nincs hír, úgy látszik az utolsó láncszem nehéz ügy. Remélem ez az Ubilla pletyka, ami felmerült a delfineken, nem igaz. Nem volt rossz irányító nálunk sem, a ZTE-ben sem, de valahogy inkább ne ő legyen, én jobbat szeretnék.

N.21 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 15434

Tóth Peti még érdekes kérdés lesz, így hogy érkezett Halász, valamint, hogy tavaly szerintem Hock is kiharcolta azt az esélyét minimum, hogy komolyabban vegyék, és akkor jó lenne még az is, hogy Filipovity Peti is bele-bele kóstolhatna a dologba.

 

 

Persze ez a kellemes gond, ha van magyar mag és sakkozhatunk velük, mert viszonylag használható kategória is mind.

Előzmény: Tocy92 (15432)
N.21 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 15433

Szerintem az, hogy egyszerre 5 légiósunk legyen, esélytelen. Sérülés esetén látnék rá valamicske sanszot, de csak magyar sérüléskor, és akkor is kb. csak Roli esetében. Ha légiós sérülne, akkor nyilván cserélnénk is, ha az olyan fokú lenne, hogy kellene hozni valakit, és érdemes is lenne (ez nálam az elődöntő esély).

Tocy92 Creative Commons License 2018.07.12 0 0 15432

Ja, kisember tuti nem, de igazából máshova sem, inkább ezeknek a légiósoknak kellene jobbnak lenni szerintem...

 

1-est tud játszani a hamarosan érkező légiós, Halász, vész esetén Tóth 
2-est tud játszani Lilov, valószínűleg a hamarosan érkező légiós (mert Halásszal biztos lesznek fent együtt), Baki, Tóth és megkockáztatom, hogy ha magas szerkezetet akarunk és lesz még egy 3-4-es légiósunk is később, akkor McCray is

3-ast tud játszani McCray, Baki, ha kell, akkor pár percre Tóth, vagy akár Lilov is, ha rohanni akarunk

4-est tud játszani Roli, Harazin és szerintem McCray (small-ballban biztos, jó lepattanózó, van post-up játéka, csak védekezésben kérdés, hogy mit bír egy nagyobb négyes ellen, de hát ugye Ivosevvel mi se vertük rommá az ilyen csapatokat idén...)

5-öst tud játszani Marko, Harazin és Roli is

 

Szóval mindenhol megvagyunk, plusz a padon tartalékként ott figyel még Hock, aki biztosan bevethető, meg Filipovity és Bogdán, Kocsist én elfelejteném (szubjektív nagyon, én nem látom benne azt a tüzet, hogy jobb legyen).

 

Ha viszont hozunk még egy ötödik külföldit, én is azt mondanám, hogy olyan kellene, aki tud négyest is játszani, vagy legalábbis McCraytől függ, hogy mi legyen - ha ő elbírja a négyes posztot, akkor jöhetne egy tripladobó 3-as (Puljko :D ), ha McCray inkább 3-as és jobban érzi magát a periméteren, közelebb áll hozzá a 2-es, akkor meg jöjjön egy védekezni tudó 4-3-as, de valszeg úgyis csak percember lesz.

 

Ja meg tényleg még egy sérülés boríthat bármit, vagy ha Tóth Petiről az derül ki, hogy egy teljes alapozás után sem tud már 100%-os lenni. 

Előzmény: Lecso11 (15431)
Lecso11 Creative Commons License 2018.07.11 0 1 15431

Ha tippelni kellene, akkor szerintem csak akkor hozunk ötödiket, ha év közben van sérülés vagy valami nagy gebasz. Akkor meg nyilván a megüresedő poszthoz igazítva.

 

Viszont ha esetleg tényleg már a rajtra lenne ötödik, akkor kisember tuti nem kellene. Elvileg 1/2-re ott lesz egy légiós + van ugye Halász, Tóth, Hock és Lilov is.

Alapból azt mondanám, hogy egy triplaspecialista hármast, aki ha szar, akkor max. nem játszik sokat, ha jó, akkor meg kap 15-20 percet (na, mondjuk ki egy Puljko kaliberre gondoltam :D) Szóval ott ugye elvileg McCray meg Baki van (esetleg Lilov). De elgondolkodnék, hogy 3/4-es is inkább, mivel ott Roli és Harazin tud játszani "csak", McCray meg Baki meg csak muszájból. Szóval oda ilyen Cooke-kaliberű játékos jöhetne (posztra értem).

Előzmény: Tocy92 (15430)
Tocy92 Creative Commons License 2018.07.09 0 0 15430

Nagy a pangás :) 

 

Kérdésem van: elvileg ugye jön még egy amerikai irányító (remélhetőleg most már nem kell sokat várni rá), de arról is volt szó, hogy jönne egy ötödik külföldi is. Ti melyik posztra hoznátok? Vagy nem hoznátok?

Tocy92 Creative Commons License 2018.06.25 0 0 15429

Scorernek rendben van, a hírek szerint jó mentalitású, győzni akaró légiós, nem csak a pénzt akarja felmarkolni és eladni magát még jobb helyre, legalábbis így hallottam. Nálam azért vannak kérdőjelek...

 

Valóban egy gyenge csapatban királykodott és a jó teljesítményeivel sem ment semmire a csapata, sőt, sokszor gyártott azért úgy statot, hogy már közte húsz volt. Jó lepattanózónak számít, de én többször is úgy láttam, hogy kicsit "westbrookosan" oldja ezt meg, lelép az emberéről védekezésben hogy jobb esélye legyen lepattanózni. Amerikai 3-4-es, ilyet akartam, de szerintem nem (vagy nem jelentősen) gyorsabb és nem atletikusabb Tománál, így pont nincsenek meg azok az előnyei, amik kellenének...

 

Összességében én valami védekezőbb felfogású, gyorsabb, atletikusabb, kevésbé scorer játékost láttam volna szívesen, de rossznak azért ő sem tűnik és azt azért hozzátenném még, hogy Fodor Marci véleményét biztosan kikértük róla, ha rosszat mondott volna róla, akkor aligha igazoljuk le. Vagy ha igen, akkor olcsón és több pénz marad irányítóra :) 

 

Most már nagyon kíváncsi vagyok az egyesünkre, eleinte abszolút egy Gibbs-szerűt láttam volna szívesen, de mivel pontszerzőből van most már több is (Lilov és McCray is potenciális 18-20 pontos ember és Marko is "befejező"), lehet, hogy mégis valami Dunn-szerűbb (csak motiváltabb), klasszikus irányítóra lenne szükségünk, aki beveri a hármast, jól védekezik és "eteti" a többieket. Csak ilyenből jót találni nagyon nem olcsó mulatság.

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (15425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!