Keresés

Részletes keresés

Lecso11 Creative Commons License 3 napja 0 0 15145

A kezdőcsapatunk brutális lehet tényleg, Ivosev MVP kaliber lehet, Markot, Csokit ismerjük, nyilván Chris nem fog már úgy játszani, mint öt éve, de még így is óriási upgrade az elmúlt évek irányítóihoz képest. Evans nagy extra volt az eddigi meccseken, kb. mindent csinál.

 

A pad tényleg elképesztően szűk, és ebből kiesett már mind a három "felnőtt" több-kevesebb időre. Az igazi döbbenet, hogy még így is mindig jött onnan segítség :) Papp Peti amikor játszott komoly pozitív meglepetés volt, sokkal bátrabban, összeszedettebben játszott, nem akarom elkiabálni, de ha egészséges lesz, akkor tényleg komolyan lehet vele számolni, akár 20 percekre is. És nem kell majd irányítani feltételnül, hiszen Dunn és Evans is megoldja. Baki nyilván a felépülése után hozza azt, amit eddig is. Grebinek pedig nem kell túl sokat játszania, hiszen az Ivosev, Roli, Marko trió percekben is megoldhatja a 4-5-ös posztot. Én Blaskovitsnak örülök, már csak a mennyiség miatt is, illetve ő fizikumban bőven a fiatalok fölött van, és akár tud magasemberek ellen is brusztolni, biztos, hogy nem fog 10 pontokat dobálni, de erre tökéletes lesz és nem fog hisztizni a percek miatt sem.

 

A fiatalok extrák eddig, Hock Gergő kellően tökös, Bogdán Beniből még bőven lehet egy hasznos csere 4-es mondjuk a közeljövőben.

N.21 Creative Commons License 5 napja 0 0 15144

Tökéletesen megfogalmaztad a dolgot!

Előzmény: Tocy92 (15143)
Tocy92 Creative Commons License 5 napja 0 0 15143

Nem tudom, hogy mikor volt ilyen kettős felkészülésünk utoljára - egyszerre ugrálnék örömömben, hogy milyen jók vagyunk, illetve üvöltenék, hogy miért sérül meg mindenki az amúgy is értelmetlenül rövid rotációnkból. 

Tocy92 Creative Commons License 2017.09.13 0 0 15142

Minden elhamarkodottnak tűnik ilyenkor még, ezt a Falcót is nehéz azért megítélni. Első edzőmeccsük volt, de hát csak Norfleet és Boriszov az új ember, a többiek egy tökéletesen működő rendszert alkotnak és ők is készülnek már hetek óta, régebb óta, mint a Spica-Dunn-Evans trió. Ők mindenesetre nálam Top3 csapat Perllel és Tóth Norbival, mert mindenük megvan, ami csak kellhet. 

 

Na és hát ugye mi. Dunn olyan csendben szedett össze 17 pontot 7 gólpasszal, hogy nem is nagyon vettem észre, Spica egy-két kabaré védekezés mellett azért meglepően jó dolgokat is csinált, ha felfújja magát ebben a csapatban, akkor jól járhatunk vele is, pedig kicsit szkeptikus vagyok még az ő kétéves leigazolásával kapcsolatban.

 

Támadásban bizonyítást nyerhet lassan, hogy brutális dolgokra lehetünk képesek úgy is, hogy nem fogunk szétdobni senkit, a 31 pontos Váradinak azért már mindene tele volt Ivosevvel pl., ez tetszett, mert Ivosevet eddig Csirig, Budimir és Boriszov ellen azért nem lehetett igazán megítélni hármasban, hiszen ők is lassú 4-esek igazából. De asszem, hogy ha megtaláljuk az egyensúlyt, akkor ez olyan "zseni" csapat lehet, mint a Frazier-Fodor-Raivio-Hendlein-Spica sor három éve :)

 

A védekezés azért kérdés lesz, bár a gyenge kezdés után azért sikerült összeszedni ezt nagyjából, viszont intő jel, hogy a Govens-Váradi kettős nagyjából akkor dobott pontot, amikor akart. Mondjuk az egyértelmű, hogy a kicsit speciális szerkezetünkkel (és főleg Markóval :D ) idő kell, amíg összeállunk hátul, de nem nézünk ki azért olyan vészesen rosszul ebből a meccsből kiindulva. De azért elég sok pontot kaptunk most, meg a Pécstől is :)

 

 

Előzmény: N.21 (15140)
N.21 Creative Commons License 2017.09.12 0 0 15141

Na, azért csak sikerült... :) Mindegy, vállalom, nekem tetszett nagyon, amit ma láttam a csapattól.

 

 

Ja, és a Falco sem lesz semmi, Váradi, Perl, Tóth és 5 légiós, amelyből egy csillagos 5-ös, a többi meg minimum erős 4-es, bajnok esélyes csapat lesznek, kifejezetten. Váradi eszméletlen jó volt.

N.21 Creative Commons License 2017.09.12 0 1 15140

Hát a mai este után nehéz úgy írni a kezdőötösünkről, hogy az ne tűnjön elhamarkodott áradozásnak. Nagyon vissza kell fognom magam, hogy annyit írjak csak, hogy ha sérülés nem szól közbe, akkor nem kell nagyon légióst cserélgetnünk majd az idén, az biztos. :)

 

Tőmondatokban annyit azért mégis, mert nem tudom megállni, hogy a mai alapján Dunn nem, hogy nem rosszabb, mint 5 éve, hanem szerintem jobb. Vagy csak az én emlékeim fakultak meg róla, de ma kb. a tavalyi Govens kategória volt, csak ő még irányítani is tud, nem kicsit. Evans illik a csapatba, jól dob, gyors, látszik rajta, hogy a játékot is érti, védekezni is tud. Ivosev állat, dob távolról, tanári módon szerez nagyon közelieket is, hajt, védekezik, és ami nálunk rettentő módon fontos; Rolival is már most totál egy hullámhosszon vannak támadásban is. Olyan labdákat adott neki, amiket a legszebb Roli - Marco időszakban szoktunk látni. És akkor ott van még Marco is, ebben a csapatban ő se azt a fásult tavalyi soproni meg azelőtti tavaszi itthoni játékát fogja hozni, ez is fix. Roli meg két ilyen társsal szárnyalni fog, újra.

 

Papp Petit is lehet dicsérni, bátran vállalt ziccereket, és volt, hogy egyedül vitte végig és fejezte be a gyors támadást, ha ezt tudja hozni, meg a védekezését is, akkor értékes csereember lesz, nem gyengül vele a pályán lévő csapatunk, csak így tovább.

 

A szűk keresztmetszet a létszám lesz, ha sikerülne 5. légióst is hoznunk a szezonra, akár csak januárra, addig kihúzva valahogy szívből meg erőből, meg Bakival kiegészülve, akkor mindenképpen a felsőházért mennénk majd, vagy akár merészebbek is lehetnénk....

 

 

N.21 Creative Commons License 2017.09.10 0 1 15139

Ez egy nagyon rendben lévő szereplés volt az EB-n, végig. Gratulálok a válogatottnak, szép volt, fiúk!

Tocy92 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 15138

Nekem továbbra is azt mondja meg valaki, aki látta, hogy Ivosev milyen volt hármasban. Honnan dobta a pontjait, betörésből? Vagy megoldottuk, hogy bemenjen a festékbe kisemberrel a háta mögött? Vagy hármasból nem is dobott igazán, csak négyesből? És védekezésben kit fogott és mennyire jól?

Scratchmen Creative Commons License 2017.09.08 0 0 15137

Evans szerintem jó lesz. Robbanékony, jól vezeti a labdát és triplázni is tud. Szóval ügyes srác :) Bár a mai meccsen Ivosev és Spica vitta a prímet. Ami nekem még tetszett az Papp Peti harciassága. Vannak még buta és felesleges megmozdulásai, de legalább próbálkozik és tudatosan próbáé kosárra törni. Volt is pár szép ziccere betörésből.

N.21 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 15136

Volt valaki esetleg ma Pécsen? Evans milyen volt?

N.21 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 15135

Pont a második mondatod értelmében gondolom azt, hogy kell(ene) már az elejétől az 5. légiós. Hiszen az ilyen "apróbb", egy-két meccses kihagyást okozó sérülések, betegségek is végzetesek lehetnek egy ennyire szűk rotáció esetében, mint a mienk. Elég lehet, ha pont a 8-ba jutás miatti legfontosabb meccsek esetén leszünk kevesen, és emiatt bukjuk őket. Persze ne legyen így, meg minden, de nagyon kockázatos játékot játszunk majd így. És akkor az utóbbi években megszokott március környéki kifáradásainkról már ne is beszéljünk.

Előzmény: Tocy92 (15134)
Tocy92 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 15134

Szerintem nem feltétlenül kell most ötödik légiós, ha mindenki beválik, akkor megvagyunk. Baj azzal van, hogy az ilyen Baki-féle sérülések, amelyekkel kihagy egy-két meccset mondjuk, nagy gondot jelentenek, mert ezért nem igazolunk senkit (ha két hónap lenne, akkor hoznánk), viszont azon az egy-két meccsen meg kevesen leszünk, sőt, nagyon kevesen, mert ha egy valaki kiesik, aki nem Grebenár, az fáj.

 

Ötödik szerintem csak akkor kell, ha az derül ki, hogy Blaskovits használhatatlan, vagy hogy Papp Petit nem lehet érdemben játszatni húsz perceket, mert bármelyik esetben muszáj lesz valakit hozni.

 

Na de majd ma-holnap meglátjuk! Igaz, szerintem simán lehet, hogy ezek is zacskók lesznek, mert elfáradunk, mint a szemét, főleg hogy még magunkhoz képest is kevesen vagyunk most.

Előzmény: N.21 (15133)
N.21 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 15133

Túl vagyunk az első két edzőmeccsen, szűk vereségekkel. De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy Grebernár már kézsérülés miatt hagyta ki a másodikat, amin aztán Baki szeme is megsérült. A három (max. 4) fős cseresorunkból kettő játékos... Aggasztó, mindenképpen kellene az 5. légiós, már a kezdetre is.

N.21 Creative Commons License 2017.09.05 0 1 15132

Ma este fesztivál van:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ihAyxdCVOhI

N.21 Creative Commons License 2017.09.01 0 0 15131
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.25 0 0 15130

Vele kapcsolatban nekem vegyesek voltak az érzéseim, az látszott, hogy más mint az itteni primadonna ifisták többsége, nem volt beszari. Ugyanakkor ezt néha túlzásba is vitte, csapatembernek nem mondanám. De sajnos amúgy is tökmindegy már, hiszen nincs itt... A fiatalok közül max. Hock Gergő reális szerintem, hogy pályára kerül néha...

Előzmény: TYHilton (15127)
Tocy92 Creative Commons License 2017.08.24 0 0 15129

Hát nem tudom, jó döntés volt-e elengedni. Azért ha egy idegen légiósról látunk ilyen videót, azt mondjuk, hogy mekkora fogás :) https://www.youtube.com/watch?v=OEURhcA2qH0&feature=youtu.be

Dcswiss Creative Commons License 2017.08.21 0 0 15128

Nem propagálták, de a Kaposkosár szerint Győrbe igazolt!

TYHilton Creative Commons License 2017.08.20 0 0 15127

Ha már itt nagyon bíznak a klubnál a fiatalokban, akkor arról valakinek van valami infója, hogy a Bodó hova tűnt? Véleményem szerint még ő vihetné is valamire...

Tocy92 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 15126

Nem csak egyszerűen kevesen, de értékelhetetlenül és értelmetlenül kevesen leszünk, az egész koncepció úgy megmagyarázhatatlan, ahogy van. Muszáj lesz ötödik légióst hozni, méghozzá hamar, aztán akkor azzal már elleszünk, ha Papp Petit lehet használni.

 

Mo amúgy igazi "boom-guynak" tűnik, aki majd felrobbantja a csarnokot, de mivel újonc, meg mivel egy elég gyenge bajnokságból jön, szerintem marha nagy vele a rizikó. 2-3-as meg ugye azért nem jó, mert akkor nincs irányítónk, amíg Dunn pihen, mert Papp Petit nem lehet fent hagyni egyesben. Ja meg a vezetőség azt mondta, hogy csak akkor hozunk újoncot, ha extra, tapasztaltabbat kerestünk elvileg, szóval ők extrának érzik a srácot.

 

Továbbra is rejtély, hogy mit is akarunk, de most már hamarosan kiderül, hogy hogy is nézünk ki. Az viszont pozitív, hogy Ivosev itt lesz már jövő héttől és nem szeptemberben érkezik valamilyen állapotban. 

Előzmény: N.21 (15124)
_Bazsy_ Creative Commons License 2017.08.06 0 0 15125

Kis istenlába. :)

Jó keze van, meglátjuk mi lesz vele ha védekeznek is ellene, meg honvágy, meg a Béke utcai feeling, meg ilyenek. :)

Előzmény: N.21 (15124)
N.21 Creative Commons License 2017.08.04 0 0 15124

Érdekes, újonc néger irányító. Oké, hogy kettest fogunk vele nagyobb részben játszatni, de talán egy 2-3-as kombó jobb lett volna. Kevesen leszünk.

Előzmény: vanekúr958 (15123)
vanekúr958 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 15123
Tocy92 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 15122

Aki esetleg felidézné, hogy milyen volt Ivosev hármasban, egy lassan hatéves meccse Szegeden: https://www.youtube.com/watch?v=WYAFeeqHAcg&t=551s

 

Nekem az egész szezon legjobban várt kérdése, hogy vele mi lesz, tényleg tudunk-e big ballt játszani három ilyen magassal, illetve főleg hogy védekezésben ezt hogyan is gondoljuk. Amellett hogy akár Ivosevet, akár Hendleint a mai amerikai hármasok (akik ugye sokszor alapvetően kettesek) meg fogják verni egy-egyben, nagyobb gondnak érzem, hogy labda nélkül fogják szétrohanni ezt a magas sorunkat. Azt meg még nagyobb gondnak érzem, hogy ha nem működik, semmi másunk nincs, mint hogy küldjük be valamelyik magas helyett Bakit, aztán játsszon 30-35 percet...

 

Nagyon várom, hogy Ivosev hogyan tud visszaszokni a periméterre, hogyan tudja megszokni újra, hogy mennie kell a hármasokkal hátul és hogy elöl be kell törnie, tripláznia kell - ez is kb. utoljára Szegeden ment neki jól. Elöl azért akkor is jól lehet majd szerintem használni, ha nem talál vissza a betöréseihez-dobásához, mert bármelyik hármas ellen mismatch lesz, csak hátul mit kezdünk vele, azt nem tudom...

 

Kicsit olyan ez is, hogy Dunn meg Spica jó volt itt öt éve, Ivosev meg hat éve jó volt hármasban, akkor biztosan működni fog ez 2017-ben is. Az a baj, hogy muszáj működnie, mert amíg nincs ötödik légiós, vagy még egy akárki mezőnyposztra, addig ez van és nincs más opció...

 

 

N.21 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 15121

Miért?

Előzmény: R Bell (15120)
R Bell Creative Commons License 2017.07.15 0 0 15120

ZTE költségvetése -100 milla !!!!

Előzmény: N.21 (15118)
N.21 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 15119

 

 

 

Az ASE és a Vasas esetében, mivel nem volt adat a költségvetésükre, az átlagot vettem figyelembe.

N.21 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 15118

N.21 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 15117

Azért persze kicsit igazságtalannak érzem, hogy a Szeged mellett mi nem lettünk megemlítve pozítívan, hiszen minden évben jobbak vagyunk még náluk is, valószínű a büdzsé és helyezés tabellában is...

 

 

Hogy 4-szeresét költjük el a piacról szerzett bevételeinknek? Hát... csoda egyáltalán, hogy van piaci bevételünk valamennyi...  

Előzmény: N.21 (15116)
N.21 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 15116

Upsz, mit találtam. Totó (vagy kiafasz) mit szólna ehhez??

 

 

http://sportbiznisz.blog.hu/2017/07/09/kosarlabda_245

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!