Keresés

Részletes keresés

tango40 Creative Commons License 2 napja 0 0 15208

Sziasztok, még erre a nőre sem ébredtek föl a légiósok?:)

Előzmény: vanekúr958 (15202)
N.21 Creative Commons License 3 napja 0 0 15207
Tocy92 Creative Commons License 3 napja 0 0 15206

Úgy indult a szezon, hogy talán az öt évvel ezelőttire fog emlékeztetni, most viszont kicsit úgy tűnik, hogy a két évvel ezelőtti, "ádámtalanra". Amikor papíron brutálisan sok tehetségünk volt (Ubilla-Puljko-Benke-Hendlein-Spica, padról Fodor-Baki-Jazvin, igaz, ez már a szezon végi sor), aztán mégsem sikerült belőlük kihozni, ami bennük volt. Most is így érzem kicsit, hogy valami hiányzik, valami apróság, ami működőképessé teszi ezt az amúgy nagyon jó csapatot.

 

Igazából most 6-2-vel kellene állnunk a 3-4. helyen, a szünetben felfrissülni, a szezon feléig elmenni erőből megint, aztán meglátni, hogy ott vagyunk-e reálisan a top4-ben - ha igen, akkor hozni egy ötödik légióst és megcélozni valami nagyot, ha nem, akkor elfogadni, hogy a nyolcba kerülés lehet a tavaszi célunk, menedzselni a játékperceket és a hazai meccsekre koncentrálni.

 

Ehhez képest 4-4-gyel, óriási gödörben megyünk bele a szünetbe és maximum a játékosaink egyéni statjainak tapsolhatunk. Nem tudom, hogy mi lehet a megoldás, a rotáción kell-e módosítani (bocsánat, mármint kialakítani végre) úgy, hogy jobb szerkezeteink legyenek, de az az egy biztos, hogy Ádámnak sokkal jobban kell meccselnie, mert a tavalyi szerintem extra éve volt, az idei viszont eddig borzalom.

 

 

vanekúr958 Creative Commons License 4 napja 0 1 15205
kisloszos Creative Commons License 4 napja 0 0 15204

Visszanézhető valahol a tegnapi meccs?

N.21 Creative Commons License 4 napja 0 0 15203

Azért az egy vicc, hogy nincs egy felhálózott tartalék gyűrű, és ez már nem először fordult elő. Tavaly, vagy pár éve szintén volt ilyen, hogy majd egy óráig tartott felszerelni a pótgyűrűt meg befűzni a hálót. Ez mindent elmond a "profizmusról", ami itt van.

 

A meccsről szinte felesleges bármit is írni, mert mindenki tudja mi a baj, látja mindenki, Spica / Ivosev kihagyott ordító ziccerei, Evans pontalansága, a végjátékok elrontása a pályán és mellette is, nem új dolgok, mindegyik előfordult mind a 4 vereségnél. 4-0 után 0-4, megyünk Szolnokra és Fehérvárra, örüljünk, ha nem csúszunk ki a 8-ból a félidőre, és mehetünk kupázni.

 

 

vanekúr958 Creative Commons License 5 napja 0 0 15202

Meccs helyett divatbemutató...

vanekúr958 Creative Commons License 5 napja 0 0 15201

_Bazsy_ Creative Commons License 2017.11.13 0 0 15200

Huhh,  valami nagyon de nagyon halványan rémlik, a nick az megvan,  de az arc már nem. 

De most újra megjegyeztem, sajnos. 

Ha ezen túl valaki itt rossz légiós választásról panaszkodik, jusson előbb eszébe a Jeffers. Ilyen Zeg ellen kikapni még idegenben is csúfság. :(

Előzmény: Lecso11 (15199)
Lecso11 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 15199

Az megvan, hogy ő az ex-topikos BUBIC?:)

Előzmény: _Bazsy_ (15195)
Lecso11 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 15198

Nem tudom mikor idegesített fel ennyire meccs, mint a tegnapi. Annyi mindent lehetne mondani, de szerintem még napokig jobb, ha inkább semmit nem...

vanekúr958 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 15197
Tocy92 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 15196

Két olyan meccset vesztettünk el egymás után, amelyet egyenként 15-20 ponttal kellett volna nyerni az ellenfél mutatott játéka alapján - nem értékelem túl magunkat, egyszerűen szörnyű volt a DEAC és most a ZTE is, de mindegyiket képesek voltunk elbukni. Vízválasztó lesz a Pécs elleni, ott most el se lehet mást képzelni, csak egy magabiztos győzelmet, pedig amúgy a PVSK jobb a DEAC-nál és jobb a tegnapi ZTE-nél is...

 

Nagy lehetőségeket hagytunk kihasználatlanul ezzel a két meccsel és bár még mindig nem féltem ezt a csapatot (most is azt mondom, hogy tehetségben top4-ben vagyunk, bárkit bárhol el tudunk kapni talán az Olajt leszámítva), most már azért ennek elég figyelmeztetésnek kell lennie - múltkor a játékosoknak kellett ráébredni dolgokra, most pedig Ádámnak. Vérlázító arról beszélni, hogy kevesen vagyunk, amikor ezt mondta el mindenki, aztán le lettünk hurrogva, hogy nem értünk hozzá, ennyi elég :) Pláne, hogy ott ül Blaskovits és Grebenár a padon, öt-öt percekre nem igaz, hogy nem lehet őket beküldeni, hogy a három magasból az egyik pihenhessen - Ivosev most sem tűnt még 100%-osnak és most már Spica is 40 percet játszott.

 

Én amúgy még mindig jobbnak látom a helyzetet, mint mondjuk tavaly, mert egyszerűen akkora potenciál van ebben a csapatban, ami legalább magában hordozza a lehetőséget, hogy jók leszünk, míg a tavalyiban volt négy középszer, színtelen-szagtalan légiós, akikkel kis túlzással minden győzelem erőlködős bravúr volt.

 

De hogy írjak pozitívat is (mert azt is tudok!): nagy öröm látni Markót, aki szerintem eddig a csapatunk legjobbja idén. A hét meccsből volt három extrája, volt kettő, amikor faultgondjai voltak, egy, amikor Szombathelyen extrán kezdett, de a csapattal együtt eltűnt egy negyed után, meg egy a MAFC ellen, amikor a gyűrű felé se engedték, ütötték-verték, a Dunn-Evans páros meg folyamatosan üresen volt. Szerintem ilyen jól utoljára abban a bizonyos első évében, meg talán a visszatérésekor néhány meccs erejéig (a nagy tavaszi meneteléskor) játszott, ez pedig nekem nagy meglepetés, az elmúlt két éve után nem számítottam erre. De nagyon jó ezt nézni :) 

 

A másik pozitívum pedig Baki, aki szerintem érezhetően javult a DEAC ellenihez képest, bírta az iramot, szerintem egy-két meccs és 100%-os lehet, ami magával hozhat még két-három triplát, most azokkal még voltak gondjai. Aztán lehet, hogy csak én látom derűsebben az ő játékát :)

 

 

_Bazsy_ Creative Commons License 2017.11.13 0 0 15195

A kopasz szemüveges spori 40 percen keresztül tolta őket, de ettől függetlenül ezt a meccset is hozni lehetett volna. Kár érte.

Előzmény: N.21 (15194)
N.21 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 15194

Volt egy "kis" tolás, főleg végén, nagyon fasza. Meglehetett volna. :(

Tocy92 Creative Commons License 2017.11.07 0 0 15193

Igen, egyébként ebben a vereségben szerintem Ádám is vastagon benne volt, kezdve azzal, hogy ha Ivosev sérült, Baki sajnos egyelőre egy kicsit rutinosabb ifista szintjét hozta (nem baj, lesz még jobb is, lendüljön bele), akkor miért nem küldjük fel Blaskovitsot, legalább két percre megnézni, hogy mi van. Volt olyanja, hogy azt se tudta, mi történik körülötte, de ha még ilyen helyzetben sem tesszük fel, amikor tényleg nem tud ártani se, mert úgy ahogy van, rossz az egész helyzet, akkor mi benne a kockázat? Mindegy, persze utólag tényleg könnyű az edzőt is elővenni, de sajnos Ádámnak minden évben van egy olyan meccse, amit vagy túlgondol, vagy ragaszkodik ahhoz, ami egyértelműen rossz.

 

Így pár nap távlatából már nyugodtabban nézem az eseményeket, túl jól kezdtünk, kellett ez mindenkinek, játékosnak, edzőnek, szurkolónak, hogy kiderüljön, sajnos nem vagyunk mi olyan jó csapat, hogy félgőzzel játsszunk. Nem tudom, hogy mennyire volt ebben benne esetleg fáradtság, de én inkább a flegmaságot láttam.

 

A "nem érdekel" mentalitás kicsit már Szombathelyen is érződött, most még jobban, éppen ezért kellett volna egy jó Toma, aki legalább átmegy mindenkin, most sajnos ő volt a leggyengébb láncszem. Én azért úgy gondolom, hogy ha ő egészséges lesz, meg Dunn felszívja magát, akkor igazából bárkit meg tudunk verni mondjuk a Szolnokon kívül, de ehhez tényleg az kell, hogy igenis legyünk ott fejben.

 

Evans nekem egyre inkább kérdőjeles egyébként, nyilván nem fogunk légióst cserélni, meg nem is kell, úgyse találunk jobbat, de annyira el tud tűnni, hogy az nagyon bántó sokszor. A hat meccsből kétszer játszott jól, a MAFC ellen és Sopronban, a többin maximum felvillanásai voltak, vagy annyi sem, kicsit lassúnak is tűnt most, vagy nem tudom, talán ő is érzi a 35-36 percezést?

 

A másik meg, hogy abszolút nem irányít, elvileg 2-1-est kerestünk, hogy Dunn tudjon pihenni, erre ő játszik 39 percet, a maradék egyben meg Evans felhozza a labdát kétszer és ennyi. Se egy kettő-kettőt nem adunk neki, se semmit, pedig bár nem lát úgy a pályán, mint Dunn, azt szerintem többször bizonyította már, hogy képes ezeket megoldani. Most ha egy meccsen kétszer kapja meg úgy a labdát, hogy kreáljon játékot, akkor nyilván nem fogja megoldani.

 

Zegen már ott lesz Kinney, mondjuk nem félek én egy Vaughn-Kinney párostól, de ez a ZTE pont képes lesz szétdobni minket kintről, ami szerintem a legnagyobb problémánk védekezésben. Elég sokszor látni olyat, hogy a magasaink várnak egymásra, hogy ki hova is lépjen ki egy váltásnál, aztán mire eldöntik, már ott van egy üres hármas, na ez nem nagyon fog beleférni most. 

 

Arról egyébként tudni valamit, hogy Ivosev edz-e, vagy hogy javul-e, mennyire lesz egészséges hétvégére?

N.21 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 15192

Igen fullos teltház volt abszolút, ugye még a lépcsőkön is ültek félig, megnyitották a vendégszektort is a hazaiaknak, de szerintem akár még a galériába is engedhették volna az embereket, inkább, mint a lépcsőre. Szerintem is ugyanez lesz a Pécs ellen is, csak akor lesznek vendégszurkolók is.

 

 

Bízzunk Ádámban, hogy tudja a receptet, mert azért legalább a hazai meccsek kellenek még idén, hogy úgy álljunk februárra, hogy kelljen hozni az 5. légióst, mert érdemes... :)

 

 

 

Vissza térve még kicsit a Debrecen ellenire, szerintem a végjátékban hiba volt, hogy nem ütöttünk be faultokat, már legalább 1,5 perccel a vége előtt. Kettő volt nekünk, de világos volt, hogy kell majd a végén, hogy labdáink legyenek. Volt, kb. 1 perccel a vége előtt egy sikeres Lilov (?) triplával végződő támadás, ott beüthettünk volna akár kettőt is, és akkor a következőért már labdabirtoklásunk lett volna, és talán nincs is a bekapott tripla, ami ott és akkor szétzúzta az egyenlítési reményeinket. Utólag persze könnyű, meg nincsen "ha" a sportban, tudjuk, de például tavaly a Szeged elleni hazain szerintem jó taktika volt már 1 perccel a vége előtt oda ütögetni, mert fel is jöttünk ezáltal, hiszen rosszul dobták. És a Debrecen sem büntetőzött valami fényesen szombaton. Igaz végül a Szeged ellenit is buktuk anno, de taktikailag az szerintem több reménnyel kecsegtető végjáték verzió volt.

Lecso11 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 15191

Ádám azt mondta a meccs végén, hogy nem kifogás, de Ivosev hátsérüléssel bajlódik, ez mondjuk így utólag látszott rajta, mert minden kontaktot került, csak távolról, középtávolról próbálkozott és sajnos a védekezésén is játszott. Na most pont ezért nyilván jobb lenne, ha bővebb lenne a keret, vagy használva lenne...

 

A triplamutató katasztrófa volt és igazából nem először, a Berény ellen is hasonló volt, akkor ha jól emlékszem 0/11 után jött egy Papp hármas.

 

Ez a DEAC is egy katasztrófa volt pedig szombaton, és ez így még szomorúbb, annyi kb. hogy nekik beestek a triplák a végén, nekünk meg semmikor. Dunn teljesen kifulladt, Evans alig van játékban, amikor meg igen, akkor most hibázott, Roli hellyel-közzel hozott egy átlagost, egyedül Markot nem érheti rossz szó. Baki meg láthatóan még nagyon messze van a jó formától.

 

És sajnos tényleg úgy is tűnt, hogy úgy lehetünk, hogy hát majd valahogy úgy is behúzzuk, aztán az ilyen meg sosem megy, vagy nagyon ritkán.

 

Ádám szerint rövid időn belül biztosan a szezon eleji KKK-t látjuk, nagyon remélem, hogy így lesz.

 

Pedig akkora teltház volt, amely szerint újonc ellen vagy 10 éve nem volt, még szerencse, hogy legközelebb a Pécs jön Kaposvárra, mert arra még a szombati borzalom után is kijön megint ennyi ember.

Előzmény: N.21 (15189)
vanekúr958 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 15190

https://youtu.be/de4PO3yhG0w

 

Kapos TV online felvétele vágás nélkül !
Köszönet a Kapos TV-nek !

N.21 Creative Commons License 2017.11.05 0 0 15189

Valami botrányosan szar volt dobószázalékunk, így nem lehet mérkőzést nyerni. Van úgy, hogy egy félidőt rosszul dob egy csapat, de, hogy egy egész meccs alatt végig... hát én még ilyent nem láttam, vagy nem emlékszem rá. Sajnos ez egy kötelező győzelem lett volna, még ha én előzetesen is egy nagyon szoros összecsapásra gondoltam, de hazai pályán mindenképpen győzelemre számítottam. Gratula a Debrecennek, annyival voltak jobbak, hogy ők legalább a negyedik negyedben elkezdtek jól dobni, és ez elég is volt. 

 

Ivosev valami elképesztően gyenge volt, semmi nem sikerült neki, Dunn is rosszul játszott, egyedül Spica volt dicséretes, Roli közepes, ő sem volt az igazi. Evans rengeteg lepattanót szedett védőoldalon, de neki sem ment sajnos támadásban. És még így is nyerhető lett volna, ha csak egy kicsit jobban dobunk, ezért is volt nagyon bosszantó ez a vereség. :( 

TYHilton Creative Commons License 2017.11.04 0 0 15188

Na mondjuk a mai produktumra szavakat nehéz találni. Így nagyjából sikerült is anulálni a soproni győzelmet. Elképzelés nélküli játék, az elején sorra kimaradt triplák után a végére, már bele sem mertünk állni, inkább középtávolról dobáltuk a téglákat. Persze mindig van nehéz meccs, gyönge játék, de kár, hogy ennek pont a mai alapvető kötelező győzelem kategóriába tartozó meccsen kellett előjönnie. Egyetlen pozitívum, hogy Gege visszatért, aztán majd belelendül idővel.

N.21 Creative Commons License 2017.11.03 0 2 15187

Á, nem, egészen minimális összegekkel játszhatok csak, különben kapok a fejemre. Vagyis akarom mondani, az a véleményem, hogy a szerencsejáték rossz, ide értve a pókert, sorsjegyeket, fogadásokat is, természetesen. Mélységesen elítélem, minden formáját.

Előzmény: TYHilton (15186)
TYHilton Creative Commons License 2017.11.03 0 0 15186

ajándék, ne viccelj :D de azért kocsit, házat remélem nem toltad be ;) 

Előzmény: N.21 (15185)
N.21 Creative Commons License 2017.11.03 0 0 15185

18 a bajnokságunk oddsa, egye-fene, ha lúd, legyen kövér, megtettem. :)

N.21 Creative Commons License 2017.11.01 0 0 15184
vanekúr958 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 15183
Aurora Borealis c Creative Commons License 2017.10.28 -4 0 15182

Tocykám, a Dunn-Govens párharc nagyjából egálra végződött, és szerintem ezért lett a meccs sima, mert az elején még igen, aztán utána már nem igen erőltettétek a centerjátékot. Gondolom a mainál erősebbek vagytok, és mivel bukdácsol a Paks is (nem beszélve az Albáról) szerintem van esélyetek a felsőházra.

Előzmény: Tocy92 (15170)
N.21 Creative Commons License 2017.10.28 0 0 15181

Jól van, lapozzunk tovább, túl vagyunk rajta.

N.21 Creative Commons License 2017.10.27 0 0 15180

Elnézve ezt az Alba - Olajt... hát, nagy kár, hogy holnap Szombathelyre megyünk, és nem például Fehérvárra... Dec. 12-re kizártnak tartom, hogy így nézzenek ki, sajnos.

 

És azért az meg az Olaj kritikája is, hogy ha mondjuk őket fogadnánk a következő fordulóban, akkor sem lennék szomorú. 

i perseguitati_ Creative Commons License 2017.10.22 0 3 15179

Nick Raivio bajnoki (olasz másodosztály) meccse élőben:

 

https://www.youtube.com/watch?v=lPQ4xIktNyI&feature=em-lss

 

3 negyed után 23 pont 7 lepattanó 5 assziszt, 33 VAL

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!