Keresés

Részletes keresés

vitumergula Creative Commons License 20 perce 0 0 267290

Kár őket efféle kínos kérdésekkel zargatni.

Válaszolni úgysem fognak,

Ehelyett téged néznek trollnak. 

 

Komolytalanok.

 

Előzmény: isabellee (267280)
-verkli- Creative Commons License 30 perce 0 0 267289

Én inkább a monomániát gondolom a motivációnak.

Előzmény: magyarpityu (267281)
Mustkeatly Creative Commons License 2 órája 0 0 267288

Napjainkban, hiába az erős média, a Pápa gyakori szereplése abban, a hívek, a hasonló mémmel rendelkezők, a közösségük téveszméit hintik. Nyilván az hat rájuk erősebben.

Jól látható, hiába a tenger tudományos oldal, számukra az áltudomány, a konteós a mérvadó.

Teljesen elrugaszkodnak napjaik ismereteitől, elvetik azokat, miközben kritikátlanul benyalják az ókori kitalációkat.

Aminek az okait is jól ismerjük.

Előzmény: No-religion (267287)
No-religion Creative Commons License 2 órája 0 0 267287

a pápa alattvalója.---- Kivéva a mostani pápa liberális gondolai. 

Előzmény: fitosi (267284)
Mustkeatly Creative Commons License 3 órája 0 0 267286

http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/oh/2000/51/1.htm

 

"Bár mind immunológiai, mind fiziológiai szempontból az emberhez filogenetikailag legközelebb álló emberszabású majmok lennének a xenotranszplantáció ideális donorai, alkalmazásuk ellen számos érv szól. Az egyik legjelentõsebb ellenérv, hogy többségében veszélyeztetett fajokról van szó, melyek nehezen szaporíthatók, szervezett szociális társadalmakban élnek, öntudattal rendelkeznek és a közvélemény minden bizonnyal nem fogadná el ez irányú felhasználásukat"

 

Talán a "teremtés"-ben hívő, ezen átlépne???

(noha a "párkeresési" ötleted, már nyilvánvalóan a felemelésüket sugallja;-))

Előzmény: isabellee (267280)
Mustkeatly Creative Commons License 3 órája 0 0 267285
fitosi Creative Commons License 4 órája 0 0 267284

Teljesen ki van zárva, hogy isabelle csak tetteti, hogy buta, mint a Föld. Az, hogy közben kuncog, még inkább. Ő egy vallási fanatikus, vannak ilyenek Jehova tanúi, adventisták között is, ő annyiban különbözik tőlük, hogy a pápa alattvalója.

Előzmény: magyarpityu (267281)
Elminster Aumar Creative Commons License 4 órája 0 3 267283

"Most komolyan, tényleg bevettétek, hogy ennyire ostoba lenne?"

 

Én nagyon nagy fantáziával rendelkezem, én BÁRMENNYIRE OSTOBA embert el tudok képzelni!

 

Amúgy nagyon egyszerű a különbségtétel a magát hülyének tettető troll és a született hülye között. A troll azért nem feccöl bele annyi energiát egy kiborító hozzászólás megírásába, míg a született hülye esetleg oldalhosszan is magyarázza a hülyeségét. Senkiházi például egy troll, nem is ír három sornál hosszabb hozzászólásokat, hiszen annyival is ki tudja borítani az értelmes fórumozókat...

Előzmény: magyarpityu (267281)
magyarpityu Creative Commons License 5 órája 0 0 267282

Az atom-alapu osztalyozas alapjan viszont a csimpanzokkal 100%-os az egyezesunk. Az olvasasi keszseg alapjan viszot 0%-os. - írod

 

Ez utóbbi érték nyilván kerekített :))

Előzmény: isabellee (267280)
magyarpityu Creative Commons License 5 órája 0 0 267281

Ne legyetek már ilyen hiszékenyek és könnyen megvezethetők! Most komolyan, tényleg bevettétek, hogy ennyire ostoba lenne? Csak szórakozik veletek, és szerintem kuncog rajtatok! Ébresztő!

Előzmény: -verkli- (267279)
isabellee Creative Commons License 10 órája -2 0 267280

a legkorszerűbb genetikai alapú osztályozás alapján az embert, a csimpánzt, a bonobót, a gorillát és az orangutánt egymáshoz sokkal közelebb állóknak tekintik, mint korábban, és ezért egységes rendszertani családban tárgyalják őket.

 

Az atom-alapu osztalyozas alapjan viszont a csimpanzokkal 100%-os az egyezesunk. Az olvasasi keszseg alapjan viszot 0%-os.

Ezert azt, hogy "kozelebb allo", a genetikai osztalyoza alapjan, semmit sem mond. Sok ember keres partnert sikertelenul. Akkor talan a csimpanzok, orangutanok kozott is kellene keresgelniuk? - ha mar ennyire kozel allunk a majmokhoz.

Nagyon sok ember var szervekre (sziv, maj, vese stb.). Ha a genetikai osztalyozas alpapjan ennyire kozelallo a majom es az ember, akkor miert nem transzpaltanak szerveket emberekbe a majmokbol?

Előzmény: Mustkeatly (267261)
-verkli- Creative Commons License 13 órája 0 0 267279

Kell neki valami egyszerű hasonlat, hogy rákereshessen a Bibliában. Ha talál egy értelmetlen párhuzamot, akkor onnantól már létezőnek tartja az elektronmikroszkópot is. Most már a DNS is létezik szerinte, mert rá tudja fogni, hogy a Biblia egyik drogos látomásában szerepelt. Valami egyszerű meghatározást adj a link helyett, ami hasonlít valamiben egy olyan dologra, amit a sivatagi pásztorok is ismerhettek. Mondjuk legyen az elektronmikroszkóp olyan, mint egy torony. Torony van a Bibliában is, tehát az elektronmikroszkóp is létezik. Problem solved.

Előzmény: Elminster Aumar (267277)
Senki ID Creative Commons License 13 órája -1 0 267278

"az evolúció korrekt magyarázatot ad"

 

a korrekt ugye azt jelentené, hogy minden fél számára, méltányolhatóan, elfogadható. csakhogy itt nem a magyarázattal van a probléma, hanem a magyarázat igazolásával. merugye korrekt lehet a feketére festett, fára csúzlizott lepke az evo magyarázatára, ám annak valós volta már nem korrekt, hiszen ember alkotta "evoról" van szó. na igaz, ha senki nem nézett volna utána a kérdésnek, akkor lehetett volna az a tévhit ami korrekt magyarázatként fogadja a lepkék feketedését.

 

Előzmény: Mustkeatly (267273)
Elminster Aumar Creative Commons License 15 órája 0 1 267277

https://hu.wikipedia.org/wiki/Elektronmikroszk%C3%B3p

 

Komolyan mondom: egyetlen k...va keresés, és ott van az a kib...tt információ! Nem törne le a kezed, ha az ötven szavas értelmetlen hozzászólás megírása helyett csak azt az egyetlen szót írnád be a keresőbe!

Előzmény: isabellee (267276)
isabellee Creative Commons License 16 órája -2 1 267276

Mi az elektromikroszkop? Elektronbol van, vagy az elektronokat vizsgalja, vagy valami mas? Vagy olyan, mint a "3D-s nyomtato" - ami egy szamitogeppel vezerelt gep jol hangzo neve?

Az elektromikroszkop egy nagy felbontasu mikroszkop, vagy mi?

Az elektromikroszkoppal miert maskepp nez ki a DSN, mint az, amit elotte mutogattak? (csavart Jakob letra)

Előzmény: NevemTeve (267264)
isabellee Creative Commons License 16 órája -2 0 267275

A katolikus egyhaz megengedi, hogy minden katolikus hivo azt gondoljon az evoluciorol, amit akar.

A katolikus egyhaz nem akar vitatkozni a termeszettudosokkal, ezert inkabb azt mondja, hogy a termeszettudomanyos kutatasokat elfogadja (sok katolikus termeszettudos pap volt - pl. az osrobbanas feltalaloja, vagy Teilhard de Chardin - mondjuk eppen o is reszt vett evolucios hamisitasba, ugyhogy Chardin rossz pelda nekunk).

De csak azert mert a hivatalos katolikus vezetes elfogadja a termeszettudomanyos kutatasokat, nem jelenti az, hogy a hivoknek is kotelezo.

A katolikus dogmakat es katekizmust kotelezo betartani es hinni bennuk - a termeszettudomanyos dolgokban szabadsag van.

 

egyébként hogy a környezethez való alkalmazkodás elősegíti az életben maradást és a szaporodást mivel ahhoz is előnyös élni nyilvánvaló

 

Tudatosan lehet alkalmazkodni, de ez semmilyen genetikai valtozas nem okoz. Ha olyan kaja van a vendegsegben, amit utalok, akkor eldonthetem, hogy "alkalmazkodom" (megeszem), vagy ehezek.

A tudatos alkalmazkodas egyaltalan nem az, mint az evolucios alkalmazkodas (mondjuk, evolucios alkalmazkodas nem is letezik). A tudatos alkalmazkodas a szabad akarat.

Előzmény: gloria mundi (267272)
Elminster Aumar Creative Commons License 16 órája 0 0 267274

"A házépítés, ruhakészítés, stb. - mint kiterjesztett fenotípus - nem evolúciós alkalmazkodás?"

 

Természetesen nem. Mivel a házépítés és ruhakészítés NEM kiterjesztett fenotípus, ugyanis az ehhez szükséges információ nem a génkészletbe épült be, hogy onnan kerüljön felhasználásra minden adott esetben, hanem az emberi tudáskészletbe, nevezzük mondjuk "kultúrának".

 

A kiterjesztett fenotípus kifejezés azokra az esetekre vonatkozik, amikor a génkészlet nem magának a testnek egyes paramétereit (fenotípusát) határozza meg, hanem a testen kívüli környezetnek az állat általi megváltoztatását. Például kiterjesztett fenotípus a pók hálója, a hangyaleső gödre, a hód gátjai és a lugasmadár lugasa, mert a gének által meghatározott viselkedés ezeknek a konkrét szerkezeteknek az elkészítését determinálják. Az emberi találmányok esetén semmi ilyesféle genetikai determináció nincs, ergo az emberi készítmények nem számítanak kiterjesztett fenotípusnak.

Előzmény: Makroevocáf (267239)
Mustkeatly Creative Commons License 18 órája 0 0 267273

"Mitológiai kitaláció v.s korod ismerete" a helytálló hasonlat.

Attól, hogy az egyház belátta, az evolúció korrekt magyarázatot ad, még a begyepesedett hívők ellene mehetnek...

Van az a szint, ahol jobban ül a mítosz, mintsem egy cseppet is tanuljon, vagy elgondolkozzon, mit is lát, ha kinéz az ablakon.

Előzmény: gloria mundi (267272)
gloria mundi Creative Commons License 18 órája 0 0 267272

Darwinnak rengeteg bizonyítéka volt. egyébként hogy a környezethez való alkalmazkodás elősegíti az életben maradást és a szaporodást mivel ahhoz is előnyös élni nyilvánvaló

 

Arisztotelész  szerint pl az axiómákat nem kell bizonyítani.

 

na és mivel nem célom a meggyőzés és az érvelés inkább csak jelezném, hogy az egyháznak már nincs kifogása az evolúciót illetően, ami a teremtést, mint metafizikai kérdést nem is érinti.

 

annyi értelme van a topiknak mint pl hogy  teremtés kontra cipőfűző 

Előzmény: isabellee (267260)
Mustkeatly Creative Commons License 20 órája 0 0 267271
Senki ID Creative Commons License 20 órája -1 0 267270

mé, bezárt a mammut? :))

 

Előzmény: Mustkeatly (267267)
Mustkeatly Creative Commons License 20 órája 0 0 267269
Senki ID Creative Commons License 20 órája -1 0 267268

szaporodásuk szerint 1faj, no de dns szerit? mi az a "körfaj"?

 

Előzmény: pk1 (267257)
Mustkeatly Creative Commons License 20 órája 0 0 267267
No-religion Creative Commons License 20 órája 0 0 267266

"Az evolucio egyik bizonyiteka a DNS - de ez csak egy model, hipotetikus elkepzeles."

 

Hasznos dolog a fórum: szépen bemutatja micsoda eszement őrültségekre képes aki vallásos !!!

Előzmény: isabellee (267260)
Mustkeatly Creative Commons License 20 órája 0 0 267265
Előzmény: isabellee (267260)
NevemTeve Creative Commons License 20 órája 0 0 267264

Most már az elektromikroszkóp is az ördög incselkedése? Akkor talán adenin, citozin, guanin, timin és uracil sincs, csak úgy képzelik a kémikusok, hogy léteznek ilyen vegyületek?

Esetleg a fehérjék is csak a képzeletünkben léteznek? Mondjuk az azért jó, mert akkor nem kell félnünk a prionoktól.

Előzmény: isabellee (267260)
Mustkeatly Creative Commons License 20 órája 0 0 267263

És ne felejtsd, egy hajszál, egy nyálas csikk, a levágott körmöd, és a rendőrség tudja a "jákob létrája alapján" a tetthelyen voltál!

Hallelújja!

Előzmény: isabellee (267260)
Mustkeatly Creative Commons License 20 órája 0 0 267262

A hülye Ádám adta nekik???

:-O:-P

"és elvivé az emberhez, hogy lássa, minek nevezze azokat; mert a mely nevet adott az ember az élő állatnak, az annak neve. "

??????

:-)

Előzmény: isabellee (267259)
Mustkeatly Creative Commons License 20 órája 0 0 267261

Az emberfélék vagy hominidák (Hominidae) a főemlősök egyik családja, amelynek ma élő tagjai egyrészt az emberi nem (Homo), másrészt a csimpánz, a gorilla és az orangután. A hominidák családjába korábban csak a mai embert (Homo sapiens) és a Homo nem kihalt fajait, a Homo habilis-t, Homo erectus-t, a heidelbergi embert (Homo heidelbergensis), Homo rhodesiensis-t és neandervölgyi embert (Homo neandertalensis), illetve az emberi nem közvetlen elődeit, az Australopithecina csoportot sorolták. A „nagy emberszabású majmok” három nemét ugyanakkor Pongidae néven különálló családnak tekintették. Mára azonban a legkorszerűbb genetikai alapú osztályozás alapján az embert, a csimpánzt, a bonobót, a gorillát és az orangutánt egymáshoz sokkal közelebb állóknak tekintik, mint korábban, és ezért egységes rendszertani családban tárgyalják őket. A hominidák korábbi felfogásának (csak az ember és elődei) a legújabb rendszerezés szerint a Hominina öregnem felel meg.

 

;-)

Előzmény: isabellee (267253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!