Keresés

Részletes keresés

Senki ID Creative Commons License 5 órája 0 0 270377

"Vajon struccot, vagy egy apró fecskét miért nem találnak???"

 

oh, mily megható. áruld el, miért nem tartozik az evohoz az alapevo, amely az élővéválást definiálná? csak nem azért, mert elképzelhetetlen a vletlenül kialakuló (természetes) olyan evo egy épp madárrá alakult élőlénynél, amelyben számára vletlenül olyan örökölhető "ösztön" jöjjön létre, ami épp a túlélését, fennmaradását szolgálja.

természetesen ebben az esetben viszont az evo nem a vletlenek és a teremtő természet műve. a teremtett természet a teremtés műve.

 

Előzmény: Mustkeatly (270365)
Makroevocáf Creative Commons License 5 órája 0 0 270376

nálatok minden "hülyeség", ami tagadja az evot már alapelveiben. (...)

A cikk nem tagadja az evot, csak megállapítja, hogy az Archaeopteryx ma már "csak" egy a sok tollas dinó közül...
A tudomány halad...

Előzmény: Senki ID (270362)
Makroevocáf Creative Commons License 5 órája 0 0 270375

Ezzel a hülyeséggel az az apróság a probléma, hogy soha semmikor nem jelent meg a földön "alapjaiban másfajta" élőlény. SOHA. Mindig csak egy iciri-picirit, két (sőt, sok, több tíz-száz) generáció között általában nem is látható mértékben megváltozott jelent meg - és mire "alapjaiban más" lett - addig több tíz, de inkább százmillió éves időtávoknak kellett eltelniük. (...)

Hát persze hogy nem ukmukfukk, egyik pillanatról a másikra...
Az rendben van, hogy elméletileg így kell helyesen értelmezni az "alapjaiban más" lény létrejöttét, ám annak a módja még külön magyarázatra szorul, ahogyan a lény "alapjaiban más" lett... Kiegészítő:

"A folyamat közben a változás generációról-generációra nem vagy csak alig érzékelhető/kimutatható, de ha két távolabbi epizód "alanyait" hasonlitjuk össsze, akár alaptípus változást is láthatunk!" (Milvus)
"Nehany evmillio soran pedig akar olyan fajok is letrejohetnek a kiindulasibol, a valtozasok felhalmozodasa reven, amelyek teljesen eltero anatomiaval es fiziologiaval rendelkeznek." (dolphin)
Az evolúcióértékű fajátalakulást hosszú távon típusátalakulásként kell elképzelni helyesen.

Előzmény: advocatusdiaboli (270359)
Makroevocáf Creative Commons License 5 órája 0 0 270374

[Luther D. Sutherland ezt írta a Darwin’s Enigma című könyvében: "(...)”]
https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/102004442

Jobb lett volna például ezt idézni:

"Számtalan kémiai reakciónak kell teljes pontossággal egymás után végbemennie ahhoz, hogy létrejöjjön az élet építőkockája, a DNS. Három évtizeddel ezelőtt dr. Frank Salisbury, az Utah Állami Egyetem (USA) munkatársa kiszámolta, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy véletlenül kialakuljon egy egyszerű DNS-molekula, mely elengedhetetlen az élet megjelenéséhez. A számításaiból az derült ki, hogy ennek eshetősége annyira csekély, hogy matematikailag lehetetlennek tekinthető.*"

Előzmény: Senki ID (270358)
Makroevocáf Creative Commons License 5 órája 0 0 270373
Előzmény: Mustkeatly (270351)
Makroevocáf Creative Commons License 5 órája 0 0 270372

És mi van, ha nincs fosszília???
Pl:
http://www.eletestudomany.hu/sfSimpleCMS/show/slug/a_rekeszizom_sokkal_idosebb__mint_gondoltuk

(...) Fosszilis rekeszizmot valószínűleg soha nem fognak találni, minthogy a lágy szövetek csak egészen különleges körülmények között fosszilizálódnak. Minden, amit a tudomány erről az egykor forradalmi evolúciós újdonság kialakulásáról tud, az jobbára becsléseken alapul. „Még mindig nem tudunk valami sokat ezekről az állatokról” – tette hozzá Lambertz. – „Hosszú út vezetett az emlősök kialakulásáig, de az bizonyos, hogy a rekeszizom egy fordulópont volt ebben a folyamatban.”

Nesze semmi, jól megfogtuk.

Előzmény: Mustkeatly (270350)
Makroevocáf Creative Commons License 5 órája 0 0 270371

(...) És ha olvasol, ragad rád valami, talán.... meg is érted, mi az a paleontológia, és mi fán terem az evolúció:-)

És ha olvasol, ragad rád valami, talán.... meg is érted, mi az a paleontológia, és mi fán terem az evolúció

Előzmény: Mustkeatly (270348)
Makroevocáf Creative Commons License 5 órája 0 0 270370

na jó, me "hallgatni arany".

"Hallgatni arany, ha nem jut az ember eszébe jó válasz." (Muhammad Ali)

persze a hallgatásnak mindég ára van. vhaj mit kereshetnek?

Azt nem tudom, de valszeg megélhetési agyonhallgatók.

Előzmény: Senki ID (270344)
Makroevocáf Creative Commons License 5 órája 0 0 270369

Hát még ha megtudod, hogy az ember is majom...

"mi emberek majmok vagyunk, a csimpánzok leszármazottjai"." (Borókay Sámuel)

Előzmény: NevemTeve (270343)
Makroevocáf Creative Commons License 5 órája 0 0 270368

Nyugdíjban sajna nincs időm nyaralni.

Akkor elég lett volna ennyi: "Ügy lezárva, kösz, hogy nyugdíjban beugrottál... :P"

Előzmény: Hy (270340)
Makroevocáf Creative Commons License 6 órája 0 0 270367

AZ EMBER NEM A MAJOMTÓL SZÁRMAZIK.
Ellenben közös ősünk, az van velük.

"Még hányszor mondjuk el, hogy nem a majomból lett az ember, hanem a majomnak és az embernek van közös őse?" (Törölt nick)

Előzmény: advocatusdiaboli (270326)
Senki ID Creative Commons License 6 órája 0 0 270366

"Nem, de nem lenne baj, ha legalább elemi szinten értenéd is azt, amit folyamatosan, évek óta"

 

próbálsz itt valóságként eladni. merugye totálisan látszik, hogy "nagyon, de nagyon-nagyon nem érted", értetted meg darwin írását. jól látszik itt az évek alatt tett jegyzeteidből, hogy alapvető a tévképzeted. eme tévképzeted pedig az írás-ok, amely ráadásul darwin könyveiben van, azt a képzetet kelti benned, hogy az abban foglaltak igazak, bár bizonyításra szorulnak. ezért aztán ahogy előkerül valami "lelet", egyből olyan leletként van kezelve, amely bizonyítja is. legalább is ez a tévgondolatmenet. ezért aztán ha valami nem látszódna "tisztán", akkor jöhet a manipuláció. lehet az akár lepkék festegetése, össze nemillő csontok összeillesztése, v. akár dinok ősmadarakként feltüntetése.

 

[a "hiányzó láncszem" mondatot olyan, aki fel is fogja, meg is érti az evolúció működését - sosem fogja leírni]

 

tőlem nevezheted - átmeneti fossziliáknak - is. persze a - hiányzó láncszem - közérthetőbb.

 

"nincs semmiféle átmeneti állapot a Homo Erectus meg a Sapiens között, sőt, igazándiból Erectus sincs, csak egy adott korszak jellemző leletcsoportjának egyértelmű azonosításához felhasznált jelzőről beszélhetünk"

 

na igen, olyan ez mint a mai állapot. merugye ha megnézel egy mához közeli (monnyuk 200 éves) ausztrál őslakos, egy jól táplált amerikai rabszolga, s egy eszkimo fossziliát, na jó meg egy dél-amerikai hegylakóét. s ezeket sorba teszed, hát ...

 

Előzmény: advocatusdiaboli (270364)
Mustkeatly Creative Commons License 7 órája -1 0 270365
advocatusdiaboli Creative Commons License 9 órája 0 3 270364

Nem, de nem lenne baj, ha legalább elemi szinten értenéd is azt, amit folyamatosan, évek óta tagadni próbálsz.. Mert nagyon, de nagyon-nagyon nem érted, valami totális tévképzeted van arról, mi is az evolúció - ami nyilván fakad abból, hogy zsigerileg nem vagy képes/hajlandó elfogadni olyan idő- és térbeni dimenziókat, amelyekhez képest jelentéktelennek érzed magadat...

 

Most például hozod ezt a cikket - de miért is?? Hányszor, de hányszor átbeszéltük már, hogy az őslénytani leletek szükségszerűen csak rettenetesen töredékesek lehetnek, mert az értékelhető fosszilizációhoz olyan sok körülménynek kellett összejátszania - ami csak ritkán fordult elő. Hányszor hivatkoztam már arra, hogy az önálló fajnak tekinthető, tehát egymástól kellően nagy fejlődési távolságban lévő dinoszaurusz-félékből is bőven tízmilliós nagyságrendben élhettek lények a bolygónkon - és ismerünk cca. ezret közülük?

A hivatkozott cikkel mi a gond? De főleg: miben is ütközik az evolúciós elmélettel? Semmiben, és pusztán arról szól, hogy egy új lelet bővítette a korszak lényeiről való ismereteinket, beleértve a madarak kialakulását is. 

 

Még egy mondat: a "hiányzó láncszem" mondatot olyan, aki fel is fogja, meg is érti az evolúció működését - sosem fogja leírni. Mert ilyen nincs, nincsenek "láncszemek", az evolúció nem lánc, hanem "kötél", sőt, "damil", amelyben teljesen folyamatos a haladás és változás, nincs semmiféle átmeneti állapot a Homo Erectus meg a Sapiens között, sőt, igazándiból Erectus sincs, csak egy adott korszak jellemző leletcsoportjának egyértelmű azonosításához felhasznált jelzőről beszélhetünk... Ha például az ember kialakulását képesek lettünk volna egy generációnként "lőtt" fotóval mondjuk hatmillió éven keresztül egy gigantikus "timelapse-videóban" rögzíteni, akkor azt látnád, hogy egy kicsike és egyértelműen majomféle (de még azokhoz mérten is "kezdetleges" kiinduló lényből teljesen folyamatosan, mindenféle hirtelen ugrándozás és változás nélkül alakult ki lassan-lassan a mai ember, és a mindenféle definiált elő- és ősember-fajok csupán ennek a nagy timelapse-videónak egy-egy, önkényesen kijelölt időpontját jelentik. Nem mellesleg, egy még sokkal gigantikusabb folyamatként még tovább menve vissza az időben a picike kis előmajom-féleségtől szépen eljuthattunk volna vissza az őslevesig is...

Előzmény: Senki ID (270362)
Elminster Aumar Creative Commons License 10 órája 0 0 270363

"nálatok minden "hülyeség", ami tagadja az evot már alapelveiben."

 

Nem!

Csak az a hülyeség, ami eszement ostobaságokat tartalmaz. Hogy ezt evolúciótagadás közben műveli valaki, az másodlagos.

Előzmény: Senki ID (270362)
Senki ID Creative Commons License 10 órája 0 0 270362

nálatok minden "hülyeség", ami tagadja az evot már alapelveiben.

 

"Kínai paleontológusok azonban egy újonnan felfedezett, az Archaeopteryxhez hasonló fajt (Xiaotingia zhengi) ismertettek a Nature-ben, amely szerintük teljesen átrendezi a madárszerű Theropoda dinoszauruszok törzsfáját, magát az Archaeopteryxet pedig ősmadárból visszaminősíti a dinoszauruszok, vagyis a hüllők közé. Ez a lelet és ez az értelmezés minden bizonnyal még sok vitát fog gerjeszteni a paleontológusok között, részben az Archaeopteryx eddig vélt földtörténeti és törzsfejlődési jelentősége miatt, részben pedig azért, mert újra kell értelmezni, amit eddig a madarak eredetéről és korai evolúciójáról gondoltunk."

 

http://www.origo.hu/tudomany/20110729-dinoszaurusz-fosszilia-xiaotingia-a-madarak-kozul-a-tollas-dinok-koze.html

 

Előzmény: advocatusdiaboli (270359)
fitosi Creative Commons License 10 órája 0 0 270361

Ő D. Sutherland-ról írt. Donald Sutherland

Előzmény: -verkli- (270360)
-verkli- Creative Commons License 11 órája -1 1 270360

Jellemző a forrásodra, hogy még a szerző nevét sem képesek eltalálni.

 

Egyébként Luther D. Sunderland-nak hívják, és "aerospace engineer" volt a szakmája, mielőtt megbolondult.

Előzmény: Senki ID (270358)
advocatusdiaboli Creative Commons License 11 órája -1 2 270359

Ezzel a hülyeséggel az az apróság a probléma, hogy soha semmikor nem jelent meg a földön "alapjaiban másfajta" élőlény. SOHA. Mindig csak egy iciri-picirit, két (sőt, sok, több tíz-száz) generáció között általában nem is látható mértékben megváltozott jelent meg - és mire "alapjaiban más" lett - addig több tíz, de inkább százmillió éves időtávoknak kellett eltelniük. Egy-egy fajból kialakuló új utódfaj soha nem "alapjaiban más", mindig teljesen nyilvánvaló, hogy miből is alakult ki ilyenre - megjegyzem, még mindig nyilvánvalóan nem érted azt sem, hogy a valóságban fajok nincsenek is, csak egy-egy fejlődési irány adott állapotáról beszélhetünk, ami most ilyen - később másmilyen lesz, korábban megint csak másmilyen volt...

Előzmény: Senki ID (270358)
Senki ID Creative Commons License 12 órája -3 0 270358

egyáltalán nem. viszont egy nagyon is jó példája annak, hogy a hiányzó láncszemeket még csalással sem lehet pótolni.

 

[Luther D. Sutherland ezt írta a Darwin’s Enigma című könyvében: „A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy amikor egy alapjaiban másfajta élőlény jelent meg a földön, akár egy állati egysejtű, akár az ember, az az életforma egy teljes egészet alkotott, minden szerve és felépítése hiánytalan volt, és százszázalékosan működőképes. Emiatt nem vonhatunk le más következtetést, mint azt, hogy már volt valamiféle intelligencia, mielőtt az élet megjelent a földön.”]

 

https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/102004442

 

Előzmény: Elminster Aumar (270357)
Elminster Aumar Creative Commons License 16 órája -1 3 270357

"A piltdowni ember (Piltdown Man) a tudománytörténet egyik legnagyobb csalása volt."

 

Nem érzed egy kicsit sem megalázónak, hogy ezzel az egyetlen egy hamisítással vagy kénytelen példálózni a százezerszámra előásott ősmaradványok kérdésében?

Ugyanis azonnal rá lehet ismerni egy szektás bolondra abból, hogy állandóan a piltdowni ember esetét lobogtatja, mivel ez az egyetlen egy eset létezik. Ja, és elfelejtik azt is hozzá tenni, hogy a hamisítást is maga a tudományos közösség leplezte le, azaz tökéletesen működött a tudományos módszer önjavító mechanizmusa. (Tudod, az a mechanizmus, aminek még nyoma sincsen a vallások esetében!)

Előzmény: Senki ID (270355)
Senki ID Creative Commons License 17 órája -1 0 270356

szal többen vagytok. :P :O :))

 

Előzmény: Mustkeatly (270352)
Senki ID Creative Commons License 17 órája -2 0 270355

"A piltdowni ember (Piltdown Man) a tudománytörténet egyik legnagyobb csalása volt."

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Piltdowni_ember

 

nincs szükség "átgondolásra".

 

Előzmény: Hy (270347)
Hy Creative Commons License 18 órája 0 0 270354

Kösz az 5letet!!!

Előzmény: Mustkeatly (270349)
Mustkeatly Creative Commons License 1 napja 0 0 270353

Tonnák?

Nyilván nem a súly,a mennyiség a lényeg, de találnak bőven...

http://magyarnarancs.hu/tudomany/rekordszamu-dinoleletet-talaltak-iden-a-bakonyban-113091

Mustkeatly Creative Commons License 1 napja 0 0 270352

A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársa, a földtörténeti kihalások kutatója. Azért kerestük meg, mert az utóbbi időben egyre több rossz hírt hallani az emberiség jövőjéről. Lássunk végre tisztán! Kihalunk vagy sem?

http://magyarnarancs.hu/belpol/mar_nem_abba_a_sulycsoportba_tartozunk_palfy_jozsef_paleontologus-59876

 

 

Lehetséges, hogy mítosz alapján Teremtést vizionáltunk, de lehet a Végítéletet mi okozzuk???

Mustkeatly Creative Commons License 1 napja 0 0 270351
Mustkeatly Creative Commons License 1 napja 0 0 270350
Mustkeatly Creative Commons License 1 napja 0 0 270349
Mustkeatly Creative Commons License 1 napja 0 0 270348

Na, meg még:

http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/foldrajz/termeszetfoldrajz/geologiai-es-oslenytani-ismeretek/oslenytani-alapismeretek

 

És ha olvasol, ragad rád valami, talán.... meg is érted, mi az a paleontológia, és mi fán terem az evolúció:-)

Előzmény: Vagány0616 (270325)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!