Éppen tegnap jutott az eszembe, hogy rossz helyre linkelt az illető. Mintha olimpikon úszóknak ajánlgatták volna a belvárosi iskola 25 méteres tanuszodáját. Úgyhogy ezer bocsánat, Te ne haragudj.
De ha ennyire bosszantanak a rossz rejtvények, léci semmiképpen se nézd meg a Népszabadság múlt hétvégi rejtvényét.
Ne haragudj, Sophie, de borzasztóak az oldalon lévő rejtvények... :( A meghatározások elégtelenek (náluk az "énekesnő" meghatározás megfejtése Shakira - nekem így, ebben a formában a sztár, a díva, a dizőz szavak jutnának inkább eszembe); néha négybetűs "szót" is meghatároznak valami kémiai képlettel (legfeljebb hárombetűset szabad); a Pél szót (ez egy erdélyi község neve) úgy határozza meg, hogy "visszalép!"; helyesírási hiba van benne (hosszú í-vel írták a "naiv" szót, pedig az i betűre keresztben kétbetűs jött, tehát azt máshogy is meg lehetett volna határozni); tudhatatlan külföldi nevek zárt betűjére nem adnak segítséget stb. Nem tudom, ki készítette a rejtvényeket, de nagyon szégyellném magam a helyében... Értem én, hogy az oldal lelkes amatőr fejtőknek készült - csak az a baj, hogy lelkes hozzánemértő az, aki a rejtvényeket készíti... :( Szórakozásnak egyszer elmegy, de tanulni nem lehet belőle - hacsak azt nem, hogyan nem szabad rejtvényt készíteni...
Jaaaj elfelejtettem. Mindjárt megnézem, nem járt-e le a határidő. De sebaj, van egy tévéújságom is.:)
Közben már mindenféle új titulusokat gyűjtöttem, de még nem kaptam semmi extra rejtvényt. És lehet, hogy ott hasít egy volt osztálytársam is. Mindjárt megpróbálok neki írni.
Úgy értettem, kihúzogatni sorban, ilyen szóláncnak, és néha a kapuban ért véget a szó.
Én sem vagyok egy nagy beküldözgető, pedig gyerekkoromban valami beküldéssel nyertem egy egy éves Lányok-Asszonyok előfizetést. :))) Gondolom a Képes újságban vagy a Szabad Földben fejtettem meg valamit, mert az járt.Esetleg a Pajtás újság.
Azóta időnként veszek 5 darab levezőlapot, és ha úgy esik, feladok valami megfejtést, de még nem nyertem soha.
Na most megnéztem. A legutóbbi adagból még van egy darab. Mámrint levelezőlap. Meg is fejtem a tegnapi Népszabi rejtvényét, és beküldöm. Ha nyernék, osztozunk.:)
Szerintem nem arra gondolsz, mert az csak ilyen kihúzogatós volt. Meg kellett keresni a megfejtést egy sokbetűből álló pályán.
Szerintem arra gondolsz, hogy meg kellett fejteni egy csomó kis rejtvényt, amiből csinálni kellett egy nagyot, meg az egyik fölösleges maradt, és annak a körvonalán lett egy megfejtés. Amikor középiskolás voltam csak ezért a rejtvényért vásároltam a kemny diót.:)
Velem meg az a helyzet, hogy a megfejtés általában nem is érdekel. :)
Egy csomó ideje már úgy van, hogy kb évente veszek egy rejtvényújságot, addig próbálom megfejtegetni, amig tart.
Meg évente egyszer elmegyek a rejtványfejtő bajnokságra, csak az idén megtréfáltak, mert .. vagyis tavaly megtréfáltak, mert a kolbászfesztiválkor volt mindig, és most áttették júliusra. Én persze nem tudtam róla.
Haladó kategóriában szoktam indulni, elég kicsi eséllyel, de egyszer már voltam negyedik is, ami természetesen csak a véletlen műve volt. Mindjárt meg is nézem, az idén mikor lesz.
Abban a pillanatban állandó vendég leszek, ha lesz!
Nem a nagyképűség mondatja velem, de nekem csak az olasz módra, rejtvénysziget és ilyenek jelentettek kihívást. A skandináv típusúakat egy idő után már csak fejben, a megfejtésre fejtettem, akárcsak a hagyományost.
Én mondjuk nem tartom magam átlagon felülinek, de szerintem nem annyira nehéz az olasz módra rejtvény, egyszer meg kell próbálni, és megy. Mondjuk én általában nem tudom megfejteni teljesen, de azért az nem baj.
Egyébként a takarító nénink is csak olyat fejt, de komolyan. És ma a négyes buszon láttam egy nőcit, ő is olyat fejtett.
Szerintem aki szokott rejtvényt fejteni, az előbb-utóbb megúnja a skandináv rejtvényeket.
Aztán ez a "karrierjáték" ugye egy verseny, ahol valamiféle előrehaladás van (az oldal fejlődésnek? nevezi), viszont egyáltalán nem vettem észre, hogy a rejtvények nehezebbek lennének, ahogy szaporodik az ember "tapasztalata".
Nekem mondjuk az eddigi "extrák" egyáltalán nem érdekesek, de kíváncsian várom azokat a jutalomrejtvényeket.
Van néhány speciális rejtvény, de azok eléréséhez túl kell lenni jópár skandinávon. (Ezek titkos rejtvény néven futnak, és bizonyos extráknak köszönhetően játszhatóak csak.)
Az olasz jelen pillanatban nincs köztük, meg az átlagember számára jóval nehezebbnek is tűnik, de nem mondom, hogy a későbbiekben nem lesz. :)
Egy kis szomorúság, hogy kicsit lassan kezelhető, sokat kell az egér után nyúlkálni.
Szerintem: a vizszintes és függőleges váltás lehetne a space megnyomásával, nem kéne kétszer kattintani. Más oldalon már bevált. És ha beírtam egy betűt, automatikusan a következő betűre ugrik az aktív mező, de a szó végén nem ugrik sehová, pedig jó lenne.
Készült nektek egy oldal (na meg másoknak is), ahol online fejthettek keresztrejtvényeket, illetve egy hosszútávú a rejtvényfejtéshez kapcsolódó stratégiai játékban is résztvehettek.
Aki szeret rejtvényt fejteni, azt feltehetőleg érdekli, hogy létrejött a Füles rejtvénymagazin Facebook-oldala. Játékok, rejtvények, háttérinformációk, nyeremények is találhatók rajta. Hírt a versenyekről, pályázatokról, sőt: sorsolás után közli a pályázatok nyerteseinek névsorát.
Kedves Rejtvényfejtők! A márc.28-ai székesfehérvári csapatversenyre keresek csapattagokat haladó kategóriában. Eddig ketten vagyunk, ha van kedvetek, csatlakozzatok! florena@freemail.hu