Én is nyersen ettem. A piros husik finomak, a termés maga ha nem is finom, de meg lehet enni, úgy nem keserű. Mindenütt azt írják, hogy éretlenül kell enni, úgy viszont ehetetlenül keserű. Arról nem találtam semmit, miért is ne együk éretten, semmi bajom nem lett tőle.
Áztatgatni, előfőzni, besózni, meg mit tudom én, hogyan előkezelgetni viszont nem nagyon akarom, de kíváncsian várom a beszámolódat, hogy ízlett. Ha finom lesz, talán még teszek egy kísérletet...
Lobogó vízben megfőzöm, aztán olajon megfuttatom. Valahogy így. Sajna nincs túlsok magyar recept a neten. Nyersen ettem már az érett termés maghúsából. Az finom volt.
Idén gondoltam venni néhány különlegesebb chili fajtát. Szerintetek a magok vetéséhez már túl késő lenne? Előző évben már próbálkoztam 2 paprikával, azt is valamikor márciusban vetettem és még a termés se érett be rajtuk.
Ha nem lenne 5-5 Luffa acutangula és L. operculata palántám, lehet, hogy így is kérnék. De ezeknek kell a hely a kerítésen, és pár tő sütőtököt is szeretnék. A tüskés kedvéért lemondanék a sütőtökről, az ízletes hajtásvégek kedvéért inkább nem.
Eddig csak ősszel sikerült szerezni, elég nehéz ilyen sokáig eltartani.
Ha tüskés fajta lenne, azonnal le is csapnék rá. Ez a csupasz egyszer már volt, 3 tövet sikerült felnevelnem, hatalmas növények lettek, de nem termett egy sem, nem is virágoztak. Viszont jó ízű volt a fiatal hajtása.
Igen, mert csak így csírázik ki. Együtt kell elültetni, bármilyen furcsán hangzik! Próbáltam csak a magot, nekem nem kelt ki. Terméssel együtt viszont igen.
Nekem termett a physalis ,május körül elszórtam a gyerek ablaka alatt és őszre elég sokat szedtünk róla,a fagyok után a zöldek még ehetőre értek a lakásban.