Keresés

Részletes keresés

Void Ray Creative Commons License 2019.06.09 0 0 100

Szia! Köszi a tippet lehet valamikor kipróbálom 

Mondjuk majd Eucerin Sun Allergy Protect krémet fogom tesztelni elsőnek 

Természetgyógyász tanácsára kedden kezdek egy 6hetes Huminikum kapszula + Edta kúrát. 

Azt mondja sok a szervezetben a nehézfém és ezért tud kialakulni ez a fajta allergiás rekció.

Kiváncsi leszek ..mondjuk én még nagyon az elején vagyok a tesztelgetésnek ..de sztem minden ésszerű tippet ki fogok próbálni 

Előzmény: Bzsufi (99)
Bzsufi Creative Commons License 2019.06.03 0 0 99

Szia / sziasztok! Évek óta küzdök napallergiával, de tavaly nyáron annyira elfajult, hogy mindenhol kijön, ahol nap ér (a fül kagylómtól kezdve a köldökömig és még sorolhatnám).

Nagyon belelendültem a keresgélésbe és úgy néz ki megtaláltam azt ami segíthet.

1. Institut Esthederm - sun intolerance body spray (150 ml, már a notinon is van, viszont brutál drága, 16000 körül adják). Kúra szerűen kell használni, majd lecserélni naptejre. amikor eszembe jut kenem magam azokon a felületeken ami szabadon van napközben.

2. Rona Ross Prickly heat lotion & gel wash: szintén csak rendelni lehet embayről vagy amazonról, ez sem olcsó viszont azonnal enyhíti a tüneteket.

Nem használom őket rég óta viszont a hétvégén két teljes napot is eltöltöttem a tűző napon és csak minimálisan jelentkeztek a tünetek :) ahol viszkettem bekentem maagam, a rona ross krém azonnal csillapította. 

Egy próbát mindenképp megérnek annak aki szintén kétségbeesetten keresi a megoldást :) 

 

Előzmény: Void Ray (98)
Void Ray Creative Commons License 2019.05.11 0 0 98

Sziasztok Mindenki :)

--

Soha életembe nem volt Napallergiám pedig már fél évszázados vagyok

Ráadásul imádom a Napot ..még a kedvem is jobb ..mikor süt. 

Pont egy éve 2018 május körül picit megsütött a nap tökre örültem végre kis nap jaj de jó ..erre nézem este mik ezek a hójagocskák tökre viszket ..persze autómatikusan full vakargatom végül is úgy vettem észre őket ..Másnap totál elterjedt mindenfelé egyre több és több lett belőle az első 3-4 db -ból másnapra 30-60 db ilyen kis kinyinye lett az előző napi nagyobbaknak a környékén ..nagyon gyorsan terjed  ..és a sebek helyén azt vettem észre mintha pigmenthiányos lenne a bőrön a gyógyulás. 

Ősszel végre begyógyúlt és elmúlt ugyan ..de megint jön a nyár ..és én most 2019 Áprilisban kipróbáltam egy gyönyörű tavaszi napon kb 6 órát voltam szabadban árnyék nélkül szándékosan ..hogy teszteljem. Totál betámadott!!! Úgy hogy nekem ez lesz a 2. évem ..hogy küzdök ez ellen az agresszív allergia ellen. Help pls... Ha valaki tudna esetleg gyógymódot rá annak nagyon hálas lennék köszönöm. 

 

 

 

Adri198002 Creative Commons License 2018.05.21 0 0 97

Sziasztok! 

Hátha valaki még idetéved és tudok segíteni. :)

36 éve szenvedek a napallergiától, ami egyre durvább. 2 éves koromban kezdődött. Most ott tartottam, h már el sem múlt, a könyökhajlatban kora tavasztól őszig ott volt. Strandra 4 után jártam a gyerekekkel, de akkor is tiszta pötty és iszonyatosan durván ödémás lettem. Ennyi idő alatt mindent kipróbáltam, havi súlyos tízezreket költve. 

Majd belebotlottam egy úrba, aki kecsketejes krémet ajánlott, esténként kenem magam és azóta nincs pöttyöm, se ödémám! 

Én sem hittem el. Ma kettőkor napoztam...és semmi.

 

Egy próbát megér. :) tinavarazs.hu

 

Adri

Körmendi Gézáné Creative Commons License 2017.01.04 0 0 96

A napallergia ha van tá kenõcs hány nap alatt kell elmulnia ?

Dóri712 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 95

Szia, köszönöm szépen a segítséget :) :) :)

Nekem is napallergiám van kb. 10 éve. A mellkasomon szokott kijönni, rettentő csúnya, megőrjít a viszketés és olyan, mintha influenzás lennék.

Hogy honnan-miből jött, nem tudom, eleinte a stresszt és az idegeskedést okoltam.

Olvastam okosságokat, hogy az életenergia elutasítása... :D. Aki ismer, tudja, hogy milyen életvidám vagyok...

Saját tapasztalat, hogy a "mozsaras" béta karotin tényleg sokat segít, és az antioxidáns kapszula.

Napvédő krémekből eddig az 50 faktorosat használtam, de előbb-utóbb sajnos mindig kijött. Amikor kijött, egyedül a szteroidos kenőcs segített, de még annak is kellett minimum 3-4 nap.

Most fedeztem fel, hogy az Eucerin gyárt kimondottan napallergiásoknak való napkrémet és napozás utáni testápolót. Mindenképpen ki fogom próbálni, mert ez minden alkalommal egy igazi rémálom, baromi idegesítő.

 

Viszont hozzád hasonlóan én sem szeretnék lemondani a nyaralás örömeiről.

Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül, még egyszer köszi szépen a segítséget és nagyon-nagyon remélem, hogy ez a fajta napozó beválik majd mindkettőnknek. :)

http://www.eucerin.hu/a-borrol/indikaciok/ple-napallergia

Ha gondolod, nyugodtan írd majd meg a tapasztalataidat, örülnék neki :)

Előzmény: Kriszta_TB (94)
Kriszta_TB Creative Commons License 2014.06.10 0 0 94

Sziasztok!

 

Hátha segíthetek... :) és segítséget kaphatok.

 

Én kb. 20 éve vagyok napallergiás, amit a Triregol nevezetű fogamzásgátló szedésének köszönhetek (szerintem). Borzasztó!!! Fokozatosan alakult ki, most ott tartok, hogy árnyékban, a strandon is kijön. Nekem csalánkiütéseim vannak, minden évben máshol koncentrálódik, de a mellkas és az alkar állandósult + a fülemen jön ki mostanában. Volt, hogy a fülem kiszedresedett és a nyakam bedagadt. Köszi 21. század!!! :(

 

Amit kitapasztaltam:

1. a szoli időben elkezdve jót tesz, késlelteti a pöttyök megjelenését és jobban bírom a napot.

2. BÉTA-KAROTIN!!! Szedve (én Bio mozsarast szedek) + karotinos fényvédő krém!!! Tapasztalat, hogy ritkán lehet kapni és nem olcsó. Én Görögországban vettem meg az elsőt és el voltam ájulva tőle! Barnultam és a viszkető pöttyök sem jöttek úgy ki! Sajnos az ott vásárolt márkát már nem gyártják... :/ Persze, ami jó, az minek!

3. Allergiára való gyógyszer szedése: Claritinnel kezdtem, de ez már kevés, már nem nyújt megfelelő tüneti kezelést. Tavaly Allegra fortét szedtem, de idénre (gondolom a sok reklámnak köszönhetően) duplájára vitték fel az árát, így a gyógyszerész javaslatára Flexgen 180 mg-ot szedek, ami jóval olcsóbb és talán még jobb is, mint az allegra.

+ CALCIUM!!!! minden nap, de ha kijönnek a pöttyök, akkor koncentráltan szedem.

 

Imádom a napot, imádok a tengernél nyaralni és nem vagyok hajlandó lemondani erről, úgyhogy minden lehetőséget megragadok, hogy szűnjön az allergiám! 

 

Jó lenne, ha elmúlna, de már remélni sem merem.

 

Ezek a módszerek, mind az saját tapasztalatom!!! Amikor elmentem annó orvoshoz, szinte kinevettek, hogy olyan nincs, hogy NAPALLERGIA! Köszi! Pedig nekem volt. És csak tüneti kezeléseket kaptam. Most már - a sok negatív tapasztalat miatt - el se megyek orvoshoz! Talán tudjátok miről beszélek...

 

Ha valakinek lenne még ötlete, akkor kérlek segítsetek! 

szuszetti Creative Commons License 2014.05.23 0 0 93

Jáj, nem vagyok annyira otthon a témában, hogy egy gyermeknek tanácsot adjak - kérlek, ezt feltétlenül vedd figyelembe!

 

Inkább csak a saját tapasztalás és nem is hasznos:

A kilencvenes években a tengerparti nyaralások előtt és alatt  gyógyszertárban kapható nemtommilyen bétakarotint szedtem. Így megúsztam a hólyagosodást.

Mostanában nagy adag vitamint vásárolok, nem csak bétakarotint, így azoknál az aktuális ár/érték arány dönt, valahol mindig van akció (D-vitamin, magnézium, Omega3)

 

Próbáltam csak fényvédő krémmel kihúzni egy nyarat, de szerintem pokol a vaskos krém (régen csak az volt). Ráadásul nem értem vele semmit, egy buszra várva is vakarózósra sültem.

 

Közben rájöttem, hogy a fénytől való tartózkodás nemhogy csökkent, hanem sokkal érzékenyebbé tesz.

 

Velem előfordult, hogy a legnagyobb napsütésben váratlanul egy tarlón kellett lennem egész nap a perzselő napon, mégis úgy alakult, hogy a bőröm reagált a szélsőséges helyzetre - piros lettem, de semmi vakarózás nem volt. Pár éve nem használok erős fényvédőt, csak strandon néhány faktorosat. Eleinte van pöttyösödés, de nem vészes, hólyagosodás nincs.

Előzmény: Bubo.Bubo. (92)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.05.22 0 0 92

milyen béta-karotint ettél? meg milyen d-vitamint? nyugodtan írjál márkákat, pont ilyen infóra van szükségünk

Előzmény: szuszetti (90)
Gabiiiiii Creative Commons License 2014.05.22 0 0 91

nalam az is a nagy baj,hogy napelemmel mukodok...Tehat lehet,hogy nem megyek napra,de akkor depresszios leszek,erre vartam egesz telen,szivom magamba a napot es feltoltodom.....Tehat enm erdekel,hogy vakarozok,mert az kisebb baj,mintha magam alatt ucsorognek az elsotetitett szobaban....Azt csinalhatom vagy fel evig,mikor sotet van es hideg

 

tehat vakarozom

Előzmény: szuszetti (90)
szuszetti Creative Commons License 2014.05.22 0 0 90

Kopp-kopp...
Nekem is van/volt mindenféle napos és szénás allergiám, olykor szélsőséges megnyilvánulású is.

Azt tudom, hogy egy dolog biztosan nem segített: a napfénytől való tartózkodás és az extra fényvédő krémek.

Ami segít, az a diéta, a bétakarotin, ma a D vitamin és társai.

 

 

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.05.21 0 0 89

(2+2 puff)

Előzmény: Bubo.Bubo. (88)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.05.21 0 0 88

a sima szénanáthával képben vagyok, nekem amióta az eszemet tudom, van, mostanában steroidos orrspray (rhinocort aqua, 64 mikrogrammos, napi 2+s puff a két oldalra - a nagyon durva időszakban meg loratadin) régebben sokféle terápiát végigpróbáltam, de az orrspray a szemembe, a torkomba meg a fülembe is eljut valahogyan :-))

 

ezek tetejébe nekem is vannak bőrtüneteim, főleg ha sok fehérjét eszek, akkor a karom meg a csukóm belseje lesz tele kiütéssel - de magammal jól elvagyok, szegény gyereket én is sajnálom, miket örökölt szegény a szüleitől...

Előzmény: Gabiiiiii (87)
Gabiiiiii Creative Commons License 2014.05.21 0 0 87

ja..az en 11 evesem meg most kezdett pruszkolni meg folyik az orra..Remek...Tomi kicsi kora ota allergiasm,kinkeserves ez az idoszak,taknya-nyala egybefolyik,verben forog a szeme,de eddig a huga nem produkalt ilyet..Nala meg ez kezdodik...

Előzmény: Gabiiiiii (86)
Gabiiiiii Creative Commons License 2014.05.21 0 0 86

oszinten?????????? halvany fogalmam sincs..Mikor Pannus megszuletett 12 eve,elkezdtem kapni a fogalmzasgatlo injekciot,aminek az egyik hatasa,hogy nem jon meg tole,igy 12 eve nincs ilyenem..Kb masfel eve abbahagytam es azota sem..Tehat nem tudom,hogy ez meg a gyogyszertol van-e vagy mar a klimax,bar azert vannak furcsa tuneteim egyebek,ugyhogy gondolom lassan kezdodik.

 

Tehat meg a klimax elott megszunt nekem...Anyemekkal 2 eve nem beszelek,az allergiam annal hamarabb elmult..Ugyhogy halvany fogalmam sincs,de teny.

 

Rendkivul kellemetlen,sajnalom a kolykot,oket meg aztan foleg nem lehet a lefuggonyozott szobaban tartani pont most,mikor vegre jo ido van es nem jarhat egesz nyaron hosszuujjuban szegeny

Előzmény: Bubo.Bubo. (85)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.05.21 0 0 85

szerencsés vagy - vagy csak elmúlt a stressz (anyukádékra gondolok), megváltozhatott az étrended - vagy hormonális is lehetett, és lassan megváltozott (jól saccolom, hogy te is mostanában kezded a klimaxot?)

Előzmény: Gabiiiiii (84)
Gabiiiiii Creative Commons License 2014.05.21 0 0 84

megmondom oszinten,ugy nez ki,kinottem:)  Evek ota nem jott ki,de arra emlekszem,hogy kenhettem ra barmit,50 faktoros napvedot,szedtem en mindent,ami a patikaban kaphato,ha ki akart jonni,kijott..Veresre vakartam magam..Nem csak napallergia volt,mert nem nem kizarolag napra jott elo,ha meleg volt es izzadtam,a sajat izzadsagomra is allergias voltam ...Nem vagyok nagy szakerto,rabiztam magam az orvosokra,en voltam az allatorvosi lo,akin minden otletuket kiprobalhattak......Mivel a homeopatiaban nem hiszek,ezert azt nem probaltam,de minden mast igen......

Előzmény: Bubo.Bubo. (83)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.05.21 0 0 83

szóval csak azt szeretném kérdezni, hogy vagy most ezzel a kellemetlen kórsággal? gyereknek a karján ma jött ki elég nagy területen, és amikor kerestem, ezt a topikot is megtaláltam

 

mi szoktál rá használni? fényvédő krém, kalcium, fenistil - hagyod hogy elmúljon?

 

gyereknek nem hólyagos, hanem piros, kicsit kiemelkedő enyhén viszkető foltok, és pont ott, ahol a nap érte

 

kentem rá fenistilt, ha minden kötél szakad, kap majd antihisztamint, esetleg steroid kenőcsöt, illetve fényvédő krémet szerzek majd

 

megpróbálom majd egy ideig, hogy ha nem iszik tejet, az változtat-e (az én szénanáthámnak segített, de aztán visszaszoktam, a kávéba mindig teszek)

Előzmény: Gabiiiiii (82)
Gabiiiiii Creative Commons License 2014.05.21 0 0 82

megjottem

Molnár Réka Creative Commons License 2013.09.21 0 0 81
Előzmény: Rekag (63)
Simsi1 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 80
Kitty!
Igen, használtam az Eucerint is, semmi hatás :(
Amiket felsoroltál azokat szintén próbáltam.
Előzmény: Kitty (77)
vityko Creative Commons License 2009.09.02 0 0 79

Sziasztok!

Rajtam a napallergia 5 éve jelentkezett először.

Gyógyszert,kenőcsöt,sprayt kaptam rá. Szépen elmúlt 1 hét alatt.

Azóta éveken át nyaralás ideje alatt napi 1 tbl. Telfastot szedtem.

Simán tudtam napozn is, semmi probléma nem volt. Idáig..... augusztusi nyaralásunkon, gyógyszer ellenére a dekoltázsom és a nyakam már az első nap tele lett vörös kis kiütéssel, és mindegyiken fehér pici gyulladás is volt! Külföldön voltunk, így orvost kellett hívni olyan csúnyán néztett ki. A doki lekezelte, így 2 nap múlva rendbe jött. Azt mondta a napallergiám elfertőződött, azok voltak a fehér pöttyök. Most még annyira érzékeny a bőröm, hogy vezetés közben, ha csak az autóban ér a nap, már pirosodok :-(

Nemrég olvastam a homeopátiás szerekről, jövő nyáron kipróbálom azt, hátha segít!

Nálam nem válik be a szoláriumos felkészítés, és a béta-karotin szedése sem:-(

stripesone Creative Commons License 2009.08.27 0 0 78
Az alábbi linken hallhatjátok 2006 Július 23-án a Juventus .Rádióban elhangzott beszélgetés hanganyagát (mp3 formátumban, 22,4 MB)

A kozmetikai szerekben található káros adalékanyagokról, alternatív lehetőségekről és a bionom életmódról...

Érdemes meghallgatni

http://antalvali.com/node/5?evp=717
Kitty Creative Commons License 2009.08.18 0 0 77
Intenzív tüneteid emlékeztetnek arra, amit egyik barátnőm tapasztalt. Rengeteg bőrgyógyásznál járt, teljes kivizsgáláson esett át többször, míg - miután Írországba költözött - az első ír bőrgyógyász kiderítette, hogy fény-, nap-, és hőallergiában szenved. Speciális krémet kapott, gyógyszer szed, kerüli a napot, ahogy azt a lelkére kötötték és fényévekkel szebb most a bőre. Szerencsére a meleget is el tudja kerülni, hiszen Írország nem a nyári kánikulákról híres.
Előzmény: Simsi1 (75)
Kitty Creative Commons License 2009.08.18 0 0 76
Az Eucerin napallergiásoknak kifejlesztett termékeit nem próbáltad? Ugyan csak 15 és 25 faktoros van belőle, de nekem használt, amióta ezzel kenem magam, Mallorca-akne volt, nincs. Pár hónapja voltam bőrrákszűrésen, ott a Bioderma 50-es faktort ajánlották, kaptam is belőle mintát, de még nem próbáltam.
Ezek mellett tavasszal elkezdek Karotint és kalciumot szedni (pezsgőtabletta, patikai), + Belladonna CH15 és Natrium Chloratum CH 15 nyaralás alatt napi 5 golyócska (homeopátiás szer), ez a "fegyverarzenál" nálam működik.
Előzmény: Simsi1 (75)
Simsi1 Creative Commons License 2009.08.02 0 0 75
Sziasztok!
Olvasom itt a hozzászólásokat és nagyon irigylem azokat, akiknek legalább valamelyik fényvédőkrém beválik, vagy esetleg árnyékban elvannak. Én 21 éve szenvedek a napallergiától és nincs megoldás, csak a tavasztól őszig a lakás. 2 perces napra már reagál a bőröm és árnyékban is előjönnek a kiütések, amik iszonyatosan viszketnek. Szerintem oldalakat tudnék érni, hogy a 21 év alatt mi mindent kipróbáltam, a természetgyógyásztól a mágneses biorezonanciáig. Úgyhogy se nyaralás se csavargás, a lakástól a munkahelyemig lehetőség szerint hosszú ujjú blúz, hosszú nadrág stb.stb. (már aki ezt kibírja a 35 fokban).
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, bár amiket eddig írtatok, szinte mindent kipróbáltam. Szoláriumtól is kijön 1,5 perc után.
Ha valakinek tudok segíteni ötletekkel, bátran írjon, hátha másnak hatásos ami nekem nem.
Audrey0523 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 74

szia!

 

Köszönöm szépen :-) leírom kipróbálom.

 

Nos, tegnap ismát voltam aquaparkba... a 3 szóból álló francia márka 50 faktoros spray-jét használtam (fényérzékeny bőrre valót), mivel kánikula volt, nagyon féltem, hogy előjön ugyanis a meleg fokozza a kialakulását....

2-3 óránként bekentem magam, és hatásos volt! Nagyon picit még barnultam is :-) lehet hogy az eddigi próbálkozásaimnál a fényvédő állagára, vagy összetevőjére voltam allergiás, és lehet hogy bejött nálam, hogy a későbbi napozás alatt már kevesebb a bőrreakció.

 

Sztem, mindenkinek ki kell próbálni, hogy melyik az a gyártó, ill. termék (mert állítólag az állag sem mindegy) amelyik bejön....

 

 

Köszönöm a segítséget, még egyszer.

 

Szia!

tara Creative Commons License 2009.07.08 0 0 73

Kedves Audrey,

megnéztem a gyógyszerszámlát, ez a neve a krémnek: Crem. antierythem. solar FONO VI.

Egyébként nekem nem múlnak el a tüneteim további napozás hatására, tehát sajnos nem csökken a fényérzékenységem, hanem egyre rosszabb lesz.

Előzmény: Audrey0523 (72)
Audrey0523 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 72

rám ez, egy az egyben illik, ugyan így történik nálam mindig minden:

 

 

A polimorf fénykiütés olyan, napfény által kiváltott fényreakció, melynek oka ismeretlen. Ez egyike a leggyakoribb napfénnyel összefüggő bőrproblémáknak, gyakoribb nők és olyanok körében, akik nincsenek rendszeres napsugárzásnak kitéve. A kiütések többszörös, vörös dudorok és szabálytalan vörös foltok formájában jelennek meg a napsugárzásnak kitett bőrterületeken. Ezek a foltok, melyek viszketnek, általában a napsugárzást követő 30 perc és néhány óra közötti időszakban jelennek meg; de új foltok több órával vagy néhány nappal később is kialakulhatnak. A dudorok és foltok rendszerint 1 héten belül eltűnnek. Jellemző, hogy akik ebben a betegségben szenvednek, és továbbra is nap éri a bőrüket, fokozatosan csökken a napfény hatására létrejött bőrérzékenységük.

Audrey0523 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 71

Kedves Tara!

Köszönöm tanácsod. Megkérdezem a gyógyszertárban, hogy tudják e miről van szó.

Tehát ez nem napallergia? Mert nekem a fürdőruhával fedett testrészeken semmi probléma, viszont a bikinifelsőm lenyomata iszonyatosan látszik, csak nem éppen a barnaságtól hanem a vörös apró grízektől... (viszont a szolival semmi gondom nincs...)

Hiába szedek már 1 hónapja allergia ellenes gyógyszert (mert a poratka és fűfélék allergiámnak ilyenkor van a keresztallergia időszaka, amúgy hál istennek egész évben nem szedek gyógyszert csak júniusban...) nem segített a gyorabb elmúlásban. Ma van a 4. napja hogy aquaparkoztam és most lett elviselhetőbb... Azon gondolkoztam, hogy legközelebb felül fehér pólóban kell lennem egész nap... de akkor nem csúszik a csúszda :-(

Szóval ez fényérzékenység??? utána kell néznem.

(Amúgy sztem a Nap sem a régi... Nagyon sok barna bőrű ismerősömnek jön ki újonan ez a tünet, pl egy olasz barátomnak, aki alapból kreol,múltkor tele volt az egész teste(!!!) apró csalánkiütésszerű pöttyökkel. A barátomnak is vannak pöttyei, viszont neki nem ilyen összefüggő, hanem elszórt, és neki nem viszket és nem piros. csak ő nem foglalkozik vele...

Én szívesen lemondok a barnaságról, csak ne legyen a bőrömnek se ilyen se ennél sokkal komolyabb baja!!! :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!