Keresés

Részletes keresés

Polgárelvtárs Creative Commons License 2003.06.11 0 0 556
http://index.hu/politika/bulvar/ped0611/

"A pedofília áldozatainak 25 millió dollárt fizet egy érsekség

MTI
2003. június 11., szerda 6:24

A Kentucky államban fekvő Louisville-i érsekség papjai és alkalmazottai ellen az elmúlt 14 hónapban sorra indultak peres ügyek gyermekkori szexuális zaklatások miatt. A botrány kulcsszereplőjét, egy korábban visszavonult atyát húsz évre ítéltek. Most peren kívül egyezett meg az áldozatokat képviselő ügyvéd az érsekséggel..."

Iván Gábor Creative Commons License 2003.01.11 0 0 555
Pedofil botrány a szerb ortodox egyházban
http://index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/?main&115315
január 11. 16:53
[MTI]

Elég durva botrány robbant ki a szerb ortodox egyház körül, miután fény derült egy püspök nemi visszaéléseire. Az egyházi előljáróval szembeni vádak három fiatalember feljelentése kapcsán kerültek nyílvánosságra: egybehangzó állításuk szerint évekkel ezelőtt, amikor még ministránsként muködtek közre az istentiszteleteken, Vranje püspöke rendszeresen szexuálisan zaklatta őket.
Az ügyészség vizsgálatot indított Pahomije püspök ellen, a szerb püspöki kar viszont felháborodással reagált a sajtó által megszellőztetett botrányra. A testület "egyházellenes körök" uszító hadjáratának nevezte a vranjei püspökkel szemben felhozott vádakat, egyúttal az ügy tisztázását követelve.

Iván Gábor Creative Commons License 2003.01.03 0 0 554

Ez egy próba! :-)

malleus maleficarum Creative Commons License 2002.12.26 0 0 553
Értitek, eddig mesét olvastak nekik, majd részegen megrontották őket, mára csak a meseolvasás marad...
:)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.26 0 0 552
...nem pofátlanság ez, hanem röhely, de nem is kicsi :-)))))))))))))))
Előzmény: Gall Zsolti (550)
Szaladok utánad Creative Commons License 2002.12.26 0 0 551
"Az Egyesült Államokban katolikus papok egy csoportja nyilvános vezekléssel, például Micimackóról szóló történetek felolvasásával próbálja helyreállítani az egyház iránti bizalmat, amely a gyermekeket megrontó pedofil papok üzelmei miatt rendült meg.

A penitenciát tartó papokat nem vádolják gyermekek megrontásával, ők vétkes társaik helyett vezekelnek. Némelyek tartózkodnak az alkoholfogyasztástól, mások levest osztanak az ingyenkonyhákon, megint mások mesét olvasnak fel a gyerekeknek, hogy ezzel is kimutassák, mennyire bántja őket megtévedt társaik bűne. "

Eme eljárás felett szóhoz sem lehet jutni, az ember kapkodja a levegőt.

"A kaliforniai Orange megye híveinek támadt az ötlete, hogy a papoknak a nyilvános vezeklés valamely formájával kellene helyreállítaniuk a megrendült bizalmat a katolikus egyház iránt. A lelkészek hetek óta gyűjtik a hívek javaslatait arra, miként mutathatnák ki pedofil társaik miatt érzett lelkifurdalásukat. "

Küldöm a javaslatom:

JÓEL 2:12-17. ! (többek között)

"

Előzmény: Gall Zsolti (550)
Gall Zsolti Creative Commons License 2002.12.25 0 0 550
Ez már a pofátlanság teteje, hogy a katok Micimackót is megpróbálják lenyulni:

http://index.hu/politika/bulvar/mici1221/

"Vezeklés Micimackóval

MTI
2002. december 21., szombat 9:00

Az Egyesült Államokban katolikus papok egy csoportja nyilvános vezekléssel, például Micimackóról szóló történetek felolvasásával próbálja helyreállítani az egyház iránti bizalmat, amely a gyermekeket megrontó pedofil papok üzelmei miatt rendült meg.

A penitenciát tartó papokat nem vádolják gyermekek megrontásával, ők vétkes társaik helyett vezekelnek. Némelyek tartózkodnak az alkoholfogyasztástól, mások levest osztanak az ingyenkonyhákon, megint mások mesét olvasnak fel a gyerekeknek, hogy ezzel is kimutassák, mennyire bántja őket megtévedt társaik bűne.

A kaliforniai Orange megye híveinek támadt az ötlete, hogy a papoknak a nyilvános vezeklés valamely formájával kellene helyreállítaniuk a megrendült bizalmat a katolikus egyház iránt. A lelkészek hetek óta gyűjtik a hívek javaslatait arra, miként mutathatnák ki pedofil társaik miatt érzett lelkifurdalásukat.

Az ötletek között szerepelt, hogy a papok ajánlják fel fizetésük egy részét a klérus által elkövetett szexuális zaklatások áldozatainak, dolgozzanak ingyenkonyhákon vagy egy egész éven át tartózkodjanak szeszesital fogyasztásától.

Az AP jelentése szerint a héten az egyik katolikus pap bejelentette: azzal kezdte meg a jelképes vezeklést, hogy Micimackóról olvasott fel mesét gyerekek egy csoportjának. A történet arról szól, hogy Micimackó és barátai miként fogtak össze egy összedőlt ház újjáépítésére.

Az Egyesült Államokban legkevesebb 325 katolikus pap kényszerült megválni posztjától azóta, hogy ez év elején kirobbant és országossá terebélyesedett a gyermekmolesztálási botrány. A nyilvános penitenciának régi hagyománya van a katolikus egyházban, de ennél jobb alkalmat is el tudnék képzelni az ősi gyakorlat újjáélesztésére - idézte az AP Christian Mondor kaliforniai katolikus papot.

Kapcsolódó anyagok:
Lemondott a bostoni érsek
http://index.hu/politika/bulvar/boston1212/
Csődvédelem a pedofíliával vádolt bostoni érsekségnek?
http://index.hu/politika/bulvar/boston1202/
Nem bocsátják el a pedofil papokat
http://index.hu/politika/kulfold/pedofil/"

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Creative Commons License 2002.07.03 0 0 549
Sziasztok!

most látom, hogy magyarországon is vannak AIDS-es "gyermekszerető" papok. Szegény magyar kisfiúk!

a142857 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 548
Mér, te se akarsz engedelmeskedni a jézusi parancsnak?
Előzmény: Beatty (544)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.15 0 0 547

Elgondolkoztam.

Karakuttynak van igaza:

Istent nem lehet komolyan venni.

Előzmény: PROWL (546)
PROWL Creative Commons License 2002.05.15 0 0 546
Szeva Gabesz!

SZVSZ valamennyire mindenki chip tégödet, mgé ha tagaggya, akkor is, me bármilyen fűrészes a nyelved, nem írsz te boloncságokat, kivéve, amikor magáról az Istenről beszélsz. Hát azok nagy boloncságok és felelőtlen dógok. De te tudod, és asszem Beattynál eszta humorodat rossz helyen sütögeted.

Én is csak komojtalan állapotomban (soxor vagyok így - a politika kicsinál, nem értek hozzá, 'szt mégis) fűzöm tovább eszta Karakuttyot, és csakis azé, mert tudom, hogy te wagy az, és mint illyen, elfogadom, hogy félizsgen vagyol. Amúgy teljes mértékben osztom Beatty komoly álláspontját.

Beza te is elgondókodhatná rajt.

Mára ölég is nekem ennyi.

Víz lát

Előzmény: Iván Gábor (545)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.15 0 0 545

Kedves Beatty!

Kérlek ne feledkezzél meg róla, hogy isten teremtője Karakutty pedig azt javasolja, hogy semmit se végy túl komolyan a világon. Főként Istent ne.

Tehát mivel Karakutty übereli Istent, ezért az ő szava többet ér.

Előzmény: Beatty (544)
Beatty Creative Commons License 2002.05.15 0 0 544
Kérlek, gondolkozzál el magadon. Ne káromold az Istent, és ne gúnyolódj szentséges nevével. Méltatlan beszédre ne ragadtasd el magad.

3. parancsolat

Az Úrnak, a te Istenednek nevét hiábavalóságokra fel ne használd, mert tiszteletlenség az az Úr Isten előtt, és nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, aki az ő szentséges nevét hiábavalóságokra, gonoszságokra használja.

Ez nagyon komoly.

Előzmény: a142857 (543)
a142857 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 543
Te láttál már kiskorú apácát? Vagy mit keres a csizma az asztalon (azaz a hozzászólásod ebben a topicban)?

Az apácákat pedig nem lehet megerőszakolni!
Sőt, ha egy apáca azt mondja, hogy őt megerőszakolta egy pap, abban az ördög lakozik.
Hisz ők azért vannak, hogy teljes egészében magukba fogadják Istent. A papok pedig Isten személyes képviselői. Hogy is mondta Jézus? "Aki befogadja az én legkisebb szolgámat is, az engem fogad be."

Előzmény: Iván Gábor (540)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.15 0 0 542

és a papnak?

Előzmény: Törölt nick (541)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.15 0 0 541
Isten bizonyára megbocsájt a lövöldözőnek.
Előzmény: Iván Gábor (540)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.15 0 0 540
Lelőttek egy pedofil papot

május 14. 20:38
[MTI]

Az egyesült államokbeli Baltimore-ban kedden lőfegyverrel megsebesítettek egy katolikus papot, aki bevallotta, hogy szexuális viszonyt folytatott kiskorú fiúval. Az 56 éves Maurice Blackwellt súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A tettes a pedofil pap egy másik áldozata, és önként feladta magát. A meglőtt papot 1998-ban eltávolították a lelkipásztori szolgálatból, miután beismerte, hogy 1978-ig tartóan több éven át szexuális kapcsolatot tartott fenn egy tizenéves fiúval. A merénylő, a most 26 éves Dontee Stokes azt állítja, hogy a pap kilenc évvel ezelőtt zaklatta őt. A botrány miatt több katolikus egyházmegye úgy döntött, hogy örökre papi reverendájuk levetésére kényszeríti a hiteltérdemlően megrontással vádolt papokat. Ray Kempisty, a baltimore-i egyházmegye szóvivője közölte, hogy Baltimore-ban már nincs aktív szolgálatban egyetlen, hiteltérdemlően megvádolt pap sem.

Iván Gábor Creative Commons License 2002.04.25 0 0 539

Akkor a Vatikán kényteln volt összeülni és olyan döntésat hozni, hogy nem kezelhetik a jövőben belső ügyként például a papok és egyházi vezetők pedofiliáját.

Még szép, hogy rájöttek végre, hogy nem lehetnek tövényen felettiek.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.04 0 0 538
Néhány napja hallgattam a BBC-t, és monda, hogy az USA-ban a sorozatos perekben már ítélet is van - az egyik katolikus papot 275 évi szabadságvesztésre itélték gyermekkorúakkal folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélésért. Gondolom, ha jól viselkedik, már 150 év múlva kiengedik. Arrafelé nagyon harapnak az ilyesmire - féltik a csemetéiket, és nagyon jó kis halmazati büntetéseket tudnak kitalálni. (mellesleg nagyon helyeslem, mert aki nem ura a farkának az ne papnak menjen, mert van neki való más élethivatás is!)
9mck - ernő
Előzmény: Gall Zsolti (536)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.04 0 0 537
En tudok. Szemen szedett hazugsag. A katolikus egyigaz anyaszentegyhaz nem kovet el bunt, hanem tokeletes egy egyedul udvozito egyigaz.
:O)
Előzmény: Gall Zsolti (536)
Gall Zsolti Creative Commons License 2002.04.04 0 0 536
Beperelték a Római Katolikus Egyházat "bünpártolásért"

Pontosítani kellene az információt: Most reggel modta a barátnőm, hogy a BBC hírekben foglakoztak vele, hogy beperelték Vatikánt az egyházi méltóságok szexuális visszéléseinek elhallgatása, bújtatása miatt. Állítólag több ilyen jellegű per is van folyamatban. Egy huszonixéves fiatalembert mutattak, aki sirva mesélte, még most is meglévő rémálmait, lelki feldultságát. Ami egy katolikus iskolában gyerekként ellene elkövetett papi szexuális zaklatásból fakad. Tud valaki valami pontosabbat?

Üdv:

_TomTom Creative Commons License 2002.03.28 0 0 535
Adalékképp: az április 1-jére dátumozott, legfissebb TIME a címoldalon foglalkozik a témával.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.25 0 0 534
"Ha neveket kezdek sorolni, akkor személyi számot is fogsz kérni, meg hiteles érvényesítő nyilatkozatot? "

Neveket sem kertem, csak arra kerestem a valaszt, hogy kik azok, akik a tarskeresoket paraznanak velik. Nem nevek kellenek, csak valami, ami szerint fogalmam lehet arrol, hogy kikre gondolsz. Pld, akiknek sarga zoknija van. Vagy hasonlo.

"Ezt honnan tudod?"
Onnan, hogy a maganeletemet nem teregettem ki masok szamara, ezenkivul en nem ugy kerestem tarsat, hogy arrol barki paraznasagra asszocialhatott volna. Egyebknet azt hidd el, van olyan "tarskereses", amit te is paraznasagnak tartanal.

Előzmény: oncogito (533)
oncogito Creative Commons License 2002.03.25 0 0 533
Ha neveket kezdek sorolni, akkor személyi számot is fogsz kérni, meg hiteles érvényesítő nyilatkozatot?

"En is voltam tarskereso, es senki nem tartott paraznanak. "

Ezt honnan tudod? Mindenki, akivel találkoztál és aki csak ismert, az minden esetben biztosított erről? Vagy az, hogy nem mondta - mit bizonyít?
A magam részéről inkább abba hagyom, egyelőre ennyi társalgás elegendő, kérlek, te se folytasd - ezt nem rosszindulatból mondom.

Előzmény: Törölt nick (532)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.25 0 0 532
De miert nem a kerdesemre valaszolsz? Kik azok akik a tarskeresoket paraznanak gondoljak? Neked tudnod kell kik azok, hiszen irtad, es azt is, hogy mit csinalnak. Egyatalan a te olvasatodban mit takar az, hogy "tarskereso"? Gondolok arra a fajta tarskeresore, akit szerinted paraznanak titulalnak. Remelem, te nem azt hivod tarskeresonek, aki minden ket hetben massal fekszik le, mondvan, hogy az igazit keresi. En is voltam tarskereso, es senki nem tartott paraznanak. Valoban kivancsi vagyok, szerinted kik azok, akik az altalad velt tarskeresest paraznasagnak tartjak.
(Remelem, nem valami altalanositast kell sejtenem a hatterben... Peldaul, hogy a katolikusok a tarskeresest paraznasagnak tartjak, ...vagy ilyesmi.)
Előzmény: oncogito (531)
oncogito Creative Commons License 2002.03.25 0 0 531
Ha te ilyen felfogást még nem hallottál, ha ilyen hozzáállással még nem találkoztál, - örülj neki, legyél bizakodó és legyints a kétkedőkre.
Előzmény: Törölt nick (529)
PROWL Creative Commons License 2002.03.25 0 0 530
üdv,

ezekre azt tudom mondani, hogy igen.

Kiragadnám - nem pap-specifikusan, hanem egyszerűen emberien, hogy sajnos, u.ezen egyház nagyon elrontotta mind a férfiakban, de legfőképpen a nőkben azt a természetes emberi hozzáállást a házassághoz és házasélethez, ahogyan keresztényien, de teljes méltósággal szabadon, éretten és egészségesen viszonyulni kell ezekhez a dolgokhoz. Sajnos ezek esetében is sokakban fennáll a következő:

"(... aki képtelen sikeresen kommunikálni az emberekkel és bűnnek tartja azt, ami a természetes élet velejárója."

Sok házas bűnnek, ocsmánynak és tisztátalannak tartja a legtisztább, legszebb házaséletet is, maga a gyermeknemzési alkalom is csupa szégyenérzet és bűntudat. Ma ezt a tendenciát visszafogják, mert sok bírálat érte. De SZÁMTALANAN a lelkileg megnyomorítottak, a frusztráltak és a szellemileg átmosottak még most is. Főleg faluhelyen és kisvárosokban.

A nagyvárosok meg a bűn melegágyai, és ez a tanítás keveseknél érvényesül(t), ilyen helyeken lazábbak voltak a hívek :))

szóval kíváncsian várom ennek a témának a kikerekedését.

Most viszont el kell köszönnöm.

Előzmény: oncogito (527)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.25 0 0 529
"A társkeresőt paráznának titulálják (meg sem különböztetve az agresszív, érzelemmentességtől)"

Kik?

Előzmény: oncogito (527)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.25 0 0 528
En azt vallom errol az egeszrol, hogy aki a pedofil ugyeket a katolikus papsag, az egyhazi rend vagy a katolikus vallas hibaibol szarmaztatja, es oda vezeti vissza a felelosseget, annak komoly ertekiteleti problemai vannak, nem ismeri az emberi fajt. Tegnap meg duhos voltam ezen, ma mar inkabb szomoru, mert nincs a foldon olyan helyzet, hogy a meglevo mocskot ne akarna valaki megtobb emberre rakenni, hogy aztan azt megint rakenhessek masok, megtobb emberre. a sz@art fertotleniteni kell, vagy messzel beszorni, hogy ne terjesszen betegseget, es nem beledobni a ventillatorba, ahogy azt sokan csinaljak becsuletes tenyfeltaras cimszoval. (Meg egy kis kutya urulekkel is kiegeszitik beszoras elott, hogy szetsproccelve megtobbnek tunjon)
oncogito Creative Commons License 2002.03.25 0 0 527
"Akinek nincs földi társa, annak még mindig meg marad a Legnagyobb Társ: Isten. Jézus Krisztus. és a Szent Lélek. A mennyei családhoz tartozhat."

Csakhogy ez annak útmutatás, akinek töretlen az elhivatottsága és annak jelent megoldást, aki képtelen sikeresen kommunikálni az emberekkel és bűnnek tartja azt, ami a természetes élet velejárója. Ez mind-mind öncsaláshoz vezet és még messzebb visz mindattól, amitől az ember nyílt lehet és valóban fel tud vállalni.
A társkeresőt paráznának titulálják (meg sem különböztetve az agresszív, érzelemmentességtől), a mennyei család pedig mintha csakis vagy-vagy alapon lehetne kilátásba.
Merni kell embernek lenni, merni kell kisebbnek lenni másoknál, merni kell nem nagyobbnak látszani, merni kell tévedni, és mégjobban merni kell kilábalni belőle - és nem másra (médiára, KE-ra) kenni, ha ez nem is olyan könnyű. Mert sajna ezeket nem tiltják, hanem az a bökkenő, hogy nehéz!

Előzmény: PROWL (526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!