Keresés

Részletes keresés

luc72 Creative Commons License 2002.02.18 0 0 25
Sziasztok

Volna egy olyan jelegű kérdésem, hogy Krétán hol található a vizividámpark, és melyiket ajánlanátok.
Köszönöm a válaszokat.

Sofie Creative Commons License 2001.12.12 0 0 24
Sziasztok!
Én márciusban megyek Krétára és érdeklődnék, hogy szokta-e még valaki látogatni a topikot?
Vízálló Creative Commons License 2001.11.15 0 0 23
Szia Tincsy!

Nem voltunk Krétán, csak van egy tutti tervünk, ahhoz kellettek volna az információk. Pár év mulva ha megvalósítjuk, forradalmasítjuk a turizmust.
Egyébként nem írtál, de az a mailcím már megszűnt. Kb dec közepén lesz új címünk, mert éppen Ausztriában próbálunk szerencsét. Ha meglesz az új cím, jelentkezünk.
Pussz!

Előzmény: tincsy (21)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.10 0 0 22
Mielőtt el nem süllyed a topic, felhozom.
tincsy Creative Commons License 2001.10.12 0 0 21
Bocs, sokaig nem irtam, de a nyar szerintem senkit nem csabit a gep ele - foleg az olasz meleget nezve. Mellesleg ferjhezmentem.
Szoval nem emlekszem, valaszoltam a leveledre?
Ugy emlekszem igen. Megirhatnatok milyen volt vegulis az ut.
Ciao tutti
Előzmény: Vízálló (20)
Vízálló Creative Commons License 2001.09.27 0 0 20
Sziasztok!

Ki tud valamit Tincsyről?
Hova tűnt?

Vízálló Creative Commons License 2001.09.24 0 0 19
Tincsy!

Mail ment!

Előzmény: tincsy (16)
Vad Creative Commons License 2001.07.05 0 0 18
a linkelés nem az erősségem :((
szóval ide
Előzmény: Vad (17)
Vad Creative Commons License 2001.07.05 0 0 17
sziasztok, most látom, hogy itt egy társtopik, mér nem szóltatok?
28-án jöttem meg,
épp most írtam némi infót ide.
tincsy Creative Commons License 2001.05.03 0 0 16
Ja a belepo mind Knososba, mind a muzeumba 1500 drachma, csak 18 ev felett, Phaistosban ket eve volt 1000 ?, Gortysban 800 Drachma...
tincsy Creative Commons License 2001.05.03 0 0 15
Knososban nincsen kulon jegy, bar sok konyvben ez all. Lehet fenykepezni mindent, de sok resz le van zarva evek ota, rekonstrukci okbol, ami nem igaz. Pl a tronterembe csak eb lehet kukkantani egy uvegfalon at, es meg sem allhatsz szinte, mert a mogotted jovok mar tolnak is kifele!
A lepszohaz, a ketelu bard terme, a kiraly es kiralyno termei csak uvegen keresztul lathatoak, sot a szinhaz melletti szakralis furdot is lezartak szept. korul. A fak tutal elferdultek, es kidoltek egy marha nagy szel miatt tavaly tavasszal. A muzeumban nem lehet vakuzni, sot nehany sarokban allo nagy pthoit egyaltalan nem. Itt rengeteg konyv, kep stb van, kifele menet valaszthattok belole, magyar nyelven nincsen. A phaistos, malia nyugisabb, de az otthon megkaphato Vince fele utikonyben eleg jol le van irva magyarul a tobbi, kevesbe jelentos asatas is.
Egyebkent allandoan internet kozelben vagyok, mert egy on-line utazasi irodanal dolgozom Firenzeben, igaz olasz szallasokat foglalnak foleg az amik.
ciao
Előzmény: sidonia (14)
sidonia Creative Commons License 2001.05.03 0 0 14
Tincsy, hálám üldözni fog! Köszönöm a sok praktikus tanácsot! Meddig vagy internetközelben? Még van két jó hónap az indulásig, addig még rengeteg dolog az eszünkbe juthat. A kirándulásokat nem mindig az irodával csináljuk, tapasztalt világjárók vagyunk, Túristvánditól Hustonig már utaztunk néhány tízezer kilométert. Az ásatásokra biztosan egyénileg megyünk és reggel. Képekről és alaprajzok alapján kivülről ismerek minden helyet, közel 20 éve tanítok ókortörténetet... Ja, igaz, hogy ha fényképezni akar az ember, akkor külön jegyet kell váltani? A múzeumok ilyen szempontból nem érdekesek, mert biztosan tömve vannak képes katalógusokkal, jobb felvételekkel, mit mi tudnánk csinálni. De a romterületek! Nem biztos, hogy azt fotózzák, ami engem pl. szakmailag érdekel. Tudom, Evans mit csinált Knosszoszból, de talán Maliában vagy Phaisztoszban el lehet lesni a cyclopikus technikát stb, ami ugye az átlagtúristának nem érdekes, de a bogarasoknak igen. Még egyszer köszönet, rengeteget segítettél:Sidonia
Előzmény: tincsy (12)
tincsy Creative Commons License 2001.05.02 0 0 13
Te kivel voltal?
Es az id.vez. nevere emlekszel?
kivancsisagbol..
Előzmény: zsanna (10)
tincsy Creative Commons License 2001.05.02 0 0 12
A Neckermann...
Voltam interjun Becsben es sikerult is, ami eleg nagy szamnak szamit idegenforgalmi berkekben, en megis lemondtam, pedig akkor veletek is talakoztam volna!
Szoval evekig a Gabor volt a kinti id. vez., de azt mondta iden nem jon vissza, ujat akar csinalni. A tobbi magyar utazasi irodanal altalaban dragabbak, es csak nehany utat csinalnak magyar idegenevezetovel, a tobbi nemetul megy.
1.A szallot nevrolismerem, biztosan jo lesz.

2. Napernyot vihetsz magaddal, nem szolhatnak semmit, bar velem is nehe kotekedtek, na hagy magad! Malia keleti vegen van egy hosszu homokos part, ott biztosan van hely. Ami nem zsufolt, de tok szep az Anissaras, Hersonisostol nyugat fele az elso falucska, a fouttol kb. 15 percre van itt a part, de tavaly meg nem voltak napernyok.

3.Santorinit ne hagyjatok ki!! Szerencsem volt hetente latni, es nem lehet megunni. Az egynapos hajout ara valtozo, tavaly pl. lementek az arak. Igy 19.000 es 21.000 volt a hajojegy - ebben a reggeli es a meleg vacsi is benne van-, es a buszos kirandulas 6.500. A ket ar ket hajot jelent, a dragabb gyorsabb, azaz tobb idod van ott. Altalaban reggel 7-7.30kor indulnak, es 9 korul ernek vissza. Ha nagy a szel - 6.5 csomo- akkor lefujjak, de heti 3-szor megy, szoval ne hagyjatok az utolso hetre. Azert azt a dedalont vegyetek be elotte, legalabbis ha erzekenyek vagytok, mert ha mar elindultatok, tul keso -hatas 1 ora mulva! A hajon lehet napozni es gyonyorkodni a kek tengerben, voltak neha delfinek is! A komp joval olcsobb, de altalaban este megy, igy ejjel er oda.. szallast pedig tutira nem talalsz juniusban. Van egy olcsobb Delfin nevu szarnyashajo is, ami tok gyors - 1.5 ora, de ha kis szel is van lemondjak, es rendszeresen ott maradnak Santorinin, mert 6 korul felelenkul a szel, igy voltak utasaink, akik a kikotoben ejszakaztak, es csak masnap du. vergodtek haza.

Fontos: a hajon es Santorinin az arak csillagaszatiak, vigyetek uditot. Csak a szuksegeset vigyetek, mert egesz nap cipelnetek kell pl. furdoruhat nem kell, furodni nem tudtok, mert nincsen olyan part a kozelben. A szamar mar 1.000 drachma, es en sosem probaltam ki sajnos, mert a turistak szerint 'rohannak' a szamarak, es felelmetes erzes lefele. Van felvono is, ara ugyanannyi, es kb.4 perc alatt lent van. Mivel en csinaltam a magyar nyelvu vezetest a buszos kircsin is, csak egyszer mentem egyedul busz nelkul, es sokkal kevesebb idom maradt, mert a buszok az elso kikotoben varnak, a tobbiek viszont a masodiknal szallnak ki, ami a kikotes miatt kb 1 ora veszteseg, az amugy is keves 4-5 orabol. Mellesleg taxit alig kapni, es ha lemaradsz a hajorol, nem varnak meg! A sziget egyebkent 18 km. hosszu, azaz tok pici, viszonyitva Kreta 260jahoz..
Istenem, milyen szep is..

4. Knosost is hetente vittem magyarul, nagyon sok infot elolvastam rola angolul, nemetul... Ha nem idegenvezetovel mentek, figyeljetek hol allnak meg a csoportok, ott van a lenyeg. Reggel koran kezdjetek (8 kor nyit), mert par ora mulva meghalltok a melegtol, akkor bemenekulhettek a varosba, es a muzeumban folytathatjatok, az legkondis (18 ev alatt mindketto ingyenes). Busszal Heraklionba, ott meg a 2es busszal-erre elore kell megvenni a jegyet a 2es tabla melleti bodeban)ez ugyanonnan indul es 10 pecenkent megy, a 2 jegy oda-vissza sincs tobb mint 2600 drachma.

5. A hajokirandulasok kozul Spinalonga a legjobb, habar ezt tavaly a Neckerman nem csinalta.Alt. Agios Nikolaosbol mennek a hajok, talan 3000 drachmaert, grillezessel, furdessel, es a lepraszigettel egyutt. A hajon fuj mindig egy kicsit a szel, a viz tiszta, a kaja finom, mi kell meg?

+ Heraklionban minden bezar a szieszta idejere, azaz 2tol 5ig, es hetfon, szerdan szombaton nem is nyitnak ki utana! Az uduloteruleteken minden mindig nyitva van 11ig.
Meg valami?

Előzmény: sidonia (11)
sidonia Creative Commons License 2001.05.02 0 0 11
Zsanna! Mindenesetre nagyon csábító Santorini, csak azt nem tudom, hogy a férjem hogyan bír kb. 4 órát erősen hullamzó tengeren. (Kétszer!)Most még csak álmodunk, majd kitaláljuk. Egyébként két hétre megyünk, jó lenne a három nap, csak a hotel ekkor elvész... Ahhoz meg drága. A gyereknek meg megigértük, hogy ezen a nyáron legalább annyi napot fürödhet, ahányat valamilyen múzeumban tölt... Sidonia
Előzmény: zsanna (10)
zsanna Creative Commons License 2001.05.02 0 0 10
sidonia!
Santorinit, ha egy mód van rá, ne hagyjátok ki. Egy napra is érdemes elmenni. Az ár elég húzós, arra készüljetek fel, de nagyon klassz a sziget. Mi magyar szervezéssel voltunk, a hajón még be lehetett fizetni Santorinin belül egy buszos kirándulásra. Általában 3 közül lehet választani, az egyik az Akrotiri ásatások, gondolom Benneteket ez érdekel leginkább. Amikor mi voltunk, akkor ez zárva volt, csak egy kirándulás volt, Pirgos és Oia volt az utirány. Nem bántuk meg, hogy befizettünk. Oia csodálatos, ez az a város, amit fényképen mutatnak Santoriniről: a kráter oldalában a fehér falú házak szinte egymás tetejére építve, meg van jű néhány kék kupola is. Nagyon nagy élmény volt. Ami szerintem szemétség, hogy előre nem mondják meg a kirándulás árát, csak a hajón. 2 éve maga a buszos kirándulás 6000 drahma volt fejenként, a firai lépcsőkön a szamaragolás azt hiszem 8oo körül, fényképeket mindenhol készítenek, nem kell ugyan megvenni, de hát, ha jól sikerül...., tehát jó, ha viszel magaddal egy csomó pénzt. Maga a Santorini hajókirándulás azt hiszem, 25ooo drahma körül volt. De egyáltalán nem bántuk meg! De nézzetek körül az kinti utazási irodákban is, mi láttunk olyan ajánlatot azt hiszem Hersonisosban, hogy ezért az árért 3 napra lehetett menni Santorinire. Ha két hétre menetek, meggondolandó a 3 nap.
sidonia Creative Commons License 2001.05.02 0 0 9
Tincsy, még valami: napernyőt csak bérelni lehet, vagy a sajátodat is használhatod? Vannak olyan partok, amelyeket egyes társaságok bérelnek és nem engedik a saját ernyőt. Ha nem, akkor fölöslegesen nem cipelnénk. sidonia
Előzmény: tincsy (4)
sidonia Creative Commons License 2001.05.02 0 0 8
FLaci, robogóra sincs jogosítványunk. Marad a tömegközlekedési kaland... Sidonia
Előzmény: FLaci (3)
sidonia Creative Commons License 2001.05.02 0 0 7
Zsanna, köszi, figyelem a másik topikot. Magnyugtattál a tömegközlekedést illetően. Az utolsó busz indulási ideje is megfelel, serdülőfélben levő fiunk úgysem bírja addig, korábban kell hazaérni. Sidonia
Előzmény: zsanna (5)
sidonia Creative Commons License 2001.05.02 0 0 6
Szia, Tincsy!
Nagyon köszönök minden információt! Mi a Neckermannal utazunk évek óta, remélem, most sem fogunk csalódni. A szálloda, ahová megyünk: Sirens Beach. Van esetleg erről is valami személyes tapasztalatod? Kirándulni mindenképp fogunk, hajózni nagyon szeret a család. Elég kalandvágyók vagyunk, még ha a szállodás nyaralás és az utazási irodára való támaszkodás az index társalgói számára általában a nem ajánlott program. Tudjuk, hogy drágább, mint a kalandozás, de már nem tartozunk a huszas korosztályhoz. Ami magát a szigetet illeti, rengeteget tudok róla, de amit könyvből tud az ember, nem tudás. Ezért vagyok hálás azokért a személyes tapasztalatokért, amit elmodanak azok, akik már személyesen jártak valahol. Rengeteget utaztunk, autónk sosem volt, de mindig láttunk mindent, amit látni szerettünk volna. Történészek vagyunk, nekünk az ásatások legalább annyira érdekesek, mint a kis falvak. Még egy kérdés: Santorinire egy napra érdemes elmenni?
Sidonia
Előzmény: tincsy (4)
zsanna Creative Commons License 2001.04.29 0 0 5
sidonia! Van már egy topic, Kréta 2001 címmel. Az utolsó hozzászólás ápr. 24-25 körül volt, olvass bele feltétlen.
A tömegközlekedés szerintem Krétán egyáltalán nem gáz, Malián keresztül kb 15 percenként mennek a buszok, mindkét irányba, és az utolsó valóban kb este 11 körül. Ha gyerekkel vagytok, úgysem akartok tovább elmaradni, ha meg mégsem nem akartok olyan korán lefeküdni, Malián is van egy csomó taverna, meg szinte hajnalig zajlik az élet, akkor sétálgathattok a nagy nyüzsgés közepette. Szerintem nagyon jól fogjátok érezni magatokat.
tincsy Creative Commons License 2001.04.28 0 0 4
3 evig 'eltem' Kretan, sot idegenvezeto voltam az utobbi ket evben.....
Mi az apartman neve?

Szoval Kreta szuper hely.
A fout menten a tengerpartig apartmanok, kis szalllodak vannak, es rengeteg bolt, taverna,disco - az egyik utcajan tobb mint 30 van egymassal szemben- mellett, este hallani fogod hol van...
Malia regi resze sokkal nyugodtabb, a fouttol balra van, a templom mogotti reszen, ide erdemes este elsetalni, vagy beulni egy vacsira. A Santa Maria Pizzeria volt a kedvencunk a templom mellett.
A strand hosszu, tobbnyire homokos, nyugodt, sekely vizu, mivel ez egy vedett obolben. Stalida egybeepult Maliaval, igy a tengerparti setany es strand kb 6-7 km hosszu, este rengetegen setalnak itt, tavernak, boltok...
A parton mint mindenhol Kretan napernyok es napagyak vannak, berelni lehet, itt olcsobb mint pl. Hersonisosban par kmre, ami nagyobb es felkapottabb, es dragabb. Ez olyasmi, mint nalunk Siofok, de ide is el lehet kirandulni.
A bus a fouton jar, a buszmegallo kek-feher tablacska jelzi, de a busz csak akkor all meg, ha integetnek neki!!1 A jegyet a buszon lehet megvenni, nem veszes, a fovarosig - ami kb. 35-40 km- kb 1000 drahma. Delelott 20 percenkent jonnek, az utolso kb11kor.
Szunyogok vannak, mi a konektoros tablettas format hasznaltuk rendszerint, de lehet ott is kapni. Van 3 honap, amikor alig van szunyog, mert megeszik oket a kabocak, amik viszont az elso napokban szinte elviselhetetlennek tuno hangmagassagban 'ciripelnek', valamit valamiert...
Lehet berelni biciklit is, de igy a Malia mogotti hegyekre nem tudtok felmenni, oda csak motorral, vagy autoval lehet felmaszni.
Meg egy: ha tenyleg meg akarod nezni az igazi Kretat, menj el kirandulni!! Akar az irodaval, akar egyenileg, nagyon sokszinu a sziget! Gyalog is elmehettek az egyik minoszi koru palotahoz, ami Malia kpjatol kb 3 km kelet fele a tengerparti setanyon, olajfak es bananultetvenyek kozott. Kedvencem volt Agios Nikolaos, a Spinalonga sziget, a folklorest Anopoliban, vagy tavolabb Rethimnon, es a turazoknak a Szamaria szurdok, vagy Preveli.
van meg mas kerdesed is?
En mar nem leszek ott, mert szerelembe estem es Olaszorszagba 'koltoztem'. De lelekben veletek leszek....
Melyik irodaval mesz? puszilok mindenkit
Viki

Előzmény: sidonia (2)
FLaci Creative Commons License 2001.04.28 0 0 3
Bicikli-kölcsónzőre nem emlékszem hogy lett volna. (Attól persze még lehetett, nem is nagyon kerestem.) Robogó / scooter kölcsönző viszont minden sarkon van egy.

Iraklion-ba, Knossos-ba azért el lehet helyi busszal menni, legfeljebb egy kicsit tülekedni kell. Ha távolabbra is akartok kirándulni, akkor talán egy-két egész napos buszos (vagy akár hajós) kirándulásra érdemes benevezni.

sidonia Creative Commons License 2001.04.28 0 0 2
Szia! Igen. Malia É-on van. A tömegközlekedés kínos, mert csak arra hagyatkozhatunk. Bringát nem lehet kölcsönözni? Sa
Előzmény: FLaci (1)
FLaci Creative Commons License 2001.04.27 0 0 1
Én csak 1szer voltam Krétán, akkor is szeptemberben és nem is Malián hanem onnan 50 km-re nyugatra, de azért írok valamit ide.

A tengerpart szinte az egész északi parton homokos / aprókavicsos, nem túl hirtelen mélyedő. (Umm, ugye Malia is az északi parton van?)

Medúzával nem találkoztam, szúnyoggal is ritkán. Azért nem árt vinni riasztót.

A tömegközlekedés az nem valami nagy szám. Rövid távolságra még csak elmegy, de baromi nagy tömeg volt még szeptember közepén/végén is. 10-15 km-nél távolabbra nem próbáltam, lehet hogy a hosszabb távú buszok jobbak mint a két falu között közlekedők. Ja, vonat az nincs.

L.

Előzmény: sidonia (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.27 0 0 0
Eleddig 0szor voltam Kretan...
Meg tengert is csak a teveben meg uvegben lattam.
Ja nem is, eccer voltam Horvatorszagban. :)

L0rd_0ber0n

Előzmény: sidonia (-)
sidonia Creative Commons License 2001.04.24 0 0 topiknyitó
Üdvözlöm azokat, akik már többször jártak Krétán! Tudna-e valaki információt adni Maliáról? Különösen a tengerpart érdekel. (Vízmélység, meduza, szúnyog stb) A nyár derekán, júliusban utazunk ide egy serdülőfélben lévő gyerekkel. Kocsi, motor számunkra nem használható. Milyen a tömegközlekedés a szigeten? Köszönök minden információt!
Sidonia

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!