Hello. Azóta sikerült rájönni a suzuki fordulatszám hibára? Nekem is ez a bajom. Megállok piros lámpánál lefékezek üresben és vagy 2000-es fordulaton pörög 10 másodpercig mire leesik normál alapjárati fordulatszámra. Mindezt melegen. És a világitás bekapcsolása is befolyásolja ezt a hibajelenséget.
Köszönöm szépen :) Az az igazság, hogy mi már mértük és az átlag 8,6 liter.A legnagyobb baj az, hogy a Magyar Államkincstár nem fogadja el mint tény,csak ha bizonyítani tudom hivatalosan, ellenkező esetben csak a NAV által megadott normát fogadja el...ilyen bajom van...:(
Én nem hallottam még olyanról, hogy egy szerviz vagy valamilyen intézmény bemérné a fogyasztást és arról igazolást is ad. Tele kell tankolni, aztán a következő tankolásnál megnézni a megtett távolságot és abból kiszámolni. Persze ettől még hivatalos irat nem lesz a kezedben a fogyasztásról. Ráadásul egy mérés nem mérés, több ilyen tele tankolás szükséges hogy nagyjából pontos értéket kaphass az átlagfogyasztásról. A fogyasztás nagyon sok tényezőtől függ. Nekem 4,56 és 8.09 között minden van, de az átlag az leginkább 6,41. Szintén Wagon R, 1,3-as Ignis motoros. A 9,5 az nagyon durva, de attól is függ, milyen körülmények között.
Hátha tud valaki segíteni....Szolgálati autó Suzuki VagonR+ 14 éves, eléggé ki van a motorja...Hol tudom én beméretni a valós fogyasztását, mert hogy nem a 8 litert fogyasztja, az biztos, és a NAV 8,0- al számol.Ez már elfogyasztja a 9, 5-öt is....Esetleg tud valaki olyan szervizt, ahol ezt bemérik és állásfoglalást is kapok róla? Előre is köszönöm a segítséget, ha tud valaki...
Na beszéltem újra a szerelővel. Kompressziót megmérte az jót mutatott , de azt mondja csak azért mert az olajtól elvan tömődve minden ? , de viszont a gyertyák kormolódnak , illetve köpi az olajat oda . Rakott bele újat ment vele egy kört és fekete volt mind. Kiderült a motort nem szedte szét . De fura mer nem csörög nem csattog , nem füstöl kéken. Néha inditáskor lefullad , de utána indul pöccre ( legtöbbszor pöccre) és megy a kocsi. Igaz városi kocsi volt általában . A lakatolás még hagyján a hátulját itthon is kitudom lakatolni az a legkevesebb lenne. Hanem ez a motor. Felújitani nem éri meg , bontottól meg kicsit félek. Furcsa hogy a kocsinak a múltját 10 évre visszamenőleg ismerem , mindig megkapta az olajat szervízelést és nem volt széthajtva. Nekem azt ajánlotta a szerelő adjam el míg tudom most kevesebbet bukok rajta mint később. Beszélek holnap egy másik szerelővel , egy ismerősöm mondta hogy szerinte nem biztos hogy kuka a motor , lehet szelepfedél tömítés bármi miatt szivároghat az olaj a gyertyákhoz. Tényleg nagyon sajnálom majdnem minden megvan csinálva rajta. Azt is mondta még azért fulladozott néha a kocsi mert ugye a gyertyék bekormolódnak. Na holnap kövi kör.
Közben látom, hogy már megtaláltad őket. A rozsda nem öröm, de kezelhető lehet. Mielőtt döntenél a kocsi sorsáról, mutasd meg valakinek, aki vágja a típust, mennyire van oda a kaszni, mert egy lakatolás+fényezés a motorcsere árának a többszörösébe fájhat.
A motort viszont nem engedném el ilyen könnyen, először csináltatnék rajta egy veszteségmérést, hogy kiderüljön, a blokkal van-e egyáltalán a gond igazából. Azon filózom, amikor megütötted a katalizátort, összetörhetett benne a kerámiatest úgy, hogy most az fojtja agyon a motorod (volt már dolgom ilyennel, a tiédhez hasonló tüneteket produkált) - ezt az autót megemelve és a kat házát kocogtatva általában hallani lehet.
Ha mar ennyit beletettel, es a motort leszamitva tenyleg jo allapotu az auto, nem egy rozsdaboglya, akkor botorsag lenne most eladni. Hegyekben all a bontott alkatresz a Swifthez, biztos vagyok benne, hogy par tizezer forintert franko motort kapsz a kocsidba, nyilvan a beszereleseert is fizetni kell, de a felujitas minosegere sem vehetsz merget, es ahhoz kepest ez egy lenyegesen olcsobb alternativa.
Keresd meg a Suzukis topikban a sracokat, eleg normalis tarsasag. Ha felvazolod nekik a helyzetet, lehet hogy konkret segitseget is tudnak ajanlani.
Kicsit fulladozott mostanába menet közben a kocsi. Néha inditásnál lefulladt. Benzin szivattyúra gyanakodtam. Elvittem szerelőhöz és azt mondta a motor kuka lesz lassan felkell teljesne újitani (200ezer kb) Vagy bontott motor ( kitudja miylen ..).
Mondta hogy kormolja a gyertyát nagyon , az egyik henger kulonosen fos.
Szóval ittvagyok egy 99 es sedannal amit 250 ér vettem belevertem fél év alatt kb 300 at ( kipufogó kuplung váltó injektor vezérmű stb ) És megkapom hogy adjam el szarér hugyér amig tudom. Tipp?
szia olvasd el az evap rendszer működését ezt használom úgy hogy aktív széntartály után a szelep ki kerülésével egy katalizártor van. Ki ömlőre fel van fogatva hogy a 400fok kb meg legyen.Szerepe szén hidrogén krakkolása vagy is törése.Így kevesebb fogyasztást lehet elérni.
Nekem egy 2001-s 1.0 swiftem van 5 ajtos válozat. lassan 4 éve használom. Ez időalatt kicsivel több mint 74 e km tettem meg vele. A fogyásztásom átlagossan 5 liter körül mozog.
A nyári melegekben tavasszal és összel lemegy 4,5 - 4,7 literre. Télen 5,5 literrel elmegyek.
Többségében napi 60-80 km megyek vele munkába járás bevásárlás stb...
Karbantartási költségem eddig csak annyi volt ,hogy 10.000 kilométerenként megvettem az új olajat,olajszűrőt légszűrt és otthon az olajcserét elvégeztem. Szerelőnél csak akkor szokott járni mikor műszaki viszgára viszem.
Van egy 2008-as 4x4-es Swift. A fedélzeti számítógép az átlag fogyasztásra kiír 18,2 litert... Ez akár hogyan is de elég messze van a valóságtól...
Kicsit utána kérdeztem és az összkerekes Swiftet japánból hozzák ha minden igaz, ez magyarázhatja hogy állítóla g a japán norma szerint van beállítva a fedélzeti számítógép és nem európaira...
Van valaki aki tudja hogy hogyan lehetne ezt átállítani???
Wagon R+ M13A, Karcag-Budapest-Karcag 340,3 km 2 személlyel, folyamatos klímával 6,12-es átlagfogyasztás. :D MOL EVO Plus benzin. Nem mondhatom hogy a gatyát is leeszi rólam. POesten azért elég jól be kellett menni, mert a Déli pályaudvar környékén volt a cél. Útvonal a 4-es főút, elkerülvén minden díjfizetős szakaszt. 7 éve van nálam a doboz és egyre jobban szeretem. Kis kezesbárány, nem betegeskedő, egészséges mint a makk. Nem bántam meg hogy ezt választottam. Igaz, kifogástalan műszaki állapotban vettem meg ismerőstől, mert a férje meghalt, a néninek nem volt jogosítványa. A bácsi is nagyon vigyázott rá, de nem garázsban álló hétvégi autó volt, mert többször voltak kirándulni Erdélyben is. MÉg most sincs éppen 87000 km benne, szóval nincs széthajtva. :)