Keresés

Részletes keresés

kristo_f Creative Commons License 2009.09.25 0 0 269

Látom medrollert kimoderálták

Nem vagyok egy kárörvendő, de igaz ami igaz...

 

Sepu81 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 268
Upsz! Merdoller minden hozzászólását törölték? Kinek szúrta ennyire a szemét? Értem én, hogy nyers volt, de mi van ha igazakat írt? Vagy talán éppen ez a baj?
Dundikalika Creative Commons License 2009.09.22 0 0 260
"Féltem, hogy elrontják a cerkámat. Most, hogy már van két gyermekem, úgymond be mertem vállalni."

Hát ezen mondataidon jót nevettem! Azért ez egy rutin beavatkozás, még Magyarországon is, noha valószínű itt átlag alatti a körülmetéltek száma. Ha jól tudom minden 7. ffi a világon körülmetélt. Ha az angolszász országokban visszajön preventív okoból, akkor ez a szám növekedni fog.
Előzmény: Sepu81 (259)
Sepu81 Creative Commons License 2009.09.20 0 0 259
Szia!

Nekem 3 napja volt a műtétem, de az eddigi tapasztalataimat szívesen megosztom veled.

Először is nekem még mindig k-ra fáj. Nem tudom hogy fogom holnap kibírni a melóban. Úgy járok, mint aki a gatyájába csinált. Nekem is relatív volt, de a súlyos változata. Azaz már normál helyzetben is csak fájdalmasan tudtam hátrahúzni, de legalább még rendesen tisztában volt tartva. Ugyanakkor a fitymafék is rövid volt, tehát ha nem lett volna szűkület, akkor is műtettem volna magam, mert önmagában is veszélyes a rövid fitymafék, ugyanis szex közben elszakadhat, és akkor nagyon fáj+vérzik.

Egyik hozzászólásodban azt írtad, neked csak a fék rövid. Ha tényleg merev állapotban is le fel mozog a satyi, csak a fék nem engedi jobban, akkor ne engedd, hogy körülmetéljenek, mert szerintem se hülyeség a fityma, de a féket viszont műttesd meg, mert veszélyes is lehet. Én a helyedben várnék a nyári szünetig, és akkor nyugodtan lábadozhatsz.

Nem tudom még, hogy a fitymából mi maradt, talán egy kevés. Én most közel harminc vagyok, és a te korodban még nekem sem volt ilyen szűk, de sajna egyre rosszabb lett, ezért nem vártam tovább. Meg én sem hiszek el minden a dokiknak. Féltem, hogy elrontják a cerkámat. Most, hogy már van két gyermekem, úgymond be mertem vállalni.

A konkrét kérdéseidre a válasz:
-Engem egyből hazaengedtek, de ez kórháztól és dokitól is függ.
-Nekem ingyen volt, mert az urológiára mentem. Persze lehet ezt magán úton is intézni, gondolom a felső összeg a csillagos ég. A minőség nem tudom mennyivel jobb.
-Nem tudom 16 évesen kell-e szülői beleegyezés a műtéthez, midenesetre a műtét előtt a konzultációkat tutira tudod intézni anélkül.

Majd egy pár nap múlva beszámolok még a tapasztalataimról.

Üdv mindenkinek
Előzmény: BenTheWin (247)
A jóvágású fiú Creative Commons License 2009.09.09 0 0 250
Nézd meg a www.korulmeteles.hu honlapot, s írj e-mailt a jovagasufiu@gmail.com címre.
Előzmény: BenTheWin (249)
BenTheWin Creative Commons License 2009.09.03 0 0 249

A relatív az én esetemben azt jelenti, hogy normál állapotban rendesen hátra lehet húzni, merevben viszont csak a makk alsó részéig. És akkor is fáj egy kicsit. Magyarul csak a fék rövid. Metélés meg mi egy más baromság nem kell ha nem muszáj.

BenTheWin Creative Commons License 2009.08.31 0 0 245

 Sziasztok!

 

     Úgy egy fél éve néztem utána az interneten, hogy mi is az én bajom, és mint az kiderült relatív fitymaszűkületem van. Sokáig féltem a műtéttől, de most rászántam magam, hogy ha lesz egy hét szabadidőm, akkor elmegyek a dokihoz...Most 16 éves vagyok, és amikor meghallottam, hogy 80 ezer forinttól kezdődnek a műtétek, akkor teljesen lemondtam a dologról. Szánalmasnak tartom, hogy ezért ennyit kell fizetni, de mindegy.

 

   Az lenne a kérdésem, hogy ezt nem lehet ingyen megúszni? És a másik meg, hogy egyik helyen azt írják, hogy egy napig bent kell maradni, a másikon meg azt, hogy 20-30 perc a műtét, és mehetsz a dolgodra. Kinek van igaza? Jah, és még valami. Azt meg lehet szerintetek oldani, hogy a szülők erről ne tudjanak? Tudom, hogy előttük nem kell szégyellni, de akkor is ciki :)

 

A válaszokat előre is köszönöm!

horex Creative Commons License 2009.08.22 0 0 244

Lassan gyakorlo orvos lehetnék,mert átestem ezen is:)

Semmi ondó csökkenést nem tapasztaltam

Ami pozitiv volt, már a teljes gyógyulás után, ugy egy honap, a vágás helye szex szempontból "kellemesen" érzékeny volt. Élveztem rendesen :)

 

A szégyenloséget még megértem , de nem a szulők és a doki elött

A család/szulő az aki mindig melletted áll , a bajban is

Mit gondolsz? Neki állnak kórusban nevetni, vagy mi?

Az meg miért érdekes, hogy most akarod elvégeztetni? Most jutottál oda és ennyi.

Orvos megnézi, eldönti mennyit , hogyan kell szabni és kb 15-20 perc

Kevesebbet érzel az érzéstelenitőből mint foghúzáskor

 

A továbbiakban a párkapcsolatban senki nem fog rajtad vihogni hidd el

Sőt,egyes felmérések szerint kevesebb fertőzést kaphatnak el toled mint a fitymával rendelkezőktöl és nem a klasszikus nemi betegségekre gondolok

 

Sokan élnek fityma nélkul, akár csak "szokásbol" is körbevágva.

Szoval , semmi tulzott majré, csináltasd meg, nem kell hozzá maszek orvos

by horex

eeehh Creative Commons License 2009.08.01 0 0 243

Ne mááár, tényleg több hónapig lesz utána fájdalmas a makk érintése? :( :(

 

http://www.webbeteg.hu/index.php?page=orvos_valaszol_elem&orvos_valaszol_id=4195&orvos_valaszol_subject_id=40

 

Szépen elbizonytalanított...

BorisAnt Creative Commons License 2009.07.20 0 0 242

Öt napja metéltek körül. Betartom az orvos utasításait, és tartózkodom a szextől, legalabbis az intenzív részétől. Viszont a baratnőm már nyalogatta a makkomat, és furcsa módón alig jön a korábban bőséges spermám. Mi ennek az oka? Más is tapasztalt már ilyet?

tamás.23 Creative Commons License 2009.07.17 0 0 241
Üdv!
Én azt tanácsolom hogy mindenképp mondd el a szüleidnek mi a helyzet, hidd el sokkal jobb lesz, és szépen elmentek dokihoz is :)
Nekem tegnap volt a műtét, kicsit kellemetlen volt de kilehet bírni!!!
Mindenképp fordúlj orvoshoz!!!
csak egy jó tanács ;)
Előzmény: RunningMann (239)
-carcass- Creative Commons License 2009.07.10 0 0 240
Üdv!
A problémádhoz nem tudok hozzászólni, nekem soha nem volt még csak hasonló se.(bár az urológiához volt már szerencsém :-DD)
Viszont pozitív hogy rászántad magad arra, hogy a végére járj a dolognak.
Szóval ha kórházba mész vizsgálatra, akkor gondolom kell hozzá háziorvostól beutaló (én úgy emlékszem anno nekem az urológiára kellett).
Vagy elmész egy doki magánrendelésére - oda nem kell beutaló.
A beutalós buli díjmentes - mivel gondolom van biztosításod.
A magánrendelés fizetős.
A doki majd megmondja, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba, jobb ha nem lovalod bele magad előre semmiféle kitalált dologba.Szégyellős nem legyél, a doki ezer ilyet látott már.Szerintem írd le magadnak az összes kérdésed egy papírra - és azt is pontosan, hogy mi a gondod - pusztán csak azért, mert úgyis tök ideg leszel és tuti elfelejtesz majd valamit.;-)
És ne legyen eleged - bár értem miért mondod - nagyon sok mindenkinek van ettől sokkal komolyabb problémája is.
Sok szerencsét.
Üdv


carcass
Előzmény: RunningMann (239)
RunningMann Creative Commons License 2009.07.03 0 0 239
Üdvözletem! Szeretnék végre tanácsot kapni! Életbevágó.

Sok időbe telt mire rászántam magam akár csak az ide való írásra is. Sajnos elegem van ebből az egészből.

Úgy kezdődött, hogy fogalmam sem volt mi hogy merre, de 11-12 éves koromban meg lettem műtve. Most 17 vagyok. Egyszerűen soha nem húzódott hátra a fitymám merev állapotban. Nem emlékszem anno milyen lett műtét után nem lett sajnos normálisan elmagyarázva nekem. Aztán 14-15 éves korom óta vágom a helyzetet és húzom ezt de a nyáron el akarom intézni ezt, szülői segítség nélkül. Mert kellemetlennek tartom. Hogy miért féltem eddig elintézni? Több oka is van féltem a körülmetéléstől hogy csak a megoldás (ezt soha nem fogom engedni inkább élem le párkapcsolat nélkül az életem) . Akkor a fájdalom ami megvolt régen a kamillázás. Nagyon szégyenlős vagyok. Nem tudom kell e fizetni az orvosnak illetve hova menjek kórházba vagy magán... (Békéscsabán lakom, nem egy Pest) és nem akarom ANYÁMAT vagy a családot belekeverni ebbe mert a fasz kivan hogy ezzel kell foglalkoznom fiatalkoromban nem azzal mint más fiatalok...

Szóval először is kit ajánlotok itt csabán, vagy olyan orvost-pszichológust akinek tudok írni neten és igaz nem kezel majd de válaszol szóval ingyen...
Másodszor kell e ezért fizetni? Gondolom felhívom időpontot kérek

Nah és konkrétan a probléma: Ugye nem húzódik hátra de nem tűnik annyira súlyosnak hisz csak egy rész nőtt a makkhoz a nagy része teljesen hátrahúzódik elölről nem is látszódik csak alul (védőnő nem is vette észre már 2x és nem szóltam mert többen is voltunk a teremben) szóval úgy gondolom ha ez a rész eltávolítandó teljesen hátrahúzódik majd mert csak ez akadályozza mitomén 1 cm átmérőjű és keskenyül a makk felé. Szóval ez ad erőt hátha meg lehet egyszerű beavatkozással oldani, kevés fájdalommal és diszkréten.

Válaszokat előre is köszönöm.
skbb Creative Commons License 2009.05.08 0 0 238

Sziasztok!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem!Sajnos a férjemnek elég komoly fitymaszűkülete van(szerintem),nézegettem az orvosokat de aki szimpatikus (Dr Fekete) kb 80.000 ft-ért mütené,legalábbis ahogy olvasgattam az oldalát.

Egyenlőre gyesen vagyok így most nem igazán tudjuk kifizetni,szerintetek mennyit lehet várni a műtéttel?

Esetleg Fejér megyében nem tudnátok ajánlani valakit?

Régebben csak berepedezett neki,de most (elég rövid idő alatt ) merevedéskor már egyáltalán nem tudja felhúzni a bőrt:(

Nyugalmi állapotban ha felhúzza  a makk mögöt egy vastag bőrgyűrű szorítja.

Ez egyértelműen fitymaszűkület,ugye?

Még nem voltunk senkinél a problémával,így csak tapogatózom egyenlőre,bocs ha hülységeket kérdezek.

Köszi előre is a segítséget!

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.12 0 0 237
Sziasztok! Nekem relatív a fitymaszűkületem, tehát kisebb mértékű. A tágítást kenőcsözést csinálom kb. 1 hónapja, de most nem tudom hogy tényleg jó ötlet-e. Az 1betegvolt által leírtakat pillanatnyilag nem tapasztalom, viszont az eredményt már valamelyest igen.
A berepedés, hogy néz ki? Fáj, sebes is vagy csak repedt?
Ayreon Creative Commons License 2009.03.28 0 0 234

Sziasztok!

 

Aggodalmam hozott el idáig, talán valaki válaszol majd, esetleg tud okosat mondani:

kisfiam 3,5 éves. Fitymaszűkületet állapított meg nála a háziorvos és elmentünk a gyereksebészetre, ott nem javasoltak műtétet, hanem egy kecőccsel elzsibbasztották (érzéstelenítették) a fitymát, majd felrántották. Aztán azt mondták, kamillás borogatás és Betadine kenőcs, és naponta 3x, 4x felhúzni.

 

Ezt is tesszük, de eltelt 4 nap és a fiam még mindig nagyon de nagyon fájlalja a kukacát. Retteg, ha eljön az ideje, nem enged hozzányúlni, le kell fognunk, és nagy fájdalmakra panaszkodik.

 

Mit tegyünk ilyenkor? Lehet, hogy csak szimulál? (nem hiszem), elmúlik az, csak a 4 nap nem elég? Menjünk vissza?

 

Ha valaki tudna valami okosat, nagyon megköszönném.

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.02 0 0 233
Lehet próbálkozni kenőcsökkel, de nem fogják meggyógyítani. A bőr azért reped, ha merevedésed van, mert túl szűk, ez tágulni nem fog. A repedezések hegesedése miatt ez egyre inkább fokozódik majd. Fitymátlanítani kell, 'oszt kész.
Menj el egy urológushoz, mielőtt a repedezések miatt még elkapsz valami fertőzést.
Előzmény: zsombie (232)
zsombie Creative Commons License 2009.03.01 0 0 232
helo
nekem a fitymámon amikor merevedés van, és lehuzom a bőrt berepedezik körbe a bőr, csak azt szeretném nkérdezni, hogy már biztosan műtét lesz bellőle, vagy lehet kenőccsel avgy más dologgal is meggyógyítani?
előre is köszönöm a válaszokat
gizuska71 Creative Commons License 2008.10.31 0 0 231
És még p82 története is nagyon hatott a döntésemre,ez sajna kimaradt a tegnapi írásomból !
gizuska71 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 230
Sziasztok :)

Először is szeretnék köszönetet mondani a fórum szerkesztőjének és a fórum tagjainak,mert ezeknek az írásoknak köszönhetem,hogy a megfelelő módot választottam a gyermekem körülmetélésére!
Kiskorában egyszer megszüntették a bőr letapadását,de 13 évesen sajnos baleset érte ,mindkét combja kötve volt,sajna a tisztálkodás nem igazán ment ama bizonyos testrészen és azóta nem igazán fordított erre kellő figyelmet és most 15 évesen szólt,hogy vmi nincs rendben a "műszerrel"
Először is elvittem egy kórház urológiájára ahol kérdezték mennyire tudja hátrahúzni a bőrt,közölték,hogy ne aggódjon anyuka,elaltatjuk,lekapjuk a kupakot azt jól van..Semmi magyarázás,semmi tájékoztatás,kiírták műtétre.Mint legtöbb anya én is a pánikolós fajtához tartozom és a megnyugtatásomhoz ez nem volt kielégítő tájékoztatás.Kutatni kezdtem a neten ,mindent tudni akartam a
körülmetélésről.Féltem ,nem igazán lettem okosabb,de nem törődtem bele az altatásos kupaklekapós műtétbe,és le is mondtam .Ekkor találtam erre a Fórumra.Egy érdekes történetet olvatam amit J.Sorel írt.Mindent részletesen leírt és említette Dr Fekete Ferenc nevét.Utána néztem a neten,megtaláltam a hon-
lapját és felhívtam a rendelőt.Ott meglepődtem az asszistens hölgy kedvességén és segítőkészségén,szal az első benyomás kedvező volt.Majd elvittük a Gyerkőcöt a vizsgálatra,ahol a nagyon szimpatikus és vicces Fekete Doktor úr megvizsgálta körültekintően ,majd mondta,hogy sajna fitymaszükület van,műteni
kell.Elmondta kb 20-25 perces a műtét,helyi érzéstelenítéssel csinálja ,mindent töviről-hegyire elmagyarázott.Felvilágosított arról,hogy lézerrel végzi a műtétet és ,hogy csak az injekció kellemetlen,utána nem érez fájdalmat.Azt mondta egy fogászati beavatkozásnál egy csöppet sem kellemetlenebb.Megmondta a műtét árát ,ami szinte ugyanannyi volt,mint amennyit a kórházban az orvosnak,az altató-
orvosnak a műtősnek és a nővéreknek adtam volna hálapénzként,tehát nem is tartottam soknak a modern műszerekkel végzett műtétet .Aztán jött kb 3 hétre rá a műtét napja.Izgultunk nagyon,a gyerek eléggé felkészűlt lelkileg.Én sokkal jobban pánikoltam.Elmondása szerint tényleg az injekció volt kellemetlen és a varrást érezte picit de tűrhető volt a fájdalom.Csak az orvos volt bent,szóval diszkréten zajlott és kb 25 percig tartott.Aztán a szép előtérben kiült a bőrgarnitúrára és kb 1/2 órás megfigyelés után teljesen felkészítve, írásos segédlettel kötszerekkel, jótanácsokkal ellátva hazaengedte.Elmondta a fiam,hogy a doktorúr nagyon kedves és humoros,bátorító,erőt adó jellem,aki elterelte a figyelmét a műtétről.Bevallom adtam neki itthon gyorsan egy advilt,mert féltem ha elmúlik az érzéstelenítő hatása fájni fog neki,de felesleges volt,ez az egy szem gyógyszer volt,amit kapott.Éjszaka a merevedésére felkelt szegény az kicsit fájt,de nem igényelt gyógyszert akkor sem,sajna a merevedést minden hajnalban megérezte kb3-4 napig .Az első pisilés is csak furcsa volt neki,pici fájdalommal ,a második már rendben zajlott.Aztán két nap múlva levettük a kötést,meglepődtem mennyire
szép, és szinte csak egy icipicit volt csak véres a kötés.A "műszer" nem volt vészesnagyon szépen körbeöltve,picit duzzadt volt de látszott rajta a gondos
munka,mert nem volt sem kék-zöld,meg véres sem.Utána mindennap kötöztük,
a hatodik napon ellenőrzésen voltunk ahol a doktor úr mondta,nagyon jó lett.Azért írtam ennyire részletesen,mert sok fiús anyuka biztos lesz ilyen helyzetben ,mint én voltam,és azt szeretném tanácsolni nekik,hogy ha megtehetik és ilyesmi problémával küszködnek ,keressék fel Dr Fekete Ferencet és vele műtessék meg gyermeküket.Egy csomó problémától és mellekhatástól megkímélik így magukat a szülő és a gyermek is . Márcsak egy dolog maradt hátra :
Köszönöm szépen Doktor Úr!
sziasztok :)

Jóvágású fiú Creative Commons License 2008.10.07 -1 0 228

Nézd meg a www.korulmeteles.hu c. lapot, s jelentkezhetsz e-mailen is, ha kell segítség.

 

ANDRÁS

jovagasu_fiu@yahoo.com

Előzmény: ordas... (227)
ordas... Creative Commons License 2008.10.04 0 0 227
Örülök hogy találtam egy ilyen fórumot nekem is hasonló problémám van
Jóvágású fiú Creative Commons License 2008.09.09 -1 0 226
Ez jó! Részletesebb beszámoló is jöhetne! Írtam neked e-mailt az itt megadott címedre!
Előzmény: Törölt nick (225)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 225
Elhatároztam, ha megoldódott a problémám, írok erre a fórumra.
Nekem gyerekkorom óta vannak, vagyis voltak problémáim. Aztán végül is csak most, 16 éves koromban jöttem rá hogy ez fitymaszűkület. Annak ellenére amiket itt olvastam a fórumon, nem mentem el orvoshoz, hanem megpróbáltam kenőcsökkel és tágítással megoldani a problémát. 2 hónapig próbálkoztam, egy darabig elég sikeres volt, aztán egyre több berepedés lett rajta és mire elmentem az orvoshoz, már teljesen beszűkült. Most már túl vagyok a műtéten is. Tényleg nem volt olyan szörnyű..
Szóval, azért írtam most, hogy bárki akinek egyértelmű ez a fitymaszűkület dolog, vagy ha nem is egyértelmű de valószínű, SOHA DE SOHA NE PRÓBÁLJA MEG TÁGÍTANI ÚGY HOGY ORVOSNAK NEM MUTATTA MEG!...


btdd Creative Commons License 2008.08.29 0 0 224

Sziasztok,

 

Azt szeretném kérdezni, hogy fitymaszűkület esetén a Bajcsy-kórházban műtét céljából melyik orvoshoz lehet a legnagy bizalommal fordulni?

 

(Ahogy láttam, itt már többen is írtatok a Bajcsyról, ezért is remélem, hogy valaki tud majd segíteni)

 

Előre is köszi.

Anastajah Creative Commons License 2008.08.09 0 0 223
Köszi szépen , így lesz!
Előzmény: Jóvágású fiú (221)
Jóvágású fiú Creative Commons License 2008.08.08 -1 0 222
Mindenképpen meg kellene mutatni orvosnak, s ilyenkor a megoldás a körülmetélés, a fityma műtéti eltávolítása. Nézd meg ezt a honlapot: www.korulmeteles.hu
Előzmény: rusty14 (220)
Jóvágású fiú Creative Commons License 2008.08.08 -1 0 221
Ha még van benne varrat, akkor semmi esetre sem kellene uszodába mennie. Ezt beszéljétek meg a táborban a felügyelő tanárokkal.
Előzmény: Anastajah (219)
rusty14 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 220
Sziasztok!

Ha izgalmi állapotba kerül a péniszem nemtudom hátrahuzni a fitymát,utánanéztem hogy ez relatív fitymaszűkület,de azt nemirták mi a teendő,csak annyit hogy kamasz korban gyakori,15 leszek pár hónap mulva.fog ez nekem hátrányt jelentei a szerelmi életemben?esetleg a közösüléskor fájhat?közösüléskor megerőlteté nagyon és huzodna hátra ami ugye nemjó és fájdalmas.ja és még annyit hogy ezt kinövöm vagy mütéti beavatkozást igényel ha igen milyet,mit?

Köszi.
Anastajah Creative Commons License 2008.08.07 0 0 219
Köszi,időközben szépen rendbejött a gyerkőc. Holnap lesz három hetes a seb , még 5-6 varrat benne van. Hétfőn táborba megy ahol uszodába is viszik őket. Mi a véleményed, árthat neki?

Előre is köszi szépen!!
Előzmény: Jóvágású fiú (215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!