Keresés

Részletes keresés

Bárhonnanivalaki Creative Commons License 2 napja 0 0 5379
quasi001 Creative Commons License 2021.02.04 0 2 5378

 

Nekem körülbelül 100 négyzetméternyi füvem van, mára már 40-50 helyen van kiégve a fű, számols ilyen "lyukban" látszik a friss macskaszar is. Nyáron különösen nem egy fain érzés, amikor a fűnyíró bokán lő téged macskaszarral, vagy felszívod orral a macskaszarport vagy macskahúgy párát.

 

Úgy gondolom jogos elvárás a részemről, hogy ne váljon WC a kertemből. Sajnos az összes létező legális módszer szart sem ér, egyet leszámítva. A vízágyús / mozgásérzékelős állatriasztó. Viszont ezt sem a macskatartó fizeti ki, hanem én.

 

És én szerencsés vagyok, mert van pénzem ilyesmire, meg arra is van pénzem hogy egy elpattant slag miatt elfolyt vizet kifizessem, ugyanis futok egy ilyen kockázatot is. De számomra az is abszolút érthető, hogy akinek erre nincs pénze, az elkeseredettségében az állatok elköltöztetését vagy ettől még brutálisabb módszert fog választani, főleg ha az adott portánál gyerekek is vannak.

 

És most lehet jönni jogszabályokkal, de ami jogszerű az sajnos nem mindig igazságos is.

Márpedig az én gyerekem nem fog elkapni semmilyen nyavaját, és nem fog húgyos / szaros fűben játszani, így vagy úgy de megoldom, az biztos.

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.03 0 0 5377

5376 idézet a másik szomszédomtól aki macskabarát, de nagyon.

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.03 0 0 5376

Hát elég dúrva amit írsz szegény macskát bünteted közben ő semmiről nem tehet a gazdi a hibás aki nem vigyázott  rá én inkább őt fogtam volna el és az ő szemébe fújtam volna a paprika sprét majd sokkolóval adtam volna neki rendesen, majd a fémbetétes munkavédelmi cipőmmel kapott volna.

Minek az ilyennek macska ha nem felügyeli,  el is üthetné szegény macskát egy autó is.

Na akkor aztán adnék a macska gazdijának , hogy megemlegetné.

Én állat barát vagyok, de nagyon, és utálom a felelőtlen állattartókat meg kell őket jól büntetni, fenyíteni stb.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (5375)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.03 0 2 5375

Én megfogatam a macskát majd paprika sprayvel kicsit befújtam a szemeit majd át doptam a szomszédba azóta nem láttam.

 

Igaz a szomszéd nem is köszön vajon sejt e valamit

gyakorlatilag le sarom 

murray Creative Commons License 2019.02.12 0 0 5374

sziasztok nekem is diszkertem (lenne) nincs kutyám és semmim  az állatbuzi vén f. szomszéd minden macska almot meghagy. 

csont és kajamaradékkal eteti őket  amelyet a mi kertünkben hagynak ott mikor szedem össze a belem kijön. a kert és a házfal összehúgyozva, szarva. 

oltás, ivartalanitás nuku. 

 

semmit nem merek csinálni ebben az állatbuzi világban.  csak szenvedek és tűrök. 

valaki használt ilyen fotocellás locsolót? 

 

 

 

 

 

 

 

 

unartis: Creative Commons License 2018.04.09 0 0 5373

Nincs akadály előttük, be tudnak jutni a szinte teljese zárt kertbe is, a falalt is össze sározzák ahol fogást találnak, meg kell hagyni ügyes állatkák, de bosszantóak is, ha valaki csak eteti és nem gondoskodik alomról. Azon az igénytelen állattartó hozzáálláson kellene változtatni, hogy természetes velejárója  a macskatartásnak a sok kismacska hozam, túl vannak szaporodva, ha van egy kis kedvencünk akkor arról gondoskodjunk, ne az egész famílián, amit rákölthetünk, annak töredékén megvan az ivartalanítás. És nincs több gond, az alom meg alapkövetelmény, legalább annyira mint az etetés. A cicákat is be csipezhetnék, és kötelezővé tenném az ivartalaítást mint költséget keverék macskáknál, az idegen macskák etetését büntetném!

Előzmény: werpen (5365)
unartis: Creative Commons License 2018.04.09 0 0 5372

....a kutya gazdát talált márciusban(a kutyával nem összeegyeztethető a kert, pláne egy fiúkutyával, mindet lepisilt, így gazdát kerestünk neki.), majd néhány hétre rá megjelent ismét a növényekre piszkolás, az egyik kakukkfűre fosott rá a dög(idén sztornózva lett arról a fogyasztás), majd találtam az egyik mexikói árvalányhajon is, tegnap  a fűben is.

Láttam egyik kertész műsorban egy olyan megoldást, hogy amikor a macska oda ment arra a helyre ahol szerette végezni a dolgát, egy mozgásérzékelős locsoló rendszer azonnal indult ahogy a macsek áthaladt előtte. Megtaláltam a csapását is ahol behatolt a területre az idegenlégiós macsek, a kerítés és a melléképület fala között elég rés volt ahhoz, hogy bejöjjön, még mászni sem kellett neki, na meglepiből metszett tövises rózsaágakat fektettem le. el is mozdította, mert be volt dőlve az egymásra pakolt rózsacsomó. A locsolós módszeren is gondolkodom.

Amúgy van egy jól nevelt cicánk, az a  macska alomba végzi a dolgát, de mivel ivartalanított kandúr(hogy ne szórja mindenfele szét  a magját és kellemetlenséget se okozzon más nőnemű cicák tulajdonosának). Nem nagyon tartja távol az idegen cicákat, azok gond nélkül átjárnak  a területen. Ezt szeretném le redukálni nullára.

Előzmény: unartis: (5371)
unartis: Creative Commons License 2018.04.09 0 0 5371

Ez csak kötözködés :(, talán azt a céget kellene megkeresnie ezzel a problémával ahonnan a cserepet vette, vagy a környezet terhelésből származó füst és eső mix miatt porlik az a cserép, ez a fenyős dolog csak blöff! A macskák ellen egy kutya is megfelelő, volt benne részem az év elején, mivel anyósom elköltözött, az egyik kutyája hozzánk került, akkor ez fűbe macskapiszok a probléma megszűnt.

Előzmény: rejkov (5364)
werpen Creative Commons License 2018.01.01 0 0 5365

Hogy a végén kezdjem: a galambürülék marja szét a háztetőt. A fenyőtű hiába hullik esetleg a tetőre, nem marad ott, az eső lemossa. Alkalomadtán világosítsd fel erről a szomszédodat.

 

Macskák ellen szerintem a legjobb kővel megdobálni. Még ha nem is találod el, rá fog jönni, hogy ezt a helyet jobb elkerülni.

Ja és ne tudjon bejönni a kertbe, tehát el kell torlaszolni minden rést szúrós ágakkal a kerítésen.

Előzmény: rejkov (5364)
rejkov Creative Commons License 2017.12.11 0 1 5364

A macskák 5 éve folyamatosan szarják a portámat, huggyozzák a bejárati ajtót, most az a heppjük, hogy az 1 hónapja frissen aljzatbetonozott műhelyembe szarnak minden éjszaka.

 

Mindkét szomszéd macskás, egyik ráadásul galambozik. Mi meg fürdünk a szarban. Ráadásul a galambos szomszéd mostanság emlegette, hogy az én fenyőfáim savasító hatása miatt mállik a tetőjén a kúpcserép. Nem az egész tető, csak a kúp. Az eszébe sem jutna, hogy a madárszar sokkal savasabb, mint a fenyőfám, és a tetves galambjai mindig a tetőgerincen héderelnek. Csak az én fenyőfám a hibás. És még én érezzem magam szarul.

 

Lassan lekerül a szögről a versenypuska....

 

 

CBNora Creative Commons License 2017.09.18 0 0 5363

Gyepbe szarni szeretnek, ezt én is tapasztalom. Nepeta faassenii, tollborzfű csomók kitüntetett helyek. Magasabban lévő felületekre viszont soha, a motorháztetőn biztos, hogy nem macska hagyta ott a csomagot.

Előzmény: unartis: (5362)
unartis: Creative Commons License 2017.09.18 0 0 5362

Hiába lett saját cicánk, a fűbe fosós macska a szomszédból mindig itt hagyja névjegyét a gyepben, néhány hete a gyerek unokatestvérei játszottak nálunk, az egyik gyerkőc bele is lépett, pedig napi szinten takarítom, tehát nem egy egészséges természetű egyed jár ide, egy ködfoltos, igazi whiskas macska, de undorító amit itt hagy nekünk.

Előzmény: Nobody1 (5361)
Nobody1 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 5361

Üdv!

Ez inkább a nyestre jellemző. Egészséges macsek puhább földet keres, kapar egy lyukat és ha végzett eltemeti. Egy kocsi tetején csak beteg, hasmenéses macsek hagyna ilyen "nyomot".

Ha vannak magvak, gyümölcsdarabok és tollak, csontok az ürülékben, akkor tuti nyest volt a tettes. Nem árt átnéz/et/ni a kocsi elektromos vezetékeit a motorháztető alatt még mielőtt komoly üzemzavart vagy kocsitüzet okoznának a megrágott vezetékek!

Előzmény: apeeng (5360)
apeeng Creative Commons License 2017.06.01 0 0 5360

Soha az életben nem okoztak problémát a macskák(illetve a szomszédok macskái)...most, hogy eltemettem az utolsó kutyusomat is, a telken szépen, óvatosan megjelentek a környék macskái...csak úgy érdeklődnek, mi is van ezen a helyen...

Ma reggelre olyan történt, amit eddig el sem tudtam képzelni...azt már hallottam, hogy a macsekok szeretnek felugrani a meleg motorháztetőre, esetleg a kocsi tetejére, de ennyi.

Viszont az én kocsim tetejére valamelyik huncut rá is szart...ez most vélemény, vagy szűkség? nem ismerem a szokásaikat, de ez igencsak érdekes.

Nem etetem, nem hívogatom, nem szólok hozzájuk, ők meg ezt biztatásnak veszik? Na de ennyire?

hozzászóloknéha Creative Commons License 2017.04.18 0 4 5358

Év eleje óta (megint) néggyel kevesebb merészkedhet már be az udvarunkba. ;-) 

Szőrén-szálán eltűnnek szegények, hát ki érti ezt!? ;-o

;-P

55judit Creative Commons License 2017.04.06 0 0 5357
Előzmény: 55judit (5356)
55judit Creative Commons License 2017.04.06 0 0 5356

Még hátha...

Keress olyan fórumot, ahol kerti tavakkal kapcsolatban beszélgetnek, tedd fel ott is a kérdésedet.

Előzmény: BigFic (5355)
BigFic Creative Commons License 2017.04.06 0 1 5355

Nyilván nem tartok. :)

A szomszédét meg üldözöm, de ha nem vagyok otthon olyan szépen garázdálkodik.

Ezért bíztam benne, hogy valami megoldásra már rájött valaki...

Előzmény: 55judit (5354)
55judit Creative Commons License 2017.04.06 0 1 5354

Ne tarts macskát, a szomszédét meg ahogy tudod riaszd el. Nem tudsz mit csinálni, hacsak nem feded be a halakat dróthálóval. De az meg hogy néz ki?

 

Katasztrófa.  Tegnap remegtem az idegtől. A macskám lerágott néhány paradicsom palántát miközben tálcán kint levegőztek, majd azon kaptam, hogy a frissen kiültetett fügének a leveleit körbe rongyosra rágta. Amúgy szép levelei lennének, bent telelt vödörben. Sírba tesz ez a féreg.

Előzmény: BigFic (5353)
BigFic Creative Commons License 2017.04.06 0 0 5353

Halas dísztavam lakóinak macskáktól megőrzésére várok ötleteket :)

55judit Creative Commons License 2017.04.01 0 0 5352

Antennahangolás:

Cicike minden munkánál segítkezik. Ha a kertbe megyek ott is leellenőrzi elég mélyre vetettem-e a magot.

rémálmod Creative Commons License 2017.01.09 0 1 5350

Mi van? ;-o

unartis: Creative Commons License 2017.01.04 0 0 5348

Sziasztok!

 

Nyár óta cicatulajdonos lett a fiunk, és ezáltal mi is!

Ivartalanította az állatorvos, mert felelősség teljes macska tulajdonosok lettünk! ;-)

Így a kert egyes pontjai aknamezők lettek! Ezeket rendszeresen takarítom, nem tudom, hogyan tudnám rávenni, hogy az alomba végezze a nagy dolgát, a kicsit oda végzi, a nagyot a laza talajba, már próbáltam kaktuszokat, levágott tövises ágat oda tenni közvetlen arra a helyre ahová a dolgát végezte előzőleg, nem nagyon zavarta, arrébb tolta és oda végezte megint a nagy dolgát! Ilyenkor volt, hogy rákoppintottam az órára, sajnos nem kaptam el időben, később vettem észre  :-(, ja és a macska almot rendszeresen tisztítjuk!

 

Ami érdekes, hogy az idegen macska ürülék a fűben nem szűnt meg, mint amint a párom állította, hogy a saját macska elzavarja az idegent! igaz nem sűrűn, de azért havonta egyszer találok, egy-egy idegen kakit(a mi cicánk elássa, az idegen meg már amióta ide költöztünk a fűbe végzi).

 

 

unartis: Creative Commons License 2017.01.04 0 0 5347

Kedves Admin!

 

Ez most kinek szólt?

Jó lett volna egy pontosan irányzott, leírás, így meg főhet mindenki feje, hogy mit hibázott!

Előzmény: Operator (5339)
hozzászóloknéha Creative Commons License 2016.12.22 0 3 5344

;-)

macskaevő vahurkutyák Creative Commons License 2016.12.18 -1 3 5340

Azért néhány évig szépen elfértek az itt látottak... ;-)

 

 

Te buzgó mócsing.

 

(Van a neten elég hely, megyek máshová. Aztán meg a Facebooknál csak 20 regisztrációm volt és van is még azokból... De még az IP cím váltogatáshoz és a proxi mögül íráshoz is értek.

Ám, annyit nem ér ez itt - úgyhogy pá!

Vigyázz is a kis homokozódra, ne vizeljen bele senki!) :D

 

Előzmény: Operator (5339)
Operator Creative Commons License 2016.12.18 -2 1 5339

Legközelebb tiltani is fogok, csak szólok...

unartis: Creative Commons License 2014.09.06 0 1 5330

Ez a téma nem a macskás fórum, itt a macskák kártételének az elszenvedőii írnak.

Arról is meg van  a véleményem ha valaki kidob egy állatot, de a macska esetében ez nem így működik, sajnos még mindig a felelősség nélküli állattartás dívik hazánkban, a macskák "elcsavarognak", ezt a természetük diktálja, de a népsűrűségüket az ember. A természetben jó pár négyzetkilométer jut egy macskára, míg a városban egymás fedik  a macskák területeik, tehát néhány 100 négyzetmétere akár több macska is juthat. Sajnos nem csak hasznosak, de károsak is tudnak lenni, mert az ürülékükkel elég sok kellemetlen betegséget terjesztenek, általában a gyerekeink homokozójába, a gyepünkre, kertünkbe  végzik a dolgukat, mivel felelősséggel tartozom a gyerekemért ezért, ha nincs más mód akkor meg fogom tenni a megfelelő lépést. Nem vagyok állat kínzó, és nem kívánom a halálát is, azokat is elitélem akik megmérgezik mások macskáját.

 

Nekünk nincs macskánk, de szerintem aki macskát tart annak nem elég a macskáját etetni, hanem gondoskodnia kell arról, hogy egy macskaalomba szoktassa piszkítani  a kedvencét, rendszeresen oltassa, be, lássa el névtáblával címmel, és legelőször is ivartalanítsa, hogy ne növelje a populációs nyomást! Ha valaki állatot tart, tartsa felelősséggel, ne okozzon embertársainak kellemetlen perceket, mert elegem van már más macskája után szedni az ürüléket a kertemben!

 

Miért legyek én tekintettel az ő igénytelen állat "szeretetetére", ha ő nincs rám tekintettel, hiszen ennek kölcsönösnek kellene legyen.

Előzmény: studiod1 (5329)
studiod1 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 5329

Itt olyan szépen beszéltek a cicákról,de a macska háziállat,és milyen ember az aki megunt állatát kirakja kidobja,ez ugyan az.

Előzmény: unartis: (5328)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!