Keresés

Részletes keresés

Falco Alba Creative Commons License 2017.03.20 0 0 1331

A schüssler terápia viszonylag egyszerűbb téma, minden tablettáról van pár mondatos érthető leírás, akadnak patikusok, akik maguk is használják, tudnak tanácsot adni, de ha komoly a probléma, akkor tapasztalt homeopatával kell konzultálni, és a schüssker terápia jelentősen beszűkíti a lehetőségeket, nyitni kell a klasszikus homeopátia irányába!

Aki használja a módszert és ért hozzá, vagy hozzáértő tanácsait követi, az általában elégedett a módszerrel. Aki valamiért ellenszenvvel viseltetik a módszer iránt, az meg sem próbálja, és akad olyan is, aki a konvencionális orvoslás kizárólagos híve, valamint gyakran lehet gyógyszeripari érdekeltséggel rendelkezőkbe botlani fórumokon, akik hivatalból üldözendőnek tekintik a homeopátiát. Így nem egyszerű egy ilyen fórumon megfelelő segítséget kapni.

Előzmény: homeopátia érdeklődő (1330)
homeopátia érdeklődő Creative Commons License 2017.03.20 0 0 1330

Üdvözlök Mindenkit!

A fórum neve "Megtapasztalt homeopátia", de én még nem ismerem a készítményeket! Remélem, hogy nem baj, hogy írok (tapasztalatlanként)?!

Az ismerőseim körében nincs senki, aki ismerné a homeopatikus szereket, így egyelőre főként az internet nyújtotta lehetőségeket igénybe véve kutatom azt, hogy hol találok olyan embereket, akik már (régóta) használják a szóban forgó készítményeket. Így bukkantam erre a fórumra.

Egy ismerősömet kísértem el pár éve fogászatra és ott akadt a kezembe egy szórólap. Ez egyetlen papírból áll, nem sok oldalas, bár leporellószerűen van összehajtogatva. (Azért írtam így le, hátha ráismer valamelyikőtök a kiadványra.)

Olvasgattam a rövidke tájékoztatót és egészen felkeltette az érdeklődésemet a téma, a lehetőség! Többször is motoszkált bennem az, hogy felvegyem a kapcsolatot valakivel, akinek van tapasztalata homeopátiával kapcsolatban, de eddig, akiket más oldalakon találtam, sosem válaszoltak... Ebből ugye kiderült, hogy már próbálkoztam kapcsolatfelvétellel, de sikertelenül.

A szereket használókkal szerettem volna "beszélgetni", legalább egy kicsit és az eredményekről, tapasztalatokról olvasni. :-)

Régebben egy weboldalon olvastam: valaki kérdezte, hogy mások mit ajánlanak szemek alatti karikák eltüntetéséhez. Volt pár praktika, de ami egyedül megmaradt az emlékezetemben, az, hogy az egyik hozzászóló azt írta, hogy neki a Schüssler-só segített.

Nekem is ez a(z egyik) problémám, a szemek alatti "karikák".

Kérdezni szeretnék tőletek. Mindenképpen orvoshoz kell menni egy problémával, tünettel? Vagy megveszem a készítményt és egyszerűen elkezdem szedni?

Köszi!

házicica321 Creative Commons License 2016.03.26 0 0 1329

Én mentolos fogkrémmel szoktam fogat mosni, és mégis használ a homeopátia, csak jóval előtte, vagy után veszem be a golyócskákat. 

55judit Creative Commons License 2016.02.26 0 1 1328

A teljes kúra ideje alatt mellőzni kell a mentolos szereket.

Előzmény: jniki82 (1327)
jniki82 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 1327

Sziasztok!

 

Kérdésem az lenne,hogy lehet úgy homeós szert használni mentolos szerek mellett,hogy kihagyok a kettő között valamennyi időt?Köszi

zeneoktatasbudapest Creative Commons License 2016.02.14 0 0 1326

Sziasztok! Itt beszerezhetőek a homeopátia könyvek: Bóna László homeopátiás könyvek megrendelése

 

Falco Alba Creative Commons License 2016.01.03 0 0 1325

Ismerősi körömben két kislányt hoztam ki olyan állapotból, ami a szülőket már az őrület határára juttatta. El lehet képzelni, mit érez a szülő, ha a beszélni még nem tudó gyereke csak sír vígasztalhatatlanul, éjjel és nappal, van némi szünet, de csak rövid időkre. Az is jó kérdés, mitől jön elő ez az állapot, mert nem a születéstől kezdődik, egyszer csak elkezdi, és nem tudni mikor hagyja abba.
Akad ugyan, aki elintézi annyival, hogy nyugi, pár év és kinövi, de azt a szülőnek is meg kell érnie még ép elmével, így érthető, ha akad olyan, aki bármit megpróbálna, amitől enyhülést remélhet minél hamarabb-annál jobb alapon. :)

Az általam ismert két esetben nagyon hamar radikális változás következett be, mindkettő ugyanazzal a szerrel indított, csak a folytatás volt más a két különálló esetnél, ami nem meglepő a klasszikus homeopátia elveit ismerve.  A szer nevét nem írom le, egyrészt, mert talán reklámozásnak vennék és erre hivatkozva kitennének, másrészt ne így kezeljétek se magatokat, se a gyerekeiteket, mert bár sok példát ismerek arról, hogy így messziről ismeretlenül is meg lehet gyógyítani eseteket, de erre csak kevesen képesek, ez egy speciális terület, és nagy háttérismeret kell hozzá az információ természetéről  és az alkalmazott gyógymódról is. 


Előzmény: kobun01 (1320)
mamicska Creative Commons License 2013.02.09 0 0 1324

Kedves kobun, a homeopátiához semmi közöm, de nyugodj meg:) Az ilyen korú babák bizony sírnak éjszakánként, ebben semmi rendkívüli nincs. Ki fogja nőni. Még senki nem maradt úgy, hogy felnőttként is bömböl az ágyban:)

Pár év és eljön a másik véglet, trombitaszóval sem lehet majd felkelteni, pláne, ha sportol.

szóval nyugi.

 

Előzmény: kobun01 (1320)
Matykoka Creative Commons License 2013.02.08 0 0 1322

Én már elég sokat  beszélgettem a lentiekben egy szkeptikussal. Ehhez már nem sok kedvem, sőt erre a topicra sem azért szoktam benézni mert kíváncsi lennék ilyen és hasonló cikkekre...

Előzmény: bindera (1318)
kobun01 Creative Commons License 2013.02.08 0 0 1320

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni a jártasatól.

A fél éves fiam éjszakánként nagyon gyakran felkel, sír, nem alszik el stb.

Előfordul, hogy éjjel kétszer 1, vagy 1,5 órát van fenn, előfordul olyan, hogy 2 óránként 20 percre kel fel...

Próbáltam utánaolvasni, és a homeopata.hu-n találtam a csecsemők alvászavarára javasolt homepátiás "gyógyszereket" (http://www.homeopata.hu/doc/cikkek/csecsemo.pdf)

A problémám az, hogy az itt felsorolt "jelenségek" közül az első 4 mind jellemző ránk.

Kérdés az lenne, hogy járt-e valaki itt hasonló cpőben, és melyik az a bogyó, amelyik segíthet.

 

Előre is köszi,

Üdv

Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.02.08 0 0 1319

Másodszor mentem ismétlődő gyulladással (sport) nekem is írt fel homeo készítményt a rendes gyógyszer mellé a magánorvos. Nem is sejtettem semmit, csak hallgattam, ahogy elmondta mit kell majd ettől éreznem (feszülés és más). Kiváltom, látom kidobtam a pénzt homeora, akkor vegyük is szépen be. Nem éreztem semmit, nem volt javulás. Elmentem hónapokkal később másik orvoshoz, és pár év gyógytornával, néha gyulladáscsökkentővel el is múlt a baj. Évek óta nincs gond, csak oda kell figyelni. Vannak sikertörténetek! :) 

Előzmény: Törölt nick (1316)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.06 0 0 1316

Homeopátia – a nagy átverés

A minden tudományos alapot nélkülöző, magát alternatívnak nevező orvoslás nagy trükkje, hogy több tízmillió dollárért eladott egyetlen kacsamájat. A hatóanyagra állítólag a víz emlékszik. Tovább »

forrás: Index.hu

Matykoka Creative Commons License 2013.01.24 0 0 1315

A mi orvosunk úgy adagolja, hogy 2 dl vízben kell feloldani 2 golyót és abból kell kortyolni. Mindaddig nem kell további korty amíg a pozítiv változás fennáll. Mi 30-ast szoktunk használni, de valószínű a 15-ös is jó lesz

 

Pisces72 Creative Commons License 2013.01.21 0 0 1314

Chamomilla C15,  naponta 2-3 alkalommal. Kitartás! :)

Előzmény: Heki.kutya (1313)
Heki.kutya Creative Commons License 2013.01.19 0 0 1313

sziasztok!

Köszi az eddigi ötleteket, beváltak, ezért kérdeznék újra tőletek.

Fogzás

6 hós, második foga jön, megpróbálom pontosan leírni a tüneteket.

egyik arca vörös,ahol jön, másik hideg. lefektetés után kezd el csak nyűgösködni, egész nap előtte vidám. enni nehezen akar. függőlegesen felvéve karba abbahagyja a sírást. széklete a szokásos azaz nem zöldebb, nem hígabb

köszi előre is

Jimmy02 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 1312

Üdv mindenkinek. 

 

 

Én nemrég voltam egy homeopatás pszichiáternél,fel is írta azt amit kell(4 különféle szert,3-at csak nála lehet kapni,4.-et ,ami Boiron-os,azt bárhol ki lehet váltani)1 órán keresztül tartott,tehát nem ez a futószalag féle betegfogadás volt.

 

Én mentális problémák miatt látogattam meg,nem akarom ragozni milyen,szubjektív,nem nagyon lehet leírni.Főleg a szorongás és ideges feszültség miatt(ami a fejemben van,lüktet stb...),nem is szedtem eddig semilyen "gyógyszert",illetve elkezdtem megint a nyugtatót(Rivotril),de azt mondta majd le lehet vele állni,amúgy sem szedek sokat naponta.

 

Engem az érdekelne hogy hogyan/honnan tudja hogy nekem melyik szer/ek alkalmasak?

Mert persze sok kérdést feltett,de persze én is néhányat.

Főleg mentális problémáknál érdekelne ez,ha valakinek volt hasonló,itt honnan tudja mi az alkalmas szer?testi bajnál biztos teljesen máshogy van ez.

 

Már vagy 2 napja szedem őket,érzek is valamit,pozitívan persze,elmondta hogy 3 hét után szokott lenni jelentősebb változás,de biztos ez is máshogy van emberenként.

flabi Creative Commons License 2012.12.11 0 0 1311

Ja:))

Előzmény: Pisces72 (1310)
Pisces72 Creative Commons License 2012.12.11 0 0 1310

Jól eltaláltad. :)

Előzmény: flabi (1309)
flabi Creative Commons License 2012.12.11 0 0 1309

Hepart és euphrasiát 15-öst, a siliceát csak az 5-ösből. Minden reggel oldottam az ivóvizében, azt itta egész nap, nem kínoztam cseppekkel, vagy golyókkal. Klasszikusan rosszabbodott az első nap után, aztán ugrásszerűen javult.  

Előzmény: Pisces72 (1307)
Pisces72 Creative Commons License 2012.12.11 0 0 1307

Hepart hányasban adtad?
Anno a vizsim alsó szemhéja túl laza volt, minden apró vacak ott kötött ki, elég sűrűn váladékozott. Az occuloheel-el remekül rendben tudtuk tartani. Amikor elkezdődött, 2-3 napig napont 3x, utána 1-2 napig napi 2x cseppentettünk bele. Szájon át nem is kellett neki semmi.

Előzmény: flabi (1300)
flabi Creative Commons License 2012.12.10 0 0 1300

Off: El ne kezdjétek etetni!!! 

 

On: A macskámnak nem múlt el a kötőhártyagyulladása az állatorvostól kapott szemcseppekre, helyettük elkezdtem neki adagolni euphrasiát és először hepar sulfurist, aztán euph+silicea kombót, remekül van, nem váladékozik a szeme és már nem tüsszög:))

Eddig csak magunknak használtam a homeót, de neki is bejött:))

Pisces72 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 1285

Köszönöm, mindkettőtöknek. :)

Murder Incorporated Creative Commons License 2012.12.07 0 0 1284

Itt és most elvágom a szálat.

Előzmény: falazodeszka (1279)
Pisces72 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 1283

:)

Előzmény: Törölt nick (1282)
Pisces72 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 1281

Olvasd már el a topiknyitót, lszi!

Előzmény: falazodeszka (1279)
Matykoka Creative Commons License 2012.12.06 0 0 1280

Ezt én nem kezdem újra, már ha megbocsátasz....

falazodeszka Creative Commons License 2012.12.05 0 0 1279

 efölött már egyetlen molekula sem található a kiindulási anyagból!!! Dehát ezt EDDIG IS tudtuk. Senki nem is állította az ellenkezőjét. :-))) 

 

 

Tehát nincs benne hatóanyag, tehát nem hathat..

Előzmény: Matykoka (1276)
falazodeszka Creative Commons License 2012.12.05 0 0 1278

Miért kellene drogoznom?

Előzmény: rigócska (1277)
rigócska Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1277

Drogoznod kellene...

Előzmény: falazodeszka (1274)
Matykoka Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1276

C12 az anyaghatár, efölött már egyetlen molekula sem található a kiindulási anyagból!!! Dehát ezt EDDIG IS tudtuk. Senki nem is állította az ellenkezőjét. :-))) (Legalábbis mi nem.)

Előzmény: falazodeszka (1273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!