Nico Schlotterbeck verlängert aktuell nicht beim BVB, obwohl seit Wochen ein Angebot vorliegt. Aus seinem Umfeld heißt es, dass eine "Nicht-Verlängerung" derzeit wahrscheinlicher ist als eine Einigung. Er wartet bewusst ab, ob sich sportlich größere Optionen ergeben konkret Barcelona, Real Madrid oder Bayern.
Dortmund hält dagegen: Es gibt noch Rest-Hoffnung, bis spätestens Januar will man Klarheit, ohne öffentlichen oder internen Druck aufzubauen. Gleichzeitig ist die Linie klar: Ein Verkauf bei nur einem Jahr Restlaufzeit für 2530 Mio € kommt nicht infrage. #Ricken und #Kehl würden notfalls auch in Kauf nehmen, Schlotterbeck 2027 ablösefrei zu verlieren.
Beim FC Bayern bleibt #Schlotterbeck ein Thema, ebenso Marc #Guehi. Priorität hat dort jedoch eindeutig die Verlängerung mit Dayot #Upamecano. @berger_pj
Nagyon úgy néz ki, hogy a téli szünetre vize-mesiterként fogunk vonulni. (Ha a csapat is gy gondolja.)Remélem, hogy Silva és Brandt is kezdő lesz a holnapi meccsen. :)
A Juve ellen idegenben és a Bodo ellen hazai pályán elszórakozott 2-2 pontért nagyon kár. Ezzel a 4 ponttal és mondjuk hozzá a hátralévő két meccsen legalább 1-el akár az 1-8. is meglehetett volna. A Bodo elleni iksz miatt már a 9-16. hely is neccesnek látszik.
És most még csak 1 pont a hátrány az említett két csilliárdos klubbal szemben, de nagyon esélyes hogy ez a megszerzett 11 pont nem fog tovább növekedni. 2 meccs van hátra, Tottenham és Inter. Az angolok pont mögöttünk, megvan a magyarázat hogy miért kell hajtaniuk, az Inter most még kényelmes helyen van, de a következő meccsen az Arsenal vendége lesz, borítékolható a vereség, és akkor már nagyon kényelmetlen lesz nekik is az utolsó kör, győzni jönnek majd Dortmundba.
Dehogy is nincs baj az eredményeséggel, vagyis inkább annak hiányával, a minőség hiányával küzd a csapat. És ezen nem fog 1-2 téli igazolás érdemben változtatni. Eddig a csapat kétarcúsága éveken át megfigyelhető volt, erőn felül teljesítés a CL-ben, és érthetetlen bukdácsolás a bundásban. De legalább voltak élvezetes, látványos meccseink, mindkét sorozatban, végeredménytől függetlenül voltak jó meccseink. Mostanra ez a különbség elsimult. Nincsenek értelmezhetetlen vereségek a bajnokságban, de van egy csomó keserves győzelem és utolsó pillanatokban jött összeomlás. CL-ben szintén azt látom hogy nem bírja a csapat a nyomást, nem tud fejben végig koncentrált maradni. Nincs csapat aki több gólt szerzett volna nálunk, de a 36-os mezőnyből 25 csapat kapott kevesebb gólt. És valamiért azt érezzük hogy Kovac úgy-ahogy de javított a védelmen. Így leírva meg úgy tűnik hogy nem. Guirassy remélem elmegy az Afrika kupára és jól felhívja magára valami sejknek a figyelmét és még a télen elviszik. Annyira statikus lesz a csapat amikor a pályán van. Mezőnyben suta, sok eladott labdájából indult már veszélyes ellentámadás, háttal az ellenfél kapujának megkapj a labdát, beletötymörög két ellenfél ágyékába és vagy elbassza a passzt, vagy pofára botlik mint egy zsák. Ilyen hatalmas ember és ennyit esik :)
Silva lehet nem jobb játékos tőle, de dinamikusabb, látványosabb összjátékra képesek vele a többiek.
Szerintem konkrét posztra nem fognak igazolni, darabra nagyjából be van töltve minden pozíció. Minőséget lehetne és kellene is emelni, de olyan játékost nemigen tudna most megfizetni a klub, akit egyből a kezdőbe tehetne és érezehtően erősítés is lenne.
Kár, hogy nem győztünk, mert az 5. helyen "telelnénk" a CL-ben.
Bár akkor is le kéne játszani a Tottenham és az Inter elleni mérkőzést és lehet, hogy ha ezeken kikapnánk, akkor is visszacsúszhatnánk a legjobb 8-ból.
Egyébként nem kell félni ettől a 2 csapattól: a Tottenham a 11. helyen áll a PL-ben, az Inter pedig olyan meccsen kapott ki a Liverpool-tól, hogy alig lőttek kapura.
Optimális esetben mindkét klubot meg tudjuk nyerni.
Január 20-ig nincs CL.
Szerintetek a BVB fog venni valakit a téli átigazolási időszakban, akár kölcsönben?
HA eddig reménykedtünk is benne, ezzel most elment az egyenes ági továbbjutás. Én mondjuk ettől nem esek kétségbe, de szépen megmutatta ez a meccs is, hogy azért van még min dolgozni.
Az 1. félidő olyan volt amilyen. Megszokott minimalista foci.
A 2. félidő első része elfogadható volt. Ott már volt azért valami kis foci is.
Viszont a 2-2 után az utolsó negyed óra az elképesztő rossz volt.
Hogy egy norvég csapat ellen(minden tiszteletem az övéké) otthon, ilyen helyzetben, ne legyen képes a BVB 1!!! db. veszélyes támadást végig vinni, az utolsó 5 percben még labda sem volt náluk...Komolyan mondom, ez totál gáz volt.
Amikor beírtad, hogy 1:0, válaszolni akartam, hogy aláírnám, csak jöjjön 3 pont - rossz előérzetem volt, a sorsoláskor már tutira vettem, hogy a két viking csapat ellen nem jön 6 pont. De ahogy ezt ma elcseszték, az szinte törvényszerű volt, nagy mellény, lazázás, koncentráció a pincében, ismét csak saját magának köszönheti a csapat, hogy nem nyertek simán 2 góllal. A stat. adatok sokat mondók, azt még "vígaszdíjként" nézegethetjük, mennyire "jó" volt ma a BVB, de ezzel az elajándékozott két ponttal szerintem elment az esély a top 8-ra. Londonban 0, az Inter ellen otthon max 1 pontra látok esélyt.
Kb a 60 percig egy jó támadásépítéssel rendelkező BvB volt a pályán. Bodonak is voltak helyzetei de igazság szerint több góllal kellett volna vezetnie a BvB-nek. Majd jöttek a cserék + Anselmino sérülése és megint ez a lassú, passzolgatós, passzív összkép. Egyébként nem értem, hogy amikor belőtte a Bodo a második gólt akkor miért nem változtatott Kovac a cseréken (Can, Ryerson). Legalább egy támadónak még jönnie kellett volna vagy egy kreatívabb embernek.
Ez így most kevés. Pedig az elején pont, hogy focizot a BvB. Couto és Silva, Brandt mellett a legjobbak voltak a pályán.
Beier esetében pont azt érzem, amit MS29 esetében éveken keresztül, vagyis küzd, hajt, fut, de nagyon nem ügyes. Inkább lenne egy fokkal lassabb, fáradna el az meccs utolsó 10 percére, csak cserébe ne sírna a labda ha hozzákerül.
És amint megmutatták a lelátón a rossz ómen Reus-t, egyből jött is a norvég gól. Hihetetlen mennyire simán nézték a védőink amint egyenlít az ellenfél.
Inkább túl laza. Egyedül Beier pörög "jobban mint kéne" de a többiek elég szabadon mozognak, és hagyják a norvégokat is ... viszont így könnyebb a kapujuk elé jutni.
Van helyzet itt is - ott is, a dortmundiakban több veszélyt látok. Kicsit pontosabb befejezés kéne, és sima meccs lehet ...
Ma viszont CL, ahol kétszer annyi gólt lő a csapat meccsenként, mint a bajnokságban :). Az ellenfél is megfelelő alanynak tűnik ehhez, bár lehet, hogy az lesz a forgatókönyv, mint tavaly: sok gólos győzelmek után jött egy verítékes 1-0 a Sturm ellen otthon.
Nagyon vegyes érzéseim vannak ennek ellenére a szezonnal kapcsolatban. A játék amit a BvB játszik 80%-ban nézhetetlen, mert nem történik semmi. Minimális rizikó, csak ne kapjunk gól, minden az eredmény alá van rendelve ami egészen addig lehet elfogadható a szurkolók számára amíg győzelmek vannak. Nem az a baj, hogy csak a bayerntól kaptunk ki, hanem, hogy minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy ne kapjunk ki. Legyen az bayern, hoffenheim, union, pauli. Arról nem is beszélve, hogy fiatal tehetségeknek 0 esélye van itt bármerre fele fejlődni. Tulajdonképpen támadó játékosoknál is hasonló a helyzet. Fabió Silva szerintem már a fejét veri a falba, hogy ide jött, mert bizony nem játszik csak 10-20 perceket, jó esetben.
Nagyrészt azon múlik egy mérkőzés sorsa, hogy megszerzi a BvB a vezetést vagy sem. Nem hiszem, hogy ezzel a stílussal bármit is el lehet érni hosszabb távon. Kellene egy identitás, egy foci filozófia ami bevonza a szurkolókat, játékosokat stb. Ricken elég sokat nyilatkozott mostanában. Valahogy olyan sótlan, elképzelés nélküli, frázisokat ismételgető minden egyes megszólalása, hogy én nem tudom, hogyan lehetett őt megválasztani. Amióta itt van, olyan középszernek érzek most mindent a klub körül és mintha nem is lenne igény fejlődni, rizikót vállalni. Jó ide Kehl, jó ide Kovac, maradjon Brant, Can. Nekem furcsa......
Lehet fanyalogni, de szerintem az elmúlt évekhez viszonyítva nyugodtan fejezheti be a csapat az évet. A Freiburg és a Gladbach van hátra idén, ezek hozható meccsek, 4-6 pont kötelező. Most az, hogy 1 ponttal a redbull előtt vagy mögött vagyunk, tök mindegy, a Bayernről meg mindenki tudta, hogy a tavalyi év után idén esély sem lesz a közelükbe kerülni. És még mindig áll az a tény, hogy egyedül tőlük kaptunk ki, ráadásul egy korrekt meccsen. Magabiztosan ott van elöl a csapat, persze ismerjük a hibákat és a gyengeségeket, van min dolgozni.