Keresés

Részletes keresés

Racilaci Creative Commons License most 0 0 180919

Amióta nincs Lipcsében a DO-MI-NIIIK, azóta látványosan alább hagyott a szopkodás.

Előzmény: SzGee__ (180916)
Racilaci Creative Commons License most 0 0 180918

Tudtommal bármikor változtathatnak rajta, nincs szerződéses kötelezettségük a választást illetően. 

Előzmény: deluigi (180917)
deluigi Creative Commons License 10 perce 0 0 180917

nem hiszem, hogy ez most lett eldontve

 

Előzmény: SzGee__ (180916)
SzGee__ Creative Commons License 30 perce 0 0 180916

Hihetetlen, eddig azért kellett a Lipcse meccseit nézni, mert a Gula meg az Orbán himbilimbijét nyalogatták, erre most berakták a már teljesen tét nélküli Bayern meccset

Tényleg nem értem, ennyire dilettánsak ezek odabent?

Előzmény: SzGee__ (180915)
SzGee__ Creative Commons License 30 perce 0 0 180915

Micsoda balfasz brigád

Előzmény: Racilaci (180914)
Racilaci Creative Commons License 2 órája 0 0 180914

Igen, így lesz. Monoki két melldüllesztés között büszkén mondta is, hogy a neten lesz a Lipcse-meccs.

Előzmény: SzGee__ (180913)
SzGee__ Creative Commons License 4 órája 0 0 180913

Létezik, hogy szombaton a Bayern-Frankfurtot adja a aréna4, és nem a Lipcse-Dortmundot? Livescore szerint legalábbis

Datsyuk Creative Commons License 5 órája 0 0 180912

Eine Trainerdebatte, das wird immer deutlicher, wird es in Terzic nicht geben. Mit #Ricken hat #Terzic einen weiteren Fürsprecher im Verein. Unter Sebastian #Kehl als Sportdirektor hätte es Terzic schwerer gehabt, für sich einzutreten. Der aktuelle und der künftige Sportdirektor Kehl hatten unterschiedliche Ansichten zur Kaderplanung, insbesondere was Terzic betrifft. Terzic setzte sich in allen relevanten Personalfragen durch. Nun soll Kehl auch mit Sven Mislintat zusammenarbeiten. Auch das Verhältnis zwischen beiden war angespannt, SM ist ein Vertrauter von ET. Die ersten Früchte der neuen Partnerschaft dürften sich aber schon bald zeigen: Mit dem Wissen, die Quali für die CL schon geschafft zu haben, dürften bald die ersten Transfers über die Bühne gehen. WAZ_Redaktion

#Kehl soll weiterhin in seinen Kernbereich, der Weiterentwicklung der Mannschaft, wirken. Rückkehrer #Mislintat wird ihm unterstellt sein und als Kaderplaner fungieren. #Ricken vertritt den Klub nach außen, auf der allerhöchsten Ebene. Der #BVB will sich auf drei Positionen verstärken. - Einen Spielstarken deffensiven Mittelfeldspieler - auf den (defensiven) Außenbahnen - im Sturm. @kicker

Hogy ismét a csatárposzton is erősíteni akarnak elég érdekes. 2 szezon alatt se sikerült oda megfelelő embert kiválasztani miközben Mouki folyamatosan a padon ül. Miért kellett vele hosszabbítani ha nem játszhat és miért nem adtuk kölcsön 1x se? Az ő karrierjét nem segítettük előre az biztos.

zlotyi11 Creative Commons License 28 órája 0 0 180911

Ha már nagy nevek és Bayern, úgy látom nem maradt más lehetőségük, mint tárgyalni a "The Special One"-al. :)))

Előzmény: Datsyuk (180907)
Racilaci Creative Commons License 29 órája 0 0 180910

Tegyük hozzá, hogy egy nagyon jó segédedző: láthatóan kulturált, kellemes ember, aki sok év alatt is kevés játékossal rúgta össze a port; akivel konfliktusai voltak, azokat is nagyjából el tudta simítani. 

 

Nincs vele komoly baj, de ha egy Heideinheim-edző túljár az eszén, akkor az nem kisiklás, hanem egy alapvetően normális eset. Az pedig világos, hogy keretet tervezni, építeni nem tud megfelelő színvonalon. (Ezt az sem írja felül, ha BL-t nyer a csapat.)

Előzmény: Datsyuk (180909)
Datsyuk Creative Commons License 29 órája 0 0 180909

Terzic egy segédedző (volt aki Favre után átvette a csapatot). Pont ott látom nála a problémát, hogy kb ennyire predesztinált.....ezért kell félévente importálni tudást máshonnan.

Előzmény: zorc09 (180908)
zorc09 Creative Commons License 29 órája 0 0 180908

Szerintem a BvB-nek pont az lehet az előnye, hogy nincs annyira rivaldafényben és be lehet vállalni még nem befutott edzőket is.

 

Pont azt csinálják most is. :))

Előzmény: Datsyuk (180907)
Datsyuk Creative Commons License 29 órája 0 0 180907

Ezekből mondjuk Graham Potter elérhető(ahogy Oliver Glasner is az volt). Most már egyre többször fizetnek edzőkért kivásárlási árat. Ha jobban belegondolunk az egyik legfontosabb pozíció. Pont itt nem kellene fukarkodni.  De erre biztos vannak külön elemzők, statisztikusok. Meg kell nézni, hogy adott csapat, adott játékosállománnyal hol teljesít felül.

A nagyobb klubbok általában kerülik az rizikót és inkább a nagy nevekre mennek ezért nehéz a Bayernnél is edzőt találni. Nem állíthatsz oda akárkivel. Szerintem a BvB-nek pont az lehet az előnye, hogy nincs annyira rivaldafényben és be lehet vállalni még nem befutott edzőket is.

Előzmény: zlotyi11 (180906)
zlotyi11 Creative Commons License 29 órája 0 0 180906

A szerződés alatt vannak "csak" annyit jelent, hogy zsebbe kell(ene) nyúlni, hogy elhozzunk valakit. Nah és itt a gond, hogy mi nem fogunk egy edzőre annyit kiadni, amit még egy játékosért se akarunk. Marad az, hogy a szabad emberekből főzünk.

De egyetértek Lacival, azért mert valakinek még nincs nagy neve a szakmában, még alkothat maradandót. Nyilván kockázat, de ez bárkinél igaz. Garancia nincs az eredményre, akár Mou ül a padon akár Pinter. Max az esélyek mások. :)

Előzmény: Datsyuk (180905)
Datsyuk Creative Commons License 30 órája 0 0 180905

Fabian Hürzeler, Sebastian Hoeneß, Graham Potter, Francesco Farioli, Thiago Motta, Roberto De Zerbi, Thomas Frank

Általában szerződés alatt lesznek a jó edzők, ez elkerülhetetlen de kérdezni, érdeklődni lehet és kell.

Előzmény: zorc09 (180901)
Racilaci Creative Commons License 1 napja 0 0 180904

Ezeket a "mégis ki lehetne edző" típusú kérdéseket sosem értettem. Miért, Kloppról tudtatok, mielőtt Dortmundba érkezett? Tuchelről? Xabi Alonso hány leverkuseni szurkoló fejében fordult meg akkor, amikor kiesésre álltak? Flickről ki hallott a Bayern fanjai közül?

 

Az nem a szurkoló dolga, hogy megtaláljon egy nyerő kombinációt. A szurkoló "hozzáértése" addig tart, hogy megállapítsa, ha egy kombináció kevésbé nyerő, biztató stb.

zlotyi11 Creative Commons License 1 napja 0 0 180903

Így van, és ezért (is) fog maradni Terzic. Mert egyszerűen nem tudnak hozni szerintem más olyan edzőt, akivel hirtelen nagyobbat tudnának előre lépni.

Nyilván egy Rangnick nyerő lenne, de hát erősen kétlem, hogy ide jönne.

Előzmény: zorc09 (180899)
ForzaViola Creative Commons License 1 napja 0 0 180902

Na várjál, mert most Favre és Flick neve a legfelkapottabb 

Előzmény: Racilaci (180900)
zorc09 Creative Commons License 1 napja 0 0 180901

Nem a bayern most a lényeg ebben a témában, hanem az, hogy nem igazán van edző, aki a BVB számára szóba jöhetne...

OK, ott a Sahin/Bender páros. Azt meg lehet húzni. De amúgy külsősként ki jöhetne szóba? Reálisan, nem kívánság kategóriában..

Szerintem a Barca is azért bírta maradásra Xavit, mert nem tudják kit tegyenek oda. Ahogy a Liverpool is gondban van/lesz..

Előzmény: Racilaci (180900)
Racilaci Creative Commons License 1 napja 0 0 180900

Rangnick kb. a legjobb választás lenne a szóba került jelölteket figyelembe véve, tehát ezzel szerintem nincs gond (bár én adnék még egy évet Tuchelnek). A Bayern meg is érdemli, hogy senki nem akar leülni a kispadjára - nem kellene 1,5 évente kirugdosni mindenkit: az is, aki triplázik a csapattal, azt is, aki versenyben van a tripláért, azt is, aki "csak" a BL-ben van versenyben.

Előzmény: zorc09 (180899)
zorc09 Creative Commons License 1 napja 0 0 180899

Az edzőcserével az is lehet gond, hogy kit ültessenek oda?

Bár nem figyelem annyira a piacot, de jól látszik a bayernen is például, hogy milyen nehéz most edzőt találni. Már ott tartanak, hogy jó lesz Rangnick is.

Előzmény: zlotyi11 (180898)
zlotyi11 Creative Commons License 1 napja 0 0 180898

A Milanos hasonlat tökéletes. És ahogy írod, ott még egy "bravúr" bajnoki cím is összejött...Én pld nagyon sokáig védtem Piolit, mert amolyan Watzke módon húzta ki a csapatot és klubot a gödörből és épített egy bajnok és BL elődöntős csapatot a semmiből. 

De igen, be kell látni, ha valaki elérte a korlátait és nem tud már többet adni a csapatnak, ellenben sokkal többet tud ártani. Minden tisztelet és hatalmas köszönet mellett viszont muszáj váltani.

Terzic esetében is ezt érzem. Köszönünk mindent, tényleg voltak szép dolgok (és sajnos nagyon fájók is), de én sem érzem, hogy ő képes lenne többet adni a csapatnak. 

Előzmény: Racilaci (180896)
dethroner1 Creative Commons License 1 napja 0 0 180897

Szerintem ha a Kusen vezetősége nem adott volna garanciát Alonsonak arra, hogy a csapata nagy része egyben marad, akkor nem jelentette volna ki hogy marad. Ha a csapat gerince és az edző marad, akkor a stabilitás kiszámíthatóságot feltételez.

Előzmény: Sammer97 (180894)
Racilaci Creative Commons License 1 napja 0 0 180896

A véleményed lényegét akkor nem értettem, bocsánat. 

 

Olyan csapatokat és edzőket érdemes keresni, akik kb. akkora szintű bizalmat kaptak (tartósságban, mélységben), mint Terzic. Ezért írtam, hogy Tuchel és a Bayern rossz példa, mert alapvetően más modellben működnek a klubjaiknál.

 

Igazából azért nem gondolom, hogy bárkinek az utálat homályosítaná el a tisztánlátását, mert ha Simeone nem cseszi el az első meccs utolsó harmadát, s nem áll le az Atleti, akkor nem valószínű, hogy továbbjuttok, s egy kiesés esetén nagyjából senkiben nem lenne kérdés akörül, hogy Terzic-e a megfelelő edző jövőre. 

 

Hogy sikerült szépíteni, majd sikerült egy egészen varázslatos meccset összehozni otthon, azzal azért még nem beszélhetünk arról, hogy az utálat homályosítja el a kritikusok szemét, s nem látják a (nem nagyon létező) sikereket.

 

Teszem hozzá, máris más lenne a leányzó fekvése, ha bejutnátok a döntőbe, mert akkor lehet azt mondani, hogy a folytonos pontgyűjtögetésben inkább hajlamos a Terzic vezényelte csapat a lúzerkedésre / lezserkedésre, de legalább a nagy sorozatra képes mindenki összekapni magát. Egyelőre azért ez túlzó megállapítás lenne.

 

 

(Zlotyi biztos jobban tudja nálam, de elég erőteljes a párhuzam a Milannal: a Terzicnél mindenképp rutinosabb Piolival a Milan BL-elődöntős volt, tavalyelőtt bajnok lett, tavaly bronzérmes, idén várható ezüstérmes, de érdemei elismerése mellett elköszönnek tőle - merthogy a meccsek többségét vagy konkrétan ő cseszte el orbitális baromságokkal - hülye rotálással, rossz ütemű cserékkel, beszari taktikával - , vagy a játékosai lötyögték el, néha sírnivalóan omlott össze akár meccs közben is az edző által vezényelt csapat. Szerintem teljes a konszenzus akörül, hogy Piolival nem lehet továbblépni, kb. elérte a személyes határait. Igaz, tegnap a Sport TV mindkét szakértője ezzel ellentétes véleményt fogalmazott meg.)

Előzmény: Sammer97 (180893)
w.ullrichfun Creative Commons License 1 napja 0 0 180895

Terzic és Rose összehasonlítása érdekes, merthogy Rose viszonylag jól navigálta 2. helyre a bajnokságban a csapatot, viszont mellette minden más kiírásban lebőgött. Edin pont fordítva, jól szerepel(viszonylag) a kupákban, viszont a bajnokikon szenved, sokszor nagyon látványosan, és az eredmények sem fényesek, a majdnem salistálat én sem veszem sikernek.

 Eleinte tipikus "olcsójános" szerepet osztottam neki, aki mindenben megfelel skótWatzke elvárásainak. De ennél azért kicsit több, de aligha képes elintézni 2-3 olyan spíler szerződtetését, akikre égető szükség van(lenne) a hátsó-középső csapatrészekben, akik pótolnák a sokszor hiányzó kreativitást, és hátul a stabilabb-biztosabb védekezést.

 Jól hangzik a Sammer-Ricken-Kehl-Bender-Sahin sor, de mit érünk vele, ha egyik végén Watzke irányít, a másik végén Terzic cselekszik? 

 

Előzmény: Datsyuk (180884)
Sammer97 Creative Commons License 1 napja 0 0 180894

Nem mondtam,hogy a Vfb a mérce, vagy érdekel, jövőre hol lesznek. Egyszerűen csak annyi, hogy a közepes szezonban vannak szép eredmények, amiket kicsit túl kritikus szerintem mázlinak mondani. Nem vagyok benne biztos, hogy a BvB akkorát fog javulni, mitől is lennék az? Egyszerűen csak bízom benne, mint egy szurkoló, akinek semmi ráhatása nincs a csapatra 🙂 Amúgy Te miből gondolod, hogy a Leverkusen biztosan a Dortmund előtt lesz? 

Előzmény: dethroner1 (180891)
Sammer97 Creative Commons License 1 napja 0 0 180893

Ha 1-1 szóba szeretnél belekapaszkodni, ám legyen, de itt sem ez volt a véleményem lényege.

Előzmény: Racilaci (180890)
w.ullrichfun Creative Commons License 1 napja 0 1 180892

"hogy az ET utálat elhomályosít pozitív eredményeket (nem játékot, eredményeket)."

 

 Persze hogy elhomályosít - 1-2 kifutott eredmény (főleg a CL-ben, ahol ugye azért fokozottan jobban hajtanak a spílerek, más szint, más lóvé, és a többségnek VAN rutinja benne, hogyan lehet ott eredményesnek lenni, esetleg pont mert a BuLi-ban nem megy úgy, vagy éppen a bajnokik rovására, de a kettő más viadal, értelmetlen hasonlítani) még nem feledteti, hogy az 5. hely teljesen reális a bajnokságban bemutatott rengeteg bénázás, rossz játék, edzői tehetetlenség, rossz taktika, rossz felállások alapján. Voltak bőven, ezek tények. Ezek mellett pár CL meccs eredményeiért még nem kijelenthető, hogy Edin jó edző. Tavaszra kapott bőven erősítést pályán kívül-belül, ennek ellenére Lipcsében nem a BVB az esélyes, vereség esetén a mák az 5. hellyel is elért CL indulás lehet, de azt a tükörsimán elveszetett top 4-et, és jogosan "elért" 5. helyet semmilyen viszonylatban ne tegyük "siker" kategóriába, mert ettől a BVB-nek illene jobban szerepelnie, még akkor is, ha a tavaly nyári igazolásokat úgy cseszték el, ahogy. Mert olyan csapatok ellen szórtak pontokat bőséggel, és játszottak bűn rosszul, borzalmasan, ami így is, úgy is, rémesen ciki kategória, nagyon gáz.

 Mivel sorozatosan elkövetett, visszaesőként bizonyította ott-akkor hozzá nem értését a tréner, lehet átlagolni, mennyire jó a teljesítménye. Jó közepes talán, de inkább szimplán közepes.

 

Előzmény: Sammer97 (180889)
dethroner1 Creative Commons License 1 napja 0 0 180891

Az hogy ki minek örül és mit ír le, nem biztos hogy összefügg. Az meg nem kell hogy ebben a szezonban vígaszt nyújtson, hogy a VFB hol lesz jövőre. Amúgy miből gondolod hogy a BVB akkora javulást fog felmutatni jövőre? Az évtizedes beletörődést a második helyezésbe, a kicsi könnyen elérhető cél (CL indulás) könnyen fásultságot, motiválatlanságot okozott, és ebből a lejtmenetből nem lesz könnyű kijönni. Kusen jövőre is biztosan előttünk marad, a bajorok minden követ megmozgatnak hogy értelmes edzőt szerezzenek és vele újra csak egy céljuk lehet, és a Lipcse is feljövőben van, én őket jövőre se venném félvállról. Tehát ajánlott hogy a VFB jelentősen visszaessen, mert különben ezzel a szakmai stábbal és ezen játékosok nagy részével és ilyen hozzáállással nagyon megszívhatjuk.

Előzmény: Sammer97 (180887)
Racilaci Creative Commons License 1 napja 0 0 180890

Szerintem ezen a topikon senki nem utálja Terzicet. 

Előzmény: Sammer97 (180889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!