Keresés

Részletes keresés

László13 Creative Commons License 2017.10.06 0 0 21842

Az M0-ás út folytatása ismeretesen az egyik legfontosabb közúti beruházás lett volna már hosszú évek óta. Nem csak Budakalász érdekében, hanem országosan is, hiszen ez közügy lenne már, ami ha,... akkor feledésbe is került volna. Csak, hát a ha, és ez mögött mi is húzódik meg, azt döntse el a Gondolkodó. Csak arra ne gondoljon, hogy mind ez anyagi források hiányában, hiszen sok tucatnyi egyebekre meg akad néhány száz, és száz-milliárdnyi forint, ami fontosabb az országot irányító ZRT-nak. A tegnapi,- mai, és a holnapi közúti zsúfoltság nem csak "szépség-hiba", egy nem kellemes látvány a színhelyekre nézve, hanem sajnos több egyéb hozadékokkal is szolgál, ami a lelket támadva, a testben is kellemetlen alakulásokat is okoz. De, ismét megnyugodhatunk, ismét kedvező híreket halva, unokáink már talán mindezt meg is élhetik. Mi történhet  a "holnap-utáni " megvalósulásig, türelem és bizakodás, hiszen ezt már régen megszoktuk.          

dunaihajós Creative Commons License 2017.10.05 -1 1 21841

Köszönöm az infót. De lehetek szkeptikus? Ez a szakasz sok évtized óta nem készül a nehézségek miatt. Két gondom van vele:

1. Csupán kormányzati hazugság, mint sok minden az elmúlt években, már kampány van.

2. Ha mégis igaz lenne, ki, milyen minőségben készítené el és mennyit lopnak ki belőle? Aminek utána nagyon súlyos következményei lesznek.

De szeretnék optimista lenni.

Üdv.

Előzmény: caliyoung (21840)
caliyoung Creative Commons License 2017.10.03 0 0 21840

Azt hiszem ennek minden lakos örülni fog:

 

http://www.origo.hu/auto/20171002-jo-hir-jott-az-m0-srol.htmldunaihajós Creative Commons License 2017.10.01 0 2 21839

Minden szavaddal és annak minden betűjével egyetértek.

Nem tehetek róla, hogy maximalista vagyok, mindig jobbat szeretnék, a legjobbat.

Szerencsémre egy olyan hivatásom lett, munkám és "élvezetem", amiben ez a mentalitás természetes. Csak egy példa:

Mikor fél éves gyakornok voltam, elcsesztem valamit a filmforgatás előkészítésében, ezért leállt a forgatás, a rendező Maár Gyula őrjöngött. Jobb ötletem nem lévén odaálltam elé, hogy: "Gyula, ezt elq-tam. bocsánat" (sok millió forntos baki volt). Nem mondom, hogy azonnal reagált, de néhány perc múlva, lenyugodva felszólított mindenkit, hogy folytassuk, biztos van amivel lehet. A slussz poén, hogy néhány nap múlva vele jött a neje: Törőcsik Mari a muszter vetítésre és mikor összefutottunk a folyosón Gyula bemutatott minket egymásnak, és ezt a kommentárt fűzte hozzá: "Pista barátom az, aki volt annyira tökös, hogy elém állt, mert elcseszett valamit". Ezek után voltam náluk vendégségben és nagyon szép emlékeket táplálok. De...

Ezek után mindig ilyen mentalitással találkoztam és magam is így cselekedtem, mindenki hibázhat, csak idejében ismerje el és kérjen elnézést. Rögtön mindenkinek megbocsátottam, hiszen nem a felelős megtalálása, nem az eltusolása vagy menekülése a fontos, hanem a közös projekt legjobb megoldása. Aki ezért tevékenykedik, az a partnerem.

Bocsánat a hosszú szövegért, de nem sikeredett rövidebbre.

Uff.

Előzmény: László13 (21838)
László13 Creative Commons License 2017.09.28 0 1 21838

Édesanyanyelvünk ismerete alapján, személyeskedés és bántás-mentesen szinte minden gondolatunk, véleményünk kifejezhető. Ebben a döbbenetes világunkban, ahol az ember mellett, a természet java is szinte halálra van ítéltetve, csak Mi polgárok, bármely település lakói, a civil emberek társadalma, képes ezen magunk teremtette káoszt némileg megszüntetni. Ha már a település vezetői nem látták és látják át, ami helytelen, amin így vagy úgy de képtelenek ellene tenni, ha marad részünkről az így is jó, akkor ki, és kik lesznek képesek azt, azokat a gondokat megszüntetni, ami soha nem látott és tapasztalt, ezen és a környező településeken is. Ha az orvos, a tanár, a gondolkodó civilek mellett, az értelmiség sem hallatja a hangját, nem emeli fel a kezét, hogy ne tovább, csendben meghunyászkodik, akkor milyen lesz a ma utáni, a holnap jövője ? Nem vették ott észre, hogy réges-régen, megtelt ezen település, hogy a jármű forgalom, ma mindent maga alá temetett. Hogy 10 ezer ember részére, nem csak ház-hely kell. Van itt is képviselő - testület. Kiket képviselnek, kiket képviselhetnek ? Azon közel 10 ezer embert, lakó-társat, akik a választásuk és a befizetett jelentős  adó-forintjuk alapján, már régen nem a természetet, a csendet, a nyugalmat és a biztonságot kapják, hanem.....Magam még hosszú évtizedeken keresztül megélhettem azt, ami sajnos ma már csak történelem. Ismerősök, barátok sokasága távozott el közülünk, akik a ma valóságára a messzeségből tekintve, azt hiszem nem szívesen jönnének vissza, ezen mai földi paradicsomba. 

dunaihajós Creative Commons License 2017.09.27 0 1 21837

Sziasztok!

Köszönöm a linket, nagyon tanulságos. Természetesen lenne véleményem, de...

Nem írom meg, mert sok bírálatot fogalmaztam meg, mindet jobbító szándékkal, hittem, hogy lesz rá fogadó készség. Nem volt. Sértődés, epe hányás volt, és elment a "bosszú állásig". Erre nekem semmi szükségem, ezért csak "külső-belső" szemlélődő vagyok.

Néhány kérdés azért felmerül bennem:

Megnyugtató lenne, hogy ennyire vigyáznak ránk, de muszáj ilyen nyíltan csinálni?

Mennyibe kerül nekünk ez a "Rendészet"?

Jogilag megállja a helyét, hogy nálunk egy "rendész állam épül"?

Arányban áll a létszám a lakosság számával?

Természetesen nem várok választ és csak örülni tudok, hogy nálunk még nincsen kisvasút, kevés a politikai reklám tábla, stb.

De a csendes többségnek van véleménye, mégha ide nem is írja le, mint én sem.

Előzmény: molaren (21832)
murray Creative Commons License 2017.09.25 0 1 21836

kamu duma magasfokon, nettó hűlyeség. rengeteget úsztam az omszkiban, aki hűlye az mindenhol hűlye. érdekes a vizisízőkre nem veszélyes a víz?  cél egy  Elite park. 

 

ez olyan mint a Luppa.  Amig nem volt eladva egy tömeggyilkos bányató, mihelyst megvette a gerendai, körbekerítették, beleboritottak két plató sódert és onnantól kristálytiszta plázs lett.  

így van: PÉNZ, kurva sok pénz ami keni a zsebeket a legmagasabb szinten. 

 

a focipályás szállóról nem tudtam. gondolom összefüggésben  lesz hogy lezárják az átjárót az ósanhoz hátul. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: molaren (21835)
molaren Creative Commons License 2017.09.24 0 1 21835

Nesze semmi, fogd meg jól ...

A tó, mint az előző poszt írója pontosan leírta, ma egy ELIT PARK lett, kevesen járnak oda. Nagy részét beépítik - valamilyen szállót húznak fel a focipálya felőli részre is. Régen is voltak gondok, igen, fulladtak bele emberek - érdekes mindig kiderült, h ittas férfiak voltak az áldozatok - a Balatonba is rengetegen belefulladtak, akkor azt is be kell zárni, oszt jónapot. Viszont volt ÉLET a tó körül, minék volt a tó! 

Itt megint a PÉNZ, PÉNZ és a PÉNZ, semmi  más, nem az emberek, a "város" polgárainak érdeke dominál. Ez van, ez lett Budakalászból. Minden másra ott a Master Card :(

Előzmény: László13 (21834)
László13 Creative Commons License 2017.09.24 0 0 21834

Anno, sok éven, évtizeden keresztül a park teljes, és mindenre kiterjedő felügyeletét -fenntartását végeztem a hasznosításában segédkeztem.  Azon időkben, amikor igyekeztünk kialakítani azt a rendet, rendezettséget, és szabályokat, ami akkor minden emberfiának a járandósága lehetett. Messze volt a tökéletességtől, de a sokadalomért volt, az ingyenesen horgászokért, a csónakázó, a természetet, több rendezvényt is kedvelő, - kispénzű - fiataloké, - és nem fiataloké, egyaránt. Sok éven keresztül számtalan gonddal -gondokkal küszködtünk, a tó és környéke fényévvel több látogatott fogadott a maihoz képest, de a mindenkori átlagembert szolgálta. A fürdés, a tó úszása, mindig tiltva volt, hiszen ezen időtöltés - foglalatosság semmi feltétele nem volt biztosítva, de ezek ellen sem tudtunk soha érdemben fellépni. Számtalan tragédia történt, a bánya-tó sokaknak nem kegyelmezve, vette el az életét. A tó, az Omszk-i tó, ember alkotta természeti teremtés, egy haszon kimentésből keletkezve, majd tudatosan park, - az embert szolgáló kikapcsolódást, a természetet és a sportot elősegítve, amit a mindenkor szabályozottságával, de meg kell őrizni.    

murray Creative Commons License 2017.09.24 0 0 21833

itt nem a napozás volt 50 rugó hanem a srác átment /áttolta a motorját a futópályán.  Az hogy én sem merek már rálépni se a rendészek terrorjától tartva mikor körbemegyek a gyerekemmel az egy dolog. 

 

sztem itt az folyik ami mindenhol. pl Balaton. egy elite park létrehozása a tó körül. elit embereknek. futópálya, hátul focipálya kiadva,  látom már a tó körüli házak is meg vannak véve és lakópark lett mindenből. 

 

a nemfizető pórnép a suttyók, maradjanak otthon. a fürdéstiltás miatt ugyebár már "az a réteg" nem jár ide, a lényeg meg van oldva. vagy mehetnek hátra a gerendai strandra.  ez van.  érdekes a kocsma maradhat most újitják fel.  

Előzmény: molaren (21832)
molaren Creative Commons License 2017.09.23 0 0 21832
László13 Creative Commons License 2017.09.23 0 0 21831

Valószínűleg, néhány forgalomirányítási megoldás némi előnnyel járhat, ami például a József A. úti körforgalom átszabásával is kezdődhetne. De maga mindennek az alapja a hatalmas átmenő forgalom, minden oldalról, ami naponta és folyamatosan növekszik. Ha ezen és bármelyik társadalom, itt és egész európában, a járműgyártásra és vertikális közúti közlekedésre helyezte és helyezi a gazdasági hangsúlyát, ebben látja a foglalkoztatás és a profit előnyét, az maga a holnap öngyilkossága. A ma járműszámokra már nincsen olyan gazdag ország, aki ezen számokhoz utat lenne képes építeni. Szinte az egész ország területén, minden főútvonalon, minden városban, és az autó-pályákon is ismeretesen az állandó zsúfoltság, és mindaz, ami ezzel jár. Minden, ami ma a szőnyeg alá van be-seperve. Mindenki tudja, még a sérült-agyú politikusok is, több megoldás létezhet, de a lobby érdek, és a pártfegyelem, mindennél fontosabb. Ezer és ezer hektár földterület, szántóföld-terület sorsa az útépítésekre használódik el, sok-tucatnyi káros hatással az ember és a természet ellen, ami példátlan bűn a holnap ellen. Ami sajnos szükséges, mert ezen zsúfolt és baleset-veszélyes helyzet, sajnos még nagyobb merénylet a ma embere ellen. Talán, a ma és a holnap megoldása lehet : a közösségi tömegközlekedés hatalmas reformja, és a vasút szerepének újra értékelése. Mindenki tudja, ezer és tízezer teherautó, és főleg kamion rakománya, egy fejlettebb vasút esetén sok pozitívval, előnnyel járhatna. Évtizedek óta ismeretes Budakalász  /és környezetének/ folyamatosan romló közúti zsúfoltsága, ezer volt az ígérgetés, meghunyászkodás a mindenben képzetlen település vezetés részéről, de eddig semmi nem történt. Pontosabban, folyamatosan nő azon közlekedési káosz, amire a lakosság és a civil társadalom is hallgatagon reagál, a mindenkor hatalmának némasága mellett. A holnap még tervekben sincsen kész, a holnap-után meg elérhetetlenül messze van még.      

molaren Creative Commons License 2017.09.23 0 0 21830

Ez tényleg jó ötlet! Hogy eddig senkinek nem jutott eszébe?! 

Előzmény: magánzó (21829)
magánzó Creative Commons License 2017.09.22 0 0 21829

Sokat segítene, ha a HÉV mindkét irányban a sorompó UTÁN állna meg.

Nem lenne zárva a sorompó a ki-beszállás, elindulás idejére.

Dehát gondolom, közlekedési mérnököknek nevezett emberkék  tervezték így valamikor.

A lámpák pedig arra valók, hogy elriasszák az autósokat ettöl az iránytól.

Előzmény: Tisztul_A_Visztula (21812)
caliyoung Creative Commons License 2017.09.07 0 0 21828
qwertz77 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 21827

Szerpentin? Ember! Autópályáról illetve csak autóútról beszélünk!

Völgyhiddal folytatódik az M0, ha jössz le a Megyeri hídról, látod, ahol elfogy a leállósáv, onnantól az ideiglenes lekötés a körforgalomban. Ott majd egyenesen megy tovább, ,egyetlen hatalmas híddal átkell a 11es út, a HÉV és a Budakalászi út (1115.út) felett, bele a domboldalba, a lenti térkép szerint.

Szellőző kürtő Budakalász felé megy, az alagút kijárata lesz közelebb Ófaluhoz

Előzmény: murray (21825)
bocskai67 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 21826

Azt nem teljesen értettem melyik részére gondolsz, de itt a térkép a keleti feléről, azaz ami Bk-nál megy be és Ürömné jön ki:


Előzmény: murray (21825)
murray Creative Commons License 2017.07.23 0 0 21825

köszönjük. én békás ófaluból írok. azt nem tudom hogy ez most hogy lesz? az ósan körforg.-tól indul egy nagy szerpentin ami belemegy a hegybe, de hol? ha békásról ha jövünk ki baloldalt rendet tettek egy hegyoldali részen ott fog bemenni az alagútba?  nekünk sem mindegy ám mert ha a kert végébe kapunk egy kürtöt ami okádja a kipufogógázt az baj. a szél meg hozza le. 

Előzmény: bocskai67 (21824)
bocskai67 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 21824

Sziasztok !

A hírekben nem igazán jelenik meg, hogy az M0 körgyűrű 11-es út és 10-es út közti szakaszán belül 2 km-es részen változik a nyomvonal, ezért módosult az engedélyesi terv és emiatt közmeghallgatást kell tartani. Solymáron tartják csütörtökön; az jön le a jogszabályból, hogy nem kötelező, hpogy minden érintett településen tartsanak.
Belenéztünk a 323 oldalas tervbe, amiben forgalmi adatokat is látni a környékre. Érdekes ! 
MIkor hétközben megnéztem, az érintett 5 településből csak Üröm és PIlisborosjenő honlapjára tették fel a közmeghallgatás infomrációját. Azóta kértük a városvezetést, hogy kerüljön fel ez is a város internetes oldalára. 

Jogszabály és értelmezésünk szerint kötelesek is :

A 314/2005 kormányrendelet 9§ szerint tartják a közmeghallgatást.
A kormányrendelet érintett része így szól:
"A környezetvédelmi hatóság a közmeghallgatásra vonatkozó adatokat hirdetményi úton közzéteszi, valamint közhírré tételre megküldi az eljárásban részt vevő önkormányzatok jegyzőinek. A jegyző a közhírré tételt követő öt napon belül tájékoztatja a környezetvédelmi hatóságot a közlemény közhírré tételének időpontjáról és helyéről."

Néhány érdekességet itt már írtunk az M0 várható forgalmi hatásáról, amely a számok szerint jelentősen tehermentesíti majd Pomázt, azaz értelmetlenné válik a budakalászi északi elkerülőút 7-8 Mrd Ft-ért. 
A Budai úton is az a forgalom köt ki nagyrészt (mondjuk érdekesség) 

Az alábbi bejegyzésben megtalálni azt a linket is, ahol a 323 oldalas engedélyesi terv letölthető, benne a várható zaj- és légszennyezéssel, stb... 

http://eszaki-elkerulo.blog.hu/2017/07/19/az_m0-as_korgyuru_eszaki_szektort_2023-ig_tervezik_megepiteni_nyomvonalvaltozas_miatt_kozmeghallgata

A közmeghallgatást július 27-én, csütörtökön 10 órakor tartják a solymári polgármesteri hivatalban.

László13 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 21823

Volt egyszer egy békés és csendes település, néhány ezer egymást jól ismerő, és tisztelő lakosságával, amit anno Budakalásznak neveztek el. Olyan szerencsés helyzetben lehetek, többed-magammal együtt, aki ismerte azon idők összetartó erejét, közösségének többségét, akik ezen település mindennapjait irányították, az ünnepnapjait szervezgették, és felügyeltek arra, ami minden Budakalászi lakosnak, akkor alanyi jogon járt. Tisztes és elfogadható menetrendű tömegközlekedés, biztonságos közlekedés a gyerekek részére is, hívatásként tanító és nevelő pedagógusok, orvosok, egészségügyi dolgozok akik emléke ma is maradandó, egy olyan környezetben, ahol  csend, és nyugalom uralkodott. Ahol egy tó, a többek között, évtizedekig a békés és ingyenes horgászás - kikapcsolódás jellegét is szolgálta. 

Fuvarosok lovainak a pata-zajától "hangosan", kerékpárral, kismotorral közlekedők járták azon fő-útvonalakat, ahol ma tízezernyi jármű halad át, minden embernek járó tiszteletet semmibe véve. Településünk mellék utcái, amelyek az ott élők segítségével tisztes és kulturált burkolatot kaptak, és kapnak, azt ma "száz"tonnás teherjárművel tépik széjjel, és ezen áradat megállítására, csökkentésére, ma még reális terv-tervezet, nem született. Településünk Önkormányzatának propaganda sajtó-terméke, csak egyoldalúan közvetít, a lakosság anno aktív szó-szólói, ma egyéb elfoglaltságuk miatt, a hallgatás csendjébe burkolózva élik mindennapjaikat.             

murray Creative Commons License 2017.07.17 0 0 21822

a vezetőség célja az volt hogy aki eddig ingyen fürdött a szörnyű és mérgező Omszki tóban , az most menjen át fizetni napi 10 rugót a luppa tóba ami szintén szörnyű  és mérgező volt eddig, de most beleborítottak két plató sódert és hirtelen kristálytiszta plázs lett!  ennyi.

a polgámester leboltolta a gerendaival és helló.  

a q. anyukat . azt.  hogy nem lehet fürödni meg napozni a tó körül.  meg a luppa is fizetős lett. 

Előzmény: molaren (21817)
ellenőr2011 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 21821

Szociális érzékenységből elégtelen!

Hosszú ideig vártam, hogy ezt leírjam, de korábban kellett volna.

A jelenlegi 2-ik ciklusban lévő Önkormányzat és Hivatala szociális érzékenysége és empátiája mélyzuhanásban van.

Csak néhány példa, mely a rászorulókat nagyon érzékenyen érinti:

A 3 havonta (???) kérhető rendkívüli segély összege 3500-5000Ft-ra csökkent a korábbi 10-15000Ft-ról.

A havi lakásfenntartási támogatás jelenleg 3500Ft, a korábbi 4800Ft. helyett.

A téli tüzifa segély szépen-lassan teljesen eltűnik.

Lehet ezt kompenzálni egy évi egyszeri vacsorával, zenés esttel, vagy 10 kg. krumplival?

Tessék megkérdezni az érintetteket!

Egy bekövetkező katasztrófa helyzetre már nem is merek gondolni.

molaren Creative Commons License 2017.07.14 0 0 21820

Maradt az emberszar ... ha ez kevésbé zavaró, ám egészségére a népnek.

 

Előzmény: caliyoung (21818)
dunaihajós Creative Commons License 2017.07.14 0 0 21819

Sziasztok!

Sajnos kénytelen vagyok továbbiakat hozzáfűzni a Luppa sziget gondnokának ügyéhez.

Először is "ideát a parton is" nagyon lakótársam jelezte felháborodását a tervezettel kapcsolatban. MIÉRT KELL ELRONTANI, SZÉTCSESZNI AMI JÓL MŰKÖDIK??? Ez egy magyar betegség? Irigységből fakad? Ezek szerint a Vidra SE gondnoka xarul végzi a dolgát, mert nem akarják eltávolítani (ami persze nem igaz).

Akik ezt kitalálták nincsenek tisztában mennyi feladata van a sziget gondnokának, nemcsak a fű lenyírása. Szolgálat 24 órán át.

Nem tisztem ezt kifejteni, remélem megteszi más a megfelelő fórumon. Gondolom ha a sziget egyesületének szüksége van gondnokra, erre a dolgát tisztességgel, szívvel-lélekkel végző emberre, ezt megteszi. Ezek után pedig a lehető legjobb megállapodást köti meg a Hivatallal, mindkét fél megelégedésére.

Még 2 említésre méltó megjegyzés:

Az természetes, hogy senki sem lehet mindenkinek szimpatikus, szívének kedves (ennyit a konkrét személyről). Remélem a másik csak pletyka, hogy Budakalász Hivatala másra akarja használni a gondoki lakást. Ha ez igaz lenne, ez a legfelháborítóbb elképzelés mióta követem az itt történő "dolgokat". Erre sok más megoldást lehetne találni, például másik, jóval megfelelőbb ingatlan vásárlását, de néhány napos-hetes üdülési célra is találni lehetne a szigeten más lehetőséget (nem írom le, találja ki az, aki ezt kitalálta).

Elnézést a hosszú szövegért, de ki kellett írnom magamból sokunk felháborodását.

Előzmény: dunaihajós (21814)
caliyoung Creative Commons License 2017.07.14 0 0 21818

de eltünt velük együtt a kutyaszar is!!

Előzmény: molaren (21817)
molaren Creative Commons License 2017.07.14 0 0 21817

Az senkinek se tűnik fel, hogy amióta az Omszk - így hívják még??? - tótól kitiltattak a kutyások, strandolók nagyrészt kietlen az egész, kb mintha ciánoztak volna? Ha ez volt a veztőség célja, akkor boldog lehet, elérte. Díszpark lett belőle, azelőtt egy élő tó volt, most csak a pecások lógatják a kukacaikat a parton, gratula :( 

Előzmény: László13 (21816)
László13 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 21816

Valószínűleg lakó-társaink többsége, a példátlan megelégedés vezeti arra, hogy közéleti problémát találjon. Nagyon levesek látják azon problémákat, nehézségeket, a ma itt élő minden embertársunkra jelentő veszélyeket, amiben lehetünk. Mivel ezen nagy társadalmi rétegek ilyen hallgatagok, semmiben nincsen előre lépés. Igen, fontos és talán magával érthető, ilyen bevételek, értékesítések függvényében, sok a szép környezetet díszítő virág, rendezettnek is látható közterületek többsége, folytonos útépítések sora, középületek megújulása, programok szervezése, de mindezeket nem pótolhatja, az ami már évtizede közellenség. Ami folyamatosan megújul, újra termelődik, ami a várható történéseket tekintve, ember-öltővé fog válni. Tömegközlekedés tudatosan leépítve, és senkinek ne legyen másra vágya, ennyi jármű részére,- folyamatos és biztonságos haladására, soha ezen bármelyik életben, korszakban, senkinek nem lesz lehetősége, hogy annyi- utat építsen, amennyi kellene. A település rendezés szakszerűségét, csak a pénz dönti el, rövid-távú, kizsákmányoló érdekek, politikai szempontok szerepeltek, és szerepelnek ma, és holnap is. Ezen nagy közösség nagy része magában tartja azt, ami nem ellenséges, pártok, a civil közösségek is eltűntek  a palettáról,  majd holnap-után jelentkeznek, amikor választások indulnak. Sajnos, többek között, ez ma Budakalász.   

dunaihajós Creative Commons License 2017.07.10 0 0 21815

Sziasztok!

Délután elfelejtettem egy fontos dolgot. Nagyon fontosat.

2017. július 1-től minden közszolgáltatásra csatlakozás (víz, gáz, villany, csatorna) ingyenes. A részletekért mindenki nézzen utána.

Részemről csak annyi, hogy ebben semmi különös nincsen, csak nekünk "csökött agyu, átkosban" felnőtteknek, akiknek természetes volt, hogy a sok "juttatásért" van amihez hozzá kell járulnunk. A kapitalizmusban (ez van itt???) a szolgáltató fejleszt újabb bevételek reményében. De nekünk miért kellene ehhez még hozzá is járulni? Adózott jövedelemből 2x fizetni ugyanazért?

Üdv.

dunaihajós Creative Commons License 2017.07.10 0 1 21814

Sziasztok!

Többen "szemrehányást" tettek az elmaradó közéleti aktivitás miatt. A magam részéről sosem tettem magamévá, de én is vártam mások aktivitását, a fiatalok kezdeményezéseit. Eredménytelenül. Viszont 60 éve felett más gondok is vannak.

Most mégis szólnom kell, az elmúlt évek "langyos állóvize" kitermelte a maga anomáliáit.

Azaz:

Több mint 10 éve ugatom, hogy a szemét szállítással gondok vannak. Totális átalakításra van szükség. Ehhez a legszükségesebb, hogy ne kell "bratyizni" az elnyerni akarókkal. Az állami "beleszólás" jócskán csorbítja a helyi érdek érvényesítéseket, s ki tudja mi lesz a vége?

Megkaptam a Hírmondó legújabb számát. Ez verte ki nálam a biztosítékot.

Hadházy képviselő úr 3 cikkbeli emlegetése mellett szinte elsikkad, hogy a képviselő úr letette "névjegyét" a tömegközlekedés mellett. Ami ugyebár Budakalászon nincsen. Helyette van önkormányzati biciklis munkába járás.

Megállapításra került, hogy az M0 tovább építése az egyetlen megoldás a következő 12 évtized közlekedés problémáira. Gratulálok, ezt tudjuk több mint 30 éve. S akkor az a közúti közlekedésben résztvevők száma és minősége jóval alacsonyabb szinten állt.

Még egy, az előbbieknél talán sokkal kisebb horderejű, de a szűkebb lakhelyemet érintő hírre szeretnék reagálni. Miszerint az önkormányzat felmondta a Luppa Egyesülettel kötött megállapodást. Ez nem lenne hír az indoklás nélkül. Rövidítve (szívesen kifejtem, ha valaki kéri): az önkormányzat nem látja indokoltnak és a hozzájárulását adni a sziget önálló gondnokának foglalkoztatásához. Aki:

(az én hozzáfűzésem): nem közalkalmazott, "csak" vállalkozó kb. 120-140.000Ft-ért, amiből lejön minden (TB stb.). Miközben a sziget meg van vele elégedve, s nekünk itt a másik oldalon sem mindegy kivel kell együtt működni.

Azt hiszem sok elképzelést, döntést újra át kéne gondolni, mielőtt nagy "orrabukás" lesz.

Üdv!

László13 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 21813

Tiszteletre méltó, hogy több honfitársam, akik lakótársaink is lehetnek, véleményeket, gondolatokat osztottak meg, remélhetően sokunk felé. A Mi településünk, városunk közvéleményének a hangja, - lehet ez megelégedés, és a bírálat hangja is, - kellően klasszikus keretek között, de jelen legyen a holnapot eldöntő mai történésekben. Többször leírva már jellemeztem, hogy ezen jármű-áradat, milyen veszélyforrásokat hordoz magában, több tucatnyi okozatot, amit különösen a közutak közelében élőket érinthet. A napi áthaladás folyamán, ezen több-tízezres járműszám, finoman, maradandó nyomokat hagy, és ezen szám, láthatóan emelkedést mutat. Minden ami ezt jármű-számot csökkenteni képes, az áthaladást gyorsítani tudja, közös véleménnyel, külső segítséggel, meg kell oldani. Azoknak, akiknek mindez a felelősségük, a feladataik, azok az egyebek tükrében még nagyobb alázattal, és szorgalommal kell, hogy tegyenek mindezek megoldása érdekében.      

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!