Keresés

Részletes keresés

qwertz77 Creative Commons License 2 napja 0 0 21827

Szerpentin? Ember! Autópályáról illetve csak autóútról beszélünk!

Völgyhiddal folytatódik az M0, ha jössz le a Megyeri hídról, látod, ahol elfogy a leállósáv, onnantól az ideiglenes lekötés a körforgalomban. Ott majd egyenesen megy tovább, ,egyetlen hatalmas híddal átkell a 11es út, a HÉV és a Budakalászi út (1115.út) felett, bele a domboldalba, a lenti térkép szerint.

Szellőző kürtő Budakalász felé megy, az alagút kijárata lesz közelebb Ófaluhoz

Előzmény: murray (21825)
bocskai67 Creative Commons License 3 napja 0 0 21826

Azt nem teljesen értettem melyik részére gondolsz, de itt a térkép a keleti feléről, azaz ami Bk-nál megy be és Ürömné jön ki:


Előzmény: murray (21825)
murray Creative Commons License 5 napja 0 0 21825

köszönjük. én békás ófaluból írok. azt nem tudom hogy ez most hogy lesz? az ósan körforg.-tól indul egy nagy szerpentin ami belemegy a hegybe, de hol? ha békásról ha jövünk ki baloldalt rendet tettek egy hegyoldali részen ott fog bemenni az alagútba?  nekünk sem mindegy ám mert ha a kert végébe kapunk egy kürtöt ami okádja a kipufogógázt az baj. a szél meg hozza le. 

Előzmény: bocskai67 (21824)


bocskai67 Creative Commons License 5 napja 0 0 21824

Sziasztok !

A hírekben nem igazán jelenik meg, hogy az M0 körgyűrű 11-es út és 10-es út közti szakaszán belül 2 km-es részen változik a nyomvonal, ezért módosult az engedélyesi terv és emiatt közmeghallgatást kell tartani. Solymáron tartják csütörtökön; az jön le a jogszabályból, hogy nem kötelező, hpogy minden érintett településen tartsanak.
Belenéztünk a 323 oldalas tervbe, amiben forgalmi adatokat is látni a környékre. Érdekes ! 
MIkor hétközben megnéztem, az érintett 5 településből csak Üröm és PIlisborosjenő honlapjára tették fel a közmeghallgatás infomrációját. Azóta kértük a városvezetést, hogy kerüljön fel ez is a város internetes oldalára. 

Jogszabály és értelmezésünk szerint kötelesek is :

A 314/2005 kormányrendelet 9§ szerint tartják a közmeghallgatást.
A kormányrendelet érintett része így szól:
"A környezetvédelmi hatóság a közmeghallgatásra vonatkozó adatokat hirdetményi úton közzéteszi, valamint közhírré tételre megküldi az eljárásban részt vevő önkormányzatok jegyzőinek. A jegyző a közhírré tételt követő öt napon belül tájékoztatja a környezetvédelmi hatóságot a közlemény közhírré tételének időpontjáról és helyéről."

Néhány érdekességet itt már írtunk az M0 várható forgalmi hatásáról, amely a számok szerint jelentősen tehermentesíti majd Pomázt, azaz értelmetlenné válik a budakalászi északi elkerülőút 7-8 Mrd Ft-ért. 
A Budai úton is az a forgalom köt ki nagyrészt (mondjuk érdekesség) 

Az alábbi bejegyzésben megtalálni azt a linket is, ahol a 323 oldalas engedélyesi terv letölthető, benne a várható zaj- és légszennyezéssel, stb... 

http://eszaki-elkerulo.blog.hu/2017/07/19/az_m0-as_korgyuru_eszaki_szektort_2023-ig_tervezik_megepiteni_nyomvonalvaltozas_miatt_kozmeghallgata

A közmeghallgatást július 27-én, csütörtökön 10 órakor tartják a solymári polgármesteri hivatalban.

László13 Creative Commons License 6 napja 0 0 21823

Volt egyszer egy békés és csendes település, néhány ezer egymást jól ismerő, és tisztelő lakosságával, amit anno Budakalásznak neveztek el. Olyan szerencsés helyzetben lehetek, többed-magammal együtt, aki ismerte azon idők összetartó erejét, közösségének többségét, akik ezen település mindennapjait irányították, az ünnepnapjait szervezgették, és felügyeltek arra, ami minden Budakalászi lakosnak, akkor alanyi jogon járt. Tisztes és elfogadható menetrendű tömegközlekedés, biztonságos közlekedés a gyerekek részére is, hívatásként tanító és nevelő pedagógusok, orvosok, egészségügyi dolgozok akik emléke ma is maradandó, egy olyan környezetben, ahol  csend, és nyugalom uralkodott. Ahol egy tó, a többek között, évtizedekig a békés és ingyenes horgászás - kikapcsolódás jellegét is szolgálta. 

Fuvarosok lovainak a pata-zajától "hangosan", kerékpárral, kismotorral közlekedők járták azon fő-útvonalakat, ahol ma tízezernyi jármű halad át, minden embernek járó tiszteletet semmibe véve. Településünk mellék utcái, amelyek az ott élők segítségével tisztes és kulturált burkolatot kaptak, és kapnak, azt ma "száz"tonnás teherjárművel tépik széjjel, és ezen áradat megállítására, csökkentésére, ma még reális terv-tervezet, nem született. Településünk Önkormányzatának propaganda sajtó-terméke, csak egyoldalúan közvetít, a lakosság anno aktív szó-szólói, ma egyéb elfoglaltságuk miatt, a hallgatás csendjébe burkolózva élik mindennapjaikat.             

murray Creative Commons License 2017.07.17 0 0 21822

a vezetőség célja az volt hogy aki eddig ingyen fürdött a szörnyű és mérgező Omszki tóban , az most menjen át fizetni napi 10 rugót a luppa tóba ami szintén szörnyű  és mérgező volt eddig, de most beleborítottak két plató sódert és hirtelen kristálytiszta plázs lett!  ennyi.

a polgámester leboltolta a gerendaival és helló.  

a q. anyukat . azt.  hogy nem lehet fürödni meg napozni a tó körül.  meg a luppa is fizetős lett. 

Előzmény: molaren (21817)
ellenőr2011 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 21821

Szociális érzékenységből elégtelen!

Hosszú ideig vártam, hogy ezt leírjam, de korábban kellett volna.

A jelenlegi 2-ik ciklusban lévő Önkormányzat és Hivatala szociális érzékenysége és empátiája mélyzuhanásban van.

Csak néhány példa, mely a rászorulókat nagyon érzékenyen érinti:

A 3 havonta (???) kérhető rendkívüli segély összege 3500-5000Ft-ra csökkent a korábbi 10-15000Ft-ról.

A havi lakásfenntartási támogatás jelenleg 3500Ft, a korábbi 4800Ft. helyett.

A téli tüzifa segély szépen-lassan teljesen eltűnik.

Lehet ezt kompenzálni egy évi egyszeri vacsorával, zenés esttel, vagy 10 kg. krumplival?

Tessék megkérdezni az érintetteket!

Egy bekövetkező katasztrófa helyzetre már nem is merek gondolni.

molaren Creative Commons License 2017.07.14 0 0 21820

Maradt az emberszar ... ha ez kevésbé zavaró, ám egészségére a népnek.

 

Előzmény: caliyoung (21818)
dunaihajós Creative Commons License 2017.07.14 0 0 21819

Sziasztok!

Sajnos kénytelen vagyok továbbiakat hozzáfűzni a Luppa sziget gondnokának ügyéhez.

Először is "ideát a parton is" nagyon lakótársam jelezte felháborodását a tervezettel kapcsolatban. MIÉRT KELL ELRONTANI, SZÉTCSESZNI AMI JÓL MŰKÖDIK??? Ez egy magyar betegség? Irigységből fakad? Ezek szerint a Vidra SE gondnoka xarul végzi a dolgát, mert nem akarják eltávolítani (ami persze nem igaz).

Akik ezt kitalálták nincsenek tisztában mennyi feladata van a sziget gondnokának, nemcsak a fű lenyírása. Szolgálat 24 órán át.

Nem tisztem ezt kifejteni, remélem megteszi más a megfelelő fórumon. Gondolom ha a sziget egyesületének szüksége van gondnokra, erre a dolgát tisztességgel, szívvel-lélekkel végző emberre, ezt megteszi. Ezek után pedig a lehető legjobb megállapodást köti meg a Hivatallal, mindkét fél megelégedésére.

Még 2 említésre méltó megjegyzés:

Az természetes, hogy senki sem lehet mindenkinek szimpatikus, szívének kedves (ennyit a konkrét személyről). Remélem a másik csak pletyka, hogy Budakalász Hivatala másra akarja használni a gondoki lakást. Ha ez igaz lenne, ez a legfelháborítóbb elképzelés mióta követem az itt történő "dolgokat". Erre sok más megoldást lehetne találni, például másik, jóval megfelelőbb ingatlan vásárlását, de néhány napos-hetes üdülési célra is találni lehetne a szigeten más lehetőséget (nem írom le, találja ki az, aki ezt kitalálta).

Elnézést a hosszú szövegért, de ki kellett írnom magamból sokunk felháborodását.

Előzmény: dunaihajós (21814)
caliyoung Creative Commons License 2017.07.14 0 0 21818

de eltünt velük együtt a kutyaszar is!!

Előzmény: molaren (21817)
molaren Creative Commons License 2017.07.14 0 0 21817

Az senkinek se tűnik fel, hogy amióta az Omszk - így hívják még??? - tótól kitiltattak a kutyások, strandolók nagyrészt kietlen az egész, kb mintha ciánoztak volna? Ha ez volt a veztőség célja, akkor boldog lehet, elérte. Díszpark lett belőle, azelőtt egy élő tó volt, most csak a pecások lógatják a kukacaikat a parton, gratula :( 

Előzmény: László13 (21816)
László13 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 21816

Valószínűleg lakó-társaink többsége, a példátlan megelégedés vezeti arra, hogy közéleti problémát találjon. Nagyon levesek látják azon problémákat, nehézségeket, a ma itt élő minden embertársunkra jelentő veszélyeket, amiben lehetünk. Mivel ezen nagy társadalmi rétegek ilyen hallgatagok, semmiben nincsen előre lépés. Igen, fontos és talán magával érthető, ilyen bevételek, értékesítések függvényében, sok a szép környezetet díszítő virág, rendezettnek is látható közterületek többsége, folytonos útépítések sora, középületek megújulása, programok szervezése, de mindezeket nem pótolhatja, az ami már évtizede közellenség. Ami folyamatosan megújul, újra termelődik, ami a várható történéseket tekintve, ember-öltővé fog válni. Tömegközlekedés tudatosan leépítve, és senkinek ne legyen másra vágya, ennyi jármű részére,- folyamatos és biztonságos haladására, soha ezen bármelyik életben, korszakban, senkinek nem lesz lehetősége, hogy annyi- utat építsen, amennyi kellene. A település rendezés szakszerűségét, csak a pénz dönti el, rövid-távú, kizsákmányoló érdekek, politikai szempontok szerepeltek, és szerepelnek ma, és holnap is. Ezen nagy közösség nagy része magában tartja azt, ami nem ellenséges, pártok, a civil közösségek is eltűntek  a palettáról,  majd holnap-után jelentkeznek, amikor választások indulnak. Sajnos, többek között, ez ma Budakalász.   

dunaihajós Creative Commons License 2017.07.10 0 0 21815

Sziasztok!

Délután elfelejtettem egy fontos dolgot. Nagyon fontosat.

2017. július 1-től minden közszolgáltatásra csatlakozás (víz, gáz, villany, csatorna) ingyenes. A részletekért mindenki nézzen utána.

Részemről csak annyi, hogy ebben semmi különös nincsen, csak nekünk "csökött agyu, átkosban" felnőtteknek, akiknek természetes volt, hogy a sok "juttatásért" van amihez hozzá kell járulnunk. A kapitalizmusban (ez van itt???) a szolgáltató fejleszt újabb bevételek reményében. De nekünk miért kellene ehhez még hozzá is járulni? Adózott jövedelemből 2x fizetni ugyanazért?

Üdv.

dunaihajós Creative Commons License 2017.07.10 0 1 21814

Sziasztok!

Többen "szemrehányást" tettek az elmaradó közéleti aktivitás miatt. A magam részéről sosem tettem magamévá, de én is vártam mások aktivitását, a fiatalok kezdeményezéseit. Eredménytelenül. Viszont 60 éve felett más gondok is vannak.

Most mégis szólnom kell, az elmúlt évek "langyos állóvize" kitermelte a maga anomáliáit.

Azaz:

Több mint 10 éve ugatom, hogy a szemét szállítással gondok vannak. Totális átalakításra van szükség. Ehhez a legszükségesebb, hogy ne kell "bratyizni" az elnyerni akarókkal. Az állami "beleszólás" jócskán csorbítja a helyi érdek érvényesítéseket, s ki tudja mi lesz a vége?

Megkaptam a Hírmondó legújabb számát. Ez verte ki nálam a biztosítékot.

Hadházy képviselő úr 3 cikkbeli emlegetése mellett szinte elsikkad, hogy a képviselő úr letette "névjegyét" a tömegközlekedés mellett. Ami ugyebár Budakalászon nincsen. Helyette van önkormányzati biciklis munkába járás.

Megállapításra került, hogy az M0 tovább építése az egyetlen megoldás a következő 12 évtized közlekedés problémáira. Gratulálok, ezt tudjuk több mint 30 éve. S akkor az a közúti közlekedésben résztvevők száma és minősége jóval alacsonyabb szinten állt.

Még egy, az előbbieknél talán sokkal kisebb horderejű, de a szűkebb lakhelyemet érintő hírre szeretnék reagálni. Miszerint az önkormányzat felmondta a Luppa Egyesülettel kötött megállapodást. Ez nem lenne hír az indoklás nélkül. Rövidítve (szívesen kifejtem, ha valaki kéri): az önkormányzat nem látja indokoltnak és a hozzájárulását adni a sziget önálló gondnokának foglalkoztatásához. Aki:

(az én hozzáfűzésem): nem közalkalmazott, "csak" vállalkozó kb. 120-140.000Ft-ért, amiből lejön minden (TB stb.). Miközben a sziget meg van vele elégedve, s nekünk itt a másik oldalon sem mindegy kivel kell együtt működni.

Azt hiszem sok elképzelést, döntést újra át kéne gondolni, mielőtt nagy "orrabukás" lesz.

Üdv!

László13 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 21813

Tiszteletre méltó, hogy több honfitársam, akik lakótársaink is lehetnek, véleményeket, gondolatokat osztottak meg, remélhetően sokunk felé. A Mi településünk, városunk közvéleményének a hangja, - lehet ez megelégedés, és a bírálat hangja is, - kellően klasszikus keretek között, de jelen legyen a holnapot eldöntő mai történésekben. Többször leírva már jellemeztem, hogy ezen jármű-áradat, milyen veszélyforrásokat hordoz magában, több tucatnyi okozatot, amit különösen a közutak közelében élőket érinthet. A napi áthaladás folyamán, ezen több-tízezres járműszám, finoman, maradandó nyomokat hagy, és ezen szám, láthatóan emelkedést mutat. Minden ami ezt jármű-számot csökkenteni képes, az áthaladást gyorsítani tudja, közös véleménnyel, külső segítséggel, meg kell oldani. Azoknak, akiknek mindez a felelősségük, a feladataik, azok az egyebek tükrében még nagyobb alázattal, és szorgalommal kell, hogy tegyenek mindezek megoldása érdekében.      

Tisztul_A_Visztula Creative Commons License 2017.06.08 0 1 21812

Lehet azon vitatkozni, hogy pl. autók vagy tömegközlekedés, de akármilyen arányban is fog megoszlani a két mód között az emberek mozgása, olyan emberi hülyeségekre, amatőrizmusra nincsen szükség, mint amit a közlekedési lámpával művelnek a Lenfonónál.

Egy levélváltásomat betettem alulra. Előzmény, hogy a hivatal által kért módon, a megfelelő nyomtatványon megtettem a bejelentést még május első felében, miután telefonon is megpróbáltam ezt "letudni". Azóta is tart az egyeztetés. Legalábbis azt gondolom, mert én semmilyen visszajelzést nem kaptam, s immáron majdnem 1 hónapja áll az ügy. Ja meg a forgalom is.

Pont tegnap gyönyörű 1,6-1,7 km-es sor volt a Budai úton, ami 18:40 körül már majdnem a Budapest vége tábláig elért. A menekülőútként használt Batsányi J. utca is végig állt, illetve a Jókai Mór utcában is minimu 200 m-es sor volt.

Egyébként egy hasonló ügyben, a Szentendrei úti HÉV átjárót illetően, ahol akár kb 2 perc 45 másodpercig zárva van a sorompó, ha mindkét irányból jön a HÉV, több hivatal kb 5-6 osztályának képviselőjével folytattam hetkeig telefonbeszélgetéseket, a végén elvéreztem. Miért is? Hát kérem, a HÉV átjáró lámpájának beállításánál azt is figyelembe kell venni, hogy egy HÉV szerelvény megállási távolsága a megengedett 40 (50?) km/h-s sebességről akár 1200 m (!!!!, igen ezerkétszáz) is lehet, s hiába belátható az enyhe S kanyaros HÉV vonalszakasz, ködös idő is lehet az egyébként feltételezett tükörjég sínpár mellett, amin falevelek növelik még pluszban meg a megállási távolságot, így jön ki a protokoll 1200 m-e.

S valóban, az emberek nagy része közönyös, sőt a maradék nem közönyös embereken belül is nagy részben magáért tenni képtelen emberek vannak. Saját becslésem szerint olyan 3-5% lehet az, aki legalább bizonyos (köz)ügyekben legalább 1 lépést megtesz, az állhatatosak aránya olyan 0,5-1% lehet.Tisztelt ******* Úr!

Várok, még ha nehéz is türelmet gyakorolni naponta látván a kereszteződésben a helyzetet. Engedje meg, hogy egy precíz visszajelzést adjak, amit szükség esetén H***** úr részére is továbbítson, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságával folytatott tárgyalásokon érvként lehessen felhasználni.
Ezen a héten mindhárom nap (2017.05.22, 23. és 24.) reggel 6:00-6:15 között érkeztem Pomáz irányából a kereszteződéshez és mindháromszor 17:00-17:15 között a Budai út felől. A három délutáni alkalomból kétszer, hétfőn és kedden olyan 400-500 méteres sor araszolt, míg tegnap szerdán gyakorlatilag csak a STOP tábla miatt kellett megállnom kb 5 mp-ig. Miért is? Tegnap sárgán villogtak a lámpák, míg hétfőn és kedden „rendes” üzem mellett működtek.

Reggel egyik nap sem volt átkapcsolva sárga villogóra a lámpa, ki is alakult minden nap egy kisebb kb. 100-150 méteres sor, ami később feltehetően „gyönyörűen” felduzzadt a szokásos horrorisztikus sorrá.


Bízom abban, hogy a Magyar Közút erre a szimpla tesztre megérti, hogy egyszerűen hü-lye-sé-get csinál a lámpák újra és újra történő bonyolult átprogramozásával. Elég volna, ha a szemének hinne! Nekem pedig nem kellene 6 óra előtt csak azért elindulnom, mert az illetékes szerv képtelen belátni azt, hogy kontraproduktív a tevékenysége.

Tisztelettel:
*********

From: *************

Sent: Wednesday, May 17, 2017 10:22 AM 
Tisztelt ******************* Úr!

Beadványára hivatkozással – ************ ************i osztályvezetővel egyeztetve – ezúton tájékoztatom, hogy a Budakalász, Lenfonó HÉV állomásnál lévő jelzőlámpás közúti forgalmi csomópont áteresztőképességének javítása érdekében az érintett utakat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságával folynak a tárgyalások, addig is szíves türelmét kérjük.
Tisztelettel:

***********

Előzmény: László13 (21808)
caliyoung Creative Commons License 2017.06.08 0 0 21810

Magyarul azt akarod mondani, épitsék már tovább a M0-ást a 10-es útig.....

Előzmény: László13 (21808)
caliyoung Creative Commons License 2017.06.08 0 0 21809
László13 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 21808

Csuda szép, mint a csillagok ott fent a messziségben, olyan tökéletes kis-nagy falunkban is, a minden - nap élete. Semmi nem változik előnyére, az egykor még meg-teltnek nevezett csendes és nyugodtnak tartott településünk építkezési láza minden területen új erőre kapott. Azon régióban, ahol a teljes környék szomszédsága ezt mutatja, amiből településünk sem kíván elmaradni. Olyan terület-részek beépítése is folyamatos, ahol a tömegközlekedés nem megoldható, ahol ezt nem is szorgalmazzák, marad azon sok-tulajdonosi autók száma, hiszen a polgárok közlekedése szinte alapélet feltétel. A település közvéleménye olyan közömbös és közönyös, amire nem is lehet példa. Hosszú évek óta, ez a csoda szép fekvésű település, még szebb múltjával, olyan harapófogóban vergődik, ami példátlan, és több mint igaztalan sok-sok ezres lakósai számára. Olyan példátlanul sok egészségügyi károsodást hozó - okozó veszélyekkel, amiről már sok gondolat születhetett, amire bármelyik illetékes hatalom, soha nem reagált. Hiszen a közlekedés megoldásánál, egy korszerűbb és hatékonyabb tömegközlekedési rendszer megvalósításánál, ezen uralkodó hatalom is, mással van elfoglalva. Azt, hogy mivel, azt naponta hallhatjuk, láthatjuk és főleg tapasztalhatjuk. Ezer és ezer milliárdok olyan célokra, aminek ma még közel sincsen itt az ideje, talán mindezt a kevésbé elfogult honfitársaim, lakó-társaim is hasonlóan gondolhatják. Semmi jel, gondolat, sőt még távlati elképzelés sincsen , szinte semmire, ami sürgős megoldásra várhat. A szentendrei szakrendelő, több tucatnyi település szakrendelője, azon zsúfoltsága, "előjegyzési" sorrendje is magáért beszélhet, és szinte bármelyik útvonal telítettsége is magáért szólhat, amiből a Mi településünk, Budakalász, fényesen kiemelkedik. Ezen net vonal, ezen tájékoztató, információs, sőt kibeszélhető ingyenes vonala is hallgatag. Az emberfia azt gondolhatná, ezernyi jól felkészült honfitárs- lakótárs véleménye, gondolatai, ezen közügyekben is fontos lenne, ha hallható, olvasható, lenne. Talán, ez és több egyéb, egy élhető világot teremtene vissza.         

murray Creative Commons License 2017.05.25 0 0 21807

hát reméljük nem lesz nagy kerülő. kösz az infót. 

Előzmény: kuoni pasztor (21806)
kuoni pasztor Creative Commons License 2017.05.25 0 0 21806

Le lesz, igen, de épül egy másik:

 

http://www.budakalasz.hu/biztonsagos-es-kulturalt-az-atjaras/

 

Előzmény: murray (21805)
murray Creative Commons License 2017.05.25 0 0 21805

"Az Auchanhoz vezető gyalogjárdát le akarják zárni a park közepén, állítólag a NB 9-es focicsapat kérésére, a sok szerencsétlen vásárló meg kerülje meg a sportcsarnokot!"

most jártam ott , épülnek a keritések, le lesz zárva a gyalogút! ezek normálisak? a q. annyukat már.  és aki gyalog jár bevásárolni?  

Előzmény: Zollerbá (21801)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2017.05.25 0 0 21804

Most tudtam meg, hogy Harcsa Lajos közel két éve elhunyt.
Hogy-hogy erről egy szó sem esett itt a topikban?
Annyi jóbarátja közül egy sem jött ide megemlékezni?

Self-confidence Creative Commons License 2017.05.08 0 1 21803

A rendészek inkább a sok gyökeret basztassák, akik a szép új futópályán sétálnak, bicikliznek, görkoriznak. Én rendszeresen futok ott, de rosszabb a helyzet, mint amikor nem volt pálya. Nekem kell helyet kérnem és még fel is vannak háborodva.

Elképesztő, hogy mennyire nem törődnek az emberek egymással...

Előzmény: murray (21802)
murray Creative Commons License 2017.05.08 0 2 21802

egyharmadát vette meg a Gerendai: 

 

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/02/24/118-millioert-vettek-meg-gerendaiek-a-lupa-to-harmadat/

 

mocsadék ez a kalászi vezetés banda.   kint voltak most is a rendészek basztatják az embereket, a tóban nem engednek fürdeni,  terelik a népet a fizetős lupára. 

sok lehetett a visszaosztás. jutott mindenkinek. 

 

Előzmény: Zollerbá (21801)
Zollerbá Creative Commons License 2017.05.04 -1 1 21801

Nemrég jártam a Lupa felé, a gyógynövénnyel szemben az út és tó között, bontott építőanyagból és sittből egyengetnek  több száz gépkocsi számára parkolót!

A tavak teljes lezárása lassan befejeződik és a rendőség és a rendészet segítségével próbálják majd átterelni a népeket a fizetős partra, birka népnek nincs fürdőhelye!!!

Ki tudja mennyi területet vett meg ez a szép magyar ember?

Erről volt "nemzeti" konzultáció?

 

Mennyi milliócska lehetett a visszaosztásban, ha volt, vagy csak ennyire buták és aljasok a vezetőink, aprópénzért elherdálni a közvagyont?

Az Auchanhoz vezető gyalogjárdát le akarják zárni a park közepén, állítólag a NB 9-es focicsapat kérésére, a sok szerencsétlen vásárló meg kerülje meg a sportcsarnokot!

Úgy tűnik ez a legpofátlanabb és legkorruptabb vezetésünk a módszerváltás óta.

 

caliyoung Creative Commons License 2017.03.14 0 0 21800
Zollerbá Creative Commons License 2017.02.25 0 0 21799

Pál Béla A Testület már januárban megszavazta az eladást.

Nemmel Balogh Csaba, Márton András és én szavaztam.A többiek igennel.
Most az egyetlen érvényes  pályázatról és az eladás részleteiről szavaztunk.
Érdekes, hogy a Védegylet képviselője most ugyan úgy, ahogy mi is, nemmel szavazott.


http://n1tv.hu/a-fidesznek-nem-kellett-gerendai-karoly-csaphat-le-a-lupa-tora

kuoni pasztor Creative Commons License 2017.02.24 0 0 21798

Luppa tó.

 

"Hiába tiltakoztak a helyi civilek, hiába volt róla képviselői indítvány is, a budakalászi képviselőtestület nem volt hajlandó nyílt ülésen, a választói szemébe nézve megtárgyalni csütörtökön a Luppa-tónak a település tulajdonában lévő része eladását. Így végül zárt ülésen döntöttek úgy, hogy - a Magyar Nemzet információja szerint 118 millió forintért - az ismert fesztivál- és gasztrovállalkozóé lehet a tódarab. "

 

https://444.hu/2017/02/24/tenyleg-budapest-strandbaroja-lesz-gerendai-karoly-aki-mindent-feltesz-a-globalis-felmelegedesre

Előzmény: Zollerbá (21797)
Zollerbá Creative Commons License 2017.02.24 0 0 21797

Zárt napirendi pont: 8. Javaslat a 0184/4 és a 0226/5 hrsz.-ú ingatlanokkal kapcsolatban adásvételi szerződés és bérleti szerződések megkötésére 26/2017.(II.23.) sz. előterjesztés Tárgyalta: Pénzügyi és Vagyonhasznosítási Bizottság Előterjesztő: Rogán László polgármester

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!