Keresés

Részletes keresés

ABBA234 Creative Commons License 2010.05.15 0 0 86
A mi topikjainkban a Biblia igazsága körül forognak a kérdések.A Bibliában (különösen az Ószövetségben) számtalan olyan részlet van, amire egy bigott hívő is csak annyit tud "érvként" mondani, hogy az egész Biblia Isten sugalmazására íródott, ezért minden szava igaz kell, hogy legyen.És inkább elhiszi, hogy ember egy cet gyomrában élve maradt, meg hogy agy hajóban összegyűjthető volt a Földön élő valamennyi állatfaj, stb.Ill. lehet, hogy nem hiszi ő sem, de így nyugtatja meg a kétkedéseit, hiszen identitásának alapja a hit.És a hit szenvedne csorbát, ha nem hinné a Bibliát.
Előzmény: Hy (76)
ABBA234 Creative Commons License 2010.05.15 0 0 85
Ja!De maga a hozzászólás lehet megfontolásra érdemes és akkor nem érdekes, mikori.
Előzmény: Hy (78)
Hy Creative Commons License 2010.05.14 0 0 84

Elhiszem, pedig az.

Nincs, sosem volt ember e Földön, lettlégyen is bármily igazságszerető, aki nem csupán elgondolt volna, de ki is mondta a hazugságot.

Még én magam is megtettem.

Legutóbb épp 3 éve történt, amikor elütött egy részeg állat autójával.

Törött gerinccel feküdtem a traumatológián. Amikor rémülten bejött nejem, laza könnyedséggel -qrva fájdalomtól nyöszörögve- mondtam, semmi az egész, csak egy kis repedés.

Még fél óra sem telt el, jött lányom anyósa, és szemérmetlenül leolvasta a kórlapról "fractura vertebrae". Emmég nem lett volna baj, de le is forította, lévén tanult ő is latinul, és hangosan sápítozott nejem előtt!

:o*

Így próbálkozzon becsületes ember akár csak egyetlen kegyes hazugsággal!

Előzmény: msmks (83)
msmks Creative Commons License 2010.05.14 0 0 83
nem annak szántam :)
Előzmény: Hy (82)
Hy Creative Commons License 2010.05.14 0 0 82

Megválaszolhatatlanra mit is válaszolhatna?

:o)

Előzmény: msmks (81)
msmks Creative Commons License 2010.05.14 0 0 81
nem költőinek szántam, csak azáltal lett költői hogy nazuna nem válaszolt rá...
Előzmény: Hy (77)
msmks Creative Commons License 2010.05.14 0 0 80
eeegen.... :-)
Előzmény: Hy (74)
Hy Creative Commons License 2010.05.14 0 0 79
Mizok nem lesznek?
Előzmény: nemcselekvő (71)
Hy Creative Commons License 2010.05.14 0 0 78

Azénemártana.

:o)))

Előzmény: ABBA234 (69)
Hy Creative Commons License 2010.05.14 0 0 77
Ezt a költői kérdést minek tetted föl?
Előzmény: msmks (68)
Hy Creative Commons License 2010.05.14 0 0 76

A vallások Istenei ügyében mennyien mondanak hívő vélemény, noha soha senki nem bizonyította létezésüket, hogy nem többek puszta fogalomnál.

Egy fogalom létezése nem azonos a valós létezéssel!

"Anyagiakban gazdag vagyok."

Semmi egyéb, mint fogalom.

:o/

"Lelkiekben gazdag vagyok."

Törölhetem vele... röhögéstől csorgó könnyeimet.

:o

Előzmény: ABBA234 (62)
Hy Creative Commons License 2010.05.14 0 0 75
Előzmény: Törölt nick (58)
Hy Creative Commons License 2010.05.14 0 0 74

9 éve rágódsz ezen?

:o)

Előzmény: msmks (55)
Hy Creative Commons License 2010.05.14 0 0 73

Ki teremtette a tűz, víz, föld, levegő fogalmát?

Ki szólalt meg először:

"ÁÚÚÚÚÚ!

A curva életbe, de bevertem a se.gem, mikor leestem a fáról..."

A kérdés +válaszolhatatlan, mint az emberi civilizáció kezdetének időpontja.

Nyomokat találni arról, hogy sokkezer éve már a fáraók fölhasználták alattvalóik -és önmaguk- hülyítésére az Istenek hitét.

Az első bizonyítható egyistenhi bevezetése Ehnaton nevéhez fűződik:

"...Leginkább átfogó vallási-kulturális reformjáról, az ún. Amarna-reformról ismert, mely során igyekezett bevezetni Egyiptomban az egyistenhitet, a napkoronggal fémjelzett Aton kultuszát állítva a központba..."

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ehnaton

Sajnos minden más írás későbbi , vagy bizonyíthatatlan datálású, legföljebb hivatkoznak régmúlt emlékek lejegyzésére.

Ahogyan a Biblia is bizonyítottan több évszázaddal Krisztus születése(?) után állíttatott össze hivatkozott, ellenőrizhetetlen írások alapján.

Előzmény: Iván Gábor (-)
msmks Creative Commons License 2010.05.14 0 0 72
mondd el nekünk, micsoda Isten?
Előzmény: nemcselekvő (71)
nemcselekvő Creative Commons License 2010.05.14 0 0 71

Isten és a "fogalma" nem ugyanaz.

Mondhatunk bármit róla, vagy a Buddháról, Jézusról, bárkiről, attól ők még nem lesznek azok .:)

ABBA234 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 70
Nagyon sok függ egy gondolat pontos megfogalmazásától.(Különben esetleg félreérthető, vagy szándékosan félreértelmezhető.)
Előzmény: nazuna (66)
ABBA234 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 69
Nem szoktam nézegetni a hsz.dátumát, ha a topikban ott a nick és alatta a szövege.
Előzmény: Törölt nick (67)
msmks Creative Commons License 2010.05.14 0 0 68
szerinted el tudunk gondolni hazugságot egyáltalán?
Előzmény: nazuna (66)
nazuna Creative Commons License 2010.05.14 0 0 66
Igen, lehet mondani, hogy minden fogalom "létezik" amire gondolok - ez is egy megközelítése a témának. Továbbá ugyanígy "léteznek" ezen fogalmakkal kapcsolatos szabályok. Mindezek gondolása vezethet "igazság" gondolására, és persze ha valaki más fogalmakra gondol és más szabályokra, akkor más igazság jön ki belőle.
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.14 0 0 65
Az van megírva, hogy Isten a láthatatlanból szólítja elő a dolgokat. Tehát nem a semmiből, hanem azt teszi láthatóvá és számunkra is valóságossá, érzékelhetővé, ami ugyan eddig is volt, de nem tudtunk róla és nem láttuk. Aki megmondja, hogy Isten honnan való, annak legszívesebben fizetnék egy eperfagyit:)
ABBA234 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 64
Persze fogalomként létezőről és a valóságban nem tudom, hogy létezőről (Isten) is alkothatok véleményt.
váltsnicknevet 1 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 63
szerintem a kutyák. mint az ember legjobb barátai, nekik már lett gazdájuk az embernek ...nem.
ABBA234 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 62
Ha valamiről véleményt alkotok, akkor annak a fogalomnak (ha fogalomról van szó) léteznie kell, különben hogy mondhatnék róla véleményt?
Előzmény: nazuna (61)
nazuna Creative Commons License 2010.05.14 0 0 61
"előbb kell léteznie ..."

Fogalmak esetén érdekes ez az "előbb", ami szintén fogalom. Egy fogalom függ egy másik fogalomtól, és mindez azért, mert másképen nem tudjuk elképzelni, hogy miként lenne. A fogalmak "létezése" is érdekes kérdés. Legalábbis számomra az olyan állítások, hogy "kell, lehet, lehetetlen" nem a valóság, hanem gondolatok (persze abban az értelemben valóság, hogy gondoljuk - aza valamilyen tág értelemben véve: modellek)
Előzmény: ABBA234 (57)
ABBA234 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 60
Gondolod, hogy kitaláltam, hogy ő az előzmény?
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.13 0 0 59
Van IG a fórumon, csak más nick-en és ritkábban. Előbb-utóbb válaszolni fog szerintem.
ABBA234 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 57
Azt mondod:"Mindig csak valakinek az igazsága van".
Ahhoz, hogy ez az állításod helytálló legyen, előbb kell léteznie az igazságnak, mert ugye különben soha senkinek sem lehetne "igaza" (igazsága).
Tehát előbb cáfolni az igazság létét, majd állítani, hogy valakinek van, az nagyon finoman fogalmazva "nem igazság".

Honnan ered az igazságérzet?Vagy netán az sincs?
A világi igazságszolgáltatás mire épül, miért nevezi magát igazság.....-nak?

Egy bizonyított tény nem igazság?

Honnan ered az igazságtalanság?Vagy netán az sincs?

Ha te nem ismered az igazságot (Isten vagy van, vagy nincs), akkor ebben a kérdésben nincs is válasz, ami igazság?

A materializmus kisiskolás kortól sulykolja a gyerekekbe, hogy az anyag örökkévaló.
Valaminek örökkévalónak kell lenni, hiszen Istent sem teremtette senki, tehát csak örökkévalóként lehet elképzelni.De ki tudja, hogy melyik volt először, mint örökkévaló?Az, hogy az anyagot látod, Istent meg nem, az semmire sem bizonyíték!

Hogy lehet valamit tagadni, ha nem ismered létének bizonyított igazságát, vagy bizonyított cáfolatát?
Előzmény: Iván Gábor (49)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.13 0 0 56
IGe (azaz Iván Gábor) vallásalapító egyháza, a P-DOX, semmiben sem hívők egyházának istene.

http://vilagnezet.blog.hu/2009/02/04/p_dox_semmiben_sem_hivok_alapitoja_valaszol
Előzmény: msmks (55)
msmks Creative Commons License 2010.05.13 0 0 55
mi az a Karakutty?
Előzmény: Asimian (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!