Keresés

Részletes keresés

Őszinte Ököl Creative Commons License 2021.03.25 0 0 29

Az ördög nem létezik.

Volán Ellen Creative Commons License 2017.11.08 0 0 28

Üdv Mindenkinek!A segítségeteket kérném abban,hogy régi kiadású Rituale Romanum magyar nyelvű kiadását tudna valaki eladót,vagy akár szkennelve is?Az egész könyv kellene összehasonlítási tanulmány elkészítéshez,nem csak az Exorcizmus rész,de ha csak az van az sem baj,azzal is előbbre vagyok...Előre is köszönöm.

Paleokrites Creative Commons License 2012.03.05 0 0 27

Az elmefestészet nem ismer határokat, ember embernek a  szélhámosa!

Előzmény: Józsikácska3 (26)
Józsikácska3 Creative Commons License 2012.03.03 0 0 26

A következő linken mindent megtaláltok a témában, olvasgassatok:

Ördögűzés

Feri 5 Creative Commons License 2001.04.07 0 0 22
Ez igen érdekes téma.
A válaszomom ( d, )
Igen A Biblia beszél Üdvösségröl, gyógyulásról, és szabadulásról. Hogy valaki üdvösséget nyerjen azt a démonok nem tudják megakadályozni, de igen aktivak abban, hogy a ulyászületett személy ne ismerje fel hatalmát, és azt, hogyan tudná ellenük használni. Az emberek töbsége nem hisz létezésükben, de akik megtapasztalták létezésüket azokat senki nem tántorithatja meg látásukban.

Üdv. Feri 5

Előzmény: teletabiii (-)
Irishman Creative Commons License 2001.02.17 0 0 21
Bocs, de nagyon hosszú, és nem is lehet igazán leírni -ahhoz kevés vagyok.
De lényegében találkoztam már szellemekkel (csaupa rossz emlék), démonnal is (egy Mária-szoborba zárva a Nagynémeti temetőben -nem messze Bakonyjákótól), és az utóbbi találkozásomat két másik ember is hitelesíti!
Mert hogy velük voltam ott!
Ráadásul, ahogy mentünk az úton, a patak csobogó hangja olyanná vált, mint mikor egy mocsárban gázok törnek föl a rothadó növényzetből -de itt semmi ilyen szag nem volt!

Álmomban néha találkozom sötét alakokkal -az utóbbi időben laposra verem őket, vagy más módon intézem el.
Csoda, hogy három éve nem voltam influenzás? Pedig aktívan füstölök :-)

Isten létezik, és ez személyes meggyőződésem, nem pedig vallások által rám erőltetett képzet!

Üdv:
Irishman

Előzmény: teletabiii (20)
teletabiii Creative Commons License 2001.02.16 0 0 20
Kedves Irishman!
Mégis, ha lehetne röviden, már csak mások okulására (feltéve ha értelmét látod, hogy elmond és nem okoz nehézséget). Köszi.
Előzmény: Irishman (19)
Irishman Creative Commons License 2001.02.16 0 0 19
Kedves teletubii!

Nekem kissé más jellegű élménye(i)m volt(ak).

Túl hosszú lenne fölsorolni, de tény, hogy ahamrabb hittem a szellemek létezésében, mint hogy a nevemet megtanultam volna leírni.

Esit mesékben pedig szó sem volt szellemekről/kísértetekről.

Ezért is vannak rám nyomatékosabb hatással a horrorfilmek.
Amit az ember élőben átél, azt ne nézi szívesen filmen sem!

Irishman

Előzmény: teletabiii (17)
Irishman Creative Commons License 2001.02.16 0 0 18
Nem gondolsz egy kicsit túl sokat magadról, barátom? mégis csak egy olyan emberről beszélsz, aki TELJESEN TUDATOSAN élte le élete utolsó három évét.
Te képes vagy EGY PERCIG is tudatosan élni?

Irishman

Előzmény: Tetsuo (12)
teletabiii Creative Commons License 2001.02.16 0 0 17
Jung tagadta, a rossz személytelen voltát (privatio boni).
Szerinten az egyik kulcskérdés, eldönteni, létezik-e személyes rossz (ördög), nyilván nem kevésbé izgalmas a rossz eredetének és szerepének felkutatása sem.

Én a saját, elmondásbeli ill. kultúrtörténeti tapasztalatok alapján a személyes rossz létezése mellett teszem le a voksot. Persze ezek szubjektív észlelések, olyasmi, mintha pl. a halálközeli élmények létezéséről nyitnánk vitát.
Kell, hogy valaki beszámoljon egy élményről, a többiek pedig bírálják el, hogy ez egy archetipus felszínre kerülése, elmebetegség tünete, az agyi ingerületátvitel zavara , találkozás a személyes rosszal, vagy akármi más.

Az én személyes élményem a Gonosszal a következő:

Hypnorelaxációs gyakorlatra jártam, ahol megfelelő zene mellett izomainkat ellazítottuk ill. hypnózis is alkalmaztak. Ezzel egy fajta éberálomszerű létbe merültünk. Tudatunkban álomszerű képek váltották egymást. Az egész célja olyasmi lett volna, hogy a felmerülő víziókat megélve benső érzéseink kerüljenek napvilágra. Egy alkalommal a következő történt: hirtelen egy nagyon vastag fal előtt álltam, amin egy keskeny, postaládalyuk szerű nyílás keletkezett, és azon keresztül egy szempár nézett rám. Ezt a tekintetet nehéz lenne leírni, mindenesetre rögtön tudtam kivel állok szemben. Közel hasonlóan ijesztő ill. fenyegetően gonosz tekintetet sem láttam még soha. Magamhoz is tértem rögtön, a vízió eltünt. Többet nem mentem hypnorelaxálni.
Később a jelenten gondolkozva a látottakból azt a következtetést vontam le, hogy létezik körülöttünk egy lelki fal, mely megakadályozza azt, hogy kívülről bárki-bármi hozzánk férjen, de vannak tevékenységek, pl. amikor érzékeken túli észlelésre törekszünk, ez a fal megnyílhat és kitekinthetünk, de magunkat is fedetlenné tesszük a támadásokkal szemben. Az én résem még kicsi volt, a szempár gazdája nem férhetett át rajta.

Ez az én, lehet kissé banális történetem és az én magyarázatom. Még egyszer hangsúlyozom, szubjektív. Továbbra is kíváncsi vagyok a ti hasonló élményeire. Az enyém enyhébb eset, másoknál súlyosabb dolgokat is tapasztaltam.

Még egyszer hangsúlyozom, nem elsősorban elvi vitát szeretnék, hanem élményeket ill. az ezekre irányuló kritikákat.
Most pár hétre elutazom és addig topikot rátok bízom.

Előzmény: cellux (15)
cellux Creative Commons License 2001.02.16 0 0 16
Jézus - állítólag - Isten és Ember is volt egy személyben, tehát egyszerre tudta belülről élni, és kívülről szemlélni a történetet, amelyet játszott.

Akinek ez az ajándék megadatik, az nem szappanoperát ad elő, hanem egy nagyon sújtós, évezredek szellemi örvényléseit meghatározó darabot.

Előzmény: Tetsuo (12)
cellux Creative Commons License 2001.02.16 0 0 15
A mesekönyvek szereplői nem valóságosak. De azok a tulajdonságok, archetípusok, amelyeket megszemélyesítenek (érthetővé, felfoghatóvá tesznek), valamint azok az archetipikus történetek, amelyeket lejátszanak (legkisebb királyfi elindul, legyőzi a sárkányt, megmenti a királylányt, elnyeri a fele királyságot stb.) nagyon is létezőek, elég, ha kicsit mélyebbre nézünk a tudatalattinkat a hétköznapi valóságtól elválasztó fátyol mögé (ld. pl. Jung munkásságát).

Meg merem kockáztatni, hogy minden ember ilyen történeteket (történet-mintákat) játszik a saját életében, mindenki a saját személyiségének és körülményeinek megfelelő köntösben. Vannak egy egész életre kiterjedő kör, azon belül kisebb körök (élet-korszakok), azokon belül megint kisebbek, egészen le a hétköznapi cselekvésekig, mint a teafőzés meg ilyenek. (Tulajdonképpen minden tett egy időfeletti idea megvalósítása.)

A kérdésed szerintem inkább arra vonatkozhatna, melyik volt előbb, a mese vagy a valóság (azaz a mese tekinthető-e a valóság tükröződésének, vagy a valóság idomult a kitalált mesék világához). Szerintem az előbbi (Azaz nincs semmi, amit ki lehetne találni, csak az ideavilág tartalmait lehet úgymond "felfedezni", aztán megnyilvánítani, tudományban, művészetben, filozófiában, életben, bármiben, ami adatott).

Előzmény: Iván Gábor (13)
Mirabolan Creative Commons License 2001.02.16 0 0 14

Van itt egy Ördög és démonűzés c. topic.
Előzmény: teletabiii (9)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.02.16 0 0 13
Persze, hogy van ördög, sőt hétfejű sárkány is, meg kurtafarku malac is aki az óperenciác tengeren túl túr. Csak azokat a könyveket ahol ezek szerepelnek úgy hívjúk, hogy mesekönyv.
Előzmény: Tetsuo (12)
Tetsuo Creative Commons License 2001.02.16 0 0 12
Irishman

Hát, ha azért van ördög, hogy Jézus a megváltó szerepében tudjon volt tetszelegni saját skrizofén énje előtt...

Irishman Creative Commons License 2001.02.16 0 0 11
Majdnem.

A Sötétség létezik, Isten által teremtetett és nagyon jól együttműködnek :-)

Hiszen Isten terve nem valósulhatna meg a sötétség által!

Kit váltott volna meg Jézus, ha nincs az ördög?

Eire

Előzmény: cellux (10)
cellux Creative Commons License 2001.02.15 0 0 10
szerintem az ördögűzés valóságos is meg nem is.

Valóságos annyiban, hogy a rituálé, a metodika - vagy inkább a bennük való hit - által segíthet egy spirituális krízishelyzet feloldásában. (hasonlóképpen, az ima ereje is csodákat tehet)

Illuzórikus azért, mert valójában nincs ördög, akit kiűznek. Az ördög csak egy kellék, amire az adott személynek szüksége volt a fejlődéshez. (és az Istenről alkotott fogalmunk is ilyen kellék, ami a tapasztalatunkat orientálja, és így lehetővé teszi, hogy fejlődjünk)

bocs a homályos megfogalmazásért

Előzmény: teletabiii (-)
teletabiii Creative Commons License 2001.02.13 0 0 9
Tudomásom szerint nem csak az ördögi lelkek rangfokozata határozza meg a befolyás mértékét. Vannak akik nem önszántukból, hanem valamilyen tevékenység kapcsán (pl. okkultizmus, ezoteria, kábítószerélvezés) kerültek ördögi befolyás alá, náluk ez talán nem is neveszhető megszállottságnak, inkább zaklatásnak (ez a gyakoribb). És van a lényegesen ritkább valódi megszállottság, amit az ördöggel történt egyezség ill. a bűnben való tudatos kitartás eredményez. Ekkor az egyén feladja saját akaratát és a sátánnak rendeli alá.
Előzmény: tivadar (8)
tivadar Creative Commons License 2001.02.13 0 0 8
e./ létezik alantas szellemi hierarchia, az ördög (= sátán = lucifer) kb.-ző szintű rossz szellemei, akik fokozatuk szerint tudnak ártani, és űzésük is eszerint nehéz v. könnyű.
Előzmény: teletabiii (7)
teletabiii Creative Commons License 2001.02.13 0 0 7
És mi lenne az e) válasz?
Előzmény: tivadar (5)
teletabiii Creative Commons License 2001.02.13 0 0 6
Köszönöm a megjelöléseket, szivesen venném ha valaki élménybeszámolóval is jelentkezne, saját életéből vagy a környezetéből egy hiteles történettel, egy-kettő nekem is akad, alkalomadtán elmondom.
tivadar Creative Commons License 2001.02.13 0 0 5
Jelöljük meg a d-választ. (De van e is...)
Előzmény: teletabiii (-)
birs Creative Commons License 2001.02.13 0 0 4
T. Teletabiii!

"Jézus evangéliumi tevékenységének elég terjedelmes része a gonosz ill. tisztátalan lelkek kiűzése. Manapság erről, legalábbis a valóságban elég keveset hallunk."
Tökéletesen egyetértek

Én a d) választ jelölöm meg:
"van ördög, sokakat kínoz, de ők vagy nem tudják mi a bajuk, vagy nem tudnak kihez fordulni."

Nekem szerencsém volt. Jézus megérintette a szívemet, több mint 10 évvel ezelőtt, és rávezetett arra is, hogy sátán nagyon is létezik. Hála Istennek, Krisztus egy olyan közösségbe is elvezett, ahol a gonosz, tisztátalan szellemektől való szabadulást ma is igen intenzíven végzik.

Üdv.
Birs

Előzmény: teletabiii (-)
dr.Jones Creative Commons License 2001.02.10 0 0 3
régész+kalandor+akcióhős
dr.Henry/Indiana/Jones
Előzmény: teletabiii (2)
teletabiii Creative Commons License 2001.02.10 0 0 2
Orvos vagy, netán pszichiáter, vagy jogász?
Előzmény: dr.Jones (1)
dr.Jones Creative Commons License 2001.02.10 0 0 1
Kérném a d. választ megjelölni.
Tovább jutottam? Mi a következő, 10.000 Ft-os kérdés?
dr.Jones
Előzmény: teletabiii (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.10 0 0 0
Pedig van ahol uzik rendesen:))))))
Előzmény: teletabiii (-)
teletabiii Creative Commons License 2001.02.10 0 0 topiknyitó
Jézus evangéliumi tevékenységének elég terjedelmes része a gonosz ill. tisztátalan lelkek kiűzése. Manapság erről, legalábbis a valóságban elég keveset hallunk.
Lehetséges okok:
a) nincs Isten, így ördög sem, nincs kit kiűzni, marhaság az egész
b) Isten van, de ördög nincs, szintén nincs kit kiűzni
c) lehet, hogy van ördög, de max. a pokolban, hagyjuk békén, had sütödesse saját pecsenyéjét
d) van ördög, sokakat kínoz, de ők vagy nem tudják mi a bajuk, vagy nem tudnak kihaz fordulni.

Kérem az a)-d) válaszok egyikét megjelölni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!