Keresés

Részletes keresés

girl22 Creative Commons License 2006.06.25 0 0 54

Sziasztok!

Új vagyok a fórumozók között, ezért is üdvözlök mindenkit. Eljegyzéssel kapcsolatban szeretném a segítségeketet kérni, remélem tudtok segíteni:

A hét elején kérte meg a kezem a párom. Abban szeretném a segítségeket kérni, hogy hogy szokott zajlani egy eljegyzési buli? Tudom, hogy hülye kérdés, de mégis.... Vagy szoktak egyáltalán ilyet tartani manapság?

 

előre is köszi!

 

Kati

Luluca Creative Commons License 2006.02.21 0 0 53

Szerintem manapság mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja:))

Ebben sem hiszem, hogy annyira kellene követni a hagyományokat. Mi esetünkben is kacifántos lett a dolog, de én tökéletesen elégedett voltam, vagyok és leszek a helyzettel:))

Szóval, legelőször egy nyaralás során a tengerben fogalmazódott meg bennünk, hogy majd össze szeretnénk házasodni, így itt volt a "lánykérés". Aztán még a nyaralóhelyen kerestünk egyforma gyűrűket. Aztán mikor hazajöttünk, bejelentettük a szülőknek, akik mindkét oldalon el kezdtek pánikolni, hogy akkor most hogyan tovább, mit kellene tenni (vacsi, buli, család, barátok), stb. Végül kitüztünk egy időpontot, ahol a család előtt a párom megkérte a kezemet édesapámtól, és akkor kaptam egy kísérőgyűrűt.

Aztán majd ha esküvő lesz, akkor a mostani sima, ezüst karikagyűrűinket fogjuk lecserélni "igazi" karikagyűrűkre.

lillywalley Creative Commons License 2006.01.28 0 0 52
Szerintem alapesetben a férfi ad a nőnek gyűrűt, amikor megkéri a kezét, ezt nem szokták viszonozni. Ehhez jön hozzá majd az esküvőn a karikagyűrű, mindkét fél részére.
Előzmény: rayben (51)
rayben Creative Commons License 2006.01.22 0 0 51

Üdvözlök mindenkit!

 

Nekem a gyürüs Téma még mindig nem tiszta...

 

Szerintem így van az olvasottak után, javítsatok ki ha nem!!!!

 

Csak a nŐ kapja a férfitól, a nő a férfinak nem ad eljegyzési gyűrűt!

 

Csak azért nem tiszta a dolog mert ünnepek környékén Tanuja lehettem egy eljegyzésnek szük baráti körben, persze meglepetés volt a srác részéről a leánykérés igy egyértelmüen az élete párjánál nem is lehetett semmi olyan amivel ö is kedveskedhetett volna... de viszont később a menyasszony is megleppte párját egy gyürüvel viszonzás képpen.

 

a kisérö gyürükkel tisztában vagyok, avval vagyok összekavarodva teljesen hogy eljegyzési gyürüt(tudom ugyanaz...) csak a leendő vőlegény add illetve persze azzal kéri meg kedvese kezét,azután annyi-kész, semmi visszagyürü, vagy azt viszonozni is szokta a menyasszonyjelölt?

 

Mondjatok példákat tapasztalatokat is és várom azt is hogy a nagy könyvben hogy van megírva!!!

 

 

(Kicsit zavaros, dehát én se értem.. :)))

shiverlead Creative Commons License 2005.09.29 0 0 50

Én csak most számolom.

1 szál rózsa: 500 Ft

Autózás a leánykérés helyszínére(Mátra), benzin:  sacc párszáz Ft

A gyűrűt együtt választottuk ki(mindketten ugyanazt:)). Az árát csak fizetés-

kor tudtuk meg:23 E Ft(1 pár!)

A városomban egy parkban gyűrűztem meg a párom:): 0 Ft

A szülők még szeretnének egy vacsit, melyet a párom szülei udvarában bonyolítanánk

le.Számoljuk ezt is ide. Kerüljön max. 20 ezerbe, de lehet, hogy sokat mondtam. Pia+alapanyagok a kajához. Külső személyzet :nulla.

Szóval lehet így is csinálni.

Nem foglalkoztunk spórolással, egyszerűen úgy csináltunk mindent, ahogy

szerettük volna.

Az persze tény, hogy a sznobság kissé távol áll tőlünk:).

Előzmény: leia22 (48)
H_G Creative Commons License 2005.07.13 0 0 49
Nem muszáj étteremben tartani, nyugodtan lehet a szülői házban.
Előzmény: leia22 (48)
leia22 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 48
tegnap számoltuk,hogy gyűrű plusz étterem= 140 ezer,kb.Gyűrű-60 ezer kb.;
12 fő étterem,teljes menűvel,innivalóval,sütivel: 60 ezer
plusz virág anyuknak,és 4 nagyinak,plusz a taxi együtt 20 ezer
és ez csak eljegyzés!!!!Jól kalkuláltunk kb?
H_G Creative Commons License 2005.07.11 0 0 47
Mindkettő lehetséges, lehet kész gyűrűket is kapni, meg rendelni is. Az első fajta persze kommerszebb, de attól még lehet nagyon szép -- csak valószínűbb, h. "szembejön az utcán". Rendelési szándékkal a biztonság kedvéért 2 hónappal előtte jelenjetek meg az ékszerésznél!

A papának tudtommal ilyenkor nem "jár" semmi (persze egy üveg jó bor sosen árt), csak a mamának egy szép nagy csokor.


Előzmény: leia22 (46)
leia22 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 46

sziasztok!

a kedvesemmel decemberre tervezzük az eljegyzésünket. Mennyi idővel előtte kellene megvenni a jegygyűrűket? rögtön meg tudjuk venni, vagy rendelni kell?szóval mikor kezdjünk el készülődni?
szülők, testvér és nagyik lesznek ott, mit szoktak ilyenkor adni?anyukák, nagyik gondolom virág, apuka, nagyapa innivaló?

előre is köszi a segítséget:

Leia

Larnaka Creative Commons License 2005.06.29 0 0 45
Sziasztok! Szerintem érdemes különbséget tenni a lánykérés és az eljegyzés között. A szégyenlősebb, romantikusabb pároknak jobb lehet, amikor a fiú egy gyűrűvel (ez lehet később a kisérő) megkéri a lány kezét. Eljegyzésnél cserélnek a párok jegygyűrűt. Eljegyzést is lehet kettesben, baráti-családi körben tartani. Nem reprezentatív "felmérésem" szerint a lányok vágynak a romantikus lánykérésre (ami után persze lehet tartani a eljegyzést ill. bulit is). Szintén a felmérés szerint ez azért van, mert így úgy érzik, hogy nem ők harcolták ki az esküvőt, még ha ők is voltak azok, akik földobták az ötletet. Sok boldogságot nektek!
ametiszt Creative Commons License 2005.06.22 0 0 44

ha már megvolt az eljegyzés 1 éven belül kellene összeházasodni?

 

Nem válaszként, csak eszembe jutott:

 

Első éven, magyar jogtörténet előadó ismertette azt a régi jogesetet, mikor a menyasszony "házassági ígéret megszegésért" beperelte a férfit. A keresetet elutasították, a bíróság indokolása volt számomra emlékezetes, miszerint az illető hölgy "hét év menyasszonyság után már nem gondolhatta komolyan, hogy őt még elveszik"

Előzmény: tilbury (41)
tilbury Creative Commons License 2005.06.13 0 0 43

Kössz szépen a válaszokat....

Előzmény: pearli (42)
pearli Creative Commons License 2005.06.10 0 0 42

Szia!

 

Először is gratula az elhatározáshoz:-))!

A kísérő gyűrűt kétféleképpen értelmezik. régen az volt a szokás, hogy később kapja az akkor már feleség és a jegygyűrű mellé húzza ugyanarra az ujjára. Ma már divat, hogy azt kapja először, az az eljegyzési gyűrű, rendszerint köves díszítéssel. szerintem "eljegyzési gyűrű"-ként jobb, én is úgy kaptam, azt nem láttam előre, a karikagyűrűt meg együtt választottuk ki.

Előzmény: tilbury (41)
tilbury Creative Commons License 2005.06.10 0 0 41

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy manapság divat-e a kisérőgyűrű? Gondolom azzal a gyűrűvel kéred meg a lány kezét, és utáne együtt kiválasztjuk a karikagy.-t. Jól gondolom?

Ja és az tényleg igaz, hogy ha már megvolt az eljegyzés 1 éven belül kellene összeházasodni? Vkitől így hallottam.

Ha tud vki erről vmit szívesen fogatom.

Bye

Ypszi Creative Commons License 2001.02.19 0 0 40
Sziasztok!

Én inkább egy volt kolléganőm esetét irnám le, mert hiába, hogy már megkérték a kezem egyszer, de nem jött össze, inkább nem is pazarolnék erre szót. Viszont az ővé szerintem nagyon romantikus volt!!

Szóval eccer csak várta egy levél otthon a párjától, benne 5000 forinttal, hogy fogjon taxit, és menjen ki vele oda, ahol először csókoloztak. Ez valami bpest határán lévő elhagyott hely volt, egy telefonfülke :)
Szóval a lány nem tudta mire vélni, de elment oda, a fülke töksötét. Bement, és ott várta a párja, visszatekerte a körtét, kezében volt egy szál rózsa. Egyenként, lassan kellett letépdesnie a szirmokat, a végére csak a töve maradt meg, és rajta a gyűrű. Állitólag az volt a legfurább, hogy egy szót sem szólt szinte a srác, inkább csak mondta, hogy mit csináljon. A kérdést sem tette fel :))
Közben persze eleredt az eső, a taxi meg elment :))

Hja.. és a mai napig nem árulta el a lánynak, hogy hogyan tette a gyűrűt a rózsa virágjába úgy, hogy az nem láccódott!! :)

Egyébként már készülődnek a házasságra, a lány rohangál, mint pók a falon, és nagyon boldogok! :)

Én ennyit tudtam mondani, remélem, segitettem :)

Y

szurke endre Creative Commons License 2001.02.09 0 0 39
OFF

Vikilany,

elkuldtem nekik mindent, boszen tanulmanyozzak az Altalad irtakat.

Koszi szepen, majd beszamolok az "eredmenyrol".

Endre

ON

predicator Creative Commons License 2001.02.08 0 0 38
Eljegyzés dolog:
csak akkor vágjatok bele ha már jól átgondoltátok. Én lassan már 2 éve vagyok jegyes a kis asszonykámmal és mióta eljegyeztük egymást még jobb lett a kapcsolatunk. Az eljegyzés úgy történt, hogy megvettük a gyűrüket, de nem húztuk azonnal az ujjunkra, hanem vártunk még vele kb 1. hetet, mert ugye otthon is be kellett jelenteni a dolgot, ill. menyasszonyom apukájától is engedélyt kértem( amit ugye megadott :))) ). Majd miután otthon is hivatalos lett, összehoztuk a családot egy laza eljegyzési bulira :))

Gyűrü vásárlás:

elég széles a jegygyűrük palettája, van vastag, vékony, mintás stb,stb...Mi együtt vettük meg a gyűrüt, az ékszerésznél van gyűrü sablon ami alapján könnyedén ki lehet választani a "legkényelmesebb" gyűrüt.

huhh, na röviden ennyit.

CIAO!

Dzsémszbond Creative Commons License 2001.02.08 0 0 37
Hello!
Repes a szívem,hogy egy-két hasznos dolgot megtudhatok(ez a kisérőgyűrű dolog sem volt igazán tiszta).Még mindig nem jutottam előrébb eljegyzés-ügyben,ugyhogy jöhetnek még a történetek,ötletek(még gyűjtöm a bátorságomat).
vikilány Creative Commons License 2001.02.08 0 0 36
Szóval, magyar szokás szerint a pár karikagyűrűt vesz eljegyzésre, amit a bal gyűrűsujjon hordanak az jegyesség ideje alatt, az esküvőn húzzák fel a jobb gyűrűsujjra. Ez persze lehet fordítva is, olaszoknál azt hiszem fordítva van. Angolszász szokás köves gyűrűvel megkérni a leányzó kezét, amit a bal gyűrűsujjra kell felhúzni. A vőlegény nem viseli semmi jelét a jegyességnek. Az esküvői ceremónia előtt ezt a köves gyűrűt át kell tenni a jobb gyűrűsujjra, a karikagyűrűt a bal gyűrűsujjra húzzák fel, majd a ceremóni után, de még a vacsora előtt a köves gyűrűt át kell tenni a bal gyűrűsujjra. Így ugyanazon az ujjon lesz mindkét gyűrű, de a karika legyen a szívhez közelebb.

Hát ennyi, amit én tudok. A választás lehetősége megvan, mindenki élhet vele.

Viki

Endre, tudták az unokatestvéredék használni valamennyire a kisregényt, amit írtam a bevándorlási dolgokról??

Előzmény: szurke endre (33)
wicca Creative Commons License 2001.02.08 0 0 35
Szerintem a kisérő gyűrű nem igazán volt divatban itt Mao-n, inkább külföldi - amcsi - filmekben látható, hogy a srác egy köves gyűrűvel kéri meg a leányzó kezét. Szóval szerintem a kisérő gyűrű egy olyan köves gyűrű, amit a lány a jegy-gyűrűvel együtt, egy ujján hord. Az én elképzeléseim szerint. De nyilatkozzanak a már meggyűrűzöttek... :-)
Előzmény: szurke endre (33)
wicca Creative Commons License 2001.02.08 0 0 34
Ha a barátnőd hord gyűrűt, próbáld fel suttyomban, hogy melyik ujjadra, vagy ujjperecedre :-) jó!
Előzmény: ForestGoku (31)
szurke endre Creative Commons License 2001.02.08 0 0 33
haho!

nekem is van egy kerdesem - hogy is van ez a gyurukkel? mi ez a kiserogyuru, mikor kell melyiket es melyik ujjon viselni? brrrr, azt hittem, ez egyszerubb lesz - karikagyuru es kesz pasz. erre jon mindenfele varialas.

koszi.

sze

vikilány Creative Commons License 2001.02.08 0 0 32
Hát próbáld meg szemmérték alapján. Az 5-ös méret az elég kicsi, vékony kezű nők mérete, a 6-os 7-es a normál azt hiszem. Azt nem tudom, hogy feles mértékkel is számolnak e, de talán kérdezd meg a szüleit, bár az elég gázos, mert akkor nem lesz meglepetés. Egy ékszerésszel beszélj ő talán meg tudja mondani, ha elmagyarázod neki, hogy milyen tipusú keze van a barátnődnek. Aztán ha kicsi vagy nagy lett, utána még mindig elvihetitek megigazítattni. A szándék a lényeg:)))
Sok sikert!!
Előzmény: ForestGoku (31)
ForestGoku Creative Commons License 2001.02.08 0 0 31
egy apró technikai kérdés:

hogy vegyek méretet a gyűrűhöz?

Jacqueline Creative Commons License 2001.02.02 0 0 30
Sziasztok!

Én hülyeségnek tartom a pl. karácsonykor vagy más hasonló alkalomra megszervezett eljegyzést. Tényleg az a legromantikusabb, ha a fiú akkor kéri meg a lány kezét, amikor kettesben vannak. A szülőknek éppen elég utána bejelenteni (esetleg a fiú megkérheti a lány kezét az apjától is akkor), és esetleg összehozni egy szűk családi vacsorát a nagy örömre. Nem akarom, hogy szemtanúi legyenek annak az intim pillanatnak, amikor igent mondok a kedvesemnek. Utána még mindenki végignézheti ugyanezt az esküvőn is.

gbern Creative Commons License 2001.02.02 0 0 29
De a nyuszi hozhatja! Az kozelebb van :-)
Előzmény: vikilány (28)
vikilány Creative Commons License 2001.02.01 0 0 28
Én látogatom ezt a topicot rendszeresen és imádom, de az a baj, hogy csak egy témábavágó történetem van, azt meg már leírtam:))) Bár most eszembe jutott egy, az egyik ismerősöméké. Náluk a mikulás hozta az eljegyzési gyűrűt. Ez annyira már nem aktuális, de hátha majd valaki elolvassa a topicot november-december tájékán.
Előzmény: Dzsémszbond (20)
Dzsémszbond Creative Commons License 2001.01.31 0 0 27
Nem továbbképezni akarom itt magam,csak szeretnék jó,ill."kevésbé" jó ötleteket,hozzászólásokat olvasni(pl. milyen egy "NAGY KÖNYV" szerinti eljegyzés-gyűrűk,stb.)!
Előzmény: rali (26)
rali Creative Commons License 2001.01.31 0 0 26
Nem vagy te egy buta gyerek,nem szorulsz továbbképzésre.
Előzmény: Dzsémszbond (25)
Dzsémszbond Creative Commons License 2001.01.31 0 0 25
Gai-luron:így fogom csinálni,talán sikerül belopnom magam az öreg szívébe!
rali:a válaszban és saját érzéseimben biztos vagyok-itt kell sűrű elnézéseket kérnem Vanek úrtól,nem vagyok szófogadó tanítvány-de szeretném "meglepni" a kérdésemmel.Mert meg fog lepődni az tuti!
Matiz:szűk családi körűre gondoltam,bár ez még tényleg csak elképzelés.Itthon még fel sem vetettem a dolgot,úgyhogy nem szabad hirtelen letámadni őket konkrét tényekkel(mit szólnátok ha...típusú szöveg nekem általában bejön,és úgyis úgy csinálom ill. csináljuk ahogy mi akarjuk-legalábbis nagyrészt)!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!