Keresés

Részletes keresés

cam aro Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1070

Nem, koszonom. Negativ dolgokat nem kell mondanod. Aki kijott, es talalt munkat, az sztem nem is tud. (?)Nekem csak  a £150/nap. szurta a szemem. Aze ez nehez.

Ismerek kb. 60 magyart, tobbseg epito ipar. Ilyen penzrol csak a maszek beszel. (bar o inkabb bo tobbrol.) De frankon azon mulik, ki mit talal. A tobbseg kijovo inkabb "tulelesre" jatszik. Csak hogy maradhasson.  

Előzmény: n1 (1069)
n1 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1069

 

 

 

                               CAM ARO Baratom!

 

 

Tavol alljon tolem, hogy barkit is bolonditsak es tisztaban vagyok vele, hogy mennyit fizetnek az epitoiparban nekunk amig tudatlanok vagyunk. Amikor megerkeztem napi 30 fontot kaptam azert a munkaert amiert most sokkol tobbet kapok. Azert irtam a 150 font-ot, mert annyi a normalis penz es, ha akarod tudok negativ dolgokat is mondani. Egyebkent igen, azert a penzert mar tudni is kell valamit. Es meg egy nagyon fontos dolog, hogy ennyi penzt keress el is kell hinned azt, hogy kereshetsz ennyit. Volt ido amikor minden heten masik "cegnel " dolgoztam mert nem voltam hajlando ugy osszecsapni a munkat ahogy draga torok, vagy indiai fonokeim mondtak, es persze azert is valtottam, mert nem fizetett annyit amennyit a munka ert. Meg egyszer mondom nem akarok senkit sem arra buzditani, hogy eleinte ne vallaljon el mindent es fokent nem akarok senkit kabitani. Az is igaz, hogy aki rosszra szamit azt csak kellemes meglepetes erheti, de ugy is igaz, hogy amire szamitasz azt kapod. Nezd mond azt, hogy hencegek nem erdekel, 17ho.-ja jottunk, most lakast berelunk autonk van, stb. jol elunk, de ezert meg kellett dolgozni. Ja!!!! Es zero nyelvtudassal jottunk. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy most induljon mindenki, mert itt milyen konnyu, cak azt mondom lehet azert szerencsesebb is a dolog, mint ahogy sokan leirjak. Persze a legfontosabb !!! A valaszom arra a kerdesre, hogy mihez ertesz mindig igaz volt.    Bocsanat, ha barki ugy erzi be akarom kabitani a szegeny Magyarokat!!!!!!

Előzmény: cam aro (1068)
cam aro Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1068

Egyebkent csak erdekesseg kent mondom az epitoiparban szakmunkaert normal penz a napi 150 font, de azert mar tudnod is kell valamit. "  Sajna, ezzel nem tudok eggyet erteni.  Esetleg, ha brutto. Nem kene behulyiteni az otthonrol olvasokat, sztem. Orul itt sok epito ipari, az £50-nek is. Es meg tudnak is, de hat a lengyel.....

Na bocsi....

Előzmény: n1 (1061)
n1 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1067

 

 

                               Kedves MEGREZ

 

 

Igazan azert nem tudok neked erre valaszolni, mert mi is felverteztuk magunkat a bizonyitvanyink fenymasolataval, de eddig meg a kutya sem volt rajuk kivancsi. Valo igaz ebben az orszagban barmi lehetsz papirok nelkul. Azert azt javaslom olyanokat irj a CV-be imihez ertesz meg, ha nincs is rola papirod. Itt inkabb az a fontos, hogy ertesz-e ahhoz amit csinalsz, ha igen akkor kesobb rendes penzert csinalhatod. Szerintem hozd ki a fenymasolatokat nagy helyet nem foglalnak, meg enni sem kell adni nekik. Lehet, hogy neked szukseged lesz rajuk.

mergez Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1066
A kérdéseimre esetleg tudsz majd válasz adni?
Előzmény: n1 (1065)
n1 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1065

 

 

         Kedves MAARC igy utolag bocsanatot kerek, mert az elobb nem jol irtam a "NEVED"

 

 

          ORB-X egyszerre tobb gondolatot is ideztel az iromanyombol, igy hat meg kell kerdezzelek tisztelettel, mi az, vagy mik azok a dolgok amikkel kapcsolatban neked masak a tapasztalataid. Meg azt aruld el csak nem Mo.-rol irtal, mert az idopont nem itteni.

 

 

         MEGREZ  addig amig nem voltal valahol ne dontsd el, hogy szeretsz-e majd kesobb ott elni. Esetleg ismerosod elmenye alapjan. Ezt a varost ne is akard Budapest-tel osszehasonlitani, mert itt minden pesti tapasztalatod atertekelodhet. Ez itt London egy 10 millios vilagvaros. A lenyeg amit mar mar elottem is irtak, amikor jossz legyen eleg zseton nalad, amit ne szorj el latszolag fontos dolgokra, beszeld a nyelvet valamilyen szinten es ne valogass a munkakban az elejen. A parom heti 60 font-ert dolgozott eloszor. Harom diplomaja van csak mellesleg mondom, de nem volt eleg jo az angolja. Sok sikert!!!!!!!!

mergez Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1063
Sziasztok!

Mennyire érdemes itthon a bizonyítványaimat lefordíttatni (szki+érettségi), számít ez kint valamit, ha az ember szakmunkát szeretne végezni? Arra gondolok, hogy mennyire hisznek a CV-ben leírtaknak? Másik problémám, hogy nem tudom igazán eldönteni, hogy Londonban mennyire dekkoljak le. Az az elképzelésem, hogy nem akarok ott maradni, hanem valahova délre (Portsmouth, Southampton) mennék, mert ott van a szakmámban munka, illetve London környékén, bent Londonban nemigen, az ingázás meg drága mulatság. Persze elsőre elvállalok akármit, ez nem gond. Beszéltem már pár kinti recruiter-rel, az egyik kérte is a bizonyítványaim másolatát. Azt írta, ha már ott vagyok, tud majd segíteni. Amúgy London egyáltalában nem szimpatikus éppen a sok náció miatt. Már Pest nyüzsgését sem bírom nagyon elviselni, nemhogy egy ekkora városét. Köszi a segítséget!
bhoy 72 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1062

Pedig hidd el neha kell egy kis hazugsag.

Persze nem komolyabb,tenyleges szakertelmet igenylo munkaknal gondoltam,mert ott egybol kiderul,de van ahol ezt meg lehet csinalni.

Ha nem ,akkor marad a tovabbi sirankozas.

Előzmény: n1 (1061)
n1 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1061

   

 

   Kedves MARC!

 

 

 A 2006 03 20.-i leveledre hivatkozva szeretnelek kerni arra, hogy kicsit jobban nezz korul, mert a minimal ber nem heti 150 font es ne becsuld ala a lehetossegeidet arra nezve, hogy mennyi az a penz amit akar mar holnap is a zsebedben tudhatsz, mint fizetest. A masik dolog amihez szeretnek szolani, hogy nem tartom tul jo otletnek ezt a hazudozast arra nezve, mihez ert valaki. Ez olyan lengyel mentalitas es meg is nezheted a munkat amit vegeznek, tisztelet a keves kivetelnek, de ok valoszinuleg nem hazudtak. Azert talal nehezen munkat az ember raadasul keves penzert mert a lengyel kepes napi 30 font-ert 10-12 orat is dolgozni es meg a munka is szar amit kiad a kezebol.  En az epitoiparban dolgozom es elszomorito, hogy mennyi kokler van ebben az orszagban. Hidd el, ha nem hazudozol akkor is meg fogod talalni a neked megfelelo munkat. Egyebkent csak erdekesseg kent mondom az epitoiparban szakmunkaert normal penz a napi 150 font, de azert mar tudnod is kell valamit. Ne akarjunk mar olyanok lenni, mint az itt elo emberek nagy resze aki ha kell, ha nem hazudozik. Nagyon szeretek itt elni, de azt kell mondjam nagyon keves ebben az orszagban az egyenes ember. Aki hosszu tavon akar munkat az nem allit olyat amit nem tud, hisz ha nem rogton, de kesobb biztosan kiderul a hozza nem ertese.

Maarc! Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1060

Igen, a gyakorlat olyannyira fontos, hogy engem az elejen nem vettek fel utcasepronek (!!!), mert en kis naiv azt mondtam, hogy nincs experiencem. :D

Most mar szemrebbenes nelkul vagyok urhajos, amerika elnoke, agysebesz.

Előzmény: bhoy 72 (1059)
bhoy 72 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 1059

Par tipp a munkakereseshez.

Nezd az ujsagosoknal kitett hirdeteseket.

Konkretan en most lattam egyet Golders Greenben,ablaktisztitokat keresnek jo fizuval,ami - bar nem volt kiirva,csak tudom - min. 250 font hetente.

Sokszor keresnek szorolap terjesztekot is,en szinte minden 3-4. helyen latok kirakva.

Kezdetnek nem rosszak,felteve ha nem vagy valogatos,mert nagyon gyakran az a problema,hogy mindenki csak a sajat szakmajaban akar elhelyzekedni vagy egyes munkakat ugymond lenez.Na ez utobbi amit itt nem tehetsz meg,ha penzt akarsz keresni.

Aztan majd kesobb ,ha lesz egy kis toked,akkor valthatsz ha akarsz es tudsz.

 

Ja es igen ,amit leirtak mar elottem:

ha kerdezik valahol hogy van e tapasztalatod az adott munkaban ,akkor szemrebbenes nelkul hazudd ,hogy igen.Meg szororlapozasnal is kerdik,es ez nem vicc!maskepp nagyon nehez lesz munkat talalni.

Aztan majd ugyis kiderul,hogy jol csinalod e vagy sem,mindenesetre az eselyt add meg magadnak.

Előzmény: Daviid36 (1055)
gukker888 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1058

Szállás Londonban, ingyen segítség munkakeresésben, hivatalos ügyekben

 

Elhelyezés 2 ágyas szobában 52 GBP/hét/fő 4-5 szobás házban, felszerelt konyha, magyar lakótársak.

 

Eszaknyugat-London, Wembley, 3-4. zóna, sok ipari, kereskedelmi jellegü munkahellyel.

 

vargalondon@freemail.hu

mobil: 00447916252490

 

Minden e-mail-re 24 órán belül válaszolok.

cam aro Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1057
Szasztok. Nem akarok bele fojni, de sztem nem egy hagyomanyos CV.-vel kene rohangalni. Abszolut nem fogja erdekelni melyik varosban szulettel. inkabb egy kicsit szinesebbet! Beszelgetosebbet, amiben azert benne van mit tudsz.(vagy mit hazudsz) Nem tudom milyen teruleten keresgettek, de ugy altalaban a ketkezi munkahoz meg certificate papirt sem kernek. Tudod- csinald, nem tudod- kivagy rugva. Bocsi, nekem ez jott be.
-River Island- Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1056

Ügynökségnél voltatok már?

Előzmény: Daviid36 (1055)
Daviid36 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1055

Hi!

Hat,en ezt nem tudom,kb. 50-60 helyre beadtuk eddig, a profi angol ceg altal megszerkesztett CV-t,plusz nagyon jo ajanlolevelet.Angolul alap- kozepfokon beszelek,es tokeletesen megertetem magam es megertem,amit mondanak.

A hely,ahol lakom,ott rajtam kivul meg tizenketten laknak,ok is ugyanezt az utat vegigjartak,es 2 het alatt sehol semmi. Gondolod,hogy mindenkivel baj van?

A valasz altalaban az,hogy jelenleg nincs munka,ha lesz uresedes,szolnak.

Sok helyen azt mondtak,hogy nezzunk korul az etteremben,kong az uressegtol,sorry.

Nem tudom,te mikor jottel ki,hogy ket nap alatt talaltal,de talalkoztam itten magyarral,aki mar 5 eve kint van,es azt mondta,hogy most mar nagyon nehez munkat talalni.

Előzmény: Ethan Hunt (1054)
Ethan Hunt Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1054
Egy napos koradelutanon a nyakadba veszed a varost, kinyomtatsz elotte 20-30 CV-t (nem kell hogy igaz legyen, csak szep), es minden szimpatikusnak tuno helyre, oda is ahova nincs kiirva hogy felvetel van, bemesz, megkeresed a managert, es elmondod hogy munkat keresel. Ilyen egyszeru, ha 2 nap alatt nem talalsz munkat, akkor benned van a hiba.
Előzmény: Daviid36 (1049)
n1 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1053

 

      n1.

 

 

Sziasztok en meg uj figura vagyok a tablan, tehat kopasz. A parommal 2004 11 12.-en erkeztunk azzal a szandekkal, hogy itt akarunk elni. Termeszetesen nekunk is sikerult izelitot kapni egy-ket itt elo magyar vendegszeretetebol. Errol roviden annyit, hogy ha talalkoztok bizonyos SZ. Mihaly nevu ketlabon jaro "kabitoszerrel," nagyon gyorsan szaladjatok el. Sok szemetet ossze fujt a szel ezen a szigeten, de ez azoknak is legaljaba tartozik ez a fazon. Termeszetesen mi is hallottunk a magyarok megsegitese fedonevu bandarol, akiket egy otthoni tv.musor mint irgalmas szamaritaniust allitott be. Meg az is lehet,hogy szent-te avatjak oket. Arrol a bizonyos "No"-rol  aki ott dolgozik az irodaban es azt hiszi magorol hogy o pisalta a golfaramlatot csak annyit, hogy a feherje allomany a fejeben eppen csak arra eleg,hogy az eletfunkcioi mukodjenek. Mi ugy latjuk 17 honap tavlatabol, hogy akinek itt van munkaja es okosan banik a penz-zel annak nem faj a feje. Persze itt sem minden fenekig tejfel, de legalabb van az emberfianak jovokepe es ez nem elhanyagolhato szerintem.

 

spinning Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1052
Szia!
Tudnal nekem mondani par e~mail cimet amin nezelödhetnék?Köszi!Amugy jo hely Bristol?Olyan Junius körül megyek ki egy pár hétre.Nagyon kiváncsi vagyok már ...
Varok még infot Londoni fitnessekrõl is.
KÖSZI
Előzmény: Törölt nick (1019)
SzabcsiPro Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1051

Szia Maarc!

 

Hát nagyon köszi a gyors választ! :)

Barátnőmmel mi is ebben a cipőben járunk!

Mi is vidéken laktunk és egy éve költöztünk fel Pestre... már itt sokkal jobb volt , itt már nem voltunk minden hónapban minuszban, tudtunk élni és félrerakni annyi pénzt, hogy biztonsággal tudjunk nekiindulni majd angliai szerencsepróbállásunknak.

Sporolással szerintem nem lesz gond... anno még a semmiből is megtanultunk valamit csinállni! :)

 

Daviid36 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1050
Bocsi,a cimem:david.juhasz@yahoo.co.uk
Daviid36 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1049
Hello mindenki!Harman vagyunk Londonban,Wembley kornyeken,es S.O.S szuksegunk lenne munkara,korrekt jutalek fejeben.Angolt alapfokon beszeljuk,barmilyen munka erdekel.(kitchen assistant,cleaning,stb.)
Maarc! Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1048

Kedves SzabcsiPro!

 

Mindenkeppen tanacsolom, hogy ha nincs meg biztos munkad itt, akkor koltekezz okosan (nem csak a kajara gondolok). Lehet, hogy olvassak ezt a forumot, de nem baj, vegulis. Szoval egy fiatal parrol van szo, egy suliba jartunk veluk, azota tobbe-kevesbe tartjuk a kapcsolatot. Most erkeztek ide Londonba kb masfel honapja, tele almokkal, "tele penzzel" (1500 font kb). Viszonylag olcson sikerult nekik szallast talalni (350 per ho) egy jo helyen. Munkat eddig nem talaltak, mert eleg valogatosak a dragaim, pedig itt ez egyenlo az ehhalallal. Namost, ok nem adtak alabb a McDonaldsos kajanal (minden nap esznek valahol hambit, kolat isznak), vettek nehany draga ruhat (ami szvsz felesleges az elso heten), tanacsaink pedig szinte kivetel nelkul suket fulekre talaltak naluk. Most, masfel honap utan a penzukbol maradt kicsit tobb mint 100 font, ami meg a hazautra is keves, de ok meg mindig csakazertis kocsmakba jarnak billiardozni, turistautakat szerveznek maguknak. Szerintem mar csak napok kerdese, hogy itt maradnak, sajnos.

Baratnommel tegnap voltunk itt 5. honapja, ezalatt ketszer megneztuk futtaban a Buckingham palotat, busszal elmentunk a City-be korulnezni, kb 2 percig lattuk a London Eye-t (persze alulrol). Amit en a legjobban meg akarok majd nezni, az a Tower Bridge, ill. Greenwichben az "Idovonal", vagy minek hivjak. Azt akarom ebbol kihozni, hogy ha esszel, nem koltekezve, aktivan csak munkat keresel, nem pedig ilyen dolgokra fecsereled majd az idod, akkor kesobb mar barmit megnezhetsz majd. Mert lesz ra penzed, lesz ra idod. Legalabbis mi igy vagyunk vele. Ha ilyen sokaig kibirtam a Tower nelkul, akkor most mar egy par honap igazan nem szamit :D

 

Kicsit elkanyarodtam, tehat akkor valaszolnek a kerdesedre:

En azt tanacsolom, hogy az eteleket nagyobb szuper- hipermarketekben szerezd be. Ezekben a legolcsobb a kaja, a sarki kisboltok altalaban dragabbak 10-15%-kal, bar van nehany dolog ami ott olcsobb. Mi a Morrisonsba jarunk vasarolni, neha a Lidl-be, meg ritkabban a Tescoba. Szoktak meg olcso helykent emlegetni az ASDA-t, bar a kozelunkben nincs ilyen, errol nem tudok mit mondani. A Sainsbury es a Waitrose szinten celpont lehet, bar ezek egy kicsit dragabbak, sok kulonlegesseget lehet bennuk talalni, amit mashol nem.

Arakrol (atlagos arak!)

 - kenyer (szeletelt, elorecsomagoltbol van a legnagyobb valasztek): 0.50-1L

 - tej (muanyag kannaban, kb 1L): 69p

 - szalami feleket szoktunk mi venni 50p-2L-ig (ez is elorecsomagolt)

 - Kellogg's Frosties 500grammos 1.80 kb.

 - kavet nem tudom, szvsz olyan 2 font korul

 - asvanyviz : 30p-2L

 - banan : 89p egy kilo

 - virsli (fincsi Frankfurter) : 1.89L

 

(az arak tajekoztato jelleguek) :D

 

Mindenkeppen figyelj a "Buy one, get one free", meg hasonlo tablacskakra, nagyon sokat lehet sporolni! Figyelj a husikra, mert sajna nem mindig olyan jo minosegu, mint otthon (tisztelet a kivetelnek)!

 

Zarszokent: ha jol emlekszem, nemreg lett itt, vagy az angliai magyarok topikban kivesezve a kaja tema, mindenkeppen keresd meg, a tobbiek velemenyet is olvasd el. Ha jol emlekszem ilyen tema volt, hogy mit hol lehet venni, mennyiert.

 

Minden jot, sok szerencset!

 

Ui.: Meg a narancslevet is sozd meg, mert itt egy picit izetlenebbek a kajak :D

Előzmény: SzabcsiPro (1047)
SzabcsiPro Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1047

Sziasztok!

 

Én április 8.-án költözök Londonba.

A kajával kapcsoltban szeretnék tőletek infot kérni... kb mennyibe kerül , egy kiló kenyér, egy liter tej... husi-musi, zabpehely, kávé, ásványviz....

 

 

-River Island- Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1046

Az embereknek általában van egy olyan elképzelésük, hogy idegenben a Honfitársak segítenek.

 

Én azt írtam, hogy keresztbe tesznek, nem azt, hogy nem segítenek. Elég sok konkrét példát tudok erre, gondolom te is. De nem kell messzire menni, nézz körül a különböző fórumokon, topikokban, milyen a hangnem a kintiek és az utazni szándékozó otthoniak között, milyen reakciók érkeznek azoktól, akiktől csupán pár dolgot szeretnének megtudni az érdeklődők.

Külföldön továbbra is magyar vagy (legalábbis egy ideig biztos), és természetesnek kellene lennie, hogy egy sajátos közösség tagja vagy, akiket összeköt két olyan apróság, mint a nyelv és az anyaország, olyan bonyolultabb és kevésbé egyértelmű dolgot nem is említve, mint pl. a kultúra, viselkedés, hagyományok, stb. Ez a világ minden részén természetes, egyedül nálunk politikai kérdés.

 

OttHon sem segítenek. (ott is inkább keresztbe tesznek, ha segítenének, sokan nem lennének itt!)

 

Nem feltétlenül ez a két véglet van, hogy aki nem segít, az keresztbe tesz és fordítva.

Én konkrétan arról beszéltem, hogy ahol tudják, átverik sajátjaikat, szintén nem kell messzire menni, hogy találjunk rá példát. Az elmaradt "fejtegetésben" megtörtént eseteket is írtam, amit azért is töröltem, mert kicsi a világ, és sokan olvassák a fórumot, a személyeskedést meg elkerülöm, amíg lehet.

 

Az meg pláne nem megoldás, ha azt mondom: otthon sem segít senki, ott is leszarja az egyik ember a másikat, ergo miért ne szarjam le őket akkor én is, a világ másik részén? A baj az, hogy sok embertől hallottam már ezt közel hasonló megfogalmazásban.

Én nem szeretném megkeseredett emberként végezni egy távoli helyen, aki szégyelli, hogy magyar, és soha eszébe sem jut, hogy ezt az érzést saját viselkedése is csak táplálta...

 

Utóbbi bekezdést nem neked írtam, csak nem akartam új hozzászólást kezdeni.


Előzmény: aknot (1043)
aknot Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1045
Neked nem is ezt akartam írni, hanem azt, hogy szerintem sokan azért mennek (csalódottan) haza, mert úgy jöttek ki, hogy azt hitték itt 'kolbászból van a kerítés'.
Egy darabig húzták, mert maguknak sem akarták bevallani, hogy rosszabbul élnek, mint otthon (meg otthon elég megfutamodás-szaga is lett volna, ha két hónap múlva hazakullog), de aztán - amikor például már tényleg nagyon hiányoztak a (régi, igazi, egy nyelvet beszélő) barátok - hazament.

Még otthon voltam, amikor elterjedt a buszvezetők közt, hogy Angliában sofőröket keresnek és 400 000 forintot lehet keresni havonta! Szerintem sokan bele is vágtak. Csak azt felejteték el megmondani nekik, hogy buszvezetéshez itt is le kell vizsgázniuk, ami pénzbe kerül, minimális angol tudás azért szükséges és hogy a lakásbérlés meg 300 000 forint havonta! Addig is, amíg nem dolgozik...

Kérdésedre a válasz (az én szubjektívem): be lehet illeszkedni és ez nem az angolokon múlik, hanem rajtad.
A magyar nem egy világpolgár. Nehezen mozdul, nehezen hagyja ott a megszokottat, nehezen változik. A keleti országrészben (Mao) óriási a munkanélküliség, a Dunántúlon meg még egész jól találni munkát. Hányan költöznek át Szabolcsból Győr-Sopronba? Pedig ott még ugyan azt a nyelvet is beszélik.
Előzmény: Alceste (1023)
aknot Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1044
Nálam a régi (9.1) MacOS okozta... És a képeket se linkelte be.
Előzmény: Alceste (1042)
aknot Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1043
Az embereknek általában van egy olyan elképzelésük, hogy idegenben a Honfitársak segítenek. Miért? OttHon sem segítenek. (ott is inkább keresztbe tesznek, ha segítenének, sokan nem lennének itt!)

Az, hogy valaki csak egy-két magyarral tartja a kapcsolatot; szerintem a népesség összetételét figyelembe véve még így is ők vannak többségben a barátaink/ismerőseink közt.
Valójában a sorok között olvasva bennem az a kérdés merült fel: miért kellene valakivel barátkoznom csak azért, mert magyar?
És ahhoz, hogy érdekeljenek a honfitársaim, külföldre kell mennem?
Magyarországon ez sokkal egyszerűbb lenne. Ott meg miért nem figyelünk oda, ki hogyan él?

Én sem vagyok valami nagy véleménnyel magyar honfitársainkról (sem itt, sem Mao-n - és ez bennem még magyarországi tapasztalatok alapján alakult ki, eszembe sem jutott, hogy itt másképp lenne), szerencsére vannak kivételek: ők a Barátaim. Rájuk viszont számíthatok itt is, ott is.

Ez igazán nem is RiverIsland-nek szólt, csak az ő hozzászólása kapcsán jutott eszembe. Fejtegetés az ő elmaradt fejtegetése helyett. (o:
Előzmény: -River Island- (1035)
Alceste Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1042
Nem. De rájöttem, az Index valami miatt nem nagyon kedveli az Operát, de így az Explorerrel már megy a dolog, köszi.
Előzmény: aknot (1040)
Alceste Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1041

Bocsi Netszkvid, így tényleg nem volt elég "etikus" ez a "kint rekedt"-es példa, mert elég kiragadott volt. Tulajdonképpen csak azért említettem meg, mert érdekelt volna, hogy mennyire fogadják be az őshonos angolok a bevándorlókat, illetve, hogy mennyire tud egy magyar ott beilleszkedni. Persze azt is tudom, hogy ez az adott embertől is függ.

 

 

>"Az angolok szerintem sem egy nyakbaugros nepseg. Barki reszerol azt varni, hogy

>tort angolsaggal beszelve, nehany honap kintlet es minimalis helyi kulturalis

>ismeret nelkul a bennszulottek a szivukbe zarjak, naivsag lenne. (Magyarorszagon

>igy van? Fiuk lanyok, akik otthon eltek, hany kinai baratotok van aki eppenhogy

>beszel magyarul de egy poent mar nem ert meg?)"

 

Ebben viszont teljesen igazad van, ez Mo.-n is így van, vagy talán még kicsit rosszabb is a helyzet. Habár mikor még gimis voltam, akkor a vietnámi oszttársaim voltak inkább az elzárkózóak.

 

 

Egyébként még csak fősulira járok itt Pesten (Pszf) és gondolkozom (vagy csak álmodozom) azon, hogy egyszer angliában fogok élni. Persze emellett hajtok az angolra, mert az ígyis úgyis kelleni fog.

 

Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a válaszodat!

 

Üdv:

Alceste

Előzmény: netszkvid (1033)
aknot Creative Commons License 2006.03.20 0 0 1040
Nem Macintoshrol netelsz?
Előzmény: Alceste (1024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!