Keresés

Részletes keresés

smelang Creative Commons License 2005.11.20 0 0 647

küldtem neked egy emilt Miau!

 

srácok-lányok,

 

egy ismerősöm azt mondta, hogy angliában van valami magyar nyelvű lap amit magyarok csinálnak magyaroknak, neki a nővére élt kint és vette. tényleg van ilyen?

 

illetve tényleg nem használnak függönyt?

 

ez a jó topic ilyen kérdésekre?

 

Előzmény: Mia-ú (642)
Ivergirl Creative Commons License 2005.11.20 0 0 646

Sziasztok!

 

En ma talaltam ra erre a honlapra. Jelenleg Iverben vagyok au pair, 3.honapja, es azon gondolkodom, hogy valtani kellene, es bekoltozni Londonba, es persze munkat talalni ott. Igazabol az a gondom,hogy nem tudom hogy kezdjek hozza.

Jo lenne,ha valaki segiteni tudna elindulni.

 

brompton Creative Commons License 2005.11.17 0 0 645

Szasz!

 

Az Andras szama:07930469657.Ha megez az,de nem hiszem,hogy cserelgetne.Hogy milyen Andras,ne kerdezd...:)

Előzmény: hejjast (644)
hejjast Creative Commons License 2005.11.17 0 0 644

Csa brompton!

 

Kosz az infot,+ vegul is megadhatod a szamot is,ki tudja.De esetleg ha latsz vagy hallasz vmit,nekem az is megfelel.A 10% neked is jar,csak jo melo legyen,ne vmi lepukkant szar,lengyel aron.Itt az en szamom is ha esetleg beleszaladsz vmibe:

07899708785 Hejjas Tamas.Kosz ,fain vagy

Előzmény: brompton (637)
brompton Creative Commons License 2005.11.16 0 0 643
En csak a sajat tapasztalataimat irtam le,sajna azok igy neznek ki.A magyar diszkohoz lehet,hogy en vagyok tul igenyes,nem tudom.Peldalozhatnek,hogy ez is,meg az is azt mondta,de aki volt ott es hozza akar szolni,majd megteszi.A Kozmix 200.000-ert...?Tiszteltetem a tulaj elszantsagat,de attol nekem nem lesz a kedvenc helyem a magyar diszko.Sajnos,mert azert nem artana egy ilyesmi.
Előzmény: -River Island- (640)
Mia-ú Creative Commons License 2005.11.16 0 0 642

Megint én :-)

 

Van értelme újsághirdetést feladni londoni (környéki) lapokban?

Eszembe jutott, hjogy talán a keresgélés melett lehet ez is egy járható út!

Mennyibe kerülhet ott egy pici hirdetés?

 

 

 

Mia-ú Creative Commons License 2005.11.16 0 0 641

 

Szia timi2!

 

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál és azt is, hogy ilyen őszintén! 

Tudom, hogy igazad van és én sem szándékozom csak úgy belevágni a vakvilágba, ahogy azt sokan megteszik.  Nem reménykedem temérdek pénzbe; az itthon sem volt nekem soha, úgyhogy volt ideje már hozzászoknom. Csupán annyit szeretnék keresni, hogy kifizethessem a tartozásainkat - ez kb. 1 millió körül van, ami másnak ugyan nem tűnhet soknak, de nekünk egyenesen temérdek. Itthon nemrégiben felajánlottak nekem egy  állást - jobban mondva munkát - amely keretében agy közelben lévő panzióban kellene wc-t pucolnom, természetesen minimál bérért és még az utazgatást sem fizetnék. Akkor inkább ha lehet, Londonban pucolnék klotyót mások után, ettől azért "jóval" nagyobb fizetésért.

Egyébként kb mennyi a legrosszabb, levonások után kézhez kapott nettó kereset -magyar pénzre átszámítva?

Mennyiből tudnék szerinted havonta gazdálkodni, ha a lgkisebb keresetet alapul véve szállást, rezsit, közlekedést stb.is fizetnem kell belőle?

Szóval arra vagyok kíváncsi, hogy legrosszabb esetben mennyiből kellene gazdálkodnom (étkezést megoldani, félretenni, hazaküldenim a családomnak stb..)?

 

 

 

 

-River Island- Creative Commons License 2005.11.16 0 0 640

A masik oldal velemenyet nem hallottuk, igy nem itelkezem.

Lehet, hogy joszandeku vagy, es felhaborodtal valamilyen velt vagy valos igazsagtalansagon, nem tudom. En csak annyit tudok, hogy eloszor az ingatlanbizniszet, kesobb a magyar discot saroztad be, elobbit nem ismerem, utobbit igen, es azzal kapcsolatban nem volt igazad. (Meg egy adalek hozza: A Kozmix -ket hete voltak vendegek- 200 ezer Ft-ert lep fel, raadasul a srac fuvarozta oket...)

Előzmény: brompton (639)
brompton Creative Commons License 2005.11.15 0 0 639

Akar igazad is lehetne a ragalmazassal,ha tobbek kozt nem en koltoztettem volna a part.

 

 

Előzmény: -River Island- (638)
-River Island- Creative Commons License 2005.11.15 0 0 638

Az elozo hsz-nel nem szoltam, mert nem az en dolgom megvedeni Lacit (a velemenyem ugyan megvan arrol, aki internetes forumon kiadja masok nevet, raadasul megragalmazza oket), de par dolgot hadd mondjak el:

A helyiseget azzal a feltetellel kapta meg, hogy a pub minden bevetele (ertsd: a teljes italfogyasztas) az O'Neill-e, az italarakat nem o szabja meg. A jegyar -ha jol emlekszem- csak akkor dragabb, ha van fellepo is, de ez mashol is bevett gyakorlat, egyebkent 5 font. Nagyjabol minden szombaton sikerul kijonni nullara, a 60-70 latogato par fontja pont fedezi a berleti dijat.

Arrol meg nem o tehet, hogy mifele emberek jarnak oda.

Előzmény: brompton (636)
brompton Creative Commons License 2005.11.15 0 0 637

Szasz Hejjast!

 

Van itt Londonban egy magyar srac,o ebbol el,hogy epitos melokat szervez.Valamilyen Andrasnak hivjak,ha nem ismered,majd elokeresem a szamat,ha erdekel.

Előzmény: hejjast (632)
brompton Creative Commons License 2005.11.15 0 0 636
Egen,hat a londoni magyar diszkorol inkabb semmit...Magyar diszkos,aki a szam kozepen lekeveri a zenet,hogy egy teljesen mas stilusuval folytassa (Neoton utan Prodigy...)Angol erosgyerek az ajtoban,lengyel a pultos...A jegyszedo az magyar ugye,dehat mennek paran,akik meg se ertenek,ha angolul szolnanak hozza.7-9 fontos belepo(amennyiert azert el lehet menni szorakozni normalis helyre is),az arak szinten nem jobbak barmelyik atlagos szorakozohelynel.Lepukkant berendezes,rossz fenyek,rossz diszkos.Olyan falusi kocsma-diszko feelingje van az egesznek.Nem tudom,nekem olyan "huzzuk le a helyi magyarokat" erzesem van ott.Illetve volt,mert tobbet nem megyek.
anglo-saxon Creative Commons License 2005.11.15 0 0 635

Jó reggelt mindenkinek.

Én egyenlőre még az óhazából írok, de jövőre, nyár elejére szeretnék kimenni Angliába. Most tanulom a nyelvet intenzíven (ez komoly, heti 9 órás) és most elkezdtem kutakodni az interneten is, mi újság.

Később még benézek kérdésekkel, egyenlőre végigolvasom ezt a topicot, meg a testvértopicot is hogy kétszer ugyanazt nem kérdezzem meg.

Jó reggelt mégegyszer.!

-River Island- Creative Commons License 2005.11.14 0 0 634

Meg mindig ott vannak a bulik.

De szerintem ennel csak jobb helyeket talalsz Londonban, nekem mindig elment az eletkedvem, ha betertunk oda...bar ha te nosztalgiaval gondolsz a magyar discora, akkkor valoszinuleg nem foglak meggyozni...

Előzmény: Törölt nick (631)
timi2 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 633

Szia Marcsi!

 

Csak annyit szeretnék röviden hozzáfűzni, hogy tényleg semmiképpen se gyere ki fix állás nélkül, minimális angol tudással, papírok (NI number, bankszámla, stb.) nélkül ennyi idősen (tudod, hogy nem bántani akarlak a koroddal), mert nagyon nehezen találnál munkát. Ha pedig Londonban fizeted a szállást, utazást a munkakeresés ideje alatt, az belekerül legalább heti 30 ezer forintodba. Szerintem egyetlen megoldás számodra, hogy Magyarországról leszervezel egy au-pair vagy takarítói munkát, akkor találhatsz olyan helyet, ahol nem gond a minimális nyelvtudás, és ha már itt vagy, fejlődik a nyelvtudásod, nyitsz bankszámlát, csináltatsz NI numbert, akkor talán valami jobban fizető állás után is nézhetsz.

Ezt tapasztalatból írom. Mikor másfél éve egy magyar iroda segítségével kijöttem Skóciába, egy 52 éves magyar szakáccsal dolgoztam együtt, aki 2 hónappal a kiutazása előtt kezdett el angolul tanulni. Ijesztően semmit sem tudott, de több tíz éves szakmai gyakorlata ellenére elvállalta az állást minimálbérért. A főnökünk egy köcsög volt, de a kollégám ebből szinte semmit sem értett kezdetben. :o)) Én 3 hónap után dobbantottam Londonba, hozzáteszem: akkor már papírokkal, hamarosan találtam is állást a diplomámmal és kétszer annyit keresek, mint Skóciában. A szakács ex-kollégám pedig időközben nagyon jól megtanult angolul, és most egy százszor jobb helyen dolgozik 8 fontos órabérért, miközben szállásért és kajáért sem fizet. (azaz heti 80-100 ezer forintot tesz félre)

Kevés olyan emberrel találkoztam, akinek ne kellett volna végigjárnia ezt a "bevándorlói" szakaszt, hogy egy kicsit előrébb juthasson. De az biztos, hogy megkönnyítené a dolgodat, ha otthonról megszerveznél mindent, nem kellene annyi belefektetett pénzt kockáztatnod. De ne számíts túl sok pénzre az elején, ez a kivándorlás szerintem csak hosszú távon (2-5 év) éri meg.

És sok szerencsét kívánok!

Timi

Előzmény: Mia-ú (629)
hejjast Creative Commons License 2005.11.14 0 0 632

Csa everybody!!

 

Annyi lenne,ha vki tud vmi pecot amit kene festeni,vagy csempezni,burkolni,vagy akarmi hivjon mar fel legyen kedves.Jo melok erdekelnek,es 10%-ot kidobunk ha beutjuk a melot.A ceg neve GLG Construction.Tel>07765561575.Keressetek Takit!

 

Kosz

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.14 0 0 631
Londoni magyar bulikról lehet még mostanában hallani? A Kings Crossnál lévő O'Neils pubban voltak régebben... Nézegettem a www.londonimagyarok.com oldalt, de úgy tűnik nekem hogy az nem működik már. Valakinek infója esetleg más helyen szervezett magyar összejövetelekről?
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.14 0 0 630
Köszi szépen az infót :-)
Előzmény: Ethan Hunt (624)
Mia-ú Creative Commons License 2005.11.13 0 0 629

 

Hy smelang!

 

Úgy gondolom: valamit nem értettél, vagy csak félreértettél!

 

Én arra vagyok kíváncsi, hogy ott kint általában van-e kereslet mondjuk magyar családoknál nevelőnőre, vagy nem is érdemes ezzel foglalkozni és inkább keresgéljek másfelé. A kint élők jobban tudják, hogy a környezetükben mostanában milyen szakmákban -területetken - lehet elhelyezkedni egyáltalán. Én nem bízom a puszta szerencsében és már olyan fiatal sem vagyok, hogy csak úgy kimenjek találomra, hogy "majd csak akad valami meló". Azután nagyon félek attól is, hogy becsapnak; ezt pedig az itthoni hirdetéseknél sem lehet igazán kiszűrni. Azt hiszem: ezekben tudnának segíteni az ottaniak. Közben azért én keresgélek is- ez a legtermészetesebb. A férjem pedig, nem mindegy, hogy mondjuk a közeljövőben el tud-e menni megműttetni magát, vagy nem. Egyenlőre erre sincs pénzünk; tele vagyunk kölcsönnel, tehát így is dolgoznia kell. Ha én kint ösze tudnék szedni valamennyi pénzt, akkor mindjárt könnyebb lenne. Nem mindegy, hogy mennyit időt kell így kibírnia. Ő nem mozgásképtelen, csak porckorong sérve van, ami elég fájdalmas.Egyébként eddig is többször voltam távol a családomtól, mert itt, Nógrád megyében egyáltalán nincs munka. Akkor már inkább megyek külföldre egy rövidebb időre, mint -mondjuk- Tatabányára, ahonnét szintén ritkán tudtam hazajárni.

Előzmény: smelang (628)
smelang Creative Commons License 2005.11.13 0 0 628

Kedves MiauMarcsi!

 

Körülbelül egy éve foglalkoztat ugyanez a gondolat, sőt már azt hiszem több is, és az utóbbi 2-3hónapban sűrűsödött az ötlet olyan energiává, hogy már minden követ megmozgattam és már semmi nem érdekel csak hogy mehessek. Addig számtalan hirdetésen meg elképzelt lehetőségen rágtam már át magam. Elolvastam sok ezzel foglalkozó forumot, és sajnos nagyot csalódtam bennük, mert amig én azt vártam, hogy már kint élők storyjait meg tanácsait olvashatom addig azt kellett tapasztalnom, hogy ilyen hozzád hasonló segítsetek de fogalmam sincs hogy mit akarok jellegű irományok voltak (szinte) CSAK! Ez egy idő után elkeserítő, meg felhúzod magad és abba is hagyod az olvasást.

Hogy segítsen bárki is, ha valójában fogalmad sincs hogy mit szeretnél?Ezt neked kell előbb kitalálnod, összegyúrnod tetté és utána kérni tanácsot, mikor már tudod hogy mit akarsz kérdezni. Ugye nem gondolod te sem komolyan, hogy majd még a topiklakók mondják meg hogy a képzettségeddel mit tegyél, meg hogy milyen álommeló vár rád. Illetve azt is gondolhatod, hogy hiába a diploma, ha nincs hozzá angol, de azt már itthon is megtapasztaltad, hogy hiába a diploma amugy is.

 

Mivel ugymegörültem ennek a forumnak, csalódott lettem mikor a te hozzászólásodat olvastam. Nehogy megsértődj, nem a személyed ellleni csalódás ez, csak nem szeretnék ezen túl ilyet olvasni, mert sajna nem tudod magad sem, hogy mi lenne a jó neked. Akkor honnan tudhatnák meg az itteniek?

 

Szerintem neked nem ilyen jellegű segítségre van szükséged. Gondolkodj csak, böngészd a hirdetéseket, társítsd egy egy hirdetett melóhoz magad, és ha úgy érzed bírnád csinálni akkor ott jelentkezz, a hirdetőnél. Ne itt várd, hogy majd elárasztanak ajánlatokkal. Hogy érted azt hogy magyar családnál kezdenél?Mit és mihez? És otthon tudnád hagyni a súlyos gerincbeteg férjed?Te meg kiköltöznél ide pénzt keresni?Vagy kimennétek mindketten, de egyikőtök sem beszéli a nyelvet?Ő mit csinálna?

 

Már meg ne haragudj, de az álláskeresésnek nem ez a helyes módja, és te sem tűnsz túl átgondoltnak. De ha mégis akkor millió ezzel foglalkozó oldalt találsz a neten, és kérlek ne csak bevágd a megjegyzésed a topic közepébe, hanem olvass vissza és akkor majd meglátod hogy van-e itt helye a hozzászólásodnak. Van természetesen olyan oldal is számtalan, ahol az ilyen jellegű hsz-ok mennek, de majd ha oda olvasol rá fogsz jönni,hogy elkeserítőek. A sok segítsetek rajtam, de azonnalból élnek. Bármelyik keresőbe írod be hogy külföldimunka számtalan ötletet kaphatsz.

 

Remélem belátod hogy ezt nem sértegetésnek szántam

 

smelang, aki megrémült egy nem létező rémtől

Előzmény: Mia-ú (627)
Mia-ú Creative Commons License 2005.11.13 0 0 627

 

 

Sziasztok!

Én egy Magyarországon élő magyar vagyok :-) Játszadozom a gondolattal már egy ideje,hogy egy rövidebb időre kimennék dolgozni Londonba, vagy környékére. Beszélni nem tudok angolul, csak alapfokon pötyögök egy kicsit,( no meg ami az állandó internetezés közben rám ragad).
Sajnos, itthon egyáltalán nincs munkám már egy jó ideje; a férjem meg gerincbetegen dolgozik napi 14 órákat, hogy valahogy meg tudjunk élni. Szóval érdeklődnék, hogy szerintetek mik és milyenek a lehetőségeim.

43 éves vagyok, pedagógus-művelődésszervező főiskolai diplomám van.
.
Úgy gondoltam: talán egy kint élő magyar családnál lehetne kezdeni.

Szeretném, ha mielőbb válaszolnátok!
Jó lenne mindezt tudni, mert félek, hogy a férjem egyszer csak belerokkan.

Üdv Mindenkinek: Mia-ú  (Marcsi)

 

 

mailto: miacsacska@freemail.hu

smelang Creative Commons License 2005.11.13 0 0 626

Sziasztok!

Na itt még tök új vagyok, viszont jó hogy rátaláltam erre a topicra. Indulásnak annyit hogy bár nem londoni, de angliai magyar leszek cirka 3hét múlva. Elkezdem visszaolvasni a topicot, de addig is segíthetnétek a becsomagolásban

mi az amit feltétlen szerezzek be itthon és tegyem be a pakkomba, mert kint hiába keresem? különben dolgozni megyünk a barátommal egy évre min., és most kezdtem gyakorlati utmutató után keresgélni a neten

 

a célállomás suffolk megye, van esetleg valaki onnan, vagy arrafelé, vagy ez vérbeli londoni topic?

 

van köztetek olyan aki a téli sportok szerelmese? sí v. snowboard? hova jártok és hogy angliából csúszni? remélem lesz ilyen téren kihez csapódni

 

azért olvasgatok visszafelé, hátha onnan is kiszúrok egykét infot, de addig is remélem ajánlotok egysmást.

 

köszi

brompton Creative Commons License 2005.11.11 0 0 625

Sziasztok !

 

Csak ertesiteni szeretnek mindenkit,aki esetleg kapcsolatba kerul Londonban a Szabo Laci-Boros Tunde-fele parossal:nagyon nagy ivben kerulje oket,amennyiben erzekeny a zsebere,nem szeretne lehuzas aldozata lenni "nagy magyar baratsag" cimszo alatt.Ott tepik a magyarokat,ahol tudjak.Ingatlanozassal foglalkoznak,leginkabb eszak-Londonban (2-3 metrozona),olyan jo magyar modra: disznoolak havi rettentoert.Szoval ha valaki esetleg kapcsolatba  kerulne veluk,jobb,ha nagy ivben eldobja a telefonszamot es azt is elfelejti,hogy valaha beszelt veluk.Mult heten kellett koltoztetni egy fiatal part,akik biztak bennuk...

Ethan Hunt Creative Commons License 2005.11.11 0 0 624
Az angol jogsim hatuljan a "From" rovatban a magyar jogsim elso kiallitasanak datuma szerepel (91, huha de regen volt...), illetve kategoriankent kulon is beirjak, ha tobbfele is van. Amugy szerintem (itt nincs kocsim csak amiket olvasok azok alapjan gondolom), hogy pl. az eletkor fontosabb a biztositasi dijnal mint a jogsi kiallitasi datuma. Csomo driver allashirdetesben lehet olvasni hogy "min. age 25 for insurance purposes".
Előzmény: Törölt nick (614)
-River Island- Creative Commons License 2005.11.08 0 0 623

Mindkettorol.

Akarmilyen hihetetlen, a negyedik bekezdesben emlitett sztori London Cab-bel tortent.

Lutonbol viszont minicab hozott, es legutobb 65 font volt (ha jol emlekszem), varakozasi ido beszamitasaval egyutt.

 

 

Előzmény: aknot (620)
aknot Creative Commons License 2005.11.08 0 0 622
Hozzád nem szórnak be tucatszám MiniCab-es kártyákat?
Fel kell hívni 4-5-öt, megkérdezni az árat Lutonra.
Előzmény: -River Island- (618)
Initram5 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 621
He-he! :-) Ezek szerint a ferihegyi taxisnál létezik idiótább taxis is a világon.
Előzmény: -River Island- (616)
aknot Creative Commons License 2005.11.08 0 0 620
Te most Taxiról beszélsz ( London Cab), vagy MiniCabről?
Mert az ár arra utal, hogy taxiról, viszont a cabby-k 99%-ban fehérek és csak a nagyon kicsi külvárosi utcákat nem ismerik fejből, a MiniCab viszont tényleg tud nagyon gáz lenni (barátomék majdnem lekésték a repülőt, mert a sofőr ellenkező irányba indult Lutonra, ők szóltak neki egy idő után, hogy nem jó felé megy, minket viszont egyszer csúcsforgalomban pikk-pakk kivitt egy kis mellékutakon), de az fele annyiba kerül és előre meg kell állapodni akár a diszpécserrel!
Előzmény: -River Island- (616)
timi2 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 619
szia hitoreri, ha meg mindig erdekelne az unatkozas-project, akkor adj vmi elerhetoseget, lejjebb megtalalod az en telefonszamomat timi
Előzmény: hitoreri (605)
-River Island- Creative Commons License 2005.11.08 0 0 618

Ez uj nekem, eddig azt hittem, hogy egy magyar tarsasag a legolcsobb, akiknel van bizonyos kedvezmeny is ismerosoknek, de meg ezzel a kedvezmennyel is kicsit dragabbak, mint ez a Luton taxi, vagy mi.

 

Előzmény: nomad von Fblodilovich (617)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!