Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2009.05.26 0 0 13
A Terminal utóda az LX.hu fórum is megszűnt 2009. március 20-án.

Kicsit bővebben: itt.
_DNS_ Creative Commons License 2001.01.25 0 0 12
Hát én ledöbbentem a Terminal forum megszünésén.
Szerintem ez volt Magyarország legjobb foruma.
Az ember mindenre talált megoldást, kapott segitséget. Csak annyi bajom volt vele, hogy a sok bunko sokszor elrontotta a témákat, (Sulinetesek) idétlen hozzászolásaival. De ezt leszámitva nagyon jo volt.
Az LX.hu foruma nagyon szar. Na csak ennyi.
smsboy Creative Commons License 2001.01.25 0 0 11
Az easynet.hu-n müködik egy ugyanolyan forum mint a terminálé volt, nincs regisztráció és még a kinézete is hasonló.
Csak még kevesen használják pedig nem rossz.
Ja és teljesen moderálatlan.
python Creative Commons License 2001.01.21 0 0 10

Tudom, tudom nem ide tartozik, én is olvasgattam a Terminál fórumait, de ami most az Indexnél van, az sem igazán tetszik. Az egész alapelvével van gondom, tudnillik, miden fórumos parancsot egy és ugyanaz cgi kezel. Ilyen nagy processekhez persze, hogy cgi kell, de igazán felbonthatnák küld, olvas, adatmódosít, meg mindenre. Szerintem az egésznek ez az oka.

Az új Lx.hu nem tetszik!

bpjet Creative Commons License 2001.01.21 0 0 9
allapottrajektoria
1. Az lehet, hogy nem a "csicsaságok" miattt lett 5x lassabb, de ez tény! (bőveben részletezhetném a mért átviteli sebességet és fileokat, de ezzzel ezt a topikot nem terhelném)

2. Az hogy a (valószínű félkészállapotú) Site hibát okozott (elküldtem a sok-soros erroros üzenetet egy programozónak és azt mondta, hogy a fogadó félnél vannak a hibák).
Ez is tény(IE és az ICQ kifagyása).Ujraindítás után nem volt gond.4 éve "NET"-ezek, tudom milyen a fagyasztó Site.

3. Ahhoz, hogy bármely fórum esetén ugy "belenézek és minősítek" szintén az általad említett lámaság.
12000 topikból hányat néztél át?
Voltak persze durva és "láma" topikok, de nem ez volt a jellemző.

Nyilván két eltérő érdeklődésű és gondolkodású emberek vagyunk. (Ez nem baj)

nucler_pl Creative Commons License 2001.01.21 0 0 8
én maradok a www.fazekas.hu/forum melett
allapottrajektoria Creative Commons License 2001.01.21 0 0 7
"5x lassabb!! a szines csíkok meg egyebek miatt"

Egyreszt baromira semmit se lassitanak az ilyenek, masreszt meg a mai gepeken kisse nevetseges ez az allitas.
Ha arra gondolsz, hogy nem 0.1 sec alatt dobja ki az oldalt, hanem 0.5, akkor sorry.

"első regisztráció hosszadalmas és az általában szokásosnál több személyes adatot kérnek"
Mert aztan abba az egyszeri +1 percbe bele lehet halni.

"többen jelezték, hogy az uj site-be belépés után szoftveres ütközések léptek fel (nekem is kiütötte az ICQ-t)"
HE?
Hat mar bocs, de a sajat geped sz@rsaga miatt miert egy website alkotoit szidod?
Egy sima weboldalnak abszolut semmi koze nincs egy processhez. Ha bezavar, allitgass meg egy kicsit az options menuben...

A tobbiben igazad van. A fentiek viszont ektelen marhasagok, mar elnezest a durva minositesert.

Ja, soha nem firkaltam a terminalra, neha nezegettem, de a sok idiota hozzaszolas eluzott... En joparszor neztem az egyes cikkekhez tartozo forumokat, de azokban csak flamewar es lamer beszolasok mentek.
Szerintem igaza volt a szerzoknek.

A hwsw.hu-n szinten nem sok ujat tudtak mondani a forumokban, de ott legalabb nincs flame, relative keves a lamer hozzaszolas, es - a legfontosabb - a garda tenyleg nagyon profi es hozzaerto. En maradok ott most mar.
Ja, es a design is merfoldekkel jobban tetszik, mint az a fantaziatlan, undorito feher alapon fekete...

Előzmény: bpjet (6)
bpjet Creative Commons License 2001.01.21 0 0 6
Stanlex
Én folyamatosan kísértem azt, hogy az uj hogyan alakul ki.
1. Mi a jobb at uj fórumban:
- regisztráció kell, tehát a "berohanok és beleköpök" stílusokat ki lehet zárni,
- moderáció van

2 Mi a rosszabb a régihez képest:

- 5x lassabb!! a szines csíkok meg egyebek miatt,
- első regisztráció hosszadalmas és az általában szokásosnál több személyes adatot kérnek,
- többen jelezték, hogy az uj site-be belépés után szoftveres ütközések léptek fel (nekem is kiütötte az ICQ-t).
- nem vették át automatikus a régi topikokat.Azt írta a rendszergazda, hogy ha sokan kérik, csak akkor. (Ha folytatása lenne a réginek akkor ez alapvető elvárás a felhasználókkal szemben).
- hiába teszi be az ember a fórum-ot a "kedvencekbe" , vagy "bookmarkba", minden belépéskor végig kell járni a belépési tortúrát (Minek találták ki a cookit?),
- ahhoz, hogy az E-mailedet megadd másnak (lásd: segítségkérés) ujból be kell állítani a személyes beállításoknál, de ehhez kikell lépni a topikból, majd ujra megkeresni hol hagytad abba.

Azt hiszem a minősítéshez a fentiek elegendőek.

A történethez hozzátartozik az is, hogy amikor kérték többen is a régi fórum gyakoribb moderálását, az akkori moderátor szinte rá sem hederített. Decemberben külön topik indult a fórum tisztaságának növelésére (javaslatok az öreg topikozóktól) januárban erre ugy döntött a terminal.hu vezetősége, hogy megszünteti a fórumot és létrehozza az lx.hu-t. Nem vették figyelembe a sok száz ember javaslatát.
(Fürdővízzel a gyereket szindróma.)

Figyelve az Lx.hu hozzászólási mennyiségét, a kisebb (más)fórumokhoz képest is sokkal kevesebb.
Ha már nevén neveztem a dolgokat, egy összehasonlítás (ez perszer csak a harverfórumokra igaz).
Pl. a HVSW fóruma sokkal áttekinthetőbb, szebb és gyorsabb.Bejelentkezés és moderáció ot is van, de ismerik a cooki-t. A számítógép.hu a másik ilyen hardvare fórum, kevésbé látványos a HWSW-hez, de hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezik.
Fórumozó szemszögéből nézve az Lx.hu rosszabb.
Sokan most otthagyták, vagy bizonytalanok abban hol fórumozzanak ezután (E-mail-okban csevegünk erről).Ugy is mondhatnál, hogy a régi Terminálosok "szétfröccsentek", keresik az ujjáépítés útját.

Elnézést, nem akartam egyik fórumot sem felmagasztalni, vagy pocskondiázni, de amikor egy jóból rosszabat csinálnak az egy NET-ezőt felháborít.

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.21 0 0 5
Még elérhető a régi hardware fórumuk is a régi helyen, most próbáltam ki. Különben tényleg a leghasznosabb segítség az ottani információ bázis, szinte mindenféle hardware problémára létezik topic.

Mentsék is át mindenképpen!!!

bonaparte Creative Commons License 2001.01.21 0 0 4
Bizony,bizony ez sajnos így van.
Én inkább csak olvastam, és nem is a hardvert hanem a Mobil /Internet / Unix fórumokat, de ez valóban szomorú. Ha csak olvasok, akkor lehet hogy jobban járok az LX-el,mert be lehet állítani.hogy e-mail-ben megkapjam az egyes csoportok hozzászólásait,de írni bele egy kész katasztrófa. Zorro és barátai ahhelyett hogy bevezették volna a regit, vagy kitiltották volna Bazsa, reisch zoltán és hasonló fikanickeket, a könnyebb ellenállást választották.
Meglátjuk mire mennek vele....
Liquid_FX Creative Commons License 2001.01.21 0 0 3
Upsz, megnéztem, ez tényleg halott. Kár érte, mert tényleg gyors volt. Nem tudom, miért nyírták ki, csak sejtem: az utóbbi időben iszonyatos mennyiségű kultúrálatlan barom árasztotta el a terminált (javarészt sulinetes fiatalemberek), és adtak a színvonalnak... A megoldás természetesen a moderálás lett volna, de a terminált működtető urak a könyebb megoldást választották...
Stanlex Creative Commons License 2001.01.21 0 0 2
Én pedig azt mondom, hogy noha első látásra kicsit bonyolultnak tűnik: az új fórum az egyik legjobban sikerült a magyar weben.
Szerintem nagyon jó, amit az előző tudott, azt ez is tudja, és annál sokkal-sokkal többet.
A regisztráció szükségességéről lehet vitatkozni, de maga a fórum-szoftver szerintem nagyon ott van.
Előzmény: bpjet (-)
zsosz Creative Commons License 2001.01.21 0 0 1
nem irtam oda, de sajnalom hallani, ha meghal vmi jo. :(
Előzmény: bpjet (-)
Gai-luron Creative Commons License 2001.01.21 0 0 0
Rendszeresen írtam oda, úgyhogy tényleg.
bpjet Creative Commons License 2001.01.21 0 0 topiknyitó
Magyarország talán legnagyobb online hardver fóruma a TERMINAL immáron kimúlt.
Helyette más címen létrehoztak egyet (anélkül, hogy a törzstopikozók véleményét kikérték volna), de az csak halvány árnyékocskája a réginek.
Aki nem ismerte a megboldogultat, annak elmondanám, hogy a megszűnése pillanatában (mielőtt még az új működőképes lett volna), több mint 12000! élő topikkal rendelkezett, több százezer hozzászólással.
Ha valakinek a számítógépével kisebb, vagy nagyobb problémája támadt 2 perc alatt belépett a fórumba és garantáltan 10 percen belül megkapta az első tanácsot, vagy másnak a tapasztalatát abban a témában.
A fórum több száz, vagy ezres állandó topikozója egyszerűen pofára esett, mert pont a Terminál fórum volt az egyetlen olyan hatalmas fórum, ahol villámgyorsan lehetett kapcsolatot teremteni egymást közt hardver ügyben.(Még külföldiek is írtak benne szép szerivel)
Az uj (helyettesítő) fórum nem vette át a Terminál topikbázisát így az archívum is füstbe ment. A bejelentkezést olyan bonyolultra sikeredett elkészíteniük, hogy "online" segítségről szó sem lehet, nem beszélve arról, hogy a fórumozás sebessége (üzenetváltás), több percbe is eltelik, ha közben ki nem fagy.

A Terminal forum olyan volt mint egy nagy csalad, mar ismertük a nick-ek gazdájának stílusát, tapasztalatát és sokszor még a topikozásának körülményeit is.
A pocskondiázó topikokat (mert nem volt moderálva a fórum) kevés válaszadással küldte a társaság "süllyesztőbe".
Többször előfordult velem is, hogy a Terminal forumon kétségbesetten segítséget kérő embereknek E-mail-ben továbbsegítettem.

Elnézést kérek mindenkitől a hosszúra sikeredett bevezetésért, de a fentiekből következik, hogy ez egy elkereserítő helyzet.

Ha olvassa ezt volt Terminalos topikozó, kérem szóljon hozzá, hátha összejön egyszer még egy ilyen fórum, akár itt az INDEX-ben is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!