Keresés

Részletes keresés

aranyviktor Creative Commons License 2003.05.13 0 0 464

MInden szélsőség, így minden "sztárolás" ellenszenvet is kivált, ilyen a dolgok természete.

Minden, amit Istenről gondolunk, megdönthetetlen bizonyíték nélküli feltételezés, azaz hit, így a hit terjedése a hitetlenséget is táplálja.

Mr. Spock - Gábornak van egy elgondolkoztató feltételezése: Mi van, ha Isten a túlvilágon pont azokat részesíti előnyben, és küldi a mennybe, akk racionálisan gondolkodva megdönthetetlen bizonyíték híján nem hittek benne?

Előzmény: Iván Gábor (463)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.13 0 0 463

A bibliai Isten fiának Jézusnak a sztársága jelentősen csökkent az elmult néhány évben itt a fórumon. Mivel egy család, gondolom ez Istenre is hatással lesz előbb-utóbb.

Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.02 0 0 462
Már megbocsáss, de eléggé rosszmájú és tájékozatlan vagy. Biztosan arra sem vetted a fáradtságot, hogy a www.p-dox honlapon az isten definiciós gyüjteményemet és legalább a p-dox vallás hitelveit elolvasd.

A lényeg az, hogy legalább három éve hirdedtem az IGét, hogy a Isten nyugdijba kíván vonulni, mert elege van abból, hogy néhány ember mindent rá akar fogni. Mivel úgy gongolja, hogy jelenleg én vagyok a legalkalmasabb személy, hogy segítsem a békés nyugdijba vonulását engem kért fel a segítésre. Elvállaltam, hogy segítek Istennek.

Tehát Te most Isten akaratával és segítőjével szállsz szemben. Szerintem lesz is egy kis irgumburgum.

Előzmény: ger7 (461)
ger7 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 461
Ne dühöngj! Igazad van nem kell válaszolnod nekem, mint ahogy ez nem is válasz. Ha nem indítasz percenként útjára egy Istent valamilyen módon tagadó kérdést, akkor talán nem érdekelt volna a válaszod. De meggyőztél a MIÉRT-re nem tudod, vagy nem mered az igazat leírni. Nagyon sajnállak kegyetlen dolog lehet Isten ellen küszködni. Kívánom, hogy adjon magáról a számodra meggyőző bizonyságot. Többet nem zavarlak a „hülye” kérdéseimmel.
Előzmény: Iván Gábor (455)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.01 0 0 459
Természetesen sokfajta Isten van hiszen az Isten és az isten szó is csak egy gyüjtőfogalom.

Amúgy én is rengeteget említem és foglalkozom, példálózom Istennel, akárcsak Einstein, de ettől aligha lehetne a szó zsídó-keresztény értelmében istenhívőnek nevezni. Einsten is csak szemléltető példának használta Istent. Arra jó:-)

Ő akárcsak édesapám és sok barátom a természetben hitt. A természetet csodálta.

Előzmény: Törölt nick (456)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.01 0 0 457
Meglehet, hogy az önéletrajzi írásaiban nem említi, de tudtommal levelezéseiben, előadásaiban és tanulmányaiban feltűnően gyakran használja az Isten-fogalmat, ami igancsak arra utal (ahogy maga is gyakran céloz rá), hogy ha nem is vallások Istenében, de valamiféle felsőbb, transzcendens, (vagy ha tetszik metafizikai) intelligens Rendező Elvben nagyonis hitt...
Előzmény: Iván Gábor (453)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.01 0 0 456
3. Tehát a feltételezett vallási Isten tudományosan nem más mint egy paradoxon. A tudományosan megfogalmazható Isten pedig nem lehet már csak a föld teremtője sem.

4. Logikus módszerekkel egyértelműen el lehet vetni a vallási Isten elméletet is.

Itt te vallási-istenről beszélsz. Ezek szerint alkalmazol más jellegű lehetséges isten-fogalmakat is...?

Egyébként nekem az egyik legjobban tetsző isten-definícó pont az, amit írtál: paradoxon!

;)

Előzmény: Iván Gábor (446)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.01 0 0 455
Költői kérdésnek látszott, amire nem kívánsz választ kapni. Egyébként is miért kellene nekem válaszolgatni neked? Nem kell.

De azért legyen:

Isten a jelenlegi kb 6 milliárd ember egy részének semmit sem mond, valakiknek csak egy szó a sok közzül, a többiek meg ahányan vannak annyiféle jelentést tesznek, érsznek hozzá. Még több tucat világvallás közzül, ha csak a legfontosabb fétucatot vesszük, azoknak a harmadában sincs ilyen értelemmel bíró szó.

Tehát hülye és értelmetlen kérdésre nem tudok értelmes választ adni.

Előzmény: ger7 (454)
ger7 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 454
Köszönöm mégegyszer utánanézek az Einstein dolognak.
De miért van az hogy a MIÉRT-re nem válaszolsz?
Előzmény: Iván Gábor (453)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.01 0 0 453
Olvad el az itteni "Definiálja valaki isten fogalmát" topikot.

Amit Einsteinről írtálaz meg egyzsrű dezinformáció, vagy magyarúl hazúgság. Járj utánna jobban,hiszen eleve Eistein az önéletrajzi irásaiban fejti ki, hogy nem hisz semmiféle egyszemélyes, vagy bibliai Istenféleségben. Ja hogy egyesek még Einsteinnél is jobban tudják, hogy ő miben hitt, hát ez mókás:-)

Előzmény: ger7 (452)
ger7 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 452
A válaszod hiányos. A több évesen pontosan hány évet értesz? A „tudomány” napról napra változó és nem mindíg bizonyított elméletek (időnként agyalások) sora.
A Bibliát (könyvcímként nagy betű) és a bibliai Istent nem véletlenül választottam. Úgy gondolom hogy Einstein nem a legpitibb tudósok közé tartozott mégis hitt Istenben.
A „Miért?”-re nem válaszoltál. Tehát MIÉRT?
Előzmény: Iván Gábor (451)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.01 0 0 451
A tudományos definició több éves gyüjtő és megfigyelőmunka alapján történt. A biblia könyvben szereplő Isten definició csak egy a sok közül.

Itt olvashatod az összegyüjtött Isten definiciókból a legjobbakat: www.p-dox.hu

Előzmény: ger7 (450)
ger7 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 450
Nem egészen értem, hogy az időben igencsak változó „tudománnyal” hogy akarsz definiálni egy öröktől való személyt.
Isten egyébként definiálta magát javaslom a Biblia című könyv tanulmányozását.
Nagyon sajnállak. Rettenetes erőfeszítéseket teszel, hogy bebizonyítsd felsőbbrendű vagy Istennél és az Istenben hívőknél. Miért?
Előzmény: Iván Gábor (-)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.01 0 0 448

Hát elkészült Isten logikus,önellentmondásmentes, vagy másként nevezve tudományos definiciója.

Isten; egyes emberek és embercsoportok tudatában és tudattalanjában lévő speciális érzésforma, érzelemtípus, amivel a világ és az élet keletkezését, felépítését, működését próbálják meg elképzelten és logikátlanul magyarázni.

a részletes levezetés nagyon sok helyen olvasható a neten

Előzmény: Iván Gábor (446)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.01.29 0 0 446
Emlékeztetőül a topikindító szövege:

"De meddig maradhat Isten a Legnagyobb Sztár!

1. Istent mindenképpen szükséges lenne definiálni. Lehetőleg logikai ellentmondásoktól mentesen. Attól tartok ez lehetetlen.

2.Istennek ugyan lehet logikailag ellentmondásmentes akár tudományos definiciója is csak az már akkor nem lesz a Bibliai/vallási Isten. Tehát nem lehet világ teremtő. Ilyen pl: isten egyes emberek és embercsoportok tudatában és tudattalanjában lévő speciális érzésforma.

3. Tehát a feltételezett vallási Isten tudományosan nem más mint egy paradoxon. A tudományosan megfogalmazható Isten pedig nem lehet már csak a föld teremtője sem.

4. Logikus módszerekkel egyértelműen el lehet vetni a vallási Isten elméletet is.Ennek módja:

- A fő vallásoknak, vetezetőiknek definiálniuk szükséges Istent, hiszen ők és elődeik hozták be a köztudatba ezt a fogalmat. Ha ezt nem tudják megtenni, akkor miről érvelnek az embereknek?
- A vallások vezetői nem fognak tudni logikai ellentmondásoktól mentes definiciót adni. "

Iván Gábor Creative Commons License 2003.01.10 0 0 444

Isten népszerűsége napról, naopra apad a népszerűségi listán.

Legutóbb több héten keresztül még Pongó is megelőzte:-)

devereaux Creative Commons License 2003.01.07 0 0 443
multi leveR marketing ... ez a fránya generátor megint ... he-he. :)

Nem félsz, hogy egyszer téged is leveR a generátor? :)

És nem lehet, hogy a hítozz liba akkor hízott Riba inkább?

Előzmény: Iván Gábor (427)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.01.03 0 0 441

Az ünnep és a vallási személyi kultuszok dogmatikus ápolása két különböző dolog.

Sztálin és Rákosi is belebukott, hogy a születésnapjukat kellett államilag ünnepelni. Ideje lenne Jézus mitoszának fentartóinak is belebukni.

Előzmény: oncogito (440)
oncogito Creative Commons License 2003.01.02 0 0 440
Gondolod, hogy akiket ez nem érint, szivesebben dolgoznának helyette? Az ünnepnapokban az is lehet jó, hogy mindenki tetszése szerinti indokkal (és magaválasztotta sorrendiséggel) ünnepelhet.
Egyébként is, amikor "Marxék" voltak hatalmon, akkor is volt muszájból ünnep, ha más nevet is adak neki. Ünnepek mindig minden korban voltak ,ezt csak nem róhatod fel a kereszténység "bűnének"!
Előzmény: Iván Gábor (439)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.01.02 0 0 439

Azért mert az "Energia" születését, keresztre feszítését, és feltámadását nem kell évente többször állami ünnepbe foglaltan 'kötelezően' ünnepelni.

Előzmény: oncogito (438)
oncogito Creative Commons License 2003.01.02 0 0 438
Akkor már csak arra lennék kiváncsi, hogy a "fizikai teoria" sztársági helyezésénél miért izgat jobban a misztikus sorrend? Hiszen ellentmondást találhat mindkettőnél főként az aki egy harmadik dologban hisz. Persze, neked van eszed, te eleve paradoxon alapelvnek tartod a saját ellentmondásaid!
Igy könnyü! :-)))
Előzmény: Iván Gábor (437)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.01.02 0 0 437

Mint írtam a választ nem nekem kellene megadnom. Az én álláspontom szerint jelenleg az egergiát sztárolják jobban.

A keresztényeknél meg Jézust. Bár sok helyen Mária sztárolása túllép Jézusén és Istenén is.

Előzmény: oncogito (435)
alomhajos Creative Commons License 2003.01.02 0 0 436
"Jó a kérdés és tetszik is, de talán ezt az 'anyaghívőknek' kellene feltenned. Én ebben P-DOX vallásalapítóként nem vagyok szakavatott."

Jah, jah értem. :o)) Szerintem mondd ki nyugodtan, hogy az a fizikai teória miszerint az anyag az nem más mint az energia egyik megnyilvánulási formája, már kicsit magas a te "logikus gondolkodásodnak". Nem szégyen az. :o))

áh.

Előzmény: Iván Gábor (434)
oncogito Creative Commons License 2003.01.02 0 0 435
Azt hiszem keresztény kérdésben sem vagy sokkal szakavatottabb, de nem hiszem hogy az összefüggést ne látnád mégis az általam feltett anyagi és az általad feltett misztikus kérdés között.
Ne ess olyan hibába hogy csak a kérdésekre figyelsz, a válaszokra nem.
Előzmény: Iván Gábor (434)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.01.02 0 0 434

Jó a kérdés és tetszik is, de talán ezt az 'anyaghívőknek' kellene feltenned. Én ebben P-DOX vallásalapítóként nem vagyok szakavatott.

Előzmény: oncogito (433)
oncogito Creative Commons License 2003.01.02 0 0 433
Kedves Gábor, amíg eldől a kérdés, feltennék neked egy másikat, csakhogy ne páholyból várd az eredményt. :-)
Szerinted melyik nagyobb sztár: az anyag, vagy az energia?

oncogito

Előzmény: Iván Gábor (429)
alomhajos Creative Commons License 2003.01.02 0 0 431
Nem Gábor, te vagy a legnagyobb sztár! Nyugodj meg, vedd be a gyóccer, terítsd magadra az ágylepedőt és nézd meg magad a tükörben... ugye milyen sirály, látvány? Na ugye.
:o))
áh.
Előzmény: Iván Gábor (429)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.01.02 0 0 429
Most nyilt egy topik Jézus sztárságáról.

Na most Jézus ,vagy Isten a sztárabb?

csapo Creative Commons License 2002.10.23 0 0 428
A szívnek csak egy funkciója van. Fenntartani a vérkeringést.
Előzmény: Adriel (424)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.10.22 0 0 427

- Mit is hiresztelek szerinted?

- Nehogy már valami vallási multi lever marketing vállalkozás mesekönyve mondja meg, hogy ki lehet boldog és ki nem. Ezt csak az adott ember tudja.

Előzmény: Adriel (426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!