Keresés

Részletes keresés

islamorada Creative Commons License 5 órája 0 0 4634

Tetszhalott a topik de barmikor feleleszthetjuk, en nem toroltem ki a kedvencekbol holott  akkor fedeztem fel amikor mar regen nem mukodott.

Ha kedved van ra akkor tarsaloghatunk rola es elobb-utobb jonnek masok is.

Imadom az olasz kajakat.

Előzmény: Városliget Fényőre (4632)
islamorada Creative Commons License 5 órája 0 0 4633

A valasz nagyon egyszeru. A narancsbol rengeteget termelnek, boven van a fakon, a citrom nem olyan botermo es nem is kell belole annyi a mindennapi eletben mint a narancsbol. Raadasul a citrom, az ottani,  eleg vastagheju, kevesebb a leve, tobb kell belole mint a masfajta citromokbol viszont annyi fa nincs.

Egyebkent mindenutt dragabb a citrom ha kilonkent nezed mint a narancs.

Előzmény: Városliget Fényőre (4631)
Városliget Fényőre Creative Commons License 9 órája 0 0 4632

Akárhogy is, a topik tetszhalott. Vagy igazán az? Kárr.

Városliget Fényőre Creative Commons License 2016.04.19 0 0 4631

Üdv. Érdeklődök, hogy külföldön, pl. Itáliában is sokkal drágább a piacon a CITROm, mint a NARANCS? - És ha igen, mi a rejtélyes oka. (Legalábbis akit kérdezek, senki nem tudja.)

cobranco Creative Commons License 2016.03.13 0 0 4630

Akit érdekel, hogyan kell az isten háta mögött,őskori körülmények között egy "diétás" olasz kaját  készíteni,ime:

https://youtu.be/F3Rl9FRHnMw?t=1h7m17s

islamorada Creative Commons License 2016.02.12 0 0 4629

Usabeli vagyok pedig megneztem volna kozelebbrol.

Előzmény: tutuuka (4628)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.12 0 0 4628

Van párszáz kerámiatéglám kemence céljára...:}}

Kisméretű tégla.

Előzmény: islamorada (4625)
islamorada Creative Commons License 2016.02.11 0 0 4627

Hogy nehogy felreertheto legyen, a megolajozott tesztara a paradicsom es pizzafuszer utan jon a tobbi amit rateszel meg, sajt es a tobbiek...

Előzmény: islamorada (4626)
islamorada Creative Commons License 2016.02.11 0 0 4626

Hat megprobalom leirni.

A pizzafuszer, szaritott fuszerekrol beszelek; 2 evokanal oregano, 1 evokanal bazsalikom,fel evokanal fennel seed kicsit osszetorve, fel evokanal kakukkfu, 1 evokanal fokhagymapor, ezeket jol osszekeverni.

A pizzateszta, 1 kilo liszt, 3/4 evokanal semiola liszt, 1/2 evokanal so, negyed deci olaj, 3/4 deci langyos viz, 1/4 deci szaritott eleszto.

Dagasztani, gepben a legjobb, meg kell hozza langyos viz, majd meglatod mennyi ahhoz hogy jo puha teszta legyen. !0 percig hagyni a gepben, utana be a hutoszekrenybe egy teljes orara a tesztat es utana kesz is.

7 kilo lisztbol osztottam le, nem is volt egyszeru de a pizzas lany ennybol suti napona es egyszerre kesziti el mert a hutoben jol eallall a teszta aznap.

A pizzat amikor kinyujtom, szethuzkodom, megkenem olajjal/ nem szeretem az oliva izet, sima olajat hasznalok, ra a paradicsomszoszt es ekkor hintem meg a pizzafuszerrel. A leirt mennyiseg sok pizzara eleg de jol szord meg azert vele oket.

A pizzako nagyon jo de mondok neked valamit, van egy vastagtalpu aluminium tepsim es abban mindenfele pizzako nelkul pontosan ugyanolyan finom pizzat sutok mint a kovel. A masfele tepsikben nem.

Előzmény: gyuri860213 (4624)
islamorada Creative Commons License 2016.02.10 0 0 4625

Most nem erek ra de a nap folyaman leirom. Miert lenne titkos? Egy eredeti olasz szakacskonyvbol valo. A teszta is.

Nekem is van pizzako, sutolapat meg egy udvari fatuzeleses pizzasuto kemece hianyzik de majd azt is idovel.

A  pizzatesztam egy pizzasuto lanytol valo akinek ez a foglalkozasa  nagyban tudom leirni csak , de le kell osztani kicsire. Szoval majd jovok.

Előzmény: gyuri860213 (4624)
gyuri860213 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 4624

hát nem tudom de ég és föld a különbség a régi bl-55 és a mostani bl-80 as verizók között. főleg h már szereztem pizzakövet is, és azon sütöm 45 perc előmelegítés után. így fincsi ropogós és hólyagos a tészta. lehet bármilyen a feltét ha a tészta meg gumi vagy megüli a gyomromat.

Persze, leírhatod vagy akár privátba is mehet a titkos pizzafűszer keveréked :)

islamorada Creative Commons License 2016.02.10 0 0 4623

Ki a fene mondta hogy a pizza csak kulonleges lisztbol jo. Szerintem a sima liszt amibol a pizzasok is csinaljak tokeletesen megfelel. A pizza igazi sikere abban van hogy  vekonyra nyujtod es foleg hogy mi van a tetejen. A tetejevel kell inkabb torodni. Finomsagokat ra.

Nekem van jol osszeallitott pizzafuszer keverek ha akarod leirhatom.

Előzmény: gyuri860213 (4622)
gyuri860213 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 4622

Sziasztok.

 

Kapható 00-s pizzaliszt (igaz magyar, első pesti malom gyártja), mi róla véleményetek? van értelme venni? eddig bl80-nal csináltam.

másik hogy azt olvastam hogy élesztő elhagyásával is készíthető tészta, érett kovásszal. nem rozskovász hanem kenyérlisztből készített 10 napos kovásszal.

kenyeret szoktam csinálni és van kovászom a hűtőben. vagy az eredeti recept élesztővel írja? bár sztem régen nem volt élesztő csak kovász de mindegy.

judittom85 Creative Commons License 2016.02.02 0 0 4621

Gastro Art - Itáliai kulináris kalandozás

 

Az autentikus ízeket Giuseppe Scaricamazza, a BUONO - Olívaolaj- és tésztaszaküzletAbruzzoi tulajdonosa mutatja be. Az este egyik különlegessége a Fehér balsamico. Hogyan készül az olaj? Mi fán terem az olíva? Mi az a Pecorino? Mit jelent a DOC? Minden kérdésünkre meg fogjuk kapni a választ.

Az ételekhez illő borokat Mate Szokolai, aborbolt.com tulajdonosa prezentálja.

Helyszín: Egoist Cafe (1051 Honvéd utca 3.)
Dátum: 2016.02.04. Csütörtök, 19 óra.

 

https://www.facebook.com/events/439730049564882/

 

 

H_G Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4620

Van úgy, hogy emberek leszoknak a fórumozásról. 

Előzmény: Pirand Úr (4619)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4619

Küldök. De azért halkan csodálkozom - nem baj? - hogy hosszú évek óta a topik egyetlen törzstagja sem tette itt szóvá. (én nem vagyok törzstag). Furcsa, hogy én furcsállom?

Előzmény: beetee (4618)
beetee Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4618

Küldj neki egy mailt. Nyilvános a címe.

 

Előzmény: Pirand Úr (4617)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4617

Megnéztem. 2007 június 20-án íert ide utoljára, és semmiféle utalás nincs arra, hogy ezentúl nem ír ide. Namármost, akár sziciliai mesterszakács az illető, akér nem - ez kicsit izé... Vagy eltávozott az országból? (Ezt is be lehetne vallani.)

Előzmény: dulci (4616)
dulci Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4616

Nálam is be van kedvencelve ez a topik. Nem értek különösebben az olasz konyhához, de szívesen olvastam, és kipróbáltam ezt-azt. Örülök, ha feltámad.

Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.05 0 0 4615

Annakidején elköszönt a topiktől? Megindokolta valamivel, hogy nem ír többet, vagy "angolosan" távozott?

Előzmény: beetee (4614)
beetee Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4614

Te kevered Giannival.

Ő Antonio

 

Attól függetlenül, hogy ő már nem ír ide,még ezzel az egyszerű keresővel is jó kis adatbázis ez a topik.

Főleg Antonio közel ezer hozzászólása.

Előzmény: Pirand Úr (4613)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4613

Ő a Pomodoro főembere?

Előzmény: islamorada (4612)
islamorada Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4612

Antonio! Merre vagy?

Előzmény: H_G (4610)
islamorada Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4611

Jaj de benne lennek! Igen, tamasszuk fel!

Gondolom nezzunk jo jellegzetes olasz kajakat, tartositasi dolgokat, kulonlegessegeket!

Mit szoltok a fustolt paradicsomhoz? Valahol Szicilia kornyeken olyan kicsi paradicsomokat beleraknak haloba, osszekotik a fustre rakjak, a teveben lattam. Vagy 3 honapig megmarad romlas nelkul! Azt hasznaljak a kulonlegesebb pizzahoz, allitolag semmihez sem hasonlithato ize van. Ha akarjatok kinyomozom hogy hogy kell csinalni!

Előzmény: Pirand Úr (4609)
H_G Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4610

Ahhoz Antoniót kellene visszacsalogatnod.

 

Előzmény: Pirand Úr (4609)
Pirand Úr Creative Commons License 2015.02.04 0 0 4609

Támasszuk fel a topikot.

Zitka Creative Commons License 2013.10.11 0 0 4608

Kaleidoscopio Italia 2013

 

https://www.facebook.com/KaleidoscopioItalia

 

 

 

 

prwhrqkt Creative Commons License 2013.08.25 0 0 4607

visszaolvastam, és most látom ,hogy már 1x elmeséltem a pacalos élményemet.

 

nem minden részletre emékeztem jól, de a lényeg az talán nem veszett el. :-)

Előzmény: prwhrqkt (4606)
prwhrqkt Creative Commons License 2013.08.25 0 0 4606

egyszer munka miatt voltunk torino környékén, és az olasz kollégáktól kaptunk ebédjegyet , oda ahol ők szoktak kajálni.

éppen babos pacal volt aznap./ meg vmi szték a másik /

szóval én a babos pacalt kértem .

ezt a fajtát még nem ismertem, de nagyon jó volt .

szaga semmi , a bab szétomlott az ember szájában, a pacal szintén finom és puha.

a fűszerezés kellemes, de nem tudnám kibogozni, hogy miből állt.

 

amúgy a sógorom anyukája / genova közelében / paradicsomosan készíti a pacalt.

finom, szaftos /szagmentes/ .

érződik rajta , hogy pacal , és  hogy "tipico italiano ". :- )

Előzmény: carbonara (4604)
szkati Creative Commons License 2012.08.24 0 0 4605

A férjemnek megfőzöm, mert imádja. Ez úgy történik, hogy összerakom kuktába, beindítom, kinyitom a konyhaablakot, becsukom a konhaajtót és aztán uzsgyi! Kb. egy óra múlva visszatérek, kicsit befogom az orromat, kinyitom  a kuktát, betöltöm a megfőtt pacalt egy edénybe és megint menekülőre fogom. Ha már kihűlt, nem veszélyes!:)) 

Előzmény: carbonara (4604)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!