Keresés

Részletes keresés

Yamakawa Creative Commons License 2017.08.29 0 0 2007

Sziasztok!

 

Lenne egy olyan probléma, hogy egy előre gyártott php/mysql admin felületet szeretnék beilleszteni honlapomba, de próbálgatásaim során, nem tud kapcsolódni az adatbázishoz. "Database connection error. Please try again later or check your database connection parameters." hibaüzenetet ad, pedig jól adtam meg a paramétereket. Ez a kis script egyébként a PHP AdminPanel ingyenes verziója. Köszönöm  a segítséget.

Mokus2012 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 2006

Sziasztok

 

Van egy állattenyészto softwarem ami mySQL adatbázist használ. Admin fiókban nincs probléma a program futásával. Szeretném ezt a programot user jogú fiókban futtatni.

Az hogy maga a program administratori jogokkal fusson azt meg tudom oldani. De hol kell azt hogy a SQL adatbázis is admin joggal fusson user környezetbe?

 

A program indítását user fiókba admin joggal a következő beírással oldom meg mikor létrehozom a parancsikont.

pl.

runas /user:user fiók neveAdministrator /savecred “C:Program Filesxxxxxxxxx.exe“

 

Köszi a segítséget.

 

 

Udv

Attila

Szila73 Creative Commons License 2017.03.08 0 0 2005

Sziaszok!

 

Volna egy problémám, amin nem oldja meg magát, és egész nap ezen agyalok. Hátha valaki csinált már ilyet:

Van egy tábla, benne valid_from és valid_to dátum mezők, amiben a rekord érvényesség zárt intervalluma van. (valid_to NOT NULL)

Na ezt a tételt kéne napokra bontani, vagyis annyi tételt generálni belőle, ahány napot az intervallum felölel.

Na és ami amitől nehéz: SQL-el kéne, nem tárolt eljárással...

 

Persze az eredeti tételben lévő márőszámot majd el kell osztani a napok számával, de az nem probléma, csak a "granulálás".

 

Előre is köszi!

Mindenváró Ádám Creative Commons License 2017.02.03 0 0 2004

Sziasztok,

 

Van egy érdekes problémám, amire nem találok megoldást.. 

 

Foxpro-s kliensből hívok egy MySql tárolt eljárást. Az eljárás csinál ezt, azt, majd meghív egy másik eljárást, ami végül lekérdez egy DECIMAL(12,0) típusú tábla mezőt egy @változóba. Ezt visszakapja az első procedúra és végül ugyanezzel a visszakapott értékkel tér vissza a klienshez is ODBC-n keresztül. 

Sajnos mire megérkezik, addigra az egyszerű 1 értékből a Foxproban 1.0000000000000 lesz decimal(20,30 típussal) és ez további bajokat okoz.  Ilyen típust manuálisan létre sem lehet hozni benne.

 

Meg tudom oldani úgy, hogy a procedúrában round() -ot  küldök az eredményre, de nem értem mi a gond , így hogy bízzak meg az egészben? 

 

Szóval jó lenne tudni, hogy mi a baja... valahol a változóba történő lekérdezés és a procedúrák közötti mozgatás körül lehet a hiba. 

 

NevemTeve Creative Commons License 2016.06.13 0 1 2003

Még sosem dolgoztam MySql-lel, de talán ilyesmi tárolt eljárást lehetne alkotni:

 

DELIMITER $$

CREATE PROCEDURE fetch_0to1 ()
BEGIN
    DECLARE v_crsr CURSOR FOR SELECT ido, adat FROM tabla ORDER by ido;
    DECLARE v_finished INT DEFAULT 0;
    DECLARE v_ido TIMESTAMP;
    DECLARE v_adat INT;
    DECLARE v_prev_adat INT DEFAULT 1;

    DECLARE CONTINUE HANDLER
        FOR NOT FOUND SET v_finished = 1;
    OPEN v_crsr;
    get: LOOP
        FETCH v_crsr INTO v_ido, v_adat;
        IF v_finished = 1 THEN
            LEAVE get;
        END IF;

        IF v_prev_adat = 0 AND v_adat = 1 THEN
            SELECT v_ido;
        END IF;

        SET v_prev_adat = v_adat;
    END LOOP get;
    CLOSE v_crsr;
END $$

Előzmény: DVHadm (2001)
Laja73 Creative Commons License 2016.06.13 0 1 2002

Itt gondolom az adatra értetted, hogy 0 vagy 1

 

Sajnos csak "rondán" lehet megcsinálni

 

$q="

SELECT t1.ido AS ido, t1.adat AS adat
FROM (select id, ido, adat FROM tbl) AS t1
JOIN (select id, ido, adat FROM tbl) AS t2
ON t1.id = t2.id+1
WHERE t1.adat > t2.adat
";

 

Kell hozzá egy auto increment ID oszlop, és csak akkor működik, ha minden sor szerepel a lekérdezésben (nem szűröd)

Előzmény: DVHadm (1999)
DVHadm Creative Commons License 2016.06.13 0 0 2001

Köszi... de nagyon "vékony" a kliens,
szerveroldalon kell megoldanom.
Lehet hogy pythonban végignézem és visszaírom egy másik táblába.

Mégegyszer köszönöm.

Előzmény: NevemTeve (2000)
NevemTeve Creative Commons License 2016.06.08 0 0 2000

Legjobb lenne, ha írnál egy programot, tetszőleges nyelven (ha van MySql-ben tárolt eljárás, az is jó lesz): egy ilyen lekérdezés ouputját kell soronként olvasni, az előző sor értékét mindig megjegyezni, összehasonlítani és eldönteni, hogy fakadjon-e belőle output: SELECT ido, adat FROM tabla ORDER by ido

 

Persze lehetne harcolni többszörösen egymásba ágyazott SELECT-ekkel, de nem lenne szép.

Előzmény: DVHadm (1999)
DVHadm Creative Commons License 2016.06.08 0 0 1999

Tisztelt hozzáértők...

Mysql lekérdezéssel kapcsolatban bátorkodom megkérdezni a jelenlévőket.

Adott egy db benne 2 oszlop  ido, adat.

Az idő CURRENT TIMESTAMP az ido vagy 0 vagy 1,

percenként INSERT, vagy 1 vagy 0 az adat-ba.

 

A kérdésem az hogy hogyan tudok olyan SELECT-et írni ami csak azokat a sorokat listázza ki
amikor az adat 0-ról 1 re változik.

Kezdő kérdés de hát kezdő vagyok, próbálom a logikáját megérteni...

 

Válaszokat előre is köszönöm.

 

Laja73 Creative Commons License 2016.02.25 0 0 1998

Az igen!

Előzmény: NevemTeve (1995)
teerted Creative Commons License 2016.02.24 0 0 1997

Sajnos, nem jutottam a leírásoddal sem előbbre. Természetesen, nem a leírásoddal van a baj, hanem az én ismereteimmel.

 

Végül egy nagyon egyszerű megoldást választottam. Az adatbázisban megdupláztam a magyar szavak mezőjét, és az egyikben az 'ő' és 'ű' betűk helyett azok kódjait írtam be. A találatok kiíratásánál ezt a mezőt adtam meg. Ezzel a módszerrel mindkét nyelven lehet keresni. :)

Előzmény: NevemTeve (1995)
teerted Creative Commons License 2016.02.23 0 0 1996

Köszi, tanulmányozom, :)

Előzmény: NevemTeve (1995)
NevemTeve Creative Commons License 2016.02.23 0 0 1995

Írtam egy kis kérdezz-felelek doksit a témáról, talán hasznos lehet: http://web.axelero.hu/lzsiga/ekezet.html

Előzmény: teerted (1994)
teerted Creative Commons License 2016.02.23 0 0 1994

Sajnos, NEM. :(

Előzmény: NevemTeve (1993)
NevemTeve Creative Commons License 2016.02.21 0 0 1993

Szomorúan hallom, remélem, sikerült megjavítani.

Előzmény: teerted (1992)
teerted Creative Commons License 2016.02.21 0 0 1992

Szevasztok,

 

Nagy nehezen találtam egy keresőt az angol-magyar szótáramhoz, ráadásul még működik is. :)

 

A magyar szavak kiírásánál azonban a hosszú 'ű' és 'ő' betűk helyett kérdőjelet ír. 

Adatbázis illesztése UTF8_general_ci

Az oldal kódolása ANSI

 

Köszi

 

hellsing Creative Commons License 2016.02.03 0 0 1991

Üdv, segítség kéne php mysqli_multi_query kérdésben. Mitől lehet az, hogy ha átküldök 1000 insert vagy update utasítást, akkor az seperc alatt lefut, de ha ezt küldöm át:

 

TRUNCATE TABLE _test;

ALTER TABLE _test AUTO_INCREMENT=1;

INSERT _test SET dataField=1;

 

…akkor az eredmény: 2014 - Commands out of sync; you can't run this command now.

 

Ha csak egyféle utasításból küldök akármennyit, akkor az lefut, de ha keverem, akkor out of sync. Ha selectet küldök, akkor minden eredmény megjön, ergo store_result és free_result a helyén van. A hiba akkor sem jön elő, ha egymás után uttatok két multy_query-t: az egyikben 100 insert, a másikban pár update.

 

(Tudom, hogy nem sok értelme van egy táblába 100 külön isnertet küldeni egy mysqli_multi_queryvel. Még csak ismerkedek a multi query lehetőségeivel.)

 

Ez a tanulós php függvényem:

 

    function dbMultiQuery ( $dbConn , $sql , $key = false ) {
       
if ( is_array ( $sql ) ) {
           
foreach ( $sql as $q ) {
               
$query .= $q ;
           
}
           
$r = array ( ) ;
           
if ( MySQLi_multi_query ( $dbConn , $query ) ) {
               
do {
                   
if ( $result = MySQLi_store_result ( $dbConn ) ) {
                       
while ( $row = MySQLi_fetch_assoc ( $result ) ) {
                           
echo "row: " . $row . "<br />" ;
                           
if ( $key && array_key_exists ( $key , $row ) ) {
                               
$r [ $row [ $key ] ] = $row ;
                               
unset ( $r [ $row [ $key ] ] [ $key ] ) ;
                           
}
                           
else {
                               
$r [ ] = $row ;
                           
}
                           
MySQLi_free_result ( $result ) ;
                       
}
                   
}
                   
else {
                       
if ( MySQLi_errno ( $dbConn ) == 0 ) {
                           
return ( "success" ) ;
                       
}
                       
else {
                           
return (MySQLi_errno ( $dbConn ) . " - " . MySQLi_error ( $dbConn ) ) ;
                       
}
                    }
                   
if ( ! MySQLi_more_results ( $dbConn ) ) {
                       
break ;
                   
}
               
} while ( MySQLi_next_result ( $dbConn ) ) ;
               
return ( $r ) ;
           
}
           
else {
               
return ( MySQLi_errno ( $dbConn ) . " - " . MySQLi_error ( $dbConn ) ) ;
           
}
       
}
       
else {
           
return ( "failed" ) ;
       
}
   
}

Bertalan Imi Creative Commons License 2016.02.01 0 0 1990

Sziasztok!

 

Nagyon érdekes jelenségről szeretnélek titeket kérdezni. Van nálam három webfejlesztő. Fedora 23-t használunk és MariaDB-t az adatbázisok kezeléséhez. Úgy használják, hogy nincs jelszó a root felhasználóhoz, könnyebb, helyi gépen nem biztonsági probléma. Na most jön az érdekesség:

Az történik rendszeresen, hogy bejönnek és míg tegnap működött minden, másnap már nem. Valami adott jelszót a root felhasználónak amiről nem értesített egyetlen gépen regisztrált felhasználót se (vagyis a /var/mail az tök üres a usernek) Kiütni ki tudjuk a root jelszavát, az már majdnem rutinból megy. De mi és mikor ad jelszót a root felhasználónak? Valaki ilyet tapasztalt már?

Buzás péter Creative Commons License 2016.01.17 0 0 1989

Sziasztok!

Azzal küzdök, hogy mysql táblában van nekem egy csomó sorom. Van többek között nev, dátum, oszlopom. A sorokat úgy kellene tudnom leválogatni php-ból, hogy csak azokat a nev és a datum mező egyezik egy általam megadottal akkor az egész sort írja ki egy táblázatba. A listázás már megvan tehát a táblázat és a soronkénti kiolvasás megy csak azt kéne megoldani hogy csak azokat a sorokat írja ki ami én szeretnék nem az összeset

Köszönettel

Mindenváró Ádám Creative Commons License 2015.10.16 0 0 1988

Hello,

 

Igen, igazából  BLOB mező kell nekem, csak a bajom az volt vele, hogy lekérdezésben az ODBC driver General típusnak adta ezt vissza, amiből nekem gond kiszedni a tartalmat, míg sima bináris MEMO típusból simán csak ki tudom másolni.  Ezért akartam, hogy Text típus legyen, de bináris, amit nem zavarnak a spec karakterek a kiíráskor.

 

Megoldódott amúgy a dolog olyan képpen, hogy van egy MapBinary nevű tulajdonsága az odbc kurzornak, amit ha átállítok, akkor nem Generalnak jön le a BLOB, hanem memonak ahogy szerettem volna.

 


 

 

Előzmény: NevemTeve (1987)
NevemTeve Creative Commons License 2015.10.09 0 0 1987

A PhpMyAdmin-re gondolsz? Egyébként mi az a TEXT BINARY? Lehet, hogy a BLOB-ra gondolsz?

Előzmény: Mindenváró Ádám (1986)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2015.10.09 0 0 1986

Sziasztok,

 

Szinte biztos vagyok benne, hogy régebben használtam TEXT BINARY -val létrehozott bináris memo mezőt mysql-ben képfájl tárolásra.

 

Most megint előkerült ez a dolog, az aktuális mysql szerver programban viszont nem jön létre nekem már ilyen mező! Bejelölöm az adminban a binary checkboxot a létrehozáskor, le is fut nem ad hibát a create-re, de visszanézve már nincs benn a pipa és nem is működik úgy mint régen.

Megszűnt  ez a lehetőség a MySql-ben vagy mit csinálok rosszul?

 

 

Mr_Bell Creative Commons License 2015.08.16 0 0 1985

Tárgytalan, csak a root-nál volt ez gond.

Előzmény: Mr_Bell (1984)
Mr_Bell Creative Commons License 2015.08.16 0 0 1984

Sziasztok!
Centos 7 64 bit openvz VPS-en a phpmyadmin http-vel jól működik, de https-el nem enged belépni.

Ezt a hibát kapom:  ! Nem lehet bejelentkezni a MySQL szerverre.

Centos 6-on nem tapasztaltam ilyet.
A google-n nem sikerült megoldást találni.
Valami ötlet?

Apache:
Apache/2.4.6 (CentOS) OpenSSL/1.0.1e-fips PHP/5.4.44
Mysql:
Kiszolgáló verziója: 5.6.26 - MySQL Community Server (GPL)
Adatbázis-kliens verziója: libmysql - 5.6.26
phpmyadmin
Verziószám: 4.4.13, utolsó stabil verzió: 4.4.13.1

ervwrevwervwervewrv Creative Commons License 2015.06.22 0 0 1983
Meg lehet sértődni, ettől még rossz helyen kérdezősködsz.
Ez a topik a mysql adatbáziskezelőről szól.
Excel táblában/munkafüzetben keresni inkább lokálisan szokás, webre nem igazán jó, elég sok ok miatt. Sajnos nekem is ismerős a kérdés, nem véletlen, hogy nem írtam konkrét fórumot, ahol tudnának segíteni.
Előzmény: Balu424 (1981)
Laja73 Creative Commons License 2015.06.22 0 0 1982

Deja vu! Lehet, hogy egy másik fórumon, de ez a kérdés mán volt tuti.

Ez egy komplex (html-)php-mysql feladat, nem tudom, melyikre vonatkozik a kérdés. De nem lehet két sorban válaszolni rá. 

Az adatlopást meg legfeljebb megnehezíteni tudod, kivédeni nem. Ha más nem, manuálisan ki lehet másolni egyesével.

 

Előzmény: Balu424 (1979)
Balu424 Creative Commons License 2015.06.22 0 0 1981

megfogadom a tapasztalt hozzászólásodat

Előzmény: ervwrevwervwervewrv (1980)
ervwrevwervwervewrv Creative Commons License 2015.06.21 0 0 1980
Biztosan rossz helyen jársz.
Amit szeretnél, az nagyjából kivitelezhetetlen, ha jól értem a problémádat.
Inkább valami webes fejlesztéssel foglalkozó fórumon próbálj érdeklődni, ott talán még árajánlatot is tudnak adni, hogy a kivitelezés mennyibe kerülne.
A kérdésed és annak elhelyezése miatt nem javaslom, hogy magadtól kezdj neki.
Előzmény: Balu424 (1979)
Balu424 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 1979

sziasztok

Lehet hogy a problémámmal rossz helyen járok, de ha így van, akkor mondjátok meg hová forduljak. Ha nem, akkor segítsen valaki (ha tud)

A lényeg: van egy excel adatbázis (a könyvem). Ezt szeretném az interneten online kereshetővé tenni.

Az első gondom az lenne, hogy ha a weboldalt "visszafejtik" ne lehessen az excel táblázatot "kinyerni", tehát valahogy "titkosítani" vagy átalakítani kellene, amit a prgram (?) kezelni tudja, de aki megszerzi, az nem. De az elhanyagolható, az igazi problémám a következő lenne.

A második gond az adatbázis adatainak weboldalra kerülése. Ennek kereshetőnek kellene lenni (lenyíló ablak, vagy beírni lehessen egy ablakba s azt kiegészíti a helye alakra stb)

Ennek az rekordnak a járulékos adatait kelle megjeleníteni.

Valaki tudna ebben segíteni?
Az adatbázis egy része innen letölthető: http://www.baloghweb.hu/mindenkinek/debrecen_utcai.xls


Excelben működik, de hogyan lehetne ezt a weblapon működővé tenni?

 

Bonyolult voltam? megoldható?

 

üdv

 

Balu

 

 

PEti9108 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 1978

Sziasztok!

 

Eme hiba elhárítására kérnék valami javaslatot:

 

SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user '___________@'localhost' (using password: NO) hogyan lehetne hogy használja a jelszót?

 

Köszönettel

Péter

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!