Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Kép wie Sellő 2 napja Creative Commons License 24079
SzancsoPauza16 2 napja Creative Commons License 24078

Döbbenetes ez a NEMZETI ELHÜLYÜLÉS.

Büszkék lehetünk magunkra, hogy hagytuk kiölni magunkból a teljes szolidalitást, az együttérzést.

Ebben az országban, és a városunkban is az önzés egyetemi szinten van. Egy tál lencséért mindenki megvehető. Mint ahogyan leírtad inkorrekt módon ingyen osztogatva a város vagyonából kilóra veszik meg a

"kanapéforradalmárokat". Nyomorba döntve ezzel  azokat akik egy kapzsi, gátlástalan csapat áldozatait.

Ezeknek a családoknak értéktelenné vált a vagyona, és még az unokáik is nyögni fogják a város vezetőkkel (jegyző, pm) cinkos összekacsintását  a bankkal.

Sokan még most sem ébredtek fel.

Előzmény: házonbelül (24077)
házonbelül 3 napja Creative Commons License 24077

Félelmetes a közöny az egész ügy iránt, pontosabban a sumákolás.

A bírónő két napos betegsége vicc kategória , tisztán mutatja az igazságszolgáltatás nem megfelelő hozzáállását és abszolút lejön, hogy nem ítélkezik függetlenül ebben az ügyben sem az eljáró szerv.

Nagyon nehéz a bank hatalmas jogi apparátusával felvenni a kesztyűt és harcolni a nagy pénzeket mozgató háttérből irányítókkal.
Az önkormányzat hallgat, segítséget nem nyújt és semmi szándékot nem mutat a megoldásra, csak a kibúvókat keresi és a felelősség teljes hárítását.

Mindenki tisztában van vele, akinek rálátása volt a dokumentumokra , hogy hihetetlen hanyag ellenőrzés zajlott a hitelkérelmek elbírálásánál, úgy a bank és a úgy az önkormányzat részéről is.

Egy újabb lakossági fórum talán felkavarná az állóvizet, de politikamentesen és tényleg tényszerűen kellene a még maradék érdeklődő károsultat tájékoztatni a fejleményekről. Hol vannak a Tóbiás József által előterjesztett országgyűlési szinten feltett kérdésekre a válaszok? Miért nem lett egy ekkora , több milliós sikkasztási ügyből letartóztatás sorozat és miért nem látunk már ítéletet? Felmerült egyáltalán a hatóságok előtt , hogy lehetséges, hogy egy jól működő szervezett bűnszövetkezet tevékenykedett a városban és mozgatta, utaztatta a milliókat ? Mi van ha H.A. a maga mérhetetlen felelőssége mellett nem kizárólag egyedül vezette meg a több száz lakástulajdonost? Akik talán életük végéig nyöghetik majd a bank kamatait és fizethetnek súlyos összegeket a megvesztegetett bírák ítélete nyomán?
Ez az ügy végeláthatatlan és ha ebben a tempóban halad a büntetőper, akkor tényleg eladhatatlanok lesznek az ingatlanok , az ami korábban értéket jelentett egy családnak, otthont, az semmivé lesz és magára marad a kiszolgáltatott kisember.

Szégyen az a sok korábbi ígéret, ami elhangzott a nagy segítségnyújtásról, jogi támaszról, melyet a várostól kapnak a tulajdonosok.
Az meg, hogy a legtöbben a városban kanapéforradalmárok és megvesztegethetőek egy szeretetcsomaggal, két kiló liszttel és cukorral, na meg az ingyen virággal, az minősíti a teljes szellemi leárnyékoltságot, azt a mély kómát, amibe ez az ország és a kisvárosunk süllyedt.

Előzmény: SzancsoPauza16 (24076)
SzancsoPauza16 3 napja Creative Commons License 24076

Természetesen igazad van. Ahol én lakom ott minden lakógyűlés előtt számvizsgáló bizottságot, és jegyzőkönyvvezetőt, és hitelesítőket választunk. Ezek az emberek tudják a feladatukat, és felelősek a tetteikért. A jelenléti ívet, és jegyzőkönyvet minden lakó megkapja. A csalás azonnal kiderülne. Tehát a lakóközösséget óriási felelősség terheli, a bekövetkezett bajért. De ugyan így nem lehet felmenteni a hivatalt sem, mert Ők is mulasztottak a ellenőrzések elmaradásával, úgy műszaki, mint adminisztrációs szinten. Persze aki nem megy el a lakógyűlésre, az miért olvasná el a jegyzőkönyvet.

Gondolkozni kellene.

Nem fájdalmas az....................

Előzmény: károsult101 (24075)
károsult101 4 napja Creative Commons License 24075

Ha bele gondolok érthető, hogy nem eladhatóak ott a lakások, hiszen ki akar ilyen bizonytalan kimenetelű dolgokba belevágni. De azért az is megérne egy misét, hogy azok, akiknek a dolguk lett volna az ellenőrzés, Ők megússzák-e a felelősségre vonást, hiszen a tv szerint nekik kötelességük lett volna az ellenőrzést elvégezni. Azzal, hogy ezt elmulasztották, gondatlanságból éppen úgy bűnösök, mert asszisztáltak az egészhez, mint ahogy arról is meg vagyok győződve, hogy a Hivatalban sem stimmelt minden. De hát össze nő ami össze tartozik, és egymást fedezve próbálnak kihátrálni a felelősségre vonás alól. A kérdés most már tényleg csak az, hogy mikor lesz ebből valóban ügy és a Hartné tényleg borít-e?

Előzmény: SzancsoPauza16 (24074)
SzancsoPauza16 4 napja Creative Commons License 24074

Ez egy szutyok haszonleső társaság.Majd mások kikaparják a gesztenyét.

Ugyan ez megy országosan is. Otthon ül, és néz ki a hülye fejéből, majd mások döntenek helyette.Ingyen kaja, ingyen pia, ingyen csomag.  Ő már meg van elégedve. A többi nem érdekli.

Azt hallottam, hogy a Hartné  súlytotta övezetben nem lehet egyetlen lakást sem eladni. Ha meghallják, hogy bíróságon van az ügy, és teljes vesztésre állnak, akkor köszönik szépen de tovább állnak.

Előzmény: károsult101 (24071)
károsult101 4 napja Creative Commons License 24073

Csak ez a szám elkeserítően magas!!! S ha ez így fog tovább folytatódni, akkor annak a kevés 6-8 embernek is el megy a kedve, hogy elmenjen, hiszen potyára senkinek sincs kedve utazgatni és azt hallani, hogy megint miért nincs tárgyalás. Nézd meg a választásokat. Elindult a Korcsmáros doktor. Ő aztán tényleg harcol a házakért. Az emberek mellé álltak????!!!! Megköszönték a nyertes pert???? Lásd Bólyai!!! Nem!!!!! Lesz..ták magasról. Oda adták a szavazatukat másnak aki szebben tud mosolyogni és megveszi őket bagóra egy virágos kert díjjal stb.

Előzmény: Szörnyhúzó (24072)
Szörnyhúzó 4 napja Creative Commons License 24072

Gondolom ugyanazok a személyek tanúsítanak érdektelenséget a tárgyalás iránt, akik annak idején egyetlen társasházi közgyűlésre sem mentek el, hogy legalább minimális mértékben rálássanak a közös képviselő tevékenységére.

Előzmény: károsult101 (24071)
károsult101 4 napja Creative Commons License 24071

Csak a tisztánlátás miatt és hogy megerősítsem, hogy sajnos mennyire igazad van.

 

1. Hartné ellen már 2013-ban vádat emeltek valamikor a tavasszal, igaz csak x ház esetében.

2. Ehhez képest csak 2014.októberére tűzték ki az első tárgyalást. Vajon miért?????

3. Valóban lefújták a tárgyalást, habár nekem sok minden más is feltűnt, mint neked:

    - Szerintem Hartné abszolút nem volt magabiztos és nem láttam vigyorogni, de ez az én véleményem.

    - Mi lakók alig voltunk jelen kb. 6-8 fő. Kérdem én hol volt a többi károsult????

    - Felettébb érdekes volt, hogy rajtunk kívül csak az egyik ház jogi képviselője dr. Korcsmáros Iván volt még

      jelen és a Hartné az ügyvédjével senki más. Ezek szerint mindenki más - Önkormányzat, Bank, többi ház jogi képviselője - 

      értesítve lett, hogy a tárgyalás elmarad???!!!!!!! Ha igen, akkor mi miért nem???

4. Miért maradt el a tárgyalás, ha a bírónő alig két nap múlva már tárgyalt. Biztos gyors lefolyású betegsége volt.

5. Miért van az, hogy az Önkormányzat és annak ügyvédje rendszerint idő előtt kap meg bizonyos információkat, amikről 

    elfelejtik tájékoztatni a károsultakat.

6. Azóta már azt rebesgetik hogy a többi még fennmaradó házzal is vádat emeltek. Ha ez így van, miért nincs még tárgyalás 

    kitűzve???

 

Sokan sok kérdést feltettek már és ennyi idő után is csak a bizonytalanság és a kérdések maradnak. Én is hallottam már olyan verziót, hogy a Hartné a Bírósági tárgyaláson borítani fog és csak azért ott, mert a rendőrségi szakban egyeseknek napi bejárása volt az anyagokba. S ha bele gondolunk abba, hogy most ki a Pest Megyei Rendőrfőkapitány, akkor akár lehet is benne valami!!!!

Előzmény: SzancsoPauza16 (24070)
SzancsoPauza16 5 napja Creative Commons License 24070

Hogy mekkora sumákolás folyik ebben az ügyben azt semmi nem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az októberi tárgyaláson megjelentek a károsultak az ügyvédjükkel, Hartné az ügyvédjével, és a Bíróságon közölték velük, hogy a tárgyalás a Bírónő betegsége miatt elmarad.Hartné vigyorral az arcán autóba ült, és elhajtott.

Azóta nem volt tárgyalás, de még új időpont sincs.

Így működik az igazság szolgáltatás, ha kézi vezérléssel irányítják.

Hogy ez kinek jó?

Nem olyan nehéz a választ megadni.

A károsultaknak ugyanis fizetni kell.

Előzmény: házonbelül (24068)
Fekete Palkó 2015.01.22 Creative Commons License 24069

Valaki egyszer azt írta, hogyha valaki itt felállna, akkor vinné magával az egész bagázst.

Mindenki tud mindent, de hallgat. Vétkesek közt cinkos aki néma....

Előzmény: házonbelül (24068)
házonbelül 2015.01.22 Creative Commons License 24068

Az a baj,hogy ebbe a tarsasház botrányba már mindenki belefárad, csak a hallgatás van, a tettes vagy tettesek lapulnak vagy éppen élik világukat. Sok házban a bűnösök helyett fizetnek a bűntelenek és már senki nem akarja hangzatos ígéretekkel megmenteni őket. Elképesztő az a moràlis posvány amibe ez a város süllyedt a vezetése okán.Sokan nézegetik ezt az oldalt és próbálnak informálódni, de tenni senki, kevesek kivételével nem tesz semmit.Miért kell ennyire beletörődőnek lenni kedves varoslakók?!Soha nem fogjuk már megtudni az igazsagot, csak egyre tavolodunk egymástól is és már senki nem kérdez. Nagyon szomorú ez a kisvárosi téboly. 

Zalaréme 2015.01.21 Creative Commons License 24067

Ez az eredménye annak, hogy ebben az országban megszűnt a jogbiztonság.

Mindig az erősebb kutya............húzza a szánkót.

A bankokkal szemben az állam, a lakókkal szemben a bankok.

Előzmény: házonbelül (24065)
Kép wie Sellő 2015.01.21 Creative Commons License 24066

Téglagyár Százhalombattán

Százhalombatta Óvárosában található téglagyárat Freiberger Dávid alaptította 1893-ban. A gyár egyes források szerint 1894-ben vagy 1896-ban kezdte meg működését.  A gyárat az óbudai székhelyű BHON-DRASSE társaság létesítette a dél-budai térség téglagyáraként, az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

házonbelül 2015.01.20 Creative Commons License 24065

érdekes, hogy ebben az ügyben is a R.Bank került képbe:


http://nol.hu/belfold/elobb-a-jog-utana-az-igazsag-1509619

Béni a megélhetési 2015.01.16 Creative Commons License 24064

Sok helyi potentátnak nem áll érdekébe. Messzire érnek a kezek.

házonbelül 2015.01.15 Creative Commons License 24063

Valaki mondja már meg, hogy miért nem emeltek vádat 2013óta Hart Andreával szemben?Ha lezárult a nyomozás, akkor miért nincs fejlemény?! 

dur-molka 2015.01.11 Creative Commons License 24062

Legjobb tudomásom szerint a választások lezajlottak. A törvény előírja, hogy a választási plakátokat egy hónapon belül el kell távolítani. Amennyiben ezt a pártok nem teszik meg, akkor az önkormányzatnak kötelessége eltávolítani, de a munkák költségeit ki kell számlázni azoknak akik kihelyezték.

Szerintem ez a törvény a mi városunkra is vonatkozik.

Vagy talán mégsem?

Százhalombatta kis királyság? Ahol korona van, és fej nincs?

Nem tudtam.

stux úr 2015.01.07 Creative Commons License 24061

Ha belegondolsz, akkor nem olyan nagy talány.

Valaki nagyon sokat fizetett a Jobbik Lista 1. helyéért.

A többi már sima ügy. De természetesen korrupcióról nem beszélnek............

Előzmény: Misi Mutyi (24059)
Kép wie Sellő 2015.01.07 Creative Commons License 24060
Misi Mutyi 2015.01.01 Creative Commons License 24059

A V.Peti vajon milyen pénzből pattant ki ciprusra? :D

Hazaáruló :)

Kép wie Sellő 2014.12.31 Creative Commons License 24058

http://www.kormany.hu/download/7/36/30000/Pest_megye.pdf Letörném a kezét, aki leírja, hogy Szászhalombatta!

Törölt nick 2014.12.28 Creative Commons License 24057

Ennél sötétebb dolgok is zajlanak ott. Lopott autókat parkoltatnak tréleren a VSZK előtt és a hátsó részen. Aki arra fut naponta az néha láthatja. Ezt is tudja a hivatal. Lopott autós balhé is volt már a VSZK háza táján kettő is. Ennek elsimítását is a hivatal végezte politikai utasításra. A fenyegetőzéstől nem félek. A vonalam hardveresen védett és már messze élek. Igaz egy hivatali dolgozó csöpp fia információkat csepegtet a helyi nagyfőnök felé az indexel kapcsolatosan, mint ott dolgozó. Szegényke nem tudja hogy törvénytelenül és figyelik odabent. Ez is kényes dolog. A helyi politikai korrupciós ügyek pedig hamarosan nagyobb tv nyilvánosságot kapnak. Lehet hogy már a belügynek is kínos dolgok zajlanak itt? Politikai bűnszervezetben elkövezett sikkasztás, hűtlen kezelés, hatalommal való visszaélés, korrupció. Megjegyezve, hogy Hart Józsefné egy ideje azt rebesgetik védett tanú.

Fanzstadti 2014.12.28 Creative Commons License 24056

Amit itt leírtál az egy kutya komédia. Én már nagyon régen élek ebben a városba, és azt gondoltam hogy már semmivel nem lehet meglepni. De tévedtem. Azt mindenki tudja, hogy  a város uszodái soha nem voltak nyereségesek. De lehetne példákat mondani, hogy mi minden veszteséges ebben a városban. Summerfest, Battai napok, Öregek napja , ingyen csomag osztás, virág osztástűzijátékok. Lézer shaw-ok stb. De az általad leírtak kimerítik a rágalmazás, és a rossz hírnév keltését. Az általad leírt személyek közül ismerek embereket, akinek a becsületességéhez nem fér kétség.

Ha színes a fantáziád annak örülhetsz, de nem kellene leírni, mert értelmetlen és következményei lehetnek.

Előzmény: Törölt nick (24054)
Hurka György 2014.12.28 Creative Commons License 24055

Igazán akkor lennél tökös, ha ezt a hazugság halmazt névvel vállalnád.

Ehhez viszont gyáva vagy!!!!

Előzmény: Törölt nick (24054)
Törölt nick 2014.12.28 Creative Commons License 24054

Egészen mást hallottam. A testület bajban van az említett intézménnyel. A VSZK vezetője az elmúlt évtizedben ellopott mindent ami mozdítható volt a cégtől. Az utolsó vasszöget is elvitte. Fiktív számlákkal cégekkel, több százmilliós kárt okozott. A hivatal régóta tud az ügyes bajos dolgairól és figyelik. Vezérnek is egyre kínosabb a dolog, de az intézményvezető bizonyos uszodafelújítási munkálatokkal kapcsolatosan túl sokat tud, ezért kéz kezet mos. A dolgozók elmondásai alapján a VSZK épületei düledeznek, rogyadoznak, gépészetileg is leamortizálódtak. Mivel évek alatt eltűntek a felújításra szánt pénzek és minden látszat, ráadásul bevételek sincsenek az egész egy veszteséges nagy halom kupac. Milliárdok kellenének az reorganizációhoz. Ilyen vezető alatt nem lehet semmilyen fejlesztést véghezvinni, hiszen egy feneketlen zsákba öntik a pénzt.

 

A vízilabda szakosztály két vezetője közül az egyik, összeállt egy képviselővel és sok pénzt akartak csinálni. Állami és vállalkozói támogatásokat akartak eszetlen beruházások közepette lenyúlni. A testületben egyre többen tartották a kezüket és egyre magasabbra lett srófolva az ár, a normálisabb képviselőknek és a hivatalnak ez szemet szúrt, ezért elvetették az egészet. Azonban látva, hogy a szakosztály egyik vezetője is korrupt, nem mernek támogatást adni. A szülők nem veszik észre, hogy rengeteg tagdíjat befizetnek, egy százalékok is érkeznek, önkormányzati és állami pályázati pénzek is érkeznek, még sincs soha semmire pénz. Magyarul mondva ellopják. Ennyi a két sztori.

Oknyomozó zsurnaliszta 2014.12.27 Creative Commons License 24053

A választási kampányban az ÉSZKE híradó nép butító kiadványában a következő hazug ígéret olvasható.

 

"A strand területét fedett, télen is üzemelni képes élménymedencével, csúszdákkal, wellness és szépségipari szolgáltatásokkal bővíthetjük. A szabadidő központot sportpályáink fejlesztésével, új multifunkciós csarnok megépítésével a kialakuló egészséges életmód kedvelt helyszínévé tehetjük. Közvetlenül kapcsolódik ide az erőművi csatornák hasznosításának lehetősége vízi sportok számára. A szabadidő központ térsége kiterjeszthető, szállásférőhellyel bővíthető és bekapcsolható a dunai sporthajózás vérkeringésébe is".

 

Ezekkel a tényekkel amit voltak szívesek ingyen minden postaládába eljuttatni nehéz vitatkozni, és nehéz letagadni. Vannak még ilyen magamfajta mazohisták akik elteszik az ilyen hazug szennylapokat, és

alkalolomadtán idéz belőle. Ha valakinek mániája a hazudozás, az legalább ne írja le.

A szó elszáll az írás megmarad. Az ország több városában ahol sokkal kevesebb lehetőség van a sportok támogatására megoldják a város pénzéből az ilyen támogatásokat. Itt csak ígéretek vannak.Már két éve nem téliesítik a Strand verseny medencéjét, pedig a vízilabda szakosztály a pénz nagy részét előteremtette.

De nem kellett inkább hazudoznak. Ostoba szűk látókörű tanácsadóktól fogadnak el ötleteket. Az egyik ilyen észlény azt tanácsolta, hogy fussanak a gáton!!!!!!!!!!!!!

EZ A SZERENCSÉTLEN MÉG ÉLETÉBEN NEM LÁTOTT VÍZILABDA MÉRKŐZÉST.  Ezt ugyanis vízben játszák, és nem vízközelben.

Mert ha látott volna akkor ilyen hülyeséget nem mondana. A szomorú az, hogy ezek döntenek a támogatás odaítéléséről. De miért is csodálkozunk,amikor egyetlen épkézláb gondolkozású személy nincs közöttük. Talán ha elgondolkoznának azon, hogy egy országosan elismert sikeres sportág helyi képviselőt hozzák méltatlan és lehetetlen helyzetbe.

 

Próbálja lecserélni a rózsaszínű szemüveget, mert már nem divat.A vízilabdásokat csúnyán beetették, a hazug ígéretekkel. Nincs egyetlen vezető aki elmenne egy mérkőzésre, és megnézné, hogy a szülők, és a játékosok mennyi erőfeszítést tesznek a siker érdekébe.

A két K L úgy viselkedik, mint ha ők fújnák a passzátszelet.

Még a városért semmit nem tettek, csak onnan kivettek.

Szégyenletes dolog, hogy ilyen szószegő hazug vezetői vannak a városnak. Kivétel nélkül.

 

Előzmény: frady bandy (24033)
Misi Mutyi 2014.12.13 Creative Commons License 24052

Szaiasztok!

Dobjon meg már valaki lécci infókkal megosztós fűtés korszerűsítéssel kapcsolatban.

Ami érdekelne: - Beruházási kts/lakás

                        - Fűtési díj csökkenés/hó

                        -Létezik igazságos elosztás a lakók között?

Közös képviselő tervezi, hogy megoldja a mi pénzünkből, persze a javunkat akarja :D

Előre is köszi ;)

Törölt nick 2014.12.12 Creative Commons License 24051

Az elmúlt évtizedekben 10 milliárdnyi közpénz tűnt el korrupcióból kifolyólag Százhalombattán. Remélhetőleg a számonkérés elkezdődik. A politikai kiskirályokra lesújt a törvény. Battáról is egész szép kis anyagot kapott a belügyminiszter.

 

Pintér: az önkormányzati vezetőket kísérti leginkább a korrupció

 

A belügyminiszter szerint ha az önkormányzatok magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél 620 milliárd forint adósság halmozódott fel - mondta. Pintér Sándor beszélt arról is, hogy az önkormányzati vezetőknek nagyon nehéz nemet mondaniuk a korrupcióra, mert esetükben nemcsak anyagiakról van szó, hanem barátságokról, együttélésről is. Az ÁSZ elnöke szerint pedig a vállalati szféra támogatást kijáró, lobbista rendszerré vált.

Az önkormányzati vállalatok adóssága több mint 1000 milliárd forint, miközben a teljes önkormányzati rendszer működtetésére 781 milliárd forint jut - mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Állami Számvevőszéknek az önkormányzatok ellenőrzésének tapasztalatairól, a jó gyakorlatokról szervezett pénteki, budapesti szemináriumán.

Pintér Sándor az önkormányzati rendszerről szóló nyitó előadásában emlékeztetett: 2078 önkormányzat adósságát vállalta át az állam a közelmúltban, 1368 milliárd forint értékben, és akkor abban bíztak, hogy sikerült megállítani az önkormányzatok eladósodását. 

Ebben tévedtek - mondta -, az önkormányzatok ugyanis, ha magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő vállalatoknál 620 milliárd forint, a 10-50 százalék közötti önkormányzati tulajdonú vállalatoknál pedig 382 milliárd forint adósság halmozódott fel, azaz 1002 milliárd forintos "kétes hiány" van az önkormányzati vállalatoknál. Az önkormányzatok állami támogatására 781 milliárd forintot szánt az állam, ebből működtetik a teljes önkormányzati rendszert - emlékeztetett. 

Pintér szerint meg kell vizsgálni, képesek-e az önkormányzati vállalatok kigazdálkodni ezt az összeget, hogy ne megint az államnak kelljen helytállnia, kisegítenie az önkormányzatokat. 

Pintér szerint a legnagyobb korrupciós kísértés

A belügyminiszter beszélt arról is, hogy az önkormányzati vezetők, a polgármesterek, a képviselők vannak leginkább kitéve a korrupció kísértésének. Az önkormányzati vezetőknek nagyon nehéz nemet mondaniuk, mivel nemcsak anyagiakról van szó, hanem barátságokról, együttélésről, arról a kapcsolatrendszerről, amelyben élnek, "de tudniuk kell, hogy mindig a nem a helyes válasz" - fogalmazott. 

Pintér Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy költségvetésük tervezésekor az önkormányzatoknak figyelembe kell venniük saját lehetőségeiket, mert a tárca tapasztalatai szerint sokan eleve túlköltekezésre terveznek, és abban bíznak, majd az állam kisegíti őket. 

ÁSZ: A vállalati szféra lobbista rendszerré vált

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke előadásában elismerte, hogy az önkormányzati vezetők nehéz helyzetben vannak, amikor saját vállalataikkal tárgyalnak, mivel a vállalati szféra támogatást kijáró, lobbista rendszerré vált, a vállalatok többsége a segélyezésre szocializálódott. Az ÁSZ-elnök azonban azt tanácsolta az önkormányzati vezetőknek, hogy saját belső ellenőrzési rendszerüket terjesszék ki vállalataikra is. 

Felelős tulajdonosi joggyakorlásra van szükség - mondta. Ehhez pedig érdemi, rendszeres kontroll, beszámoltatás, belső ellenőrzés, valamint megfelelő felügyelet és ellenőrzés szükséges. Nem lehet megfeledkezni a megfelelő önköltségszámításokról, a megalapozott árképzésről, a források ehhez igazított biztosításáról, mert csak ezek után várható szabályszerű működés, fenntartható és színvonalas közszolgáltatás - mondta az ÁSZ-elnök.

Törölt nick 2014.12.11 Creative Commons License 24050

Hartnè ès az ellopott egymilliàrd? Misike nyugton alszik?