Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Misi Mutyi 6 napja Creative Commons License 24052

Szaiasztok!

Dobjon meg már valaki lécci infókkal megosztós fűtés korszerűsítéssel kapcsolatban.

Ami érdekelne: - Beruházási kts/lakás

                        - Fűtési díj csökkenés/hó

                        -Létezik igazságos elosztás a lakók között?

Közös képviselő tervezi, hogy megoldja a mi pénzünkből, persze a javunkat akarja :D

Előre is köszi ;)

Szellem Kutya 2014.12.12 Creative Commons License 24051

Az elmúlt évtizedekben 10 milliárdnyi közpénz tűnt el korrupcióból kifolyólag Százhalombattán. Remélhetőleg a számonkérés elkezdődik. A politikai kiskirályokra lesújt a törvény. Battáról is egész szép kis anyagot kapott a belügyminiszter.

 

Pintér: az önkormányzati vezetőket kísérti leginkább a korrupció

 

A belügyminiszter szerint ha az önkormányzatok magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél 620 milliárd forint adósság halmozódott fel - mondta. Pintér Sándor beszélt arról is, hogy az önkormányzati vezetőknek nagyon nehéz nemet mondaniuk a korrupcióra, mert esetükben nemcsak anyagiakról van szó, hanem barátságokról, együttélésről is. Az ÁSZ elnöke szerint pedig a vállalati szféra támogatást kijáró, lobbista rendszerré vált.

Az önkormányzati vállalatok adóssága több mint 1000 milliárd forint, miközben a teljes önkormányzati rendszer működtetésére 781 milliárd forint jut - mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Állami Számvevőszéknek az önkormányzatok ellenőrzésének tapasztalatairól, a jó gyakorlatokról szervezett pénteki, budapesti szemináriumán.

Pintér Sándor az önkormányzati rendszerről szóló nyitó előadásában emlékeztetett: 2078 önkormányzat adósságát vállalta át az állam a közelmúltban, 1368 milliárd forint értékben, és akkor abban bíztak, hogy sikerült megállítani az önkormányzatok eladósodását. 

Ebben tévedtek - mondta -, az önkormányzatok ugyanis, ha magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő vállalatoknál 620 milliárd forint, a 10-50 százalék közötti önkormányzati tulajdonú vállalatoknál pedig 382 milliárd forint adósság halmozódott fel, azaz 1002 milliárd forintos "kétes hiány" van az önkormányzati vállalatoknál. Az önkormányzatok állami támogatására 781 milliárd forintot szánt az állam, ebből működtetik a teljes önkormányzati rendszert - emlékeztetett. 

Pintér szerint meg kell vizsgálni, képesek-e az önkormányzati vállalatok kigazdálkodni ezt az összeget, hogy ne megint az államnak kelljen helytállnia, kisegítenie az önkormányzatokat. 

Pintér szerint a legnagyobb korrupciós kísértés

A belügyminiszter beszélt arról is, hogy az önkormányzati vezetők, a polgármesterek, a képviselők vannak leginkább kitéve a korrupció kísértésének. Az önkormányzati vezetőknek nagyon nehéz nemet mondaniuk, mivel nemcsak anyagiakról van szó, hanem barátságokról, együttélésről, arról a kapcsolatrendszerről, amelyben élnek, "de tudniuk kell, hogy mindig a nem a helyes válasz" - fogalmazott. 

Pintér Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy költségvetésük tervezésekor az önkormányzatoknak figyelembe kell venniük saját lehetőségeiket, mert a tárca tapasztalatai szerint sokan eleve túlköltekezésre terveznek, és abban bíznak, majd az állam kisegíti őket. 

ÁSZ: A vállalati szféra lobbista rendszerré vált

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke előadásában elismerte, hogy az önkormányzati vezetők nehéz helyzetben vannak, amikor saját vállalataikkal tárgyalnak, mivel a vállalati szféra támogatást kijáró, lobbista rendszerré vált, a vállalatok többsége a segélyezésre szocializálódott. Az ÁSZ-elnök azonban azt tanácsolta az önkormányzati vezetőknek, hogy saját belső ellenőrzési rendszerüket terjesszék ki vállalataikra is. 

Felelős tulajdonosi joggyakorlásra van szükség - mondta. Ehhez pedig érdemi, rendszeres kontroll, beszámoltatás, belső ellenőrzés, valamint megfelelő felügyelet és ellenőrzés szükséges. Nem lehet megfeledkezni a megfelelő önköltségszámításokról, a megalapozott árképzésről, a források ehhez igazított biztosításáról, mert csak ezek után várható szabályszerű működés, fenntartható és színvonalas közszolgáltatás - mondta az ÁSZ-elnök.

Szellem Kutya 2014.12.11 Creative Commons License 24050

Hartnè ès az ellopott egymilliàrd? Misike nyugton alszik?

Zalaréme 2014.12.11 Creative Commons License 24049

Budaörs már tiltakozik. A közlekedés átterelődik a 6-70 utakra.

Biztosra veheted, hogy Érd nem fog tiltakozni. A közlekedés lelassul, és elviselhetetlenné válik az autózás. Még hány bőr van rajtunk, amit le lehet húzni?

Azt szokták mondani, hogy a libát minden évben meg kell tépni. De meg kell várni amíg megtollasodik.

Most mi éppen le vagyunk gatyásodva!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (24048)
Törölt nick 2014.12.10 Creative Commons License 24048
m0, m6, m7 fizetős lesz végig
Megélhetésiek 2014.12.10 Creative Commons License 24047

Mikor hagyják már abba a napirend helyetti önfényezést ezek a megélhetésiek.

Dolgoznának inkább.

Talán a be nem tartott ígéretekről kellene ilyen sokat beszélni. Több kötetre való van már belőlük.

A fölösleges pénz szórás helyett ezeket kellene teljesíteni.

Előzmény: Törölt nick (24046)
Törölt nick 2014.12.10 Creative Commons License 24046
Béni a megélhetési 2014.12.08 Creative Commons License 24045

Lehet hogy tévedek, de a Sportvárosra az a jellemző, hogy a létesítmények kifogástalan állapotban vannak, és azt a sportolók, tömegsportolók, utánpótlás nevelés, és szabadidő sportosok is használhatják.

Mint tudjuk ebben a városban ez egyre jobban nem így van. A reményteljes Vízilabda szakosztály kénytelen más városokban edzést tartani, mert nincs olyan uszoda, ahol labdás edzéseket lehet tartani.

Érti ezt valaki. Mert akkor magyarázza el nekem is, hátha én is érteni fogom. A városnak HÁROM uszodája van, és  nem lehet vízilabdázni. Érden a Kondorosi úton, Ferencvárosban, Vecsésen, Budafokon lehet, Ebben a városban nem. Meg lehet nézni a Facebookon, hogy a szakosztály hol tart edzéseket, és a szülőknek nem kis költséggel kell szállítani a gyermekeiket.

Ki kellene már rúgni a hülye tanácsadókat. Ha nem használnak, legalább ne ártsanak.

Előzmény: frady bandy (24033)
dur-molka 2014.12.05 Creative Commons License 24044

Két évvel ezelőtt Barcelonában beígért a Pm 20 millió Ft-ot a 2020-as vizes VB-re. Senki nem engedélyezte. Saját szakállár a város vagyonából. Most itt lenne a lehetőség, hogy a város egyik legszegényebb családján segítsenek. Most miért nem teszik meg? Nincs rá pénz?

Ennél fontosabb dolog most nincs a városban.

Cselekedjenek, minél gyorsabban. Jön a tél.

Előzmény: Vám Pirike (24043)
Vám Pirike 2014.12.05 Creative Commons License 24043

Mielőtt a mellényről lepattognának a gombok talán el lehetne gondolkozni azon a fényes tekintetűeknek, hogy a XXI . században élünk. A rengeteg fölösleges és rossz beruházások helyett a rászorultakon kellene segíteni. Nem olyan régen voltak a választások ahol fűt- fát ígértek. A szociálpolitikai TS ilyenkor miért nem tesz javaslatot a megoldásra. Tudomásom szerint minden településnek vannak olyan lakásai amelyeket havária helyzetekre tartanak fenn. Amikor a keletről érkezett  családok mindegyike kapott lakást, amelyet piaci áron eladtak, akkor azokat honnan vették elő. Most egy elesett, rászorult családról van szó. Ezt miért nem lehet megoldani. A Főtéri eladatlan lakásokból miért nem lehet felajánlani egyet a családnak.

Ja igen . Ehhez ész, és empátia kellene.

Ezeknek pedig nincs. Egyik sem.

Előzmény: Törölt nick (24042)
Törölt nick 2014.12.05 Creative Commons License 24042

Battán élni büszkeség! Mint kiderült a sajnálatos hírből, hogy többen laknak még Battán barlanglakásokban vezetékes víz és villany nélkül!

Törölt nick 2014.12.01 Creative Commons License 24041
http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=27207 nem tonna az?
Rongy Kuvik 2014.12.01 Creative Commons License 24040

Majd a fiuk tesznek róla.

 

Előzmény: Törölt nick (24039)
Törölt nick 2014.12.01 Creative Commons License 24039

http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=27191 szerintem előbb-utóbb be fog zárni úgyis. 

Törölt nick 2014.12.01 Creative Commons License 24038

http://www.battanet.hu/elmarad-a-fenyfelgyujtas/ szerencsére az Advent nem marad el!:)

francibácsi 2014.11.30 Creative Commons License 24037

 

Az egyházi év első napja.

Advent első vasárnapja.

Várakozás az Úr eljövetelére.

Békességet, nyugalmat mindenkinek.

Törölt nick 2014.11.28 Creative Commons License 24036

http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=27192

 

Remélem én értelmezem félre a cikket... szóval jött az érdi és a battai parancsnok, ezalatt a gyilkos meg elsétált?

Törölt nick 2014.11.28 Creative Commons License 24035

Balogh Lajostól számítva hány ember ment el idegen kéz által? 

Előzmény: SzancsoPauza16 (24034)
SzancsoPauza16 2014.11.28 Creative Commons License 24034

http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/11/27/beismero-vallomast-tett-a-szazhalombattai-gyilkos/

 

"Ez nagyon szomorú a mi kicsiny városunkban, ahol tök jó a közbiztonság, és remek örző-védőink vannak ....."

 

Tényleg az utóbbi időben drog problémák, és gyilkosság miatt híresült el a városunk. A drognak halálos áldozatai is voltak. Mint most a szóbeszéd szerint a mostani gyilkosság is kábítószer hatása alatt történt.

Nincs intézkedés, csak agyon hallgatása a dolgoknak. Az adminisztráció(cenzura) elhallgatja a kényes kérdéseket, csak a siker propagandát nyomják a szánalmas helyi sajtóban.

 

Arról sem számolnak be, hogy minden nap délben a katolikus templom udvarán a szegényeknek, és a rászorulóknak ebédet osztanak. Naponta kb 200 adagra van igény.

Ez a hivatal ablakaiból nem látható?

Pedig 200 ember mozgására már fel kellene figyelni.

Erre a célra a városnak nincs pénze?

De majd lesz megint lézer shaw milliókért. Ezzel jól lehet lakatni a város szegényeit.

 

A karácsonyi ünnepekre pedig meglehet alázni a város nyugdíjasait a lejárt szavatosságú élelmiszer csomagokkal, amit a CBA- val lemutyiznak.

Meddig lehet még a város lakóit megálázni, és hülyének nézni?

Talán már nem kell sokat várni.

Már nyílnak a szemek.

frady bandy 2014.11.19 Creative Commons License 24033

1997 -ben a Százhalobatta Sportváros lett. Az akkori városvezetés nagy hangon hírdette, és csodás teljesítménynek tartotta. Osztogattak emléklapokat, nyomtattak könyvet. Csak azt felejtették el nagyon hangsúlyozni, hogy ebben a két nagy vállalatnak volt döntő szerepe. Öntötték bele a sportba a pénzt.Még Jakab Lajos önvédelmi szakosztály is létesült, és ilyen címszóval bajnoksáégot is rendeztek.( Sz P)

Azután a tisztességtelen viselkedés miatt Jakab Lajos megvonta a név használati jogot.  A szakosztály megszünt. Szépen lassan a két nagy vállalatnak nem állt már érdekébe a feneketlen kútba vizet önteni, így megvonták az anyagi juttatásokat. A szakosztályok a bajnokságokban egyből több osztállyal alacsonyabban szerepelnek. Amelyik még létezik. A város elhallgatott a dicsekvésel, és ahol lehet betart a sportnak. Így esik áldozatul a többre hivatott vízilabda is.

Helyette megy a színvonaltalan gagyi, a nívótlan nóném figurák idehozása műsor címen.

Ez kell a népnek?

Már mi is itt tartunk?

Szégyeljük magunkat, hogy ezt megtehetik velünk.

Öreg Pöre Göre Döme 2014.11.16 Creative Commons License 24032

Én a történtek miatt kivágtam volna az egész edzői kart, és soha nem engedném még az uszoda közelébe sem. Inkább ne legyen úszás a városba, de ilyen edzők ne lehessenek.

Előzmény: Szekivaki (24031)
Szekivaki 2014.11.15 Creative Commons License 24031

Szegény "szertáros úr" ittléte alatt a battai uszósport szépen mélyrepülésbe került. Volt két sikeres úszó   Sz Á , Sz F akik abbahagyták az úszást. Nagy reményekre adott okot a szereplésük, és valami furcsa egybe esés folytán egyszerre távoztak Nem volt magyarázat, nem voltkérdés. Furcsa ez az eljárás, ilyen fontos személyek esetében. A tehetségtelen edzői stáb nem ura a helyzetnek. Megélhetési edzők, akik semmi más nem érdekel, hogy minél több pénzt besöpörhessen. Az uszodában korlátlan urak, és visszaélnek a lehetőségükkel, és kiszorítják onnan a tehetéges szorgalmas fejlődőképes csapatokat.  Észre kellene venni, hogy a dolgok megváltoztak, és most másnak, és másoknak van prioritásuk.

A városnak több dicsőséget szereznek, mint az éppen sehova se tartó úszás.

 

Előzmény: Fekete Palkó (24030)
Fekete Palkó 2014.11.15 Creative Commons License 24030

Szégyelje magaát az az önkormányzat, amelyik lehetretlenné teszi a Vízilabda szakosztály működését, mondva csinált okok, és kifogások miatt. A városnak három KÖZPÉNZBŐL ÉPÜLT USZODÁJA VAN, ÉS A VÍZILABDÁSOKNAK ÉRDEN kell edzési lehetőségre uszodát bérelni. Hazudozás, és ostoba kifogások keresése folyik, és a szakosztály működését a szülők segitsége tartja fenn. Ők hozzák viszik a gyerekeket késő este, az edzésre nem kis anyagi ráfordítással. Két éve avval hitegetik a város lakóit, hogy befedik a strand versenymedencéjét. De semmi nem lett belőle. Helyette, ócska Boney M koncertet tartottak 30 millió forintért, és szemébe röhögnek a választások után a szavazóknak. Ez a link városvezetés link hozzáállással ellehetetleníti a tehetséges sportolókat, csak azért mert a kivénhedt tanácsadó nem kedveli a vízilabdát.

De mit lehet tenni, ha az úszókfel sem tudják venni a versenyt a vízilabdázókkal. Többször előteremtették már a fedés költségeit, de nem kértek belőle. Helyette hazugságokkal elodázzák a segítség nyújtást.Megérdemli a város, hogy ilyen vezetői legyenek. Pedig Százhalobatta, többet érdemelne. De igazmondót feltétlen.

 

Előzmény: battaiprolik (24029)
battaiprolik 2014.11.10 Creative Commons License 24029

Ez az ember a városért még semmit nem tett, de ide költözött, és mindenki hasra esett előtte. Pedig ha szegény Szécsi Tamás élne, akkor ő már nyugdíjas szertáros lenne, és a kutya se lenne kíváncsi a véleményére.

Jókor jó helyen.....

Előzmény: Törölt nick (24024)
Szörnyhúzó 2014.11.10 Creative Commons License 24028

pénz beszél, kutya ugat...

Előzmény: Törölt nick (24024)
Törölt nick 2014.11.10 Creative Commons License 24027

Megint volt dínom-dánom tegnap!

Vám Pirike 2014.11.09 Creative Commons License 24026

Nem kellene a tisztességes susztereket leszólni. Tisztességes szakmájuk van, amihez értenek is.

Ezek pedig..........

Hagyjuk.

Előzmény: dur-molka (24025)
dur-molka 2014.11.09 Creative Commons License 24025

Csupa suszter van így is a testületben.

Egyel több? Kit érdekel.

Előzmény: Törölt nick (24024)
Törölt nick 2014.11.09 Creative Commons License 24024

A cipész maradjon a kaptafánál. Szabózé miért volt összeférhetetlen? Miért nem a másik munkájáról mondott le?

Előzmény: dur-molka (24023)
dur-molka 2014.11.09 Creative Commons License 24023

Talán azért, mert a választásokon amikor még elindult, még a szűk rokonsága sem szavazott rá. A népszerüsége az alsó küszöböt sem érte el. Most már el sem indult, mert nem akart beégni. Erre kinevezik alpolginak. Osztogatja az ostoba tanácsait, és nyomatja Vezér vonalat. Ezt csak ilyen szánalmas trükkel lehet megcsinálni. Ilyen diktatórikus városban.

Így van, és kuss.