Keresés

Részletes keresés

Béni a megélhetési Creative Commons License 3 napja 0 0 24261

A hétvégén volt Óvárosban a László napi búcsú.

Eddig rendben lezajlott minden visszaélés nélkül. Ebben az évben már a Szigetvári egy kicsi sokat képzelt magáról. A vendéglátást ( kocsma) nem a helyi vállalkozásoknak adta oda, hanem egy vad idegennek, aki nem a városban adja  a szolgáltatást. Eddig közmegelégedésre a Vadkacsa, és a Pali csárda vonult a helyszínre, és mérte az italokat, és szolgálta fel az étkeket.

Ha mindEnkinek olyan nagyon fontos a helyi vállalkozások támogatása, akkor mondják meg a Szigetvárinak is, hogy ettől a jövőben ne térjen el. A saját zseb tömögetése nem legyen fontosabb a VÁROS VÁLLALKOZÓINAK ÉRDEKEINÉL.

Ne az elmúlt 25 évből merítse a példát. Mint láthatjuk a város összeomlásához vezetett.

Hurka György Creative Commons License 2015.06.25 0 0 24260

Ezért kellene Paksnál jobban figyelni

A százhalombattai hőerőmű építésekor nem gondoltak arra, mi lesz a helyi patakkal, ha egyszer leáll az erőmű. Most, hogy néha leáll, már látszik: nem kell atom a vizek megbolygatásához. Tovább »

forrás: Index.hu

SzancsoPauza16 Creative Commons License 2015.06.25 0 0 24259

A Hírvarangyban nem találok semmi erőműs cikket. Viszont csupa örömittas írás olvasható ebben a kiegyensúlyozott förmedvényben. Egy szó sem olvasható viszont a képviselő, és a polgármester szégyenletes működéséről.Romokban a város, úszunk az adósságban, a képviselők a helyükön, és megy a lakók hülyítése.

Meddig még?

Előzmény: Kép wie Sellő (24258)
Kép wie Sellő Creative Commons License 2015.06.25 0 0 24258

Na, még senki nem tette be a tegnapi erőműs cikket?:)

Zalaréme Creative Commons License 2015.06.20 0 0 24257

Gyáva népnek nincs hazája. Ezekkel sem tud semmit tenni a város. Ezt a mocsok döntést is megússza ez a bagázs. A várost a tönk szélére sodorták, és nincs következmény. Akkor csak nyugodtan lopja ki a város szemét, ez a sok szemét.

Előzmény: SArga29 (24254)
Szekivaki Creative Commons License 2015.06.16 0 0 24256

Talán ott akarnak lakni?

Ennek a szemét bandának itthon a helye. Annak a kupacnak a tetején amit itt hagynak.

Előzmény: pungyuli5 (24255)
pungyuli5 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 24255

A csapat vidáman építi a nemzetközi kapcsolatokat . Például Svédországban tanulmányozták a szeméthelyzetet .

Előzmény: Béni a megélhetési (24253)
SArga29 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 24254

Ugyan mar! A varosvezetes a hatterben szorgoskodo embereivel mindet elcsal, ellop amit lehet... nemcsak a kepviselok, hanem a kiszolgalo apparatus is... a vszk vezetojenek penzszorasa mar mindenkinek szemet szur...nem kovetheto mar hanyadik luxusautot veszi, mindekozben erdelybe (es sielni, es nyaralni is) meg a hivatali autoval furikazza ki a baratokat minden evben... azt beszelik, o lesz a vezer utodja a kov valasztason, siman lenyomja, mert minden lapjat ismeri...

Előzmény: Spanyol grand (24249)
Béni a megélhetési Creative Commons License 2015.06.13 0 0 24253

Tessék mondani a Vezér és capata nem mondott még le?

Béni a megélhetési Creative Commons License 2015.06.12 0 0 24252

Hosszú lenne felsorolni az okokat.

De talán nem kell emlékeztetni a 3.5 millárdos bukta elég ok lenne rá.

Talán a pazarlás megszüntetése, a visszafogott gazdálkodás, és az egészségügy rendbe hozatala időszerű lenne, amire semmi kilátás nincs.

Kép wie Sellő Creative Commons License 2015.06.12 0 0 24251

Mi oka lenne rá?

Előzmény: Béni a megélhetési (24250)
Béni a megélhetési Creative Commons License 2015.06.12 0 0 24250

Tessék mondani a Vezér és capata nem mondott még le?

Spanyol grand Creative Commons License 2015.06.03 0 0 24249

Mint látható a városunk élen jár brókerkodásban. Ennek ellenére  ismét a populista ígéretek, a lejáratott gagyi  városi rendezvények szervezésében. Fél milliárd kölcsönt vesznek fel, és ahelyett hogy visszafogott költekezést folytatnának a város lakóinak hülyítésével vannak elfoglalva. Mindezt a Facebookon is közzétették. Amikor a városban katasztrófába sodorták a költségvetést, és lerombolták az egészségügyet, még van kedvük mulatozni, és a bajok látszatát is eltussolni.

Ha ezt meglehet tenni ezzel a birka néppel akkor itt már minden elveszett.

A tisztesség minden képen. 

Előzmény: Szörnyhúzó (24248)
Szörnyhúzó Creative Commons License 2015.06.03 0 0 24248
SzancsoPauza16 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 24247

Szégyellje magát ez a tisztességtelen korrupt városvezetés aki ezt a gazdag várost a tönk szélére juttatta. Tönkretették az egészségügyet, amely mindenki megelégedésére működött. Hazudoztak csúsztattak , hogy ellehetetlenítsék az előző tulajdonost. Azt ígérték, hogy zökkenő mentesen fog működni az intézmény. Akinek szeme van, és kénytelen a hosszú sorokat végigvárni azoknak hiába hazudoznak, azok már csak a szemüknek hisznek. A laborban órákat kell várni a minták levételére, és az eredményről már ne is beszéljünk. A környező településekről érkező mintákat már nem is tudják fogadni. Mindenki tudja, hogy ez a rendszer csak úgy volt rentábilis, hogy sok minta állt rendelkezésre, és gazdaságosan lehetett üzemeltetni. Ennek már vége.

Az eltrógerkodott pénzt sem fogja a város visszakapni, és a likvid hitel felvételt is vissza kell fizetni. Miből?

Ez a vezetés megbukott. Akkor is így van ez, ha erről nem vesznek tudomást. A következő választáson le lesznek váltva, és gondolom nem ússzák meg a bűnözők.

Folytathatják a strucc politikát, de a bukást nem kerülhetik el. Akkor aztán kenegethetik egymásra a szaharint.

Szekivaki Creative Commons License 2015.05.31 0 1 24246

Ma a déli órákban súlyos baleset volt  a DUNAFÜREDI - VASÚT utca kereszteződésében. Két brutálisan összetört autó (totálkárosak) maradt a helyszínen. 3 mentő, 3 rendőr, és 1 tűzoltó autó volt a helyszínen. Az egyik résztvevő Szamurájos autó volt . A másik kárvallott autóban két kisgyerek is ült. Személyi sérülés nem történt. A helyszínen nagyon sok nézelődő személy volt, és mindenkinek ugyan az volt a véleménye. Abba a kereszteződésbe egy körforgalom kellett volna már évek óta.  (Gondolom ennyi laikus nem tévedhet egyszerre.) Elhangzottak olyan vélemények is, hogy az elbukott, és vissza nem térülő veszteségek töredékéből lehetett volna hasznos dolgot is tenni. Erről a témáról egyébként a fórumon elég sokat lehet olvasni, mert nagyon sokszor írtak róla. A múlt héten egy motoros baleset is volt, de ebben a városban a nép hangjára nem figyelnek. Fontosabb dolguk van. A kritikus hangok elhallgattatása, és a saját zsebek tömködése milliókkal.

Meddig lehet még a lakókat hülyének nézni bűntetlenül?

Csak úgy halkan jegyzem meg, hogy ebben a városban kifizetődő dolog volt eddig körforgalmat építeni.  Mindig felépült belőle néhány családi házacska is.

Szegény Gyula bácsi mindig mondta a magáét ebben az ügyben is.

lionello Creative Commons License 2015.05.31 0 0 24245

MSZP Százhalombatta

Kedves Battaiak!
Örülünk, hogy az ÉSZKE magára vállalta a válaszadást, és ezzel a felelősségét is az ügyben. Levelük tartalmát illetően mindent bevetettek a hatás kedvéért, úgyhogy olvasás közben még a szomszéd lova is felnyerített. Lódítások, sajtóper, rémhírterjesztés, csúsztatások, személyeskedés szerepelnek eszköztárukban, ami nem illik egy komoly politikai erőhöz. Választ azonban nem kaptunk legfontosabb kérdéseinkre. Válaszoljanak hát: Ki tőzsdéztette el a város pénzét? A Men For Care Kft.-vel milyen konkrét indokkal, indokokkal bontották fel a szerződést?
Ki hozta meg a döntéseket, melyek a város súlyos vagyonvesztéséhez vezettek? A város pénzügyi döntései miért nem a nyilvánosság tudtával zajlanak? És még sorolhatnánk…
Tényeket kérünk, nem személyeskedést!

Tisztelt ÉSZKE Elnökség!
Tudomásul kell venni, hogy a demokrácia egy több szereplős műfaj. Van benne vezető erő, és van az ellenzék. Ez így normális. Az MSZP helyi szervezete úgy véli, hogy a város vezetésével szemben szinte megszűntek a kritikai megszólalások. Ez megnöveli a rossz döntések lehetőségét. Sajnálatos, hogy Vezér Mihály polgármestersége alatt nem először érte hatalmas anyagi kár a várost.
Mi az alábbiakban reagálunk az ÉSZKE vezetőségének véleményére
1. Fenntartjuk, hogy az Önkormányzat nagyon későn, és hiányosan tájékoztatta a lakosokat, a választókat az eseményekről. Az összegekkel kapcsolatos bizonytalanságról annyit, hogy az utóbbi sajtóközlések 2.2 milliárdról szólnak.
2. Benedek László ma is büszke rá, hogy polgármesterként, 10 éve aláírta a városi egészségügyi szolgáltatási szerződést. A szakorvosi ellátás közmegelégedésre működött éveken keresztül. Mi köze a 10 évvel ezelőtti aláírásnak, a mostani, esetleges visszaéléshez? A cégnek az Önkormányzat adott támogatást, és annak felhasználását ellenőriznie kellett volna.
3. Mint felelős személyek, az ÉSZKE vezetői is emlékezhetnek rá, hogy a Benedek László ellen annak idején folyó büntető perben nem volt a város vezetése ennyire elvhű, mert több nyilvános testületi ülésen idéztek a rendőrségi kihallgatások anyagából. Akkor, ez kinek az érdekeit szolgálta, és kit milyen irányban befolyásolt? Benedek László továbbra is fenntartja ajánlatát, miszerint mindenféle térítés nélkül segíti az egészségügy irányítását, annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő a mostanihoz hasonló válság helyzetek.
4. Az Önkormányzat cége és a városi MSZP közti, helyiség bérleti díjjal kapcsolatos vitát rendezendő, nyilvánvalóan bírósági döntés fog születni, amelyet az érintett felek majd tudomásul vesznek.

Tisztelt Százhalombattaiak!
A Város jelenlegi polgármestere mindig olyan eszközöket használt mások lejáratására, amelyet a személyeskedés jellemzett. Olyankor használta ezeket az eszközöket, amikor valaki bírálni merészelte Őt és gazdasági hibáit. Most újra itt az ideje. Nem lepődünk meg, de mi a tisztességes politizálás útján haladunk a jövőben is.
MSZP Alapszervezet Elnöksége
Százhalombatta

antipatika Creative Commons License 2015.05.29 0 1 24244

Sok ilyen hülye van ebben az országban. Itt az egy főre eső hülyék szám a két fő.

Ebben a városban is csak a hazudozás megy. Dr Benedek 10 évvel ezelőtti szerződés kötése akkor jó volt, és pontosa a lejáratás kedvéért lettek feljelentve névtelenül. A neveket mindenki tudja. Az utána következő időszakban a z egészségügy kiválóan működött. Amikor az egy napos sebészetet avatták a Vezér ott lakott az SZTK-ban. Úgy feszített, hogy a gombok pattogtak a mellényéről. Most hogy tönkretették az áruló Törökkel az élen megpróbálják újra a jól bevált visszamutogatást. Pedig ebben az ügyben már a Benedek mint orvos vett rész, a Kőrösi doktor pedig sehogy.

Elég már a hülyítésből. Mondjanak le, és adják át a helyet azoknak akik értenek hozzá.Mert  van aki ért hozzá, csak ezekkel már senki nem akar együtt dolgozni. Ezek menjenek a jól megszolgált helyükre a BÖRTÖNBE. ENNYI KÁROKOZÁS UTÁN EZ A MINIMUM.

Előzmény: DonQuijoteTheBig (24243)
DonQuijoteTheBig Creative Commons License 2015.05.29 0 0 24243

Nincs új a Nap alatt.

A kérdés csak az, hogy ki tanult kitől, bár az eredmény szempontjából mellékes.

"A független polgármesterre szavazó 2659 abonyi választópolgárral fizettetné ki az önkormányzat Quaestor Értékpapír Zrt-nél ragadt pénzét Fehér Endre fideszes képviselő."

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/ez-eddig-a-legbetegebb-fideszes-javaslat/185704/

DonQuijoteTheBig Creative Commons License 2015.05.29 0 0 24242


MSZP Százhalombatta1 órája · 

Kedves Battaiak! 
Örülünk, hogy az ÉSZKE magára vállalta a válaszadást, és ezzel a felelősségét is az ügyben. Levelük tartalmát illetően mindent bevetettek a hatás kedvéért, úgyhogy olvasás közben még a szomszéd lova is felnyerített. Lódítások, sajtóper, rémhírterjesztés, csúsztatások, személyeskedés szerepelnek eszköztárukban, ami nem illik egy komoly politikai erőhöz. Választ azonban nem kaptunk legfontosabb kérdéseinkre. Válaszoljanak hát: Ki tőzsdéztette el a város pénzét? A Men For Care Kft.-vel milyen konkrét indokkal, indokokkal bontották fel a szerződést?
Ki hozta meg a döntéseket, melyek a város súlyos vagyonvesztéséhez vezettek? A város pénzügyi döntései miért nem a nyilvánosság tudtával zajlanak? És még sorolhatnánk…
Tényeket kérünk, nem személyeskedést!

Tisztelt ÉSZKE Elnökség!
Tudomásul kell venni, hogy a demokrácia egy több szereplős műfaj. Van benne vezető erő, és van az ellenzék. Ez így normális. Az MSZP helyi szervezete úgy véli, hogy a város vezetésével szemben szinte megszűntek a kritikai megszólalások. Ez megnöveli a rossz döntések lehetőségét. Sajnálatos, hogy Vezér Mihály polgármestersége alatt nem először érte hatalmas anyagi kár a várost.
Mi az alábbiakban reagálunk az ÉSZKE vezetőségének véleményére
1. Fenntartjuk, hogy az Önkormányzat nagyon későn, és hiányosan tájékoztatta a lakosokat, a választókat az eseményekről. Az összegekkel kapcsolatos bizonytalanságról annyit, hogy az utóbbi sajtóközlések 2.2 milliárdról szólnak. 
2. Benedek László ma is büszke rá, hogy polgármesterként, 10 éve aláírta a városi egészségügyi szolgáltatási szerződést. A szakorvosi ellátás közmegelégedésre működött éveken keresztül. Mi köze a 10 évvel ezelőtti aláírásnak, a mostani, esetleges visszaéléshez? A cégnek az Önkormányzat adott támogatást, és annak felhasználását ellenőriznie kellett volna. 
3. Mint felelős személyek, az ÉSZKE vezetői is emlékezhetnek rá, hogy a Benedek László ellen annak idején folyó büntető perben nem volt a város vezetése ennyire elvhű, mert több nyilvános testületi ülésen idéztek a rendőrségi kihallgatások anyagából. Akkor, ez kinek az érdekeit szolgálta, és kit milyen irányban befolyásolt? Benedek László továbbra is fenntartja ajánlatát, miszerint mindenféle térítés nélkül segíti az egészségügy irányítását, annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő a mostanihoz hasonló válság helyzetek. 
4. Az Önkormányzat cége és a városi MSZP közti, helyiség bérleti díjjal kapcsolatos vitát rendezendő, nyilvánvalóan bírósági döntés fog születni, amelyet az érintett felek majd tudomásul vesznek.

Tisztelt Százhalombattaiak! 
A Város jelenlegi polgármestere mindig olyan eszközöket használt mások lejáratására, amelyet a személyeskedés jellemzett. Olyankor használta ezeket az eszközöket, amikor valaki bírálni merészelte Őt és gazdasági hibáit. Most újra itt az ideje. Nem lepődünk meg, de mi a tisztességes politizálás útján haladunk a jövőben is.
MSZP Alapszervezet Elnöksége
Százhalombatta

Kép wie Sellő Creative Commons License 2015.05.29 0 0 24241

http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=27904

 

Pap Miklós kérte az érintett informatikusokat, hogy a Százhalom Egészségügyi Központ honlapját tegyék elérhetőbbé. Jelenleg a www.battanet/Egészségügy/Százhalom Egészségügyi Központ úton lehet csak elérni. A VUK SE póttámogatásáról szerinte a következő hónapban, a költségvetés módosításakor van értelme tárgyalni. Török Sándor arra kérte a bicikliseket, ne a járdán és a köztereken kerekezzenek, mert veszélyeztetik a gyalogosokat. Tartsuk be a KRESZ-t, vagy ha ez nem megy, a rendőrök és közterület-felügyelők tartassák be! – figyelmeztetett. Felolvasott egy városlakótól érkezett levelet, aki köszönetét fejezte ki, amiért az egészségügyi ellátás a működtető-váltás miatti nehéz helyzetben is csaknem zavartalanul működött. Kiemelte, az elmúlt három és fél hónapban a közigazgatás és az egészségügy szakemberei megfeszített munkát végeztek ezért. Szerinte ebből nem szabad politikai kérdést csinálni.


Csatlakozott véleményéhez Vezér Mihály polgármester, aki külön köszönetet mondott azoknak, akik a legtöbbet tették azért, hogy a szakellátás zökkenőmentesen folytatódjon az önkormányzat közalapítványa szervezésében. Megköszönte a köz érdekében tett erőfeszítéseket Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnek, dr. Katona Ildikó tiszti főorvosnak, a Polgármesteri Hivatal, a szakrendelő dolgozóinak, dr. Berczi Norbert ügyvédnek, a minisztériumi köztisztviselőknek és nem utolsó sorban Török Sándornak, a szakbizottság elnökének. Köszönetét fejezte ki az érdi szakrendelő vezetőjének, amiért két napig térítés nélkül fogadták a battai betegeket, valamint a pácienseknek, a türelemért.

DonQuijoteTheBig Creative Commons License 2015.05.29 0 0 24240

A felemelt juttatásról persze, hogy nem akarnak lemondani. sok ember dolgozik annak a feléért, hogy közmunkásokról stb. ne is beszéljünk.

Előzmény: antipatika (24239)
antipatika Creative Commons License 2015.05.29 0 0 24239

Ebben a városban éppen olyan korrupt szemét vezetők vannak mint az országban. Magyarázzák a magyarázhatatlant. De lemondani egyik sem akar.  Helyette hazudozás, titkolózás, csúsztatás.Amíg a város nem mozdul meg addig ezek maradnak. Már pedig az egytálétellel jutalmazottak ezt is megeszik.

Előzmény: DonQuijoteTheBig (24238)
DonQuijoteTheBig Creative Commons License 2015.05.28 0 1 24238

Újabb meglepetés (?!)

Végre valaki megkérdezte nyilvánosan és választ is várt

 

Keveslik a tájékoztatást

 

2015-05-22:

… az MSZP százhalombattai szervezete május 20-án. Úgy vélik, a nagy horderejű ügyekben elfogadhatatlanul hiányos tájékoztatást nyújt a lakosságnak az önkormányzat.

 

A képviselő-testület … mondta fel a Men For Care Kft. szerződését …, de mindössze egy rövid közlemény jelent meg az ügyről ... A képviselő-testület minden döntést zárt ülésen hozott meg. … több százmillió forintos visszaélés történt a rendelőben, … városlakóknak is tudniuk kellene.

… írásban kért konkrét tájékoztatást az önkormányzattól a szakrendelőben történtekről és a brókercégnél eltűnt milliárdokról is, de levelükre semmilyen választ nem kaptak. …

A szocialisták számításai szerint – amit a költségvetés számadataira alapoznak – a Hungária brókercégnél legalább 3 milliárdja tűnt el a városnak, amely lakosonként 200 ezer forintot jelent. ....

Míg jelenleg "óriási vagyonvesztés" történik, annak idején a szocialista városvezetés 13 milliárddal növelte a tartalékvagyont. Ez tette lehetővé az utóbbi évek látványos beruházásait.

… szerint jogos a szülők felháborodása … a tavalyi támogatás 20 százalékát kapta, mert ezzel 300 gyerek sportolása lehetetlenült el. Közben a virágosztásra sok milliót költött a városvezetés. Úgy tudják – hivatalosan az a döntés sem került nyilvánosságra -, hogy áprilisban 500 millió forintos hitelfelvételről döntött a képviselő-testület, amelyet véleményük szerint szintén nem lenne szabad eltitkolni az emberek elől.

… tudniuk kellene az embereknek, mennyi pénzt vettek ki a zsebükből, illetve mennyi hitelt vettek fel a nevükben. A szocialisták számonkérést és elszámoltatást akarnak.”

 

„A cikk megjelenése után, az ÉSZKE elnöksége közleményben reagált a fentiekre:”

 

Nos ezek után nyilvánvalóvá vált, hogy itt mindenki szembe megy a forgalommal, aki nem ÉSZKE.

Mit ugrál itt bárki, hiszen tudhatná, hogy

  1. Úgy van jól, mert a város vezére úgy látja jónak.
  2. Legjobb védekezés a támadás
  3. Minek pazaroljuk az időt válaszadásra, amikor azzal legfeljebb csak újabb kérdéseket generálnánk.
  4. Nem mellesleg nem a cikk megjelenése után, hanem azt megelőzően reagáltak és egyidejűleg jelent meg

de nézzük sorjában:

 

„Az ÉSZKE elnöksége kéri Önöket, hogy az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzott lódítások után szenteljenek figyelmet az alábbi tényeknek:"

Értsd: Mindenki hazudik, aki nem a mi sorunkban áll.

 

„1./ Hamis azon állítás, miszerint nincs megfelelő tájékoztatás a brókerügyben és az egészségügy átalakításában!

Brókerügyben az elmúlt másfél hónapban, amióta tények állnak az Önkormányzat rendelkezésére, polgármesterünk félórás interjút adott a helyi Tv-nek, és a Hírtükör kérdéseire is minden részletre kiterjedően válaszolt. A Városháza szóvivője 20 alkalommal nyilatkozott az országos médiának.”

Hát igen, ki dönti el, hogy mi a megfelelő? Hiszen a helyi TV és Hírtükör kérdéseire bla, bla…

Polgármester úr, hol olvashatók a határozatok, az indoklásuk és a lakosság kérdéseire a válaszok? Nem mellesleg szívesen látnánk a 20 alkalommal adott nyilatkozatokat: mikor kinek?

 

„Ezeket nem megismételve idézünk a május 21-én, csütörtökön nyilvánosságra hozott Pest Megyei Főügyészség tájékoztatójából: a Hungária operatív igazgatója annak ellenére, hogy az Önkormányzat diszkont kincstárjegy megvásárlására adott megbízást, a cég vagy eleget sem tett a megbízásnak, vagy más értékpapírt vásárolt a megbízással ellentétben. Mint a nyomozás során kiderült, az Önkormányzat nem tudott a tranzakciókról, s már csak azért sem foghatott gyanút, mert valótlan egyenlegközlőket juttattak el hozzájuk. A cég nem az ügyfélmegbízásoknak és a pénzügyi szabályoknak megfelelően járt el. Mindezek az ügyészségi állítások teljesen egybevágnak az Önkormányzat eddigi sajtókommunikációival."

Ezt mind tudtuk eddig is. A kérdés, hogy ki és milyen alapon tette oda a város pénzét?

 

„Az önkormányzat számlájáról hiányzó pénz 1,9 milliárd, ellentétben a rémhírterjesztők 3-4 milliárdos állításával.”

 

"Városunk vezetőit is hideg zuhanyként érték a hírek, hiszen biztosak voltunk abban, hogy a Hungária Értékpapír Zrt.-nél megbízhatóan, magyar állampapírokba helyezték el Százhalombatta mintegy 3,5 milliárd forint értékű tartalék vagyonát"

Olvastuk a Hírtükör nevű, ezek szerint a polgármester támogatásával rémhírterjesztő lapban online is meg papíron is.

 

„A hiányzó pénz a felszámolásból és állami támogatásból meg tud térülni.”

Na erre meg ki adott garanciát? Csak nem a Hungária bankszámláján levő összegre gondoltak?

http://mno.hu/gazdasag/kartalanitas-be-lehet-nyujtani-a-kerelmet-1287508

http://mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/rendkivuli-karpotlast-varnak-a-hungaria-ertekpapir-karosultjai-1287917

 

Ezeken az oldalakon ezt lehet olvasni:

„A Beva a kártalanításra jogosult befektető részére legfeljebb húszezer eurót fizethet a törvényi szabályozás alapján. Ez az összeghatár a Hungária Értékpapír kártalanítási ügyében 6 millió 4 ezer 200 forint a felszámolás kezdő napján, azaz 2015. április 22-én érvényes MNB devizaárfolyamon (300,21 forint/euró) átszámítva”

Ez az általános iskola 1. osztályos matekja szerint is kevesebb, mint 3.500.000.000 Ft, azaz 200.000 Ft/lakos

 

„2./ Önleleplező módon szövi a szavakat Benedek László, amikor az egészségügyi szolgáltató váltás kapcsán így fogalmaz: "talán ha eltulajdonítottak 100 milliót, ha igaz, gazdasági visszaélés történt az egészségügyben stb". Ez a fogalmazás tipikus esete a pletykák terjesztésének, amikor az illető óhajtja a pletykák negatív hatását kiváltani, de retteg a sajtópertől és egyéb következményektől. Ez a rémhírterjesztés lényege. Az egészségüggyel kapcsolatban is számtalan közlemény került fel az Önkormányzat részéről az internetre,”

 

Pl.:

„2015-02-13 - Százhalombatta Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Város minden polgárát, hogy a 2015. február 12-ei Képviselő-testületi ülésén úgy döntött, hogy - a szolgáltató cég gazdálkodásában észlelt okból - felmondja a Men for Care Kft-vel 2004. október 8-án megkötött Ellátási szerződést. Az Önkormányzat az egészségügyi szakellátással kapcsolatos feladatokat a jövőben új szolgáltatóval kívánja ellátni."

 

Nos, mi van?

Csak csendben, hogy senki meg ne hallja: Ha én egy szolgáltatóval szerződést kötök, akkor mi közöm van a gazdálkodásához? Titok? Kivételt képez persze a célzott támogatással való elszámolás, amihez lássunk néhány nyilvános önkormányzati határozatot:

 

„98/2014. /IV. 28./ számú

Önkormányzati határozat

A Képviselő-testület:

1./        Úgy dönt, hogy a 384/2004. (IX.30.) számú önkormányzati határozat alapján, a járóbeteg szakellátás működtetésére kötött „Egészségügyi Ellátási Szerződés” II. 11. pontja szerint a MEN FOR CARE Kft-nek a szolgáltatás ellátásáról szóló 2013. évre vonatkozó, az előterjesztés mellékletét képező tájékoztatóját tudomásul veszi, azzal, hogy köszönetét fejezi ki az egészségügyi központ dolgozóinak, vezetőinek az elmúlt évben végzett munkájukért.”

Értjük, minden a legnagyobb rendben!!! Vagy ezt ugyanazok ellenőrizték, akik a társasházi el nem végzett munkákat?

 

13/2014. /II.13./ számú

Önkormányzati határozat

A Képviselő-testület:

1./           Úgy dönt, hogy a 2014. évre a járóbeteg-szakellátás OEP által nem támogatott tevékenységet és az egynapos sebészet keretében nyújtott szolgáltatásokat a Kbt. vonatkozó rendelkezései szerinti közbeszerzési eljárás eredményeként kívánja megrendelni, az alábbi becsült érték szerinti bontásban:

                               Járóbeteg-szakellátás                                                                                      78.000 e Ft

                               Egynapos sebészet                                                                                          46.000 e Ft

Tehát Benedek Önt leplezi le, amikor 100.000 eFt-ról beszél, hiszen 124 millió a támogatás, aminek a felhasználásáról a megrendelőnek információja lehet, mint az az alábbiakban is (helyesen) látszik, bár ez valószínűleg a 128-on felül van.

 

„158/2014. /VI. 26./ számú

Önkormányzati határozat

A Képviselő-testület:

1./        Megtárgyalta a Javaslat egynapos sebészeti ellátás OEP által nem finanszírozott része 2014. első félévében teljesített szolgáltatása ellentételezésére tárgyú előterjesztést, és úgy dönt, hogy a Százhalom Egészségügyi Központban biztosított egynapos sebészeti ellátás OEP által nem finanszírozott részének 2014. I. félévi szolgáltatása ellentételezésére Egyezséget kíván kötni.

2./        Az I. pontban foglaltak rendezésére a szolgáltatás ellenértékeként 20 M Ft-ot hagy jóvá, utólagos finanszírozással, melyre vonatkozóan a Kft. számlát nyújt be az Önkormányzat felé."

 

És egy érdekes határozat, ha már itt tartunk:

 

„168/2014. /VI. 26./ számú

Önkormányzati határozat

A Képviselő-testület:

Megtárgyalta a „Tájékoztató a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány, valamint a Százhalombattai Ifjúságért Közalapítvány Alapító Okiratának módosításáról” tárgyú előterjesztést és az alábbi döntést hozza:

1./        A Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány, valamint a Százhalombattai Ifjúságért Közalapítvány Alapító Okiratának módosításáról szóló tájékoztatást elfogadja.”

Lehet, hogy már megint régebbi a szándék, hasonlóan a társasházi ügyhöz?

 

„Török Sándor és Vezér Mihály a dolgozók részére tájékoztatót tartott, Berzéki doktor és polgármesterünk a helyi Tv-ben hosszan nyilatkozott, a Hírtükörben is számos cikk jelent meg."

Nos, ismét jó a válasz, csak nem ez volt a kérdés. Nem a kb. 50 dolgozó tájékoztatásáról volt van szó, hanem a lakosságéról. A Hírtükörben én három ide vonatkozó NULLA tartalmú (fent idézett 2015. 02. 13-i) cikket találtam.

 

„Figyelemre méltónak tartjuk Benedek László magatartását az egészségüggyel kapcsolatosan. Tíz évvel ezelőtt ő írta alá a szerződést a profitorientált magáncéggel, mellyel 20 évre átadta az önkormányzat rendelőjének használati jogát.”

Kérdem én: hogy kerül a csizma az asztalra? Miért figyelemre méltó egy Hipokrateszre esküdött orvostól, akinek ráadásul a munkahelyéről is van szó, hogy érdeklődik. De mi köze van a tíz évvel ezelőtti, nem mellékesen testületi döntést, aláíró személyének a mai ismeretlen helyzethez? Az elmúlt években miért nem talált ebben semmi kivetnivalót a testület (ld. 98/2014. /IV. 28./ számú Önkormányzati határozat)

 

„Az Önkormányzat most a magánérdek alapú működtető helyett közérdek alapú önkormányzati alapítványnak adta át a működtetést.”

Ez így rendben is lenne, ha láthatnánk a közbeszerzési pályázat eredményét és nem hivatkoznának az alábbiakra:

 

„Az intézkedésük jogszerű indoka az előző szolgáltató által és Benedek László által aláírt szerződés egyes pontjainak megsértése. Ezen pontok gazdasági természetű kérdéseket tartalmaznak.”

Mik azok? Mivel nem számoltak el?

 

„Felelős személy tisztában van azzal, hogy folyó perben, a per döntő lényegét illető kérdésben részletekbe menően nem nyilatkozhat a sajtóban, mert az lehetséges, hogy a per kimenetelét az ellenérdekű fél irányába befolyásolhatja!”

Nos, ekkora mellébeszélést iskolában kéne tanítani. Nem lehet titok, hogy polgári vagy büntető perről van szó. Nem lehet titok a per tárgya. Természetesen bizalmas információ az érvek sora, de maga per ténye??? Hogy, pl. a támogatásból kapott pénzből az önkormányzat véleménye szerint drágább WC-papírt vettek a kelleténél stb.

 

„Adalék a történethez, hogy Benedek László ugyan nem ért egyet az egészségügyben történtekkel, ennek ellenére az önkormányzat Egészségügyi Bizottság elnökénél bejelentkezett, hogy szívesen vállalna az új működtető alapítványt irányító kuratóriumban tagi vagy vezetői feladatokat.

Ebből sok mindenre következtetünk, de azt nem kívánjuk most megosztani Önökkel. Talán nem köztudott, de fontos tény: a kuratórium elnöke és tagjai anyagi ellenszolgáltatás nélkül látják el feladatukat!"

Kérem, egyet abból a sokból! Talán az, hogy egy közigazgatási tapasztalatokkal is rendelkező szakember ellenszolgáltatás nélkül felajánlja a segítségét? Fúj micsoda bűnös lelkek! Azért vethetnénk egy pillantást a képviselői tiszteletdíjak infláció követő emelkedésére, hogy a tényleges vagyonokkal össze ne vessük. És hát végre szög a zsákból a cikk legőszintébb része, ami mellett az egész feleslegesen foglalja  a papírt illetve a képernyőt: "nem kívánjuk most megosztani Önökkel". Kár, mert mi kívánjuk.

 

„Végezetül:

Felszólítjuk Asztalos Dezsőt, hogy az MSZP az Önkormányzat cége irányába fennálló 472.115 Ft tartozását és késedelmi kamatát fizesse végre meg.

Ugyanis a helyi MSZP és az Önkormányzat illetékes cége között 2013. november 12-én lakásbérleti szerződés jött létre a Szent István tér 9. szám alatt, magasföldszint 4-re vonatkozóan.

Az MSZP azóta az önkormányzati cég felszólításai ellenére sem fizette ki Százhalombatta felé fennálló tartozását, melyek bérleti díjakból és rezsiköltségekből állnak, amelyet a jogosult cég kénytelen peres úton érvényesíteni, ha tud. Tudomásunk szerint a peres keresettel szemben az MSZP ellentmondást nyújtott be, amiből az következik, hogy nem akarják közösségünk felé a tartozásukat megfizetni!

A szerződést Asztalos Dezső is aláírta.

A fenti tények birtokában döntsön mindenki belátása szerint a helyi MSZP színeiben egymásra talált politikusok hitelességéről.”

Ez a csúcs. Felszólítjuk, annak ellenére, hogy néhány sorral feljebb:

„Felelős személy tisztában van azzal, hogy folyó perben, a per döntő lényegét illető kérdésben részletekbe menően nem nyilatkozhat a sajtóban, mert az lehetséges, hogy a per kimenetelét az ellenérdekű fél irányába befolyásolhatja!”

 

Azért álljunk meg egy pillanatra!

Ha jól olvasom, valaki bérelt valamit, aminek a számláját megkifogásolta. Nem lehetett volna ide írni, hogy miért? Csak úgy a tisztességes sárdobálás kedvéért. Lehet, kiderülne, hogy az MSZP-nél gondosabban kezelik a pénzt, mint a Testület?

Sajnos ebből egyáltalán nem következik az, csak az ÉSZKÉnél, hogy a jogos követelést nem akarják kifizetni.

Tessék már megmondani, hogy a társasházi nem ellenőrzés és a mostani ügy kapcsán miért a nép pénzén fizetik az ügyvédeket meg a perköltségeket, miért nem a saját bevételeikből?

 

Maradnak a múltkori kérdések, mert azokra nem kapunk válaszokat, sőt gyarapszanak.

pungyuli5 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 24237

Érdekes ,hogy alig üzemelt és máris szerelni kell .Ráadásul már május vége van ,lehet ,hogy a fagyokig elkészül ?

Előzmény: Kép wie Sellő (24235)
SzancsoPauza16 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 24236

Ez a hír a sok agy mosott egytálételesnek. Minek az ilyeneket a város gondjairól tájékoztatni. Még a végén félreértik a helyzetet. Jobb a jótékony tájékozatlanságban hagyni őket.

Előzmény: Kép wie Sellő (24235)
Kép wie Sellő Creative Commons License 2015.05.27 0 0 24235
netduki Creative Commons License 2015.05.26 0 0 24234

MESE EGY ZSÁKVÁROSKÁRÓL!

A MESE FOLYTATÓDIK A 3. RÉSSZEL!

Hát vonék itten a mesélgetés folytatásával de hátan az a bajkodás, nincsene időkém erre mert olyan nagyon akarja az aszonnyockám a cselekedést, mivel kicsinyke pénzacske és az keveskedik a kanyára meg a telcsi szamlára, de csak meg betüvetettem eme meskete folyikatdatását is.

Na szúval egy szer vult a Zsákvárocsocska amely éppensig  nem is volt olyan foltos, mivel vala neékie nem kavés pénzecske magja, amibűl aztán teni lehetett ezt azt de legfűbképp olyamiket amitől a sok guba eltünik kézen közön, de csúrig csöpig az élemedett korságú zsákvárosiaknak is, hul egy ajándék csumagra, hul egy jó pofa leveses ebédke, vagy vacsora, némi zene bonával. Így aztán a vénecskék szerint a polgimesterke meg a grufnőcskéje biza a város vezetésébe valúk de nagyon ám. A vinecskék meg hát tojikálnak a fiatalkodó hangos nipségre addig amig az ű unokácskájuk is kap ezt meg azt a zsákvárocska polgimesterkéjétől, nem igazán érdekli üket , hogy polgimesterke meg az ű grofinőcskéje közben jó alaposan megakopasztja űket de alaposan ám, nem csak úgy immel ámmal.

Vala anno domine 2015 év szipen indulá a nagy polgimesterkének mível a pénzecskemag jó alaposan folydogála saját bugyellárisba, innen onnan olany helyekrűl ami helyeket a városka kicsiny de kussoló nipecskéje még csak nem is selyt. De mily szürnyüséges eset esik meg vala egy két még nem a teljesen beszart nipecske rész akik biza hisztizkednek, hogy a polgimesterke el a lupja apénzecske magot a csecsszopóktól és ez nagyon a nem szépa dolog. Hát aztán mondja polgimesterke, aki nem kap az nem kap mit kell itt izélkedni ezen a dolgon na. De hát meg esik, hogy van a nagyobb kutya mint a polgimesterke és ez a nagy nagy kutya, akivel polgimesterke a város pinzével üzelmkedet gondolá egy nagyot és elfeledi vissza juttatgatni a zsávároska pénzit aztán hát polgimesterke meg nem a tud elaszámolkodni a haveruknak, hogy a hova lett a pinzmag.  Ebből aztán leszen nagy ribilió, mivel nagy a milliárdos veszteség és nagyon bea kakilnaka haverok, de grufnőcske mindenkit mega nyuktat kussa legyen nem a hiszti, mindenki tuda dulogról és kész, polgimesterke meg jól bologat az ő grofanöcskéjének, hgy biza igaz amit mund a nimber. De hát csaka nem csitulnak a dulgok, hát gundulnak egyet a haverkák keresni kell maguk közül e egy újja polgimestert aki majd nem a lup egyedül, hanem ada nekik is a lupásból, de szürnyüsége, rá a jünnek, hogy nincs a mibül lopni mert az összes pinzmagot már elalopikálták és abbul nagyon keveseknek jutott, de fel a buksival, mejd lesz keveske amiből lupikálni lehet, és hát meg kűl vetni hanyni ki is legyen az új kicsike királyka, hát az Értük. SZépzsákvárocska. Közpénzecskéjébőlélők Egylete polgimester helyteskedője, nem a jó, mert Ü már mindent tönkre tett amihez csak nyút, legyen az kezes labda vagy más spurt.  Meghát kiderülhet, hogya csaltak a választásokon és akkor ujra bukszik az egész, és hát ugyi Ő is kapot az elacsalt milliárdukból és ő se osztozkodott velük. Aztán itten van egy nebolókat spurtultató aki hat bizony nagy butácska aki aztat hiszekedi magárúl, mily nagy firfi ember, na Ü az aki megvezethető, és a lopikodáshoz is csak épp ért valamicskét, de Ü meg nagyon rosz omen a pártos tagsága mitt a fityisz nem jó ajánlás már. Na van aztán a kis magas srácocska aki egy pulitikás túélő, aki meg nihány évvel ezelőtt lopikált az emberektül a hiszti krisztikéve együt aztán meg lefalcolt a Durva Kopasztokhoz, hát egy ilyen csalókát már nem akarnak mivel ez mán egyszer lopikált ás Ü se osztuszkodott. Hát igye nagy a tanácsolotlankodás és várnok aki idűt nyer az hát talán tul él. Hát egyszunak is egy a vige kimerem mondani,hogy itten ezek az urak biza elalopkodtak a városka lakóitól úgy 4 milliárdocskát ami úgyi nem is olyan kevíske pinz mag lakúnként úgy vagy 250000 ezer ficske. Ezir már volt akit meg is nyúvasztottak.

Na a mesének még nincsen vége csak ennek a fejüzetnek, még jüvök.  Netduki

Fekete Palkó Creative Commons License 2015.05.22 0 0 24233

Vannak kisebb települések, ahol a mi veszteségeinknek a töredéke veszett csak el. Mégis normálisan megtárgyalták a település lakóival, és utána az érintettek lemondtak. Ez a verzió itt ismeretlen. Itt mintha misem történt volna, kussolás, lapítás sumákolás és fenyegetés.

Ez a demokrácia vezéréknél.

Ebből nem kérünk. Nem értem, hogy mire várnak. Az SZTK-ban áldatlan állapotok vannak. Miután a Men for Care távozott, kőbaltás módszerek uralkodnak. A számítógépek dög lassúak, a laborban horror állapotok, a körzetben lassúság. Ezt nem kéret e a város.

Előzmény: DonQuijoteTheBig (24227)
Szörnyhúzó Creative Commons License 2015.05.21 0 0 24232