Keresés

Részletes keresés

antipatika Creative Commons License 8 órája 0 0 30020

A régi szolgáltatóház előtt a húsvéti nyulak tönkretették a Városi hirdető táblát. Az esztelen rongálás természetesen büntetlenül marad. A Szákom eltávolította a roncsot, de nem pótolta  azt újjal. A város fontos pontja marad hirdető nélkül. Remélhetően a rongálók nem röhöghetnek a markukba, és pótolva lesz a hiányzó tábla.

Almafa16 Creative Commons License 12 órája 0 0 30019

Igaz-igaz,emlékszem a jelzésre,de arról is szó van eredetileg és táblaügyileg,hogy kerékpárral se lehessen behajtani és száguldozni a téren.Ebbe viszont a gyerekek miatt van ráció.

Közlekedésileg van igenis különbség,a gyerek  "sebességileg" és súlyilag se olyan veszélyes mint a kamasz ill.a felnőtt.Most bicóról beszélünk,de a felnőtteknek se ott kéne mutogatni a gördeszkás-koris tudásukat,  ott van a sport park.Sok helyen járva nem nagyon láttam a belvárosba száguldozó izéket,főleg tíltó tábla mellet,csak itt nincs felelőségre vonás,ebben a tekintetbe sem....

Gondoljunk bele van egy  2 éves gyerek, 3 kerekű kisbicó, és egy nagy sungal menő kerekes jármű.Nem szívesen vennéd ha egy ilyen elütné a gyerekedet.

Szóval agyuk meg ami a pápáé,azaz erre a helyre ne menjenek az illetéktelenek be,ráadásul táblával jelölve is van!Itt nem a gumik puhaságáról a fellépések keményebbé tételéről van szó!!

De ezeknek a kiszűrésére,büntiére ott lenne a hétvégén nem látott közterületesek.

Ja, láttam tegnap a Kodály stny. fagyizó előtt állni egy autót,mentek a gyerekkel az usziba valami verseny volt!!A kísérők leállították a verdát a járda közepén,tény a parkoló amit talán felakarnak újítani,televolt de,akkor is lejjebb volt hely,csak ugye az messze van ,csak úgy mint a büntis embör.

 

De most már ,hogy javasolták a szigorúbb fellépést,no meg a füvön való átjárást is legalizálják,járda személyében,akár hátra is dőlhetünk,a nagyja má megvan!!

 

Előzmény: dur-molka (30018)
dur-molka Creative Commons License 13 órája 0 0 30018

Télen írta valaki, hogy a Szákom autója rongálta a főterek amikor a fagyott mozaikokat sikerült a másfél tonnás autóval összetörni. Ha a két képviselőkkel tudatná valaki, hogy mi különbség van a kerékpáros közlekedés, és a Görkorcsolya, és a gördeszka közlekedés között akkor nem beszélnének hülyeségeket.

Ugyanis a gördeszka, és a görkori olyan mint az üvegvágó. A kicsi kerekek nagy nyomással nehezednek a járó lapokra. Kicsi, és kemény. 

Ami ugye olyan mint a burkolóknál a célszerszám. Töri a lapokat. Ugyan ez a kerékpárokra nem igaz. 

A kerékpár pedig nagy átmérőjű, és puha. 

De ugye ezeket sem fogják az eszükért szeretni.

Előzmény: Almafa16 (30017)
Almafa16 Creative Commons License 17 órája 0 0 30017

"Török Sándor és Pap Miklós képviselők felhívták a figyelmet arra, hogy vannak, akik kerékpárral, illetve motorral rongálják a Szent István tér burkolatát, amelynek emiatt javítsa szükséges. Javasolták a főtér környéki kitaposott ösvény lekövezését is."

Hírtükör.

 

Nem igaz,hogy fontos,minden kit é rínt ő dolgokkal nem töröd nek.

Igaz már pár éve átadták,ki is taposták az arra járók,és csak most döntötték el,hogy kell a járda!!

Pedig az ilyen dolog egyszerű mint a faék,csak úgy mint a motorozás tiltása szabálysértéses büntivel.

Az tényleg fura,hogy nem volt járőrszolgálat lomizás idején.

 

dur-molka Creative Commons License 20 órája 0 0 30016

Egyetértek. Az ilyen képviselőkre semmi szükség nincs. Másokon hiányolják a kreativitást. A kreativitásnak nyomai sem fedezhető fel bennük. Nagy nehezen bezsarolták magukat a testületbe, azóta meg van a pénz, paripa fegyver.

Osztogatják az észt, és csak is a saját bizniszük erősítésén dolgoznak. Aki nem tetszik nekik az jobb ha elköltözik még az országból is. Van rá példa, hogy fenyegetéssel zsarolással távolították el az útból a nekik nem tetsző ellenfeleket. Azóta mélyrepülésben van a város. Ötlet semmi. Gőg, és szellemi hanyatlás viszont látványos.

Meddig mehet még ez így?

Előzmény: Makulátlan (30015)
Makulátlan Creative Commons License 28 órája 0 0 30015

Van olyan varjuova aki két babakocsit is tologat városszerte tele lopott cuccal, és a varjútársa körbebicajozza az egész telepüést lehetséges betörési helyszínt kutatva. Hol van ilyenkor a nagypofájú Szél-Szalai ? Punnyadnak a kikötő Büféjükben, vagy a lomis bizniszükben a Tesco mögött? Ilyen képviselőkre nincs szükségünk!!!!!!!!!!!!!! Aki nem köt Szamuráj védelmet, (védelmi pénzt?)  ahhoz betörnek sec-perc alatt ?  Misi bá" meddig tűröd, ha nem vagy sáros? A polgárőröknek fizetünk a semmiért? Kocsit adunk a seggük alá? Egyetlen polgárőr sem járőrözött ma sem ! Ki fizeti őket? Tényleg a város által vásárolt járművekkel járnak?

Előzmény: dur-molka (30014)
dur-molka Creative Commons License 1 napja 0 0 30014

Ezek szerint onnan jönnek át ide?

Ha nem engedik neki otthon el mennek a szomszédba!

Ha már ilyen szerencsétlen a város vezetésünk, akkor legalább a jó ötleteket vennék át.

Előzmény: antipatika (30013)
antipatika Creative Commons License 1 napja 0 0 30013

Van a közelben egy település, ahol ma volt lomtalanítás. Egy központi helyre oda lehetett vinni, a lomot, és a Polgárőrök őrizték. Akik nem tudták ezt megtenni azok telefonon jelezhették, és kimentek ért a lakásához. Nincs is tele a város szemét kupacokkal. 

Így is lehet.

Előzmény: Almafa16 (30012)
Almafa16 Creative Commons License 1 napja 0 0 30012

Van benne valami,de ez a demok ráczia tapasztaljuk,azt csinálnak egyesek amit akarnak.

Én is láttam több megpakolt autót vitték a jusst.

 

 

Előzmény: antipatika (30011)
antipatika Creative Commons License 1 napja 0 0 30011

Az is igaz hogy a lomtalanítás már hetekkel ezelőtt meg lett hirdetve, és a fegyelmezetlen városlakók már akkor elkezdték kihordani a lomot. Azóta itt köröznek a varjak mint a muslicák. Ha betartanák a városlakók a kérést akkor lerövidülne a körözési idő.

De felesleges erről beszélni is, mert itt mindenki azt csinál amit akar.

 

Előzmény: Almafa16 (30010)
Almafa16 Creative Commons License 1 napja 0 0 30010

Igaz-igaz!!  

-De vegyük figyelembe nem biztos,hogy tudja a terület felügyelet,hogy most van a lomizás napja,mert nagy a hivatal nem ért oda a hír.

-Ha oda ért hűvös van meg ebéd után,meg ugye pesten  tüntetés lehet,hogy buszokkal felvitték őket!

-Az is lehet ,hogy hiába dübör ög a gaz daság,ők is el mentek lomizni,tudod nagy a család,oszt szeretnek meccsre járni és drága a belépő.

-No meg nincsenek ily sokan,hogy hétvégén is dógozzanak,mert ugye a kincstár lapos ás túlórára nem telik.

Ha van még tipp váratik...

 

 

Előzmény: Makulátlan (30009)
Makulátlan Creative Commons License 1 napja 0 0 30009

Tele van a város fekete varjakkal, ercsiből és Érdről is jönnek. Ki vonattal, ki szakadt autóval és vannak biciklis lomizók, de gyalogosan is terepszemlésznek. Sehol egy rendőr, polgárőr, vagy közterület felgyülemlő :-( Bezzeg saját célra használják a várostól kapott kocsikat.

Almafa16 Creative Commons License 1 napja 0 0 30008
Almafa16 Creative Commons License 2 napja 0 0 30007

Úgy látom, most már te is!!

Előzmény: Almafa16 (30006)
Almafa16 Creative Commons License 3 napja 0 0 30006

Vigyázz a szádra, az új dolgokkal nem mindig jó dolgok jönnek..tapasztaltuk.

Almafa16 Creative Commons License 3 napja 0 0 30004

Ez a kamudemokrácia!!

Erre mondották az idősebbek a naaagy szabadság és szabadrablás idején ti akartátok,nektek kellett,...kellett?

Előzmény: Vám Pirike (30003)
Vám Pirike Creative Commons License 3 napja 0 0 30003

Döntenek a fejünk felett rólunk.

Még bele gondolni is rossz. Unortodox demokrácia.

Előzmény: Almafa16 (30002)
Almafa16 Creative Commons License 3 napja 0 0 30002

Ugye rémlik mikor említették,a Battai tároló betelt,irány Pusztazámor,azért vettek még egy gépet,hogy tömörítsen és 2 gép így eltudja hordani a szemetet.

Eddig nincs is gond,az árak nem emelkedtek,de ha több település is odahordja hamarabb megtelhet, mint a terv.Tehát ha szorul a hurok kéznél a segítség,addigra lecsupaszítva a terep,csak az marad amire számítanak és kell.Az energiára szükség van,szemét termelődik,egyre szigorúbbak az előírások,törvények beterelték egy kézbe a szemétbiznisz de a végfelhasználónak van megoldása stimm...Ez csak vízió,de túl kézenfekvő és sokat tanult okos ismerősöm ezt végigpörgette és kijött a ruletten.Nem tudom, mennyre kell majd egy Hulladékhasznosító és Energia Termelő kormányközeli cégnek /szépen mondtam, nem rémisztő/ kanosszát járni,hogy ezt ha nagyon szorul a hurok ,telik a gödör végre ne hajtsa. Indok is van, a fővárosba is működik közel az zemberekhez,Bécsbe  benn a városba itt,az ipari területen lenne,víz,gáz,út,van,és itt a főváros a kertek alatt,még vízi úton is lehet szállítani.Szép jövő,vagy csak rossz álom,és akkor újra horgászparadicsom lenne a Benta,na ugye lenne ebbe valami jó? is.

 

Előzmény: Vám Pirike (30001)
Vám Pirike Creative Commons License 3 napja 0 0 30001

Engem személy szerint jobban aggaszt a szemétégetőmű építése. Ugyanis az is környezet károsító, mert a szemétben nem csak szalvéta és újság lesz. Abban vannak műanyagok, és egyéb természetkárosító rákkeltő anyagok is. Nekünk mindig van aggódni valónk, mert a város eléggé frekventált helyen van. Pest közelsége autópályák víz stb.

Előzmény: Almafa16 (30000)
Almafa16 Creative Commons License 3 napja 0 0 30000

Már volt róla szó,hogy az a hír járta és megnyugtató is volt,hogy a kerítésen belül a kotonfóozó helyén épülhet fel a napelempark.

Így később nem lehetne ide semmi rosszat tenni.De ha ez így van akkó még lehet az amit csak suttogva említettek,szemétégető mű,Garancsi mint szemétbiznisz tulajdonosa,nyugodtan válogatás után felhasználhatja a maradékot energia termelésre.

Itt az a kérdés mi marad és abból lehet é valamit kis ráfordítással égetésre bevonni.

Mert kémény van,villanyos fogadó talán,kemencéket kell telepíteni?Vízkivételezés ok..Innen már megáll a találgatás is.Ezt már csak a titkok ismerői okosak.

Nem tudok az irtáshoz szólni,lejjebb volt betéve a tájékoztató az egészről,zanzásítva. Gondolom azért lettek engedélyek kérve innen onnan.De erre való most a kommandó a Tápaiék tól nekik hivatalból kellene érdeklődni,csak úgy mint a nyárfák kivágásának ügyében.

Szerintem ők ezt meg is tették,teszik.Azzal együtt a fák sok bosszúságot okoztak,ha pótolják őket előneveld derék fákkal nem lesz gond. A H.tükörbe megy a vita erről.

Az utódokkal mi lesz, talán lábon kihordják..most ők vannak Soro-n,vigyék tovább a gondokat,és győzzék le Őket..

Előzmény: Vám Pirike (29999)
Vám Pirike Creative Commons License 3 napja 0 0 29999

Heló olvtárs.

A humoromnál vagyok pedig megpróbálják elvenni a hozzá nem értők. Valóban igazad van. Elszorul a szívem ha arra járok. 45 évet nem lehet kitörölni. Lebontották a múltamat. Ami pedig utánuk maradt az a siralom völgye. Amit pedig az egyik beíró írt, hogy a tavak környékén hatalmas fakivágások vannak az is a környezet károsítás mementója. Gondolom annak a helyére építik a napelemes létesítményt. Ebben a rendszerben mindenki engedély nélkül büntetlenül pusztíthatja a környezetet. Pedig az elődeink a 60-as évek elején azért telepítettek fákat, mert két nagy üzem gondoskodott a környezet szennyezésről. Most pedig nem csak az üzemet bontják le de a környezet tisztásról gondoskodó fákat is kivágják. Mi pedig fulladozunk a bűzben. Mi lesz a gyerekeinkkel, és az unokáinkkal?

Előzmény: Almafa16 (29994)
Almafa16 Creative Commons License 3 napja 0 0 29998

Elmarad a szombati buli?

Almafa16 Creative Commons License 3 napja 0 0 29996

A brókermarcsi  által kezelt pénz sohanapján,mert nincs mibűl,üres főkeönyvet talát a rendőrség.

Ingó ,ingatlan vagyon, meg csak a sajnálkodzó levelekre elég.

H.né májusba folytatódik ismeretlen tetves ellen az eljárás,egy feltételezett bűnöst már az égi bíróság von felelőségre.

Oszt jónapot!!

Előzmény: Törölt nick (29995)
Törölt nick Creative Commons License 3 napja 0 0 29995

A Hungária ügy eltűnt 2 milliárdja mikor utalódik vissza? "Hartné" ügye hogy áll? Ezekről sem hallani mostanában danában.

Almafa16 Creative Commons License 3 napja 0 0 29994

Pirike, látom újra vidám vagy és kösz,hogy jelentkeztél,megnyugodtam.Azt viszont nem tudom kinek írtál mert ilyen nevű embert nem ismerek és nem is akarok vele momentán meg ismer kedni.

 

Épp a hétfőn néztem,hogy most támadhatnának hazánkra az ellenségeink,száraz lábbal áttudnának kelni a pocsoján,rossz nézni főleg annak aki ott dolgozott éveket,szégyen,és elszomorító,kezét le aki aláírta a megsemmisítését.

No meg benézni az udvarra mint egy kohó tároló tere.

Szebb napot.

Előzmény: Vám Pirike (29993)
Vám Pirike Creative Commons License 3 napja 0 0 29993

Az ápolókra neked van szükséged. Vagy legalább is az értelmezés terén alkalmazz szöveg értőt.

Én azt mondtam hogy az erőmű jelenlegi kapacitása 800MW/ h. A napelemes tákolmány éves szinten ad max 20MW teljesítményt. És ezt a 20 megawattot mint betáplálják a város igényeinek kielégítésére. Ez a teljesítmény a városnak kb egy órai igénye. Akkor most ki mit nem ért?

Az energia politikával a továbbiakban nem kívánok foglalkozni, mert ezt veled szemben értem. 

Akik az erőművet megvették azt ígérték hogy az erőmű üzemeltetésére az olcsó gáz biztosítva lesz. Akkor csak egyet tudok ajánlani. Nézd a Benta patak víz szintjét. Az mindig elárulja hogy van e éppen olcsó gáz, kvázi üzemel e az erőmű valamelyik blokkja. Az ugyan is azt jelenti, hogy szükség van e hűtővízre.

Jó pihenést kívánok neked. 

Előzmény: Makulátlan (29989)
Almafa16 Creative Commons License 3 napja 0 0 29992

"Soros miért ugyanazokból a betűkből rakható ki, mint az Orsos ?"

Felszeretném hívni a modik figyelmét,hogy

Ad 1 nem helyi téma volt a teritékén,holott figyelmeztetve lett mindenki!

Ad 2 személyeskedett,és ez is eddig főbenjáró bűn volt ,kérem az idézett, de csak azt a rész ügyében intézkedni szíveskedjen.

Valamint felhívni momentán a figyelmet, csak helyi téma /már ha van/!!!

 

Almafa16 Creative Commons License 3 napja 0 0 29991

Pirike tán csak nem elvittek autókázni amiért íly bátran nyilatkoztál?

Makulátlan Creative Commons License 4 napja 0 0 29990

Na ennek ugorj neki még egyszer, ha akkor sem megy, akkor a helyi CBA kirakatának. :D
Ez jó nagy zagyvaság, amit összeírtál bakker
.

Soros miért ugyanazokból a betűkből rakható ki, mint az Orsos ?

Előzmény: Almafa16 (29988)
Makulátlan Creative Commons License 4 napja 0 0 29989

Pirike! 200mw nem fogyaszt földgázt, nem szennyezi co2vel a légkört... A napocska ingyé van. Ha még ilyeneket írogatsz, jön az ápolód, és tudod, hogy büntibe kerülsz. Vagy akár rád is adják a muszálydzsekit. Igaza van a fórumcsősznek, hogy csak battai balhékról írogassunk.

Előzmény: Vám Pirike (29985)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!