Eladnám - mivel nem tudok vele mit kezdeni - a képen látható 22 mm-es belső átmérős rollerhez vett kormány szivacs védőt. Teljesen új, mert a csomagolt 4-ből csak 2 db kellett. Kidobni nem akarom.
500.-FT és Budapesten vehető át a Keleti pu. környékén.
Érdeklődni lehet a herkules52@gmail.com email címen.
Oxelo rollerekhez lehet valahonnan pneumatikus kereket venni? Van esetleg kompatibilis, felfújható kerék ezekhez a rollerekhez, mert a rossz utak miatt kipróbálnám.
Most vettem egy Oxelo Town 7XL-es rollert. Nem vagyok mai gyerek.Nem tudok futni,kocogni,a séta meg unalmas.Elsősorban testmozgásnak szántam. Érdeklődnék mik a szabályok.Ha véletlenül be akarok ugrani egy boltba vagy patikába , plázába betolhatom-e?( mondjuk a gyerekkocsit is betolják)Vagy kint kell hagynom, mert akkor lánc is kell hozzá.Nem szándékozom száguldozni vele, de ti használtok védősisakot?
Esetleg volt-e valaki másnak is valamilyen sportsérülése rollerezés miatt?
Nekem még nyáron a bal lábamban a boka külső oldalán futó két ín (peroneus longus, brevis) területén július óta fáj, ha lábujjhegyre állok, illetve, ha lökni próbálok vele, októberben letettem a rollert is, és addig nem veszem elő, amíg ez a gond nem rendeződik.
A tünetek alapján nagyon úgy tűnik, hogy az egymáson súrlódó két ín közül az egyik hosszában átvágta a másikat. Szerencsére csak akkor fáj, hogy lábujjhegyre állok véletlenül, gyalogolni tudok rendesen.
Tudtommal ezt csak műtéttel lehet javítani, ami 6 hét táppénz, gipsz és mankó, mert teljesen tehermentesíteni kell a lábat, amíg gyógyul... Hát nem tudom, hogy be akarom-e vállalni, mert egyelőre annyira nem rossz a dolog. A minden napi teendőimet simán el tudom végezni. Csak vigyázni kell, hogy nehogy rosszul lépjek.
Sziasztok.Eladó "Retro Roller".Magamnak kezdtem el építeni de idő közben kiagyaltam egy másik típust,ezért vált eladóvá ez,90%-os állapotban van,működőképes,esztétikailag vannak rajta javítani valók(lámpák,ha valaki szeretne rá fék ilyesmik)a váz nagy teherbírású,mindenhol meg van erősítve,2réteg alapozót és 2réteg festéseket kapott 1 réteg lakkal,jelenleg alacsony kormánnyal van szerelve,gumik,sárvédők,kormány új alkatrészek,magasabb embernek való kormányom is van hozzá megegyezés szerint,bővebben ha valami érdekel írj és megválaszolom a kérdésed,az építés folyamatáról is vannak képeim ha valakit komolyabban érdekel.Érdeklődni:helkin@gmail.hu
Van valami jól bevált lámpátok rollerre? Most akarok venni egy oxelo rollert, előre még könnyen találok bicikli lámpát, de hátra is szeretnék valamit, de nem tudom hogy mit és hogyan tudnék felrakni rá.
Oxelő 9-esnek csak elől van, de a 7-esnek elől-hátul. Én kipróbálás után a 9-est választottam, a 7-es kevésbé tűnt számomra biztosnak és stabilnak. Engem zavart, hogy hátul is rúgózik. A 9-esben pont azt szeretem, elől a kezemet és a felső testemet nem rázza szét, hátulról érkező "ütést" könnyebben elviselem, szinte észre sem veszem.
Sziasztok, jelenleg egy Razor A5 luxot hasznalok, de helyenkent olyan rossz minusegu a jarda hogy nagyon tud razni. Maga a roller egyebkent teljesen jo, foleg a konnyu sulya (4kg alatti) tetszett meg benne. Jo minesegu jaradan szepen lehet vele hasitani. Viszont a kenyelem jegyeben elgondolkodtam egy felfuggesztessel vagy rugalmas fa fellepovel rendelkezo modelre torteno upgraden. Szerintetek melyik a jobb? A Micronak van felx deckkel szerelt rollere, igaz jo dragan az Oxelonak meg lattam hogy van elol+hatul felfuggeszteses modelje. Szoba jott meg a felfujhato kerekekkel szerelt verzio is de attol inkabb tavol tartanam magam az extra karbantartas miatt (fujkalas, nyomas ellenorzes, defektet kaphat, stb).
+20% terhelés hosszabb távon nem tesz jót a csapágyaknak, de azok cserélhetőek. A fellépő hegesztési pontjai inkább számíthatnak gyengébb láncszemnek, amennyiben padkáról le-fel zötykölődés történik.
Az a baj, hogy az ilyen jellegű problémák nem számítanak a garancia körébe eső hibáknak, úgyhogy ha ne adj' isten menet közben eltörik az ember alatt a roller, azt hiába is vinné be a boltba - ha le van írva hogy 100kg-ig terhelhető, afölött már nem tudják/akarják vállalni a javítást.
A rollerek tekintetében mennyire bír el egy olyan embert, aki túl lépi a súlyhatárt? Pl.: Egy olyan roller esetében, ami 100 kg-ot bír el, mennyire terhelné le hosszú távon egy 120 kg-os ember?
Sziasztok! Rollert szeretnék vásárolni és kicsit elakadtam. Helyi kisvárosban nincs bolt. Nagyáruház a környéken sincs. Lejtő, emelkedő viszont igen és a járdák helyenként romokban..:/
A rollert többen használnánk de leginkább ketten a kislányommal. Ő játszani, én meg oviba kíséréshez illetve ha bicikliznek a gyerekek kísérni tudjam őket. (Mind pici még. Most tanulnak kétkerekűzni.) Futóbicikli megy tehát a rollert sem törnék már.
- Olyan kellene amit egy 5éves méretére/magasságára is be lehet állítani. (110cm/15kg) és az enyémre is (162/50kg) Anyuka vagyok.
- Legyen terhelhető mert ha a legkisebb ha elfárad séta közben felléphetne elém.
- Jardák,döccenők,bukkanók,repedések, miatt legyen lengéscsillapítója és/vagy fújható kerekei.
- Legyen rajta plusz fék/vagy hely a kialakításra/ itt jó meredek lejtők is vannak, szandálba/papucsba vagy lehet cipőben sem tudnék akkorát taposni hogy ha meglódulunk súlyból a gyerekkel meg bírjak állni mielőtt kigurulunk az útra.
- A lehető legszélesebb fellépője legyen (páros lábbal álláshoz - a kicsinek és ha elférnék nekem is.
- Ne legyen nagy a fellépés nem szeretnék egyfolytában "izmozni" és jó lenne ha az 5évesem is tudná érdemben hajtani
Ár mindegy mert típust sem nagyon találtam. Használtan is keresem.
Sziasztok! nagy a dilemám! Nézegetek Decathlonos rollert ami tetszik az első hátsó teleszkópos, tetszene mert könnyen szállítható. a másik verzió a gumikerekes roller 16" /40 cm / és hátul 12" /30 cm/ kerekekkel. az árban elenyésző a különbség amiket néztem! Valakinek van tapasztalata gumikerekes rollerrel? Zsolt
Szervusz! Nem tudom, hogy a "napokban" mit jelent, de 3 munkanapon belül azonnal kötelesen foglalkozni a dologgal (jelen esetben: cserélni), de a rendes garancia idejében is ugyanígy kéne tegyenek. Mivel nem régi a vásárlás, nem hiszem hogy nagyon szívóznának vele.
Mennyire feltűnő a repedés? Perverzióm vásárlás előtt kibontani a holmit amit venni akarok, látható egy futó átvizsgálás során?
Jelenleg egy Oxelo Surf Fish logboard-om van, de elkezdtem gondolkozni azon, hogy átcserélem rollerre. Páromnak Cygnus rolija van, és én hiába longizok 2016 nyara óta, ő már a legelső alkalommal hogy a rolleren állt, gyorsabban ment, mint ahogy én tudtam hajtani. Nagyon dicsérte a stabilitást is, amit a kormány adott. Kipróbáltam lezárt, jó aszfaltú útszakaszon, és basszus, legalább vagy két és félszer gyorsabban tudtam menni vele, mint a deszkán.. És külön tetszett, hogy fékezni is tudtam. Igaz, a fordulással voltak bajok, a longboard-on megszoktam, hogy dőléssel kormányzok.. Kora nyáron tervezünk nászútra menni Egerbe vagy Pécsre -mindenképpen hegyvidéki tájra-, és oda is vinnénk a guruló készségeinket. Neki nem okozna a fék miatt gondot a lejtőn megállás, de nekem sosem volt lehetőségem gyakorolni a talpcsúsztatós fékezésen kívül mást, mivel itt Békéscsabán nem nagyon vannak dombok vagy komolyabb lejtők, ahol pl. egy slide-ot vagy bármi hasonlót gyakorolhatnék. És megmondom őszintén, parázok attól, hogy nem fogok tudni időben megállni lejtőn, ha úgy hozza a helyzet.. Úgyhogy ezért gondolkozok egy Oxelo Town 7XL-en. A deszkával egyébként leginkább munkába járok ha szép idő van, és tudom, hogy ráérek - mert ami biciklivel 20 perc körül van, azt a deszkával azért olyan 45 perc alatt tolom le. :D Elvileg rollerrel ez olyan 30-35 percre lenyomható lenne.
Üdvözlök mindekit a roller kedvelők közül! A napokban vásároltunk a D....... sport árúházból kettő Oxelo Town7 XL, és Oxelo Town9 ef tipusút. Az utóbbi kerekein repedések találhatók, konkrétan a ,,felni" részen 6-8 kisseb repedés található. Mivel még használatba nem volt véve, azt tervezem visszaviszem hátha van valami megoldás. A kérdésem az lenne, járt-e már így valaki, mi volt a tapasztalata?
Nekem még nem kellett vele bemennem sehová, de rendeltem vékony drótköteles zárat, azzal fogom zárni, de az szart se ér. Viszont ha úgy alakul a kasszánál zárnám vagy ahol van kamera, a zár meg arra pont elég, hogy babrálni kelljen vele, és a vágó is feltünö lenne. És persze szólnék a biztonsági örnek, hogy ugye nem baj, ha ide lakatolom. Már ha van hová...
Szia! Nem vagyok gyakorlott rolleres, és az esös hideg idövel a sufniba került a roller is, de azt mondhatom, hogy én a 14-12 perces gyalogutamat 4-5 perc alatt nyomtam le. És nem vagyok edzett csaj, de veszettül tepertem.
Szerintem nagyban függ az útminöségtöl, lejtötöl. Itt zötyögös az aszfalt, az úton megyek, nincs forgalom. De a belvárosban a járda jó, ott még gyorsabban döngettem a lejtön, konkrétan féltem. Egyszer majdnem elsodortam valakit (elém lépett egy kapualjból), azóta félek gyorsan menni. Na meg az össze- vissza szaglászó kutyák madzagon...
na erre a kormányoszlopos vezetésre kíváncsi vagyok! Küldj egy videót! Egy kézzel markolod meg a 7,5 cm széles csonkot? Vagy két kézzel, két oldalról, mondjuk a hüvelyk-és mutatóujjaddal?
Láttam egy amerikai elektromos rollerről szóló videót, annak valami spéci kormánymechanizmusa van, és csak balra-jobbra kell döntögetni a kormányt, és fordulgat... Olyan, mintha carvingolva síelne!
Tanulj meg örülni neki. Semmilyen baj nem származik abból a zörgésből, cserébe végtelenül egyszerű és könnyű a szerkezet. Több embert láttam a városban, akik kivették a kormánycsöveket, és csak a függőleges oszloppal közlekednek. Gyakran én is úgy vezetek, hogy tudnám nélkülözni a kormánycsonkokat.
Bevásárolni nem nagyon viszem a rollert, de ha mégis, tolom magammal. Hosszú évek alatt elég ügyesen megtanultam egyensúlyozni, nem kell hozzá kéz, hogy megálljon mellettem a roller, elég ha egy talppal rajta állok.
A vállpántot hamar levettem, szeretem ha körbe lehet forgatni a kormányt akadály nélkül. A roller bármely állapotában (nyitott, részben vagy teljesen csukott) megvan az a fogás a csöveken, ami nagyszerű egyensúlyt ad, le is vagyok nyűgözve tőle és ez a nyűg nem enyhül az évek során.
Van gyári táskám, volt már, hogy abban vittem valahova, de ez nem jellemző. Talán csak ha más autójába kell beszállni vele, akkor előveszem a táskáját, hogy semmiképpen se maszatoljak össze semmit.
Én be szoktam vinni magammal. A pántjánál fogva, mint egy puskát, felteszem a vállamra.
Gondoltam már én is, hogy kinn lezárom, de már több biciklimet elloptak így, és egy rollert is elég egyszerűen el lehet tüntetni. Csak egy erős erővágó kell hozzá, és egy pillanat alatt szabad lesz. És ha ellopták, utána hiába átkozódok, hogy törjön ki a nyakad, amikor a legjobban élvezed.... nem segít.
Az is kérdés, hogy mivel zárjam le? Vastag, nagydarab acélpatkóval? Azt meg állandóan cipelni kell. Vékonyabb acél drótkötéllel? hogy megkönnyítsem a tolvaj dolgát?
Hello, immár boldog tulajdonosa vagyok egy oxelo town 7 xl nek! Az egész családnak nagyon tetszik, bár a férjem szerint nem fogom tudni cipelni. De nem cipelni akarom, hanem gurulni rajta!
Rá akart beszélni a kisebb méretre, de rájöttem, hogy az én kicsi lábam simán tud lógni, tudok vele egyensúlyozni, nem ér le a nagy kerekek miatt.
Mit kell még rajta itthon beállítanom? Olajozni, ilyesmi?
Decathlonosok kritikán aluliak voltak... tisztelet az egy kivételnek.
Valami hasonlóval egyszer lezúgtam Kékestetőről Mátrafüredre az erdőn keresztül egy nagyon durva pályán. Nem állítom, hogy nem volt halálfélelmem, de életre szóló élmény volt.