"Szerintem épp itt az ideje, hogy nevén nevezzük, amit mások nem mernek nevén nevezni. Kitalálnak ezt, azt, amazt, aztán mégis a pénz a lényege a hitüknek."
na de ha képmutató módon pl isten mögé rejtik a pénz-szerelmüket, akkor több lesz a pénz! tehát ezzel szolgálják igazából a pénzt!
tehát ha te őszintén elismered hogy a pénz a lényeg, akkor nem a pénz a lényege a hitednek! :)
A legfontosabb dolog szerintem az lenne, hogy buzgón imádkozzunk azért, hogy a majdnemmindenható istentípusok mindegyike képes legyen monetáris javak létrehozására..
Sajnos az összes ismertebb istentípus csak a hívők közvetítéslével képes a gyűjtögetésre, pedig világegyetemeket csípőből tudnak kreálni.
Tehát imádkozzunk megvilágosodjanak ezek a fél-háromnegyedistenek... tegyenek már valamit az asztalra.. bizonyságként (ha a fémszálas pénzt nem sikerül) akkor 2.000 tonna platinát, palladiumot, 10m3 gyémántot stb..stb..
"Éjfél borult a háztetőkre,
s kuvikhang szólt a berken át,
midőn a Bankár útnak indult,
elásni véres aranyát.
Az útkereszten vasdoronggal
hét ördög várta s a Halál;
s mikor kardot rántott, a csontváz
fülébe súgta: "Mondd, szamár,
szamár, mit véded még a pénzed?
Meghalsz s a kincsed elviszem,
s a kincs helyett eláslak téged,
akit nem ás ki senki sem."
- Kufárok voltunk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!"
Helló!
Ahogy végigolvastam az eddigieket itt, a következők szűrődtek le bennem:
1./ Az alapítandó egyháznak eddig egyetlen tagja van.
2./ A hozzászólók utálják egymást.
3./ Majdhogynem senkit sem érdekel, mi a topic.
Nos, a témáról:
A pénz, mint olyan, alkalmas az Isten szerepére, lévén az egyik meghatározása:
"A pénz eszme, amely a bizalmon alapul"
Ilyen tekintetben tehát a pénz valóban csak elméleti szubsztancia. Az, ami meg lehet fogni, amivel fizetünk, csak ennek a szubsztanciának az anyagi kivetülése.
Mindazonáltal nem csatlakozom ehhez az egyházhoz (sem), mert nem látom benne azt az erőt, amivel tömegeket lehetne megmozdítani.
Ha ezt komolyan gondolod, abba belerokkansz.
Én pl. százmillió forintért belépek. Ha ennél kevesebbet nem kér senki (márpedig hülye lenne kérni), tízmilliárd forintod fogja bánni.
Vigyázz a kedves egészségedre, és ne tegyél ilyen ostoba ajánlatokat!!
Ki mennyi pénzért lépne be a bénzben hívők egyházába. A 100 legkedvezőbb ajánlatot tevő nyerheti el az alapításban való közreműködéséért cserébe a megjelölt összeget.
Hm. a görény akkor ereszt bűzfelhőt, ha megtámadják. addig pedig egy tisztaság-szerető állat. pl. az üreg-rendzserében külön "latrinája" van.
Legközelebb ne állatos példát hozz föl. Abban otthon vagyok :)
Egyébként, kedves Vigor, sikeresen lebuktál!
emberek!
Iván Gábor= Vigor!!!
autentikus forrásom van rá!!!
Egy személyes ismerős!!!
Már Sátánnak is többen gyanusítottak.
Ha már választani lehet inkább legyek sátán, mint Percheron. Sátán úgyanis nics Percheron viszont létezik. Valami 20 év körüli zagyvafejű ifjú, valószínüleg f@síszta eszmékhez közeli elvekkel.
Talán még megváltozhat.
Köszönöm itt néhányótoknak, hogy számos nézeteltéréseink ellenére a védelmemre is keltetek. Én nyiltan vállalom, hogy elveim polgár és Percheron féle ember pukkasztóak, Woody Allenesek.
Viszont a rengetek bosszantás is ironia ellenére nem hiszem, hogy gyülölködő lennék. Azt is nyiltan vállalom, hogy kissé elfogult vagyok a keresztény egyház mint ideológia és intézmény ellen. Az igazán vallásos Istenhívő emberekkel, viszont nagyon jól meg szoktam érteni magamat. Csak a szélhámos Istenhívőkkel vannak gondjaim.
A Pénzben Hívők Egyháza megalapítása egyrészt egy tükörmutatás, ironia, másrészt egy pszichológiai kísérlet, harmadrész elegendő jelentkező esetén teljesen komolyan be is fogjuk jegyeztetni egyházként.