Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2013.03.26 0 0 63

Nem te vagy az elso aki ezt a kerdest felteszi - de...

 

Nem sokat jarok Michelin csillagos helyekre, igy aztan nekem nem sokat szamit ha valaki az...

Viszont.  Akiktol jo recepteket tanulhatok az annal tobbet er - azok kozott meg mind a ket nem megtalalhato...

 

http://www.delish.com/cooking-shows/famous-chefs/

 

http://www.theworlds50best.com/awards/best-female-chef/

 

 

Előzmény: Törölt nick (62)
Vik 23 Creative Commons License 2004.12.02 0 0 60
Nők. Egyértelmű. Comment nem is kő hozzá.
Előzmény: Krúdy (59)
Krúdy Creative Commons License 2004.12.02 0 0 59
Férfiak. Egyértelmű. Comment nem is kő hozzá.
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 58
Az alapkérdést szerintem senki nem gondolta komolyan.
Előzmény: Belohin (57)
Belohin Creative Commons License 2004.11.28 0 0 57
Az alapkérdésről

Lehetséges, hogy a főzésben szereplő egyéni jellemzők nem szimmetrikusan oszlanak meg a két nemben. Ilyen felmérést nem ismerek, ha valaki igen, ossza meg a közönséggel. Más példákról tudok: színérzék, matematikai érzék, stb.
De szerintem sokkal több múlik azon, hogy egyénileg (nemtől függetlenül) ehhez milyen tehetsége van valakinek. Olyan, mint a hegedülés: egyik próbálkozóból ünnepelt művész lesz, a másik legnagyobb eredménye, hogy a macsakok elkerülik a környéket. Csak a hegedülésre kevesebb ember van rászorítva; főzni kell, és erre vonatkozó elvárás főleg a hölgyekkel szemben lép fel.
papri Creative Commons License 2004.11.26 0 0 56

milyen receptre?

 

Előzmény: boldogság (51)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 55
micsoda?
Előzmény: ördöng (54)
ördöng Creative Commons License 2004.11.26 0 0 54
fene finom lett
boldogság Creative Commons License 2004.11.26 0 0 53

Boldogságot!

A helyet biztositom.

Vik 23 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 52
Csak nehéz lesz virtuálisan megkóstolni.
Előzmény: boldogság (51)
boldogság Creative Commons License 2004.11.26 0 0 51

Boldogságot!

 

Irjunk ki egy versenyt egy bizonyos receptre, aztán meglátjuk ki mire megy:-)))

Vik 23 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 50
Nagyjából. Mióta nem ezeket eszi, hanem azt, amit én főzök, hízott is 20 kilót. (Bár a 190 centijéhez volt is hová.)
Előzmény: Belohin (49)
Belohin Creative Commons License 2004.11.26 0 0 49
Hm. Mozgolódni kezdett a fantáziám.
Gyümölcsleves halászlékockával
Aranygaluska forró fekete retekkel
Birkapörkölt édes, vaníliás tejszínhabbal
Előzmény: Vik 23 (46)
TTAMAS Creative Commons License 2004.11.26 0 0 48

Tőle tanultam egyébként az ÉJSZAKAI FŐZÉST. Este odarakjuk az ételt (ami alkalmas erre a főzési módra), beszabályozzuk a lángot optimális kicsire és reggelre kész.

 

A sóleten kívül mi nem fő szarrá egy egész éjszaka? :o

Előzmény: maceszka (45)
buttha Creative Commons License 2004.11.25 0 0 47
Recipéket kérünk!!!
Előzmény: maceszka (45)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 46
Nálunk szerencsére fordított a helyzet: én főzök, a férjem boldogan megeszi, és ő mosogat. (Ismeretségünk kezdetén olyanokat főzött magának, hogy azóta is kiráz a hideg, ha eszembe jut. Pl.: gombapörkölt halászlékockával, Halászlékockás vízbe beleöntve egy üveg konzerv zöldborsó... magyarul: mindenféle összeöntve, ami véletlenül van otthon.)
Előzmény: maceszka (45)
maceszka Creative Commons License 2004.11.25 0 0 45
Szerintem is a férfiak nagyon tudnak főzni. Én imádom a főztjüket. Az én párom mérnöki pontossággal főz, mindent egyformára aprít, és teljesen arányosan, egyensúlyban helyezi az alapanyagokat a lábosba.  Rendkívűli módon szereti kavargatni az ételt. Így van olyan étel amit "agyongyötör", pedig kíméletesen kellene kezelni. Ezzel együtt hagyom érvényesülni és boldog vagyok, ha a főztjét ehetem. Mosogatni útál, de ha ő végzi, azt is fantasztikus pontossággal teszi. Tőle tanultam egyébként az ÉJSZAKAI FŐZÉST. Este odarakjuk az ételt (ami alkalmas erre a főzési módra), beszabályozzuk a lángot optimális kicsire és reggelre kész. Isteni egytál ételek készülnek így.
Előzmény: Old England (18)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 44
Ne szidd Stahl Juditot, mert kimoderálnak! (Ez komoly.) Egyébként nem csak az apukámból indultam ki. Az ő példájával csak azt akartam illusztrálni, hogy a férfi szakácsok általában mindenáron "egyedit akarnak alkotni", nem hajlandók úgynevezett hétköznapi, megszokott ételeket főzni, és nagyon durva tud lenni a végeredmény.
Előzmény: H_G (43)
H_G Creative Commons License 2004.11.25 0 0 43
Bármilyen rossz szakács is a papád, semmiképp sem fair az egész férfinemre kivetíteni! Ha nekem fölajánlanák, h. tetszésem szerint elmehetek vacsorára Jamie Oliverhez / Floydhoz / Laci bácsihoz v. Stahl Judithoz / Frank Júliához / Lajos Marihoz, egyértelműen az első listából választanám vmelyiket. (Bár Nigellához azért el lehetne csábítani :)

Vik 23 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 42
Nem hiszem. Apám például azt állítja, hogy tud főzni, ami abból áll, hogy minden ételbe kolbászokat, szalonnákat és csülköket főz (lehetőleg egyszerre). Anyám meg ráhagyja és hízik.
Előzmény: papri (39)
papri Creative Commons License 2004.11.24 0 0 41

nemtudom.

mindenesetre érdekes, ez talán érzelmi alapon megy

Előzmény: annakarenina1 (40)
annakarenina1 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 40

Nekem CSAK a nagyapám az apósom és a férjem tud jól főzni.

Ritka az ilyen nem? :-)

Előzmény: papri (39)
papri Creative Commons License 2004.11.24 0 0 39

de ha tényleg tudnak akkor nagyon!

bocsánat tudunk.

Előzmény: Vik 23 (38)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 38
Ez aranyos. A baj csak az, hogy nem tudnak.
Előzmény: spinello (37)
spinello Creative Commons License 2004.11.20 0 0 37
Egyértelműen a férfiak a jobb szakácsok,feltéve ha tudnak is főzni.
papri Creative Commons License 2004.11.19 0 0 36

micsoda!??

nagyüzembe a nők dolgoznak.gondolj bele az összes menzán ők vannak.

Előzmény: Vik 23 (35)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.08 0 0 35
Természetesen a nők a jobb szakácsok. Persze nem nagyüzemi méretekben gondolkodva, mert az nem szakácsművészet, hanem táp-üzem.
angyalhentes Creative Commons License 2002.08.21 0 0 34
En gondolnam, csak nem jutott eszembe elsore ez az aspektusa a dolognak :)
Előzmény: barrix (33)
barrix Creative Commons License 2002.08.16 0 0 33
Bár senki nem gondolná, ez egy nagyon kemény fizikai munka, amit általában 12 órás műszakokban csinálnak a profi szakácsok. A konyhában kb. 60 fok van, és szombaton, vasárnap, Húsvétkor, Karácsonykor is meló van. Ezt azért kevés nő vállalja.
A legtöbb étteremben megállna az élet, ha a szakácsnak pl. megbetegedne a gyereke, és otthon kéne maradnia. Ez a helyzet egy nőnél azért gyakran előfordul.
Előzmény: angyalhentes (32)
angyalhentes Creative Commons License 2002.08.16 0 0 32
En nem biznam a nomre a fozest :) Na jo, ha nagyon akarja, akkor igen.

De amugy nem teljesen stimmel, amit irsz, mert a mesterszakacsoknak (es a cukraszoknak meg inkabb) tulnyomo tobbsege bizony ferfi. Persze, azt mar nem tudom, hogy pontosan miert :)

Előzmény: hajnici (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!