Keresés

Részletes keresés

szamaritánus2 Creative Commons License 6 napja 0 0 3604

Miért nem tesztek panaszt a fogyasztóvédelemnél?

Előzmény: Kármen82 (3603)
Kármen82 Creative Commons License 2017.02.19 0 0 3603

Sziasztok!

 

Egyet kell hogy értsek. Sajnos én is többszőr voltam nyelvvizsgázni sikertelenül. Nem is beszélve arról hogy rengeteg pénzt ,energiát fordítottam rá. Csoportban ill. magántanárnál voltam.

 

Diplomamentő nyelvtanfolyamra jártam ami sajnos nem sikerült így vissza kell fizetnem  Én is azok között vagyok akiket átvertek . Hitegettek ,rábeszéltek hogy megfogom tudni csinálni a nyelvvizsgát.Olyan csoportársam is volt aki angol  kezdő szinten volt. Csak azért kellettünk hogy meglegyen a létszám a csoportba hogy megkapja az iskola az állami támogatást utánnunk. Próbáltam beszélni a nyelviskola vezetőjével de semmi értelme nem volt,volt amikor a beszélgetésünk alatt ott hagyott hogy mennie kell.  Tapasztaltam ,hallodtam érdekes dolgokat . Az egész rendszer katasztrófális.  A nyelviskolák a diákokból élnek igy ugy is csinálják hogy jó legyen hiszen valamiből ki kell fizetni a tanárokat meg a fűtést is.

 

 

Magántanárok is elég anyagiasak. Attól függetlenül hogy  milyen szinten vagy elküldenek vizsgázni. Ha nem sikerül akkor te vagy a hibás mert nem tanultál eleget.  Rengeteg pénzt képesek elkérni, persze számla nélkül.

(Tisztelet a kivételnek.)

 

Arra már rájöttem hogy minden a pénzről szól! :-((( Pénz pénz pénz...

 

Sajnos én ezt tapasztaltam.

 

 

Előzmény: lovari_tanulas (3588)
cassano1 Creative Commons License 2017.02.18 0 0 3602

Sziasztok ! 

 

KJF Gazdálkodó idegenforgalmi angol szóbeli tételeket keresek. 

Minden megoldás érdekel.

adam.csaba@vipmail.hu

Tharar Creative Commons License 2017.02.16 0 0 3601

Sziasztok!

 

Szeretném megkérdezni, hogy melyik német középfokú irásbeli teljesíthető könnyeben? Telcből voltam már csak nem tudom hogy mennyire lett teljesíthető az új változást követően? Az Euroexamról milyen tapasztalatok vann?

 

farkasszaszi Creative Commons License 2017.02.12 0 0 3600

Sziasztok!

Már irtam ide korábban is, hogy szívesen eladnám az ECL ANGOL KÖZÉP KOMPLEX tételeim és segédanyagaim amikkel én is készültem a nyelvvizsgámra és sikeresen letette elsőre. Hát most sok évnyi hosszú tanulás és 5 év emelt német tagozatos gimnázium után rászántam magam a németre is,elvégre ha már ennyi évet belefektettem, akkor ne múljon el papír nélkül. Tehát ezzenel eladóvál váltak a könyvek által gondosan kidolgozott NÉMET ECL KÖZÉPFOK tételeim is, szintén pdf formátumban, szinten 1500 ft-ért. Ha érdekel keressetek bátran! :)

farkasszaszi@gmail.com

Kitti Kassai Creative Commons License 2017.02.07 0 0 3598

Sziasztok! Aki volt már Origós nyelvvizsgán milyenek voltak a levél témái? A mostani feladatsorban milyen feladatok vannak? Aki volt 2017-ben nyelvvizsgázni mit voltak a témák (levél), fordítás milyen volt? Előre is köszönöm.

csillkat Creative Commons License 2017.02.03 0 0 3596

Szia!

 

Volt egy feleletválasztós szövegértés és egy kérdésekre válaszolós.

Előzmény: eva9413 (3595)
eva9413 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 3595

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy aki volt a legútóbbi angol nyelvű ECL írásbeli vizsgán (2016.dec.3.) meg tudná írni, hogy az olvasott szöveg értésénél melyik két feladattípust kellett megoldani?

Nagyon köszönöm előre is a választ! :)

farkasszaszi Creative Commons License 2017.01.05 0 0 3594

Sziasztok!

 

Már egyszer írtam ide, hogy szívesen eladnám az ECL tételeimet, aminek segítségével én is sikeresen levizsgáztam elsőre, és amit szakmai könyvekkel és tanárral dolgoztam ki. Persze az ajánlatom még most is áll, emellé tudok küldeni pár segédanyagot ami számomra is hasznos volt és szerintem mindenkinek az lenne. Ezt a jó szokásomat megtartva és az egyetem követelményei miatt ugyanezzel a technikával vizsgáztam le a KITEX kereskedelmi szaknyelvi angol nyelvvizsgájából szintén elsőre, sikeresen.
Most ezektől a tételeimtől, leveleimtől, segédanyagaimtól is szívesen megválnék, persze pdf és word formátumokban vannak, tehát több mindenkinek eltudom küldeni, ha esetleg valakit érdekel. Mivel ebben is sok időm (hónapok) és pénzem áll, ezért 1500 Ft-ért osztanám meg a tudásanyagom. Ha valakit érdekel e-mailben keressen nyugodtan: farkasszaszi@gmail.com

 

További sikeres felkészülést és sok siket kívánok! :) 

[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.01.04 0 0 3592

Erről jó lenne széleskörű tapasztalatcsere, esetéeg vizsgálat.

Előzmény: lovari_tanulas (3588)
szamaritánus2 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 3591

Ha tudnád, kik vezetik az intézményt, nem mondanád, hogy ők a legkorrektebbek :D

Előzmény: lovari_tanulas (3588)
lovari_tanulas Creative Commons License 2017.01.03 0 0 3588

Sziasztok, kedves fórumozók!

Az EZRA nyelviskolával és a képzésükkel kapcsolatban osztanám meg a véleményemet. Nekem jelenleg SEMMIT nem sikerült náluk összehoznom annak ellenére, hogy hitegetve lettem bőven. 180.000 Ft-ba van eddig a dolog

Ez egy nagyon fiatal nyelviskola, ami akkreditációval is rendelkezik nyelvvizsga bizonyítvány kiadásához. Főként diplomások fordulnak hozzájuk, mivel a reklám az az, hogy könnyen, gyorsan és olcsón hozzá lehet jutni a nyelvvizsgához. Szerintem ebben az országban már szép számmal gyűlik az a sereg, akik az EZRÁBAN valamilyen furcsa oknál fogva semmilyen eredményt nem értek el.

Kurzusok állandó jelleggel indulnak és a kurzus egy fix nyelvvizsga időpontig tart. Tehát nem addig, ameddig te nyelvi ismeretanyagot szerzel meg, hanem addig, ameddig a nyelvvizsga tart. Tehát vagy meg tudsz tanulni fordítani és levelet írni x időpontig, vagy sem.

Szerintem a Rigó utca már tele van volt EZRA-s tanulókkal, mivel másik akkreditált lovári vizsgahely csak ott van és a sok "nyomorult" bepalizott ember úgy van vele, hogy "ha már belekezdtem ebbe, akkor kihozom ebből, amit lehet."

Én mentem olyan hallgatókkal nyelv vizsgázni, akik skype-on és egyéb, autodidakta módon otthon tanultak és sikerült nekik. Nekem, akik jártam a kurzusra, nem.

Olyat is ismerek, aki nem is egy kurzust fizetett ki és olyat is, aki számtalan abszolút sikertelen nyelvvizsga kísérleten van túl.

A buktatási arány kb. 70% lehet. És ez nem túlzás. Sok vizsga sok hallgatójával felvettem a kapcsolatot és őrületes lepontozásokról, már már gyanús lepontozásokról beszélnek. Szándékosan úgy van csinálva, hogy a hallgató ne menjen át. Mivel ha te pld. az EZRA-ban tanulsz is és ott is nyelv vizsgázol, nem vágod ki magad alatt a fát azzal, hogy fellebbezel. Hanem akkor következik a második nyelvvizsga. Majd a harmadik.

Nagyon számít az, hogy kinek ki a tanulója. Melyik nyelvtanár milyen előjogokat tud kiharcolni a saját tanulójának pld. Mindenki olyan előjogokra gondol itt, amilyenre akar.

Többen vannak azon az élen, hogy valamit fognak lépni hivatalos úton, mert nagyon sok pénzük, idejük és sok sok mézesmadzag van mögöttük, annak dacára, hogy még mindig nincs nyelvvizsgájuk.

Egy valamit azért leírok: az iskola vezetői messze a legkorrektebbek a teljes bandában. "Szegények" vesztét a saját nyelvtanáraik fogják okozni, mert ha tudnák, hogy pld. én is úgy kerültem oda, hogy "garantáltan meg lesz a nyelvvizsga".... na, ez ott a legfőbb probléma. Más cég ilyet elvből nem enged meg magának, hogy hitegessen!

Remélem témaindító volt..

vektor1993 Creative Commons License 2016.12.12 0 0 3587

Én most német középfokú Origo típusú nyelvvizsgára készülök július óta.... Szeretném ha tavaszra meglenne, bár az én tanulás morálommal kiváncsi leszek. De nagyon én nem rágom rajta mert van olyan ismerősöm aki évekig éjjel nappal tanulta nem sikerült neki más meg nem igazán tanulgatta és sikerült.

 

Remélem nekem is sikerülni fog :)

 

A magnó az meg tényleg nagyon nehéz attól nagyon tartok :(

 

Kármen82 Creative Commons License 2016.12.12 0 0 3586

 

Sajnos nem sikerült a szóbeli nyelvvizsgám. Már régóta tanulom az angol és még sem megy.

Társalkodó nyelvvizsgán voltam de csak szóbelin. Beszédkészség 32 pont....magnóhallgatás csak 8 pont.

Nagyon nehéz nekem a magnó....pedig tanultam rá sokat,gyakoroltam.

 

Kész vagyok. :-(((

 

Tudtok esetleg tanácsot adni?

Kitti Bölkei Creative Commons License 2016.12.04 0 0 3585

Sziasztok!

 

Szakmai nyelvvizsgára készülök angolból a Kitexnél és a szóbeli tételsorból van néhány amihez nincs anyagom.

 

Hálás lennék, ha valaki tudna rajtam segíteni. Bármilyen fajta segítséget fogadok: b.kitti17@freemail.hu

 

Előre is nagyon köszönöm.

 

zsiraf777 Creative Commons License 2016.12.01 0 0 3584

Sziasztok!

 

Tudja e valaki, hogyan érdemes kezdeni Angol ECL nyelvvizsgán egy levelet? Címzettel és megszólítással vagy csak folytassam az első, megadott mondtatot. A magántanár azt mondta címezzem, de az ő lapjain ennek volt is hely fenntartva. Viszont végig vettem ez egyes számú felkészítő könyvet és sehol sem volt erre utalás, esetleg megszólítás volt a Modal answerben de cím sehol. 

 

Köszi

Kármen82 Creative Commons License 2016.12.01 0 0 3583

 

Sziasztok!

 

Társalkodó nyelvvizsgát választottam. Januártól kezdem az előkészítőt egy nyelviskolába.

 

Csak írásbeliből vizsgázok majd. Tudna valaki adni hasznos tanácsokat hogy például milyen könyvből érdemes felkészülni + -ba? Vagy ha esetleg valakinek lenne levélmintái, vagy jegyzetei azt is megköszönném. :-)

 

Szép napot!

 

Üdv 

 

gloria26@freemail.hu

godofthetemple Creative Commons License 2016.11.26 0 0 3582

Sziasztok!

 

Tud valaki bármilyen segítséget küldeni KITEX szóbeli idegenforgalmi középfokú nyelvvizsgához? Köszönöm előre is! vildi6@gmail.com

adri0724 Creative Commons License 2016.11.18 0 0 3581

Szia trans88!

Írtam e-mail, remélem hogy megkaptad. Kérlek jelez, szeretném veled felvenni a kapcsolatot.

adri0724 Creative Commons License 2016.11.17 0 0 3580

véletlen elírtam ;) segíteni   

adri0724 Creative Commons License 2016.11.17 0 0 3579

Sziasztok. Én B2 írásbeli telc nyelvvizsgára készülők, minden segítség érdekel. Legyen az gyakorlókönyv, szószedet vagy levélminta. Aki tud segyteni, kérem írjon.

Köszönöm

e-mail címem: debreczeni.adrienn@gmail.com

Zit82 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 3576

Üdv.!

Üzleti angol B2 nyelvvizsga megszerzéséhez minden megoldás érdekel.

zita8202@gmail.com

 

Kukutyi43 Creative Commons License 2016.09.25 0 0 3575

Sziasztok. Német nyelvvizsgához keresek telefonos segítséget, persze nem ingyen gondoltam. B2 közép/origo 

toreandreflo@citromail.hu

[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2016.09.05 0 0 3573

Legmagasabb fokú olasz képzés gondolom csak a Studio Italiánál van.

Előzmény: [fidelio] Pirandus (3572)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2016.09.02 0 0 3572

Én is 50 fölött: olasz közép és/vagy felsőfok érdekelne. Tapasztalatok?

Blacky66 Creative Commons License 2016.08.31 0 0 3571

Sziasztok!

50 éves vagyok már 2 diplomám van,de a mostanihoz már kellene nyelvvizsga (B2-es), aki bármilyen módon tudna segíteni ebben, kérem írjon. email:fekusz66@gmail.com

Prof.William Creative Commons License 2016.08.26 0 0 3570

Közben megkérdeztem pár embert aki jobban benne vannak. A könyv feladatainál a nyelvizsga valószínűleg könnyebb lesz de ettől még szorgalmasan csinálom a könyv feladatait. Pár kivétellel már egész szépen meg sikerült őket csinálni. 15-18 és 8-9 pontokat érek el.

 

De az pár ami nem megy azok nagyon húzósak még középfoknak is.

piacenza43 Creative Commons License 2016.08.24 0 0 3569

Sziasztok. 

Egy német B2 nylelvvizsga teljesítésében tudna vki segíteni. Bármilyen megoldás érdekel: toreandreflo@citromail.hu

Prof.William Creative Commons License 2016.08.04 0 0 3566

Megvettem az akadémiai kiadó Német Alapfokú Nyelvvizsga könyvét és legalább egy szinttel NEHEZEBBbek benne a feladatok, mint  az eddig ilyen-olyan forrásból összevadászott feladatok, amiket eddig oldottam  meg.

 

A szövegértési feladtok majd 5-6 sorral hosszabbak és hemzsegnek azoktól ez elcseszett mérföldhosszú összetett szavaktól + olyan szavaktól amik még szótárban sincsenek.

 

A levelek 10 sor helyett  min 15-18 sorosak stb...

 

Komolyan mintha egy középfokú vizsga lenne...

 

Az origo honlapján lévő példafeladat + azok a nyelvizsgkáról megszerzett feladatok amiket tanárral eddig megoldottunk a közelében sincsenek ennek a nehézségnek...

 

Akkor most melyik kinek higgyek? Ennek könyvnek vagy a előző vizsgafeladatoknak?

beauvois Creative Commons License 2016.08.01 0 0 3565

'magatartási problémákat' ne fordítsam 'viselkedés, lélektani problémának' /behaviour problems/, ne írjam a 'diet'-re, hogy 'diéta'

 

A diet-tel az a baj, hogy tényleg jelenthet bármilyen diétát, meg fogyókúrát is, csak a szövegből derül ki, hogy éppen melyiket.

 

Előzmény: Index89 (3563)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!