Keresés

Részletes keresés

lac-01 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 20

Egyszerűbb volt így:

 

 

Ha érdekel valamelyik, keress meg és megbeszéljük.

 

Van néhány régi Nemere könyvem is, ha kell:

 

Előzmény: "Barbie" (18)
lac-01 Creative Commons License 2012.05.04 0 0 19

Szia,

 

Nekem van jónány darab, ha érdekel.

A jövő héten összeírom a címeket és megírom.

 

"Barbie" Creative Commons License 2012.05.04 0 0 18

Használt Daniken könyveket vásárolnék!!!

23 negedi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 17

Nekem szerintem megvan mind amit kiadtak de egy jó tanács. Szerintem a hivatalos oldalán meg kéne nézni az eredeti cimeket, mert úgy 5 - 6 könyvét nálunk többször is kiadtak de a sokadik kiadásoknak teljesen más a cime mint az eredeti és sokszor nincs bennük semmi adat amiből be lehetne azonositani, hogy mi is az akönyv, tehát sem az erwedeti cim sem a megirás dátuma sem az adot kiadás kiadásának a dátuma. Azért irom le ezt mielőtt megvesz Tőled valaki egyet és otthon derül ki neki, hogy megvan neki de más cimmel... 

Előzmény: lac-01 (16)
lac-01 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 16

Hello,

 

Daniken könyveimet eladnám.

Főleg régebbiek vannak, kérésre küldök listát.

Az ár kb. 2-500 ft/db

 

Budapesten átvehetőek, vagy postán is elküldöm...

 

 

23 negedi Creative Commons License 2010.06.02 0 0 15
friesz Creative Commons License 2006.05.12 0 0 14

Daniken lehet, hogy nem tudós de azokról a dolgokról amikről ir, szerintem igenis érdemes elgondolkodni mert ezek olyanok amikre még nincs válasz. Még akkor is ha egyszer kiderül, hogy néhány dologban nincs is igaza. /Bár Ő nem állit, inkább csak kérdéseket tesz fel/.

 

PETYUS Creative Commons License 2001.02.15 0 0 13
Szakmai hírt még nem olvastam róla, csupán rádiós pletykákat hallottam. Gyanítom, hogy a DNS lánc jellegzetes aminosav-szekvenciáinak a leírásáról lehet szó (de lehet, hogy nem, mivel ezt senkitől nem hallottam, csak gondolom), ami az adott állatfajra jellemző, fajokon belül is vannak kisebb eltérések, fajok között nagyobbak.
Ha a jelsorozat egyes részeinek a jelentése még nincs is meg, azzal már most is el lehet bíbelődni, hogy a különböző forrásból származó jelsorozatokat összehasonlítjuk, és összevetjük a jelforrás külső-belső egyéb tulajdonságaival. És itt jön be a képbe az informatika, a matematika, a statisztika stb.
Előzmény: Bard (12)
Bard Creative Commons License 2001.02.15 0 0 12
Üdv!

Egyébként ezt az egész géntérképes dolgot nem értem. Most mi a faszt csináltak? A sok tudós meg minden? Végülis a gének jelentését nem tudtuk meg. Pedig az lenne a lényeg nem? Na az lesz a durva, amikor minden gén jelentése kiderül!

Bard

Előzmény: originalqszi (11)
originalqszi Creative Commons License 2001.02.15 0 0 11
Azt hiszem, hogy most Däniken is beállhat a Nostradamus félék táborába:(((( Ő megjósolta, hogy az emberi génkészlet feltérképezésekor nagy meglepétés fog bennünket érni! Igaz ért is, mert hogy semennyire meglepő eredmény hozott! Hát igen, a titkok mindig jóval egyszerűbbek, mint gondoljuk, hacsak az újságírok meg nem piszkálják a dolgot. Alaptörvényük: Az igazság nem hír!!!:((((((
borsalino Creative Commons License 2000.12.08 0 0 10
Na igen.Nemere azt is irja a Rejtélyes elődök második részében,hogy az elpusztult földi kultúrát valahonnan kintröl jött civilizációtol tanulták az emberek.Megemliti az ősrégi sziklarajzokat meg egyebeket.Ezek közül jónéhányat Daniken is megemlit.Lehet,hogy mégis van benne valami?Nekem csak az a furcsa ha volt ilyen/ és miért ne lehetett volna/azóta miért nem jöttek vissza?Ha bebizonyosodna akkor az egyház kapna egy seggbe rúgást.Lehet,hogy ezért is tagadják?
Előzmény: PETYUS (9)
PETYUS Creative Commons License 2000.12.08 0 0 9
Nemere nem ugyanazt írja. Ő nem foglalkozik azzal a verzióval, hogy az elődök messziről jöttek. Azt állítja, hogy volt a Földön egy fejlett kultúra, ami elpusztult, de nyomai itt-ott fellelhetők.
Nemerével is az a bajom, hogy felületes, és belekever olyan dolgokat is, amivel a jól eltalált részek hitelét lerontja.
Előzmény: borsalino (8)
borsalino Creative Commons License 2000.12.08 0 0 8
A jó öreg Erik semmire se mondja azt,hogy biztos csak találgat akárcsak Nemere a "Rejtélyes elődők" cimű könyvében.Az is igaz,hogy ő egy az egyben ugyanazt irja amit Daniken.Az itt kiadott Daniken könyvek:Az istenek érkezésének napja.
Találkozás az istenekkel.
Újabb jelel a kozmoszból.
Jelek a kozmoszból.
A szfinx szeme.
Sötét kőkorszak
Kalandok ég és föld között
A fehér piramis
Istenek stratégiája
A vén Európa rejtélyei
Bizonyitékok
A kozmosz üzenete
MI van akkor ha tényleg egyes dolgokban igaza van?Ha valóban valamikor jártak itt más bolygógról idegenek?Miért lenne ez lehetet len dolog?
PETYUS Creative Commons License 2000.12.07 0 0 7
Én a rögeszmét nem tartom bajnak, de a felületességet és az igénytelenséget igen.
Előzmény: DrDGF (6)
DrDGF Creative Commons License 2000.12.07 0 0 6
A történelmünk néhány száz éve még sokkal több megoldatlan titokkal volt tele, és lám, sok közülük már nem az. Amíg halvány remény van arra, hogy a tudomány képes vmit. megmagyarázni, kissé korai U.F.O.-t kiáltani. Ráadásul Daniken időnként tudományosan megmagyarázott tényeket is összefüggésbe hoz a saját elméletével, valószínüleg azért, mert nem ismeri a magyarázatot. Mindazonáltal egyáltalán nem tartom hülyének, csak rögeszmésnek. (De hát ki nem az? :-))
Előzmény: Ayreon (5)
Ayreon Creative Commons License 2000.12.07 0 0 5
Amit Däniken képvisel az a képzelet és a tudomány társítása kicsit dilettáns módon.
Műkedvelőböl lett autodidakta régész, csillagász, antropológus, teológus az öreg Erik.
Ám ne feledjük, Heinrich Schliemann is Homérosz fanatizmusából lett botcsinálta régész (mindeki hülyének nézte...), aztán meg jól felfedezte Tróját.
Szerintem nagyon is elgondolkodtató amit Đäniken képvisel, ám ugyanabba a csapdába esett, mint Stephen King a maga műfajában, nevezetesen, hogy a minőség a mennyiség rovására ment. Däniken legelső könyvei az igazi csemegék, ugyanúgy, mint King mesternél.
Eric von-t az ELTE nevű szórakoztató intézményben enyhén szólva kiröhögik...

Egy dolog tuti: történelmünk tele van megoldatlan titkokkal, s hogy ezt földönkívüliekkel magyarazzázuk, vagy valami más módón, már csak "részletkérdés".

PETYUS Creative Commons License 2000.12.07 0 0 4
Elgondolkoztató dolog van egy pár az emlegetett könyvben is, de nem szerencsés ezeket a dilettantizmus nyilvánvaló jegyeivel eleve hiteltelenné tenni.
Előzmény: borsalino (3)
borsalino Creative Commons License 2000.12.07 0 0 3
Annak idején a Galaktika cimű folyóiratban jelentek meg forditásai Trethon Juditnak.Egy sci-fi klubot is alakitott a Bocskai-úton.Később a volt férje,Szathmári Jenő István meg egy sci-fi magazint amely nem volt hosszú életü.Daniken irásaiban vagy filmjeiben azért van egy-két elgondolkoztató dolog.
Előzmény: DECKARD (2)
DECKARD Creative Commons License 2000.12.07 0 0 2
>Én csak egy könyvét olvastam, azt se végig, de nem tudtam eldönteni, hogy ki a hülye hármunk közül: a szerző, a fordító, vagy én<

Hát téged nem ismerlek, de a hozzászólás alapján nem hiszem, a fordító az, de ez a sci-fivel kapcsolatos megnyilvánulásaiból is kiderül, mostaság meg a "para"jelenségekkel kapcsolatos divathullámból próbál megélni (ld. Daniken), a szerző pedig nem az, mert okosan rájött, hogy milyen ügyesen meg lehet élnimások hülyeségéből...

deckard

Előzmény: PETYUS (1)
PETYUS Creative Commons License 2000.12.07 0 0 1
Én csak egy könyvét olvastam, azt se végig, de nem tudtam eldönteni, hogy ki a hülye hármunk közül: a szerző, a fordító, vagy én.
Valami olyan címe volt, hogy "A szfinx szeme", Threton Judit fordította, és olyan pongyolán volt fogalmazva, hogy az már fájt. Mintha a szerzőnek mindegy lett volna, mit ír, csak írjon valamit.
Ha hozzájutnék az eredetihez, talán el tudnám dönteni, hogy igénytelen-e a fordítás, vagy már eredetileg is pongyola volt a szöveg, de műszaki szövegeken edződött buksimnak furcsa, ha valaki következetlenül és zavarosan összekever különböző dolgokat.
Előzmény: borsalino (-)
BahnScorper Creative Commons License 2000.12.07 0 0 0
0 igazság van a világvégejóslóknál...
Előzmény: borsalino (-)
borsalino Creative Commons License 2000.12.07 0 0 topiknyitó
Mostanában újraolvastam Erich von Daniken könyveit és újra megnéztem a videóit.Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy mi a véleményetek róla.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!